KERESÉS search-close

gyerekek

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "gyerekek"

Nem kell majd fizetni a szülőknek a kórházi ágyakért

Nem kell majd fizetniük a szülőknek, akik beteg gyerekükkel éjszakára is bent akarnak maradni a kórházban - erre dolgoz ki szabályokat az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Székely László ombudsman decemberi jelentésében kérte erre a minisztert, miután súlyosan aggályosnak találta a helyzetet. A legtöbb kórházban többezer forintot is elkérnek a szülőktől éjszakánként. Sok helyen ágy sem volt, így a szülők a földön aludtak. Ezen pedig egy apuka segített, adományokból 350 tábori ágyat osztott szét a kórházaknak.

Megmutatjuk kik és hol képzik a musicalszínész gyerekeket

Amikor bámulatos tehetségű gyerekeket látunk színpadon, akik a maguk természetességében tökéletes alakítást nyújtanak, gyakran azt is elfelejtjük, hogy betanult szöveget, szerepet játszanak. De, hol tanulnak meg így beszélni, zenélni, táncolni? Legutóbb a Rocksuli című nagysikerű musicalben eshetett le az állunk. Most megmutatjuk kik és hol képzik ezeket a srácokat.

180 gyerek betegedett meg Lábatlanban

180 gyerek betegedett meg Lábatlanban hányással-hasmenéssel a Komárom-Esztergom megyei Lábatlan két óvodájában és az általános iskolában is. Ők és a helyi idősek klubja is ugyanattól a közétkeztetőtől kapják az ételt, ott is többen megbetegedtek.

Több mint 30 kilónyi adományt gyűjtöttek a kórháznak

Több mint harminc kilónyi törlőkendőt, fürdetőt, pelenkát és babaruhát gyűjtött össze egy család a veszprémi kórház gyermek centrumának. Így szerették volna megköszönni a dolgozóknak, amit koraszülött kisfiukért tettek. Egy hónappal ezelőtt a Híradóban is beszámoltunk a kezdeményezésről, azóta szinte özönlenek a felajánlások. Az adományokat vasárnap adták át a koraszülött osztálynak.

Minden második gyereket zaklatnak társai az iskolában

Minden második gyereket zaklatnak társai az iskolában - ez derül ki az ENSZ gyermekjogi szervezete, az Unicef legfrissebb jelentéséből. A kutatás szerint a fiúk és a lányok egyaránt bántják egymást, és nemcsak szóban, hanem eseténként durvább módon, az interneten is. A Híradónak nyilatkozó pszichológus szerint jellemző tünetei vannak, ha egy gyereket bántanak az iskolatársai.

Ada: „Amikor mi váltunk, sokkot kaptam!”

A gyönyörű műsorvezető őszintén mesélt a Fókusz stábjának élete egyik legnehezebb időszakáról.

Hogyan lehet „jól” válni?

Egy család felbomlása minden résztvevő számára óriási trauma. Egy igazi érzelmi útvesztő, amiben még a felnőttek sem mindig találják a helyes irányt. A válás feldolgozása hosszú folyamat, a legtöbbször rögös út vezet odáig, hogy visszataláljunk önmagunkhoz. De mi a helyzet a gyerekekkel? Az ő szemüvegükön nézve, tesszük fel a kérdést, hogyan lehet „jól” válni?
Saját tapasztalatairól Ada még többet elárul, ha ide kattint.

Tovább csökkent a népesség

Csaknem 1500-zal kevesebb gyerek született tavaly decemberig, mint 2017 első 11 hónapjában - ez derül ki a KSH legfrissebb adataiból. A kormány évek óta segíti adókedvezménnyel és lakhatási támogatással a gyerekvállalást, de a Párbeszéd szerint ez csak a gazdagoknak elérhető. A kormány úgy reagált: „nem bevándorlókkal, hanem a gyermekes családok támogatásával kell dolgozni a népesedési problémákon”.

ADA: „Nem korrekt, ha a gyereknek szidod a másik felet”

Ada ikerfiai, Bence és Bálint már 13 évesek. A műsorvezető és volt férje, Timó, négy év házasság után, 2009-ben döntöttek a válás mellett. Ekkor az ikrek három évesek voltak, de Ada azt mondja, a lehető legjobban menedzselték a válás körüli procedúrát. Őszintén beszél a válással kapcsolatos érzéseiről.
A Fókusz riportját itt nézheted meg.

Mikor érdemes az első nyelvórára elvinni a kicsiket?

A szülők nagy dilemmája: hány évesen kezdjen idegennyelvet tanulni a gyerek. Ha már az oviban angolozik, akkor az árt vagy használ a magyarnyelv tanulásában?

Különböző kocsik közül választhatnak a beteg gyerekek

Mostantól luxus terepjáróval és sportkocsival is hordhatja a beteg gyerekeket és szüleiket a kórházba a jótékony szegedi taxis. Berinszki Zoltán hónapokon keresztül saját pénzből bérelt egy limuzint, hogy élményautózással juttassa el a gyerekeket a kórházba, de elfogyott a pénze.

Áldozat vagy befektetés: ha a gyerek élsportolónak készül

Eltökéltek és fáradhatatlanok, a szemük előtt rendkívüli célok lebegnek. Világversenyekre, olimpiára készülnek, a szüleik pedig teljes odaadással támogatják őket. Merthogy nem elég, ha a gyerek szeretné, a szülőnek még jobban kell akarni. Az örökérvényű kérdéseket pedig megkapják azoktól, akik nem látnak bele ebbe az életformába: mit vesz el a gyerekkorból az élsport és mit kap érte cserébe?

 

Jó vagy rossz, ha kiveszik a gyerek manduláját?

Újra és újra fellángol a vita, hogy ki kell-e venni egy gyerek manduláját. Ha igen, mikor? Miért fontos a mandulánk és mégis miért jó, ha nincs?

Elhagyta gyerekeit szórakozás közben egy anya szilveszterkor

Elhagyta gyerekeit szórakozás közben egy anya a budapesti Vörösmarty téren szilveszterkor. Erről most számolt be a rendőrség. A nő ismerősével ivott, és későn vették észre, hogy a négyéves kisfiú és a hatéves kislány elkeveredett mellőlük a tömegben. Később mindkét gyereket megtalálták a rendőrök, akiket a nagymamájukhoz vittek. Az anya és az ismerőse ellen eljárást indítottak.

 

Megfagyott a méregkeverő


szerző:
2018.12.28. 18:00
Megfagyott a méregkeverő

Halálra fagyott a „palacsintás gyilkos” néven elhíresült férfi, aki megmérgezett két 10 éves fiút. Akkori élettársa gyerekeit palacsinta töltelékbe kevert nyugtatóval mérgezte, csak évekig tartó orvosi kezelés tudta megmenteni az életüket. Tettéért 12 év fegyházra ítélték 2007-ben. Szabadulása után Szombathely határában egy autóban élt. December elején találtak rá megfagyott holttestére.

Több súlyos baleset is történt szenteste

5 gyerek és két felnőtt sérült meg, miután frontálisan ütközött két autó Szabolcs megyében, Győrteleknél. Egy kanyarban az egyik kocsi megcsúszott, ezért karamboloztak. Körmend közelében, a 86-os főúton pedig két fiatal sérült meg. Autójuk lesodródott az útról, mert valószínűleg gyorsan hajtottak, és a gumiabroncsok is nagyon kopottak voltak.

Dobó Ági karácsonyi sütije

A karácsony közeledtével Dobó Ági egy igazi klasszikus kedvencet készített barátainak. Elmesélte, mi az isteni meggyes pitéjének a titka?

Karácsonyi segítség: minek örülnének a legjobban a gyerkőcök a fa alatt?

A visszaszámlálás elkezdődött! Négy nap múlva jön a Jézuska. A kicsik türelmetlenül várják, míg a szülők az utolsó shopping-rohamra készülnek. Ám ha a Jézuska segítői bajban lennének, mert tanácstalanok a meglepetésekkel kapcsolatban, akkor nekik most itt egy kis segítség. Kiderítettük mi a menő idén a gyermekeknél, valamint mit és milyen összegben érdemes nekik vásárolni fejlődésük érdekében.

Hiába várták a gyerekek Curtist

Curtis nem ment el - Több száz állami gondozott és fogyatékkal élő gyereknek kellett csalódnia a DEKOM szerint. A debreceni különleges mentő- és orvoscsoport idén a rapperrel közösen látogatta volna meg a gyermekotthonban élő gyerekeket, de a zenész végül nem tartott velük. A DEKOM-osok szerint aznap már hiába várták és keresték, még telefonon sem érték el.
Curtis szerint ez nem igaz, állítja, hogy napokkal korábban lemondta a programot ezért most ügyvédhez fordul.

 

Fucsovics Marcival és Babos Timivel játszhattak a gyerekek

Nem mindennapi módját választotta a jótékonykodásnak Fucsovics Marci és Babos Timi. A két párosban legeredményesebb magyar teniszező elhatározta: maradandó élményt szerez a tenisz kedvelő gyerekeknek, akik a kivételes esemény apropóján együtt játszhattak a sportolókkal.

3 gyerek megsérült a szánkóbalesetben

Gyerekek sérültek meg egy szánkóbalesetben Gödöllő közelében. A 7, 12 és 15 éves testvérek közül a két idősebbnek a lába tört el, öccsük megúszta könnyebb sérülésekkel. A mentés órákig tartott, mert elakadtak a mentőautók a hóban, a három testvért gyalog kellett lehozni a hegyről.

GYERMEKBETEGSÉGEK: Mikor és milyen orvoshoz vigyük a gyereket?

Hőemelkedés és orrdugulás, vagy láz és ízületi fájdalom. A két leggyakoribb tünetegyüttes, amivel a gyerekek orvoshoz kerülnek. A gyermek fül-orr-gégész szerint első körben érdemes a háziorvoshoz elmenni, és csak utána a kórházba, ha a gyerek tünetei nem csillapodnak.

Jogosítvány nélkül vezetett a 16 éves, hároméves gyerek is ült a kocsiban

Ittasan vezetett és nem volt jogosítványa annak a 16 éves fiúnak, aki egy kerítésnek csapódott családja kocsijával a Borsod megyei Vizsolyban. Az autóban egy 3 és egy 13 éves gyerek is ült, ők megsérültek a balesetben. A fiú szülei tudta nélkül vitte el a kocsit, úgy tudjuk bulizni indult.

Kivette a Mikulás kezéből az ajándékot a politikus

Nincs Mikulás politikusok nélkül. Volt olyan, aki például kivette a Mikulás kezéből az ajándékot, hogy ő adhassa a gyerekeknek. Több kormánypárti képviselő, polgármester is közzétett olyan fényképet közösségi oldalán, amelyen Mikulás napi rendezvényen pózol gyerekekkel. Becsó Zsolt fideszes képviselő ezt azzal magyarázta, ő pont akkor érkezett, amikor a Mikulás is ott volt. A Demokratikus Koalíció szerint a kormánypárti képviselők politikai célokra használják fel a gyerekeket.

 

Diótörő: gyerekként a balett karrier csúcsa a mesejátékban szerepelni!

6-8-12 évesen benne lenni a karácsonyi Diótörő előadásban, az majdnem olyan lehet, mint egy élsportolónak megnyerni korosztályában az országos bajnokságot. A balett órák pont ugyanolyan kemény edzéseket jelentenek, ráadásul lazaságban minimum elvárás, hogy a spárgát mindenféle módon tudja valaki. A lányok persze világhírű balerinák szeretnének lenni, a fiúk pedig nem titkolják, hogy az előítéletekkel is meg kell küzdeniük.

Csak január végén juthat pénzhez, aki most kéri az új CSOK-hitelt

Csak január végén juthat pénzhez, aki ma kéri az új CSOK-hitelt - a Bankráció szerint. Elnyúlik az ügyintézés a fokozott érdeklődés miatt. Néhány napja igényelhető a kibővített kölcsön, mára pedig a bankok szinte mindegyike meghirdette saját konstrukcióját. A törlesztő mindenhol azonos, de a kezdeti költségeken akár 160 ezer forintot spórolhat, aki körültekintő döntést hoz.

Egymást rémisztgetik a gyerekek

„Félsz a haláltól? Ha nem küldöd tovább ezt a videót, akkor ez a kés megtalál. „Így kezdődik az a videó, amely az egyik fővárosi általános iskola diákjai között terjed. Az esetről elsőként a Blikk számolt be. A felvételen egy kamasz, késsel a kezében, azt magyarázza egy karácsonyfa előtt, hogy milyen fájdalmas, ha valakinek elvágják a torkát. A rendőrség zaklatás miatt nyomoz. A Híradónknak nyilatkozó gyermekpszichiáter szerint a videó akár pánikrohamot is okozhat a gyerekeknél. (Ha ide kattint még több tanácsot hallhat a pszichiátertől.)

 

Pornográf képek miatt emeltek vádat tizenegy középiskolás ellen

Pornográf képek miatt emeltek vádat tizenegy középiskolás ellen. Tavaly egy pest megyei iskolában szakított egy szerelmespár, a fiú pedig bosszúból a lány korábbi pikáns fotóit megosztotta. A képeket közösségi oldalakon több százan láthatták. A zaklatás áldozatának szakember segít feldolgozni a történteket. A képeket megosztó fiatalok ellen gyermek pornográfia miatt emeltek vádat.

 

Szívbeteg gyerekeknek segítenek az olimpikonok

Szívbeteg gyerekek próbálhatták ki a legnépszerűbb vízisportokat olimpikonok és élsportolók segítségével. A vízi parádét Beck Mónika, Magyarország Szív Futónagykövete szervezte, aki szintén szívbetegen, pacemakerrel lett elismert sportoló. Azt mondta: azt akarta megmutatni a gyerekeknek, hogy a szívbetegség után is van élet. 

PUSZTÍTOTT A TŰZ: Bent jártunk a leégett anyaotthonban

Stábunkat beengedték a leégett nágocsi anyaotthonba, a helyszínen készített felvételeken jól látszik, milyen nagy a kár. A Híradó riportja ITT!

Leégett az anyaotthon Nágocson

Tűz miatt részben lakhatatlanná vált egy anyaotthon a Somogy megyei Nágocson. Az intézetben családi erőszak elől kimenekített nők és gyerekek éltek, többüknek minden holmija odaveszett. Az intézményt a református egyház működteti, a helyi esperes szerint valószínűleg újjáépítik. A károsultak ideiglenesen a faluban, egy ebédlőben kaptak helyet.

Véget ért Robert de Niro házassága?

Nyár óta nem mutatkoznak együtt a kétszeres Oscar-díjas színész, és felesége, Grace Hightower – az előzetes hírek szerint ez egyáltalán nem véletlen.

Gyerekjog világnap: ma mindenhol felcserélődtek a szerepek!

Mihez van joga egy tíz éves gyereknek, vagy egy 17 éves kamasznak? Joga van a szüleivel beszélni arról, hogyan nevelik, vagy joga van beleszólni, hozzászólni ahhoz mit és hogyan tanulhat a suliban? A gyerekjogok világnapján talán nekik van a legtöbb joguk ahhoz, hogy magukról beszéljenek. Ma mindenhol felcserélődtek a szerepek: a gyerekek kérdeztek, kezelték a kamerát és az RTL székház legtitkosabb helyeire is bejutottak.

TOKÁR TOMI: Így állt a sarat a gyerek riportereknek

November 20-án, a gyerekjogok világnapján minden szerep felcserélődött. A gyerekek birtokba vették az RTL Klub székházát, a hírstúdiót és a vágószobákat, sőt még műsorvezetőket is faggathattak arról, amiről csak szerették volna.

Smink és szőrtelenítés 11 évesen, de mit szólnak hozzá a szülők?

Manapság már teljesen átlagosnak számít, ha egy kislány profikat megszégyenítő módon sminkel, szőrtelenít, lakkozza a körmét, és babák helyett inkább alapozót kér ajándékba. De vajon hány éves kortól ajánlott elkezdeni a kozmetikai kezeléseket és mit mond erről a szakember?

Halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek, akikért egy falu küzd

A horvát határ menti Gilvánfán jártunk. A Baranya megyei kis község évek óta a legszegényebb magyar települések közé tartozik. Szinte embert sem látni az utcán. Pedig 380-an laknak itt, ennek a fele gyerek. Ugyanúgy vannak álmaik és vágyaik, de nekik szinte esélyük sincs megvalósítani azokat. Mindannyian halmozottan hátrányos helyzetűek, nagyon nehéz körülmények között élnek.

5-6 évet várnak átlagosan a szülők arra, hogy örökbe fogadhassanak egy gyereket

5-6 évet várnak átlagosan a szülők arra, hogy örökbe fogadhassanak egy gyereket, miközben rengeteg kicsi marad állami gondozásban - ez derül ki abból a felmérésből, amelyet az SOS Gyermekfalvak készített az Örökbefogadás Világnapja alkalmából. A Híradónak nyilatkozó szakember szerint az a baj, hogy a legtöbben újszülöttet szeretnének, miközben az örökbefogadható gyerekek közül sokan 10 év felettiek.

 

Meghalt az anya a ceglédi balesetben

Egy nő meghalt, férje és 11 éves gyereke pedig súlyosan megsérült, amikor autójuk összeütközött egy másik kocsival a 4-es főúton. Az eddigi adatok szerint az elhunyt nő férje hibázhatott, amikor nem adta meg az elsőbbséget a másik kocsinak, és elé kanyarodott…

Bíróság elé állítják a veronai buszbaleset felelőseit

Majdnem két év után eljött a nap, amikor bíróság elé állítják azokat, akik a tragikus veronai buszbalesetért felelnek. Olaszországban szerdán kezdődött a tárgyalás. Két gyászoló hozzátartozóval még az út előtt találkoztunk.

Elvesztette mindkét gyermekét a gyászterapeuta, aki azóta másokon segít

Négy hónap különbséggel vesztette el mindkét kisgyermekét a gyászterapeuta, aki azóta másokon segít a legmélyebb fájdalom feldolgozásában. Mit tehetnek a szülők?

A barlangból megmenekült fiúk pacsizhattak a klasszis sportolóval

Tovább tart a vízzel elárasztott barlangból csodálatos módon megmenekülő thai fiúk tündérmeséje. Az Ellen DeGeneres show-ba kaptak meghívást, ahol a világ egyik legismertebb focistájával, Zlatan Ibrahimovicssal találkoztak.

Sok magyar gyerek él szegénységben

Minden harmadik magyar gyerek szegénységben él, ezt állapította meg az Európai Unió Alapjogi Ügynöksége. Az adatokat a szegénység elleni küzdelem világnapján hozták nyilvánosságra. A számok szerint az Unió tagállamai között csak Görögországban, Bulgáriában és Romániában rosszabb a helyzet. A kormány szerint az adatok nem egyeznek a valósággal.

Reggeli-túra a Konyhafőnök versenyzőkkel!

Vajon mit tegyünk, ha ötletünk sincs kora reggel, hogy mit is ehetnénk? Dobó Ági és Peller Anna gyakorlott anyukaként már felkészülten esnek neki a készülődésnek.

Felrobbant a stúdió, amikor kihirdették a tehetségkutató győztesét!

Nagy volt az öröm a Kicsi Óriások stúdiójában, pontosan két évvel ezelőtt, egyik vasárnap este. Viki, Lara, Dorina és Ricsi, azaz a Fenegyerekek csapata, Oláh Gergő vezényletével megnyerte a csapatversenyt, ezzel ők lettek a legnagyobb Kicsi Óriások.

Mi lesz a szenvedélybeteg szülők gyerekeivel?

Magyarországon több mint 400 ezer gyerek nő fel szenvedélybeteg szülők gyerekeként. Egyharmaduk maga is alkohol vagy drogfüggővé válik a Magyar Máltai Szeretetszolgálat becslései szerint. Szakembereik szerint több felmérésre lenne szükség, és egy olyan alkoholstratégiára, amiben speciálisan ezekkel a gyerekekkel foglalkoznak.

Lehet egy gyerek vegetáriánus?

Egészséges felnőtté érhet egy gyerek akkor is, ha egyáltalán nem eszik húst? Nálunk Magyarországon ez a kérdés azért is kavarhat nagy port, mert mi vagyunk a világ egyik legnagyobb húsevő nemzete.

Daganatos gyerekek gyógyulását szuperhősök segítik!

A világegyetemben csupán néhány olyan hely létezik, ahol békésen megfér egymás mellett az Erő mindkét oldala. Itt találkoznak egymással az univerzumközi szupercsapatok, és még az is előfordul, hogy Darth Vader többet védekezik, mint támad. És hogy melyek ezek a mágikusnak hitt helyek? A kórháza, ahol önkéntesek segítenek a gyógyulásban - erről számoltunk be pontosan egy évvel ezelőtt.

Tiloson vezették át a síneken a gyerekeket

Elképesztő felelőtlenség Bulgáriában! A vasúti átkelő tilos jelzése ellenére vezettek át a síneken egy csapat kisdiákot a tanárok. A jelenetről amatőr videó is készült…

Darázsirtótól lettek rosszul

Több családot, 19 embert, köztük 10 gyereket vittek mérgezés gyanújával kórházba csütörtökön Berettyóújfaluban, miután az egyik kertben darázsirtást végeztek, és a vegyszert az ő portájukra fújta a szél. Azt mondták, maró, szúrós szag terjedt a levegőben, amitől azonnal rosszul lettek, több gyerek hányt is. Ma már mindannyian jobban vannak.

Botrányos fizetések a bölcsődékben, óvodákban és iskolákban

Zsúfolt bölcsődék, túlterhelt óvónők, óriási pedagógushiány és külföldre települt gyermekorvosok. Ilyen körülmények között nőnek fel a magyar gyerekek, akiket életük legfontosabb szakaszában olyan szakemberek nevelnek, akiket alig becsülnek meg... Annak jártunk utána, hogy mennyi az ő fizetésük, és hogy ez a helyzet miként befolyásolja a jövő generációjának az életét.

Varga Izabella: „Hoztam egy nagyon kemény döntést!”

A színésznő és kolléganője, Mérai Kata a Story Extrának elárulták, hogy sosem bízzák a véletlenre a sulikezdést, sőt a gyerekneveléshez elengedhetetlen motivációs-technikájukról is szívesen meséltek.

Mit élnek át nap, mint nap a függő szülők gyermekei?

Ki segít azoknak a gyerekeknek, akiknek az anyukájuk vagy az apukájuk, esetleg mindkét szülőjük iszik? Hogyan nőnek fel szenvedélybeteg szüleik mellett gyerekek százezrei és milyen felnőttek lesznek?

Mi történt Fördős Zével?

Fördős Zé nyúllá változott pontosan egy évvel ezelőtt a Konyhafőnök Junior adásában, a kiskukták meg jól kinevették,  amikor beszaladt hozzájuk nyúl jelmezben. De nem volt sok idejük a mókára és kacagásra, mert aztán nekik kellett bizonyítaniuk a konyhában, a vadast kellett újragondolniuk.

A szüleik lemondtak róluk, a győri kórház az otthonuk

A győri kórház az otthonuk, a nővérek pedig sajátjukként szeretik a szívbeteg kisfiúkat, akikről születésük után lemondtak szüleik. Az egyik gyerek másfél éves, a másik néhány napja ünnepelte első születésnapját, amiről a Kisalföld számolt be először. Sokan akarnak segíteni nekik, ezért a kórház számlát nyitna a kicsiknek, hogy minél egyszerűbben eljussanak hozzájuk az adományok.

Beyoncé: „Szeretlek titeket!”

A popsztár most ünnepelte 37. születésnapját és ennek apropójaként egy szívhez szóló posztot tett ki a közösségi oldalára.

Kiestek a gyerekek a körhintából

Gyerekekkel együtt borult fel egy körhinta szombaton a Győr-Moson-Sopron megyei Téten. Öten megsérültek, közülük ketten kórházba kerültek. Nyilatkozott az RTL Híradónak az egyik kisfiú, aki csak azért nem tudott felszállni, mert a hinta már elindult mire odaért. Azt mondta: látta, ahogy összedől előtte a szerkezet és hallotta, hogy mindenki kiáltozik. A rendőrség vizsgálatot indított.

Tanítsuk pénzügyre a gyereket - egy új játékkal!

Izgalmas, új kalandra hív minden gyermeket a Pénziránytű Alapítvány által fejlesztett „Pénzügyi hősképző” pénzügyi oktatójáték, mely a 7-8. évfolyamos diákok és tanáraik számára biztosítja a színvonalas, élményalapú pénzügyi ismeretszerzést! Még több információ ide kattintva!

Hihetetlen nevek a Konyhafőnök Juniorban!

A legendás dalszerző és zenész, Máté Péter unokája is indul a Konyhafőnök Juniorban, derült ki pont egy évvel ezelőtt. A Fókuszban pedig bemutatták Dánielt, aki elmesélte, mit szólt ahhoz, amikor kiderült, hogy ő is indulhat a versenyben.

Iskolakezdés: a sztárcsemetéknek is becsengettek!

Vége van a nyárnak, hűvösebb szelek járnak. Az időjárás is azt mutatja, bizony elkezdődött az ősz. Ma reggel közel 1millió 200 ezer diák vette hátára az iskolatáskáját, hogy megkezdje az idei tanévet. Többek között a sztárgyerekeknek is becsöngettek.

Ők lesznek a jövő sztárjai? Itt vannak a Kicsi Óriások!

Két évvel ezelőtt startolt el az RTL Klub legjobban várt gyerek tehetségkutatója, a Kicsi Óriások! Több száz fiatal tehetség érkezett a válogatókra, hogy megmutassák, ők a legjobbak, legyen szó akár táncról, énekről, vagy frappánsan előadott gyermeki őszinteségről. Nézzétek vissza az emlékezetes videókat!

„Nehogy már én legyek a hibás, mert te nem találod ki!”

Dobó Ági szerint a két gyermeke volt a legszebb ajándék, amit a párjától kapott, Csaba azonban másképp gondolkozott...

Lemondott, most nevelő lehet

A rendőrség még mindig nyomoz kiskorú veszélyeztetése miatt ismeretlen tettes ellen, az érintett iskola egykori igazgatója, viszont már egy budapesti kollégiumban kapott nevelői állást. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Újkenéz korábbi fideszes polgármestere egy hónapja mondott le iskolaigazgatói posztjáról, nem sokkal azután, hogy több szülő állította, megütötte a gyerekét. A Klebelsberg Központ azt válaszolta, amennyiben a rendőrségi nyomozás bűnösnek találja az egykori igazgatót, megteszik a szükséges munkajogi lépéseket.

 

Horváth Lili két fiával mutatta meg nekünk a Szigetet

Gyerekekkel a szigeten! A Fesztivál szezon nem csak a felnőttek kedvenc időszaka. A Jászai Mari-díjas színésznő, Horváth Lili két fiával mutatta meg nekünk a Sziget gyermekbarát oldalát.

Hányással, hasmenéssel járó vírus terjed a gyerekek között

A Híradónk által megkérdezett házi gyermekorvos azt mondta, naponta több ilyen betege is van. A betegség gyorsan fertőz, és akinek gyengébb az immunrendszere, akár kórházba is kerülhet kiszáradás miatt. A csecsemőkre veszélyes leginkább a vírus.

 

Óvónők mentették a gyerekeket

Óvónők mentették ki az óvodásokat a lezuhanó álmennyezet alól – még pénteken szakadt le a frissen felújított óvoda több száz kilós álmennyezete a Békés megyei Csorváson – erről a beol.hu írt először. A település polgármestere szerint a kivitelező alvállalkozója hibázhatott, az előírtnál gyengébb rögzítő elemet használt. Most statikus vizsgálja az épületet.

 

Végképp elmérgesedett a helyzet Angelina Jolie és Brad Pitt között!

A színészpár még 2016-ban adta be a válópert, és azóta is tart a vita közöttük mégpedig a gyermekeik elhelyezéséről.

Új tehetségkutató indul az RTL Klubon?

Hogy mi a közös Kiss Ramónában, Trap kapitányban, Oláh Gergőben, Tóth Verában és Kovácsovics Fruzsinában? Elsőre talán semmi, de két évvel ezelőtt valami mégis összekötötte őket – ők lettek ugyanis az RTL Klubon - 2016 őszén - indult gyerek tehetségkutató műsor, a Kicsi Óriások csapatkapitányai.

Rászoruló gyerekeket táboroztatnak a nagyik

Finomságok, szeretet, igazi tábori hangulat – ez a pótmamák ingyenes tábora Makón. Ráérős nagymamák vállalták, hogy nyári tábort szerveznek azoknak a gyerekeknek, akiknek szülei nem engedhetnék meg maguknak azt, hogy táborba küldjék gyerekeiket. A nagymamák még arról is gondoskodnak, hogy a nap végén vacsorája is legyen mindenkinek.

CSATTANÁS: Lezuhantak a lovaskocsiról a gyerekek

Lovaskocsin utazó két kisgyermek és egy felnőtt sérült meg, amikor hátulról beléjük hajtott egy személygépkocsi Kecel közelében, az 54-es főúton. A sofőr mondja el, mi történt!

Milyen íratlan játszótéri szabályok léteznek?

Mit tegyünk, vagy ne tegyünk a gyerekek felségterületén? Dobó Ági beavatott minket a játszótéri etikettbe.

Kilenc tehetség egyetlen családban, ők Gerendásék!

Gerendás Péternek 9 gyermeke van, és mindegyikük életében nagyon fontos szerepet tölt be a zene. Hamarosan még egy családi koncerten is fellépnek. De milyen lehet ennyi apróságot és karrierjüket segíteni?

Gyermekmodellek a siker kapujában!

Hatalmas mosoly, igéző szemek, gyönyörű bőr és hosszú, dús haj. Léteznek olyan arcok, amelyekre ha ránézünk, egyszerűen nem tudunk tovább másra nézni. De vajon isteni szerencse ez a tökéletesség? Valami, amit meg kell ragadni, és hasznot kell belőle húzni? A világ legszebbnek kikiáltott kislányai, hatalmas fizetéssel, és népszerűséggel rendelkeznek. Egy évvel ezelőtt mutattuk be őket a Fókuszban!

Megköszönték megmentőiknek


szerző:
2018.07.18. 18:49
Megköszönték megmentőiknek

Először találkoztak a nyilvánossággal azok a thai gyerekek, akik 18 napig voltak egy elárasztott barlang fogságában. A fiúk meggyógyultak, jól vannak, még fociztak is a sajtótájékoztatón, és köszönetet mondtak azoknak, akik kimentették őket.

Az anyaság kihívásaival a sztármamiknak is meg kell küzdeni

Sztáranyukákat kérdeztük arról, hogy vajon tartották-e őket már rossz anyának.

Hatalmas festménnyel állítottak emléket a thai mentésnek

Hatalmas festménnyel állítottak emléket Thaiföldön a 12 ifjú focista és edzőjük barlangi mentésének. A képet több mint 300 művész, egymást váltva készítette el.

Festmény a barlangi drámáról


szerző:
2018.07.15. 16:11
Festmény a barlangi drámáról

Hatalmas festménnyel állítottak emléket Thaiföldön a 12 ifjú focista és edzőjük barlangi mentésének.

„Apának sem szólítom őt”

Erika férje fél éve költözött el a családjától az új barátnőjéhez, Hajnalkához, és alig tartja a kapcsolatot saját gyermekeivel. Erika arra gyanakodik, hogy Hajnalka a ludas a dologban…

Több túlélési stratégiát is alkalmaztak a barlangban rekedt gyerekek

Mit érezhet egy gyerek, aki egyszer csak egy sötét, nedves lyukban találja magát a föld mélyén, ahonnan nincs menekvés, nincs élelem, s ki tudja, mikor érkezik a segítség?

Kimentették a thai gyereket és edzőjüket

17 nap fogság után, magyar idő szerint kedd délutánra az összes thai gyereket és edzőjüket is kimentették a Tham Luang Nang barlangrendszerből. A barlangból utoljára a fiúk 25 éves edzőjét mentették ki. A kiszivárgott hírek szerint ő van a legrosszabb állapotban.

„Nem volt ilyen veszélyes akció”

Nem csak Thaiföldön figyelik folyamatosan a barlangi mentőakciót. Magyar búvárok és barlangi mentők is követik az eseményeket. Azt mondják, még soha nem volt ilyen bonyolult és veszélyes akció. Képzetlen, úszni sem tudó gyerekeket kell hosszú órák alatt, egyesével átvezetni a veszélyes járatokon. A legnagyobb kockázatot, szakemberek szerint az jelenti egy ilyen szituációban, ha valamelyik gyerek mentés közben pánikba esik.

 

Már 8 fiút kiszabadítottak a thai barlang fogságából

Több órás küzdelem után újabb 4 gyereket tudtak kihozni a barlangban rekedt focisták közül Thaiföldön, így már összesen 8 fiú szabadult ki a fogságból. A focicsapat és edzőjük több mint 2 hete indult kirándulni a barlangrendszerhez, de kijönni a sok eső miatt már nem tudtak. A kiszabadított gyerekek jól vannak, kórházba szállították őket. Odabent még 4 gyerek és 25 éves edzőjük várja, hogy kiszabadítsák.

 

„Tákolmányon” utaztak a buszbaleset áldozatai?

Olyan rossz állapotban volt, hogy nem mehetett volna közúti forgalomba a busz - ezt mondta Híradónknak a veronai busztragédia egyik áldozatának édesapja. A férfi nemrég kapta meg a Magyar Nemzeti Nyomozóiroda nyomozati anyagát - erről a Blikk írt először. Ebből szerinte az derül ki, idézem: egy "tákolmányra" ültek fel 2017 januárjában a sítáborozók. A buszos cég vezetőjét ma hiába kerestük.

 

Meghalt egy búvár, aki a thaiföldi barlangban rekedt gyerekek mentésében segített

Meghalt az egyik búvár, aki a thaiföldi barlangban rekedt gyerekek és edzőjük mentésében vett részt: oxigénpalackot vitt nekik. A korábban katonai búvárként dolgozó önkéntes már kifelé tartott, amikor elfogyott a levegője. Közben a katonaság új tervvel állt elő: lyukat fúrnak a barlang fölötti hegyen és úgy hozzák ki a gyerekeket.

Dobó Ági érzelmes vallomása


szerző:
2018.07.05. 16:50
Dobó Ági érzelmes vallomása

Érzelmes és őszinte sorokat posztolt Dobó Ági Instagramjára szerdán. A Konyhafőnök nyertese kisebbik fiát magához szorítva beszélt kötődésről, babaillatról és a közös pillanatokról, amelyeket sosem fog elfeledni anyaként.

 

Jól vannak és vidámak thaiföldi barlangban rekedt gyerekek

Jókedvűek, és jól vannak a thaiföldi barlangban rekedt gyerekek. Ez derül ki az újabb videóból, amit a mentést irányító thai haditengerészet hozott nyilvánosságra. Az ifjúsági focicsapat tagjai 11-dik napja vannak a föld alatt, miután a barlang járatait elöntötte a víz.

 

BARLANGBAN REKEDT GYEREKEK: Jókedvűek, és jól vannak

Jókedvűek, és jól vannak a thaiföldi barlangban rekedt gyerekek. Ez derül ki az újabb videóból, amit a mentést irányító thai haditengerészet hozott nyilvánosságra. Az ifjúsági focicsapat tagjai 11. napja vannak a föld alatt, miután a barlang járatait elöntötte a víz. A mentőbúvárok hétfőn találták meg őket, de még mindig nem tudni, hogy mikor és hogyan hozzák őket a felszínre.

A barlang mélyén rekedtek a gyerekek

Már tíz napja vannak egy thaiföldi barlangban a gyerekek, akik kirándulás közben tűntek el. Életben vannak, viszont egyelőre azt sem tudják, mikor szabadítják ki őket?! Sikerült lejuttatni hozzájuk vizet és élelmet, viszont volt olyan szakértő, aki szerint akár hónapokba is telhet, mire sikerül felhozni mindenkit.

 

Világsztárok egy jó ügy mellett!

Tanulási nehézségekkel küzdő gyerekek segítésére buzdít a The Chainsmokers. A jótékonysági akció nyertese ráadásul a DJ páros VIP vendége lesz a Balaton Soundon!

Barátok közt: Vissza a régmúltba!

Tegnap este ismét kedvenc hőseink gyerekkorába repülhettünk vissza. Az alapkarakterek fiatalabb változatait ezúttal is a szereplők gyereki alakították.

Csodálatos meglepetéssel készültek a Barátok közt sztárjai!

A sorozat színészei minden évben meglátogatják a fóti Gyermekotthon lakóit. Ez most sem maradhatott el, viszont idén meghittebb hangulatban telt a közös délelőtt.

Meglátogatták a fóti gyermekváros lakóit a Barátok közt sztárjai

A Barátok közt szereplői a fóti gyermekvárosban jártak. Kicsik és nagyok egyformán lesték a színészek mozdulatait. Vili bácsi mesét olvasott, Mérai Kata együtt főzött a gyerekekkel.

Kütyü vagy nem kütyü?


szerző:
2018.06.28. 16:45
Kütyü vagy nem kütyü?

Bizony előfordul néha, hogy a telefon vagy a táblagép nyomkodása közben elakadunk és a család legfiatalabb tagja segít ki minket a bajból. Vajon jól tesszük, ha a kütyük közelébe engedjük őket?

Már lánya is kérleli Trumpot

Felesége után a lánya is arra kérte Donald Trumpot, vessen véget a menekült családok szétválasztásának. Amerikában május eleje óta több mint 2300 gyereket vettek el a határon szüleiktől, akiket a Trump kormányzat tavasz óta bűnözőként kezel. Mivel a gyerekeket nem küldhetik börtönbe, menhelyre viszik őket. Az ellenzék szerint az elnök egy rendelettel véget vethetne a családok szétválasztásának, de Trump inkább új bevándorlási törvényt akar.

Mi apukátok legnagyobb hibája?

A gyerekeket kérdeztük sztárapukájukról!

Melania Trump felszólalt a bevándorló gyerekek védelmében

Utálja látni, hogy gyerekeket szakítanak el a családjuktól - ezt üzente Melania Trump. Az amerikai elnök politikai ügyekben ritkán megnyilvánuló felesége az ellen a gyakorlat ellen szólalt fel, amely szerint minden, az Egyesült Államokba érkező illegális bevándorlótól elválasztják a gyerekeiket a határon.

Mi a kedvenc közös programotok?

A sztárapukáktól azt kérdeztük, náluk mi a kedvenc közös program a gyerekkel.

Hogyan kell jó apának lenni?

Hogyan kell jó apának lenni és milyen nehézségekkel kell megküzdeni. Ma, apák napján maguk az apák meséltek nehézségeikről az Unicef rendezvényén. Sokan egészen egyszerű, hétköznapi példákon mutatták be, miben más férfiként helyt állni, mint nőként. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának adatai szerint egyre több apa megy GYED-re.

 

Nem lesz rövidebb a szünidő

Nem lesz hosszabb a tanév, így nem lesz két plusz hetes táborszerű foglalkozás a következő évtől. Így reagált az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Népszava információira, miszerint a kormány rövidítené a nyári szünetet a következő évtől.

 

Csak szülővel mehetnek utcára?

12 éven aluli gyerek nem tartózkodhat közterületen, ha nincs vele szülő – ez áll az Óbudai Közterület-felügyelet Facebook-posztjában. Ezzel előznék meg a fiatalokat érő bűncselekményeket. Azt is írják: a nyári szünetben este 10 óráig járőrőznek majd, és a játszótereken is ellenőriznek.

 

Sokkot kaptak a gyerekek


szerző:
2018.06.10. 18:03
Sokkot kaptak a gyerekek

Sokkot kaptak és percekig sírtak a gyerekek a baleset után. Apjuk vezetett, amikor karamboloztak szombat éjjel a Fejér megyei Lepsénynél. Az apa azt mondta, csak arra emlékszik, hogy hirtelen elvakította egy szemből érkező kocsi fényszórója.

 

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való