KERESÉS search-close

francia

98 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "francia"

Újra Budapesten énekelt Zaz

Három évvel első Budapest parkos koncertje után ismét itt volt Zaz, a világhírű francia énekesnő. Szinte kizárólag csak anyanyelvén énekel, mégis óriási rajongótábora van nálunk is. Teltházas koncertet adott a hétvégén.

Meghalt Michel Legrand


szerző:
2019.01.26. 19:29
Meghalt Michel Legrand

Michel Legrand világhírű francia zeneszerző volt, ő írta egyebek mellett a francia musical alapjának számító Cherbourg-i esernyők zenéjét. Fél évszázados pályafutása alatt számtalan nagy rendezővel dolgozott együtt.

Győző, a nyelvzseni

Orosz? Francia? Vagy éppen arámi? A BeleValóVilág házigazdája nem ismer határokat!

Neymart megvette a francia Paris Saint-Germain!

Sporttörténelmi átigazolás: a 25 éves focistájáé lett a világ legdrágább sportigazolása, ugyanis 222 millió euróért, azaz 70 milliárd forintért kelt el a játékos.

Ez a rendező kimaxolta az egy négyzetméterre jutó sztárok számát!

A francia rendező, Xavier Dolan neve nem ismeretlen a művészfilmeket kedvelők számára, most azonban nagyon úgy néz ki, hogy hollywood-ba is betör, hiszen olyan A-listás sztárokkal dolgozik együtt többek között, mint Natalie Portman, Tom Hardy és Jessica Chastain!

Fókusz 2017-04-26


szerző:
2017.04.26. 17:25
Zsolti a himnuszok szakértője

Nincs olyan ország, amelynek ne ismerné a himnuszát Zsolti, aki szerint nem jó választás volt Magyarország himnusza.

Egy falat francia kultúra: interjú Zazzal

A francia nők divatosak, vékonyak, szellemesek, elragadó a kisugárzásuk, és van bennük valami megfoghatatlan varázslatosság. Ez mind illik Zazra, a világhírű francia énekesnőre is, aki Budapestre varázsolta egy koncert erejéig Franciaország kultúráját, és hirtelen egy hangulatos, párizsi kávézóban érezte magát riporterünk is, aki fellépése előtt beszélgetett Zazzal.

Mindkét túszejtőt ismerte a rendőrség

Mindkét túszejtőt ismerte a francia rendőrség a keddi templomi támadás előtt - ez derült ki azután, hogy mára sikerült azonosítani a második terroristát is. A két 19 éves férfi kedd délelőtt berontott egy észak-francia település templomába, megölte a papot, és túszokat ejtett. Végül lelőtték őket a rendőrök. Az Iszlám Állam terrorszervezet szerda este nyilvánosságra hozott egy videót, amelyben a támadást megelőzően a francia születésű fiatalemberek hűséget esküdtek nekik.

Eb: francia és portugál hajrá

Rendhagyó riportot készített a Fókusz az Eb döntő nagy összecsapásáról. A videóban Török Réka és Polgár Gáza riporterek párhuzamos dimenzióit láthatják francia, illetve portugál szemszögből. Lábjegyzet, jó lett volna, ha az egyik szemszög a magyar.

Egy meglepetés vendég mentette meg a desszertet?

Francia bundás kenyér barackkal. Ki mondana rá nemet? Mindenesetre Gordon bebiztosította magát a konyhában, és a csajok mellé behívta Jonathan Ross-t is, hogy jobban pörögjön a munka. Úgy tűnik, megérte!

A nagycsaládosok álma lesz az új Renault?

A francia márka új crossoverének legfelszereltebb verziója az Initiale. Ha nagycsaládosok vagyunk, különösen jó választás, hiszen 5 gyerkőc is lazán elfér benne. Nézzük, hogy szerepelt a teszten!

A Renault limuzint dobott a piacra


szerző:
2016.05.07. 12:30
A Renault limuzint dobott a piacra

A franciáktól megszokhattuk, hogy a kisméretű autók gyártásában az élen állnak, a nagyok terén viszont eddig nem voltak túl szerencsések. Legújabb konstrukciójuk a Renault Talisman egy igazi limuzin méretét öltötte magára. Vajon most sikerült?

Ceglédi Zoltán

Lopáskísérlet miatt indult eljárás a - minden bizonnyal részeg - francia pár ellen, akik március 19-én sikerrel játszották ki a parlamenti őrség éberségét. A páros a sötétben kivárta, míg mindkét épületszárnynál az ellenkező irányba fordultak az őrök - ekkor jöttek a hihetetlen mozdulatsorok. A Heti Hetes tagjai azon gondolkodtak, vajon milyen ittas ember lenne képes ilyen mutatványok végrehajtására. Ceglédi Zoltán pedig felidézte saját csínytevéseit is.

Világszerte francia ételeket főznek a séfek

Francia élményvacsora öt kontinensen egyszerre. Világszerte 1500 séf francia étel-különlegességeket készít hétfőn, így tisztelegnek a francia gasztronómia előtt. Éttermekben, nagykövetségeken, földön, és idén először hajókon és repülőkön is külön erre az alkalomra összeállított menüsorokat szolgálnak fel a vendégeknek.
 

Nem jött el az apa a tárgyalásra

Nem jelent meg hétfőn a magyar bíróságon, az a  francia férfi, aki a vád szerint évekig nem engedte el Bora Bora szigetéről magyar feleségét és kisfiát. Ügyvédje szerint most azért nem utazott ide a 18 ezer kilométerre lévő szigetről mert, nem kapta meg az idézést. A feleség azt mondta mai tárgyaláson: férje többször bántalmazta őt, és elzárta útleveleiket, ezért nem tudtak hazajönni. A vádlott ügyvédje szerint: sok az ellentmondás a nő vallomásában.

Íme a 21 éves lány, aki 12 nyelven beszél!

Spanyol, eszperantó, norvég, finn, orosz, francia, angol, német, olasz, dán, holland és svéd. A 21 éves Czeglédi Nagy Zsófia mindegyik nyelvet érti és beszéli.

Kisiklott a francia szuperexpressz egyik próbajárata

Ez az első amatőr felvétel a szerencsétlenségről. A legutóbbi információk szerint legkevesebb öt halott van, és több sebesült. Egy szakértő szerint a túlzott sebesség miatt történt a baleset, de nem zárható ki, hogy merénylet következménye a tragédia.

Vörös zóna – egy első világháborús francia csatatér, ami a mai napig képes ölni

Az első világháború egyik legvéresebb csatájának közelében van egy Párizs-méretű terület, ahová száz éve szigorúan tilos a belépés, mert tele van az ütközetekből visszamaradt lőszerrel, bombával, mérgesgáz lövedékkel, és egyéb hadianyaggal. A „vörös zónát” a mai napig nem tisztították meg, noha az előző évtizedekben rendszeresen használták, többek közt mezőgazdasági célokra. Ha valaki érteni szeretné, hogy mit jelent az anyagháború, és hogy miféle pusztításra volt képes az emberiség 100 évvel ezelőtt, annak tanulságos lesz az alábbi cikk, ami alapján belegondolni sem jó, hogy mekkora pusztítással járna egy korszerű fegyverekkel vívott világháború.

Francia citromtorta


szerző:
2015.07.17. 09:40
Francia citromtorta

Mautner Zsófi képviseli az újszerű és könnyedebb, „csajosabb” fogásokat, míg Nagy-Britannia neves konyháit is megjárt séf, Pataky Péter a nehezebb, magyarosabb, „férfiasabb”, ételeket készíti el, méghozzá kicsit újragondolva a hagyományos recepteket.

Citroen DS3


szerző:
2015.02.08. 12:05
Citroen DS3

Eljött az idő, óvodába került a VS3, ami pontosan négy éves lett, és úgy döntöttek a franciák, hogy ráfér egy kis ráncfelvarrás. Lássuk mi változott!

Veszélyben vannak az újságírók?

Miközben az egész világ lélegzetvisszafojtva figyelte a pénteki mentőakciót, a Fókusznak sikerült exkluzív interjút készítenie azzal a francia újságíróval, aki személyesen ismerte a Charlie Hebdo egyik meggyilkolt munkatársát, aki Franciaország egyik leghíresebb karikatúristája volt.

Sophie Marceau keményen megdolgozott a sikerért

A francia színésznőnek nem voltak befolyásos ismerősei, a saját erejéből építette fel karrierjét.

A bisztrók izgalmas világa


szerző:
2013.04.10. 19:00
A bisztrók izgalmas világa

Nem túl meglepő a tény, miszerint Franciaország a bisztrók őshazája. A francia bisztrók, vagy más néven brasserie-k ebből következően a hatvanas évek gyorsétkezdéit jelentették, de a szómagyarázat azért nem ennyire egyszerű.

A főzés egyeteme: magyar blogger a francia padokban

Lyonban járt a Fókusz, a francia szakácstudomány fővárosában. A Bocuse Intézet az a hely, ahol a szakácsképzés egyetemi körülmények között zajlik, ahol korábban még sosem tanult magyar. Mostanáig.

Fókusz 12-02-01


szerző:
2012.02.01. 19:50
Fókusz 12-02-01

Fókusz: Mai adásunkban itt lesznek velünk azok a sztármodellek, akik ezentúl nem a testükből élnek. Utánanéztünk, mi állhat Ambrus Attila stílusváltásai mögött és Wolf Kati is érkezik egy franciás premierrel!

Meghalt az elrabolt francia asszony

A 66 éves mozgássérült asszonyt október 1-én hurcolta el kenyai házából 10 fegyveres.

Késelés miatt sztrájkolnak a francia kalauzok

A szolidaritásból tüntető vasúti ellenőrök miatt országszerte fennakadások voltak.

Nemzetközi „dizájn mustra” a város szívében

Harminc európai nemzet jellemző dizájntermékeit vonultatja fel a budapesti Design Terminál Couleur local című kiállítása.

Mesterséges kómában a megégett lány

A 22 éves magyar lány a franciaországi Agen városában, pénteken szenvedett életveszélyes égési sérüléseket.

Új vezetéken „érkezik” a gáz

Orosz, olasz, francia és német vállalatok aláírták a Déli Áramlat gázvezeték részvényesi szerződését.

Magyar és francia borok lepték el a Budai Várat

Új intézet átadása és kóstoltatás is szerepelt a szerdán kezdődő borászati ünnepségen.

Hasis lapult a csomagban


szerző:
2011.08.08. 12:41
Hasis lapult a csomagban

Hasisgyantát találtak a vámosok a letenyei határátkelőnél egy francia rendszámú autóban, a 18 gramm kábítószert lefoglalták.

Újra meglebbent a francia forradalom zászlaja

A francia forradalom jelenleg legrégebbinek tartott zászlajára találtak rá Quintigny falu polgármesteri hivatalának padlásán.

Gyerekmérgezés


szerző:
2011.06.17. 07:10
Fenekét mutogatta rajongóinak a Taxi sztárja

Őrizetbe vették Sami Naceri francia színészt Cannes-ban, mert rajongóinak a hatsóját mutatta meg, közös fotó helyett.

Nőket löktek ki repülőből rendőrök

Egykori argentin rendőrtiszteket tartóztattak le a harmincnégy éve meggyilkolt nők ügyében.

Médiasztárból államfő?


szerző:
2011.04.14. 11:14
Médiasztárból államfő?

Államfőnek jelölteti magát Franciaország egyik legnépszerűbb tévés személyisége. Nicolas Hulot közismert természetvédő a franciáknál.

Nemzetközi erők támadják Líbiát

Vadászgépekkel és hadihajókkal támadják szombat este óta Líbiában a Kadhafihoz hű hadsereget.

Egy hónapja tart a felkelés Líbiában

A kormányellenes erők kezdetben sikereket értek el, de az utóbbi időben Kadhafi erői visszafoglaltak több várost is tőlük.

Meghalt Annie Girardot


szerző:
2011.03.01. 10:33
Meghalt Annie Girardot

A 79 éves színésznő egy párizsi kórházban hunyt el, miután hosszú évek óta Alzheimer-kórban szenvedett.

Mitől spanyol a viasz, vagy sváb a bogár?

A franciák a mi franciasalátánkat orosznak hívják, a svédek a svédasztalt inkább szendvicsasztalnak, és a spanyoloknak is nyomozniuk kell, ha fel, vagy megtalálni szeretnék a spanyolviasz eredetét.

Rosszul lett a pilóta egy francia repülőgépen

Meg kellett szakítani a Boeing 777-es gép útját. A pilótát kórházba szállították.

Meghalt egy francia fotóriporter Tunéziában

Lucas Mebrouk Dolegát egy könnygázdoboz találta fejbe és sebesítette meg.

Michel Platini egy hullámhosszon Orbánnal

Orbán Viktor kormányfővel és Csányi Sándor MLSZ-elnökkel találkozott Budapesten Michel Platini, az UEFA elnöke.

Sarkozy támogatja a magyar uniós elnökséget

Nicolas Sarkozy támogatásáról biztosította a 2011 első félévében esedékes magyar uniós elnökséget - mondta el Orbán Viktor Párizsban.

Megalakult az új francia kormány


szerző:
2010.11.15. 09:17
Megalakult az új francia kormány

A kabinetben a szombaton lemondott kormány több kulcsszereplője ismét feladatot kapott.

Fittyet hánynak a szörfösök a viharra

Viharos szél és esőriasztás Bretagne-ban. Az Atlanti-óceán Franciaországi partjainál ítéletidő pusztít. Ám ez nem mindenkit zavar.

Verseskötetben érkezett a bomba


szerző:
2010.11.04. 14:12
Verseskötetben érkezett a bomba

Újabb, csomagba rejtett bombát találtak és semmisítettek meg, miután a francia nagykövetség riasztotta azt athéni hatóságokat egy küldemény miatt.

Nem csitulnak a franciák


szerző:
2010.10.28. 15:34
Nem csitulnak a franciák

Több százezer ember vonult utcára csütörtökön Franciaországban.

Igen a francia nyugdíjreformra


szerző:
2010.10.27. 21:09
Igen a francia nyugdíjreformra

Jóváhagyta a francia nemzetgyűlés szerdán a nyugdíjreformot: az eddigi 60-ról 62 évre emelik a nyugdíjkorhatárt.

Fogy az üzemanyag, gyarapszik a szemét

Már a stratégiai üzemanyag-tartalékokat használják Franciaországban.

Vészhelyzet a franciáknál


szerző:
2010.10.22. 10:58
Vészhelyzet a franciáknál

A francia rendőrség elkezdte felszámolni egy Párizs közelében működő olajfinomító blokádját és vészhelyzetet hirdettek az akadozó üzemanyag ellátás miatt.

Tovább folytatódnak a francia összecsapások

Egész napos sztrájk bénítja meg Franciaországot. A szakszervezetek a kormány nyugdíjreformja ellen tiltakoznak.

Lángokban álló utcák, közlekedési káosz Párizsban

Gyújtogatnak és szemetet borítanak iskoláik elé a fiatalok, lassítják a forgalmat a teherautósofőrök, Franciaországban.

Üzemanyag krach a franciáknál?


szerző:
2010.10.17. 16:08
Üzemanyag krach a franciáknál?

Közleményben cáfolta azokat a híreket a kormány, amelyek szerint kerozinhiány van a francia repülőtereken.

Kézzel-lábbal koncerteznek Pécsett

Nicolas Frize kortárs zeneszerző interaktív koncertet szervez környékbeli önkéntesekkel a pécsi ZeneParkban.

Nem nyugszanak a kedélyek a franciáknál

Egy hónapon belül a harmadik alkalommal hirdettek meg a francia szakszervezetek általános sztrájkot és tömegtüntetéseket keddre.

Barlangász után kutatnak Franciaországban

Franciaországban egy eltűnt barlangászt keresnek. A mentőcsapatok reménykednek, mert életjeleket észleltek.

Fejmosást kaptak az EU-tól a franciák

Szégyenteljesnek minősítette az igazságügyi EU-biztos kedden Brüsszelben azt, ahogy a francia hatóságok a romákkal bánnak.

Megállt az élet Franciaországban

Zárva vannak a hivatalok, bankok, miközben a tömegközlekedés is leállt.

Hőlégballonnal szelik át a csatornát

Három francia férfi indul el vasárnap, hogy megismételje a híres pilótanő által megtett utat.

Depardieu nem rajong Binoche-ért


szerző:
2010.09.02. 14:31
Depardieu nem rajong Binoche-ért

Juliette Binoche francia színésznőt megdöbbentette, hogy honfitársa, Gerard Depardieu senkinek nevezte egy lapinterjúban.

Lézerrel bolondította meg a repülőket

Fél év felfüggesztett börtönre ítéltek egy férfit, mert lézerrel világított a repülők pilótafülkéire.

Zseniális művészt gyászol Franciaország

Franciaországban meghalt az ország egyik legismertebb filmrendezője, Alain Corneau.

Kihajította gyermekét az ablakon


szerző:
2010.08.27. 12:14
Kihajította gyermekét az ablakon

Kidobta a nyolcadik emeletről kéthetes kislányát egy francia nő csütörtök délután. A gyermek a helyszínen életét vesztette.

Az eltűnt francia lány barátját keresik

21 hónapja vizsgálják a rendőrök a francia diáklány, Ophélie halálát.

Eltiltották Anelka-t


szerző:
2010.08.18. 15:52
Eltiltották Anelka-t

Tizennyolc válogatott mérkőzéstől tiltotta el a Francia Labdarúgó Szövetség Nicola Anelka-t.

Nekiestek tanáruknak a francia diákok

A diákok azért verték meg a férfit, mert pedofil képeket találtak a mobiltelefonján.

Egy évre mosókonyhába zárta férjét

A férfi csak lejárt szavatosságú tésztát kapott enni, miközben neje és annak szeretője megszabadították fél millió eurójától.

Újszülöttek maradványaival volt tele a ház

A francia asszony 8 gyermekét fojtotta meg, míg férje még a terhességeiről sem tudott.

Légycsapókat osztogat a polgármester

A falu első embere szeretné felvenni a harcot a települést elárasztó legyek ellen.

Kiszámíthatatlan a francia légiközlekedés

A légiirányítók sztrájkja bénítja meg a francia repülőközlekedést. Számos járatot törölni kellett, köztük két budapestit is.

Pénzért szexeltek tinilányokkal Ribéry-ék?

Vizsgálóbírói nyomozást indítottak a francia focisztárokat, Franck Ribéry, és Karim Benzema ellen.

Luxusra költött közpénzt két francia politikus

Egyikük az adófizetők pénzéből bérelt magángépet, másikuk pedig drága szivarokat vett közpénzből.

Párizsi zavargások: 15 év börtön

Három és tizenöt év közötti börtönbüntetést szabtak ki négy fiatalemberre.

Anelka búcsút mondhat a válogatottnak

Többé nem játszhat a nemzeti tizenegyben a londoni Chelsea csatára - közölte a francia futballszövetség távozó elnöke.

Kifogott a kánikula a gigasütin


szerző:
2010.07.03. 09:20
Kifogott a kánikula a gigasütin

A több mint 30 fokos melegben megpuhult és ezáltal statikailag megrogyott a párizsi süteménytorony rekord.

Harminc évet kapott a francia kannibál

A férfit azért ítélték el, mert megölte egy korábbi cellatársát, és elfogyasztotta a tüdejét.

Világvége hangulatban a franciák

Politikai ügy lett Franciaországban a nemzeti futball-válogatott csúfos szerepléséből a dél-afrikai focivébén.

A francia bukás miatt boldogok az írek

Kárörömmel kommentálták Írországban a francia válogatott keddi kisesését a dél-afrikai vébén.

Dagad a francia focibotrány


szerző:
2010.06.22. 11:16
Dagad a francia focibotrány

Már egy gyorsétterem hálózat és egy bank is visszavonta azokat a hirdetéseit, amelyekben a nemzeti csapat tagjai szerepelnek.

Vízicsata a tonhalakért


szerző:
2010.06.05. 17:24
Vízicsata a tonhalakért

Egy brit Green Peace aktivista lábát átlőtték egy szigonnyal miután társaival ki akarták ereszteni a tonhalakat a hálóból.

Német hadisírokat gyaláztak Franciaországban

A kereszteket összetörték, a sírköveket felborogatták az ismeretlenek Alsace régió egyik katonai temetőjében.

Flakkonnal támadt Sarkozyre egy diák

Vizes palackot dobott kedden egy fiatal a francia államfő felé.

Kiskorú prostikhoz volt köze francia focistáknak?

Az egyik válogatott játékos elismerte, hogy kapcsolata volt egy prostituálttal, de azt állította: nem tudta, hogy kiskorú.

Áramütéssel kínozták a show résztvevőit

A műsort egy híres, az 1960-as években végrehajtott szociálpszichológiai kísérletről mintázták.

Holtan találták az egyik leghírhedtebb foglyot

Holtan találták börtöntcellájában Jean-Pierre Treiber-t, aki tavaly médiaszenzációvá vált vakmerő szökésével.

Nagypapa lett Nicolas Sarkozy


szerző:
2010.01.13. 14:10
Nagypapa lett Nicolas Sarkozy

Menye egy fiú csecsemőnek adott életet, akinek állítólag "nagyon szokatlan" nevet adtak.

Kiürítették a francia parlamentet

Bombatámadás miatt szerdán kiürítették a francia parlamentet.

Bírósági eljárás indul Jacques Chirac ellen

Azzal vádolják, hogy párizsi polgármesterként nem létező állásokról szóló szerződéseket adott munkatársainak.

Lebontják „dzsungelt”


szerző:
2009.09.21. 09:44
Francia fiatalok törtek-zúztak az Aquaworldben

A 17 fiatalt nem engedték be a fürdőbe, mert nagyon koszosak voltak.

Ismét egy francia légiszerencsétlenség

Lezuhant egy helikopter nyolc utassal az Alpokban, mindenki életét vesztette.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való