KERESÉS search-close

háború

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "háború"

Új fejezet az orvvadászok elleni háborúban

Új fejezet kezdődött az orvvadászok elleni háborúban a rinocéroszok védelmében, Afrikában. A kihalástól fenyegetett faj csaknem 10 ezer példányát ölték meg az elmúlt 10 évben a szarváért. A legújabb eszköz, amivel eredményt remélnek kitalálói, hogy a tülökbe mérget fecskendeznek, és leszedhetetlen festékkel színezik.

MTA: miről szól és miért fontos a kormány és a tudósok háborúja?

Aki nem követi a tudományos életet, talán nem is érti, mi a tétje a hónapok óta tartó háborúskodásnak a kormány és a Magyar Tudományos Akadémia között. Nem elvont dolgokról szól a vita, és nem is arról van szó, hogy az akadémián öreg, elefántcsonttoronyban ülő tudósok, kevesek számára érthető és hasznosítható munkát végeznek. Ugyanis nem ez folyik a Széchenyi István által majdnem 200 éve alapított Akadémián. Rédli Balázs fiatal kutatókkal is beszélgetett a háborúskodás tétjéről és a munkájuk hasznáról.

Trump: „Nélkülem háború lenne”

Ha nem ő lenne az elnök, Amerika már hadban állna Észak-Koreával. Egyebek mellett erről is beszélt Donald Trump tegnapi évértékelő beszédében. Az elnök az elmúlt hónapok éles konfliktusai ellenére meglepően békülékeny hangnemet ütött meg, egyik legnagyobb riválisa is felállva tapsolta.

Jön az atomháború?


szerző:
2019.01.23. 19:08
Jön az atomháború?

A kubai rakétaválság óta nem voltunk ilyen közel az atomháborúhoz? Az egész világ újra intenzíven fegyverkezik, dúl a hidegháború és felmondták az atomalkut. Közeleg az emberiség megsemmisülése?

Hadiállapot Ukrajnában: ettől tartanak a kárpátaljai magyarok

Ismét kárpátaljai magyarokat is besorozhatnak, bár a frissen kihirdetett hadiállapot következményeit egyelőre semmilyen módon nem érzik még – ezt mondta a Fókusz stábjának egy kárpátaljai magyar tanítónő.

Kitört a háború a Villában!

Bár egy kis ártatlan csínynek indult a dolog, gyorsan a feje tetejére állt minden...

Forgatás a frontvonal mögött Irakban

Irak még csak most lábalt ki a háborúból, sikerült felszabadítani az ISIS által elfoglalt területeket, de a gondok nem szűntek meg. A Fókusz Plusz riportere szembesült az utóbbi idők egyik legborzasztóbb és legkegyetlenebb, néhol a mai napig tartó háborúskodás szörnyűségeivel.  

Eldőlt a hercegek harca, az Oszmán Birodalom jövője?

Hiába árulták el Bayezidet a bégek, hiába nem csatlakozott hozzá több tízezer katona a mindent eldöntő ütközetben, a herceg így is hadba szállt. A bátorsága és a dühe eredményt hozott, egyszerre szembe találta magát Szelimmel, azonban mielőtt bármi is történhetett volna, Bayezidet szíven találta egy neki szánt nyílvessző. Eldőlt hát a hercegek sorsa?

Ryan közlegény megmentése - 20 év, 20 érdekesség!

A mai napig az egyik legerősebb II. világháborús film idén ünnepli 20. évfordulóját - ennek örömére összegyűjtöttünk róla 20 érdekességet!

Kárpátalja: nem az ő háborújuk volt, mégis meghaltak

Már négy éve tart a háború tőlünk alig kétezer kilométerre Kelet-Ukrajnában. Azt mondják, hogy most épp tűzszünet van, mégis naponta érkeznek a kárpátaljai falvak magyar családjaihoz olyan hírek, hogy meghalt valamelyik hozzátartozójuk. A gyászoló szülők úgy gondolják, hogy ez nem is a fiaik háborúja volt.

 

Kitört a szerelemcsata!


szerző:
2018.06.05. 18:00
Kitört a szerelemcsata!

Ferinek és Vivinek elege lett régi barátaikból, akik folyton szabotálni akarták a kapcsolatukat. Jani hazugságokkal traktálta a párt, miközben kiderült, hogy éppen a saját barátnője, Niki az, aki folyton megcsalja őt.

Háborús félelmek Svédországban

Súlyos válságokra, sőt egy lehetséges háborúra próbálja felkészíteni a stockholmi kormány Svédország népét. Csaknem 5 millió háztartásba juttattak el erről egy kiadványt.

Háborúból mentették ki az oroszlánokat

Megérkezett Dél-Afrikába az a két oroszlán, amelyeket egy szíriai és egy iraki állatkertből mentettek ki a háború elől. Az állatvédő szervezetek próbálnak minden állatot biztonságba helyezni a háborús övezetekből, ahol nem csak a bombáktól kell tartaniuk. Van, hogy az éhező emberek megeszik az állatokat.

Mészárszék, nem háború

Szavakkal már nem lehet leírni azt a poklot, amit a szíriai civileknek kell átélniük - állítja az ENSZ gyerekjogi szervezete, az UNICEF, amely ennek érzékeltetésére üres közleményt adott ki a háborús helyzetről.

Szíriában mindenki lő mindenkire

Franciaország is beszállhat a szíriai polgárháborúba, ahol jelenleg - a teljesség igénye nélkül - az amerikaiak a kormányerőket, az oroszok a lázadókat, Izrael az irániakat, a törökök pedig a kurdokat bombázzák. Az egyre több szereplős háborúban követhetetlenné váltak a frontok, lassan már mindenki lő mindenkire.

RTLII Híradó 2018-01-24


szerző:
2018.01.24. 21:30
Fegyverbe szólítanak a kurdok

Megrázó felvételeket hoztak nyilvánosságra a szíriai török-kurd háború frontján zajló elkeseredett harcokról. Az Afrin városa környéki falvakban utcáról-utcára, házról-házra folyik a gyilkos küzdelem.

 

Megindultak a török hadsereg tankjai a szíriai kurdok ellen

Ankara szerint a török hadsereg egy 30 kilométeres biztonsági sávot akar felállítani a határvidéken. A kurdok azt állítják, visszaverték a támadást, amelyben már eddig is sokan haltak meg. Az amerikaiak és az oroszok egyelőre nem avatkoztak be a térség újabb háborújába.

Egy elfelejtett háború


szerző:
2018.01.20. 18:40
Egy elfelejtett háború

Felkavaró felvételeket tett közzé az ENSZ gyermekvédelmi szervezete, az UNICEF a jemeni polgárháború borzalmairól. A több mint három éve dúló harcok miatt már tízezernél is több civil halt meg és milliók éheznek.

Mihrimah megpecsételte Musztafa sorsát?

A szultána most bebizonyította, hogy a herceg nem jelent neki egyebet, csak ellenséget. Mihrimah teljesítette Hürrem, és Rüsztem parancsát, azaz megszerezte Musztafa pecsétjét, mellyel bármilyen levelet hivatalossá lehet tenni. Úgy tűnik, megpecsételődött a trónörökös sorsa!

Péter: „Van egy csodás feleséged, aki mindennek ellenére téged szeret

A fiús hétvégén a két testvér között tapintható volt a feszültség. Bálint aztán egy végighorkolt éjszaka után kérdőre vonta öccsét, hogy miért alázta meg őt Zsófi előtt. Péter megpróbálta tisztázni a helyzetet, de Bálint nekiesett, és dulakodni kezdtek. 

Sosem látott apa-fia háború a Barátok köztben!

Hét évvel ezelőtt, pontosan ezen a napon Vili bácsi úgy döntött, beszél fiával, és mindörökre lezárja azt a szörnyű konfliktust, ami Bokros Gizi miatt robbant ki. Géza szerint az ex-rúdtáncos egyáltalán nem illik az apjához, és néhány keresetlen megjegyzés után Vili bácsinál elszakad a cérna, és jól felpofozta Gézát.

Halálra éheztetik a gyerekeket

Sokkoló képek kerültek nyilvánosságra a továbbra is tomboló szíriai polgárháborúból. Az orosz légierő által támogatott kormánycsapatok folyamatos bombázással és kiéheztetéssel próbálják megtörni Ghouta városának ellenállását. Közel félmillió civil, köztük legalább 200 ezer gyerek van kitéve az éhhalál veszélyének.

Irak egy újabb háború szélén

Alighogy sikerült kiűzni az Iszlám Államot az ország északi részéről, az iraki hadsereg offenzívát indított a kurdok ellen. Pedig az elmúlt években szövetségesek voltak.

Anna és Bence között kitört a háború!

A sárga csapatban óriási volt a feszkó, amit Zé még a zsűri pultból is észrevett. Anna és Bence semmiben sem értettek egyet, így az egész főzés alatt az étel elemein vitáztak.

Fókusz 2017-09-22


szerző:
2017.09.22. 17:20
Mit szólnál, ha valóságshow forogna a szomszédságodban?

Györgyi egy XI. kerületi utcában lakik, ami állítása szerint Budapest egyik legbékésebb helye. A nő nagyon megrémült, mikor tudomást szerzett arról, hogy a nyugalmas környék hamarosan egy valóságshow színhelyévé válik. Képes bármit megtenni, hogy megakadályozza a műsort. Gábor, a valóságshow producere érkezik hozzá, hogy megvitassák a készülő project körülötti bonyodalmakat.

Fókusz 2017-09-06


szerző:
2017.09.06. 17:20

Fókusz 2017-08-10


szerző:
2017.08.10. 19:00
Vagány nő a háború közepén

Lélegzetelállító felvételt láthatnak! Egy fiatal kurd mesterlövész lány éppen lövést ad le a szíriai Rakkában az Iszlám Állam állásai ellen, amikor a fejétől néhány centire becsapódik egy lövedék, porzik a fal mellette. A lány, ahelyett, hogy kétségbe esne, nyugodtan, mosolyogva leguggol, még a nyelvét is kinyújtja a társainak. Elképesztő vagányság, a kőkemény háború közepén.

Fókusz 2017-06-23


szerző:
2017.06.23. 18:55
A világhírű énekesnő nagy bejelentést tett!

Taylor Swift pár évvel ezelőtt töröltette magát a zenei alkalmazásokról, ám most váratlanul visszatért. Hogy miért? Most kiderül!

Dani megesküszik, hogy tovább harcol az igazságáért!

Daninak feltűnt, hogy mióta Gréta és ő külön vannak, Roland folyamatosan azon van, hogy közelebb kerüljön a lányhoz. Amikor Rolandot Móni lakásán találta, összeállt benne a kép, és biztos volt abban, hogy a történtek mögött Roland áll...

Wonder Woman nem tehet csodát Libanonban!?

A Gal Gadot főszereplésével készült film az egyik legjobb képregény adaptáció A sötét lovag óta! Ám hiába az ismeretlen sztori, az érdekes, új karakterek és a szuper film, egy valami kivetni valót még is talált a libanoni kormány, ami miatt nem engedik, hogy a DC hősnője, náluk is a mozikba kerüljön! Vajon mi lehet ez? Eláruljuk!

A szultánák csatáját végül Hürrem nyerte! Fatma elhagyja a palotát!

Nem kellett sokat várni, a kis csatározásokból Hürrem került ki győztesen. Fatma álmában sem gondolta volna, hogy a Valide odáig megy, hogy a volt férjét elhívja a palotába, és szembesíti vele. Lassan, de biztosan kiderült, Hürremnek igaza volt, Fatma beismerte csalfaságát, így nem tehet mást, el kell hagynia a palotát.

Sokkoló riport a gáztámadásról

Példátlanul brutális videót mutatott be a CNN amerikai hírcsatorna az április 4-én Szíriában történt vegyifegyver-támadás áldozatairól. A sokkoló képeken harci gáztól haldokló gyerekek látszódnak. A CNN szerint az volt a céljuk, hogy az emberek szembesüljenek a háború borzalmaival.

Zenével a terroristák ellen

Muzsikával küzd a terror ellen egy fiatal iraki zenész. Azt ígéri, hogy szerdán elmegy a frontra, Nyugat-Moszulba, és úgy fog hegedülni, hogy azt meghallják az Iszlám Állam fegyveresei. Azt mondja: ez újabb csapás lesz a terroristák ideológiájára.

Ismét atomháborúval fenyegetőzik Észak-Korea

Ismét atomháborúval fenyegetőzik Észak-Korea. A kelet-ázsiai diktatúra egyik magas rangú vezetője kijelentette, készen állnak a nukleáris válaszcsapásra, ha bármilyen hasonló támadás éri őket. A kínai külügyminiszter szerint bármelyik pillanatban kitörhet a háború. Közben Észak-Korea az államalapító 105. születésnapját ünnepli.

Támadnak az oroszok?


szerző:
2017.03.10. 19:05
Támadnak az oroszok?

Tankok, süvöltő katyusák az egyik, míg helikopterek és hadihajók a másik oldalon. Ezek a képek másfél éve készültek a balti tengeren, egy hadgyakorlaton. Évről évre egyre feszültebb a viszony a NATO és Oroszország között. Mennyi az esély rá, hogy támadnak az oroszok? Ennek járt utána a Fókusz riportere.

 

Fókusz 2017-03-10


szerző:
2017.03.10. 19:00
Észak-Korea: Fenyegeti a világot?

Adott egy Magyarországnál területileg harmadával nagyobb, 25 milliós diktatúra, amely lakosságát éhezteti, de hosszabb ideje nukleáris támadással fenyegeti környezetét. Az ország Észak-Korea, a környezet Dél-Korea, Kína, Oroszország és Japán, mostanában amúgy is nem kevés feszültséggel. Észak-Korea a második világháború után le akarta rohanni Dél-Koreát, ebből nemzetközi konfliktus lett, beavatkozott az Egyesült Államok, a Szovjetúnió és Kína is – a végén a több ezer éves koreai kultúrából két Korea lett, kettőjük között máig nincs béke, csak fegyverszünet. Ami a világot aggasztja, hogy Észak-Korea a becslések szerint nemzeti össztermékének negyedét katonai célokra költi és atomfegyvere van. Hogy mennyire megalapozott ez az aggodalom kiderül.

Fókusz 2017-02-22


szerző:
2017.02.22. 19:00
Miért számolták fel a virágzó civil életet a világháború után?

1945-ben nemcsak a háborúnak, hanem vele együtt az egyesületi életnek is vége lett. Az új rend a fasisztának mondott szervezeteket 1945-ben azonnal betiltotta. Az egyház vezette egyesületek még maradtak, de a belpolitikai színpadon a helyüket kereső kommunisták le akartak számolni velük, mondván, hogy a civil egyesületek a demokratikus rendet támadják állandó kritikáikkal. És hát nehéz is volt ellenőrizni őket.

Fókusz Plusz 2017-02-11


szerző:
2017.02.11. 18:50
Bannon háborút jósol Kínával

5-10 éven belül háború lesz Kína és az Egyesült Államok között - mondta az amerikai elnök főtanácsadója, Steve Bannon. Az erről készült felvétel néhány hónapos, de most kutatta fel a Guardian című brit lap. A szavaknak az ad jelentőséget, hogy Donald Trump a hétvégén az Egyesült Államok Nemzetbiztonsági Tanácsának állandó tagjává nevezte ki Bannont. A tanácsadó korábban főszerkesztője volt a szélsőjobbos nézeteket hirdető Breitbart hírportálnak, amelynek egyik munkatársa miatt tegnap tüntetők törtek zúztak a híres Berkeley egyetemnél.

Előző rész (2017. január 30.)

Evelin elmegy Dorkához, Dani barátnőjéhez. Tamás nyíltan háborút hirdet Márk ellen. Sári Kevével kettesben marad a lakóhajón, és nagy bajba kerül.

Fókusz 2017-01-13


szerző:
2017.01.13. 18:55

Fókusz Plusz 2017-01-07


szerző:
2017.01.07. 18:50

Fókusz 2016-12-30


szerző:
2016.12.30. 18:45
Európai ésszel felfoghatatlan dráma zajlik Aleppóban

„Mi békét szeretnénk, és ugyanúgy élni, mint bárki más. Nem akarunk több bombázást.”Így kérik az aleppói árva gyermekek a nemzetközi segélyszervezetek segítségét. A szüleik már meghaltak, akárcsak a legtöbb társuk.

Fókusz 2016-12-15


szerző:
2016.12.15. 19:00

Parkolási háborúk


szerző:
2016.11.22. 19:00
Parkolási háborúk

Valószínűleg már minden sofőrrel előfordult már, hogy beálltak elé egy parkolóhelyre, és az autós két helyet is elfoglalt, pedig nem volt rá oka. A Fókusz egyik riportere nemrég szerzett jogosítványt, és amint egyedül kezdett vezetni, azonnal észrevette, hogy a parkolás igazából egy háború. Fel is vette a kesztyűt. Méregetett, parkolt és veszekedett. Mutatjuk a tapasztalatokat!

Fókusz 2016-11-18


szerző:
2016.11.18. 18:55
Felfoghatatlan borzalmak Aleppóban

Felfoghatatlan borzalmakon mennek keresztül a szíriai Aleppó keleti felében rekedt civilek. A lázadók által ellenőrzött városrészt folyamatosan támadják a kormányerők és az orosz bombázók. Rengeteg gyerek hal meg, de vannak, akiket élve ki tudnak húzni a romokból. Akik mozogni tudnak, a mindent elborító szemétben guberálnak.

Filmháború Dél-Ázsiában

Háború tört ki a két dél-ázsiai ősellenség között, ezúttal a filmiparban. Pakisztánban valamennyi indiai filmet levették műsorukról a mozik. Ezzel válaszolnak arra, hogy Indiában a héten a pakisztáni színészeket és más filmeseket kitiltották az országból. Az ok ismét a vitatott hovatartozású Kasmír ügye, és az ottani harcok.

INTERJÚ – Halálközeli élménye volt a híres írónak

Müller Pétert százezrek olvassák, ő a magyar spirituális irodalom egyik legismertebb alakja. Aki ismeri őt, tudja, egyszer már járt a „túloldalon”. A felejthetetlen élmény megváltoztatta az egész életét.

Mel Gibson új rendezése brutális képekkel sokkolta a kritikusokat!

Korábban már írtunk róla, hogy megkezdődött az idei Velencei Filmfesztivál, azonban a könnyed musical-sikerek mellett, most úgy tűnik, egy évek óta száműzetésben élő sztár diadalmenete került a középpontba.

„Ő egy szót sem szólt”

Aleppó bombázásának leállítására szólít fel az a mentős, aki megmentette az ötéves Omran Daqneesht. Ő az a sebesült kisfiú, akinek a képe bejárta az egész világsajtót, és a szír városban dúló harcok jelképévé vált. Megmentője szerint a gyermek máshogy viselkedett, mint hasonló helyzetben lévő társai. Figyelem, megrázó felvételek!

Rémült, poros, véres kisfiú a háború arca

Az öt éves Omran a szíriai háború új jelképe. A házat, ahol Aleppoban lakott, bombatámadás érte az éjjel. Hárman meghaltak. A kisfiú és családja megúszta, de a róla készült videó bejárta a világot. Sokak szerint ő lett a szimbóluma annak a kilátástalan harcnak, amely Szíria egykor virágzó kereskedelmi és ipari központjában zajlik. Megrázó felvételek!

Túlélhető a Szíriai pokol?

A szíriai Aleppo a világ legrégebb óta lakott települései közé tartozik, már az ókorban rendkívül jelentős városnak számított. Történetét mindvégig a kelet-nyugati kereskedelmi úton elfoglalt helyzete határozta meg, melynek virágzását köszönhette. Az ostrom alá vett városban ezrével halnak meg most a civilek, már nincs élelmiszer, a kórházakat sorozatos támadások érik. Nehéz hiteles információkhoz jutni a harcokról. A háború kimenetelét, elsősorban az érdekelt külföldi hatalmak alkuja határozhatja meg.

Megrendítő tudósítás a háborúból

A Fókusz riportere nem lacafacázott, ugyanis egy évvel ezelőtt elindult a világ egyik legveszélyesebb helyszínére, a gázai övezet határába. Forgatás közben a stáb találkozott egy magyar családdal, amely ötven éve él a kritikus zónában. Felkavaró képek következnek!

Megrázó felvételek a menekülttáborról

Tavaly pont ezen a napon kerültek nyilvánosságra azok a felvételek, melyeket egy szír férfi készített: vérző szájú gyerek, eszméletlen, földön fekvő menekült, szabadságot követelő tömeg - sokkoló videókat tett közzé az egyik magyarországi menekülttáborból egy szír férfi. A fiatal fotós végigfilmezte az elmúlt hónapot, amíg Szíriából útnak indult és biciklivel Magyarországra jutott. A férfi azt írja a Facebook-oldalán, hogy szörnyű körülmények között vannak, több százan, nők, férfiak, gyerekek kénytelenek együtt aludni a hidegben.

Így éltek az örömlányok a háborúban

A fronton végezték a megbetegedett örömlányok. Hetente kétszer kellett orvoshoz menniük az I. világháború katonáit szórakoztató prostituáltaknak. A tábori bordélyházakat nemcsak a kegyetlen harcokban megviselt katonák szórakoztatására hozták létre, hanem azért is, hogy elejét vegyék a hirtelen elszaporodó nemi betegségek elterjedésének. Az I. világháború bordélyházairól nyílt kiállítás a kecskeméti Cifra Palotában.

Soha nem látott pusztítás: az ISIS senkit sem kímél

Tavaly ilyenkor számolt be első kézből Dezső Tamás, az ELTE dékánja pokolbéli útjáról. Tamás anno régészként ment Irakba, a bombák földjére, hogy felfedezze azt a csodálatos világot. Videói kegyetlen pusztulásról, gyilkosságról, és tragédiákról szóltak. A dékán akkor azt állította, hogy az ISIS-nek soha nem fog megbocsájtani a világ.

Kukta-háború: megugrották a vega ravioli szintjét?

Gordon szereti tesztelni az alkalmazottait, főleg akkor, ha még csak a pályájuk elején totyognak. Egy különleges tészta volt a három kukta feladata, azonban mindannyian felsültek főnökük előtt.

Evelinék albérletében folytatódik a csajok háborúja

Evelin és Szabina között kisebbfajta háború alakul ki, amiben egymást szárnyalják túl a szemétkedésben, amivel Máté idegeire mennek.

A kurd Figaró


szerző:
2016.05.24. 17:38
A kurd Figaró

A VII. kerület egyik szalonjában a mester cérnával szedi a szemöldököt. Erős kontúrokat vág a hajba és a szakállba. Sokan szerették meg ezt a stílust akár messziről is jönnek ezért Firjadhoz, a kurd fodrászhoz. Egy arabvágásért, így mondják. De mi is az? A jóképű , mindig elegáns Firjad a háború elől menekült idáig, mindjárt megértik önök is, hogyan és miért sikerült neki nálunk gyökeret eresztenie.

Az interneten harcol a terroristák ellen

Háborút hirdetett egy iraki kurd fiatal a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet ellen. Ő nem a harctéren lövöldöz a szélsőségesekre, hanem az interneten számolja fel a bűnszervezet oldalait. Azt mondja: eddig legalább 30 ezer propagandavideót sikerült törölnie.

Véget ért a hosszú Czeizel-háborúskodás

Utólag úgy tűnik, hogy Czeizel Endre lehetett volna körültekintőbb. A botrány még akkor mélyült el a világhírű genetikus özvegye és szeretője között, amikor a sajtóban megjelent, hogy Dóra, a néhai tudós szeretője százmilliós örökségre tart igényt a két Czeizel gyerek után. A két családanya állítólag szóban már megállapodott egymással a hagyatékról.

Terrorfenyegetés: biztonságban vagyunk?

Amíg nincs a hírszerzők által is megerősített konkrétum a terroristák fenyegetőzése mögött, addig nincs értelme a szükségesnél nagyobb készültségnek sem. Ezt mondja a biztonságpolitikai szakértő. Arra utalt, hogy újra felmerült Magyarország, és Budapest, mint lehetséges célpont. Az amerikai CIA információiról a magyar kormány is csak a sajtóból értesült, hivatalosan nem keresték őket.

„Egész Európát támadás érte”

„Háborúban állunk! Minden erőnket összpontosítani kell arra, hogy visszavágjunk, és legyőzzük a terroristákat.” Ezeket mondták nyugati, európai politikai vezetők a brüsszeli terrorakciók után. De nemcsak szavak voltak, tettek is. Nyugat-Európa repterein, pályaudvarain rendkívüli biztonsági intézkedéseket vezettek be, sok kormány nemzetbiztonsági tanácskozásokat hívott össze.

 

Tűzszünet Szíriában


szerző:
2016.02.27. 18:38
Tűzszünet Szíriában

Árgus szemekkel figyel az Egyesült Államok és Oroszország Szíriára, ahol szombattól érvényes a tűzszünet a kormányerők és a felkelők között. Ha a következő napokban tartják magukat a megállapodáshoz a felek, akkor március 7-én újraindulhatnak a béketárgyalások. Az öt éve tartó véres polgárháborúban több mint 250 ezren haltak meg, és legalább 11 millióan váltak földönfutóvá.

Kórházakat bombáztak Szíriában

Sok ártatlan ember meghalt és került a romok alá, amikor két kórházat és egy iskolát is súlyos bombatámadás ért Szíria északi részén. A légicsapásokkal a szír kormányt támogató orosz erőket vádolják. A török hadsereg eközben kurd kézen lévő városokat bombázott, a térségből tízezrével menekülnek az emberek a háború elől.

SZÍRIA: Az óriási kráter helyén gyerekkórház állt

Sok civil meghalt és került a romok alá, amikor két kórházat és egy iskolát is súlyos bombatámadás ért Szíria északi részén. A támadást, amelyben sok gyerek is meghalt, a helyiek szerint az orosz légierő hajtotta végre.

Kanye West már megint beintett Taylor Swiftnek

Ha azt hittük, hogy a rapper és a tinibirodalom zenei hercegnője között huzamosabb ideig is béke lehet, akkor tévedtünk. A 2009-es balhéjuk után, most megint háborúba kezdtek.

Megkongatták a harmadik világháborús vészharangot?

Miért kezdett nagyszabású hadgyakorlatba az orosz és a brit hadsereg is? Küszöbön a harmadik világháború? Mit üzennek egymásnak a hatalmas fegyverarzenált felvonultató országok?

Nem enyhül a menekültválság

Európába idén is egymillióan érkezhetnek. Széteshet az unió? Megszűnhet a szabad közlekedés? Mi legyen? Vendégünk Csizmadia László, a CÖF alapítója, aki szerint a menekültügy nemzetállami szinten kezelendő és Tamás Gáspár Miklós filozófus, aki szerint a kelet-európai államok rasszisták, a menekültekből közös ellenség lett. Magyarul Balóval 23.35-kor az RTL Klubon!

Az ISIS mindent porig rombol


szerző:
2016.01.16. 19:20
Az ISIS mindent porig rombol

Mindannyiunk múltját rombolják le, kultúránk bölcsőjét semmisítik meg a szemünk láttára. Vajon miért pusztít el mindent vandál módon az Iszlám Állam terrorszervezet? Hogyan menthetnénk meg az ősi szír várost, Palmyrát, a misztikus helyet, ahonnan a ma is használt betűírás is ered? Hová vezethet a kulturális tisztogatás?

73 éve történt a doni katasztrófa. Ön mennyire ismeri a korszak eseményeit?

1943. január 12-én vette kezdetét a magyar hadtörténelem egyik legszomorúbb fejezete. Akkoriban szinte alig akadt olyan magyar család, amelynek valamelyik férfi tagja ne vett volna részt a kilátástalan küzdelemben. Most megnézheti, mennyit tud a második világháború egyik legtöbb magyar áldozatot követelő időszakáról. Kvíz a klikk után!

Vajon mit hoz nekünk 2016?


szerző:
2016.01.02. 20:00
Vajon mit hoz nekünk 2016?

Egy évvel ezelőtt nyugodt, csendes, békés évet jósoltunk 2015-re, nem olyan lett. Minden képzeletet felülmúló menekültáradat, egyre véresebb terrortámadások, megerősödő ISIS, széthúzó Európa, háborúzó Oroszország és sok minden más is sújtotta a világot.

Hogyan teremtsük meg a belső békét?

A legfontosabb, hogy minél hamarabb vége legyen a háborúknak és békés, nyugodt legyen a világ.

Mi vár a gyerekekre?


szerző:
2016.01.02. 20:00
Mi vár a gyerekekre?

A háborúk főleg a gyermekekre van a legdrámaibb hatással. Becslések szerint legalább 30 millió olyan gyerek él a világon, akik kénytelen voltak elmenekülni a hazájukból fegyveres konfliktusok miatt.

Kell-e félnünk Moszkvától?

Nézzük Oroszország helyzetét, amely alapvetően megváltozott az elmúlt hónapokban. Tavaly ilyenkor még arról beszéltek a szakértők, hogy Moszkvától újra félni kell, mert az olajat és a földgázt fegyverként használva újra megpróbálja kiterjeszteni a befolyását Kelet-Európára, főleg Magyarországra.
 

2015 a háború és béke éve volt

Egy évvel ezelőtt nyugodt, csendes, békés évet jósoltunk 2015-re, nem olyan lett. Minden képzeletet felülmúló menekültáradat, egyre véresebb terrortámadások, megerősödő ISIS, széthúzó Európa, háborúzó Oroszország és sok minden más is sújtotta a világot.

Mi lesz a gyermekekkel?


szerző:
2016.01.02. 20:00
Mi lesz a gyermekekkel?

A háborúk főleg a gyermekekre van a legdrámaibb hatással. Becslések szerint legalább 30 millió olyan gyerek él a világon, akik kénytelen voltak elmenekülni a hazájukból fegyveres konfliktusok miatt.

Fókusz Plusz 2016-01-02


szerző:
2016.01.02. 18:45

Jedi-összecsapás Mátészalkán


szerző:
2015.12.24. 18:38
Jedi-összecsapás Mátészalkán

Háború tört ki szerda este Mátészalka főterén. Fénykard flashmobot tartottak, ahol a jedik és a sötét oldal csapott össze. Több mint százan gyűltek össze a téren, ahol 10 percig tartott a küzdelem, ami végül döntetlennel zárult. A szervezők azt ígérik, ezentúl minden évben megrendezik a fénykard-csatát.

A Fókusz 2015-ben is bejárta a világot

A Föld a világűrből csodálatos látvány. Csak kevés embernek adatik meg, hogy Amerikától Ázsiáig körbeutazza. A Fókusz munkatársai idén is rengeteg helyszínre látogattak el, hogy közelebb hozzák Önökhöz a legtávolabbi vidékeket és a legérdekesebb történeteket. Katasztrófák, sztárok, terrortámadások, extrém helyszínek, vagy háborús frontvonal.

Edward Norton is a szír tudósnak gyűjt

Edward Norton egy szíriai tudósnak gyűjt, aki két gyermekén kívül mindenét elvesztette a hazájában zajló háborúban. A világhírű amerikai színész felhívására két nap alatt 110 millió forintnak megfelelő összeg gyűlt össze. A szíriai férfi megrázó történetét milliók olovashatták a világhálón, és még az amerikai elnök is üzent neki.

A harc a virtuális lövészárkokban is folyik

Dübörgő fegyverek, robbanások, káosz, fegyveresek és szélsőséges iszlám csoportok. Sokat látott háborús képek az Iszlám Állammal vívott harcokról. Ezek pedig ugyanazzal az ellenséggel vívott, párhuzamos háború képei. A láthatatlan harcok katonái a hackerek. A virtuális lövészárkokban a szigorúan titkos kormányzati hálózatokat védő számítógépes szakemberek néznek farkasszemet a „kiber-kalifátus” katonáival.

A teljes Európai Unió segítségét kéri Párizs

Példátlanul az Európai Unió történetében, valamennyi tagállam segítségét kérte a francia kormány az alapszerződésre hivatkozva - a párizsi terrortámadások miatt. A magyar kormány kész bármilyen segítségre. Orbán Viktor miniszterelnök már hétfőn arról beszélt, hogy háborúban áll az egész Európai Unió. Az RTL Híradó által megkérdezett szakértő szerint nincs háború, egy terrorszervezetet készülnek felszámolni közös erővel a szövetségesek. 

Visszaküldené harcolni a menekülteket Szíriába

Harcba küldené a szír menekülteket a lengyel külügyminiszter, aki a lengyel közszolgálati televízióban úgy fogalmazott: nem szabad hagyni, hogy a szírek kávézgassanak Berlinben, miközben európai katonák harcolnak az ő hazájukért a Közel-Keleten.

Az Iszlám Állam Franciaország ellen

A francia elnök az Iszlám államot vádolja a merényletsorozattal. Közben az ISIS videó üzenetben fenyegette meg Franciaországot. Felszólítja  azokat a dzsihádistákat, akik nem tudnak a Közel Keletre utazni, hogy ott kövessék el az akciót, ahol éppen tartózkodnak addig, amíg a szövetséges erők őket bombázzák.

Az orosz haditechnika rohamosan fejlődik

Szíria a bizonyíték, hogy az orosz haditechnikát egyáltalán nem kell leírni. Moszkva ismét képes arra, hogy a határain túl katonai jelenlétet állítson, és csapásokat mérjen. Szíriában feszített tempót diktálnak, 1 hónap alatt 1400 légi bevetést hajtottak végre.

Oroszország és a jövő háborúja

Szíria a bizonyíték, hogy az orosz haditechnikát egyáltalán nem kell leírni. Moszkva ismét képes arra, hogy a határain túl katonai jelenlétet állítson, és csapásokat mérjen. Szíriában feszített tempót diktálnak, 1 hónap alatt 1400 légi bevetést hajtottak végre.

Mi vethet véget a sosem látott menekülthullámnak?

Tényleg milliók akarnak még Magyarország felé elindulni? Mi vethet véget a sosem látott menekülthullámnak? Riporterünk a válaszokért az egyik törökországi menekülttáborba utazott a szír határ mellé. Helyszíni tudósításunk az országból, ahová már két és fél millióan menekültek a háború elől, amelyben mindenki harcol mindenkivel.

Ezért menekül mindenki Szíriából

Egész városok néptelenednek el Szíriában, ahogy egyre több ember kénytelen elhagyni lakhelyét a szűnni nem akaró harcok miatt. A káoszba süllyedő országban már szinte követhetetlen, ki kivel és hol harcol, senki nincs biztonságban.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való