KERESÉS search-close

háziorvos

68 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "háziorvos"

Egyre több háziorvos hiányzik

Egyre kevesebb az orvos a háziorvosi rendelőkben és az ügyeleteken. A februári adatok szerint 344 háziorvosi rendelőben tartósan nincs orvos, több mint 50 praxist az elmúlt egy évben zártak be. A Házi Gyermekorvosok Egyesülete szerint a gyermekorvosi rendelőkben még nagyobb gond az orvoshiány. Az egészségügyi államtitkár azt mondta, folyamatosan támogatják azokat az orvosokat, akik tartósan üres praxist vesznek át, és új megoldási javaslatokon is dolgoznak.

INFLUENZA: Ezek a biztos tünetek!


szerző:
2019.02.07. 15:29
INFLUENZA: Ezek a biztos tünetek!

Mik a leggyakoribb tünetek és mire kell nagyon odafigyelni járvány idején gyermek és felnőtt beteg esetében. Orvosokat kérdeztünk!

INFLUENZA: Milyen szövődményei lehetnek?

Varga Dániel háziorvos diósdi rendelőjében idén is legalább ezren adatták be maguknak az influenza elleni védőoltást. Az orvos szerint az a legjobb, ha valaki novemberben vagy decemberben oltatja be magát, mert a teljes védelem két hét alatt alakul ki. De, ha még nincsenek tünetek, most, az utolsó pillanatban is érdemes.
Leadkép: Kelly Sikkema

Orvost is gyanúsítanak a veronai buszbaleset ügyében

Egy háziorvost is kihallgattak a hatóságok, mert a gyanú szerint tudott a veronai buszbalesetben érintett sofőr alvászavaráról, de nem küldte el időben soron kívüli vizsgálatra. Erről a 24.hu írt elsőként. Az RTL Híradónak az ügyészségen azt mondták, hogy az orvos szabadlábon van, és panasszal élt a gyanúsítás ellen.

„Hőemelkedéssel és náthával nem kell azonnal szakorvoshoz rohanni”

Hőemelkedéssel és náthával nem kell azonnal szakorvoshoz rohanni, ezt javasolja a Magyar Gyerekorvosok Társasága. A gyermek fül-orr-gégész szerint első körben érdemes a háziorvoshoz elmenni, és csak utána a kórházba, ha a gyerek tünetei nem csillapodnak. Az ambulanciák így is rendkívül leterheltek, így előfordulhat, hogy a komoly betegekre nem jut elég idő.

GYERMEKBETEGSÉGEK: Mikor és milyen orvoshoz vigyük a gyereket?

Hőemelkedés és orrdugulás, vagy láz és ízületi fájdalom. A két leggyakoribb tünetegyüttes, amivel a gyerekek orvoshoz kerülnek. A gyermek fül-orr-gégész szerint első körben érdemes a háziorvoshoz elmenni, és csak utána a kórházba, ha a gyerek tünetei nem csillapodnak.

Egyre súlyosabb a háziorvoshiány Nógrád megyében

Évek óta tart és egyre súlyosabb a háziorvoshiány Nógrád megyében. Van olyan település, ahol 2012 óta nincs kihez elmenni egy receptért. Akinek baja van, annak sokszor az 50 kilométerre lévő szomszéd települést kell választania. Litke polgármestere szerint nem elég vonzó egy határmenti településen háziorvosnak lenni. Endrefalva polgármestere már ingyen adná a praxist és a szolgálati lakást is, csak legyen egy állandó orvosa a településnek.

Nem tudta, hogy várandós, 17 évesen váratlanul megszült

A hasfájása miatt kihívott mentősök előtt hozta világra babáját az a középiskolás lány, akinek a terhességét még a háziorvos sem vette észre.

„Nem szedhetnek kényelmi díjat a háziorvosok

Kiszállási díjat kérnek háziorvosok a szerintük indokolatlan házhoz hívásokért. Erről a Népszava írt elsőként. Általában 3 és 5 ezer forint között van az összeg, amit felszámolnak, de a lap említ olyan orvost is, akinek 28 ezer forint a tarifája.

Akadozva indult az e-recept első napja

A patikáknak, háziorvosoknak és az állami kórházaknak mostantól egy országos online rendszerhez csatlakozva kell kezelniük a recepteket, beutalókat és a leleteket. Reggel sok helyen lefagyott a rendszer. Az Emberi Erőforrások Minisztériumánál azt mondták, hogy számítottak problémákra, de ezek néhány napon belül megszűnnek.

Van, ahol 10 éve nincs háziorvos

Évek óta nem volt olyan sok üres háziorvosi praxis, mint most. A Magyar Nemzet szerint jelenleg 317 helyen nincs állandó háziorvos, a helyzet egy év alatt is sokat romlott. Vannak olyan települések, ahol több, mint tíz éve nem tudják betölteni a helyeket. Egy az RTL Híradó által megkérdezett háziorvos szerint több pénzt kellene a tartósan üres körzetekre szánni. A kormány továbbra is abban látja a megoldást, ha a praxisvásárláshoz támogatást ad a háziorvosoknak.

19 napos csecsemőt mentettek meg

Egy háziorvos és egy karbantartó élesztett újra egy 19 napos csecsemőt Dunakeszin. A koraszülött kislány légzése otthon állt le, másfél órával azután, hogy a szülők hazavitték a kórházból. Szülei a közeli SZTK-ba rohantak vele, a babának ekkor már nem dobogott a szíve. Az éppen rendelő háziorvos azonnal elkezdte az újraélesztést, ezután egy karbantartó segített stabilizálni a baba állapotát a mentők kiérkezéséig.

Praxisközösségeket alakítanának ki a háziorvosok

Több mint 13 milliárd forint uniós támogatásra pályázhatnak idén a háziorvosok, hogy egészségfejlesztési irodákat vagy praxisközösségeket alakítsanak ki. A praxisközösségekben a háziorvosok összeállnak, és együtt alkalmaznak dietetikust, gyógytornászt és ellátnak olyan körzetet is, ahol nincs orvos. Az alapellátó orvosok szövetségének elnöke szerint mivel ilyen szakemberekből országszerte hiány van, sokan nem fogják tudni teljesíteni a pályázat feltételeit.

Alig jelentkeznek orvosok


szerző:
2016.10.26. 18:50
Alig jelentkeznek orvosok

Hiába az akár 10 millió forint támogatás, alig jelentkeznek orvosok a régóta üresen álló háziorvosi körzetekbe - írta meg a Magyar Nemzet. Az egészségbiztosító pályázatán mindössze 35 praxisba jelentkezett orvos, pedig majdnem háromszáz rendelő áll üresen országszerte. Az egészségügyi államtitkár azt mondta az RTL Híradónak, már látszik, hogy a támogatás önmagában nem fogja megoldani a háziorvos hiányt, de szerinte legalább azt el tudták érni, hogy nem nő tovább az üres praxisok száma.

Félnek, hogy nem lesz elég ember a kérdőívhez

Nem lát esélyt az Alapellátó Orvosok Szövetsége arra, hogy a gyakorlatban is működjön majd az új háziorvosi törzskarton rendszer. Januártól minden háziorvos asszisztense 38 kérdésből álló kérdőívet kell kitöltenie minden beteggel, előre egyeztettet időpontban, rendelési időn kívül.  Ebben rákérdeznek a védőoltásokra, allergiára, tartós betegségekre, de az iskolai végzettségre és szociális helyzetre is. Az egészségügyért felelős államtitkár szerint a feladat a betegek érdekét szolgálja és nem jelent majd nagy megterhelést a dolgozóknak.

Indul az influenza-figyelő szolgálat

Köhögés és magas láz – mostanában ezekkel a tünetekkel fordulnak leggyakrabban háziorvoshoz a betegek. Egyre több a tüdőgyulladás is, a rossz idő miatt rengetegen megfáztak. Nátha van, de influenza egyelőre nincs. Ezt onnan lehet tudni, hogy elindult az infuenza-figyelő szolgálat. A háziorvosok egy részének minden hétfőn jelenteni kell megfigyeléseiket a tisztiorvosi szolgálatnak.

Hol vannak a jó szakemberek?

Szinte eltűntek a szakmunkások az országból, de a háziorvosok is elfogynak nemsokára. 2020-ra a kisfalvakban egyáltalán nem lesz doktor, ha minden így marad. Itthon 150-200 ezer forintot keres egy háziorvos, Németországban majd másfél milliót. A tízszeres fizetéskülönbség túlságosan csábító. Kik dolgoznak akkor itthon? 

Elégedetlenek a háziorvosok

Magának nem emelte a fizetését, hogy asszisztensei többet vihessenek haza. Erről beszélt Híradónknak egy békéscsabai háziorvos. A praxisok augusztusban 8 hónapra visszamenőleg egy összegben kapták meg a 130 ezer forintos plusz támogatást. Ezt elvileg bármire költhetik, így béremelésre is. Az Együtt szerint probléma, hogy az összegből nem lehet érdemben emelni a háziorvos és az asszisztens fizetését is. Az egészségügyi államtitkár szerint minden rendben van, hiszen minden háziorvos maga dönti el, mire költi a támogatást.

Még mindig nem kapták meg a támogatást

Késik a támogatás. Még mindig nem tudni, hogy mikor kaphatják meg az előbb januárra, majd júniusra ígért plusz pénzt a háziorvosok. 10 milliárd forintot kellene kapniuk, ez praxisonként akár havi 130 ezer forintot is jelentene. Az egészségügyi államtitkár még februárban is azt mondta, hogy hamarosan megkapják a háziorvosok a pénzt. Korábban úgy volt, hogy a támogatás mértékét is csökkentik, most Lázár János azt mondta, hogy az eredetileg ígért összeget adják majd oda. 

Segítség az otthonápoláshoz!

Ha az ember ilyen helyzetbe kerül, vagyis otthonápolásra szorul, nem tudja merre tovább, és sajnos a háziorvosoknak sincs kapacitásuk az ellátásra.Ezért a Magyar Máltai Szeretetszolgálat megoldást kínált, méghozzá egy otthoni ápolást segítő tudásanyag megosztásával.

Több településen nincs háziorvos

Sérül az emberek alapjoga, mert nem jut mindenki háziorvoshoz. Ezt állítja a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete. A szervezet ezért az ombudsmanhoz fordult, hogy vizsgálja meg a problémát. A szervezet elnöke szerint kilenc év múlva négy millió embernek nem lesz háziorvosa Magyarországon, mivel egyre több az üresen álló háziorvosi praxis, és sok az idős orvos. Az egészségügyért felelős helyettes államtitkár szerint mindez csak riogatás.

Rex: a gyerekek imádták, de egy felnőtt feljelentette a gazdáját

Dr. Varga Károly rendelőjébe imádnak járni a gyerekek. Még oltásra is. Ő is nagyon kedves és népszerű, de nem vetélkedhet az egyik segítőjével a rendelőben. Rex-szel, aki talán az ország legszőrösebb asszisztense. Pontosabban csak volt, egy ideig. Mert hiába imádták a gyerekek, valakinek Rex szúrta a szemét, és feljelentette az orvost.

Nem feltétlenül kellene szakorvoshoz menni

Mint egy mini szakrendelő, úgy működhetnének a háziorvosi rendelők a jövőben. A kormány azt tervezi, hogy háziorvosi közösségeket hozna létre, ahol a különböző szaktudású háziorvosok együtt látnák el egymás betegeit. Így például tüdőgyulladással, nem kellene kórházba menni. Beneda Attila helyettes államtitkár szerint a pénz biztosan meglesz erre, de, hogy pontosan mennyi kell hozzá, azt mostanában mérik fel.

Az oltástól sem félnek a gyerekek

Még az oltástól sem félnek a gyerekek, mert a kutya annyira lefoglalja őket. Ezt mondta Híradónknak az a házi gyermekorvos, akit németjuhásza minden nap elkísér a rendelőbe. Valaki viszont ezt nem nézte jó szemmel, és feljelentette az orvost az ANTSZ-nél.

Minden adatot láthatnának


szerző:
2015.11.09. 18:40
Minden adatot láthatnának

Ezentúl egyetlen központi elektronikus rendszerbe tárolnák mindenki egészségügyi adatait. Így a háziorvosok, a kórházak, a patikusok hozzáférhetnének valamennyi információhoz: például a gyógyszerszedési szokásokhoz, műtétekhez, betegségekhez.

Több mint fél év is lehet a várakozás

Van olyan szakrendelés, ahol már most csak jövő nyár közepére tudnak vizsgálati időpontot adni. Több kórházat és szakrendelőt is megkerestünk és időpontokat kértünk különböző vizsgálatokra. Az derült ki, hogy sokszor akár három-négy hónapot is kell várni a betegeknek, hogy bejussanak egy szakrendelésre. A legtöbbet az ortopédiai, a pajzsmirigy vizsgálatokra és a gyermek szemészetre kell várni. Az Emberi Erőforrások Minisztériumánál azt mondták, a háziorvos kereshet másik szakrendelést a betegnek, ha túl sokat kellene várnia.

Támadnak a vírusok


szerző:
2015.10.07. 18:20
Támadnak a vírusok

Egyre több a beteg a háziorvosi rendelőkben és egyre több gyerek hiányzik az iskolákból, óvodákból felső-légúti megbetegedés miatt. Megjelentek az első olyan vírusok, amik magas lázat, orrfolyást, köhögést okozhatnak.

Fókusz 2015-09-22


szerző:
2015.09.22. 17:25
Fókusz 2015-09-22

Nagyapám, Piedone! - Bud Spencer unokája egy 21 éves nyíregyházi lánnyal jár! Megtaláltuk Vivient, akit már be is mutattak a híres pofonosztónak! Drogozik a gyerekem! - Zsuzsa tizenhárom éves fia drogfüggő lett. Mit tehet a szülő, aki későn veszi észre, hogy nagy a baj? Orvoshiány - Települések, ahol évek óta nincs állandó háziorvos. És Johnny doktor Nigériából, aki magánszorgalomból vizsgálja a borsodi betegeket.

A változékony idő megviseli a szervezetet

A betegek egyharmada náthás tünetekkel érkezett a rendelőbe az elmúlt héten – ezt mondta az RTL Híradónak egy háziorvos. Az egy hete tartó hideg miatt sokan megfáztak, és belázasodtak. Az átlagosnál 6-8 fokkal volt hidegebb, de a jövő héten újra 30 fok lehet.

Rabszolgatartással vádolják az orvost

Zárt tárgyalással kezdődött annak a háziorvosnak a pere, akit társával együtt azzal vádolnak, hogy szinte rabszolgaként dolgoztatott embereket saját tanyáján. A kiszolgáltatott embereknek kábítószerültetvényt kellett gondozniuk.

Előzetes: Rabszolgaként dolgoztatott embereket a háziorvos – zárt tárgyalás

Zárt tárgyalással kezdődött annak a háziorvosnak a pere, akit társával együtt azzal vádolnak, hogy szinte rabszolgaként dolgoztatott embereket saját tanyáján. Hogy az orvosnak mi a véleménye a vádakról, kiderül 18:00-kor az RTL Híradóban.

10 éve nincs háziorvos a faluban


szerző:
2015.09.01. 18:20
10 éve nincs háziorvos a faluban

Több mint tíz éve nincs háziorvos a Borsod megyei Felsőgagyon és két másik, vele egy körzetben lévő településen. Hetente kétszer van helyettesítés: egy-két órát rendel egy környékbeli település orvosa. Gond van, ha valaki hétvégén, vagy ünnepnap betegszik meg. Ekkor a betegnek, főként ha lázas gyerek, a húsz kilométerre lévő legközelebbi városba kell eljutni az ügyeletre. Ez nem egyszerű ott, ahol egyébként is nagy a szegénység.

Napi Doktor: Milyen és mennyi vitamin kell a gyerekeknek?

Az iskola szezon közeledtével Dr. Tausz István, gyermek háziorvos, a gyermekek vitaminbeviteléről, illetve a betegségek megelőzéséről osztott meg fontos információkat.

Nem vette észre az orvos az infarktust?

Vádat emeltek egy Heves megyei orvos ellen, aki az ügyészség szerint félrekezelt egy szívinfarktusos beteget, aki nem sokkal később meghalt. Az eset tavaly nyáron történt a Heves megyei Boldogon.

A vétlen motoros halt meg a balesetben

Meghalt egy vétlen motoros vasárnap délután Soltvadkerten, miután elé kanyarodott egy autó. A szakadó esőben a kocsi sofőrje valószínűleg nem vette észre a motorost, aki fékezés nélkül csapódott az autó oldalába. A motort vezető 53 éves férfi háziorvos volt a városban.

Előzetes: A háziorvos halt meg a balesetben

Motorral ment vasárnap délután Soltvadkerten, amikor összeütközött egy autóssal. A kocsi vezetője valószínűleg a szakadó eső miatt nem vette észre a szabályosan közlekedő háziorvost és eléhajtott egy kereszteződésben. A helyszínelés képei 18:00-kor az RTL Híradóban.

Rabszolgák és drog a zempléni orvos tanyáján

Vádat emeltek egy zempléni háziorvos ellen, aki az ügyészség szerint kábítószert termesztett, és az ültetvényén három embert rabszolgaként tartott. Az volt a feladatuk, hogy a kendertöveket gondozzák. A háziorvos egyiküket rendszeresen nadrágszíjjal és locsolócsővel verte. Pénzt sohasem kaptak.

Előzetes: Rabszolgákat tartott és drogot termesztett a háziorvos

Lebukott egy Borsod megyei doktor, akinek a tanyáján 300 tő marihuánát találtak. Felfogadott három embert, hogy gondozzák az ültetvényt, de pénzt nem kaptak, csak ételt és szállást adott nekik. Az orvos ellen most emeltek vádat. A furcsa történet részletei jönnek 6-kor az RTL Híradóban!

Hitelt adnának a praxisvásárláshoz

Kedvező hitelt kapnának a fiatal háziorvosok a praxisvásárlásra, és szakorvosként is rendelhetnének ezután a háziorvosok a rendelőjükben, ha van képesítésük. Ezt is tartalmazza az új alapellátási törvény tervezete, amit a kormány már elfogadott. Az Együtt politikusa, aki háziorvos is, azt mondja, sok a meggondolatlanság a tervezetben.

Két hét alatt kivizsgálnák a rákgyanús beteget

Két hét alatt ki kellene vizsgálni minden beteget, akinél felmerül, hogy rákja van. Ezt Zombor Gábor egészségügyi államtitkár mondta a hétvégén az alapellátó orvosok konferenciáján. A daganatgyanús betegeknek a háziorvos asszisztense kérné meg az időpontot a diagnosztikai vizsgálatokra. Erről miniszteri rendelet készül. Az RTL Híradóban már többször foglalkoztunk azzal, hogy a betegeknek hónapokat kell várni, mire bejutnak egy-egy vizsgálatra, és kiderül, mi a bajuk. Az általunk megkérdezett háziorvos szerint azonban az új terv szakmailag teljesen hibás. Ők ugyanis nem is utalhatnak beteget ilyen vizsgálatokra.

Napi Doktor: Apró praktikák megfázás ellen

A hosszú, hideg tél utána ki ne vágyna arra, hogy a vastag pulóverektől megszabadulva kiélvezze a tavasz első sugarait. Néhány nap múlva azonban jelentkezhetnek a már jól ismert megfázásos tünetek: köhögés, torokfájás és tüsszögés. Dr. Ketskés Norbert, háziorvossal arról beszélgettünk, hogy miért leszünk ilyenkor influenzások, mit tehetünk ellene.

Orvoselvándorlás: mi lesz a magyar betegekkel?

A földeáki háziorvos akkor lett országosan ismert, amikor kifakadt, mert nem bírta elviselni, hogy az általa diagnosztizált beteg a hosszú várólista miatt be sem került a kórházba további kivizsgálásra. Idő közben meghalt. A doktornő azt mondja, ezt már nem lehet elviselni. Ő mégis itthon és még mindig dolgozik. Nyugdíj körül. De, mit tesz a most végző orvostanhallgató?

Vészhelyzet: egy háziorvos vallomása

A földeáki háziorvos akkor lett országosan ismert, amikor kifakadt, mert nem bírta elviselni, hogy az általa diagnosztizált beteg a hosszú várólista miatt be sem került a kórházba további kivizsgálásra. Idő közben meghalt. A doktornő azt mondja, ezt már nem lehet elviselni. Dörmer Csaba riportja.

Szegények orvosa


szerző:
2015.02.18. 19:20
Szegények orvosa

Egy szociális munkás ajánlotta figyelmünkbe John Dunmade-et, vagy, ahogy a betegei ismerik, Doktor Johnnyt. A nigériai férfi 25 éve él nálunk, 15 éve orvosként dolgozik, ebből 10 évet az ország legszegényebb régiójában. 4 gyereke van és egy felesége. Na meg rengeteg betege, akiknek néha hitelbe kénytelen adni a gyógyszert. Polgár Géza riportja.

15 milliókkal csábítják a háziorvosokat

Hiába kaphattak akár tízmillió forint támogatást is, csak minden negyedik üresen álló háziorvosi rendelőbe jelentkezett orvos. Az Egészségbiztosító még ősszel hirdetett pályázatot a majd kétszáz üres praxis üzemeltetésére, így 38 rendelőbe találtak háziorvost. Ők mostanában nyitják újra a rendelőket. Az Egészségbiztosító szerint az a baj, hogy az orvosok nem szeretnek falvakban dolgozni. Az alapellátó orvosok szövetsége szerint viszont ezekben a körzetekben annyira kevés a beteg, hogy nem éri meg fenntartani.

Így védekezz influenza ellen!


szerző:
2014.11.24. 18:33
Így védekezz influenza ellen!

A Híradónk által megkérdezett háziorvos azt mondta, a védőoltáson kívül megfelelő táplálkozással, öltözködéssel és mozgással megelőzhetők a komoly szövődményekkel járó betegségek.

Hiába kínálnak pénzt, kevés az orvos

Házat, autót vehetnének és még rendelőt is berendezhetnének, annyi pénzt ad az egészségbiztosító azoknak az orvosoknak, akik régóta üresen álló háziorvosi praxisban kezdenek el dolgozni. Az orvosok azonban még így sem tolonganak, csak minden negyedik rendelőbe jelentkezett valaki.
 

Rendelés közben kampányolt az orvos?

Rendelés közben kampányolt és gyűjtötte az aláírást pártja polgármester-jelöltjének - ezzel vádolják Tárnokon az egyik háziorvost.

 

A háziorvos vezetésével fogyózik a falu

Szinte egész Székkutas fogyókúrázik. A Csongrád megyei falu körzeti orvosa hirdetett házi versenyt. A cél, hogy fél év alatt minél több kilótól szabaduljanak meg azok, akiknek szüksége van rá.

Reggeli - Csak csajok 11-12-20

Reggeli - Csak csajok: Minden, amely egy női társaságban napjainkban szóba kerülhet.

Orvosokat büntetnek parkolás miatt Nyíregyházán

A tilosban bármikor parkolhatnak büntetés nélkül, a parkolóban viszont megbírságolják őket.

Csalóka lehet a hirtelen jött meleg

A háziorvosok szerint a fiatalok fáradékonyabbak lehetnek, az idősek vérnyomása pedig megemelkedhet.

Évek óta nincs háziorvosa a falunak

2006 óta helyettesítő orvosok járnak ki Pélyre, de így kevesebb idő jut a betegekre és az egészségbiztosítási pénztár is alacsonyabb támogatást ad.

Tapolcai háziorvosé „Az év praxisa”

Hubert János tapolcai háziorvos és munkatársai kapták „Az év praxisa” díjat hétfőn.

Nem adják be az oltást az orvosok

Több háziorvos is úgy döntött, hogy nem adja be a kötelező védőoltásokat, mert évek óta úgy látják el ezt a munkát, hogy senki sem fizet érte.

Visszakapják kártyapénzüket a háziorvosok

Mégsem csökkenti a betegek után járó támogatást a szaktárca. Máshonnan csoportosítanak át pénzt.

Buszozik a falu a háziorvoshoz


szerző:
2010.01.09. 10:45
Buszozik a falu a háziorvoshoz

Pátroha település vezetői évvégén felmondtak a helyi orvosnak.

Lázadnak a háziorvosok


szerző:
2010.01.08. 06:53
Lázadnak a háziorvosok

Leállítják az autójukat, kikapcsolják a mobiljukat, mert a kormány csökkentett a juttatásukon.

Ellehetetlenülnek a háziorvosok?


szerző:
2010.01.07. 18:15
Ellehetetlenülnek a háziorvosok?

Praxisok mehetnek tönkre a Magyar Orvosi Kamara szerint, mert a minisztérium januártól csökkentette a betegek után járó támogatást.

Nem ítélkezhetnek az oltásról a háziorvosok

A tisztiorvosi szolgálathoz több bejelentés is érkezett arról, hogy sok háziorvos megtagadja oltást.

Mindegy, milyen influenzánk van


szerző:
2009.09.08. 17:53
Mindegy, milyen influenzánk van

Nincs szükség arra, hogy minden influenzás betegnél kiderüljön, hogy H1N1-el fertőzött.

Több férfi, mint nő lesz rákos


szerző:
2009.09.04. 17:56
Több férfi, mint nő lesz rákos

A férfiakat jobban veszélyezteti a rák - ez derül ki a nemzeti rákregiszer tavalyi adataiból.

Nyilatkozat ellenében oltanának az orvosok

Nem vállalnák a felelősséget az új influenza elleni védőoltás mellékhatásaiért.

Nincs még pénz az új influenza elleni oltásra

A vakcina meglesz, de azt még nem tudni, ki fizeti az orvosokat.

Lázzal forduljunk orvoshoz!


szerző:
2009.07.22. 17:45
Lázzal forduljunk orvoshoz!

Bármilyen tünettel, még ha csak egy kicsit lázas valaki, akkor is el kell menni orvoshoz!

Milliós büntetés szabálytalan háziorvosoknak

Az OEP vizsgálata szerint 10-ből 9 háziorvos szabálytalanságot követ el.

Májustól újfajta vényt ír az orvos

Megnövelik a méretét, a hátoldalára a betegek számára hasznos információk kerülnek.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való