KERESÉS search-close

gránát

39 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "gránát"

Elloptak egy gránátot a vértesszőlősi erdőből

Egy kiránduló család vette észre a robbanószerkezetet egy hete. A tűzszerészek szombaton akarták elvinni, de már csak a hűlt helyét találták, valaki ellopta. Nem először történik ilyen: tavaly augusztusban a Dunából loptak el egy aknavető gránáthoz hasonló szerkezetet. Ezt azóta sem találják. A rendőrség eljárást indított.

Könnygázgránátot lőttek ki az elsős diákok

Könnygázgránát-vetőt sütöttek el az elsős diákok a Készenléti Rendőrség nyílt napján áprilisban. A Központi Nyomozó Főügyészség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel gyanúsítja a fegyverbemutatót tartó főtörzsőrmestert. 

Eltűnt a Dunában talált gránát

Egy háborús gránátot keres a rendőrség. A Dunából lopta el valaki. A szerkezetet még vasárnap találta egy pilismaróti család a vízben. A rendőrség közleménye szerint a sekély Duna medrében egy szárnyas repeszgránát volt, körbe is kerítették. Csütörtökön mentek volna érte a tűzszerészek, de már nem találták ott. Ráadásul a tűzszerészek szerint nem is biztos, hogy egy repeszgránát volt a vízben, ők ugyanis nem tudták azonosítani a rendőrségi fotók alapján.

11 év után fogták el a támadót

11 év után fogták el azt a szentesi férfit, aki gránátot dobott a város jegyzőjének lakására, még 2006-ban. A rendőrök egy másik ügyben, egy nő eltűnése miatt indított nyomozás közben jutottak el a férfihoz. Kiderült: ő volt az eltűnt nő párja, aki azért haragudott a jegyzőre, mert a gyámhivatal nem adta meg neki az asszonnyal közös gyerekük láthatási jogát. Már előzetesben van. Korábbi párja azóta sem került elő.

 

Helikopterről lőtték a bíróságot

Rendőrségi helikopterrel támadták meg a venezuelai legfelsőbb bíróságot. A támadók gránátokat lőttek ki az épületre, majd tűzharcba keveredtek a kormányerőkkel. Az akciót egy állítólagos rendőrtiszt vállalta magára, aki videó üzenetében népi összefogásra szólított fel a kormány megbuktatására. A dél-amerikai ország hónapokkal ezelőtt sodródott a polgárháború szélére.

Fegyverek a szélsőségeseknél

Rengeteg fegyvert, robbanóanyagot és páncéltörő gránátokat is találtak a Nemzeti Arcvonal nevű szervezet szimpatizánsainál. A Terrorelhárítási Központ emberei kedd hajnalban az ország több pontján egyszerre csaptak le. Tizenkét embert hallgattak ki, köztük a bőnyi rendőrgyilkossággal gyanúsított férfi fiát. Kettőt őrizetbe vettek, és indítványozzák előzetes letartóztatásukat.

Gránáttal támadt a feleségére

A kabátzsebéből húzta elő a gránátot, majd a feleségéhez dobta – ezt mondta a hétfői tárgyaláson az a rendőr, aki tavaly novemberben megmentette a nő életét miután férje egy kézigránátot hajított felé. A házaspár kapcsolata megromlott, folyton veszekedtek. Egy ilyen vita után az asszony végül rendőrt hívott. De ez úgy felbosszanthatta a férfit, hogy végezni akart az asszonnyal.

Nem tették előzetesbe a fegyverkészítőket

Szabadon engedte a bíróság a fegyverekkel lebukott két férfit. Egyikük lakásában még csütörtökön több tucat pisztolyt, puskát találtak. Társa valószínűleg a fegyvereket javította, nála robbanószerek és gránátok is előkerültek. A rendőrök gyanúja szerint fegyverkészítéssel és átalakítással foglalkoztak.

Ordítozva fenyegette őket, mert segítenek

Megöllek benneteket - így fenyegetett meg két nőt egy férfi az M1-es autópályán azért, mert felvettek egy háromgyermekes menekülő családot. A szlovák rendszámú kabrió porschés férfi azt is mondta, hogy gránátot dob az autóba, ha segítenek.
 

VESZÉLYES: Ezt találták a Széll Kálmán téren

Egy 15 centi átmérőjű, II. világháborús lövedéket fordítottak ki a földből. A helyszínen kiszerelték a lövedék gyújtószerkezetét, majd elszállították a robbanótestet. A Zrínyi Katonai Filmstúdió felvétele.

Előzetes: Gránátot találtak a Széll Kálmán téren

A szokásosnál is nagyobb a felfordulás a fővárosi Széll Kálmán téren. Építés közben II. világháborús gránátot találtak a munkások - a forgalmat elterelték, a metró sem állt meg itt, tucatnyi épületet kellett kiüríteni a környéken. A tűzszerészek szerint ilyen veszélyes robbanószerkezetet még nem találtak itt, annak idején kifejezetten épületek elpusztítására vetették be. A bombaszakértők csak speciális felszereléssel közelíthették meg - este hatkor megmutatjuk az RTL Híradóban.

Gránátot találtak a játszótéren

300 embernek kellett elhagynia otthonát második világháborús páncéltörő gránátok miatt Győrben, miután a játszótér felújításán dolgozó munkások rátaláltak a földben a robbanószerkezetekre szerdán. Azonnal értesítették a rendőröket. A gránátokat végül a tűzszerészek elszállították, a környék lakói pedig kora este visszatérhettek az otthonaikba.

Részegen ráfeküdt az éles gránátra

Éles gránáttal a kezében sétált, majd egyszercsak ráfeküdt a nyílt utcán egy férfi Abádszalókon. Emiatt több helybélinek is el kellett hagynia otthonát. Egy szolgálaton kívüli rendőr vette észre a földön fekvő férfit, ő hívta a kollégáit. Az ittas férfi végül felállt és egyszerűen elsétált, a bombát a helyszínen robbantották fel.

Civilek közé csapódott a lövedék

Segélyre váró civilek közé csapódott lövedék a szakadárok ellenőrizte Donyeckben. A jelentések szerint öten vesztették életüket a támadásban. A város egy másik részén troliba csapódott gránát – ott egy ember halt meg.

Több mint ezer bombát találtak


szerző:
2014.12.13. 18:10
Több mint ezer bombát találtak

Több mint ezer második világháborús bombát találtak a tűzszerészek Gyomaendrődnél. A bombákra kincskeresők bukkantak egy akácosban, a Kőrös egyik holtágánál, egy volt reptéren. Az akácost azóta lezárták a tűzszerészek. Szerintük még több ezer bomba lehet a földben.
 

Előzetes: Rengeteg gránátot találtak Gyomaendrődnél

Kincskeresők bukkantak a robbanószerkezetekre. Ők szóltak a tűzszerészeknek, akik megállapították, hogy még több ezer gránát lehet a földben. Hogy mit kerestek a kincskeresők az akácosban, és hogy kerültek oda a gránátok, azt megtudhatják hat órakor az RTL Híradóból.


 

BOMBA: Így dolgoznak a tűzszerészek

Tűzszerész tisztogatja az építkezésen talált gránátot. Egy II. világháborús robbanószerkezetet hatástalanítanak a tűzszerészek. A felvételeken az is látszik, hogy a két tűzszerész hogyan lazítja meg és csavarja ki milliméterről-milliméterre a gránát úgynevezett gyújtószerkezetét.

 

Gránát Budapesten: 3000 embert költöztettek ki

Sosem látott felvételek a Híradóban. Megkaptuk azt a videót, amin látszik, hogyan dolgoznak a tűzszerészek. Egy második világháborús gránátot hatástalanítottak.

 

Az egyik sérült rokonai is robbanás miatt haltak meg

Kedd este még az életükért küzdöttek a győri kórházban. Most már nincsenek életveszélyben, de még mindig számos műtét vár rájuk. Négy tinédzser gyerek, akik azt hitték, jó móka egy gránáttal játszani az udvarban Várpalotán.

Fegyverarzenál egy szentendrei lakásban

Terrorelhárítók vettek őrizetbe egy 41 éves férfit, aki részben éles lőfegyvereket, gránátokat, aknákat és bombákat gyűjtött.

Gránát robbant Csehországban?


szerző:
2011.06.03. 09:39
Gránát robbant Csehországban?

Három ember meghalt egy robbanásban, amely péntekre virradóra történt egy munkásszállóban az észak-morvaországi Otrokovicében.

Szeméthegy a kilakoltatásra váró férfi lakásában

Napokig takarítani fogják azt a panellakást, amelyet csütörtökön gyújtott fel egy férfi, akit az újpesti önkormányzat ki akart lakoltatni.

Elismert fotósok vesztették életüket Líbiában

Meghalt két világhírű fotoriporter, Tim Hetherington és Chris Hondros Líbiában.

Robbantással fenyegetőztek koldusok Zuglóban

Az egyház elleni hangulatkeltésnek tartja a Szentlélek Plébánia vezetője azt, hogy vasárnap valaki egy gránátot tett a sekrestye bejáratához.

Hatástalanították a zuglói gránátot

A veszély elhárult, a környék lakói hazatérhettek. A szerkezetet megsemmisítették.

Hatástalanították a világháborús bombákat

Elszállították a tűzszerészek a Margit hídnál talált gránátokat. A forgalom azóta már helyreállt és zavartalan.

Gránáttal fenyegette a rendőröket

A gyanúsított hívta a rendőröket azzal, hogy felesége megmérgezte őt, mikor kiderült, hogy ez nem igaz, a férfi gránátot rántott.

Külföldiekre támadtak Jemenben


szerző:
2010.10.06. 17:39
Tüntető tömegben robbant a gránát

Az incidens Koszovszka Mitrovica szerbek lakta részén történt. A robbanásban egy ember meghalt, és tucatnyian megsérültek.

Terrorsorozat Irakban


szerző:
2010.06.20. 18:35
Terrorsorozat Irakban

Szombat este 5-en haltak meg gránátos támadásokban, vasárnap pedig egy állami bank épülete előtt robbant két, nagy erejű bomba.

Lőszerarzenál a határban


szerző:
2010.05.19. 15:13
Lőszerarzenál a határban

Tucatnyi éles puskagránátot, több mint száz robbanóanyagot is tartalmazó gyakorlógránátot és más lövedéket találtak Nyírbátor közelében.

Kölcsönös vádaskodás a kézigránátos ügyben

A 2008 novemberében Pécsett történt robbantás 4 vádlottja egymásra mutogatott az első tárgyaláson.

Robbantással fenyegetett - elkapták

A fenyegetőző a Kossuth téri metró kijáratnál akadt a rendőrök horgára, azóta őrizetben van.

Gránát egy miskolci vonaton


szerző:
2010.01.12. 00:11
Gránát egy miskolci vonaton

A sérült gyújtószerkezetű gránátra takarítók találtak rá a szerelvény egyik vécéjében.

Gránát robbant egy moldovai fesztiválon

Negyvenen sérültek meg, a belülgyminszter nem zárja ki, hogy terrortámadás törtéhtetett.

Elmúlt a bombaveszély Budapesten


szerző:
2009.06.27. 20:01
Elmúlt a bombaveszély Budapesten

Két robbanószerkezetet is találtak a tűzszerészek szombaton, az egyiket a VIII., a másikat a X. kerületben.

A keddi tüntetések mérlege


szerző:
2009.04.15. 11:14
A keddi tüntetések mérlege

Összesen huszonöt ember, köztük tizenöt rendőr sérült meg, 13 embert állítottak elő.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való