KERESÉS search-close

gyűjtemény

44 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "gyűjtemény"

Újabb Munkácsy-képeket venne a magyar állam?

Újabb Munkácsy-képeket venne a magyar állam egy hvg.hu birtokába jutott kormány előterjesztés szerint. Az internetes lap azt írja: ismét a magyar származású amerikai műgyűjtőtől, Pákh Imrétől vásárolnának képeket, ezúttal egy egész gyűjteményt. Azt azonban, hogy hány képet és mennyiért venne meg az állam, nem tudni.

Fény derült Kabát Peti titkos gyűjteményére

Bárhová sodorja az élet a focistát, ennek az egy dolognak képtelen ellenállni…

A Székfoglaló játékot itt tudod megnézni. Ha pedig a teljes adásra vagy kíváncsi, kattints ide!

Nézd meg a többi Székfoglaló játékot is!

Porsche-gyűjteménye van Matolcsy György jegybankelnök fiának

Az átlátszó írta meg, hogy Matolcsy Ádám négy, egyenként több mint tízmilliós sportkocsit tárol egy budai mélygarázsban. A lap szerint az autók összesen több mint 70 millió forintot érnek. Matolcsy Ádám, akinek bútorgyára közbeszerzést nyert és állami támogatást is kapott, az átlátszóval azt közölte, az autókat befektetési céllal vásárolta.

Kiállítás a Fortepan képeiből, ahol megelevenedik a történelem

110 ezer fotó gyűjteménye, amihez bárki hozzátehet és amiből bárki felhasználhat fényképeket, ez a Fortepan. Egy internetes oldal, amin megelevenedik a XX. század történelme. A 10 éve működő internetes oldal egy ingyenesen használható fotóarchívum, aminek gyűjteményéből a Nemzeti Galériában nyílt most kiállítás.

AUTÓK: Ritkán látható teherautó-csodák!

Béke Tóni használt buszokat és teherautókat gyűjt. Polgár határában, egy volt csirketelepen állnak a járművek, itt újítgatja fel őket. A vérbeli gyűjtő minden autóját „név szerint” ismeri, mindegyikhez fűz valamilyen érdekes történetet. Jónéhány járműről mesélt nekünk.

Esterházy-gyűjtemény: visszakövetelik az örökséget

Hamarosan kezdődik a per az úgynevezett Esterházy-gyűjteményről a hagyatékot kezelő alapítvány és a magyar állam között. A per tétje, hogy kié lesz a becslések szerint 100 millió eurót, vagyis több mint 30 milliárd forintot érő gyűjtemény. A kincsek egy része évek óta Fertődön van a kormány döntése miatt, de ott nem látogatható és az őrzésük sem biztosított az örökösök szerint. Ezért szeretnék, ha a bíróság nekik adná az összes műtárgyat. A kormányt hiába kerestük.

Kautzky Armand szenvedélyesen gyűjt!

A színész régiségek iránti vonzódása hosszú múltra tekint vissza - elképesztő mennyiséget gyűjtött össze. Vajon családjából kit zavar a legjobban hobbija?

Mata Ricsi összegyűjtötte kedvenc dalait!

Az X-Faktor második helyezettje egy évvel ezelőtt nagy kedvenceit egy csokorba gyűjtötte, hogy egykori mentorával, Puskás Petivel saját stílusában dolgozzák fel azokat.

Káros ez a hobbi?


szerző:
2018.03.30. 18:00
Káros ez a hobbi?

Bélának elege van legjobb barátja, Laci szenvedélyéből, hiszen a férfi megszállottan gyűjtögeti a régi hangtechnikai felszereléseket. Béla szeretné, ha barátja kimozdulna végre a lakása rejtekéből, és társasági életet is élne.

Gábor: „Kiszel Tünde megvan!”

Gábor az ország legnagyobb autogramgyűjtője, ráadásul olyan világsztároktól van aláírása, mint Jennifer Lopez vagy Cristiano Ronaldo. Egy valaki azonban még hiányzik neki, aki nem más, mint Kiszel Tünde. A nagy pillanat most elérkezett!

Ez igen! Harmincezer szalvéta egy helyen!

Ivettnek hatalmas szenvedélye a szalvétagyűjtés, és gyerekkora óta már közel harmincezer darabbal büszkélkedhet. A 14 éves Jázminnak is hasonló az érdeklődése, ráadásul a két gyűjtő - a korábbi online kapcsolattartás után - most személyesen is találkozhatott egymással.

Egészséges szenvedély?


szerző:
2018.02.23. 18:00
Egészséges szenvedély?

Laci apukája feliratos golyóstollakat gyűjt, és közel tizenötezer darab van már a birtokában, ráadásul olyannyira lelkes, hogy sokszor észre sem veszi, hogy órákon át rendezgeti a gyűjteményét. De vajon mit szól hozzá Laci?

Hűha! Egy anyuka száz gyerekkel?

Bár Katika alig néhány hónapja kezdett el porcelánbabákat gyűjteni, mára már közel 100 babára tett szert. A család kezdetben furcsállta a családanya újdonsült hobbiját, de jelenleg teljes a béke. Vagy mégsem?

Kiszel Tünde még mindig rajong a bugyikért!

A művésznő lelkesen mesélt élményeiről, hiszen egyszerre két rajongó is érkezett hozzá az Anikó Show-ban. Sőt, azt is elárulta, hogy már ezer darabos bugyi gyűjteménnyel büszkélkedhet. De vajon mit gyűjtene még szívesen?

Keith Richards megmutatta gitár gyűjteményét

Egy zenész esetében a lehető legtermészetesebb, hogy szebbnél-szebb hangszereket gyűjt össze élete során. Az élő legenda Keith Richardsnak munkaeszköz a gitár, amellett, hogy természetesen csodálatának tárgya is. Egy koncertje előtt mutatta be gyűjteményét Twitteren, nem csoda, hogy büszke rájuk!

Meteoritgyűjtés, avagy András és Klaudia furcsa vonzalma a

Klaudia és András jó barátok, és közös szenvedélyük a meteoritgyűjtés. Mindketten azon igyekeznek, hogy minél több űrből érkező kőzetet tudhassanak magukénak, és most el is hoztak néhányat a gyűjteményükből! Hogy mi olyan vonzó ezekben? Azt ők maguk árulták el!

Szenvedélyéről vallott Mr. Busta

Gondoltad volna, hogy Mr. Busta is gyűjt valamit? Ha kíváncsi vagy, hogy miből van több száz a rappernek, nézd meg a videót!

Új múzeum a pisilő kisfiúnak

Múzeumot kapott a pisilő kisfiú Brüsszelben. A meztelen gyereket ábrázoló szoborra évszázadok óta húznak különféle ruhákat. Öltöztették már focimezbe, Elvis-jelmezbe vagy űrhajósruhába, attól függően, hogy mi vagy ki előtt tisztelegnek. A majd' ezer darabból álló gyűjteményben a legelső ruha is látható 1747-ből.

Plüssmackókból nyílt kiállítás

Gyerekkorában nem volt játékmacija, mára majdnem 8000-et gyűjtött össze – plüssmackókból nyitott kiállítást egy asszony a Borsod megyei Harsányban. Mackó Mama, ahogy a helyeik hívják, nem kér belépőt a látogatóktól, legfeljebb egy újabb macit a gyűjteménybe. A célja az, hogy megdöntse a jelenlegi Guiness rekordot, és neki legyen a legtöbb plüssmacija a világon. Ehhez pedig már csak pár száz darab hiányzik.

Ötven Betlehem egy helyen


szerző:
2015.11.26. 18:47
Ötven Betlehem egy helyen

Először mutatják be egyben Magyarország legnagyobb betlehem gyűjteményét. A Néprajzi Múzeumban több mint 50 alkotást lehet megnézni, a legértékesebbek több mint száz éve készültek papírból és fából.

Bolondságok minden mennyiségben


szerző:
2015.09.10. 18:50
Bolondságok minden mennyiségben

Rekordok minden mennyiségben, és mindenféle örültségben. Megjelent a világ legkülönösebb és az eladott példányszámot tekintve ugyancsak világrekorder kiadványa, a legfrissebb Guinness Rekordok Könyve. A képtelennél képtelenebb bolondságok immár klasszikus gyűjteménye nemrég ünnepelte 60. születésnapját.

Aradszky László gyűjteménye

Aradszky Lászlóról kevesen tudják, hogy imád öltözködni és rendkívüli módon érdeklődik a különböző nyakkendők iránt. Hogy miért pont a nyakkendők és hány darabból áll a gyűjteménye, erről kérdeztük most

Ez lesz a digitális Star Wars gyűjtemény tartalma

Április 10-től digitális formában is elérhetővé válnak az eddigi Csillagok háborúja filmek, régi-új extrákkal megpakolva.

Lelkes amatőrök mentették az archívumot

Lavórokban, mosogatókban áztatták, majd radiátorokon szárítgatták lelkes amatőrök azt a felbecsülhetetlen értékű fotógyűjteményt, amely másfél hete gyulladt ki egy cég raktárában. A tűzben, majd a lángok oltásakor a rendszerváltás előtti legnagyobb út- és vasúttervező vállalat gyűjteménye került veszélybe. A mentőakció sikerült: az archívum kétharmadát megmentették.

Budapestre érkeztek a világutazó múmiák

A különleges gyűjtemény darabjait rejtő dobozokat stábunk előtt nyitották ki. Egyikben egy újszülött 5 ezer éves maradványai voltak. A 28 emberi és 10 állati leletből álló kiállítás hamarosan nyit a Természettudományi Múzeumban, ahol a látogatók kutatók segítségével akár maguk is vizsgálhatják majd a maradványokat.

Előzetes: Budapestre érkeztek a világutazó múmiák

A különleges gyűjtemény darabjait rejtő dobozokat stábunk előtt nyitották ki. A múmiákat megmutatjuk 6-kor az RTL Híradóban.
 

Galla Miklósnak saját atlétatrikó gyűjteménye van

Galla Miklós úgy gondolta, nem foszthatja meg a rajongóit attól a tudástól, amire az elmúlt években a divat világában szert tett. A népszerű humorista a maga sajátos stílusában mutatta be a Reflektor nézőinek ruhadarabjait.

Kiszel Tünde modellekre adta fehérneműit

Tünde kifejezetten kérte, hogy féltve őrzött kincseit ne bugyizzuk le, hanem hívjuk annak, ami, vagyis felbecsülhetetlen értékű fehérnemű gyűjteménynek.

Kalapács alatt a világ első Ausztrália térképe

A térképe az egyik legnagyobb és legértékesebb térképgyűjtemény részeként várja, hogy új gazdára találjon.

Lenyűgöző gyűjtemény a Kieselbach Galériában

A festő összes művét eddig még sosem láthatta együtt a közönség.

XXI. század 11-08-30


szerző:
2011.08.30. 23:15
XXI. század 11-08-30

XXI. század: Máig elhallgatott bibliai történetet rejt, vagy furcsa, megmagyarázhatatlan imák gyűjteménye a Budapesten őrzött Rohonci kódex? Kádár János egykori magas rangú beosztottja volt az idegenvezetőnk a vezető egykori munkahelyén. Ő szerette főnökét, Kádárt, aki egyesek szerint véreskezű diktátor volt, mások szerint jószívű főnök. Ki milyen közel állt hozzá.

Vasmacskát, bugyit és protézist is hagytak már el

Újabb darabokkal frissült a BKV járatain elhagyott tárgyakból nyílt, augusztus végéig megtekinthető népszerű tárlat.

Izraelbe „költözik” a Szépművészeti

A jeruzsálemi Izrael Múzeum látogatói is megismerkedhetnek a Szépművészeti Múzeum Esterházy gyűjteményének jeles darabjaival.

Múzeumot nyitott a világ leggazdagabbja

Carlos Slim több ezer darabos gyűjteményében Salvador Dali, Auguste Renoir és Leonardo da Vinci alkotásai is megtalálhatóak.

Botero-portrét kapott a Szépművészeti

A híres kolumbiai művész saját maga adományozta 1 millió eurót érő önarcképét a múzeumnak.

Gazdát cserélnek a gráciák


szerző:
2010.12.17. 16:01
Gazdát cserélnek a gráciák

Összegyűlt egymillió eurónyi adomány, így a Louvre megveheti id. Lucas Cranach „Három grácia” című festményét.

Árveréssel segítik a múzeumot


szerző:
2010.12.09. 18:51
Árveréssel segítik a múzeumot

A Ludwig Múzeum árverésén 4 millió forint gyűlt össze a kecskeméti Magyar Fotográfiai Múzeum javára.

Különleges érmekollekciót kapott a múzeum

A szegedi Móra Ferenc Múzeum páratlan éremgyűjteménnyel gazdagodott egy tavaly elhunyt gyűjtő akaratából.

Triplázott a Magyar Posta


szerző:
2010.10.21. 18:42
Triplázott a Magyar Posta

Sorozatban harmadszor választották a Európa legszebb bélyegének a Magyar Posta munkáját.

Káprázatos Zsolnay-kiállítás Pécsett

Szeptember elsejétől lehet megnézni a Zsolnay gyár virágkorának legjelentősebb darabjait.

Több milliárdos Bauhaus-kiállítás Pécsett

A tárlatot várhatóan augusztus 16-án nyitják meg a a Modern Magyar Képtárban.

Ravenna kincsei elérhető közelségben

Az olasz város mozaikjairól készült másolatokból álló gyújteményt 1 hónapig láthatjuk Pécsett.

Mesés kelet – a múzeumban


szerző:
2009.11.27. 18:00
Mesés kelet – a múzeumban

Japán fametszetekből és tekercsképekből nyílik kiállítás a Ráth György Múzeumban.

Kalapács alatt Streisand személyes tárgyai

A művésznő ruháinak, bútorainak bevételét teljes egészében jótékony célokra fordítják.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való