KERESÉS search-close

hőség

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "hőség"

Vadlovak pusztultak el az Ausztráliát sújtó hőség miatt

Sokak számára felkavaró képek következnek. Csaknem 100, különleges vadló pusztult el Ausztrália északi területén.

A hőség után a hidegfront okozhat bajt

A legtöbben egyre nehezebben viselik a hetek óta tartó hőséget. A kánikula után egy drasztikus lehülés jön, ami az általunk megkérdezett szakértő szerint újabb megterhelést jelent majd az egyébként is fáradt szervezetnek.

Fontos! Hogyan védjünk gyermekeinket a nagy hőségben?

A gyerekek imádják a strandot, főleg ebben a hőségben. Ám a felhőtlen szórakozás könnyen sírással végződhet, hiszen a pici gyermekekre számtalan veszélyforrás leselkedhet a vízparton. A Fókusz riportere egy évvel ezelőtt sztáranyukákat és szakértőket kérdezett a nap elleni védelemről!

Hőség: enyhe felfrissülés jön

Csökken a figyelem, nő a reakció idő, hamarabb elfáradunk és türelmetlenebbek vagyunk. A napok óta tartó kánikulát egyre nehezebben viselik az emberek. De jön egy enyhe felfrissülés, amelyet leginkább az ország nyugati részén élők élvezhetnek. Az időjárás hétvégén kettészakítja az országot.

A fesztiválozókat is megviseli a kánikula

A Duna mellett kialakított strandon hűsöl a legtöbb fesztiválozó a Szigeten, ott lehet a legjobban elviselni a kánikulát. Szerda este tízezrek voltak kíváncsiak az amerikai rapper, Kendrick Lamar fellépésére. Sokan azonban csalódtak, mivel a világsztár majdnem háromnegyed órát késett. Kiderült: saját stábja nem tudta megjavítani időben azt a hangrendszert, amit ők hoztak magukkal.

Soha nem látott szárazság Ausztráliában

Szárazságtól felrepedezett talaj, csontsoványra fogyott állatok - emberöltő óta nem tapasztalt aszály sújtja Ausztráliát. A kontinensnyi ország egyes területein már hónapok óta nem esett szinte semmi eső. Sok helyen már a víztárolók is kiszáradtak, és a gazdák inkább leölik állataikat, mintsem hogy szomjan haljanak.

Praktikák: így vészelik át a kánikulát

Ventilátor, jégaku, fagylalt, szökőkút - változatosan próbálják hűteni magukat az emberek országszerte a kánikulában. A magyar kardiológusok társasága 8 pontos ajánlást adott ki mit kell, és mit nem kell tenni a melegben. Jót tesz például a hideg vizes borogatás, de nem ajánlott a sport. Nyilatkozott az RTL Híradónak egy férfi, aki két napja kocogás közben kapott infarktust, semmire nem emlékszik, még keresi megmentőjét.

Másodfokú riasztás a hőség miatt

Tombol a hőség az országban. Péntek éjfélig másodfokú hőségriasztás van érvényben. Az előrejelzések szerint azonban a hét legmelegebb napja a holnapi lehet.

Légkondi háború az irodákban

Miért van az, hogy a férfiak mindig hidegebbet szeretnének a nőknél. Illetve, hogy a nők mindig melegebbet szeretnének a férfiaknál? Egy amerikai egyetem kutatásai alapján 25 Celsius fokban dolgozunk a leghatékonyabban. Szakértőket kerestünk, hogy végre lezárhassuk a vitát, hogyan használhatnánk okosabban és egészségesebben a légkondit?

Állati meleg van a Föld északi féltekéjén

Helyenként szó szerint állati, mert nemcsak az emberek, hanem az állatok is megszenvedik a rekkenő, páradús hőséget. Az állatkertekben kiváltképpen. A legjobb segítség a víz, a fürdő és a lédús csemegék, amelyeket bőséggel megkapnak most az állatok.

Hiába a hőség, tartozás miatt elzárták a vizet

Több mint tizenöt családnál zárták el a vizet Nyíradonyban. Azt mondják, a hőség víz nélkül elviselhetetlen az otthonukban. A Vízmű szerint erre azért volt szükség, mert családonként több százezer forintos tartozást halmoztak föl. Az MSZP-nél azt mondják, felháborító, hogy a rekkenő hőségben nincs víz. A vízszolgáltató és a helyi önkormányzat közkutakat nyitott meg és vizet osztanak, átmenetileg így próbálnak segíteni az eladósodott családoknak.

Még mindig sokan fürdenek tiltott helyeken

Ott tilos, ahol tiltják, egyébként pedig szabad - világos és viszonylag egyszerű szabálya van a bányatavakban való fürdőzésnek. Sokan választják a természetes vízpartokat a nagy melegben, és fürdenek is, annak ellenére, hogy a kiszámíthatatlan vizek balesetveszélyesek lehetnek. A szabályozás egyébként elég megengedő: olyan részeken nem szabad a vízbe menni, ahol táblával tiltják a fürdést, vagy amelyek el vannak kerítve.

Szállás híján autóban alszanak a Balatonon

Új rekordokat állít be a turizmus, szinte minden fürdőváros és vízparti strand megtelt az országban. A tikkasztó hőség miatt ugrott meg a forgalom, sokan azonnal csobbanni akarnak, és most keresnek szobát. A szállások csaknem 80 %-a már a drágább, augusztus 20-i hosszúhétvégére is elkelt.

Jégbe hűtött gyümölcs és dinnye a hőség ellen!

Jégbe hűtött gyümölcsökkel vészelik át a forróságot a prágai állatkert gorillái. A gondozók kötélen engedték le a finomságokat a főemlősökhöz, akik szívesen csemegéztek a hűsítő desszertből.

SÜTI: Jégbe hűtött finomság a gorilláknak

Jégbe hűtött gyümölcsökkel vészelik át a forróságot a prágai állatkert gorillái. A gondozók kötélen engedték a be a finomságokat a főemlősökhöz, akik szívesen csemegéztek a hűsítő finomságokból.

Így védjük kedvenceinket a kánikulában!

A napok óta tartó hőség bizony nem csak minket, embereket, hanem háziállatainkat is megviseli. Sokan nem is gondolnák, de a kutyák is túlhevülhetnek és akár hőgutát is kaphatnak. Ahhoz, hogy ezt megelőzhessük, csupán néhány alapvető szabályt kell betartanunk!

Hőségtől szenved Európa


szerző:
2018.08.05. 18:30
Hőségtől szenved Európa

Még az északi sarkkörnél is sokkal melegebb van a megszokottnál. Ott 32 fokot mértek, miközben még nyáron is ritka, hogy 20 foknál magasabb a hőmérséklet. Portugáliában és Spanyolországban, ahol 45 fok körüli a hőség már erdőtüzek is pusztítanak.

Nem bírná el a légkondit a metró

32 fokban izzadnak az utasok a 3-as metrón. A budapesti főpolgármester szerint nem férnének el az alagútban a felújított metrókocsik, ha klímát szerelnének a tetejükre. A Metróért Egyesület szerint azonban nem ez a baj, hanem az, hogy a berendezések túl nehezek lennének.

Pokoli a hőség Európában

A kontinens déli részén már 45 fokot is mértek, és néhány napon belül az 50 fokot is megközelítheti a hőmérséklet az Ibériai-félszigeten. Sokan csak éjszaka mennek ki az utcára. Spanyolországban erdőtüzek csaptak fel, a szárazság miatt erősen apadnak a német folyók, Hollandiában pedig vízkorlátozásra készülnek.

Cukik: így hűsölnek az állatok

A nap felvételén a kibírhatatlan hőséggel leleményesen küzdő állatokat láthatnak, akik a maguk módján kihasználnak minden alkalmat, hogy egy kicsit lehűtsék magukat.

Minden, amit nem tudtál a hőségről

Az hogy nyáron meleg van, nem újdonság, az, hogy hőség van, szintén mindenki érzi. De vajon tudják, hogy hol és hogyan mérik a hivatalos hőmérsékletet? És azt, hogy nem is hőmérővel mérik hány fok van?

Hőségriadó: így éld túl!


szerző:
2018.07.30. 19:35
Hőségriadó: így éld túl!

Már két napja vörös kód van érvényben. A Fókusz stábja összegyűjtött néhány olyan tanácsot, amelyet érdemes betartani a hőségben, de az emberek csak ritkábban hallanak az orvosoktól.

 

Órákig álltak a melegben

A nagy melegben órákig kellett várakozni a röszkei autópálya határátkelőnél. Volt, hogy a 40 fokot is meghaladta a hőmérséklet a több mint két kilométeren keresztül kígyózó kocsisor között. A magyar oldalon teljes kapacitással dolgoztak a határőrök, de alig bírták a vendégmunkások rohamát.

Tombol a kánikula


szerző:
2018.07.29. 17:48
Tombol a kánikula

Izzasztó kánikula volt, sőt így lesz ez végig a következő héten. Emiatt életbe lépett a hőségriadó, vagyis a vörös kód. Ma a legmelegebb helyen több mint 36 fokot mértek árnyékban. A következő napokban pedig ennél melegebb is lehet.

Továbbra is tombol a hőség az északi félteke számos országában

Az előrejelzések szerint a következő hetekben kitart a meleg, és esély sem lesz az enyhülésre. Az emberek minden lehetőséget megragadnak, hogy hűsöljenek. Franciaországban barlangokban, Németországban hűtőkamrában próbálják felidézni, milyen is fázni egy kicsit.

 

FORRÓSÁG: mit NE vegyünk fel?


szerző:
2018.07.25. 18:04
FORRÓSÁG: mit NE vegyünk fel?

Még a negyven fokos hőségben is létezik néhány öltözködési alapelvárás, amivel környezetbarátok maradunk és ízlésficamot sem kapunk. Íme!

Tovább tombol a hőség Japánban


szerző:
2018.07.25. 15:50
Tovább tombol a hőség Japánban

Tokióban új módszerrel próbálnak segíteni a lakosságon. Az egyik pályaudvar előtti téren egy 5 milliméter vastag vízréteget vezettek a járdára. Ezzel, hacsak néhány négyzetméteren is, de sikerült 10 fokkal csökkenteni a környezet hőmérsékletét.

Hideg vízzel hűtik a járdát


szerző:
2018.07.25. 15:49
Hideg vízzel hűtik a járdát

Tovább tombol a hőség Japánban. Tokióban ezért most új módszerrel próbálnak segíteni a lakosságon. A japán hőhullámnak már legalább 80 halálos áldozata van, és egyelőre nem várható enyhülés.

Nem szűnik a hőség Japánban, Dél-Koreában

Nem csökken a hőség a kelet-ázsiai országokban. Sőt, minden eddigi rekord megdőlt Japánban, ahol megint több, mint 41 fok volt. Dél-Koreában szintén a hőségtől szenvednek a helyiek. A két országban már legalább 50 halálos áldozata van a forróságnak.

A hét legaranyosabb videója: jégfürdőző vidrák

Napok óta nehezen elviselhető hőség van Oregonban, szombaton például 37 fokot mértek.

Jégfürdővel védekeznek a vidrák a hőség ellen

Napok óta nehezen elviselhető hőség van Oregonban, szombaton például 37 fokot mértek. Az oregoni állatkert gondozói nem hagyták cserben a vidrákat.

A strandolók is örülhetnek a hétvégén

A hétvégén végig szép időre lehet majd számítani: nem lesz nagy hőség, és hűvös sem, és még a strandolók is örülhetnek, mert a vizek hőmérséklete is kellemes.

Kánikula: életveszélyes meleg az autóban

Az interneten egyre több olyan videó terjed, amiben felelőtlen szülők zárják be gyermekeiket az autóban, a legnagyobb melegben, akik szörnyű kínokat élnek át ilyenkor. A Fókusz stábja is lemérte, hogy mennyire kínzó tud lenni bent a hőség.

 

Mi lesz a legtrendibb viselet idén a strandon?

A Daily Mail pont egy évvel ezelőtt kiderítette, hogy melyik fürdőruháért rajonganak leginkább a férfiak. Szemmozgást követő kamerát tettek rájuk, egy lányt pedig beöltöztettek egy egyberészes fürdőruhába, egy bikinibe, és egy szexis arany változatba. Az eredmény meglepő volt, ugyanis a férfiak egyáltalán nem a kétrészest találták a legszexibbnek.

Elfáradtak a gyerekek júniusra

Szenvednek a melegtől a diákok is. Van olyan budapesti iskola, ahol 30 fokot is mérnek a teremben, ezért nagyon nehezen koncentrálnak a tanulók, különösen az évvégi hajrában. A

Szokatlan ez a nyári meleg

Kánikulával kezdődött a nyár, az ilyenkor szokásosnál majd 10 fokkal volt több ma. A legmelegebb Törökszentmiklóson volt, 33 fok.

Az idei év legmelegebb napja volt május 31-e

Az év eddigi legmelegebb napja volt a mai. Edelényben 33 és fél fokot mértek, ott volt a legnagyobb a hőség. Az RTL Híradónak nyilatkozó háziorvos szerint a szokatlan meleg miatt sok a beteg a rendelőkben, a legtöbben vérnyomás problémával, allergiás tünetekkel vagy megfázással mennek.

Fókusz 2018-01-08


szerző:
2018.01.08. 18:55
Pokol az idősek otthonában

Nyolcan haltak meg egy floridai intézetben a hőség miatt. Az Irma hurrikánt követően még mindig 10 millióan vannak áram nélkül. Az idősek otthonában generátort használtak, de az csak a főzésre volt elég, a léghűtést nem tudták bekapcsolni. A halálos áldozatokon kívül még egy tucat idős ember állapota kritikus.

A Szigeten is tombol a kánikula

Egyelőre tombol a kánikula a Sziget Fesztiválon. Folyamatosan locsolják a területet, hogy kissé elviselhetőbb legyen a forróság. A Duna vizében is fel lehet frissülni, de a VIP-kemping lakói egy medencében is megmártózhatnak.

Éjszaka sem lesz sokkal hűvösebb

Hiába várja mindenki, hogy lemenjen a nap, éjjel sem jön az enyhülés. Sokan arra panaszkodnak, hogy a lakás úgy felforrósodik, hogy aludni sem lehet. Az ország legmelegebb részein az előrejelzés szerint még este tízkor is 30 fokos hőség lesz, de máshol sem lehet 25 foknál enyhébb időre számítani. Mára és holnapra is vörös, harmadfokú riasztást rendelt el az Országos Meteorológiai Szolgálat a legtöbb megyére. Csak hétvégére hűl le az idő.

Story Extra 2017-08-09


szerző:
2017.08.09. 17:25
Nem volt baj az elhunyt focibíró egészségével

Nem volt baj az egészségével, ezt mondta az RTL Híradónak a pénteken meghalt focibíró lánya. A férfi fizikai felmérés közben vesztette életét Miskolcon. A szerencsi család szerint a szervezőknek nem lett volna szabad a hőségriadó idején, a déli órákban futófelmérést végezni. A HírTv-nek nyilatkozott egy már nem aktív bíró, aki azt mondta, csak idő kérdése volt, hogy mikor történik tragédia. Az MLSZ vizsgálatot indított.

ELHUNYT FOCIBÍRÓ: Lánya szerint édesapja jó egészségi állapotban volt

Nem volt baj az egészségével, ezt mondta Híradónknak annak a focibírónak a lánya, aki pénteken, fizikai felmérés közben halt meg Miskolcon. Lánya úgy tudja, az utolsó körben lett rosszul. Összeesett, és már nem tudták megmenteni az életét. A család szerint az édesapja a hőség miatt halt meg.

Újabb melegrekord dőlt meg

Szombat hajnalban melegebbet mértek, mint ezen a napon korábban bármikor, Budapesten 26 egész 6 tized fok volt. A forróságot sokan egyre nehezebben bírják. Azért, hogy a klímák és a ventilátorok folyamatosan mehessenek, több településen leállította a halasztható karbantartásokat az EON, így nem kellett áramszünetet tartani. Holnap már változás kezdődik, de a jövő hét közepén megint lehet akár 38 fok is.

Hőségben futott, meghalt a focibíró

Felmérés közben meghalt egy borsodi focibíró. A kötelezően előírt erőnléti vizsgát pénteken, a legnagyobb hőségben tartották. A tesztfutáson az 54 éves játékvezető térdfájásra panaszkodott és kiállt. Nem sokkal ezután összeesett és meghalt. Minden szükséges orvosi papírja rendben volt. A tábort szervező MLSZ csak annyit közölt: a hőség miatt mindenkitől megkérdezték, hogy vállalják-e a futást és könnyítettek a szabályokon is.

Jégkockán hűsölnek az állatok

Jégkockák, hűs görögdinnye, párakapu, locsolók, medence és vízpart. Az állatok is csak így tudják elviselni a hőséget. A sarkvidéki állatok, mint a jegesmedve és a pingvin igazán fejedelmi körülménynek között töltötték a mai negyven fokos hőséget a fővárosi állatkertben. A gazdik egy része pedig autóba ülteti, és kutyás strandra viszi kedvencét, hogy az hűsöljön egy kicsit.

Hőség: változtatnak a programokon a napközikben

Nehezebb, de nem megoldhatatlan, hogy a legnagyobb hőségben is jól érezzék magukat a gyerekek a napközis táborokban és a bölcsődékben. A nevelők szerint ehhez néha változtatni kell a programok sorrendjén vagy a helyszínen. És arra is figyelni kell, hogy a gyerekek eleget igyanak még akkor is, ha belefeledkeznek a játékba.

35 fok a metrókon


szerző:
2017.08.04. 18:25
35 fok a metrókon

33-35 fok van a felújított metrókocsikon. Az RTL Híradó tesztelte, hány fok van a milliárdokból felújított szerelvényekben, amelyekbe nem szereltek légkondicionálót. Stábunk és egy civil szervezet is melegebbet mért, mint a régi orosz kocsikon. A 4-es és 2-es vonalon futó Alstom kocsik légkondis szerelvényein pedig 27-28 fok van.

Egyre többen lesznek rosszul a hőségben

A napok óta tartó hőség már a fiatal, egészséges szervezetre is veszélyes. Egyre többen lesznek rosszul az utcákon, és kerülnek kórházba, főleg kiszáradás miatt. 37 fok felett már 30 százalékkal több a közlekedési baleset is. Pénteken volt a héten a legmelegebb, az egész országban harmadfokú riasztás volt érvényben. Budapesten csaknem 100 éves rekord dőlt meg, méghozzá 3 fokkal. De sok helyen 40 foknál is melegebb volt. Szombattól viszont, még ha csak kicsit is, de már enyhül a forróság.

Story Extra 2017-08-04


szerző:
2017.08.04. 17:25

Fókusz 2017-08-03


szerző:
2017.08.03. 19:00
Így hűsölnek négylábú barátaink

A kutyusokat sem kíméli a hetek óta tartó tikkasztó nyári hőség, és bizony elég fifikás megoldásokhoz tudnak folyamodni négylábú barátaink, ha hűsölésről van szó. A Fókusz riportere összeszedte, azokat a praktikákat, amivel megkönnyíthetjük házi kedvencünk mindennapjait a tikkasztó hőségben!

A teljes adást ITT nézheti meg!

A közlekedőkre is hat a kánikula

Életveszélyes állapotban, mentőhelikopter vitt el egy sérültet a Gödöllőről Budapestre tartó elkerülőútról. Nyaralásra indult a család, amikor autójuk felborult. Nem csak az országutakon volt nehéz elviselni a hőséget. Van olyan fővárosi buszsofőr, aki egy óránál is többet ül az átforrósodott buszban a végállomáson. Szakszervezetük azt állítja, hogy a buszok felében még mindig nincs, vagy nem működik a klíma. A vonatok közül is sok jár hűtés nélkül.

Mit lehet tenni a szép és feszes combokért?

Vannak, akiknek genetikai okok miatt vagy épp túlsúlyukból adódóan összeér a combjuk. És ez nyáron, a párás hőségben okozhat igazán nagy kellemetlenséget. Hiszen a bőr, a folyamatos dörzsölés miatt, kisebesedhet és fájdalmakat okozhat.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Mitől leszünk agresszívek a kánikulában?

Miért forr fel az agyvizünk a kánikulában, miért lesz mindenki azonnal idegbeteg, mi történik velünk, hogy képtelenek vagyunk uralkodni magunkon? Agresszív utasok és türelmetlen sofőrök háborúja.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Túlélőpraktikák a panelban, így vészelheti át a hőséget

Négy megyére adott ki legmagasabb fokú figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat. A hőség már-már életveszélyes, 10-15%-kal több beteg kerül ilyenkor kórházba. Egy budai panelházban jártunk. Kíváncsiak voltunk hány Celsius fokot mutat a hőmérő a klíma nélküli emeleti lakásokban.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Fókusz 2017-08-02


szerző:
2017.08.02. 19:00
Londonban már elkezdődött a karácsonyi vásár

Pedig ott is tombol a nyár.  Az egyik nagyáruház 145 nappal Szenteste előtt kezdte el árulni az ünnepi díszeket és egyéb ajándéktárgyakat. Már kapható például karácsonyi puding és karácsonyi torta is. A helyieket viszont kifejezetten zavarja, hogy csaknem öt hónappal Karácsony előtt már beindul a nagyüzem, szerintük ez tönkreteszi az ünnepek hangulatát.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Az állatok is veszélyben vannak a hőségben

Megéghet a kutyák tappancsa a forró aszfalton – erre figyelmeztetnek az állatvédők. A napok óta tartó hőségben, aki csak tehette, estére halasztotta a sétát, de sokszor ezt a kutyák már nem bírják kivárni. Ha muszáj menni, állatvédők szerint inkább a hűvösben, vagy a vízparton tegyék. Megnéztük, a hőmérő szerint a napos aszfalt több mint 50 fokos is lehet, míg pár centivel arrébb az árnyékos rész akár 20 fokkal hűvösebb.

Több pihenőt kérnek a hőségben

Több száz fokos sütő a pékségben, fülledt vezetőfülke a buszon. Nem mindenki mehet a vízpartra a kánikulában. A Minisztérium szerint fokozottan ellenőrzik majd, hogy betartják-e a munkavédelmi előírásokat a munkahelyeken. Hőségriadó idején kötelező plusz pihenőidő és védőital is jár a dolgozóknak. Az Egységes Közlekedési Szakszervezet arra kéri a busztársaságokat, függesszék fel a menetrendet, hogy a sofőrök több pihenőidőhöz jussanak.

Hőség: évtizedes rekord dőlt meg

69 éves melegrekord dőlt meg Budapesten. Hajnalban a leghidegebb 24,3 fok volt a János-hegyen. Napközben a legmelegebb a Csongrád megyei Derekegyházán volt, 38,2 fok. Már második napja tart a hőségriadó. Egyre több idős ember kerül kórházba kiszáradás miatt. Emiatt a szokásosnál jóval több infúziót kellett rendelni, mert a bent fekvőknek több folyadékot kell adni. De nem csak a kórházakban fogy jobban a víz, van olyan bolthálózat, ahol ma átmenetileg ki is ürültek az ásványvizes polcok, mert négyszer annyi fogyott, mint más napokon.

Teszteltük a kánikulát!


szerző:
2017.08.01. 19:05
Teszteltük a kánikulát!

Hőmérővel szállt fel a Fókusz stábja a villamosra, metróra, ült a dugóban, a kibírhatatlan hőségben. Hihetetlen, de volt már ennél is durvább kánikula Magyarországon, amikor még a Balaton is kiszáradt. Bár ezen a héten is megdőlhet a napi csúcshőmérséklet!

A teljes adást ITT nézheti meg!

Fókusz 2017-08-01


szerző:
2017.08.01. 19:00
Éjféltől harmadfokú hőségriadó

Éjféltől a legmagasabb, harmadfokú hőségriadó van érvényben az egész országban. Ez azt jelenti, hogy legalább három napig 27 fok fölött lesz az átlaghőmérséklet. Ilyenkor mindenre jobban kell figyelni. Több helyen osztanak vizet, megnyitják az összes ivókutat, naponta többször locsolják az aszfaltot, a síneket. Közzéteszik a légkondicionált helyiségek listáját, ahová a meleg elől be lehet húzódni.

Tikkasztó hőség – néptelen utcák

Hőségriadóval, hatalmas kánikulával indult az augusztus. Míg a vízpartok megteltek, voltak olyan települések, ahol szinte teljesen kiürültek az utcák napközben. A fővárosban a 100 éves melegrekord is megdőlt. A mentőket is többször riasztották. 15 százalékkal többször, mint egy átlagos napon. Főleg rosszullétek, ájulások és infarktusok miatt. Véber István meteorológus szerint a forró levegő egyenesen Afrikából árasztotta el térségünket.

40 fokos kánikula jön!


szerző:
2017.07.30. 18:10
40 fokos kánikula jön!

A nyár eddigi legmelegebb hete következik. Úgy tűnik egész héten nagyon meleg lesz, a negyven fokot is megközelítheti a hőmérséklet. A Balatonnál most van a főszezon, ezért az éttermek bíznak abban, hogy magas lesz a bevétel.

Zivatar és jégeső a hőségben

Egyre hevesebb zivatarok jönnek, lassan vége a hőségnek. Volt, ahol már vasárnap lecsapott a vihar, és még a kerti medencét is felkapta a szél. Az ország nagyobb részén viszont a 30 fokos hőségben tele voltak a strandok. A következő napokban majdnem 10 fokkal hűvösebb lesz.

Fókusz 2017-07-12


szerző:
2017.07.12. 19:00
 Hőség: ki és miért szereti, vagy épp utálja a kánikulát?

Riporterünk cipője is leolvadt a lábáról, amikor a kánikula kedvelői és a hőség elől menekülők érveit gyűjtötte össze. Ki miért imádja, hogy az árnyékban is harmincnyolc fok van és ki bújna be a fridzsiderbe, amikor nap mint nap melegrekordok dőlnek meg? Nézze vissza a teljes adást ITT!

Vízben lehet túlélni a hőséget

A nyár egyik legmelegebb napján vagyunk túl, szinte az egész országban kánikula volt. A nagyvárosokban csak lézengtek az emberek az utcákon, mindenki úgy hűtötte magát, ahogy tudta, ventillátor, hideg üdítő, vagy vizes törölköző a nyakban. Aki csak tehette strandra ment, tömve is volt a Balaton part.

 

Akár 37 fok is lehet

Még nagyobb hőség várható a következő napokban. Zivatarok is lehetnek, ez azonban kevésbé hűsíti majd a levegőt, inkább még fülledtebbé teszi. Hétfőn akár 37 fok is lehet, főleg az ország déli részén. Igyanak minél többet, leginkább vizet, és legkevésbé  alkoholt!

A legfontosabb kérdés: mennyit igyunk a kánikulában?

Két éve annak, hogy több mint egy hétig kínozta egész Európát a tikkasztó hőség. Elmondtuk azt is, hogy ilyenkor sokan a klimatizált irodákba, árnyékba vagy éppen a vízpartra menekülnek. És persze isznak, amennyit csak tudnak, hiszen a közel 40 fokos forróságban elengedhetetlen a megfelelő folyadékpótlás. De mennyi is az annyi?

44 fok!


szerző:
2017.06.30. 19:44
44 fok!

Hőség lesz Romániában és Bulgáriában, még 44 fok is lehet! Nálunk viszont elmarad a hétvégén a strandidő. Véber István meteorológust kérdeztük!

Az év eddigi legmelegebb napja volt szerdán

Adonyban volt a legmelegebb, ott 36,1 fokot mértek, de az ország több területén is 34-35 fok volt. Hiába volt extrém hőség, mivel nem volt hőségriadó, így Budapesten például nem osztottak vizet. Bár a Főkertnél azt írták, hogy intenzíven figyelik az ivókutakat a hőségben, találtunk olyat, amely forgalmas helyen van, mégsem működik.

Az állatokat folyamatosan locsolták, amiről itt talál további felvételeket!

Olcsó pancsoló tippek városban ragadtaknak!

Két riporterünk békatalppal, napernyővel bevetette magát a városba, hogy kipróbálja, hogyan vakációzhat az, aki egy strandra sem tudja befizetni a családját. Az izzadó panelek között egyébként hőségriadóban még néhány szökőkútban is szabad pancsolni, rendhagyó riportunkban azt is mutatjuk, hogyan csinált medencét a konyhából két fiatalember. A teljes adásért katt: IDE!

Infarktust is okozhat a kánikula

Infarktust vagy trombózist is kaphatunk, ha nem iszunk elég folyadékot a kánikulában. Erre figyelmeztet az Országos Kardiológiai Intézet professzora. Andréka Péter szerint ilyenkor ugyanis kevesebb vér kering az ereinkben és hamarabb alakulhat ki vérrög. Az orvos szerint ezért a napi két-három liter folyadék a minimum, amit meg kell inni a hőségben. Az is segít, ha hűtjük a helyiséget, ahol vagyunk.

Meghalt a magatehetetlen fiú

Nem hibáztak; mindent ugyanúgy csináltak, ahogy korábban – ezt mondta az RTL Híradónak annak a 18 éves, súlyosan beteg fiúnak a nagyapja, aki vasárnap halt meg egy tetőtéri szobájában, Pomázon. A gyerek járni sem tudott, és enni is csak segítséggel. A nagyapa szerint a fiú anyja mindent megtett a gyerekért – még gyógypedagógiát is tanult. A rendőrök most azt vizsgálják, hogy a nagy hőség is hozzájárulhatott-e a fiú halálához.

Itt az év első hőhulláma


szerző:
2017.06.24. 18:00
Itt az év első hőhulláma

Itt az idei első igazi hőhullám. És még nincs vége, sőt tovább fokozódik, a jövő héten majdnem negyven fokot is mutathatnak a hőmérők. Nagyon kell vigyázni a hőségben, akár percek alatt leéghetnek. A szakemberek szerint már az is segít, ha ilyen forróságban otthon maradunk a sötét szobában és többször vizes ruhával hűtjük magunkat. És ne feledjék, hogy ilyenkor a szokásosnál  két-három literrel több folyadékot kell inni!

A sofőrök fáradtabbak lehetnek és lassabban reagálnak

A megszokottnál több baleset történt a napok óta tartó hőségben. Egy négytagú család, köztük két kislány is megsérült, amikor frontálisan ütköztek a 86-os úton Vas megyében. A balesetet okozó sofőr elaludhatott a volánnál. A 84-esen egy figyelmetlen sofőr miatt három autó ütközött össze. A háziorvos szerint a hőség mindenki szervezetét megviseli. A sofőrök fáradtabbak lehetnek és lassabban reagálnak.

 

Egész nyáron maradhat a hőség

Kánikula, tikkasztó meleg - elrendelte a tisztifőorvos a másodfokú hőségriasztást. Ez egészen hétfő éjfélig lesz érvényben, mert addig várhatóan a napi középhőmérséklet nem csökken 25 fok alá. A legmelegebb órákban 36 fok is lehet. Véber István meteorológus szerint az átlagosnál melegebb időjárás kisebb megszakításokkal akár egész nyáron át tarthat.

 

Pokoli hőség az USA-ban


szerző:
2017.06.21. 18:27
Pokoli hőség az USA-ban

Brutális kánikula tombol az Egyesült Államok délnyugati részén. Sorra dőlnek meg a melegrekordok. Las Vegasban és Phoenixben 47-48 Celsius fok van árnyékban. A legnagyobb hőséget Kaliforniában mérték. Az Egyesült Államok amúgy is legforróbb területeként ismert Death Valley-ben 52 fok van, ez mindössze négy fokkal marad el a valaha mért legnagyobb értéktől. A hőség miatt folyamatosak az áramszünetek, és már több tucatnyi légijáratot törölni kellett.

Forró autóban hagyta a gyerekét

A tűző napon a kocsiban hagyta kétéves gyerekét egy nő Fóton - tudta meg a Blikk. Az anya a lap információi szerint azzal védekezett, hogy a gyerek éppen elaludt, nem akarta felkelteni, ezért csak a másik gyerekét vitte be az áruházba. Az orvos szerint, akármilyen rövid időről is van szó, még résnyire lehúzott ablakkal sem szabad a kocsiba zárni egy gyereket. A hőség és az oxigénhiány miatt akár meg is halhat.

Hőségtől szenvedtek az utasok

A vasúti kocsik folyosóján sétáltak az utasok, mert elviselhetetlenül meleg volt InterCity-n – erre panaszkodott az egyik utas a Kisalföldnek. A Sopron-Budapest között közlekedő vonaton nem működött a légkondicionáló, ezért volt hőség. Az RTL Híradónak nyilatkozó utasok szerint máskor is előfordult már ilyen azokban az InterCity kocsikban, amelyeket tavaly vásárolt a GYSEV, összesen 2,8 milliárd forintért. A vagonokban ugyanis nem lehet szellőztetni, mert a kocsik ablakait nem lehet kinyitni. A GYSEV ígéri, javítják a hibákat.

Tombol az őszi nyár

Tombol a vénasszonyok nyara. Hiába van ősz, a 30 fokos hőségben, aki tehette még szombaton is a strandon volt. A fővárosi Paskál strandon annyian voltak, mint a legmelegebb nyári napokon. És bár a természetes vizekben már csak a legbátrabbak tudnak megmártózni, a napozóágyak ott is mind elkeltek. A szakember arra figyelmeztet, hiába van ősz, vigyázzanak a napozással, mert ugyanúgy le lehet égni, mint nyáron.

Rengeteg baleset történt a hőségben

Köztudott, hogy a rekkenő melegben fáradékonyabb az ember és a reflexei is lassulhatnak. Tavaly, pont ezen a napon szomorú eseményekről számolt be az RTL Klub Híradója, ugyani balesetek sorozata alakult ki az utakon, sajnos több súlyos is volt köztük.

Búvárokkal és radarral is keresik a Tiszában elmerült fiúkat

A 12 és 13 éves fiú tegnap délután, fürdés közben merült el a folyóban Benknél. Estig keresték őket, de nem akadtak a nyomukra. A mentőcsapatok ma folytatták a keresést, motorcsónakkal, búvárokkal és radarral is kutatnak a fiúk után, akikről kiderült: úgy mentek be az örvénylő folyóba, hogy nem tudtak úszni.

Az év legforróbb napjai jönnek

Mit gondolnak a pékeknél, a lángososnál, az aszfaltozóknál vagy a díszőrség katonájánál van nagyobb hőség munka közben? Mi sem tudtuk előre, ezért fogtunk egy hőmérőt és nekivágtunk a betondzsungelnek, hogy kiderítsük, melyik a legizzasztóbb munka. Az egész országra hőségriasztást adtak ki, nagyon vigyázzanak a kánikulával!

Hűtött ételt kapnak az állatok a kánikulában

Hűtött halak a pingvineknek, frissítő zuhany a tevéknek és az elefántok is szinte egész nap a medencéjükben pancsolnak. Az állatok is nehezen bírják a 35 fokos hőséget. A veszprémi állatkert dolgozói ilyen melegben különösen odafigyelnek rájuk.

Kánikula – veszélyben a szívbetegek

Tombol a kánikula. Országszerte 30 fok felett volt a hőmérséklet napközben. A Híradónknak nyilatkozó kardiológus szerint ilyen melegben több szívbeteg kerül kórházba. A héten ráadásul lesz egy erős lehűlés is, ami még veszélyesebb a szervezetre. Borosberény közelében egy 57 éves férfi meghalt, miután rosszul lett a kocsijában, a kormányra borult, majd karambolozott.

Brutális körülmények a bajnokságon!

A hőség volt a legnagyobb ellenfele a mezőnynek az Autós Gyorsasági Országos Bajnokság második fordulójában. A Pannónia Ringen, az első versenynapon 40 °C-ot is mértek, így a zártkarosszériás autókban akár 60 °C fölé is kúszhatott a nem létező hőmérő higanyszála.

Még a szökőkutakban is hűsöltek

Megjöttek a frissítő záporok, de így is országszerte tele voltak a strandok az egész hétvégén. Sőt, sok szökőkútban is emberek hűsöltek. Ekkora kánikula a következő napokban nem lesz, de az UVB sugárzás extrém magas marad, vagyis védekezzenek. A Híradónak nyilatkozó szakorvos szerint, egyre többen jelentkeznek a szakrendeléseken bőrrák gyanújával, mert nem védekeztek a leégés ellen.

Szombaton is megdőlt a melegrekord

Felhőszakadás és jégeső a következő napokban lehet, a hőség viszont az előrejelzések szerint fokozatosan megszűnik. Nehéz volt kibírni az elmúlt órákat, Budapesten hajnalban is rekord meleg, több mint 25 fok volt. A forróságban ott is fürdenének az emberek, ahol tilos. A rendőrség a bányatavakat is ellenőrzi. Akár 50 ezer forintra is büntethetik, aki a tiltótábla ellenére bemerészkedik a vízbe.

36 fok árnyékban, lesz rosszabb is

36 fok árnyékban! - Ennyit mértek csütörtök délben a főváros közepén, a keleti megyékben pedig még ennél is melegebb volt. A Meteorológiai Szolgálat hőségriasztást rendelt el, a következő napokon pedig még melegebbre számíthatunk. A hőség mindenkit megvisel - nemcsak az idősebbek és az érrendszeri betegséggel küzdők vannak veszélyben, hanem háziállataink is.

A Barátok közt szexi fiúi a nagy nyári melegben ledobták a textilt

A három muskétás, Józan Laci, Csórics Balázs és Pribelszki Norbi bizony nem szégyenlősködtek. Fotózás ide vagy oda, aminek látszódnia kellett, az látszódott is – a hölgyek nagy örömére.

Megdőlt a melegrekord, de hétvégén már beköszönt az ősz

 68 éves melegrekord dőlt meg egyszer hajnalban, és külön délután is: Szegeden 35 fokot mértek. Látványosra sikerült a nyár búcsúja, de ezek már tényleg az utolsó pillanatok.

Soha nem volt még ennyi hőségriasztás

Tíz éve nem voltak annyian a Budapest melletti Rukkel-tó partján az utolsó nyári hétvégén, mint vasárnap - ezt mondta híradónknak az üzemeltető. Nem csak ott, szinte mindenhol az országban megteltek a strandok, pedig máskor ilyenkor már alig van vendég. Ma a legmelegebb helyeken majdnem 37 fokot mértek. A kánikula kedd éjfélig tart, addig másodfokú hőségriasztás van érvényben. A mostani már az ötödik hőségriasztás idén. Erre Magyarországon még soha nem volt példa.

Ez már az idei nyár ötödik hőségriasztása

Az utolsó igazán nyári hétvége jön a meteorológiai előrejelzések szerint. Kánikula lesz, a tisztiorvosi szolgálat másodfokú hőségriasztást adott ki. A jövő héten aztán lehűl a levegő, vége a nyárnak.

Rendőrök mentették meg az idős ember életét

Rendőrök mentették meg egy 85 éves  férfi életét a napokban Ózdon. Mentőt hívtak a földön fekvő, zavart emberhez, aki séta közben eleshetett, és nem tudott felállni a városnak egy félreeső részén lévő garázssoron. Aznap nagyon meleg volt. A férfit azonnal kórházba vitték, kiszáradással kezelték, de már hazamehetett. Híradónk a lakásában felkereste az idős embert.

A hőség a Szigeten bulizókat sem kíméli

Naponta tucatnyi embert kell ellátni a kánikulában, a legtöbben ájulásos rosszullét miatt kerülnek a fesztivál egészségügyi központjába.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való