KERESÉS search-close

hátrányos helyzetű

17 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "hátrányos helyzetű"

Mesemaratonnal gyűjtenek


szerző:
2016.11.13. 18:22
Mesemaratonnal gyűjtenek

Mesemaratont szervezett a pécsi Élménytár Tanoda, hogy ezzel hívja fel a figyelmet a helyzetükre. A hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkozó civil szervezet ugyanis nem kapott állami támogatást, ilyen és hasonló akciókkal tartják fenn magukat. A mesemaraton reggel kezdődött és hajnalig tart.

Gyerekszegénység - trükközik a kormány a statisztikákkal

Vegyünk egy nehezen élő családot, ahol egy hónapban nem jut több egy emberre, mint 36 ezer forint, viszont van fürdőszobájuk. Ezért ők nem számítanak hátrányos helyzetűnek. Vagy vegyünk egy másik, 3 gyerekes családot, akik napról napra élnek, viszont az apa időnként kap közmunkát. Emiatt ők sem számítanak hátrányos helyzetűnek. Ha csak a számokat nézzük, örülnünk kéne, mert körülbelül 50 százalékkal kevesebb lett a szegény gyerek. Ha viszont azt nézzük, hogy a számítási módszerek változtak, akkor már csalóka lehet a kormány statisztikája...

500 millióért vettek két szállodát

500 millió forintért két szállodát vett a Türr István Képző és Kutató Intézet tavaly decemberben - tudta meg az RTL Híradó. A hátrányos helyzetű emberek felzárkóztatásáért felelős kormányzati háttérintézmény szerint oktatási központokat hoznak ott létre. Azt mondták: azért szállodákat vettek, hogy bentlakásos tanfolyamokat szervezhessenek a munkanélkülieknek. Arra azonban nem válaszoltak, hogy hoteleket miért vették összesen 340 millióval többért, mint amennyit papíron értek. Az LMP szerint már megint a hátrányos helyzetű emberek járnak rosszul.

Extrém sport segít a kallódó fiataloknak

Szaltóznak, emberek felett ugratnak kerékpárral: extrém utcai sportokat űznek hátrányos helyzetű, kallódó vagy éppen iskolai problémákkal küzdő fiatalok Komáromban. A csapatból a sport hatására az évek alatt sokan leszoktak a cigarettázásról, abbahagyták a drogozást vagy munkát találtak. Köztereken gyakorolnak, emiatt korábban még a rendőrökkel is meggyűlt a bajuk.

Borsodi diákok látogattak a fővárosba

Egy 360 fős Borsod megyei faluból érkezett ma egy gyerekcsoport Budapestre, hogy megnézzék a várost. A Szociális Innováció Alapítvány önkéntesei szervezték a kirándulást, szerintük minden gyereknek joga van ahhoz, hogy megismerje a világot, függetlenül attól, hová született.
 

Van is trafikjuk, meg nincs is


szerző:
2014.09.20. 18:30
Van is trafikjuk, meg nincs is

Hiába nyert koncessziót, mégse nyithatja ki 22 éven át működő dohányboltját egy rokkantnyugdíjas házaspár. Egy éve ugyanis nyílt egy másik trafik a közelben, és a Nemzeti Adó és Vámhivatal 200 méteren belül két engedélyt nem ad ki.
 

Házon kívül 12-02-21


szerző:
2012.02.21. 23:45
Házon kívül 12-02-21

Házon kívül: A néma gyilkos senkit sem kímél. A Malév-csőd napjai egy pilóta szemszögéből. Feri bácsi „gyógyító zenéje”.

Feri bácsi „gyógyító zenéje”

Feri bácsinak hívják a gyerekek Snétberger Ferencet, aki túlzás nélkül világhírű magyar gitáros. Pedig neki sem indult egyszerűen az élete: egy hatgyerekes salgótarjáni roma zenészcsaládba született.

Reggeli - Csak csajok 11-12-14

A szerdai Reggeli - Csak csajokban egy angyal jött el hozzánk, aki hátrányos helyzetű embereken segít, de szó esett az áruhitelek buktatóiról is.

Több mint 7 milliárddal az esélyegyenlőségért

Több mint hetvenezer halmozottan hátrányos helyzetű, köztük roma fiatal és 23 ezer óvodás veszt részt abban az összesen 7,1 milliárdos programban, amelyet a kormány indít.

Kifogyott a pénzből a rászorulók alapítványa

Nincs pénz a közép- és felsőoktatásban tanuló testileg sérült, hátrányos helyzetű, vagy éppen cigány tanulók támogatására Győr-Moson-Sopron Megyében.

Reménysugár a nélkülöző erdélyi gyerekeknek

50 hátrányos helyzetű erdélyi gyerek kaphat otthont magyar állami támogatással a csíksomlyói gyermekházban a Csibész Alapítvány segítségével.

Egyre többen élnek nyomorban


szerző:
2011.04.12. 08:56
Egyre többen élnek nyomorban

A leghátrányosabb helyzetű térségekben a gyerekek 84 százaléka él olyan családban, ahol egyetlen aktív kereső sincs.

Hátrányos helyzetűek karácsonya Pécsett

Volt olyan, aki életében most először evett csokoládét azon a rendezvényen, amelyet hátrányos helyzetű gyerekeknek tartottak Pécsett.

Graffitiből élnek a munkanélküliek

Egy évig minimálbért kap nyolc hátrányos helyzetű ember Pécsen, mert napi 8 órában tisztítják a város falait a firkáktól.

Százezrek élnek szegénytelepen


szerző:
2010.11.06. 09:42
Százezrek élnek szegénytelepen

Körülbelül háromszázezer ember lakik szegénytelepeken Magyarországon.

Életre nevelés játékkal


szerző:
2010.09.01. 18:43
Életre nevelés játékkal

A ház a hátrányos helyzetű, mélyszegénységben élő gyerekek felzárkózását segíti.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való