KERESÉS search-close

gyógyvíz

32 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "gyógyvíz"

A víz, amit nem csak inni lehet...


szerző:
2018.01.24. 08:31
A víz, amit nem csak inni lehet...

15 éven keresztül fejlesztették a magyar találmányt, aminek használata hosszútávon javítja az életminőséget. Dr. Robert Lyons, a KAQUN Europe vezérigazgatója mesélt a vadonatúj gyógymódról.

Idén is a külföldiek kedvelt úticélja Budapest

Budapest és Magyarország a TOP európai turisztikai célpontok közé került. 2015 után 2016 is rekord évet hozott az idegenforgalomban. A magyar növekedés a világátlag csaknem kétszerese volt tavaly. Az ország és a márkák is komolyan profitálhatnak ebből.

A sárvári gyógyfürdő, mint  öreg tengervíz

A gyógyfürdőket jellemzően az idősebb korosztály látogatja, pedig a szakértő szerint már a 18 éves korúknak is jót tehet megelőzés céljából a gyógyvizes fürdő.

Ezekre a problémákra lehet megoldás a harkányi fürdő

A dél-magyarországi harkányi víz gyógyítóerejét 1823-ban fedezték fel, azóta az egészségügyi problémákkal érkező vendégek mellett nagy számmal érkeznek a fürdőbe pihenni és szórakozni vágyó családok is.

A gunarasi gyógyvíz fantasztikus hatásai

Dombóvár az a város, ahol a természet szépsége találkozik a kulturális örömökkel. Ráadásul, az itt található gyógyfürdőben felhasznált gunarasi gyógyvíz hatását 30 féle kezelésben próbálhatja ki a gyógyulni vágyó.

Időutazás Hévízen - Lássuk, milyenek voltak régen kedvenc gyógyfürdőink!

Hévíz az egyik legkedveltebb úti cél a kikapcsolódásra vágyók körében. A pihenésen kívül betekintést nyerhetünk a fürdőkultúra történetébe is. Például megtudhatjuk, mi is az a fürdőkúra!

Kőolajat kerestek, de valami egészen más értéket találtak!

Túrkeve, Magyarország egyik legmelegebb városa, ahol rendkívül értékes dologra bukkantak elődeink. Ráadásul a kedves és vendégszerető kisvárós remek hely a horgászok számára is.

Irány Magyarország legmelegebb éghajlatú városa!

Ez a város pedig nem más, mint Túrkeve, ahol elődeink felfedeztek egy nagy kincset, a gyógyvizet.

Somogyi Zoltán kipróbálta a víz alatti futást!

A hidromasszázs csípőproblémák javítására, erőnlét javításra és sport rehabilitációra is ajánlott. Lássuk, hogyan működik!

Sárváron klórmentes vízben fürödhetünk

A sárvári gyógyfürdőben az 1200 méter mélyről feltörő víz gyógyítja a fájó ízületeket. Emellett számos gyógykezelésben is részesülhetünk, melyek nemcsak a testre, de a lélekre is hatnak.

Aranyló gyógyvíz az Alföldön

Bár az első fürdőzők már a 30-as években érkeztek, a vizet csak a 70-es években nyilvánították gyógyvízzé Berekfürdőn. A hidrogén karbonátos jódos víz rengeteg betegségre jelenthet gyógyírt.

A gyógyvíz krém az új csodaszer

Az évtizedes kísérleteknek köszönhetően a gyógyvíz jótékony hatását már krémek formájában is élvezhetjük. Ez nemcsak szépségünk ápolása miatt fontos, de azoknak is, akik betegségük miatt nem fürödhetnek gyógyvízben.

A gyógyvíz akár csodákra is képes lehet

Magyarország fürdőkultúrája több mint 2000 éves múltra tekint vissza. A gyógyvizek jótékony hatását mindenki ismeri, ám egy újabb kutatás bebizonyította, hogy a folyékony csoda lelkünkre és pszichés állapotunkra is jótékony hatással van.

Gyógyvízzel a meddőség ellen

Magyarországon a párok körülbelül 18 százalékának nem sikerül egy éven belül a gyermeknemzés. Szerencsére, az esetek többségében orvosolható probléma áll a háttérben. A harkályi kénes gyógyvíz például kifejezetten jótékony hatással van a meddőség kezelésére.

Magyarországon is vannak csodák!


szerző:
2015.11.06. 18:26
Magyarországon is vannak csodák!

A Kalandor mai adásában előbb Hévízre, majd Siófokra látogatunk.

Hajdúszoboszló: a város, ahol egész évben strandszezon van

Ezúttal az Európa-szerte híres kelet-magyarországi üdülőváros Hajdúszoboszló hotelkínálatából szemezgetünk. Megmutatjuk, hogy ilyenkor a nyári nyüzsgés és zsibongás lecsengése után is érdemes idejönni. Sőt, azoknak, akik a valódi nyugalmat keresik ilyenkor érdemes igazán.

Budapest gyöngyszemei, a fürdők


szerző:
2015.08.13. 19:44
Budapest gyöngyszemei, a fürdők

Ebben az adásban a vízé lesz a főszerep. A főváros történelmi fürdőit mutatjuk be Önöknek. Széchenyi, Gellért, Király, Rudas, Lukács. Budapest gyöngyszemei a Kalandorban. Tartsanak velünk!

Kalandor 2015. április 4.


szerző:
2015.04.04. 11:20
Hajdúszoboszló, hazánk gyógyfürdő és wellness Mekkája

Önök ezúttal is egy kifejezetten kellemes belföldi utazáson vehetnek részt, ehhez nem kell egyebet tenniük, mint a képernyők előtt maradni és nézni a Kalandort!

Kalandor 2015. március 21.


szerző:
2015.03.21. 11:20
Gyógyvíz nem csak fürdésre, főzésre is

Gyógyvíz megelőzésre és kezelésre - ezt ajánlják a szakemberek. Európában nálunk van a legtöbb mozgásszervi beteg, minden tizedik ember reumás, fáj a gerince vagy betegek az izületei. Van, aki issza, van, aki fürdik benne, a legújabb trend szerint pedig már főzni is érdemes gyógyvízzel.
 

A Gyógyvizek Völgyébe utazunk


szerző:
2014.05.23. 15:50
A Gyógyvizek Völgyébe utazunk

Gyógyvíz és bor, két csodálatos dolog, amelyek megédesítik az életet. Leginkább ezek miatt érdemes az Egerszalók, Demjén és Egerszolát községeket tömörítő turisztikai kisrégióba látogatni.

Törzsutas: Harkány és Székelyföld

Törzsutas: A híres baranyai fürdővárosban, Harkányban lubickolunk, utána pedig elrepülünk Székelyföldre, ahonnan beszámolunk a nemrégiben tartott Ezer Székely Leány Napjáról, valamint csodás székely lekvárokat és szörpöket kóstolunk.

Törzsutas: Zalakaros


szerző:
2012.03.18. 11:55
Törzsutas: Zalakaros

Törzsutas: Ezúttal Magyarország egyik legkisebb lélekszámú városába, az alig 2 ezer lakosú Zalakarosra kalauzoljuk el Önöket. A közel 100 fokos, ásványokkal telített gyógyvíz mágnesként vonzza a gyógyulni, pihenni vágyókat. Így nem meglepő, hogy Zalakaros ma hazánk egyik legnépszerűbb gyógyüdülőhelye.

Törzsutas: Egerszalók


szerző:
2012.02.19. 11:55
Törzsutas: Egerszalók

Törzsutas: Egerszalók vonzerejét gyönyörű természeti adottságainak, remek gyógyvizének és a környékbeli boroknak köszönheti. A község jelképéül szolgáló sódomb pedig világviszonylatban is különleges. Egerszalókon rengeteget lehet kirándulni is, hiszen a település a Mátra és a Bükk között, a Laskó-patak völgyében fekszik.

meneTrend IttHon: Debrecen


szerző:
2011.02.19. 01:00
meneTrend IttHon: Debrecen

meneTrend IttHon: Debrecent az utóbbi egy évtizedben a folyamatos megújulás jellemzi, arculata napjainkban is változik, a kor igényeihez igazodva fejlődik.

meneTrend IttHon: Hajdúszoboszló


szerző:
2011.02.12. 00:55
meneTrend IttHon: Hajdúszoboszló

meneTrend IttHon: Magyarország mindig is a gyógyvizek országa volt. Az elmúlt évtizedben a hatalmas beruházásoknak köszönhetően azonban a wellness hazájává is vált. Hajdúszoboszlón 86 évvel ezelőtt véletlenszerűen tört fel a gyógyvíz, ugyanis földgáz miatt fúrtak a Föld mélyére.

meneTrend IttHon: Egerszalók


szerző:
2010.11.20. 01:05
meneTrend IttHon: Egerszalók

Itthon: Egerszalókra látogatunk, amely egy 2000 lelkes település. Vonzerejét gyönyörű természeti adottságainak, a remek gyógyvíznek és borainak köszönheti.

meneTrend Itthon: Jászapáti


szerző:
2010.10.23. 01:00
meneTrend Itthon: Jászapáti

meneTrend Itthon: Ezúttal Jászapátit látogattuk meg. A település 600 éves múltra tekint vissza, a Tisza és a Zagyva folyó közötti síkságon terül el, és a Jászság második legnagyobb városa.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való