KERESÉS search-close

gyermekmentő szolgálat

5 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "gyermekmentő szolgálat"

Egyre több gyereket ér valamilyen támadás az interneten

Zaklatás, zsarolás, fenyegetés – egyre több gyereket ér valamilyen támadás az interneten, Magyarországon. A csalók általában intim fotókat kérnek a fiataloktól, amikkel aztán visszaélnek, sőt: zsarolják is őket azokkal. Ezért a rendőrök szerint mindig óvatosnak kell lenni. Ha viszont mégis baj történik, a Gyermekmentő Szolgálat honlapján mostantól bárki bejelentést tehet. Az eseteket az ügyészség is vizsgálja majd.

Megelőzhető lenne a legtöbb gyermekbaleset

Az UNICEF által készített döbbenetes statisztikáról és a megelőzésről a Gyermekmentő Szolgálat munkatársát kérdeztük.

Évente 3000 gyerek életét mentik meg

Hétköznapi hősök. Ezzel a címmel illethetnénk a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat mentőseit, akik nap mint nap komoly kihívásokkal néznek szembe. A mindennapos megpróbáltatásaikról kérdeztük most Dr. Goschler Ádámot.

Ezt kell tenni, ha baleset éri a gyereket

Itt a jó idő, ilyenkor egyre gyakoribbak a gyermekbalesetek. A Gyermekmentő Szolgálat tapasztalatai szerint sok szülő nem tudja, hogy mit kell tennie, ha a gyermeke súlyosan vérzik, leesik valahonnan vagy fuldoklik. Pedig sokszor az első perceken múlik, hogy életben marad-e a gyermek, amikor a szülő van ott, és ő tudna segíteni. A szolgálat országszerte ingyenes képzéseken tanítja a szülőknek, hogyan tudják megmenteni a gyermekek életét.

Sokkal több nevelőszülő kellene

Kevés a nevelőszülő - ezt mondják a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatnál. Pedig ez lenne a legjobb lehetőség azoknak, akik egy időre állami gondozásba kerülnek, amíg a vérszerinti szüleik nem tudják újra nevelni őket. Több nevelőszülőt is megkerestünk, akik azt mondták, ha csak egy időre is, de megéri segíteni a kicsiken.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való