KERESÉS search-close

gyűjtés

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "gyűjtés"

Több, mint 11 millió gyűlt össze a 9 gyermekes családnak

Több, mint 11 millió forint gyűlt össze a kilakoltatás előtt álló 9 gyermekes családnak - az asszonynak, akinek sorsát a Házon kívül mutatta be, Szalai Kriszta színésznő kezdeményezett gyűjtést. Nem is remélte, hogy ennyien segítenek - azt sem, hogy a csütörtökön kiírt kezdeményezése után ma már házvásárláson gondolkozhat az eddig reménytelen helyzetben levő család.

SZALAI KRISZTA: 11 millió forintot gyűjtött a 9 gyermekes asszonynak

Szalai Krisztát megrendítette a 9 gyermekes, kilakoltatás előtt álló asszony története. A színésznő  korábban gyűjtött már lélegeztetetőgépre is, majd pár napig az utcára is kiköltözött - csak hogy felhívja a figyelmet a hajléktalanok helyzetére. Most pedig a zsámboki család érdekében kezdett gyűjtést. Egy nappal később már kétmilliónál tartottak az adományok. A teLjes riportot megnézheti: ITT.

Hol vannak a kórházakban alvó szülőknek ajándékozott adomány-ágyak?

Földön, összetolt sámlikon vagy egy kabáton nyomorogva alszanak a szülők egyes kórházakban gyerekük mellett. Civilek ezért gyűjteni kezdtek ágyakra, és több százat adományoztak kórházaknak. Kérdés, miért van olyan kórház, ahol elfogadták ugyan az adományokat, de sose adták oda a szülőknek. Az volt-e a baj, hogy civilektől jött az ajándék, vagy valami más?

Kitiltották az adomány ágyakat a Heim Pál kórházból

Bár vittek 20 kempingágyat az önkéntesek, azt mégsem használhatják a beteg gyermekik mellett lévő édesanyák a fővárosi Heim Pál Kórházban. Erről több szülő is panaszkodott ma híradónknak. Még decemberben kezdett gyűjtésbe egy sárbogárdi apa, 350 ágyat osztott szét az ország gyerekosztályai között, hogy szülők ne a földön aludjanak. A neki segítő alapítvány ma levelet kapott a Heim Pál kórház ovosigazgatójától, hogy vigyék el az adományokat, mert azok nem higiénikusak.

Súlyos génbetegségben szenvedő kisfiúnak gyűjtenek

Nemsokára egy éves, de nem tud egyedül felülni - a bükkösdi kisfiú egy ritka, de nagyon súlyos génbetegségben, gerincvelő-izomsorvadásban szenved. Ismert gyógymód nincs rá, de egy drága kezelésnek köszönhetően fejleszthető lenne a kisfiú izomzata. Zente anyukájával készített teljes interjút megnézhetik ITT.

Egész évben jól jön, amit a Fókusz karácsonykor gyűjtött

A szegényekért, az elmaradott térségekben a mindennapokért küzdőkért, a betegség vagy más miatt bajba kerültekért 2018-ban is százezrek fogtak össze. Ők azért adományoztak az Ökumenikus Segélyszervezetnek, hogy esélyt kaphassanak az esélytelenek. A segélyszervezet nem csak karácsonykor, hanem egész évben gyűjt. Ráadásul az év végén beérkező adományok 10 százalékát használják csak fel az ünnepi időszakban, 90 százalék az egész éves munkájukat segíti.

Háromezer higiéniai táska gyűlt össze a rászorulóknak

Már több mint háromezer táska gyűlt össze a nemluxustáska kampányban. Ebben olyan nőknek gyűjtenek adományokat, akik nem áll módjukban rendszeresen női higiéniai termékeket vásárolni. A csomagokba ezeken kívül mindent beletesznek az adományozók, amire szükség lehet a személyes higiénéhez. Az adományokat hónap végéig gyűjtik, majd a Magyar Máltai Szeretetszolgálat osztja szét a rászorulóknak.

SEGÍTETTEK: Összefogás az izomsorvadásos kisfiúért

A két éves Dani betegsége miatt nem tud járni, különleges, pici kerekesszékkel közlekedik. Szülei bíznak a legújabb gyógykezelésekben, de ehhez sok pénz kell. Most Tatabányán, egy jótékonysági rendezvényen gyűjtöttek neki.

SEGÍTSÉG: Mi az a #nemluxustáska kampány?

A szervezők célja, hogy rászoruló nők­nek egy táskába össz­ecsomagolva alapvető női higiéniás és fehérnemű csomagot gyűj­tsenek, amit a Magyar Máltai Szeretetszolgálat segítségével nehéz körülmények között levő nők kapnak majd meg. Mit tegyen bele, aki segíteni akar?

Hálából gyűjtenek a kórháznak

Futótűzként terjed a közösségi oldalon a hálás szülők felhívása: popsitörlőt és tusfürdőt gyűjtenek a veszprémi kórház koraszülött részlegének. Az egyik koraszülött baba családja azt mondja, az osztályon olyan gondoskodást kapnak, amit így szeretnének meghálálni. A gyerekcentrum vezetője szerint az ilyen adományoknak is köszönhetik, hogy több millió forintos fejlesztésekre is tudnak félretenni. Ha valaki szeretne adományozni azt a családnak, eljuttathatja postán, további információért keresse fel az édesanyát: ITT.

Ismét beteg gyerekeknek gyűjtött a miskolci színész

Több mint kétmillió forint gyűlt össze, hogy ajándékokat vegyenek a miskolci kórház gyermek-egészségügyi központjának és az ott ápolt gyerekeknek. A gyűjtést Osváth Tibor színész indította, már tavaly is volt egy hasonló kezdeményezése. A tavalyi akcióról készült riportot megnézhetik ITT.

Nagyon sokan segítettek a berzéki családnak!

Fél nap alatt két és félmillió forint gyűlt össze annak a berzéki családnak, akiket pénteki Híradónkban mutattunk be. Az apa néhány hónappal ezelőtt meghalt autóbalesetben, az anya azóta egyedül neveli négy gyermekét. Pénteken még úgy volt, hogy bármikor utcára kerülhetnek, mert a házat, ahol albérletben laknak végrehajtás miatt elveszítheti a tulajdonos.

Gyűjtést indítottak a szívelégtelenségben szenvedő anya családjának

Napról napra romlik az állapota annak a budapesti anyának, aki évek óta végstádiumú szívelégtelenségben szenved. Barna Hajnalka már pár lépéstől is kifárad. Egyetlen esélye a szívátültetés lenne, de eddig nem találtak neki megfelelő donort. A veseproblémákkal is küzdő nőt egy éve kórházban kezelik; férje és két kisgyereke várja haza. A műtét után egy steril szobára lenne szüksége a felépüléshez, ebben egy alapítvány segíti őket: gyűjtést indítottak az anyagi gondokkal küzdő családnak. Az édesanyával készült hosszabb interjút megnézhetik ITT.
A Tündérfátyol Alapítvány most gyűjtést indított a családnak. Aki segítene, ezen az e-mail címen érdeklődhet: tunderfatyolalapitvany@gmail.com

 

Kórházi gyerekágyra gyűjt egy beteg kisfiú anyukája

Kórházi gyerekágyra gyűjt egy beteg kisfiú anyukája. Ábrist már többször láthatták Híradónkban. A két és fél éves Szárligeti kisfiú egy gyógyíthatatlan, gerincvelői izomsorvadásos betegségben szenved. Most a Bethesda kórházba jár kezelésekre, édesanyja hálából kezdett gyűjtésbe, hogy a sebészetnek megvehessen egy speciális, kerekeken guruló dönthető ágyat, ez több százezer forint. A kórház igazgatója azt mondta híradónknak, minden adományra szükségük van.
Ábris anyukája még többet mesél a gyűjtés fontosságáról, ha ide kattint.

GYŰJTÉS: A Bethesda Gyermekkórháznak szeretnének segíteni

Kórházi gyerekágyra gyűjt egy beteg kisfiú anyukája. A kisfiú betegségére kezdetben Magyarországon még nem létezett orvosság, csak egy 220 millió forintos külföldi kezelésben bízhattak. Végül Belgiumban kezdték meg kezelését, közben törzskönyvezték a szert Európában, Magyarországon pedig egyedi méltányossági kérelemmel juthatnak hozzá a betegek. Ábrisnak is sikerült. Négy havonta kell kapnia vakcinát, élete végéig. A Bethesda Kórházban jár kezelésre, és az injekciókra, édesanyja most hálából nekik kezdett gyűjteni.
A Híradó riportját ide kattintva nézheti meg.

Karácsonyi ökumenikus adománygyűjtés

Elindult az ökumenikus szervezet legnagyobb adománygyűjtő akciója. A szervezet célja, hogy megkönnyítse a rászoruló családok karácsonyát, pénzt gyűjtsön az adventi élelmiszerosztásra és tűzifát vegyen azoknak, akiknek nincs mivel fűteniük. Minderre a pénzt mézeskalácsszívekkel és a 1353-as adományvonalon keresztül igyekeznek összeszedni.

Kórházi ágyakra gyűjt az édesapa

Összecsukható tábori ágyakat adományozna kórházaknak egy sárbogárdi édesapa azért, hogy így az egyik szülő is a beteg gyerek mellett maradhasson. A segítő a székesfehérvári kórházban tapasztalta, hogy sok szülő a földön vagy széken görnyedve tölti az éjszakát. A kórházfenntartótól azt írták, a székesfehérvári kórház vezetéséhez nem érkezett még panasz.

„Idén többen adományoznak”

Tartós élelmiszereket és édességet gyűjt a Magyar Élelmiszerbank több mint 200 hipermarketben vasárnap estig. Az egyesület már a karácsonyi élelmiszercsomagokhoz kéri az adományokat, ezekből várhatóan idén is több tízezer családot tudnak támogatni. Az élelmiszerbank munkatársai azt mondják, idén jóval többen adományoznak, mint korábban.

Elromlott a mosógép, otthon mosták a nővérek az újszülöttek ruháit

A nővérek hordták haza az újszülöttek ruháit mosni, mert elromlott a mosógép a Semmelweis Egyetem Szülészetén - ezért indított felhívást egy édesanya. Pár nap alatt többszázezer forint gyűlt össze, alapítványok is besegítettek. Az egyetem úgy reagált, nem tudtak a gyűjtésről, és időközben már megrendelték az új mosógépet.

GYŰJTÉS: Kórházi mosógépre gyűjtenek anyukák

A Semmelweis Egyetem Szülészeti Klinikáján egy állandóan elromló, régi mosógépben mossák a kisbabák kórházi ruháit. Már, ha jó a gép, de ez nem mindig van így!

Nagyon sokan segítettek a 6 gyerekes családnak

Másfél nap alatt majdnem egy komplett háztartás összegyűlt – rengetegen segítettek már eddig is annak a hatgyerekes dióskáli családnak, amelynek kedden délután leégett a háza. Azt mondják, az összefogás tartja a lelket bennük az újrakezdéshez.

Előttünk kapta meg lábprotézisét a kétgyermekes anyuka

Alföldi Melinda történetét július 12-én mutattuk be. A most 37 éves, kétgyermekes édesanya kálváriája 2003-ban egy talpfájással kezdődött, 4 évvel később viszont térd alatt amputálták a lábát. Most Önöknek hála 1,8 millió forint gyűlt össze, így Melinda végre lecserélhette régi protézisét.

Hátrányos helyzetű gyerekeknek gyűjtenek sportcipőt

Hátrányos helyzetű gyerekeknek gyűjt sportcipőt a Magyar Diáksport Szövetség. Olimpikonokat, színészeket kértek fel elsőként arra, hogy vegyenek egy pár új cipőt, írjanak hozzá személyes üzenetet, és így támogassanak egy-egy elmaradott térségben élő gyereket, akinek más lehetősége nem lenne arra, hogy kipróbálhasson valamilyen sportágat. A gyűjtés pénteken, az Európai Diáksport Napján kezdődött.

 

Riportunk után indult gyűjtés a beteg fiúnak

Több mint egy millió forint gyűlt össze az RTL Híradó riportja után annak az anyának és 18 éves gyermekének, akiket tegnap mutattunk be. Az autista, epilepsziás, rákos kamasznak és édesanyjának október elején kell elhagyniuk jelenlegi albérletüket, mert elárverezték a házat, ahol élnek. Adásunk után Homonnay Gergely író, újságíró indított gyűjtést egy közösségi oldalon.

ADOMÁNY A RÁKOS FIÚNAK: Egyre többen küldenek pénzt

Híradónkban mutattuk be annak az autista, epilepsziás, rákos fiúnak és édesanyjának a történetét, akiket a kilakoltatás fenyeget. Nézőink és "Erzsi, a cica" is azonnal gyűjteni kezdtek!

Mindenük odaveszett a tűzben

Mindene odalett annak a 65 éves apának és vele élő fiának, akiknek kedden gyulladt ki az otthonuk a Bács-Kiskun megyei Kunfehértón.A falu most összefogott értük, a Vöröskereszt helyi szervezete is gyűjtést szervez nekik. A megtört családfő megmutatta az RTL Híradónak a romokat.

Életmentő kezelésre gyűjt a kajakos és felesége

Életmentő kezelésre gyűjt az Európa bajnok magyar kajakos Tóth Róbert és felesége. A 28 éves sportolót a rák egy ritka fajtája támadta meg, amely elsőként a könnycsatornáját betegítette meg, bal szemére meg is vakult. Történetét a zoom.hu írta meg. Nyár elején 18 áttét alakult ki a májában. Egy németországi célzott kemoterápiával ezeknek egy része már eltűnt. A beavatkozás második része augusztus végén lenne, ez csaknem hat millió forintba kerül, erre viszont már nincs pénze a családnak.

Gyűjtést szerveznek a meggyilkolt inárcsi asszony családjának

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete az alapítványi számlájára várja az adományokat. A háromgyermekes asszonyt, aki a helyi családsegítőben dolgozott, múlt héten gyilkolta meg egy férfi, aki kilakoltatástól tartott. A szakszervezet szerint más családsegítő szolgálatoknál is előfordul, hogy fenyegetik a dolgozókat.

 

Közösségi gyűjtésből venne sportszereket a Suhanj! Alapítvány

Az edzőteremben, ahová fogyatékkal élők is járnak, tönkrement 15 edzőkerékpár. Az elhasznált gépekre az alapítvány 3 millió forintot szeretne gyűjteni a Tour de France ideje alatt. A segíteni vágyók a helyszínen tekerhetnek akár egy órát, akár egy napot is. Az akcióra kerékpáros egyesületeket, vállalati csapatokat is várnak. A befolyt pénzből pedig olyan spinning gépeket vennének, amelyeket a látássérült és mentálisan sérült vendégek is könnyen használhatnak.

Nagy Ricsi is egy jó ügyért főz majd

Augusztus 5-én a Budapest Voices segítségével gyűjt pénzt az UNICEF Magyarország Ébresztő-óra programjára. 100 adag babgulyást és 100 adag túrós-gombás tésztát készítenek, aminek a teljes bevételét felajánlják a jó ügyért.

Agyvérzést kapott a magyar újságíró, adománygyűjtő oldalon segítenek neki

Ismerősök, barátok és sokan ismeretlenül is segítik adományukkal az interneten azt a Nagy-Britanniában élő magyar újságírót, aki majd két hete kapott súlyos agyvérzést.

12 négyzetméteren, víz nélkül él a család

Mindenük odaveszett a tűzben, segítségre szorul egy háromgyerekes család Miskolcon. Márciusban égett le a ház, amiben laktak, semmit nem sikerült kimenekíteniük. Most egy 12 négyzetméteres nyaralóban laknak öten. A három gyerek közül kettő fogyatékkal élő. Az apa súlyos szívbeteg.

Ha nincs vér, nincs műtét

Több beteg és hozzátartozója is panaszkodott az RTL Híradónak arról, hogy azt mondták nekik a kórházban: ha nem gyűjtenek vért rokonok, ismerősök segítségével, elmarad az operáció, mert nincs elég vér. A vérellátó igazgatóhelyettese szerint ezt kommunikációs probléma miatt mondhatják az orvosok, de az is lehet, hogy a betegek értik félre az orvost.

Puskás Peti jótékonyságból fog elázni szombaton!

Most szombaton lesz a már négy hete tartó Swimathon záróeseménye. Ez egy közösségi adománygyűtjő kampány, ahol civilek és ismert emberek is úsznak a támogatásért - többek között a The Biebers is! Vendégünk Puskás Peti!

Skótok gyűjtöttek a gyerekeknek

Másfél millió forintot gyűjtöttek skót szurkolók a budapesti rászoruló és hajléktalan gyerekek óvodájának. A drukkerek létrehoztak egy szervezetet azért, hogy ahol futball válogatottuk játszik, ott gyermekekkel kapcsolatos célokra adakozzanak. A magyarországi adományozás sorrendben a 66. a kezdetek óta. Az Oltalom Karitatív Egyesület óvodáját nyáron felújítják a pénzből.

Józan Laci adományokkal tért vissza szülőfalujába

Több mint 400 ezer forintot sikerült összegyűjtenie Józan Lacinak a közösségi oldalán keresztül, amit szombaton adott át szülőfalujában, Mezőváriban a rászorulóknak.

Kinőtték az óvodát a Vas megyei faluban

Három wc-n osztozik majdnem 60 óvodás Náraiban – kinőtték az óvodát a Vas megyei faluban. Az utóbbi években egyre több a gyerek a környéken ezért bővítenék az épületet, csakhogy erre nincs pénze a településnek és eddig hiába pályáztak. Most gyűjtést indítottak.

 

Ez igen! Harmincezer szalvéta egy helyen!

Ivettnek hatalmas szenvedélye a szalvétagyűjtés, és gyerekkora óta már közel harmincezer darabbal büszkélkedhet. A 14 éves Jázminnak is hasonló az érdeklődése, ráadásul a két gyűjtő - a korábbi online kapcsolattartás után - most személyesen is találkozhatott egymással.

Egészséges szenvedély?


szerző:
2018.02.23. 18:00
Egészséges szenvedély?

Laci apukája feliratos golyóstollakat gyűjt, és közel tizenötezer darab van már a birtokában, ráadásul olyannyira lelkes, hogy sokszor észre sem veszi, hogy órákon át rendezgeti a gyűjteményét. De vajon mit szól hozzá Laci?

PÉLDAKÉP LEHETNE: Ujjak nélkül sem adja fel álmát!

Minden álma, hogy egyszer újra főzhessen a vendégeknek egy étteremben – ezt mondta Híradónknak az a fiatal szakács, akit tavaly nyáron gázolt el egy villamos. A férfi életveszélyesen megsérült, és szinte az összes ujját amputálni kellett a kezeiről. Azt mondja: a megoldást egy úgynevezett bionikus kéz jelentené, de a másfél milliós önrészt nem tudja kifizetni. Ezért családja gyűjtést szervezett

Leukémiás kislányért száguldoztak

Nóriról tavaly tavasszal állapították meg, hogy leukémiás, azóta több műtéte is volt. Veszprémben jótékonysági rally szerveztek a kislánynak: bárki beülhetett a versenyautókba tetszőleges összegért, amit a hétéves kislány családjának ajánlották fel a szervezők.

 

Csekken kér pénzt a Fidesz

Pénzbeli támogatást kér levélben a Fidesz támogatóitól Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint sorsdöntő lesz a következő választás, meg kell védeni Magyarországot az úgynevezett Soros-tervtől, erre a kampányra gyűjtenek

Barabás Évi: „Ha segítesz, megtelik szeretettel a szíved”

A műsorvezető ismét visszatért a Kifőzdébe, ahol saját kézműves mézeskaláccsal lepte meg a házigazdákat. Évi a Fókusz jótékonysági akciójáról is mesélt, amire idén immár ötödik alkalommal kerül sor, hiszen „csak a szeretet a lényeg”.

 

Összefogás a hármasikrekért

Néhány nap alatt több mint 16 millió forint gyűlt össze a csecsemőknek és a gyászoló édesapának. A hajdúszoboszlói kismama nem sokkal azután halt meg a debreceni klinikán, hogy világra hozta a babákat. Halálának körülményeit vizsgálják. Az apa azt mondta stábunknak, nagyon várták már, hogy meg szülessenek a picik, a tragédia az egész családot megrendítette.

 

Robbanószerkezetet tárolt otthon

Aknavető gránátot és hozzá tartozó alkatrészeket rejtegetett egy férfi. Amikor lecsaptak rá, kiderült, hogy a robbanószerkezet mellett kardokat, késeket és agancsokat is gyűjtött. A helyiek stábunknak azt mondták, hogy az egyedül élő férfi a környező erdőket járta és hazavitte, amit talált. A robbanószerek miatt eljárás indult ellene.

 

Árveréssel gyűjtenek ételre

Kortárs művészek is segítenek az éhező rászorulóknak. 40 képzőművész ajánlotta fel képeit a Heti Betevő Egyesület jótékonysági árverésére. Az önkéntesek negyedik éve segítik meleg ételhez azokat, akiknek másképp nem jutna vasárnapi ebéd.

Egy kiló cukor is segíthet


szerző:
2017.11.25. 18:35
Egy kiló cukor is segíthet

Egy kiló cukor, vagy egy üveg olaj is nagy segítség lehet az ünnepek előtt a rászorulóknak. Ezért indított karácsonyi gyűjtést a Magyar Élelmiszerbank Egyesület. Ezen a hétvégén országszerte 120 település nagyáruházaiban várják a felajánlásokat.

Kórházpedagógusoknak gyűjtöttek

Futók gyűjtöttek adományokat a pécsi gyermekklinika kórházpedagógusainak. Például színes ceruzák, füzetek és kézművességhez szükséges eszközök is bekerültek az adománycsomagokba. A szakmában dolgozók szerint ez óriási segítség, mert így a kórházban lévő gyerekeknek érdekes foglalkozásokat tudnak tartani. Hamarosan például karácsonyi ajándékokat készíthetnek.

Kórháznak segítenek a fiatalok

Egyetemisták gyűjtenek wc-papírt, zsebkendőt, szalvétát és rajzeszközöket a Szent János Kórház gyerekosztályának. A Budapesti Corvinus Egyetem hallgatói órai feladatként kapták, hogy fontos társadalmi munkát végezzenek. Azt mesélték, egyből a kórházakra gondoltak.

Ha szeretné megtudni, hogy Ön, miként segíthet, kattintson ide.

Egyetemisták gyűjtenek a kórháznak. Dr. Madarasi Anna, a Szent János Kórház osztályvezető főorvosa azt mondja, a rajzeszközök miatt különösen örülnek a gyűjtésnek, mert a kórházban művészetterápia is működik és várakozó gyerekeket is könnyebb azokkal lekötni. A tisztálkodási szerekre pedig mindig szükség van.

Egyetemisták gyűjtenek a kórháznak

A Corvinus Egyetem vezetés-szervezés mesterszakos hallgatói az Adjkirály! nevű jótékonysági oldal segítségével indították el adománygyűjtésüket. Zsebkendőt, Wc papírt, szalvétát, műanyag tányérokat és rajzeszközöket is várnak a diákok.

Sztárok gyűjtöttek pénzt a hurrikán károsultjainak

Milliárdokat kerestek a hollywood-i sztárok. A hurrikánok károsultjainak gyűjtöttek egy televíziós műsorban kedden. Mások mellett Leonardo diCaprio, Bruce Willis, Julia Roberts, George Clooney buzdította adományozásra a nézőket – beszédekkel, dalokkal. Aki épp nem a színpadon állt, telefonon fogadta a felajánlásokat.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Strandra gyűjtenek Kőszegen

Még vizet is felajánlottak a kőszegiek, hogy újra megnyíljon a város 18 éve bezárt strandja. Más napozóágyakat ajánlott, sőt egy úszómester akár ingyen is dolgozna. A helyiek többféle akcióval hívják fel a városvezetés figyelmét, hogy szerintük szükség lenne a fürdőre. A polgármester azonban azt mondja, hogy Kőszegnek nincs erre pénze.

Fertőtlenítőszerre gyűjtenek a kórházaknak

Kézfertőtlenítő szerre gyűjt a kórházaknak a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete. Szerintük a kórházi osztályok többségén csak kevés helyen van fertőtlenítőszer, az orvosok is alig, a betegek pedig szinte egyáltalán nem férnek hozzá. Pedig a szervezet szerint ez a legfontosabb a kórházi fertőzések elleni küzdelemben. Az Emberi Erőforrások Minisztériumánál azt írták az RTL Híradónak, hogy minden kórházban megfelelő fertőtlenítőt használnak, és a kórházak pályázhatnak európai uniós támogatásra, ha fertőtlenítőket szeretnének felszerelni.

Dajka polipok fonalakból, babáknak

Újszülötteket nyugtató kabalák készítéséhez gyűjtenek fonalat a lajosmizsei horgoló klub tagjai. Úgynevezett dajka polipokat készítenek a fonalakból, amikbe a babák belekapaszkodhatnak, mint a köldökzsinórba. A kabalát először Dániában kezdték használni, és azt figyelték meg, hogy az az újszülött, aki mellett ez ott van, sokkal nyugodtabb.

Afrikába viszik a már nem használt szemüvegeket

Szemüveggyűjtésbe kezdett egy kecskeméti háziorvos. A legszegényebb afrikai országokban élő embereknek akar segíteni azzal, hogy a családoknál már nem használt szemüvegeket összegyűjti és elviszi magával a következő misszióba. Az adományokból segítenek állami gondozásban élő, rosszul látó magyar gyerekeknek is. A gyűjtés három hete indult, már csaknem kétezer szemüveg gyűlt össze.

Mindenük odaveszett a tűzben

Mindenük elégett a tűzben - egy Marcaliban élő családnak szinte újra kell kezdenie az életét, miután szerdán egy zárlatos konnektor miatt kigyulladt a lakásuk. A városban gyűjtést szerveztek nekik. A lakástűzben nem sérült meg senki. A társasházból 30 embernek kellett átmenetileg kiköltöznie.

Monitorokra gyűjt a SOTE


szerző:
2017.02.26. 18:27
Monitorokra gyűjt a SOTE

Betegfelügyelő monitorokra gyűjt a Semmelweis Egyetem I. Számú Gyermekklinikája. Az intenzív osztály vezetője azt mondta, a mostani monitorok öregek, és van, amelyik nem is működik. Az egyetem főleg orvostanhallgatókból álló zenekara márciusban jótékonyságéi koncertet ad a Zeneakadémián, a bevételt a monitorrendszerre fordítják.  

Fókusz 2017-02-10


szerző:
2017.02.10. 19:00
Most a segítőknek segítenek

Eddig másokon segítettek, most ők kerültek bajba. Egy pécsi házaspár rendszeresen szállítja az adományokat a roszorulóknak a saját kocsijával, az autó azonban éppen egy ilyen fuvar közben tönkrement, így most nem tudnak segíteni. Egy ismerősük jelképes összegért felajánlotta nekik a saját kocsiját, de olyan kevés a jövedelmük, hogy ezt sem tudják kifizetni. A Facebookon most gyűjtést indítottak a házaspárnak.

Hétköznapi hősök: gyűjtést szervezett a testnevelő tanárnak egy angol apuka

Már majdnem kétmillió forintot gyűjtött össze három nap alatt egy angol férfi a Szinyei Merse Pál Gimnázium testnevelő tanárának segítésére. Ő az a pedagógus, aki az olaszországi buszbalesetben életét kockáztatva többször is visszament még az égő buszba, akiről hősként írnak a külföldi lapok.

Tóth Andi nem kis meglepetést okozott a színpadon

Tavaly, a 2014-es X-faktor győztese nyitotta meg az RTL Klub jótékonysági gáláját a Legyek én című számmal, amely azt az üzenetet hirdeti, hogy legyünk “mi” azok, akik segítenek a rászorulóknak nap mint nap. 

Angliai magyarok gyűjtöttek

Plusz ápolóra, több gyógytornára és a beázástól megrogyott alagsor javítására is jut majd a Tábitha Házban abból az adományból, amit Nagy-Britanniában élő magyar nők gyűjtöttek. Az egy hónapos internetes kampányban hárommillió forint jött össze 700 adományozótól. A csoport nem csak a pénzt gyűjtötte, hanem a gyermekhospice-t is népszerűsítette. A Tábitha Házban nagyon örültek a támogatásnak, szükségük is van rá, a ház ugyanis állami finanszírozás nélkül, adományokból működik.

Rászoruló családokon segít a Muzsika TV

„Egy falat gondoskodás” címmel jótékonysági műsorral jelentkezik év végén a Muzsika TV, melyben rászoruló családoknak szeretnének segítséget nyújtani és a jótékonykodás fontosságára hívják fel a figyelmet a műsor készítői.

Az énekes kezelésére gyűjtenek

Bolhapiac, pólóárverezés, jótékonysági táncest és sportkihívás - sokan sokféleképpen fogtak össze egy rákos fiú gyógyulásáért. A 24 éves Marcellt januárban mutattuk be Híradónkban. A Kalef nevű együttes énekese akkor a kemoterápiás kezelések alatt is próbált zenekarával. Azóta 20 kezelésen és 2 műtéten is túl van, de nemrég újabb 8 daganat kiújult a tüdejében. Most egy külföldi kezelésre gyűjtenek neki.

Nem lesz akadály a sok lépcső

A lépcső már nem lehet akadály. Az önök segítségével összegyűlt a pénz, hogy speciális liftet szereljenek a soproni kerekesszékes fiú otthonához. Két hónapja az RTL Híradóban is bemutattuk, hogy a lépcsők miatt a vállán viszi 15 éves fiát az édesanyja. Erre azonban hamarosan már nem lesz szükség, a felajánlásoknak köszönhetően megrendelték a több mint két millió forintba kerülő úgynevezett lépcsőliftet.

Kocsira gyűjtenek Tom Hanks-nek

Kispolskit vennének Tom Hanks rajongói a színésznek. Egy hónappal ezelőtt Magyarországról posztolt több képet is Tom Hanks, amelyeken egy-egy ilyen ikonikus kisautó mellett pózol. A Polski Fiatot egy lengyel kisvárosban gyártották, ennek lakói indították a gyűjtést.

Idén is segít az élelmiszerbank

Olyan sok kérés érkezik karácsony előtt az Élelmiszerbankhoz a rászoruló családoktól, hogy gyűjtés nélkül nem tudnának mindenkinek segíteni. Tavaly 270 tonna tartós élelmiszer jött össze az adománygyűjtő hétvégén, ebből a mennyiségből csaknem 40 ezer csomagot állítottak össze és juttattak el a rászoruló családoknak.

Leukémiás kisfiúnak gyűjtenek

Pamkutyáék is gyűjtenek a 11 hónapos Norbinak. Vagyis a legnépszerűbb hazai videobloggerek is segítenek annak a szegedi kisfiúnak, aki fél éves kora óta küzd a leukémiával, steril szobára lenne szüksége, hogy minél hamarabb meggyógyuljon. A bloggerek kedvenc tárgyaikat ajánlották fel árverésre, hogy így támogassák a kisfiú gyógyulását.

Plüssmackók a mentőautókban

Plüssmackók a mentőautóban. Már több ezer játék gyűlt össze felajánlásokból országszerte. A cél, hogy minden mentőautóba kerüljön egy maci, hogyha gyerekért mennek, a kis betegnek legyen mivel játszania. A mentők szerint ez azért fontos, hogy a kicsik megnyugodjanak, ebben segíthet egy plüssmaci. Most Kerekegyházán gyűjtenek, ahol több gyerek is felajánlotta féltett játékát.

Angliai magyarok gyűjtenek

Angliában élő magyar nők fogtak össze a közösségi oldalon. A magyarországi Tábitha Gyermek Hospice Háznak akarnak összegyűjteni 5 ezer fontot, nagyjából 1 millió 800 ezer forintot. Az akciót 11 napja indították, az összegnek már több mint a fele összegyűlt. A Tábitha házban gyógyíthatatlan beteg és haldokló gyerekeket látnak el, családias környezetben.

Nincs fürdőszoba, nem mehet haza

Régi otthonába már biztosan nem mehet haza karácsonyozni Dominik, a nyolc éves kisfiú, aki súlyosan megégett tavasszal, amikor megpróbált eloltani egy égő bokrot sályi házuk mellett. Életéért hónapokig küzdöttek az orvosok, most már sokkal jobban van, de még kórházban kell maradnia. Karácsonykor néhány napra hazamehetne, ha lenne fürdőszoba a házukban, de nincs. A család elkezdett gyűjteni rá, ám kiderült hiába, mert az épület megsüllyedt, így nem lehet átépíteni.

 

Töklámpások és adományok

Több száz tök és több száz kilónyi élelmiszercsomag sorakozott szombat este a Hősök terén a fővárosban. Az idén nyolcadik éve megrendezett Töklámpások Fesztiválján nem csak tököt faragtak, hanem adományokat is gyűjtöttek. A legtöbben tartós élelmiszereket vittek, amelyeket a Gyermekétkeztetési Alapítvány juttat majd el rászorulóknak. Az idei adományokból legalább 60 család karácsonyát könnyítik meg.

Nem bíznak az állami ellátásban

Inkább gyűjtögetnek a magyarok, mert nem bíznak az állami ellátásban. Ez derül ki a legnagyobb lakossági bank évente végzett, öngondoskodási felméréséből. A válaszadók többsége szerint az állam feladata lenne az időskori ellátást biztosítani, mégsem bíznak benne, hogy a nyugdíjuk elég lesz majd. Sokan gyűjtenének azért is, hogy ne kelljen állami kórházba kerülni.

Takarót, élelmiszert gyűjtenek a katonáknak

Takarókat, gyógyszereket és élelmiszert gyűjt a déli határ mellett szolgáló rendőröknek és katonáknak a Zsaruellátó nevű Facebook csoport. A civil mozgalmat az utóbbi napokban többen is megkeresték azzal, hogy segítségre szorulnak a határvadászok. Közben a rendőrség filmet készített a határvadászok egy napjáról. Vonzó szolgálatnak mutatják be a határ védelmét, és így toborozzák a jelentkezőket.

Két nap alatt 900 ezer forintot gyűjtött

Két nap alatt 900 ezer forintot gyűjtött össze a Facebookon az a borosgazda, aki három éve megmérgezte a pincéjét fosztogató tolvajt. A harmincéves férfi meghalt, miután ivott a meggyborból. A gazdát felfüggesztett börtönre ítélték, de az 1 millió 300 ezer forintos bűnügyi költséget is ki kell fizetnie, méghozzá 15 napon belül. Támogatói ezért kezdtek gyűjtésbe.

Nagy pénz jött össze az idős fagyiárusnak

A hit hegyeket mozgat, akárcsak az együttérzés. Már több mint 250 ezer dollár adomány jött össze az interneten egy 89 éves chicagói jégkrém-árusnak. A mexikói származású, angolul nem beszélő férfi egyetlen gyereke, aki beteg feleségét és őt segítette, nemrég meghalt. Ezután döntött úgy egy környékbeli, hogy gyűjtést szervez.

Cipőket gyűjtöttek a szegény gyerekeknek

A szegény falvakban a gyerekek sokszor esőben is papucsban vagy lyukas cipőben kénytelenek óvodába, iskolába menni, mert a szülők nem tudnak újat venni. Egy alapítvány 10 nap alatt 3 ezer pár kinőtt, de jó állapotban lévő cipőt gyűjtött össze nekik. Az adományt a legszegényebb borsodi falvakban élők kapják.

Saját magukat keresték a villalakók

A Villa padlóját teleszórták építőkockákkal, és ezeken kellett mezítláb minél gyorsabban összegyűjtenie mindenkinek a saját fotóját. A keresést nyilván könnyebbé tette volna, ha nincs a nagy rumli. Volt, aki mit sem törődve a fájdalommal, pikk pakk összekapkodta a fotókat.

Egy csodálatos ügy miatt fogtak össze a Muzsika TV sztárjai!

A mulatós zenei élet kiválóságai az országot járva, rengeteg nehéz sorsú családdal találkoznak. Éppen ezért úgy döntöttek, segítenek a rászorulókon. Ráadásul Balázs Pali egy különleges ajándékkal is készült!

A Muzsika TV sztárjai a hátrányos helyzetű gyerekeknek gyűjtöttek

Az iskolakezdés minden évben nagy kiadást jelent a családoknak.  Balázs Pali, Jolly, Suzy, Josh és Magyar Rózsa ezért egy alapítvánnyal együtt tanszereket gyűjtött hátrányos helyzetű gyerekeknek, hogy nekik is jól induljon az idei tanév, ne kelljen nélkülözniük semmit.

Tankönyv és ruha a rászorulóknak

Civilek gyűjtöttek rászorulóknak a tanévkezdés előtt Miskolcon. 50 család kapott iskolaszereket és ruhákat. Iskolák és védőnők segítettek kiválasztani a családokat, akiknek legnagyobb szükségük volt a segítségre. Sok gyerek annyira örült az új iskolatáskának, hogy még játék közben sem vette le. A szervezők azt tervezik, hogy a legszegényebb családokat folyamatosan támogatják.

Az RTL munkatársai is segítenek az Igazgyöngy Alapítvány tanszergyűjtésében

Használt, de még jó állapotú iskolatáskákat, és a bele való tolltartót, írószert, színes ceruzát, körzőt, vonalzót gyűjtenek azoknak a hátrányos helyzetű gyerekeknek, akiknek a szülei iskolakezdésre nem tudják megvenni a szükséges holmit. 

Lélegeztetőgépre gyűjt a kórház

Saját alapítványán keresztül gyűjt pénzt lélegeztető gépre a budapesti Heim Pál Gyermekkórház. Az intézmény ugyanis bővíti az intenzív osztályát, így viszont nem lesz elég életmentő műszer. A kórháznak speciális gépre van szüksége, amivel csecsemőket is tudnak lélegeztetni, ez 18 millió forintba kerül. Erre pedig a kórháznak nincs pénze.

Megvalósult álom – autót kapott a fiú

Megvalósult egy súlyos fogyatékkal élő álma. Egy mezőnyárádi fiú minden végtagja lebénult, beszélni sem tud, édesanyja egy tablet segítségével kommunikál vele. Szinte az egész életet a négy fal között éli. A Facebookon kért segítséget, ugyanis a család kocsija tönkrement, autó nélkül viszont nem tudnak eljárni a kezelésekre sem. Egy civil egyesület gyűjtést szervezett, és most autót kaptak.

Hivatalnokok gyűjtöttek a rászorulóknak

Újabb segítség a szegedi ételládákat működtető civileknek. A helyi önkormányzat dolgozói nagyon sok doboz tartós élelmiszert, konzervet, száraz tésztát gyűjtöttek össze. Ezek is abba a két ételládába kerülnek, amelyek feltöltéséről a civilek gondoskodnak. Hiába van nyár, hiába van itt a szabadságok ideje ilyenkor is folyamatosan kiürülnek a szegedi ételládák.

Beteg gyerekekért úsztak

Több mint ezren, összesen 8 millió forintot gyűjtöttek össze, most először Magyarországon úszással. 50 amatőr indult a különleges úszóversenyen, hogy támogassanak például egy beteg gyerekeket és szüleiket segítő Alapítványt, drogbetegek felépülését szolgáló központot, és közösségi programokat. A versenyzők maguk dönthették el, hogy hány métert vállalnak, és hogy mire mennyi pénzt szeretnének összegyűjteni. A 77 éves, világhírű operatőr, Ragályi Elemér például lányával közösen indult.

 

BÁTOR TÁBOR: Közel 7 millió gyűlt össze

Különleges gyereknapi adással jelentkezett szombat este a Fókusz Plusz, melyben a sztárok a Bátor Tábor számára gyűjtöttek adományokat. Az RTL Klub műsorának közel 7 millió forintot sikerült gyűjtenie.

A Fókusz Plusz egész héten a Bátor Tábornak gyűjt

A Fókusz Plusz gyereknapi adásában bemutatjuk a Bátor Tábort, és már egész héten nekik gyűjtünk. Azoknak, akik élményt, erőt, hitet adnak a daganatos és krónikus betegséggel küzdő gyerekeknek és családjaiknak. Akik az orvosi kezelések között nevetni segítenek, átlendítenek a lehetetlenen. Megmutatjuk, hogyan dolgoznak az önkéntesek, és kik azok az ismert zenészek, akik saját félelmeik leküzdésével szintén segíteni akarnak. Szombat este, a híradó után segítenek velünk?

Ilyen egy állati futam a Farmon!


szerző:
2016.05.23. 20:00
Ilyen egy állati futam a Farmon!

Szilveszter gazda nemcsak hozott, de vitt is. A farmereknek búcsút kellett venniük a tanya állati lakóitól, amit egy őrült hajsza előzött meg, ugyanis minden egyes jövevényt nekik kellett becserkészniük.

Barna Illés: „Nem csináltam semmi rosszat”

Csak gratulálni lehet annak az ismeretlen bejelentőnek, aki szóvá tette a gödöllői cukrászdában lévő állapotokat. Ezt mondták a Nemzeti Élelmiszerbiztonsági Hivatalnál Híradónknak.

Segítséget kér saját betegeitől egy érdi rendelőintézet

Saját betegeitől kér segítséget egy érdi egészségügyi intézmény - riporterünk az SZTK folyosóján készítette a felvételt, melyről kiderül, az intézmény műszerei sorra hibásodnak meg, újat venni pedig nincs pénzük.

Fogyatékkal élőkön segítenek a ballagók

Országszerte megkezdődtek a ballagások! Idén már fogyatékos társaikon is segítenek a ballagók. Egy jótékonysági szervezet kezdeményezése ugyanis az, hogy az ilyenkor szokásos virágokra, ajándékokra szánt összeget inkább jótékony célra ajánlják fel. Egy hét alatt több középiskola is csatlakozott az akcióhoz. A diákok eddig már csaknem egymillió forintot gyűjtöttek össze, a pénzből fogyatékosok juthatnak munkához.

Elindult az ország egyik legnagyobb jótékonysági ruhagyűjtő akciója

Már az első nap megrohamozták a családok az eseményt, hogy leadják megunt ruháikat, helyettük pedig újat vegyenek, és részt vegyenek az izgalmas programokon. Wolf Kati a Story Extrának elmesélte, hogy libabőrös lesz, amikor azt látja, mekkora örömet szerez egy-egy ruha a rászoruló családokban.

Árva gyerekeket leptek meg


szerző:
2016.04.16. 18:30
Árva gyerekeket leptek meg

Pénz helyett egy életre szóló élmény az árva gyerekeknek. Ez a Kuckónap célja. A Kuckó önkéntesei harmadik alkalommal szerveztek olyan adománygyűjtő napot, ahol a Hűvösvölgyi Gyermekotthonnal közösen egy másik gyermekotthonnak gyűjtöttek ruhákat, játékokat és konyhai eszközöket. A közös pikniken igyekeztek a gyerekek minden kívánságát teljesíteni.

Rosszul járnak a kisegyházak


szerző:
2016.03.14. 18:20
Rosszul járnak a kisegyházak

Több mint 100 millió forint adománytól esik el idén is a Magyar Evangéliumi Testvérközösség. Ők számolnak így, miután az egyháztörvény továbbra sem teszi számukra lehetővé az 1%-os felajánlások gyűjtését. A pénzből óvodák, iskolák, hajléktalanszállók működését fizették, amíg a kormány meg nem fosztotta őket egyházi státuszuktól. Ezt korábban az Alkotmánybíróság és a Strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága is törvénytelennek ítélte. A kormány mégsem adja vissza nekik a támogatásgyűjtés lehetőségét.

Bútorokra gyűjt a Down Alapítvány

Tavaly nyáron már összespóroltak egy házra, a felújítással most végeztek. A lakóotthonba  12 Down-kóros fiatal költözhetne be, de még ágy sincs a szobákban, ezért kezdtek az interneten pénzt gyűjteni. A vezető szerint nekik is fontos, hogy önálló életük lehessen, persze, aki igényli, annak segítenek.

Megtiltották a medvehagyma gyűjtését

Évekre megtiltották a medvehagyma gyűjtését több száz hektáron két Pécshez közeli területen, mert a gyűjtők hatalmas károkat okoztak. Az utóbbi években már tonnaszámra szedték a medvehagymát, ami megritkult, ráadásul letaposták a védett növényeket is.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való