KERESÉS search-close

gyógyítás

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "gyógyítás"

Magyar felfedezés: megértették, hogyan emlékezünk

Az időskori elbutulás és a szorongásos betegségek gyógyításában is áttörést hozhat magyar kutatók felfedezése. A Magyar Tudományos Akadémia Kísérleti Orvosi Kutatóintézetének munkatársai eddig ismeretlen idegpályát fedeztek fel egerek agyában. Ettől függ, hogy egy eseményből emlék lesz-e, vagy sem. A kutatás vezetője szerint ez hozzájárulhat ahhoz, hogy a jövőben gyógyítani tudják ezeket a betegségeket. A kutatásról még többet megtudhat ITT!

A Barátok közt egykori szereplője feladta a színészi pályát!

Németh Franciska egyik nap úgy döntött, feladja addigi életét, hogy egy teljesen más hivatásnak hódolhasson. Hogy miért döntött így, arról a Fókusz stábjának mesélt!

Szent helyek és csodatévő szobrok: hiszünk bennük?

Könnyező szobrok, csodatévő képek, gyógyító erejű kutak és egészen váratlan helyeken felbukkanó Jézus jelenések. Rejtélyes és misztikus vallási helyek nyomába eredt a Fókusz Plusz stábja, ahol hátrahagyott mankók, leesett bilincsek és hálatáblák százai árulkodnak az ereklyék csodás mivoltjáról.

Immunrendszeri betegségben szenvedő gyereket gyógyítottak meg a HIV-vírussal

Az AIDS betegséget okozó HIV vírust alkalmazták gyógyításra az Egyesült Államokban. Nyolc, eddig gyógyíthatatlannak hitt immunrendszeri betegségben szenvedő gyereket gyógyítottak meg a segítségével - derült ki egy tudományos folyóirat mai cikkéből. A kutatók szerint az átalakított HIV-vírus rendkívül hatékony a génterápiában, mert különleges képességgel rendelkezik.

Áttörés az AIDS elleni küzdelemben

Megvan a második tünetmentes HIV-fertőzött. Az első embert 12 éve gyógyították ki a betegségből, az orvosok azóta próbálták megismételni a sikeres terápiát. Ez most egy londoni betegnél sikerült, ő másfél éve tünetmentes. Az eljárás viszont veszélyes, ráadásul egy olyan génmutációra is szükség van hozzá, ami csak fehér bőrű embereknél fordul elő.

Az egész világot megosztja a marihuána legalizáció kérdése

Miközben a világ nagy részén sorra engedélyezik az orvosi marihuána ellenőrzött használatát, nálunk évtizedek óta nincs előre lépés a kérdésben. Orvosi kannabiszból készült bioolaj segít egy debreceni kisfiún. Ez a gyógyszer teljesen legális, nincs tudatmódosító hatása mégis nagyon nehéz hozzájutni az országban.

Terápiás miniló a kórházban

Miniló terápiával gyógyítják a beteg gyerekeket a Bethesda Gyermekkórházban. Magyarországon elsőként itt alkalmaznak ilyen állatot terápiás célra. Az amerikai miniló akkora, mint egy nagyobb kutya, rendkívül békés, nyugodt természetű, 3 hónapos korától arra nevelték, hogy beteg gyerekek között legyen. Alkalmazzák kómában fekvő és mozgássérült gyerekek terápiájához is. Az állat érintése és illata megnyugtatja a gyerekeket a szakértő szerint.

Ismerd meg jobban a Doktor Murphy szereplőit!

Országos TV premier az RTL Klub-on! Csütörtökön dupla résszel debütál a Doktor Murphy - addig is ismerjük meg a karaktereket!

A bohócdoktorok ott segítenek, ahol tudnak!

Megnevettetnek, trükköket tanítanak, szórakoztatnak, szóval igazán kreatívan segítenek. Kórházakba, idősek otthonába járnak speciális programjaikkal. Ők a bohócdoktorok!

Hihetetlen eredményt értek el a Piros Orr Bohócdoktorok

Ma van a nevetés nemzetközi napja! A Piros Orr Bohócdoktorok azt a feladatot vállalták, hogy felvidítják a kórházban fekvő beteg gyerekeket, mert a nevetés gyógyít. Nemcsak a szülők és az orvosok megfigyelése ez, de tudományos kutatások is bizonyítják, hogy a nevetés és a vidámság nagymértékben segíti a betegek gyógyulását. A témával kapcsolatban Réka Ágnes, a Piros Orr Bohócdoktorok ügyvezetője, Bakos Éva (Dr. Baki) és Rábavölgyi Tamás (Dr. Frenki) volt a Reggeli vendége. Dr. Baki pedig egy csodálatos esetet is elmesélt a műsorvezetőknek.

Hol tart a tudomány a rákkutatásban?

Az Európai Unióban Magyarországon halnak meg a legtöbben tüdőrákban és vastagbélrákban. A brit Macmillan Cancer Support szerint viszont 2020-ra minden második ember rákos beteg lesz a Földön. Lehetséges ez? Magyarország legjobb rákkutató szakembereit kérdeztük.

Tudomány és az alternatív gyógymód a Portréban

Tihanyi Benedek vágya, hogy 10 év múlva az orvostudomány egész emberként adjon választ a problémákra, de mindig legyenek kérdések, és gondolkodni való. A Portréban megfér egymás mellett a tudomány és az alternatív gyógymód is, ahogyan a 7 évig tartó thai futás, és a szilveszteri fogadalmak is. Tartsanak velünk!

Orvosaink Malawiban gyógyítottak


szerző:
2018.01.19. 08:43
Orvosaink Malawiban gyógyítottak

Négy-öt hónapos szervezés után 4 sebész és 1 altatóorvos nekivágott Dél-Kelet Afrikának, beteljesíteni egy missziót, és az álmukat. Malawiban működik ugyanis a világ egyik legelmaradottabb egészségügyi ellátó rendszere. A betegeknek igen csekély esélyük van arra, hogy orvos elé kerüljenek. Dr. Nagy Gábor, idegsebész főorvos, Dr. Markia Balázs, gyermekidegsebész és Dr. Szegedi László, idegsebész szakorvosjelölt volt a Reggeli vendége.

Portré 2017-12-17


szerző:
2017.12.18. 00:15

Áttörés lehet a rákkutatásban


szerző:
2017.11.25. 18:47
Áttörés lehet a rákkutatásban

Áttörést ért el a rákkutatásban egy doktori vizsgájára készülő kanadai kutatónő. Így értékelik szaklapok a 28 éves Caitlin Miron munkáját. Egy olyan vegyületet talált, amelynek révén úgymond lekapcsolható a rákos sejt, és megakadályozható az áttét.

Megtalálták a diszlexia gyógymódját?

A diszlexia egyre több és több embert érint napjainkban, eddig mégis homály övezte a kialakulásának körülményeit. Most azonban egy francia kutatócsoport azt állítja, hogy megtalálták a kiváltóokát, sőt, gyógyítani is tudják azt.

Nincs bizonyíték arra, hogy a homeopátia használ

A hasonló szenvedés tana. Ez a homeopátia szó szerinti jelentése. Alapalve a hasonlóság elve. A beteg összes tünetére – legyen az testi, lelki vagy szellemi – olyan gyógyszert választanak, ami egészséges emberekben ugyanezeket a tüneteket okozta. Vagyis a hasonló a hasonlót gyógyítja. Sokan nem hisznek ebben, sőt azt mondják a homeopátia hatástalan.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Gyógyító harci kutyák? Mutatjuk!

Bár börtönbüntetés jár érte, Magyarországon is egyre több illegális kutyaviadalt rendeznek. A Fókusz három évvel ezelőtt kinyomozta, hogy még azok az állatok is életre szóló lelki és fizikai sebeket szereznek, amelyek végül győztesen kerülnek ki a ketrecből.

Keveslik az orvos eltiltását

Fél évre eltiltotta a foglalkozásától a Magyar Orvosi Kamara Etikai Bizottsága azt a veszprémi nőgyógyászt, aki százezreket kért el gyógyíthatatlan rákos betegektől életmentő műtétekért - tudta meg a Népszava. Egy hálapénz ellenes csoport tiltakozik a döntés ellen, mert szerintük, ha a Magyar Orvosi Kamara fel akarná számolni a hálapénzt, akkor ettől keményebb büntetést kellett volna kiszabniuk.

A zene gyógyító ereje


szerző:
2017.07.11. 09:00
A zene gyógyító ereje

Nem csak a fülünkre, hanem a testünkre is óriási hatással lehet a zene. Az Anamé program pedig azt is bebizonyítja, hogyan.

Figyeljük testünk üzeneteit!


szerző:
2017.07.10. 08:35
 Figyeljük testünk üzeneteit!

Van egy módszer, amely segítségével pontosan megtudhatjuk, hogy mit üzen a testük és mikor. A Reggeli vendége Dr. Buda László, a szomato dráma módszer megalkotója.

Óriásszalag a megelőzésért

Magyarország legnagyobb taxis élőképét alkották meg Budapesten. Sárga szalagot formáltak, és ezzel a hólyagrák veszélyére hívták fel a figyelmet. Időben észlelve jó eséllyel gyógyítható a betegség. A dohányosok vannak nagyobb veszélyben. Hólyagrák miatt évente nagyjából 800-an halnak meg Magyarországon.

Fókusz 2017-04-26


szerző:
2017.04.26. 17:25
Gyógyíthatatlan beteg az X-Faktor énekese?

Pont egy éve, ezen a napon derült ki Király L. Norbiról, hogy egy vele született rendellenesség okozza a kínzó hátfájását. A Story Extra stábja az énekest egy specialistákhoz vitte, akik különleges feladatsort állítottak össze a számára, hátha maga mögött hagyhatja gyötrelmeit.

Enyhén fogyatékos Robi, aki Rita

Vádat emeltek a férfi ellen, aki doktornőnek adta ki magát a Nógrád megyei Szirákon. Kuruzslás miatt kell bíróság elé állnia. Néhány hete a Házon kívül megkereste a férfit és azokat is, akiket furcsa módszerekkel kezelt. A helyiek szerint például telefonnal mért vérnyomást, és kézrátétellel gyógyított daganatot.

Mackóműtő gyerekeknek


szerző:
2017.03.18. 18:23
Mackóműtő gyerekeknek

Mackóműtő segít legyőzni a gyerekek orvoslással szembeni félelmeit. Játék mackókat gyógyítottak a legkisebbek Pécsen, ahol orvostanhallgatók segítségével látták el a képzeletbeli betegeket. Tapasztalatok szerint a gyerekek először megijednek, utána viszont már maguk is orvosok akarnak lenni.

Koncert egy doktornő verseiből

Gyógyítás kívül-belül. Egy belgyógyász doktornő verseiből állítottak össze estet ismert művészek. A verskoncertet egyszer már bemutatták, ám most olyan dalokat is előadnak, amelyek olyanok, mint a szerelem: van, amikor édes, van, amikor keserű.

Mi a kínai orvoslás több ezer éves mottója?

Kezeld a még nem létező betegséget! A kínai orvoslás alapelve, hogy mind a külső, mind a belső tüneteket gyógyítani kell, valamint a gyors és hosszútávú kezeléseket érdemes ötvözni.

2,5 Bar nyomással a gyógyulásért

Ismerős lehet ez a mennyiség, ugyanis az autók kerekében is kb. ekkora nyomás van. De most nem erről lesz szó. Létezik egy olyan terápia, amihez pont ennyi nyomásra van szükség, na meg persze oxigénre. Ez az orvostudomány magasan specializált formája, amit sok évtizede használnak gyógyító céllal.

Lélekvizsgáló – Vajon mit rejt a tudatalattink?

Manapság többször halljuk azt a tényt, hogy a testi betegségeknek legtöbbször lelki okai vannak. Kovács-Magyar András bizony ezt vizsgálja, vagyis azt, hogy miről is árulkodik a lelkünk, milyen terheket cipelünk magunkkal. Hogyan szólítja meg a tudatalattinkat? Itt a csoda! Egy számítógépes program segítségével.

Ice Bucket Challenge: Nem volt felesleges a megfázás

Nem feleslegesen öntötte le magát boldog-boldogtalan jeges vízzel két évvel ezelőtt. Az Ice Bucket Challenge-ből befolyt 115 millió dollárnyi, azaz mintegy 32 milliárd forintnyi összegből mostanra sikerült felfedezni azt a NEK1 nevű gént, amely az ALS-nek nevezett idegrendszeri betegség gyógyításában sorsdöntő fontosságú. A  pénzből tizenegy ország több mint nyolcvan tudósa tudott kutatni, így lett meg a felfedezés. Rengeteg sztár segített ebben, többek között Bill Gates, Mark Zuckerberg, Leonardi Di Caprio, Matt Damon, Shakira, és David Beckham is.

A szívféreg a kutyák egyik legkomolyabb ellensége

A műsor nemcsak az emberek, hanem négylábú kedvencek egészségével is foglalkozik. Lássuk, mit tehetünk az állatokért!

Mi az a bioszimiláris terápia?

Olyan biológiailag hasonló terápiák, amik az eredeti molekulákat váltják fel a gyógyításban. Hallgassuk meg a szakértőket!

Sztárként ünnepelték a gyógyult kecskét

Sztárként ünnepelték a távol-keleti orosz szafari parkba visszavitt Timurt, a kecskét. Furcsa barátsága Amurral, a tigrissel megigézte a világot. A kecske azonban egy idő után piszkálni kezdte a tigrist, mire az úgy megrángatta, hogy egy moszkvai specialistához kellett vinni.

Szemesnek áll a világ – Gyógyítható az öregkori szemhéjcsüngés?

Ahogy korosodunk, úgy veszít bőrünk feszességéből, és rugalmasságából. Talán nem is gondolnánk, milyen gyakori a szemhéj bőrrétegének megnagyobbodása, netán annak be-, vagy kifordulása idősebb korban. Hogy mit lehet tenni ellene? Íme!

Az államtitkár szerint mégsincs krízishelyzet

Nincs és nem is lesz elegendő alapellátó orvos ahhoz  hogy, fenntartsák a jelenlegi egészségügyi rendszert. Ezt Beneda Attila, az egészségügyért felelős helyettes államtitkár mondta szerdán egy siófoki konferencián. Orbán Viktor viszont vasárnap arról beszélt: 40 százalékkal többet költöttek a háziorvosokra, mint 2010-ben. Beneda Attila interjút adott híradónknak, azt mondta: szerdai kijelentése pontosításra szorul, veszélyhelyzet nincs.

REX: Kutya a házirovosi rendelőben

Nem megszokott látvány egy 3. kerületi háziorvosi rendelőben. Rex, a mentett németjuhász kutya minden nap elkíséri gazdáját, dr. Varga Károlyt dolgozni, és ezzel nemcsak az ő napját teszi szebbé, hanem a kis betegek is sokkal nyugodtabban viselik a vizsgálatokat. Valaki viszont ezt nem nézte jó szemmel, és feljelentette az orvost az ANTSZ-nél, így a kutyát szigorú laborvizsgálatra küldték, ahol kiderült:a németjuhász semmilyen egészségügyi kockázatot nem jelent a gyerekekre.

TERÁPIÁS ÁLLAT: Megélhetjük vele a feltétel nélküli szeretetet

Makai Gábor pszichológus azt mondta, hogy a terápiás állattnak már a jelenléte is segít fenntartani vagy helyre billenteni az ember mentális egyensúlyát. Az állat ugyanis nem tesz különbséget szép és csúnya, sérült és egészséges ember között, így az egyén megélheti a feltétlen szeretetet és elfogadást.
 

A kutyaszeretet a legjobb orvosság

Egy budapesti, harmadik kerületi gyermek háziorvosi rendelőben nem mindennapi látvány fogadja a kis betegeket és szüleiket. Rex, a mentett németjuhász kutya minden nap gazdája, Dr. Varga Károly mellett segíti a gyógyulást.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való