KERESÉS search-close

gazdagok

30 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "gazdagok"

Ők a világ leggazdagabb celebjei!

Taylor Swift, Kylie Jenner és Kanye West - ők a legjobban fizetett hírességek a Forbes magazin legfrissebb Top 100-as listája szerint. Ebbe az elit klubba legkevesebb 37,5 millió dollár, átszámítva 10 milliárd 503 millió forint volt a belépő, a csúcs pedig 53 milliárd forintnak megfelelő dollár, szám szerint 185 milliónyi zöld hasú.

A szegényeket jobban sújtja a klímaváltozás

Nem csak a gazdasági károk lehetnek egyre nagyobbak, hanem a szegények és gazdagok közötti szakadékot is növelheti a klímaváltozás az ENSZ szerint. Ürge-Vorsatz Diána klímakutató szerint ez a különbség már most is egyre inkább látszik, például egy-egy nagyobb hőhullámnál, amikor a szegényebbek lakta kerületekben többen halnak meg, mert a zsúfoltabb területek miatt ott erősebb a hőhatás.

KLÍMAVÁLTOZÁS: Veszélyes betegségek, kórokozók és kártevők érkezhetnek Magyarországra

Nem csak a gazdasági károk lehetnek egyre nagyobbak, hanem a szegények és gazdagok közötti szakadékot is növelheti a klímaváltozás. Ürge-Vorsatz Diána klímakutató szerint azonban bárki tehet a klímaváltozás ellen. Például azzal, ha nem használ légkondícionálót, és helyette nagy, árnyas fákat ültet.

Az ország tíz legszegényebb településén majdnem mindenki a Fideszre szavazott

Az ország tíz legszegényebb településén majdnem mindenki a Fideszre szavazott vasárnap, de a kormánypártok az átlagnál jobban szerepeltek a nyugati, tehetősebb megyékben is. A Fidesz a levélszavazatok több mint 96 százalékát is begyűjtötte. Budapesten azonban az országos átlag alatt teljesítettek. Itt és az összes megyében a Demokratikus Koalíció végzett a második helyen, de a főváros 10 kerületében a Momentum megelőzte őket.

Fenntarthatatlan a gazdagodás!

Annyi pénze van a világ 26 leggazdagabb emberének, mint az emberiség legszegényebb felének összesen – ez derül ki egy nemzetközi jótékonysági szervezet friss felméréséből. A leggazdagabbak vagyona ráadásul folyamatosan nőtt, tavaly naponta 700 milliárd forinttal. Szakértők szerint ekkora egyenlőtlenség már ártalmas a gazdaságnak és aláássa a demokráciát is.

Megmutatjuk: így nyaralnak a világ leggazdagabbjai

Elkalauzoljuk Önöket a világ legszebb üdülőhelyeire, ahol a luxus kezdődik. Bemutatjuk a hollywoodi hírességek és milliárdosok nyaralóhelyeit, saját szigeteiket, illetve elvisszük Önöket a világ egyetlen 7 csillagos szállodájába a dubai-i Burj al Arabba.

 

Mit ér a pénz, ha az ember diák?

Komoly ellentétek lehetnek a diákok között egy osztályban, ha valakinek dúsgazdagok a szülei, míg mások a büfébe se jutnak be. Persze olyan is előfordul, hogy valaki tele van pénzzel, közben mégis magányos. Ez a probléma is előkerül A Tanár legújabb epizódjában!

Rossz vége lesz a leggazdagabbak további vagyonosodásának

Meddig akarnak még gazdagodni a legtehetősebbek? A világ vagyonának több mint 80%-a a Földön élő emberek 1%-nak a kezében van.

 

Fókusz 2018-01-26


szerző:
2018.01.26. 19:05
A társadalmi integráció buktatói

Ha valaki ma szegény, akkor kiszolgáltatottságban él, jövedelme szinte kizárólag az államtól függ. Bizonytalan szavazó, akit a politika könnyedén dróton tud rángatni. A gazdag ezzel szemben demokráciát akar, aktív és gazdag kapcsolatrendszere lehet. Ezek a különbségek a magyar társadalomnak is jellemzői. Mi legyen akkor a társadalmi integrációval?

Felfedtük, miben rejlik a világsiker titka!

Magyarok, akik apró, de annál merészebb ötletüket világszinten tudják eladni, akiknek kreativitására, újító kedvére óriási az igény Amerikától Japánig. Őket követte három évvel ezelőtt D. Tóth András kollégánk, aki persze Tokióban a világ leggyorsabb vonatára is felült.

Házon kívül: vajon boldogabbak a gazdag szülő gyerekei?

Ahol minden van, ahol kevés van, és ahol nem is vágynak rá. Gyerekek és a játékaik. A tehetősen és a szerényen élő családokat látogatott meg a Házon kívül stábja pontosan négy évvel ezelőtt. 

8 milliárdosnak annyi pénze van, mint az emberiség felének összesen?

A múlt héten bejárta a világsajtót egy megdöbbentő adat: a világ 8 leggazdagabb emberének összesítve annyi pénze van, mint az emberiség felének, körülbelül 3 és fél milliárd embernek összesen. Ez a számolási módszer valószínűleg pontatlan és tudománytalan, mindenesetre hangzatos, és ha másra nem is jó, arra biztos, hogy felhívja a figyelmet a hatalmas jövedelmi különbségekre a világban. És mi a helyzet itthon? Eljátszottunk a gondolattal, mi történne, ha a leggazdagabb magyar vagyona, körülbelül 300 milliárd forint, egy kis falunak jutna.

Orbán: Tájékozódom, mielőtt válaszolok

Orbán Viktor nem tudta megmondani az RTL Híradónak, hogy miért könnyítette meg a kormány, hogy a pénzes külföldiek letelepedési engedélyhez juthassanak. A miniszterelnök azt mondta: előbb tájékozódik, ezután válaszol a kérdésre. A Magyar Nemzet vette észre, hogy a kormány még júniusban úgy döntött, aki legalább 90 millió forint értékben vásárol magyar állampapírt, fél év várakozás helyett azonnal megkapja a letelepedési engedélyt. Az Együtt szerint a rendszer korrupt és drága, ezért nem egyszerűsíteni, hanem eltörölni kellene.

Hihetetlen! A Facebook atyjának kutyája már számítógépezni is tud

Három évvel ezelőtt nem hittünk a szemüknek, ugyanis Mark Zuckerberg kutyája, Beast nem hazudtolta meg magát, és gazdiját sem. A négylábúnak saját profilt gyártottak, és akkor tájt már több mint egy millió követője lett.

Gazdag tulajdonosok, akik szinte játékszerként bánnak vagyonukkal

A Budapesten összetört piros szupersportkocsi szerepel több külföldi autós portál és lap címoldalán. A négyszázmillió forintot érő autó balesete kapcsán azt tippelgetik, hogy mekkora lehet a kár illetve mennyibe kerülhet egy ilyen limitált szériás méregdrága gépkocsi javíttatása. Mi pedig archívumunkban a hasonló eseteket is felkutattuk.

Fókusz Plusz 14-09-13


szerző:
2014.09.13. 19:30
Fókusz Plusz 14-09-13

Fókusz Plusz: Nekik sikerült! - Magyar fiatalok, akiket Amerikáig repített ötletük, és ma már milliárdos cégek tulajdonosai. Bejártuk a Földet - A magyar üzleti recept már Japánban is hódít, hogyan lehet elérni az áhított világsikert?

Mire költött a lottónyertes?

László, aki egykor hajléktalan volt, elmesélte, hogy kezd hozzászokni a család a gazdagsághoz.

Fókusz Plusz 13-11-16


szerző:
2013.11.16. 20:00
Fókusz Plusz 13-11-16

Fókusz Plusz: A titok nyomában - Hogyan lettek sikeresek a leggazdagabb magyarok? Elég egy jó ötlet, vagy kell még más is? Elvarázsolta - Az autista kisfiú Oláh Gergő dalainak hatására tört ki a csendből. Még a színpadra is felmerészkedett. Hihetetlen küzdelem - Méder Áron újra úton. Ezúttal az óceánt vitorlázza keresztül, de most is csak magára támaszkodhat.

Házon kívül 13-04-24


szerző:
2013.04.24. 23:30
Házon kívül 13-04-24

Házon kívül: Most csak egyetlen témánk lesz: olyanokkal találkoztunk, akik sikeresek, gazdagok és nagylelkűek. Magyarország két leggazdagabb embere, Csányi Sándor és Demján Sándor, egy volt bankár, Küllői Péter és a műkereskedő Nagyházi Csaba özvegye. Őket mind azért kerestük meg, mert sokat adnak másoknak a magánvagyonukból.

Csányi Sándor szegény gyerekeken segít

Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója 8 év alatt hárommilliárd forintot költött a vagyonából arra, hogy a hozzá hasonlóan szegénysorból jövő gyerekek lehetőséghez jussanak.

Nagyházi Csaba kastélyt épített a rászorulóknak

Nagyházi Csaba már nem él, most az özvegye viszi tovább azt, amit elkezdtek.

Demján Sándor vagyona 95 százalékát szegényekre hagyja

Demján Sándor maga mesélte el, miért jutott erre az elhatározásra. Ez a fajta adományozás Magyarországon egyelőre egyedülálló, de a világban találni rá példákat.

Vagyonos bankárból adományozó

Küllői Péter már 31 évesen sikeres befektetési bankár volt, ekkor határozta el, hogy 40 évesen kiszáll az üzleti életből. Így is tett. Azóta másoknak segít.

Miért hagyd a vagyonod szegényekre?

Bill Gates egyfajta divatot próbál teremteni: milliárdosokat győz meg arról, hogy haláluk után fordítsák közcélokra a vagyonuk egy részét.

Házon kívül 12-10-31


szerző:
2012.10.31. 23:15
Házon kívül 12-10-31

Házon kívül: Megnéztük, milyenek a családok hétköznapjai Magyarország leggazdagabb és legszegényebb településén. Döbbenetes különbségekkel találkoztak riportereink. Együtt Magyarország összes újszíves gyermeke, és Dorci, az egyik legfiatalabb, aki évek után most hagyhatta el a kórházat, és a családja alig várta a találkozót vele.

A válság vesztesei és győztesei

Jobban fogy a luxusautó, mint azelőtt, a piacokon viszont egyre kevesebb ennivalót vásárolnak. A válság két arca: miről mondott le az emberek nagy része? És mennyit nyernek azok, akik még mindig rengeteget tudnak költeni?

Házon kívül 11-12-06


szerző:
2011.12.06. 22:45
Házon kívül 11-12-06

Házon kívül: Három, gazdagnak egyáltalán nem mondható családnál jártunk, ahol összesen 26 gyerek van, ők mesélték el, miért alakult az életük úgy, hogy ennyien lettek. Jól éltek, tehetősek voltak, fizették a havi félmilliós törlesztést, mégis megjelent náluk a végrehajtó. A családot egy régi jóbarát verte át, miattuk úszott el mind a három ingatlanuk. Egy bosszús nézőnkkel indultunk el megérteni, miért alkották érthetetlenre a fővárosi parkolási rendszert.

A leggazdagabb börtönlakók


szerző:
2010.05.31. 16:40
A leggazdagabb börtönlakók

Olajcég és autógyár elnöke is belekóstolt már a börtönlakók életébe. A Forbes magazin összeállította a leggazdagabb bűnözök listáját.

A haiti gazdagok élik világukat


szerző:
2010.02.02. 11:37
A haiti gazdagok élik világukat

A felvétel tanusága szerint jólétben élnek azok a tehetős haitiek, akik mit sem érzékeltek a tragédiából.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való