KERESÉS search-close

gimnázium

45 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "gimnázium"

Ezren énekelték József Attila Tiszta szívvel című versét

Három gimnázium tanulói énekelték egyszerre József Attila Tiszta szívvel című versét. Április 11-e a költészet napja, József Attila születésnapján sok helyen felolvasással, előadásokkal, versmaratonnal emlékeztek, az internetet pedig ellepték a különleges szavalatok. 

Kovács Pali a gimis szerelméről énekelt

A fiú tizennégy éves korában írta a legelső dalát, amit évek múltán a második Élő show-ban adott elő a közönségnek. 

BONCOLÁSI BOTRÁNYBA KEVEREDETT TANÁR: Az öncélú állatkínzást és pusztítást nem helyesli

Távozott a keszthelyi gimnáziumból és jó időre a tanári pályát is elhagyja a boncolási botrányba keveredett biológia tanár. Az ő óráján vette videóra egy diák, ahogy egy élő csirke embriót szednek ki a tojásból. A videó nyilvánosságra kerülése után a rendőrség nyomozást indított, de kiderült, hogy az szakkörön nem történt állatkínzás vagy illegális állatkísérlet.

MAGÁNISKOLA: a francia oktatási rendszer Magyarországon

A budapesti Gustave Eiffel francia intézmény nem csak általános iskolaként, hanem óvodaként és gimnáziumként is működik. Közel 720 diák jár ide, a hosszú várólista miatt azonban nem könnyű bekerülni. Az oktatás egynyelvű, tehát mindent franciául tanítanak, így a diákok akár három felsőfokú nyelvvizsgával a zsebükben hagyhatják el az intézményt.

Szúrós szagú gáztól lettek rosszul

Diákok is rosszul lettek a kiszivárgó szúrós szagú gáz miatt egy hatvani gimnáziumban. Egy lombik kupakja pattant fel, és kiáradt a benne lévő szer. A közelben egy pedagógus tartózkodott, ő erős köhögésre és légzési nehézségekre panaszkodott. Az épületet átszellőztették, de később csaknem tucatnyi diák arról számolt be, hogy nehezen veszi a levegőt. Végül 9 tanulót és két felnőttet vittek kórházba.

Kiderült, hogy mi Tokár Tomi legnagyobb rémálma

Tokár Tomit a mai napig kísérti az a rémálom, hogy felelnie kell az iskolában. Vajon elég hihető a történet a csajok számára?

Kevesebb gimis diákot terveznek?

A gimnáziumi helyek számának csökkentését javasolják egy minisztériumi háttéranyagban, amit a Magyar Nemzet szerzett meg. Ebben az is szerepel, elsőként a magániskolákban kellene csökkenteni a létszámot. Az Alapítványi és Magániskolák Egyesületének elnöke azt mondja, velük erről még senki sem tárgyalt. A Nemzetgazdasági Minisztérium írásban annyit közölt, a jövőbeni javaslataiknak nem ez a háttéranyag lesz az alapja.

Megrótták a kockás ing miatt


szerző:
2017.05.03. 18:14
Megrótták a kockás ing miatt

Szeretne maradni, de úgy érzi, ez már csak egy ábránd – ezt mondta az RTL Híradónak Rója István, a makói József Attila Gimnázium igazgatója, miután a helyi képviselő testület fideszes tagjai nem támogatják igazgatói pályázatát. Erre a posztra egyébként csak ő pályázott. A múlt szerdai közgyűlésen azt mondták, nem elég innovatív. Emellett korábban bírálta a kormány oktatáspolitikáját, egyebek között azzal is, hogy kockás ingben fejezte ki szolidaritását a tiltakozó pedagógusokkal.

Kovács Dóri és Danics Dóra már tini koruk óta ismerik egymást!

A 2013-as X-Faktor győztese és Kovács Dóri egy iskolába jártak, ráadásul osztálytársak voltak, és egy évig egy padban is ültek! A régi közös emlékekről ők meséltek a Havazinban!

7 milliárd forintot kerestek

Dollármilliókat keresett egy kaliforniai gimnázium azzal, hogy hatalmas sikerrel jelent meg a tőzsdén az egyik legnépszerűbb chates alkalmazást gyártó cég. Egy szülő tanácsolta a gyerekei iskolájának a befektetést, miután látta, hogy a fiatalok folyamatosan használják az applikációt. A középiskola mostanra eladta a részvényeket, és ezzel átszámítva több mint 7 milliárd forinthoz jutottak.

Tanteremből lőtték ki a palackot

Egy iskola ablakából lőttek ki egy oxigén és egy gázpalackot reggel Pécsen. A két készüléket egy lángoló garázsból hozták ki hajnalban a tűzoltók. Félő volt, hogy felrobbannak, ezért több lövést adott le rájuk a rendőrség mesterlövésze. A gimnáziumban épp nem volt nulladik óra, így szabad volt a terem ahonnan kilőtték a palackokat.

Fókusz Plusz 2017-01-21


szerző:
2017.01.21. 18:50
Belehalt a 18 éves gimnazista

A tünetek jelentkezése után néhány órával meghalt egy 18 éves gimnazista fertőző agyhártyagyulladásban Budapesten. A fiú már nem élt, amikor szerda hajnalban kórházba vitték. Osztálytársai, tanárai és azok, akik érintkeztek vele, azonnal antibiotikumot kaptak. Azóta egy újabb diák jelentkezett a fővárosi Szent László kórházban, hasonló tünetekkel. A meghalt diák az évfolyamtársa volt.

Majoros Éva dagi kislányból bomba nővé érett

Dávid az erdőben futott, amikor Majoros Éva ráköszönt. A lánnyal gimis osztálytársak voltak, így együtt folytatták a reggeli edzést. Éva felelevenítette a középiskolás éveket, és nagy szerelme után érdeklődött, aki nem más volt, mint Sáfár Bálint…

Tablókép mustra a sztárokkal


szerző:
2016.05.11. 17:20
Tablókép mustra a sztárokkal

Két hete még a ballagási virágcsokrokat szorongatták kezükben a diákok. A ballagáson és az érettségin túl azonban van még egy nagyon fontos momentum, amit nem szabad kihagyni. Dukai Regina, Iszak Eszti és Puskás Peti megmutatta nekünk saját tablóképét.

Segélykiáltás a tanárikból

Egy sikeres miskolci gimnázium, a Herman Ottó tanári kara nyílt levelet írt, amely lényegében összefoglalja a magyar pedagógustársadalom gondjait. Ezeket tekintjük át.

A kormány szerint pedagógusnak lenni jó

Mert: folyamatos a béremelés, van életpálya és megbecsülés. Mintha az érintettek erről nem tudnának. Most egy miskolci gimnázium tantestülete írt, persze megint válasz nélkül maradt, nyílt levelet, amely szerint bizonytalanság, elkeseredettség, apátia van a tanárikban, és mindezt éppenséggel a gyerekek szenvedik meg.

Újabb iskola csatlakozott a tiltakozókhoz

Újabb miskolci iskola, a Földes Ferenc Gimnázium tanári kara csatlakozott a Herman Ottó Gimnázium tantestületéhez. Ők nyílt levélben kritizálták a jelenlegi oktatáspolitikát.

Elege lett a tantestületnek


szerző:
2016.01.06. 18:30
Elege lett a tantestületnek

Kaotikus állapotok, bizonytalanság, a gyerekekkel kísérleteznek, egyebek mellett ezekről panaszkodik egy miskolci gimnázium tantestülete. Nyílt levelet írtak, először még novemberben a tankerületnek, majd most az oktatási államtitkárságra is elküldték. A jelenlegi oktatáspolitikát kifogásolják, szerintük nincs elég pénz, a központosított rendszer nehézkes, és nem a gyerekek érdekét szolgálja.

Plágiummal vádolják a gimnázium új igazgatóját

Plágiummal vádolja a szülői munkaközösség a fővárosi Budai Nagy Antal gimnázium újonnan kinevezett igazgatóját. A szülők elküldték híradónknak azt az interneten talált pályázatot, amiből az új igazgató szerintük átemelt bizonyos részeket a saját munkájába. A szülők nem akarják elfogadni őt, aki szerintük csak azért nyert, mert egy egyetemre járt az őt kinevező köznevelési államtitkárral. Az igazgató azt mondta: az egész alaptalan vádaskodás.

Az államtitkár iskolatársa lett az igazgató

Tiltakoznak a szülők az új igazgató kinevezése miatt a 22. kerületi Budai Nagy Antal Gimnáziumban. Erről először a Népszabadság számolt be. Az új igazgató az Emberi Erőforrások Minisztériumának pályázatán nyert, kinevezése augusztusban lép életbe. A szülői munkaközösség képviselője szerint ehhez annak is köze lehetett, hogy az új igazgató egy egyetemre járt a köznevelési államtitkárral. A minisztérium szerint a pályázat szabályos volt, döntésüket pedig nem kell indokolni.

Kincstári kártyákat kapnak az iskolák

Pár száz forintos tételekért is komoly papírmunkát kell végezniük- ezt mondta az RTL Híradónak az egyik budapesti gimnázium igazgatója. Azért hogy ez változzon, vagyis hogy ne kelljen külön engedélyt kérni az ilyen vásárlásokért a tankerületektől, kincstári kártyákat adnának az iskoláknak. Ezt mondta a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ elnöke az RTL Híradónak.

Beszakadt a színpad a diákok alatt

Beszakadt egy színpad egy amerikai gimnáziumban. Az előadás végén egyszerre több tucatnyian rohantak be és kezdtek el ugrálni, néhány másodperc után mindannyian bezuhantak a zenekari árokba. Több mint huszonnégy diák megsérült. Volt, akinek eltört a lába, miután a többiek ráestek.

Megállt az élet a németországi Halternben

Mindenki a keddi repülőgép-szerencsétlenségben elhunyt 16 diákot és tanáraikat gyászolja. A helyi középiskolában elmaradtak a tanórák, a gyerekeket tanáraik és pszichológusok várták, együttes beszélgetésekkel és gyertyagyújtásokkal próbálják feldolgozni a tragédiát. A Germanwings düsseldorfi járatán az eddigi adatok alapján 17 ország állampolgárai utaztak, az áldozatok csaknem fele német volt.

Tiltakoznak a diákok az átnevezés ellen

Kitűzőkkel, pólókkal tiltakoznak a Ságvári Endre Gyakorló Gimnázium diákjai a névváltoztatás ellen. Rétvári Bence korábban a Magyar Tudományos Akadémia állásfoglalására hivatkozott, ami szerint Ságvári Endréről nem ajánlott intézményt elnevezni, mert az elhunyt antifasiszta ellenálló neve kapcsolható a kommunista diktatúra fenntartásához.

5 év – 5 terv a felsőoktatásról

Egyre kevesebb hallgató és egyre kevesebb pénz az egyetemeken. Amúgy a gimnáziumokban is. Sok tehetség külföldön tanul. Szakok megszűntetéséről is hallani. 5 év – 5 terv a felsőoktatásról. A legújabb Palkovics László államtitkáré, aki műszaki akadémikus és teljesítményelvűvé tenné a felsőoktatást. Hogyan? Miből? Kivel? Mikorra? Mi köze a munkaerőpiacnak az egyetemhez? Magyarul Balóval 21:30-kor az RTL II-n!

Hetedikben döntenének a tanulók sorsáról?

Kompetencia teszten múlna, milyen középiskolába mehet a diák. A Magyar Nemzet úgy tudja, a tervek szerint a hetedikeseknek tudásmérésen kellene átesniük, és ez alapján dőlne el, hogy ki mehetne gimnáziumba, vagy szakiskolába. A pedagógusok ellenzik az elképzelést, szerintük ezt 13 éves korban még nem lehet biztosan felmérni.

Mégis felvételizhettek a gyerekek

Mégis felvételizhettek a nyolc- vagy hatosztályos gimnáziumokba azok a gyerekek, akik az ötödik vagy a hetedik osztályba járnak a saját iskolájukban. Néhány napja az Oktatási Hivatal egy tavaly elfogadott törvénymódosításra hivatkozva még azt írta az iskoláknak, hogy nem vehetnek részt a felvételin. A minisztérium azonban pénteken közölte, ez a módosítás azokat nem érinti, akik már beadták a felvételi kérelmüket. Egy Híradónknak nyilatkozó szülő és a pszichológus is azt mondta, nem szabadna így játszani a gyerekekkel.

Veszélyben látják a béremelést

Nem emelkedik a minimálbérrel együtt a pedagógusok bére, ha elfogadják a költségvetési tervezetet - ezt mondta az RTL Híradónak a Nemzeti Pedagóguskar elnöke. Horváth Péter emiatt 13 gimnázium vezetőjével együtt tiltakozó levelet írt a kormányfőnek és a szaktárca vezetőinek.
 

Kevesebben járhatnak majd gimnáziumba?

Kevesebb diák tanulhatna gimnáziumban, ha megvalósul a 2015-ös költségvetési tervezet- ezt a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke mondta Híradónknak.
 

Fókusz 13-06-12


szerző:
2013.06.12. 19:45
Fókusz 13-06-12

Fókusz: A második sokk - Újra felkerestük az elöntött házak elkeseredett lakóit. Mi marad a rekordárvíz nyomában? Házi X-Faktor - Mentorokat választottak, kisfilmeket forgattak. Egy pécsi gimnáziumban egy az egyben lekoppintották a show-t. Esküvőre készül - A Barátok közt vietnámi származású szereplője, Kira 11 évvel idősebb Lee Henriknél.

Fél év, mire felépül az ablakon kiesett diák

A fiút már kihozták az intenzívről, magánál van, és szeretne minél előbb hazamenni.

Intenzíven a lezuhant diák


szerző:
2011.09.23. 16:52
Intenzíven a lezuhant diák

Súlyos, életveszélyes állapotban fekszik a kórházban az a 16 éves fiú, aki csütörtökön kiesett egy budapesti gimnázium ablakából.

Tanévnyitó alatt lopták meg a diákokat

Nagyértékű okostelefonokat és több tízezer forint készpénzt zsákmányoltak a tolvajok a debreceni Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziumban.

Vízözön egy budapesti iskolában

Igazi vízesés ömlött a budapesti Könyves Kálmán Gimnázium lépcsőin kedden, miután a második emeleti tűzcsap megrongálódott.

Betegeket ápolnak az ifjú önkéntesek

A zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnázium tanulói ellátják a beteg embereket és beszélgetnek velük.

Vandál betörők miatt nincs tanítás

A székesfehérvári gimnáziumban amit lehetett, elvittek vagy összetörtek, megrongáltak a bűnözők.

Szenvedély és csábítás a Fazekasban

A hely, ahol a diákok szenvedélyesen tanulnak, és ahová odacsábítják a legjobb tanárokat.

Kényszerszünet a bicskei gimnáziumban

A bicskei Vajda János Gimnáziumban három napig nem volt tanítás, mert nem volt fűtés az épületben.

Kigyulladt az épülő Piarista Gimnázium

A Gimnázium tetőterében keletkezett tűz oka még nem ismert.

Nem vette észre, hogy terhes


szerző:
2010.03.12. 10:59
Nem vette észre, hogy terhes

Pár hónapos csecsemőjével a karján vett részt a szalagavatóján egy kunszentmártoni negyedikes középiskolás.

Nobel-díjasok legendás iskolája

A fasoriban a számítógép atyja nem kapott jelest mennyiségtanból. Mi emelete a világ középiskolái fölé a magyar gimnáziumot?

Köszcsi, puszcsi, zsírsütemény


szerző:
2009.11.18. 20:54
Köszcsi, puszcsi, zsírsütemény

Szlengvadászatra indultunk tiniszavakkal felfegyverkezve.

Robbanás egy budapesti gimnáziumban

Öten megsérültek, valószínűleg nátrium lépett reakcióba vízzel takarítás közben.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való