KERESÉS search-close

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: ""

Nyugaton sapka-sál, keleten kánikula - megbolondult az időjárás?

Kettészakadt az ország időjárása. Amíg keleten nyári meleg, addig nyugaton szinte téli hideg; óriási szélviharok, sőt még hószállingózás is volt tegnap, május közepén. Szombathelyen annyira lehűlt az idő, hogy még a hó is elkezdett esni.

BOMBACIKLON: Kora nyári idő után hóvihar

25 fokos kora nyári idő után hóvihar az Egyesült Államokban. Már most is sokfelé járhatatlanok az utak, de még fél méternyi hó lehullhat. A szélsőséges időjárás miatt több száz repülőjáratot kellett törölni.

Miniatűr hókotró takarítja a járdát Csehországban

A mini hókotró teljesen olyan, mint az eredeti, csak annak egy ötöde. De ez nem azt jelenti, hogy bármi is az útjába állhat. Egy 35 köbcentis motor hajtja a kis gépet, ami összkerék meghajtású, hogy könnyen haladhasson a csúszós járdán is. Egy baj van vele. Hogy a jópofa játékszer meglehetősen sokba kerül. Csaknem kétmillió forintnak megfelelő cseh koronát kérnek el érte.

Hókáosz és lavinaveszély Ausztriában

Nem szűnik a hókáosz Ausztria több tartományában. Van olyan település, amelyet már helikopterrel sem lehet megközelíteni. Ezreket vágott el a hó a külvilágtól. Szlovákiában a helyi közútkezelő azt tanácsolja, hogy senki ne induljon útnak a Tátrában.

Hóból is megárt a sok, így sétáltasd télen a kutyusod

Lehet csak fetrengés vagy játék, a legtöbb kutya imádja a havat, és a nagy téli sétákat. Elmondjuk, hogy mire érdemes odafigyelni, ha kimerészkedünk velük a hidegben.

Méteres hó a Balkánon


szerző:
2019.01.13. 17:59
Méteres hó a Balkánon

Továbbra sem enyhül a tél szorítása a Balkánon, ahol még mindig súlyos gondokat okoz a hó. Legsúlyosabb a helyzet Bosznia-Hercegovinában, ahol sokfelé egy méteres hó esett a héten. A havazás több települést elvágott a külvilágtól. Számos iskolát bezártak.

Elesett és mérgében visszapillantókat tört

Elesett a hóban, ez pedig annyira feldühítette, hogy rongálni kezdett. Ezt mondta a rendőröknek az a fiatalember, aki a gyanú szerint több autó visszapillantó tükrét is letörte éjjel Debrecenben. Úgy tudjuk, hogy a gyanúsított részeg volt. A rendőrök még a helyszínen elfogták.

Lánctalpast küldtek a kamionért

Szőlőben vesztegel már harmadik napja egy török kamion Eger mellett. A sofőr valószínűleg rossz címet írt be a gps-be, így keveredett a földútra, ahol a hó és a sár miatt elakadt. A helyiek segítenek neki, egy étteremből például meleg teát és pizzát kapott. Pénteken hiába próbálták kihúzni, nem sikerült, most egy lánctalpas markolóval segítettek.

Lyukat fúrva keresik az élelmet a rókák a hóban

Egy éve mutatta be a Fókusz: a nap felvételén egy hihetetlen technikával vadászgató vörös rókát láthatnak.

Méteres hófalak, ítéletidő Európában

Meghalt egy kisfiú, mert rádőlt egy fa Németországban. A fát a rá nehezedő hó súlya döntötte ki. Több dél-német járást is katasztrófa sújtotta területté nyilvánították. Az embereket arra kérik, hogy kerüljék el az életveszélyessé vált erdőket. Lezárták Bajorország legforgalmasabb autópályájának egy szakaszát. Több százan rekedtek a hegyi területeken. Ausztriában is komoly gondot okoz a nagy mennyiségű hó, kollégánk, Bánhidi Lilla ezt személyesen is megtapasztalhatta.

Nem volt letakarítva a járda, többsávos útra sétált a látássérült férfi

Kis híján elgázoltak egy látássérült férfit csütörtökön reggel a fővárosban, mert kisétált a többsávos Hungária körútra. Az RTL Híradónak a férfi azt mondta, nem volt letakarítva a havas járda, ezért nem tudott tájékozódni a fehér botjával. Végül egy autós szállt ki és segítette át az úton. A takarítás az FKF Zrt. feladata. Miután megkerestük őket, hogy miért maradt el a tisztítás, fél órával később munkások jelentek meg a helyszínen és letakarították a járdát.

RENDKÍVÜLI HÓHELYZET: Méteres hóval kell megküzdenie az osztrákoknak

Ausztriában komoly gondot okoz a nagy mennyiségű hó, kollégánk, Bánhidi Lilla ezt személyesen is megtapasztalhatta. Azt mondta nekünk, hogy az autópályák mentén heliopterek dolgoznak, így próbálják meg letakarítani a fákról a havat. A nem szűnő havazás miatt csütörtökre az országban több ezer háztartás maradt hosszabb-rövidebb időre áramellátás nélkül.

Keresd a képen Istenes Bencét!


szerző:
2019.01.11. 08:00
Keresd a képen Istenes Bencét!

A műsorvezető látványos hó-helyzetbe keveredett, persze nem kell őt félteni: segítsége is volt a küzdelemben.

Hóemberépítés és hócsata a Villában!

Leesett a hó, a villalakók pedig kivonultak az udvarra, hogy új lakót alkossanak.

VV Lacika: „Én be vagyok illeszkedve”

Megértő beszélgetőtársra talált Lacika az udvaron. Most már valaki végre őt is meghallgatta.

Kamionbaleset a latyakos úton

Országszerte gondot okozott az éjjeli havazás a közlekedésben. Az M0-áson kamion ment neki a zajvédő falnak hajnalban, mert megcsúszott a latyakos úton. Az utakon folyamatosan takarították a havat: csak Budapesten több mint 80 munkagép és 300 hómunkás dolgozott az utak megtisztításán.

Már legalább hat halálos áldozata van a lavináknak az Alpokban

Már legalább hat halálos áldozata van a lavináknak az Alpokban, ahol a hétvégén több mint egy méteres hó esett. Több embert eltűntként keresnek, a mentést viszont sok helyen lehetetlenné teszi az időjárás. A hózuhatag településeket zárt el a külvilágtól, és ezrek maradtak áram nélkül.

 

Nem láttak még havat a bangladesi sziámi ikrek

Jól vannak és egy fővárosi lakásban várakoznak a vizsgálatokra a szombaton Budapestre hozott bangladesi sziámi ikrek. Orvosuk arról beszélt, a fejüknél összenőtt gyerekek még sosem láttak havat és nem éreztek olyan hideget, mint, ami most Magyarországon van. A beavatkozást legkorábban jövő héten kezdik el rajtuk.

Bekeményített a tél Európában

Bajorországban két ember halt meg, egy nőt lavina sodort el. A közlekedés megbénult, sok légijáratot töröltek. Szlovákiában annyi a hó, hogy mesterségesen kellett lavinát előidézni a veszély miatt. Görögország kifehéredett.

Az elefántok is szeretnek a hóban sétálni

Van, amelyik a jeges vízben lubickol, más állatok a hóban futkároznak. A jegesmedvéknek vagy a szibériai tigriseknek meg sem kottyan a téli idő. De a Nyíregyházi Állatpark többi lakója is szívesen tesz egy kört a havas kifutókban - így tettek az afrikai elefántok is.

CUKI: Órákig hempergett a hóban a panda

Egy éve mutatta be a Fókusz: meglehetősen vicces jelenetnek voltak szemtanúi a hsziani állatkert dolgozói, a 4 éves Qin Qin névre hallgató panda ugyanis órákon keresztül hempergett a hóban. Miután megunta, fára is mászott, mindeközben pedig kis barátai inkább bent, a melegben vészelték át a hóesést.

Lehet még fehér az idei karácsony?

Csak december 25-én és csak kevés helyen, de talán még fehér lesz a karácsony. Ezt mondta az RTL Híradónak nyilatkozó meteorológus. Igazi tél csak a hegyekben van, akadt, aki éppen a hó miatt utazott karácsonyra, a Kékestetőre. Másutt az átlagosnál enyhébb az idő, például a Balatonnál ma szinte tavasz volt.

 

Nem lesz fehér karácsony, legfeljebb eső eshet majd!

Idén sem lesz fehér a karácsony, ha valami esik, az eső lesz, ezt mondja a meteorológus. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint Magyarországon kifejezetten ritka a fehér karácsony. Pedig az általunk megkérdezettek nehezen tudják elképzelni a karácsonyt hó nélkül.

Új lakó költözött a Villába!

Habár Krisztián számára tegnap véget ért a játék, a villalakók száma mégsem csökkent. Ismerd meg az új "beköltözőt"!

Csoki és Lacika a két Grincs a Villában?

Voltak, akik mit sem törődve a mínuszokkal, a Villa füvére feküdtek, hogy élvezzék az arcukba hulló hópelyhek érintését. És persze olyanok is akadtak, akik csak morogotak a szállingózó pelyhek láttán...

Elindult a Villa Olimpia!

Miután leesett az első hó, a villalakók belelendültek a versenybe, Reni és Csoki pedig kommentátorként sziporkáztak a mérkőzéseken. Vajon kik lettek az aranyérmesek?

A hóesés miatt estek egymásnak a villalakók

A játékosok alig várják már a Karácsonyt, ám egyesek szerint Reni, Zsuzsu és Greg kissé túlzásba vitték a lelkesedést...

 

Itt az első országos havazás

Előkerültek a szánkók és a hólapátok. A nyugati országrészben többfelé csaknem 20 centi hó hullott. Budapesten ennél kevesebb, de így is rengetegen mentek a Normafához csúszkálni.

Nem várt nehézség lassítja a magyar Déli-sark Expedíciót!

Évek óta nem látott mennyiségű porhanyós hó lassítja a Magyar Déli-sark Expedíció tagjait az Antarktiszon. Rakonczay Gáborék már 218 kilométeren is túl vannak a 980-ból, a szánt viszont rendkívül nehéz húzni, mivel elsüllyed a hóban és tolja maga előtt egyre nagyobb kupacban. A csapat ennek ellenére tegnap is 20 kilométert jutott előre, miközben 200 méter emelkedtek is.

Megérkezett a hó - és vele együtt a hideg! időjárás

Sok helyen havazott ma napközben, de az ország nagy részén nem maradt meg. A magasabb területeken, például Kékestetőn sok kiránduló örült a többcentis hónak. Jön a hideg: éjszakánként lesz olyan terület, ahol mínusz 10 fokra hűl le a levegő. Enyhülés csak jövő hétre várható.

Balesetek a csúszós utakon

Országszerte sok volt a baleset a csúszós utakon. Budapesten gyalogost gázolt, majd busznak ütközött egy autó, ami megcsúszott fékezés közben. A Csongrád megyei Domaszéken felborult egy kocsi, mert a sofőr már nem tudta irányítani a vizes úton. A Pest megyei Dánynál két autó ütközött össze, amikor az egyik kisodródott a kanyarban. A vezetéstechnikai szakértő elárulta, hogy mire kell odafigyelnünk a téli utakon.

Megérkezett az első hó!

Nemcsak az ország legmagasabb pontján, a Kékesen, hanem a Dunántúlon is havazott. Volt, aki csak azért utazott a Kékeshez, hogy a havas kilátásban gyönyörködjön, de csalódnia kellett: a köd mindent eltakart. Szombathelyen és Sopron környékén is megmaradt a hó, az Alföldön viszont csak eső esett.

Magyarország nyugati felén már szállingózik a hó

Itt az első hó, pontosabban még csak hópelyhek. Délnyugaton többen is felvételeket készítettek a hószállingózásról. A hópelyhek most még elolvadtak, de éjszaka és hétfőn napközben már többfelé havazhat.

Nagyon élvezik a telet a kínai óriáspandák

Nagyon élvezik a havas telet a bundás állatok. Természetesen nem Magyarországon, - hiszen nálunk se hideg, se hó nincs - hanem Kína központi részén.

Ritka képek Dél-Afrikából


szerző:
2018.09.10. 18:34
Ritka képek Dél-Afrikából

Zsiráf és elefántok a hóban. Szokatlan képek készültek Dél-Afrika keleti térségében. A havazás egyébként is ritkaságba számba megy az afrikai országban, szeptemberben pedig szinte még sohasem esett.

Jégeső – mintha hó esett volna

Hó- vagyis inkább jégembert építettek a júniusi hidegben Zsujtán. A zempléni településen olyan sok jég esett szombat délután, hogy a táj havasnak tűnt, és annyira hideg volt, hogy a jég egy része fél napig nem olvadt el.

Snowfeet: a legújabb őrület!

Van ahol még csak várnak a nyárra és most még a tél tombol. A havas hegyekben pedig egy új sportág találtak ki, a snowfeet-et, magyarul a havas lábat. Hogy mi ez az őrület? Kiderül a videóból!

 

Egy éve hó volt, most szinte nyár

Tavaly ezen a napon országszerte havazott, ma pedig kora nyár volt mindenhol. Volt, ahol 27 fokban indultak kirándulni. Áprilisban ilyenkor 18 fok az átlaghőmérséklet, de volt már, hogy ezen a napon 31 fokot mértek.

Emeletnyi hófalak Szlovéniában

Nálunk már 20 fok van, tavasz, de nem messze tőlünk még a téllel küzdenek. Szlovéniában van olyan hely, ahol a 6 méteres a hó, és hiába takarítják az utakat, azt a szél és a lavinák újra és újra betakarják.

 

Havazin 2018-03-25


szerző:
2018.03.25. 12:55
Daráló: Mit (ne) viseljünk esős időben?

Úgy tűnik, hogy időn nincsen tavasz eső és hó nélkül! Holdampf Linda segített abban, hogy mit szabad és mit nem viselnünk szélsőséges időjárás esetén.

Tízezrek áram nélkül maradtak

Csaknem 30 ezer háztartásban még napközben sem volt áram Heves, Borsod és Szabolcs megyében. A hibát az okozta, hogy több oszlop is kidőlt a vezetékekre rakódott jég súlya alatt. Az országban másutt nem a havazás, hanem az eső és az olvadó hó okozott gondot.

Napközben is komoly gondot jelentett a havazás

Nemcsak éjjel, napközben is komoly gondot jelentett a márciusi havazás az északi országrészben. Borsodban autók akadtak el a 37-es úton a hóátfúvások miatt. Szabolcsban volt, ahol 30 centi hó hullott. Hevesben nem jártak a vonatok, Debrecenben a villamosközlekedést kellett leállítani.

Az autópályán rekedtek a hó miatt

Azért imádkozott, hogy az úton tudjon maradni és elérjen egy pihenőhelyet. Ezt mondta azt RTL Híradónak Lajos András a Miskolci Nemzeti Színház művésze, aki az M3-as autópályán rekedt éjszaka. Felvételeket is készített arról, hogy a szakadó hóban illetve az erős szélben szinte lehetetlen volt közlekedni.

NÉZŐI VIDEÓK: A hó fogságába került autósok

Hóátfúvások, a hó fogságába került autósok, veszteglő vonatok, áramszünet - ez a márciusi tél eddigi mérlege. Az ítéletidő szombaton este kezdődött, a legtöbb gondot Észak-Magyarországon okozta.

Havazin 2018-03-18


szerző:
2018.03.18. 12:45
Hó, ónos eső, szél, kemény fagy

Itt a hó. 20 centinél is vastagabb lehet a hótakaró az északkeleti megyékben, és többfelé ónos esőre, hófúvásra is számítani lehet. A következő napokban kemény fagyok várhatók, lesz ahol éjszakánként mínusz tíz foknál is hidegebb idő várható. Ez pedig a kertekben már most is kárt okozhat.

 

Havazin 2018-03-11


szerző:
2018.03.11. 12:10

Havazin 2018-03-04


szerző:
2018.03.04. 12:10
Hatalmas káoszt okoz a rendkívül kemény tél Nagy-Britanniában

A hadsereget kellett bevetni, hogy kimentsenek több száz autóst az utakról, akik a hó fogságában rekedtek. Sok helyen az orvosokat és a nővéreket is katonák szállítják a kórházakba, a közlekedés ugyanis az országszerte sok helyen teljesen megbénult.

HÓÁTFÚVÁS: Nem volt ma egyszerű a közlekedés

Hófúvás bénította meg a közlekedést Nyugat-Magyarországon. Sok helyen 20 méterre sem lehetett látni, volt, aki mégis elindult. A rendőrök már több mint 20 utat lezártak.

Havazás, hideg Dél-Európában is

Hat éve nem látott havazás Rómában. A szibériai hideg elérte Európa enyhébb telekhez szokott régióit is. Az olasz fővárosban zárva tartottak az iskolák, előkerültek a sílécek.

Havazin 2018-02-25


szerző:
2018.02.25. 11:55
Az Északi-sarkon melegebb lesz, mint nálunk

A hó után jön az extrém hideg. Még az Északi-sarkon is melegebb lesz a vasárnap, mint Magyarországon a meteorológusok szerint. Napokig nem számíthatunk pluszokra - még napközben sem. A nagy hideg miatt megerősítették a hajléktalan ellátást és ellenőrzik azokat a munkahelyeket, ahol hidegben dolgoznak az emberek. Most főleg fontos odafigyelni az egyedül élő ismerősökre, szomszédokra.

Éjjel-Nappal Budapest a havas hegycsúcsok között

Az Éjjel-Nappal Budapest szereplői idén az osztrák Heiligenblutot hódították meg. Ki-ki léccel, korcsolyával, vagy tüskés mászó cipővel. És ahogy már megszokhattuk, Lali ismét hozta a formáját egy rögtönzött koncert keretében.

Sok baleset a hó miatt


szerző:
2018.02.22. 18:45
Sok baleset a hó miatt

Sok baleset és elakadt, árokba borult autók Nyugat-Dunántúlon. Csütörtökön is rengeteg hó esett arrafelé, a tűzoltók egész nap megállás nélkül dolgoztak. Ők lapátolták le a havat Szombathelyen egy rendelőintézet tetejéről is, nehogy a járókelőkre zuhanjon. Reggelig még 5-10 centi hó várható, aztán csapadék nem, hideg viszont lesz.

Havazin 2018-02-18


szerző:
2018.02.18. 12:10

Havazin 2018-02-11


szerző:
2018.02.11. 12:30

HÓ-HÓ-HÓ: 25 cm esett Zalában


szerző:
2018.02.08. 15:39
HÓ-HÓ-HÓ: 25 cm esett Zalában

Egyre nagyobb volt a hó, ahogy stábunk Rédics felé tartott Zalában, a 74-esen. Itt szerda éjjel 25 centi hó esett. 23 településen nem volt áram, az EON szakemberei folyamatosan dolgoznak a helyreállításon. A katasztrófavédőknek kidőlt fákat kellett eltakarítani.

Áramszünet az újabb havazás miatt

Egy teljes napon át voltak áram nélkül az ómassaiak a hétvégén. A bükki faluba vezető úton a kidőlt fák és a leszakadt gallyak villanyvezetékeket szaggattak le, ezért nem volt villany és nem lehetett telefonálni sem.

 

Havazin 2018-02-04


szerző:
2018.02.04. 12:25
Hó, havaseső, fennakadás országszerte

Fennakadás az M6- os autópályán, és több baleset a csúszós utakon. Ezt okozta a téli idő. Míg az ország egyik részén inkább havaseső nehezítette a közlekedők dolgát, a Mátrában többcentis hó hullott.

 

TÉLI IDŐ: fennakadás és több baleset

Halálos baleset volt kora reggel Nagykállón, fennakadás az M6- os autópályán, és több baleset a csúszós utakon. Ezt okozta a téli időjárás.

Nézd meg a fagyos divatbemutatót Balogh Edinával!

Hat évvel ezelőtt túl azon, hogy mindenkit arra kértünk, vigyázzon magára, figyeljen jobban a kicsikre, az idősekre és a házi kedvencekre, beszéltünk egy kicsit arról is, mit tegyen az, aki a farkasordító hidegben is divatos akar maradni.

Havazin 2018-01-28


szerző:
2018.01.28. 11:50
Jeges járdákon csúszkál a fél ország!

Pont egy évvel ezelőtt, ezen a napon beszámolt a Fókusz arról, hogy 10 napja nem esett szinte sehol semmilyen csapadék az országban, a járdák az ország több részén viszont még mindig olyanok voltak, mintha jégpályák lennének. De vajon ki volt a felelős azért, hogy nem voltak letakarítva az utak?

Sokan élvezték a nagy havazást

Volt, aki már kora reggel azért indult útnak, hogy a hóesésben minél előbb szánkózhasson, vagy síelhessen. A legtöbb pálya szinte teljesen megtelt. A magasabb hegyeken még éjszaka is havazhat, de a sok helyen hamarosan olvadni kezd.

 

Havazin 2018-01-21


szerző:
2018.01.21. 11:55
Veszélyes, ha nem takarítják le a havat

Eljárás indítható az ellen, aki nem takarítja le rendesen kocsijáról a havat, és balesetet okoz. Egy nagyobb fékezésnél a tetőn maradt hó betakarhatja a szélvédőnket, de a mögöttünk haladót is veszélybe sodorhatjuk.

Havazin 2018-01-14


szerző:
2018.01.14. 12:00
RENDKÍVÜLI: Havazott a Szaharában!

Havazott a Szaharában, a Föld egyik legmelegebb helyén. A nagy mennyiségű, helyenként 40 centiméteres hó az észak-algériai Ain Sefra térségében hullott le, vasárnap. Igaz, hogy a nap végére már el is olvadt a hótakaró, de igy is rendkívüli volt a természeti jelenség.

Spanyolország hó alatt


szerző:
2018.01.08. 18:35
Spanyolország hó alatt

Több ezer autós rekedt a hó fogságában a spanyol utakon. A hirtelen lezúduló hatalmas hótömeg készületlenül érte a hatóságokat, rengeteg embert vasárnap óta nem sikerült kiszabadítani járművéből, pedig már a hadsereget is kivezényelték.

Havazin 2018-01-07


szerző:
2018.01.07. 12:35
ÍTÉLETIDŐ: jeges áradások, szélviharok és sűrű havazás

Tovább tombol a tél az Egyesült Államokban és Kanadában. A jeges áradások, a szélviharok és a sűrű havazás már napok óta megkeseríti a keleti-partiak életét. Több partmenti elöntött városban a víz megfagyott, vastag jégpáncéllal borítva el az utcákat. Sőt sokhelyen az autók a jégbe fagytak az utakon. Többfelé mínusz 30 fok alatt van a hőmérséklet. Az Egyesült Államokban 19-en, Kanadában ketten haltak meg a brutális téli idő miatt.

Először látott havat a panda!


szerző:
2018.01.04. 19:10
Először látott havat a panda!

Meglehetősen vicces jelenetnek voltak szemtanúi a hszian-i állatkert dolgozói, a 4 éves Qin Qin névre hallgató panda ugyanis órákon keresztül hempergett a hóban. Miután megunta, fára is mászott, mindeközben pedig kis barátai inkább bent, a melegben vészelték át a hóesést.

Sípályán akadtak el autójukkal

Autóval akart feljutni a kékestetői sípályára egy fiatal pár. Persze nem jött össze, mert elakadtak a frissen ágyúzott hóban. A sípálya hótaposó gépére volt szükség, hogy az autót kiszabadítsák a hóból. Korábban már mások is próbálkoztak ezzel.

Havazin 2017-12-17


szerző:
2017.12.17. 12:00

Ítéletidő Európában


szerző:
2017.12.11. 18:30
Ítéletidő Európában

Fákat kitépő viharos szél, hóval-jéggel borított autópályákon veszteglő kocsisorok és rengeteg baleset - Európára lecsapott a tél.

ÍTÉLETIDŐ: Viharos szél, hó és jég borítja Európát

Lecsapott Európára az ítéletidő- Németországban rengeteg autós ragadt az utakon a hirtelen leszakadt hó miatt. Nizzában viharos erejű szél pusztított, Nagy-Britanniában pedig háztartások ezrei maradtak áram nélkül.

Havazin 2017-12-10


szerző:
2017.12.10. 11:45
Megérkezett a hó Magyarországra!

Megérkezett a hó Magyarországra! Már szánkózni és hógolyózni lehet, annyi esett az országban több helyen. Budapesten egész délelőtt havazott. A város utcáin ugyan elolvadt, de a magasabb területeken, például a Normafánál már több centis a hótakaró.

Hamarosan itt a tél


2017.11.27. 18:25
Hamarosan itt a tél

A hegyekben sokfelé már tegnap is havazott, szerdától viszont az alacsonyabban fekvő területeken is lehet majd hóesés, vagy havas eső.

MEGÉRKEZETT: A Mátrában már havazott

Folyamatosan havazott napközben a Mátrában. Több centis hóréteg maradt meg a hegyekben, például Kékestetőn. Sokan kihasználták a havat, lehetett csúszkálni, sportolni, vagy csak sétálni a hóesésben.

Még nem láttak ekkora szélvihart

Tízezrek maradtak hosszabb-rövidebb időre áram nélkül országszerte - hatalmas károkat okozott az orkán erejű vihar. Volt, ahol egy 80 éves fát is kicsavart, ami családi házra dőlt.

Egyre több mumifikálódott holttest kerül elő az Alpokból

Egymás után találják meg az évtizedekkel ezelőtt eltűnt emberek maradványait az Alpok olvadó gleccsereiben. Nemrég egy több mint 70 éve eltűnt házaspár került elő és megtalálták egy 30 éve eltűnt német hegymászó holttestét is Svájcban. A globális felmelegedés miatt további áldozatok kerülhetnek elő. Figyelem, a következő téma sokakat érzékenyen érinthet.

HÓESÉS: Denverben újra tél lett

Elképesztő állapotok vannak Denverben. Mintha az amerikai város bennragadt volna a legkeményebb januári télben. Folyamatosan zuhog a hó, ami meg is marad. Az utakat kotró- és szórógépek járják, az autók alig tudnak mozogni a csúszós, fagyos hóban, az emberek pedig téli kabátot vettek, holott lassan vége a májusnak is. Denver nem egy messzi északi város, ami elvileg indokolná a rendkívüli időjárást. Az amerikai Közép-Nyugaton fekszik. Többek szerint a májusi telet a klimaváltozás okozza.

 

Két napig voltak kenyér nélkül


szerző:
2017.04.22. 18:04
Két napig voltak kenyér nélkül

Még szombaton is volt olyan település, ahová csak nehezen lehetett bejutni az útra dőlt fák miatt. A gallyak nem bírták a rengeteg havat, letörtek és sok helyen az útra zuhantak, ami több falut is elzárt egy időre a külvilágtól. A Heves megyei Mátraszentimrén élők azt mondják, két napig kenyér sem volt a boltban, a kertekben pedig minden elfagyott. A legtöbb út most már gond nélkül járható, de van, ahol még mindig 30-40 centis a hó.

TÉLI TAVASZ: szánkó, hóember, hógolyó a Normafán

Bár olvadni kezdett, még péntek délelőtt is lehetett síelni, szánkózni, hógolyózni Budapesten a Normafánál, és a hóemberek is álltak még. Sokan kihasználták a kései telet, és sétáltak, forraltboroztak, forró teáztak Budapest hegyvidéki részein.
 

Sokan nyári gumi miatt koccantak

Akár el is bukhatja a kártérítést az, aki nyári gumival okozott balesetet a rendkívüli havazás idején. Azért, mert az autója nem volt megfelelő műszaki állapotban. Több ezer bejelentés érkezett a biztosítókhoz az elmúlt két napban balesetek, koccanások miatt. Az autósok zöme épp az elmúlt hetekben cserélte le a téli gumit, így a hirtelen jött havazásban sokan már nyári abronccsal közlekedtek.

200 embert vágott el a külvilágtól a rengeteg hó

Sok települést órákig nem lehetett megközelíteni a hirtelen lehullott hó miatt. Mátraházán speciális terepjáróval kellett biztonságos helyre vinni a betegeket egy mátrai tüdőkórházból. Egy galyatetői szállodában pedig 200 embert vágott el a külvilágtól a rengeteg hó. Néhol még a hókotró is elakadt.

 

Busz elé lökte a szél a kocsit

Kis híján összeütközött a hófúvásban egy busz és egy autó Szombathely és Bozsok között csütörtökön reggel. Az autót valószínűleg a viharos szél lökte keresztül a busz előtt. Az ütközés centiken múlt, senki sem sérült meg. Pécstől nem messze is menteni kellett egy buszt. Egy kidőlő faág miatt állt keresztbe. Az ország több pontján okozott gondot a szokatlan időjárás, Baranya megyében 3 utat is lezártak, Győr-Moson-Sopron, Veszprém és Vas megyében pedig áramkimaradás volt.

Kétszázan rekedtek a hó fogságában

Több száz ember rekedt a Mátrában az áprilisi tél miatt. A tegnap óta szakadó hó miatt a Kékestetőtől alig pár száz méterre lévő Mátrai Gyógyintézetben reggel óta nem tudnak betegeket fogadni. A főigazgató szerint gyógyszer van, a műszerek mennek, fűtés van. A tűzoltók és a katasztrófavédelem szakemberei folyamatosan takarítják az utakat, a hó fogságába került szállóvendégek zacskós vizet kapnak, aggregátorról áramot is tudnak fejleszteni.  

Áram nélkül maradt órákra több tízezer család

Több tízezer család maradt áram nélkül órákra a hirtelen jött havazás miatt Bács-Kiskun megyében. A nedves hótól letörtek az ágak és szakadtak a vezetékek. A tűzoltók és az áramszolgáltató szakemberei egész nap járták a településeket, de így sem végeztek mindenhol.

Rendkívüli áprilisi havazás

Szakadó hó az ország több területén. Húsvét helyett szinte karácsonyi látványra ébredtek sokan. 20 éve volt utoljára hasonló időjárás áprilisban. 1997-ben ilyenkor sok helyen meg is maradt a hó. Rengeteg nézői felvételt kaptunk az ország minden tájáról. Még holnap is folytatódik az extrém időjárás, csak hó helyett erős széllel kell számolni.

Fókusz 2017-04-19


szerző:
2017.04.19. 17:25
MÁTRA, MÁTRA, MÁTRA: Téli gumi nélkül el se induljon!

2017. április 19-én, kedden kora délután készültek ezek a felvételek a Mátrában. Téli gumi nélkül az 500 méternél magasabb hegyekbe nem érdemes elindulni, pár napig még nem lesz hozzánk kegyes az időjárás.

Visszatér a tél, hó is eshet

A hidegfront már érezteti a hatását: a Kékesen havazott, holnap pedig az egész országban a megszokottnál 10 fokkal hidegebb lesz. Ráadásul mindenütt lehet csapadék, néhol havas esőre, hóra is kell számítani. Sokan már ma elővették a télikabátjukat, sálat és sapkát húztak. A meteorológus szerint a következő két napban muszáj lesz melegen öltözni.

Havazin 2017-03-26


szerző:
2017.03.26. 12:45

Havazin 2017-03-19


szerző:
2017.03.19. 12:45
^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való