KERESÉS search-close

futás

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "futás"

Megvédte magát a terepfutó

Nincs benne félelem, és sötétedés után is bátran elindul futni – ezt mondta Híradónknak az a válogatott terepfutó, akire néhány napja támadt rá valaki futás közben az erdőben, a Hármashatár-hegyen. Gázspray-vel lefújta, és egy 5 kilós vasrúddal próbálta ütni Kiss Miklóst. Ő azonban dulakodni kezdett támadójával, végül sikerült elmenekülnie. Támadóját azóta sem találják a rendőrök.

Kutyával a kezében futotta le a maratont!

30 kilométert futott le egy thaiföldi maratonfutó egy kóbor kiskutyával a kezében. Khemjira a 12. kilométernél lett figyelmes arra, hogy futótársai valamit kerülgetnek az úton, közelebb érve vette észre, hogy egy pár napos, elhagyott kiskutya az. Nem volt szíve otthagyni az állatot, ezért felkapta, és a kutyával futotta le a maratont.

Rozina futva vitte az ajándékokat a beteg gyerekeknek

A gyerekkórházak voltak a célállomásai a jótékonysági futásnak, amin a Reggeli műsorvezetője, Wossala Rozina is részt vett.

Rozina is csatlakozott a Mikulás futáshoz

A 21 Nő az egészségügyért alapítvány és az AKUT szakasz kommunikációs közösség December 5-én jótékonysági futással fejezi ki szimpátiáját mindazokkal a betegekkel és az egészségügyi szakdolgozókkal, orvosokkal, akik ezt az éjszakát kórházban töltik. Most a Reggeli házigazdája is úgy döntött, hogy részt vesz a kezdeményezésen. 

Nem kell agyonhajtani magunkat a fogyásért

Béres Alexandra elmondta, hogyan kezdjünk neki a futásnak, ha szeretnénk rendszeresen mozogni és pár kilótól megszabadulni. Kiderült, nem azzal teszünk jót, ha minden energiánkat beleöljük a futásba.

Futás közben támadták meg az ultrafutó bajnoknőt

Edzés közben támadt rá egy férfi Makai Viktória ultrafutónőre és hétszeres magyar bajnokra. A sportoló kedd reggel osztotta meg történetét a Facebookon.

Istenes Bence az elmúlt egy évben nem futott annyit, mint a 2018-as Survivor kezdete óta

Istenes Bencét elkísértük a Survivor forgatási szünetében futni. Fedezd fel velünk a műsorvezető "futópályáját"!

Hogyan lehet megnyerni egy maratont?

Most vasárnap, október 7-én rendezték meg Magyarország legnagyobb futóünnepét, a 33. SPAR Budapest Maratont! A futóverseny egyik győztese, Csere Gáspár mesélt a felkészülésről és a futás taktikáiról.

MARÁZ ZSUZSANNA: 256 kilométer helyett, most csak tízet futott

Az idei, 246 kilométeres Spartathlon női győztese három másik futótársával indult el a SPAR Budapest Maraton Fesztiválon.

MARATON: váltóban futott Kokó


szerző:
2018.10.07. 20:37
MARATON: váltóban futott Kokó

Ismert sportolók is rajthoz álltak a 33. SPAR Budapest Maraton Fesztiválon: a 49-szeres válogatott focista, Lisztes Krisztián az olimpia bajnok Kovács Istvánnal futott. 1353-as mezt húztak, ezzel az Ökomenikus Segélyszervezet adományvonalának a száma. 

DRÓNFELVÉTEL: így fut el 33 ezer ember Budapest legszebb helyszínei mellett

33 ezren rajtoltak el korán reggel a 33. Spar Budapest Maraton Fesztiválon. Napos időben teljesíthették a 42 kilométeres távot, amelynek nagy részét az alsó rakpartokon, Budapest nevezetességi mellett elhaladva futották le.

Felvétel: dronmedia.hu

Magyar siker az ultramaratonon

Magyar siker világ egyik legnehezebb futóversenyén a Spartathlonon. A nők között Maráz Zsuzsanna ért elsőként célba. Az Athén és Spárta közötti 246 kilóméteres távot teljesítette, mégpedig - egyetlen perc alvás nélkül - valamivel több mint 27 óra alatt.

Óriási hibát vétett Vera és Dávid!

A Gagamba Verát és Dávidot, míg az Agila Nórit és Jérémyt küldte az előnyért folyó küzdelemre. A sárga csapat játékosai azonban hatalmasat hibáztak a játék során...

Ismerjék meg egy nem mindennapi nő történetét!

Sallai Zsuzsa a négygyerekes családanya, aki tizenkét órás futóversenyeken vesz részt. Imádja az állatokat, blogot vezet, futó nagykövet, könyvet ír, az egyesület vezetője, és szabadidejében tetovál. Zsuzsa lyukas szívvel született, élete során összesen kilencszer élesztették újra. A legborzasztóbb az összes közül az volt, amikor harmadik fiával volt várandós.

Így tartja formában magát Nagy Alexandra

Nagy Alexandra a munka utáni jól megérdemelt pihenés helyett a futást választja. Ez részéről nem kis elhatározás, ugyanis valószínűleg nem a szíve csücske ez a sport.

 

Debreczeni Dóra a futás nagy szerelmese!

A 17 évig modellkedő Dóra életében mindig fontos szerepet játszott a sport, és ez azóta sem változott. Sőt, férje és kisfia is a mozgás nagy szerelmesei. Heti 5-6 alkalommal jár el futni, kíváncsi vagy, milyen távokra vállalkozik?

Futással jótékonykodnak


szerző:
2018.06.10. 18:51
Futással jótékonykodnak

Bántalmazott és hátrányos helyzetű gyerekeknek gyűjtöttek az Ökumenikus Segélyszervezet jótékony futói a 25. K&H Mozdulj! maraton és félmaraton váltóján.

 

FUTÁS: összekovácsolja a csapatot!

Az Ökumenikus Segélyszervezet jótékony futói között ott volt az RTL csapata is. A minimaraton egyik versenyzője, Básti Zeta Ildikó mesélt nekünk arról, hogy szerinte miért jobb csapatban futni.

Hazai sztárok: kinek a lábában van a legtöbb kilométer?

Barabás Évi és Rábai Balázs is futással tartja magát formában. Az RTL mindkét műsorvezetőjét elkísérte a Story Extra stábja egy edzésre és a kameránk kedvéért nemcsak futócipőt húztak, hanem azt is elárulták, hogy miért emellett az edzésforma mellett tették le voksukat.

 

Gyermeke hallásának elvesztése motiválta a fiatal anyukát

Igazi példakép lehet bárki számára Debreczeni Dóra, aki kisgyermekes anyukaként futónagykövet és az egészséges élemtód hírnöke. A sportoló elárulta, ő sem szeretett futni korábban, de kisfia, teljesen megváltoztatta életét.

Rekord az idei Ultrabalatonon

Rekordszámú résztvevő a 12. ultrabalatonon. 11.500-an futják, vagy tekerik körbe a Balatont a hétvégén. Az indulók között az RTL Magyarország is ott van. 20 kollégánk két csapatban, egymást váltva teljesíti a távot.

 

ULTRABALATON: 8 éves is indult a futamon

Rekordszámú résztvevő a 12. Ultrabalatonon. 11.500-an futják, vagy tekerik körbe a Balatont a hétvégén. Köztük van Marosffy Zsófia is, aki nyolcévesen állt rajthoz, és 3 kilométer lefutására vállalkozott.

Hétvégén ismét Ultrabalaton!


szerző:
2018.05.11. 07:39
Hétvégén ismét Ultrabalaton!

Hétvégén elrajtol a Balaton egyik legnépszerűbb tömegsport rendezvénye, a 12. Ultrabalaton! A verseny célja: körbefutni vagy körbe kerékpározni a Balcsit. A részleteket Zelcsényi Miklós, az Ultrabalaton főszervezője árulja el!

A budapesti brit nagykövet a magyarokért fut!

Adni jó! Különösen azoknak, akik rászorulnak. Évről évre, több alkalommal is felhívja a figyelmet a hátrányos helyzetű gyermekekre az Ökumenikus Segélyszervezet - szombaton is értük futnak. A kezdeményezés mellé állt a brit nagykövet úr is!

Szabadtér vagy konditerem? Hírességeket kérdeztünk!

Örök kérdés, hogy szabad téren vagy konditeremben tudunk-e hatékonyabban edzeni? Mi most megpróbáljuk megmutatni mindkettő előnyeit egy-egy olyan híresség segítségével, akik minden nap tesznek azért, hogy formában maradjanak.

Survivor Anita a kutyájával versenyzett!

Van egy verseny, ami nem mindennapi teljesítményt követel meg az indulóktól. Ez egy olyan extrém akadálypályás futóverseny, amelyet a kutyáddal együtt teljesíthetsz. Anita két hónappal ezelőtt a fejébe vett egy célt, amit teljesített is, nem is akárhogy!

Nemes célért álltak rajthoz!

 Közel harmincezren álltak idén rajthoz a 33. alkalommal megrendezett Vivicittá Városvédő futáson. Olimpiai aranyérmes gyorskorcsolyázónk, Liu Shaoang indította el a futamot, később pedig ő maga is beállt a futók közé.

Sovi ma is az őrület szélén táncolt a főzés alatt?

Zé már a feladat elején figyelmeztette Szovit: nyugodjon le és ne szaladgáljon. Persze, ahogy peregtek a percek Szovin egyre hevesebben kezdett folyni a verejték...

Nem fogod elhinni, hogy ki lett Pajkaszeg vasembere!

Megrendezésre került az első a "harmadik" P.I.N.T., azaz a Pajkaszegi Ironman Nemzetközi Triatlon verseny. Nézd vissza a nagyszabású sporteseményt!

A teljes adásért kattints IDE!

Fókusz Plusz 2018-01-27


szerző:
2018.01.27. 18:50
Dávid komplett idiótának érezte magát Joci biciklisnadrágjában

Dávid reggeli közben arról mesélt Jocinak és Bálintnak, hogy talált a neten egy erdei edzés tervet, de nincs edzőruhája. Joci felajánlotta neki a biciklis nadrágját, amiben úgy érezte magát, mint egy hurka. Végül elment futni, remélve, hogy nem fut össze senkivel az erdőben.

 ELKÉPESZTŐ: világbajnokságra készül 82 évesen

Sokan még a bejgli evés mámorából térnek magukhoz, míg a 82 éves Marika néni már a sprinter világbajnokságra készül. Lóki Tamásné az év elején sem lazsál: az elkövetkezendő hetekben már gyorsaságának javításán dolgozik. A szenior atlétikai világbajnokságon két számban is rajthoz áll, hatvan és kétszáz méteren kell bizonyítania.

 

Down-szindrómásokért futottak

Down-szindrómás gyerekekért futottak több, mint kétszázan Érden vasárnap délelőtt. A szilveszteri futást 5 éve rendezik meg a városban, az ötletgazda egy édesapa, akinek 5 éves lánya is érintett. A nevezési díjból befolyt összeget, több mint 500 ezer forintot, egy fejlesztő központ kapja.

Kórházpedagógusoknak gyűjtöttek

Futók gyűjtöttek adományokat a pécsi gyermekklinika kórházpedagógusainak. Például színes ceruzák, füzetek és kézművességhez szükséges eszközök is bekerültek az adománycsomagokba. A szakmában dolgozók szerint ez óriási segítség, mert így a kórházban lévő gyerekeknek érdekes foglalkozásokat tudnak tartani. Hamarosan például karácsonyi ajándékokat készíthetnek.

Mihalik Enikő elképesztő teljesítménye!

A szupermodell a hétvégén lefutotta élete első maratonját - ráadásul fantasztikus idővel. A klasszikus távra New Yorkban nevezett be több tízezer társával együtt.

Rekordszámú futó, dühös autósok Budapesten

Minden eddiginél többen futottak a hétvégi maraton fesztiválon. Több mint 30 ezren neveztek a kétnapos rendezvény számaira, a leghosszabb 42 kilométeres távnak hétezren vágtak neki, köztük van olyan magyar futó, aki 35-jére teljesítette a távot. Sokan érkeztek külföldről is, 81 országból neveztek.

 

Centiken múlott, hogy Szandi vagy Feri lesz a védett!

A védettségi játékon Szandi és Feri teljesített a legjobban, azonban végül Ferinek sikerült hamarabb a partra vontatnia a csónakot. Szandi teljesen összeomlott a vereséget követően...

Vastag Csaba 400 gyereket vesz a szárnyai alá!

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója avatta be a nézőket a jótékonysági futóverseny részleteibe, ahova akár te is ellátogathatsz! Közel 400 gyerek fogja együtt lefutni a félmaratont, hogy minél több pénzt gyűjtsenek a rászorulóknak. Ráadásul a 2010-es X-Faktor nyertese, Vastag Csaba is fellép az eseményen!

SIKER: Baji Balázs több magyar rekordot is megdöntött futásban

Baji Balázs még most sem hiszi el, hogy bronzérmes lett. A magyar futó a londoni atlétikai világbajnokságon harmadik lett a 110 méteres gátfutás döntőjében. Magyar atléta harminc éve nem jutott a döntőbe világbajnokságon sprintszámban. Futószámban pedig még soha nem állt magyar a világbajnoki dobogón.

 

Gyerekek mellett is lehetsz sportos anyuka!

Túróczi Réka fontosnak tartotta, hogy gyermekei korán elkezdjenek sportolni, ő maga viszont a szülése után ugrott fejest a futásba. Mindenkit arra bátorít, hogy kövessék a példáját, hiszen sosem késő elkezdeni!

Ez életed leghosszabb 7 kilométere

A Brutálfutás nevű futóversenyről beszélgettünk, ami immáron hatodik alkalommal lett megrendezve. Vendégünk a már négyszeres győztes Szabó Sándor és az egyik ötletgazda, Tamás Krisztián volt.

Előző rész (2017. június 26.)

Maja és Evelin rájönnek, hogy mindketten Ivánért vannak oda. Reggel Joe-nak felajánlja az új lakótársuk, Zoé, hogy menjenek együtt futni. Milán kétségbe van esve, mert már három napja nem hallott Hajniról.

Futás: nem lesz kevesebb verseny

Egyelőre nem csökkentik a futóversenyek számát Budapesten. Szalay-Bobrocniczky Alexandra főpolgármester-helyettes javaslata volt, hogy a jövőben legfeljebb 12 futóversenyt lehessen tartani Budapesten, ebből mindössze három lehetett volna nagy forgalom-korlátozással járó verseny. Az előterjesztés szerint ráadásul minden szervezőnek pályáznia kellene. Az LMP szerint elfogadhatatlan, hogy csak akkor vagyunk nagy sportemberek, ha olimpiát kell rendezni, de akkor nem, amikor tömegsportrendezvényekről van szó. A javaslatot szerdán végül nem fogadta el a közgyűlés.

24. K&H mozdulj! maraton- és félmaratonváltó

Idén 24. alkalommal rendezték a K&H mozdulj! maraton- és félmaratonváltót. 650 településről érkeztek nevezések és a legidősebb induló, 81 éves is elmúlt. Sőt, találkoztunk az orvosi kezelés alatt állók csapatával is.

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!

Adományozz futással!


szerző:
2017.06.07. 08:17
Adományozz futással!

Most készül az 50. félmaratonjára Snow Andrea, futónagykövet, aki elárulta, mit is jelent ez a szerep pontosan, és hogy milyen jótékony célokért tette már meg a hosszú kilométereket.

Dombi fut!


szerző:
2017.06.06. 18:00
Dombi fut!

Dombóvári István eddig is jó erőben volt, de most szeretné a gyorsaságát is fejleszteni. A stand-upos úgy döntött, már nem elég neki Liza kutyáját sétáltatni, inkább nagyobb sebességbe kapcsol. Elsőre meglepő látvány Dombit a futópályán látni, de ideje hozzászoknunk: hosszútávra tervez!

Kibírnának 220 kilométert futva?

Erre vállalkoztak 10 ezren. A Balatont futják körbe kevesebb, mint másfél nap alatt. A nagy többség persze csapatban próbál megbirkózni az elképesztő feladattal. Nemcsak a táv, hanem a szél is nehezíti a futók dolgát, a következő órákban pedig akár viharok is lehetnek.

 

Béres Alexandra fitt tippjei kismamáknak

Idén 22. alkalommal rendezik meg a Városligetben a Női Futógálát, amiről Béres Alexandra mesélt nekünk, majd bevatott minket a várandósság közbeni testmozgás rejtelmeibe.

A futás szerelmesei ismét bevették Budapestet

Igazi futóünnep volt a hétvégén - születésnaposok, fiatalok, idősek, híresek és a sport szerelmesei egyaránt felhúzták a nyúlcipőt, hogy bevegyék a Városligetet és teljesítsék a távokat.

Harmincezren futottak Budapesten

Huszonegy kilométer nagyjából másfél, két óra alatt - a legtöbb futónak ennyi időre volt szükség, hogy teljesítse a félmaratoni távot Budapesten a Vivicitta futóversenyen. A kétnapos rendezvényen csaknem harmincezren húztak futócipőt. Persze közülük a legtöbben kisebb távon futottak, és többen jótékonykodtak is.

VIVICITTA: Ónodi Eszter és Zacher Gábor is futott

A Vivicittát 32. éve rendezik meg Budapesten. A félmaraton rajtjához gyülekezők között ismerős arcokat talált az RTL Híradó riportere: Zacher Gábor, toxikológus és Ónodi Eszter, színésznő is rajthoz állt a városvédő futáson.

Futással jótékonykodnak


szerző:
2017.04.08. 18:45
Futással jótékonykodnak

Futással és szurkolással is lehet jótékonykodni. A 32. budapesti Vivicitta Városvédő futáson sokan úgy támogattak egy-egy alapítványt, hogy a színeikben álltak rajthoz. Az Ökumenikus Segélyszervezet közösen futott a rászoruló gyerekekkel, a Suhanj! alapítvány hatszáz méteres futamán pedig mozgássérültek és fogyatékkal élők együtt indultak támogatóikkal. A versenyzők között olyan kisgyerek is volt, akinek ez már a negyedik versenye kerekesszékkel.

37. rész - A házaspárt egy ismeretlen fenyegeti!

Egy napon Boglárka egy halálos fenyegetést talál a postaládájában. Miközben férje, Gábor a fenyegetést félvállról veszi, és csak egy „diákcsínynek” tekinti, Boglárka alig mer kimozdulni otthonról. 

Legújabb őrület:

Fussunk egy csigát vagy tekerjünk egy matyót! Futók és bringások elképesztő ábrákat rajzolnak Magyarország térképére. Delfin, mókus vagy akár ünnepnapokhoz kapcsolódva egy télapó és egy húsvéti nyúl is kirajzolódik nyomkövető segítségével sportolás közben. A GPS graffitizők között volt, aki így kérte meg menyasszonya kezét.

Ott voltunk a világ legveszélyesebb kajakversenyén

Dél-afrikában rendezik a világ legkülönlegesebb és legveszélyesebb kajakversenyét, a Dusi Marathont. A 3 napos, 120 km-es viadalon nem csak vízesések és örvények között kell evezniük a résztvevőknek, hanem futni is, mégpedig a mérges kígyóktól hemzsegő őserdő meredek hegyoldalain, vállukon a kajakkal.

ByeAlex még soha nem volt ennyire szexi!

Az X-Faktor mentora mindent megtesz azért, hogy „összetörje” a lányok szívét. Mostanában edzőtermi fotóival kínozza a gyengébbik nem képviselőit.

A Barátok közt Petijét látogattuk meg

A Barátok Közt sztárjai mindig tudnak meglepetést okozni. Legutóbb például Kiss Petihez indult a Story Extra stábja forgatni az RTL székházába, ám amikor odaértünk, hűlt helyét találtuk. A sorozat Petije ugyanis épp kedvenc hobbijának hódolt - futni volt. A stáb azonban nem hagyta magát, így felkutattuk a színészt, akit a közeli Duna-parton találtunk meg. Peti pedig a magánéleti titkok mellett még azt is elárulta nekünk, hogy Istenes Bence, vagy Puskás Peti bánik jobban a focilabdával.

 

SPORT HIDEGBEN: Mínuszokban ajánlott a futás?

Sokan újévi fogadalmuk miatt januárban akarnak elkezdeni futni. Nekik azt tanácsolja Nagy Dóra edző, hogy ilyen hidegben mindenképpen teremben, gépekkel kezdjék el a mozgást. Rendszeres futóknak ajánlja a kinti edzést is, de nekik is érdemes betartani a szabályokat, hogy elkerüljkék a betegségeket és csökkentsék a sérülések kockázatát.

Dia jógázik, úszik, fut


szerző:
2017.01.06. 17:25
Dia jógázik, úszik, fut

Megvan a folytonosság! Nyári Dia egész évben az egészséges életmódot követte. 2016 utolsó napjaiban is jógázott még egyet, aztán az újévet egy hatalmas úszással kezdte. Azt korábban is tudtuk, hogy nagyon szeret futni, de eddig titkolta, hogy ilyen sokféleképpen tartja formában magát. Igazán büszke lehet magára

Mikulások lepték el az utcákat

Mozdulni is alig lehetett a mikulásoktól a spanyol fővárosban. Madridban jótékonysági futást szerveztek, kizárólag mikulás jelmezben lehetett indulni. A nevezési díjból befolyó pénzt a sclerosis multiplexben szenvedők megsegítésére fordítják. Koszovó fővárosában is jótékonysági mikulásfutást rendeztek, ott a szegényeken segítenek a bevételből.

Dávid erdei futása furcsa véget ér

Dávid újra az erdőbe ment futni, edzés közben azonban eltévedt. Már nagyon régóta kocogott a fák között, amikor végre kiért egy betonozott útra, és leintett egy autót. Mikor Dávid visszatalált a kocsijához nagy meglepetés érte, ugyanis az autós, akinek beintett, megszabadította az autóját mind a négy kerekétől.

Manchesterbe is megérkezett a Mikulás!

Ki gondolta volna, hogy a Manchester United szurkolóinak a csoportkör utolsó fordulójáig izgulniuk kell az Európa Ligában! José Mourinho csapata csütörtökön este a Zorja Luhanszk vendégeként lép pályára, a felkészülés egy részét pedig nem csak a játékosok végezték el…

Extrém fotózáson vettek részt a villalakók

Egy igazi fotóstúdióvá alakult át a Villa, azonban nem egy tipikus divatfotózáson vettek részt a villalakók...

Vivi ugyanakkora ruhát hord, mint Mici?

Elérkezett a fotózás ideje, azonban a körülmények nem éppen úgy alakultak, ahogy azt a villalakók várták... Vivien például egyáltalán nem volt elégedett a szettjével!

Kemény edzésben volt részük a villalakóknak

Meglátszik, hogy nem sokat mozognak a villalakók, ugyanis egy testnevelés óra elég volt ahhoz, hogy teljesen lefáradjanak...

Itt a vadonatúj Comet klip!


szerző:
2016.10.20. 09:00
Itt a vadonatúj Comet klip!

Az RTL Magyarország és a Viacom idén közösen rendezi a Comet gálát november 25-én. A teljes egészében megújuló díjátadóhoz új dalt is készített a The Biebers, valamint a Mary Popkids énekesnője, Herrer Sári. A dalhoz készült klipet most Ti is megnézhetitek!

Híradósaink is futottak az idei Budapest Maraton Fesztiválon

A Híradó egyik műsorvezetője, Rábai Balázs is az RTL váltócsapatát erősítette hétvégén a Budapest Maraton Fesztiválon. Mást is megbabonázott a tömeg, rekordszámú versenyző állt rajthoz: több mint huszonnyolc ezren húztak futócipőt.

Ónodi Eszter életében először futott versenyen

Az Aranyélet színésznője a hétvégén felvette futócipőjét, és a Budapest Maraton keretein belül tíz kilométert futott.

Színészek, sportolók is indulnak a maratonon

27 ezer indulót várnak a hétvégén a 31. Budapest Maratonra. Sok  színész, és profi sportoló fut majd: Ónodi Eszter színésznő élete első versenyén 10 kilométeren indul, Imre Géza olimpiai ezüstérmes pedig a Hospice Alapítványért fut vasárnap. Szombaton rendezik a rövid távokat, vasárnap a 42 kilométeres maratont. A fél város le lesz zárva, de a szervezők szerint nem lesz káosz.

ÓNODI ESZTER: „Mélységesen kikapcsol a futás”

Ónodi Eszter is indul a vasárnapi Budapest Maratonon. A színésznő rendszeresen fut, most 10 km-es távot vállal. Az esemény azonban mindenképp kihívás lesz számára, hiszen ez lesz élete első versenye, sohasem futott még betonon, Budapest lezárt utcáin és ennyi emberrel egyszerre.

Medvéket láttak futás közben

Medvekaland Nógrádban: előbb csak nyomokat látott, majd egy medvepárt is észrevett egészen közelről egy házaspár futás közben az erdőben. Azt mondják, nagyon megijedtek, és ahogy csak tudták, szedték a lábukat, nehogy szembetalálkozzanak a medvékkel. Szerencsére az állatok nem vették észre őket. Medvék egy ideje már a hazai erdőkben is lehetnek. Legutóbb tavaly tavasszal Aggteleknél láttak egyet.

 

20 ezer liter víz fogyott a félmaratonon

Több mint 15 ezren futottak át a belvároson, Budapesten. A Wizz Air félmaratonon annyian voltak, hogy több mint 20 ezer liter víz fogyott el mire mindenki célba ért. A leggyorsabb futó alig több mint egy óra alatt teljesítette a 21 kilométeres távot. Ez az egyetlen olyan futóverseny, amely három világörökségi helyszínt is érint.

FUTOTT AZ EGÉSZ VÁROS: Budapest Félmaraton

Ez a félmaraton Közép-Kelet Európa legnagyobb félmaratonja. Különlegessége pedig az, hogy a pálya a világörökség három helyszínét is érintette. Az idei versenyre több mint 10400 egyéni nevező és több mint 4000 csapat jelentkezett. Magyarország 842 településéről és hetvenhét másik országból érkeztek a fővárosba a futók, akik vállalták, hogy egyedül vagy csapatban, de lefutják a 21 kilométert.

Az első verseny után lett a futás rabja a Konyhafőnök versenyzője

Az egykor lusta kamasz kerekesszékkel már több futóversenyt is teljesített, a Konyhafőnök versenyzője pedig élete első versenye után a futás rabja lett. Fenyvesi Zoltán és Sass Dani is a hétvégi budapesti félmaratonra készülnek. Azért kedvelik mindketten ezt a 21 kilométeres versenyt, mert legyőzhető távolságnak tartják.

Zacher Gábor: „Függő vagyok!” – Döbbenetes vallomás!

Az ország leghíresebb toxikológusa fáradtságot és időt nem kímélve, rengeteg életet mentett már meg. De közben mi van az övével? Kiderült, neki is vannak jó és rossz szokásai, emellett megmutatta, hogy mire jó egy infúziós szerelék és egy fecskendő a hétköznapokban! VIDEÓ!

„Előzd meg a jövőt!” – Mit tehetünk az egészségünkért?

A Fuss magadért egy kört! mozgalom arra hívja fel a figyelmünket, hogy mi magunk tehetjük a legtöbbet saját egészségünkért. Már kis lépésekkel lehet életmódot váltani, itt megtudhatod, mit és hogyan változtass!

A kifutópályán futottak


szerző:
2016.09.03. 18:30
A kifutópályán futottak

A hőség ellenére is majdnem ezren húztak futócipőt és vágtak neki az 5 és 10 kilométeres távnak a Liszt Ferenc Repülőtéren. Az indulók egyben a Budapest Airport jótékonysági gyűjtésében is résztvettek. A nevezési díjjal leukémiás gyerekeket, valamint mozgás- és hallássérültek sportolását segítő alapítványt is támogathattak.

Zacher Gábor majdnem elfutott előlünk

Riporterünk akkor kapta el Zacher Gábort, amikor futni indult. Az ország leghíresebb toxikológusa elmesélte nekünk, hogy miért és mennyit fut, mivel és hol töltötte a nyaralását, és a Story Extrában tisztázza, hogy mi igaz abból, hogy úgy ismerkedtek meg a barátnőjével, hogy a hölgy leszólította az utcán. 

Kristóf Maja edzőjének áll

Kristóf újra előáll az ajánlatával, hogy edzi Maját. Maja félszívvel elfogadja az ajánlatot, és saját magát is meglepi, amikor kiderül, egyáltalán nincs is olyan rossz formában, mint ahogy gondolta: tényleg teljesíteni tudná a félmaratont!

Gordon 8 maraton után osztogat egésséges tippeket

A szakács igazi sportember, rengeteg kilométer van már a háta mögött és most egy rossz étrenddel küszködő, kezdő sportolót vett a szárnyai alá.

Lefutották az 1160 km-es Kéktúrát

Hat és fél nap alatt 1160 kilométer! Ennyit tett meg három ultraterepfutó. A Magyarország északi tájain végighaladó, Írott-kőtől Hollóházáig tartó Kéktúra útvonalát futották le szünet nélkül. Azt mondják: a hőség és az éjszakai fáradtság volt a legnehezebb. Akkora szintemelkedéseket küzdöttek le, mintha négyszer felfutottak volna a Mount Everestre.

1160 kilométert futottak egy hét alatt!

A Kék Csapat tagjai, Lőrincz Olivér, Medgyessy Gergely és Zenyik Róbert elsőként teljesítették futva az Országos Kéktúra útvonalát. A nem mindennapi teljesítmény elképesztő felvételei ma este 18:00-kor a Híradóban.

Magyar futó nyert az esőerdőben

Magyar futó nyerte meg az idei ultramaratont Borneó szigetén Malajziában. A miskolci Karlowits-Juhász Tamásnak elképesztően nehéz volt a feladata. Nem csak a 100 kilométeres táv miatt, hanem mert 5000 méteres szintkülönbséggel kellett megbirkóznia, 40 fokos hőségben, és 100 százalékos páratartalom mellett. Ráadásul egyszer-egyszer visszafordult, mert azt hitte, eltévedt, így végül 105 kilométert futott. 170 versenyző közül lett a legjobb.

OLIMPIA: Fáklyás futás és nemzeti színű Szabadság szobor

Fáklyás futást rendeztek szerda este a Pesti alsó rakparton az olimpia napján. A résztvevőknek 2024 métert kellett lefutniuk, a Szabadság szobrot pedig nemzeti színűre világították ki. A különleges versenyt megnézheti az RTL Híradóban!

Szeretnék látni Nyári Diát, a Barátok közt Hannáját iszapban birkózni?

Azt elhisszük, de nem fogják, viszont sárban, pocsolyában és porban futni igen. Józan Lászlóval, a sorozat másik szereplőjével együtt részt vettek a Brutál futáson. 7 kilométer kőkemény terep. Mutatjuk a legdurvább pillanatokat.

BARÁTOK KÖZT: Együtt dagonyászott Nyári Dia és Józan László

Nyári Dia és Józan László, a Barátok közt két szereplője már alig várta, hogy kezdetét vegye a 7 kilométeres saras kihívás, hiszen mindkét színész szerint a világ egyik legjobb dolga szabadon ugrálni a pocsolyába, akár a gyerekek. Aztán jött a több kilométeres dagonya, por, és a nem túl kellemes szögesdrót akadály. A két színész természetesen hősiesen állta a próbát, és a verseny végén ugyanolyan gyermeki lelkesedéssel beszéltek az erőpróbáról, mint a rajtnál.

Szíves kihívás: futók, akik nem ismerik a lehetetlent

Olyan mindre elszánt futók következnek, akiket súlyos szívbetegségük vagy akár a szívátültetés se akadályozhatott meg abban, hogy elinduljanak egy maratoni váltófutásban.

Szabó Zsófi sztárokkal karöltve összefogott a kis kedvencekért

Aki ismeri a Story Extra műsorvezetőjét, tudja, hogy imádja az állatokat. A szimpla szeretet azonban nem elég, fontos, hogy odafigyeljünk kis kedvenceink egészségére is. Éppen ezért ő is ellátogatott egy olyan eseményre, ahol több hírességgel és a kutyáikkal együtt kocogtak egy jót a szabadban.

Story Extra 2016-06-15


szerző:
2016.06.15. 17:25
80 évnél idősebbek is rajthoz álltak

80 évnél idősebbek is teljesítették a 21 kilométeres félmaratoni távot Budapesten. Az ország legnagyobb amatőr váltófutó versenyén 9 ezren indultak. A legidősebbek pedig nem is váltóban, hanem egyedül vállalkoztak a feladatra.

Somogyi Zoltán kipróbálta a víz alatti futást!

A hidromasszázs csípőproblémák javítására, erőnlét javításra és sport rehabilitációra is ajánlott. Lássuk, hogyan működik!

Körbefutották a Balatont


szerző:
2016.05.29. 18:50
Körbefutották a Balatont

Nem csak a 220 kilométeres táv, hanem a nagy meleg is próbára tette mindazokat, akik körbe futották, vagy tekerték a Balatont. Minden korábbinál többen vállalkoztak az elképesztő feladatra: több mint 7500-an indultak az Ultrabalatonon. A leggyorsabb futónak 23 óra sem kellett a 220 kilométer megtételéhez.

Ilyen egy állati futam a Farmon!


szerző:
2016.05.23. 20:00
Ilyen egy állati futam a Farmon!

Szilveszter gazda nemcsak hozott, de vitt is. A farmereknek búcsút kellett venniük a tanya állati lakóitól, amit egy őrült hajsza előzött meg, ugyanis minden egyes jövevényt nekik kellett becserkészniük.

Oscart Mogács Dánielnek és igazából mindenkinek!

Részlet a 17. évad 4. részéből:

Előadni azt, ami nem megy, megvan? Dániel már tökéletesítette a futóbajnok alakítását, persze azt nem kell tudnia a kívülállóknak, hogy csupán 500 méter után lobog mögötte a nyála. Persze, akadnak még emberek, akik nem kicsit túl vagy alul játsszák a szerepüket.

Ha lemaradtál az adásról, kattints ide!

30 ezren álltak rajthoz az idei Vivicittán

Minden várakozást felülmúlt a 31. alkalommal megrendezett Vivicittá városvédő futás. Idén ugyanis rekordszámú, harmincezer futó állt a startvonalra, hogy teljesítse a hosszabb-rövidebb távokat. A Fenntarthatósági Média Klub tagjaként a Fókusz is egy jó ügy mellé állt és nekivágott a 7 km-es Midicittának.

Rekordot döntöttek a futók a Vivicittán

Az erős szél ellenére, minden korábbi rekordot megdöntve több mint 30 ezren futottak Budapesten a kétnapos Vivicitta fesztiválon. Közép-Európa egyik legnagyobb létszámú versenyén civil szervezetek mellett 500 fogyatékkal élő is részt vett. A szakértő szerint az utóbbi években újra divat lett a futás, ami igen hasznos, mert a rendszeres mozgás rendben tartja a vérnyomást és a közérzet is jobb lesz tőle.

Szégyen a futás?


szerző:
2016.03.03. 17:40
Szégyen a futás?

A nap kérdésére válaszoltak a sztárok, de eltérő volt a véleményük. Lássuk!

Félt, hogy megtámadják a vadállatok

Veszélyes aligátorok, párducok és medvék között futva nyerte meg egy magyar versenyző a híres floridai Everglades mocsárban rendezett terepmaratont. Nagy Katalin útközben majdnem eltévedt, egy mérges kígyót is ki kellett kerülnie, végül nemcsak új pályacsúcsot ért el, de a legjobb férfi versenyzőre is több mint egy órát vert rá a 80 kilométeres távon. Jay Staton és a Daddy Ultra Runs felvételei.

Félmaraton mínusz 3 fokban


szerző:
2016.01.17. 18:50
Félmaraton mínusz 3 fokban

Többezren futottak ma mínusz 3 fokban. Sapkában, kesztyűben és sálban álltak rajthoz a Kincsem Parkban, ott, ahol általában a lovak vágtatnak. Volt, aki 3 km-t vállalt be a hidegben, de a legtöbben lefutották a félmaratoni, azaz 21 km-es távot. Nagyon sok hatvan év feletti, kisgyerek és családok is elindultak a versenyen. Akit megkérdeztünk, azt mondta, az időjárás nem lehet akadály, ha valaki szeret futni.

Futással búcsúztak az óévtől


szerző:
2015.12.31. 18:25
Futással búcsúztak az óévtől

Tatán és Békéscsabán volt, aki jelmezben és volt, aki félmeztelenül tette meg a távot. Érden pedig azért húztak futócipőt, hogy a Down-kóros gyerekek fejlesztését segítő alapítványt támogassák.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való