KERESÉS search-close

hagyomány

86 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "hagyomány"

Ma minden a gyerekekről szólt

Nagyon sok programot és végre igazán jó időt hozott a gyereknap. Budapesten, a Városligetben, a klasszikus ugrálóvár, vattacukor, lufi hármast idén sokan egészítették ki a Nemzetek Utcájának programjaival. Ennek éppen az a célja, hogy a kicsik játékos formában ismerkedhessenek meg más nemzetek hagyományaival.

HAGYOMÁNYŐRZÉS: A huszár előrefelé menekül

Huszárosan telik az ünnepi hétvége a Szentendrei Skanzenben. A szabadtéri néprajzi múzeumban a lovaskatonák harci bemutatói mellett régi szakmák mestereivel is találkozhatnak a látogatók.

Libasült, újbor és fonott kalács Márton napján

Aki Márton napján libát nem eszik, egész évben éhezik – tartja a mondás. Nem éheztek, akik ezen a hétvégén ellátogattak a szentendrei Skanzenbe. Szent Márton püspök a 4. században született Pannóniában, a legenda szerint egy libaólban rejtőzött el, mert nem akart püspök lenni. Ám a ludak hangos gágogásukkal elárulták.

ÉRDEKES: tények, amit eddig nem biztos, hogy tudtál a halottak napjáról

Miért terítették meg régen az asztalt a halottaknak? Miben változott meg a néphagyomány a világháború után? Tátrai Zsuzsanna, néprajzkutatót kérdeztünk a halottak napjáról.

Ismerd meg az afrikai kultúrát Tücsivel!

A ghánai felmenőkkel rendelkező vlogger imádja az afrikai kultúrát, most épp a Szigeten ismerkedett a szenegáli hagyományokkal.

Sokan választottak szabadtéri programot húsvétkor

Hosszú sorok a szabadtéri rendezvények előtt, miután javult az idő, sokan döntöttek a kinti húsvéti programok mellett. A győri állatkertbe majd 7 ezren látogattak el, a nyuszis játékok mellett meg lehetett nézni az állatok etetését. A budapesti vasúttörténeti parkban is jóval több kisvonatot kellett üzembe állítani, mert olyan sokan voltak.

Húsvéti ki mit (nem) tud

Ha Húsvét, akkor elmaradhatatlanok a klasszikus locsolóversek. Lépjünk most túl az unalomig ismételt „zöld erdőben jártam…” verzión és lássuk, hogy milyen ötletekkel készülnek idén a locsolni induló férfiak.

Hajdu Steve rendhagyó locsolóverssel készült anyósának

A Kifőzde mai vendége sokat dolgozik, és lassan indulnak a nyári színházak. De előbb még most húsvétkor Észak-Angliába mennek felesége, Alexandra szüleihez. Ahol korábban már próbálta népszerűsíteni a magyar hagyományokat: meglocsolta a helyieket, akik egyáltalán nem tudták mire vélni a történteket...

Tikverőzés Mohán


szerző:
2018.02.13. 18:50
Tikverőzés Mohán

Senki sem maradhatott kedden tisztán a Fejér megyei Mohán. A helyiek mindenkit korommal kentek be. Az úgynevezett tikverőzéssel a telet akarták elűzni. Kőszegen jelmezes gyerekek vonultak fel, és még a kávézókban is maskarába bújt pincérek szolgálták ki a vendégeket. 

 

LÁTVÁNYOS: felvételek a világ leghíresebb karneváljairól

Február első hétvégéjén már nagyban próbálnak a világ legnagyobb karneváljainak helyszínén: míg Velencében inkább hagyományos, korhű ruhákban vonult a tömeg a Szent Márk térre, addig a riói karneválon szinte egyszál semmibe ropták a legtöbben a dél-amerikai ritmusokra.

Boldog nemzetközi pite napot!


szerző:
2018.01.23. 07:41
Boldog nemzetközi pite napot!

Szó Gellért, cukrász érkezett a stúdióba, aki a nagy nap alkalmából a piték rejtelmeibe kalauzolta el a nézőket. A szakértő szerint a sütemények ismét hódítanak Magyarországon, és még a tökéletes receptet is elárulta!

CINO GRÓFO: nem esik messze az alma a fájától

Kis Grófo egyik legnagyobb álma, hogy egyszer saját duettet énekelhessen kisfiával, ám addig az ötéves Lacikának még sokat kell fejlődnie. Hogy, milyen elképzelései vannak a mulatós bárónak a jövőről? Arról ő maga és nagyobbik kisfia beszélt a Fókusz riporterének.

 

Enyhe vízkereszt – kemény tél?

Ha vízkereszt vizet ereszt, kemény tél várható a népi mondás szerint – mondta az RTL Híradónak nyilatkozó néprajzkutató. Márpedig enyhe volt a mai nap, a Somogy megyei Babócsán még a 43 éves országos melegrekord is megdőlt.

 

Te fürödnél a jeges Balatonban?

2015 január elsején mutattuk be, hogy rengetegen vállalták be az újévi csobbanást a jeges Balatonban Szigligeten, azaz 145-en. Aznap be volt fagyva a víz, mínusz öt fok volt, fújt a szél és esett az ónos eső, de ez sem tántorította el a vállalkozó kedvűeket a már hagyományos újévi csobbanástól.

Lakodalom a XXI. században!

Hunyadvári József már fél évszázada szórakoztatja a násznépet az esküvőkön. A dalok ugyanazok, mint ötven éve voltak. A hagyományt a vőfély őrzi, hiszen ő tudja, mi a szokás. Lánykikéréstől a menyasszonytáncig. Ma is Hunyadvári József kíséri a násznépet, aki ezer lakodalom után is lelkesen beszél minderről, a XXI. században!

Polgár Kriszta megtalálta új szerelmét!

A szépségkirálynő életében mindig is fontos szerepet játszott a főzés, hiszen vidéki lányként imádja a „jó sós, jó zsíros” ételeket. Bár Kriszta éppen ezért ügyesebben bánik a tradicionális fogásokkal, mégis igyekszik megfejteni az új hullámú ételek rejtelmeit.

Egyre népszerűbb a Halloween


szerző:
2017.10.31. 18:45
Egyre népszerűbb a Halloween

Csontváz-kollekció, szellem-álarc vagy zombi jelmez – október 31-én egyik sem kínos, sőt, szinte kötelező, ha valaki Halloween-buliba indul. Nálunk is egyre népszerűbb ez az eredetileg angolszász ünnep.

PALÓC HÚSVÉT: Nő nem marad szárazon

A háromnapos Hollókői Húsvéti Fesztiválra sokan azért érkeznek, hogy hagyományos, jéghideg kútvizes locsolkodást lássanak. Bár a locsolkodás miatt jönnek a legtöbben, a hollókőieknek ez nemcsak turisztikai rendezvény, szigorúan tartják a nagyhét hagyományait.

Tóth Gabi: „Tiszta energiával, a természet erejével fogtam meg” – INTERJÚ!

Az énekeső legújabb zenei projektjének újdonsült alkotását, melyet Molnár Tiborral álmodtak meg, már több mint harmincezren hallottak. Az X-Faktor női mentora kirobbanó lelkesedéssel árulta el nekünk, hogyan és miért született a Bodzavirág dal feldolgozása.  

Zaklatják a nőket a busók?

Egy 15 éves kislány és egy 22 éves nő után Kovács Patrícia színésznőről is kiderült, hogy kislánykorában fogdosták a busójáráson. A szervezők szerint ez a hagyomány része, a szakember azt mondja, ez szexuális zaklatás. Az Együtt szerint a városnak bocsánatot kellett volna kérnie a történtek miatt. Az önkormányzat viszont visszautasít minden olyan állítást, amely arról szól, hogy a mohácsi busók zaklatják a látogatókat.

Tél végi népi huncutságok

Népi huncutságok és harc a legszebb böllér címért. Még vasárnap is tart a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozat a  utolsó farsangi hétvégén. Idén a mindennapi hagyományainkkal találkozhatnak országszerte a kultúrházakban.

Jelmezes fürdőzés Skóciában


szerző:
2017.01.02. 19:04
Jelmezes fürdőzés Skóciában

Több mint 1200-an mártóztak meg a skóciai Edinburghban a Forth folyó jéghideg vizében. Az esemény különlegessége, hogy a résztvevők jelmezben úsznak újévkor: volt aki Mikulásnak, pingvinnek vagy pillangónak öltözött. A különleges mártózást 1986-ban rendezték meg először: a két ötletgazda arra gondolt, hogy a hideg víz segít a szilveszteri másnaposságon. Akkor még 12-en vettek részt az eseményen.

Balogh Eszter: „Jobban szeretek adni, mint kapni.”

Az X-Faktor énekesnője elmesélte, hogyan telnek náluk az ünnepek.

Így tölti az ünnepeket Jáger Kinga

Családi hagyományaikról és karácsonyi terveiről mesélt az X-Faktor énekesnője.

Sárközi Ákos: „A legjobban a hangulatát szeretem az ünnepeknek”

A séf családjában az a szokás, hogy mindig ketten bújnak el a kislányával és úgy várják, hogy jöjjön a Jézuska. Ákos pedig ezt szereti a legjobban az ünnepekben! A séf persze a gyerekkori hagyományokról és az elengedhetetlen ünnepi ételekről is mesélt nekünk.

Nézd meg, mivel ajándékozza meg szeretteit Opitz Barbi karácsonykor!

Az X-Faktor 2016 győztese elárulta, milyen karácsonyi hagyományaik vannak, és hogy mivel készül családtagjai számára kedvenc ünnepén.

Kőhalmi Zoltán nem képes lépést tartani a technikával

Részlet a 18. évad 6. részéből:

Manapság már nagyon gyorsan fejlődik a technika, hol vannak már a régi hagyományok? Kőhalmi Zoltán megpróbálta párhuzamba helyezni a régmúlt szokásait az új kütyükkel.

Ha lemaradtál az adásról, kattints ide!

Skoda Rapid: a magabiztos népautó

Szeretnénk leszögezni, hogy a népautó jelzőnek csak pozitív kicsengése van. Mit is jelent ez? Nem kevesebbet, mint azt, hogy ennek a német-cseh autónak a megbízhatóság a névjegye, a dinamikájáról már nem is beszélve. De ami ennél is fontosabb, a Skoda értékálló, amiben sosem fogunk csalódni. 

121 traktorral ballagtak


szerző:
2016.04.30. 18:45
121 traktorral ballagtak

Megdőlt a traktoros ballagás rekordja. A jánoshalmai agrár szakképző iskolában a saját korábbi rekordjukat döntötték meg. A végzősök 121 traktorral és mezőgazdasági munkagéppel vonultak végig a település utcáján. A Bács-Kiskun megyei szakiskolában ez már 35 éves hagyomány, de ilyen sok gépet még sosem használtak a ballagáskor.

Nini, mit találtunk! Beyoncé kislánya vajon minek öltözött?

Mint minden húsvétkor, idén is megtartották a tojásgurítás hagyományőrző gáláját a Fehér Házban. Erre az impozáns eseményre több mint 35 ezren kaptak meghívást, köztük Beyoncé és családja is, akik nem akárhogyan érkezetek a nagyszabású rendezvényre.

Hogyan lett rózsavízből puncs illatú kölni?

Az ország legtöbb településén persze már nem népviseletben várták a locsolkodókat a lányok. És volt, ahol már nem is kölnivel, hanem egyenesen tűzoltóslaggal áztatták el a nőket. Máshol hajat mostak lányok, miután 10-15 féle kölni keveredett a fejükön reggel óta. Az ibolya mellett, idén a puncs és az opera fantázianevű illat is hódított.

A kék tojással nem dicsekedtek a legények

A kamra mélyén bújtak el az olyan locsolkodó elől a lányok, aki nem táncolt velük a farsangi bálban. De régen az sem volt mindegy, hogy kék vagy piros tojást adtak a fiúnak. Aki meg akarta tudni, milyen volt a hagyományos húsvéti locsolkodás, annak Hollókőre vagy Ópusztaszerre volt érdemes ellátogatnia.

FEKE PÁL:

Jézus életével több száz film foglalkozott már. Az egyik leghíresebb alkotás a Jézus Krisztus Szupersztár. A történetet a Madách Színház is bemutatta. Jézust, Feke Pál alakította, aki elmeséli, hogy az ő gyerekkorából, milyen Húsvéti élményekre emlékszik.

Fókusz 2016-03-21


szerző:
2016.03.21. 17:25
Milyen jótékony hatásai lehetnek a fürdőzésnek?

Fürdőzni nemcsak azért jó, mert kiszakít minket a hétköznapokból, hanem azért is, mert számos egészségmegőrző hatása is van.

ELKÉPESZTŐ: hattyúvonulás Hamburgban

Visszatértek Hamburg belvárosába téli szállásukról a város jelképének számító hattyúk, újbóli megjelenésükkel jelképezve a tél végét. A város 120 hattyúját gondozóik csónakokban ülve terelték vissza a Hamburgot behálózó csatornarendszerbe, a látványosságot rengeteg ember nézte a partról. A tavasz visszatértét jelképező hattyúvonulás több száz éves múltra tekint vissza, már az 1500-as években úgy írtak róla, mint régi városi hagyományról.

Korommal várják a tavaszt


szerző:
2016.02.06. 18:55
Korommal várják a tavaszt

Ma már az ország nagy részén sütött a Nap. A novajiak, egy bükki falu lakói, abban bíznak, hogy ez így is marad. A tavaszvárás jegyében télbúcsúztató helyi népszokással, a Reméléssel köszöntek el a téltől. Ilyenkor a helybéli férfiak házról-házra járnak, hogy bekormozzák a lányok arcát, ezzel hirdetve a tavaszt.

Ha sok fánkot eszünk, megmarad a tető

Hattyúfánk, apácafánk, krémes-mázas. Közeleg a farsang, a tavaszvárás ősi ünnepe, és a hagyomány szerint ilyenkor jó sok fánkot kell ennünk, hogy így bíztassuk a természetet bőségre. Meg állítólag azért is, hogy el ne vigye a vihar a háztetőt.

9 nagyon bizarr karácsonyi tradíció

Tegnapi cikkünkben foglalkoztunk Fekete Péterrel, aki a 19. század vége óta élő holland néphagyomány szerint a Mikulás afroeurópai (!) kísérője. Az országban idén több tüntetés is volt a karakter miatt, a helyi fekete közösség tagjai szerint ugyanis nyíltan rasszista, hogy a Mikulásnak fekete "szolgája" van. Pedig nem ez az egyetlen furcsa karácsonyi hagyomány, a világ tele van bizarr ünnepi szokásokkal!

Jótékonysági hajvágás Győrben

Vágtak, szárítottak, igazítottak. Rászorulóknak készítettek frizurát fodrásztanoncok a győri Segítőházban. Már szinte hagyománnyá vált, hogy karácsony előtt megszépítsék a hajléktalanszálló lakóit. A legtöbbjük évek óta nem volt fodrásznál. Idén csaknem 80-an jelentkeztek, volt, aki a szakállát is levágatta. A szervezők szerint a diákok szívesen jótékonykodnak amellett, hogy közben gyakorolhatják a szakmát.

Márton-nap: a Skanzenben már készülnek

Most pedig egy jótanács azoknak, akik Márton-napra libát készítenének. Ha lehet, tegyék el a mellcsontját. A néphagyomány szerint ugyanis ezzel meg lehet majd jósolni, hogy milyen lesz a tél. Egyebek mellett erről is volt szó ma a Skanzenban, ahol a jövő szerdai Márton-nap előtt már javában elkezdődtek a programok.

Vastag Tomi körbetekerte a Balatont

Vastag Tomi a Balaton igazi szerelmesének vallja magát. Már kiskóra óta rengeteg élmény és emlék fűzi a magyar tengerhez, valamint egy hagyomány is, ugyanis Tomi minden évben nyeregbe pattan barátaival és körbetekeri a tavat. Nem volt ez másképp idén sem.

BIKAFUTTATÁS: Az állat még a vízbe is beugrott az emberek után

A viadalokat betiltották, a bikák futtatása azonban még mindig szabad. A spanyol hagyomány során mindig sok a sérült, ennek ellenére rengetegen vettek részt az idei pamplonai fesztiválon is.

Hagyományos, tematikus, trendi? Utánajártunk, mi a menő esküvő fronton!

A legtöbb lány azt tervezgeti már gyermekkorában, milyen lesz élete legszebb napja. Amikor úgy fog kinézni, mint egy mesebeli hercegnő, és eljön érte a királyfi. Évente több mint 30 ezer házasságot kötnek Magyarországon, ezek nagy része a májustól szeptemberig tartó szezonban történik. Vajon mennyire ragaszkodnak a hagyományhoz a fiatalok, mennyire számítanak a trendek, illetve az, hogy mindenki azt szeretné, az ő esküvője legyen a legemlékezetesebb és legromantikusabb? Dörmer Csaba riportja.

A szerelem örök, de a trendek változnak

A legtöbb lány azt tervezgeti már gyermekkorában, milyen lesz élete legszebb napja. Amikor úgy fog kinézni, mint egy mesebeli hercegnő, és eljön érte a királyfi. Évente több mint 30 ezer házasságot kötnek Magyarországon, ezek nagy része a májustól szeptemberig tartó szezonban történik. Vajon mennyire ragaszkodnak a hagyományhoz a fiatalok, mennyire számítanak a trendek, illetve az, hogy mindenki azt szeretné, az ő esküvője legyen a legemlékezetesebb és legromantikusabb? Dörmer Csaba riportja.

Fókusz Plusz 15-06-27


szerző:
2015.06.27. 19:10
Fókusz Plusz 15-06-27

Fókusz Plusz: Trendi esküvők - Menyegző a világ körül vagy kettesben a tengerparton. Vajon mennyire ragaszkodnak manapság a fiatalok a hagyományokhoz? Induljon a buli! - Hogyan partiztunk régen és hogyan most? A legnagyobb hazai fesztiválok testközelből.

Pünkösdi királyokat választottak

Volt ahol tánccal, máshol középkori fegyverekkel mérték össze erejüket ma a férfiak. Országszerte családi programokat rendeztek pünkösdhétfőn, Sóstón a hagyományokhoz hűen megválasztották a pünkösdi királyi párt, Hollókőn és Miskolcon pedig középkori várjátékokat rendeztek. A keresztény egyház pünkösdkor a Szentlélek eljövetelét ünnepli, ez az egyik legfontosabb tavaszköszöntő ünnep.

Pünkösdöt ünneplik a keresztények

A húsvét utáni 50. napon a hívek a Szentlélek eljövetelét ünneplik.  Pünkösd vasárnaphoz és hétfőhöz nagyon sok szokás kapcsolódik, az egyik legismertebb a pünkösdi király- és királyné választás. Régen ezen a napon zöld ágakat tettek a házara, istállókra is, hogy távol tartsák az ártó szellemeket.

Lecsó - Dorkó Ilona

Ilona a hagyományos lecsót cukkinivel és tojással tette izgalmasabbá. Köretként kupacokba halmozott kolbászos rizst tálalt.

A világ legnagyobb csokitojásaival ünnepeltek

Körmenet Sevillában, ételosztás magányosoknak Lengyelországban. A húsvéthoz számos régi népszokás és viszonylag új keletű hagyomány kötődik. Argentínában például felállították a világ legnagyobb csoki tojását, Amerikában viszont csaknem verekedésbe torkollt egy gyerekeknek szánt tojásvadászat.

Külön műfaj lett a locsolóvers


szerző:
2015.04.06. 18:25
Külön műfaj lett a locsolóvers

A locsolás már nem elég! Ki kell érdemelni a jutalmul kapott tojást, méghozzá locsolóverssel, ami külön műfajjá vált. A klasszikustól a pikánsig, a saját költeménytől a színvonalas kérlelésig mindent bevetnek a férfiak a piros tojásért. Vagy másért.

Extrém és hagyományos húsvéti locsolkodás

Húsvéti locsoló drón és nyúljelmezbe öltözött búvár. A hagyományőrző locsolkodás mellett egészen különleges húsvéti programokat is szerveztek országszerte. Egy zalai faluban drón emelkedett a magasba, onnan locsolták az asszonyokat. Hollókőn sem menekülhetett senki a vödörrel locsoló legények elől.

LOCSOLÁS: Hollókőn vödörrel kergették a lányokat

Egy kicsit visszarepülhetett a múltba, aki Hollókőre ment, hiszen hagyományőrző programok, néptánc-műsor és vödrös locsolás várt rá.

Történelmi tévhitek: mi az igazság?

40 éven keresztül április negyedike volt az egyik legfontosabb nemzeti ünnepünk. De vajon hogyan ünnepelték a második világháború magyarországi végét azok, akiknek a feje fölött még egy héttel később is ropogtak a fegyverek? És miért van az, hogy olyan sokáig ragaszkodunk bizonyos történelmi tévhitekhez? A szakértők egy dologban biztosan egyetértenek: szeretjük a meséket, és a kerek, lezárt történeteket.

Újabb történelmi tévhitekről rántjuk le a leplet

Hol nem volt vége a II. világháborúnak április 4.-én, hol nem fulladhatott a Csele-patakba a Mohácsi csata után II. Lajos, és merre nem vándoroltunk évszázadokig a honfoglalás előtt? Kiderítettük, hogy mégsem Nemesmedvesen jártak az utolsó német katonák, hogy mégsem a csata helyszínére épült a Mohácsi Nemzeti Emlékhely, és hogy feltételezhetően mégsem a Vereckei hágón át jött be a legtöbb magyar a Kárpát-medencébe. Jász Zoltán riportja.

Fókusz 15-04-03


szerző:
2015.04.03. 19:20
Fókusz 15-04-03

Fókusz: Quaestor botrány - Van esély, hogy visszakapják pénzüket a károsultak? És mi a jobb, ha perelnek, vagy ölbe tett kézzel várják a megoldást? Fülsüketítő zaj - Elviselhetetlen nyikorgás a Szerémi úti villamos miatt. A lakók aludni sem tudnak. De mit lehet tenni? Ellopták a koporsót - A holttestet visszadobták a sírba. Az elhunyt asszony fia a legborzalmasabb rémálommal nézett szembe.

Tényleg tudjuk, mit ünneplünk húsvétkor?

A Fókusz minden évben megkérdezi a járókelőket, tudják-e pontosan, mit is ünneplünk húsvétkor, és hogy ebbe a témakörbe miként passzol bele a hímes tojás és a csokinyúl. Aztán minden évben rácsodálkozunk a válaszokra!

Mit is ünneplünk húsvétkor?

Nyakunkon a húsvét, a Spoon-os fiúk már most szódával kergették a lányokat az RTL Klub székházban. Nem csak Tóth Andit, de Bellát és Adát is eláztatták. Jöjjön az elmaradhatatlan húsvéti ki mit nem tud körképünk! Polyák Alexandra riportja.

Karácsonyfát állítottak a Balatonba

Évek óta hagyomány a Szigligeten, hogy a legbátrabbak fürdőnadrágra vetkőzve egy feldíszített fát visznek a tóba. Azt mondják, kellemes ilyenkor a víz, mert melegebb, mint a levegő.
 

Őrizzük a családi hagyományokat!

A mai családok életének sajnos már egyre kevéssé szerves része a közös étkezés vagy az együtt sürgés-forgás a konyhában. Ezekre az élményekre pedig szüksége van a gyerekeknek, hogy továbbvihessék a családi hagyományokat. Arról, hogy hogyan őrizhetjük meg a családi tűzhely melegét, akár finom receptekkel is, Rosenstein Róberttel és édesapjával, Rosenstein Tiborral beszélgettünk.
 

Celeb vagyok: felfedeztük Dél-Afrikát!

Elindult az idei második széria, és mint azt az elmúlt hetekben megszokhatták már, a Fókusz riportere igyekszik leleplezni a Celeb vagyok, ments ki innen valamennyi kulisszatitkát. Volt, hogy Balázsékat követte egy napon át, vagy megmutatta, hogyan készül egy-egy esti élő adás. Most felkutatatta a dzsungel eddig nem látott szegleteit!
 

Celeb vagyok: felfedeztük Dél-Afrikát!

Elindult az idei második széria, és mint azt az elmúlt hetekben megszokhatták már, a Fókusz riportere igyekszik leleplezni a Celeb vagyok, ments ki innen valamennyi kulisszatitkát. Volt, hogy Balázsékat követte egy napon át, vagy megmutatta, hogyan készül egy-egy esti élő adás. Most felkutatatta a dzsungel eddig nem látott szegleteit!

Magyar hagyományok a Nagy Almában

A Fókusz Plusz riportere New Yorkban a magyar lángos, a pálinka, a mangalica és a gulyás nyomába eredt. Kint élő magyarok avatták be életükbe, megmutatták hogyan törtek utat maguknak mindazzal, amit itthon tanultak. Világhírességek járnak hozzájuk enni, inni valóért.

Karácsony a hírességek szemszögéből

Tóth Gabi új külsővel, Oláh Gergő saját készítésű menüvel, Vastag Csaba pedig kapkodva várja az ünnepeket. Karácsony előtt néhány nappal arról faggattuk a sztárjainkat, hogyan készültek az év utolsó napjaira.

Gasztronómiai merénylet a háziasszonyok ellen

Bikatöke, harcsagyomor-pacal, kolbászfagyi, uborkás nyalóka: Magyarország legbizarrabb ételeibe kóstoltunk bele. Ősrégi és most újra divatba jövő harapnivalókat készítettünk.

Kína, ahol a hagyomány és modern összeforr

Pezseg az élet Kínában, ahol az évezredes tradíció kéz a kézben jár a legmodernebb fejlődéssel, és ahol az emberek visszamosolyognak, ha valaki rájuk mosolyog.

A múltban „kószálhatunk” Balatonfüreden

Romantikus reformkor - séta a századok között elnevezéssel hatodik alkalommal rendeztek kulturális és hagyományőrző programokat.

„Forradalmi románc” az első Anna-bálon

Július 23-án, szombaton 186. alkalommal rendezik meg Balatonfüreden, az Anna Grand Hotel termeiben és kertjében a nevezetes Anna-bált.

Hagyományőrzés lóháton


szerző:
2011.07.14. 13:10
Hagyományőrzés lóháton

Hagyományteremtő céllal a hét végén első alkalommal rendezik meg a Nyeregszemle Kárpát-medencei lovastalálkozót.

Tűzugrás, tánc és pálinka Szent Iván-éjén

A szerelmesek egykori tűzugrását is megrendezik a nyár legrövidebb éjszakáján.

Amit a húsvétról tudni illik


szerző:
2011.04.25. 09:57
Amit a húsvétról tudni illik

A víz megtisztító, megújító erejébe vetett hit az alapja a locsolkodásnak, a húsvéti tojások piros színe pedig Krisztus vérét jelképezi.

Fél Kettő 11-04-11


szerző:
2011.04.11. 14:15
Fél Kettő 11-04-11

Fél Kettő: Trükk vagy varázslat? - A Csillag születik felfedezettje 12 éves kora óta tanulja a bűvészfogásokat. Gyermekfogyókúra - Az orvosok tiltják, sok szülő mégis diétára fogná gyermekét. Családi hagyomány - Törőcsik Mari unokája is a színi pályát választotta, vendégünk Járai Máté.

MeneTrend: Salzburg, Ausztria


szerző:
2010.10.24. 12:00
MeneTrend: Salzburg, Ausztria

MeneTrend: Mozart szülővárosában jártunk: Salzburg nem csupán csodás épületeiről, de parkjairól, kertjeiről is híres, és kulináris hagyományokban sem szűkölködik.

A szabad pálinkafőzés ünnepe a Zemplénben

Magyar-szlovák rendezésben Füzéren tartották meg az első Zempléni Szabad Házi Pálinka Napot.

Tűzre pattant táncosok


szerző:
2010.09.06. 11:32
Tűzre pattant táncosok

Táncra perdültek a nesztinárok, azaz a tűztáncosok Bulgáriában.

Bódi Margó beoson az edzésre


szerző:
2010.04.30. 09:01
Bódi Margó beoson az edzésre

Az énekesnő beleszeretett az aerobicba, de a ruházat miatt van egy kis gondja a mozgással.

Elmosta az eső a locsolkodást


szerző:
2010.04.05. 16:11
Elmosta az eső a locsolkodást

A rossz időjárás miatt több húsvéti programot lemondtak. Siófokon locsolási rekorddal készültek, de túl kevesen mentek el.

Repkedtek a korsók Korfun


szerző:
2010.04.01. 10:45
Repkedtek a korsók Korfun

Idén is megtartották a tradicionális korsótörést, ami régóta a húsvéti ünnepkör része a szigeten.

Átkoccintottak a határon a tűzoltók

A pezsgőspoharakat egy-egy emelőkosaras tűzoltóautóból nyújtották át a parancsnokok és munkatársaik.

Mikulás rénszarvason, lovon, miniszoknyában

Az eredeti Mikulás, Myra püspöke 3 lányt mentett meg attól, hogy prostituáltak legyenek.

„Szabad-e locsolni?”


szerző:
2009.04.13. 17:16
„Szabad-e locsolni?”

Míg a lányok csak kívül lesznek vizesek, a locsolók belül is „elázhatnak”.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való