KERESÉS search-close

forróság

39 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "forróság"

 Nem csak a hangulat volt forró a VOLT Fesztivál első napján

Ha hihetünk az előrejelzéseknek, akkor a VOLT Fesztivál első napján lesz a legforróbb. A riportból az is kiderül, hogy honnan ered a fesztivál neve, valamint Korda Gyuri bácsiéktól is hallhatunk hangulatjelentést!

Óriási a hőség Európában, a melegrekordok is megdőlhetnek

Akár 45 fokos forróság is lehet Franciaországban a napokban, de Európa nagy részét érinteni fogja a hőség. Megteltek a strandok, vagy sokan jobb híján a szökőkutakban hűtik magukat. Még az Északi-tenger partján is annyi helyenként a strandoló, mintha Floridában lennénk. Az előrejelzések szerint sokfelé megdőlnek a napokban a melegrekordok is.

Hőségre hangolva: tényleg 2019 lesz az eddigi legmelegebb év?

Olyan forró nyár jön, ami még a meteorológusokat is megdöbbenti. 2019 lehet az eddigi legmelegebb év. Brutális időjárást jósolnak a nyárra. Az internetet ilyen és ehhez hasonló szalagcímek lepték el. Utánajártunk, vajon tényleg ennyire forró lesz a helyzet?

90 fokkal van melegebb Ausztráliában, mint az USA-ban

Csaknem 90 fokkal van melegebb Ausztráliában most, mint az Egyesült Államokban, ahol sarkvidéki hideg keseríti meg az emberek életét. Ausztráliában a karácsony óta tartó hőhullám miatt sok helyen utak olvadtak meg és milliószámra pusztulnak az állatok. Európát sem kíméli az időjárás. Az Egyesült Királyságban és Németországban például havazás bénította meg a közlekedést.

 

Ilyen idő lesz hétvégén! (augusztus 4-5.)

Az egész kontinensen hőség van, hétvégén még frissítő széllel sem számolhatunk Magyarországon. Nagyon meleg lesz! Vigyázzanak magukra, fogyasszanak sok folyadékot!

Így éld túl a hőséget egy panelban!

Egy évvel ezelőtt négy megyére adott ki legmagasabb fokú figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat. A hőség már-már életveszélyes, 10-15%-kal több beteg kerül ilyenkor kórházba. Egy budai panelházban jártunk akkor, és kíváncsiak voltunk hány Celsius fokot mutat a hőmérő a klíma nélküli emeleti lakásokban.

Teszteltük, hol van a legmelegebb!

Pont egy évvel ezelőtt hőmérővel szállt fel a Fókusz stábja a villamosra, metróra, ült a dugóban, a kibírhatatlan hőségben. Hihetetlen, de volt már ennél is durvább kánikula Magyarországon, amikor még a Balaton is kiszáradt.

NYÁR: Munkahelyi ruhakódex a legmelegebb napokon!

A tomboló forróságban egyre több kivillanó melltartóval és félmeztelen férfiakkal lehet az úton találkozni. A nyári melegben mindenki próbál legkevesebb textilt magára venni. De, mi a helyzet, ha dolgozni megy az ember? Van, olyan munkahely, ahol csak nejlonharisnyában járhatnak a nők még tikkasztó melegben is. Ennek jártunk utána pontosan egy évvel ezelőtt!

Extrém forróság várható!

Egy évvel ezelőtt számoltunk be arról, hogy az amerikai meteorológusok szerint az akkori nyár minden eddiginél melegebb lesz, hosszantartó hőségre és szárazságra kell számítanunk. De nem csak a tengerentúlon tombolt a kánikula, hanem Európában is. Kiderült, hogy Magyarországon, az akkori előrejelzések szerint tartósan 30-35 fokot jósoltak meg.

Nyugaton hűvös, keleten forróság

Csaknem 15 fok különbség volt az ország legmelegebb és leghűvösebb pontja között. Sopron környékén alig 20 fok körül volt, míg Mátészalkán 34 fokot mértek. Péntek éjszaka egy hidegfront érte el az országot, hamarosan pedig a keleti országrészben is jócskán lehűl a levegő, viharok is lehetnek. Jövő héten aztán újabb felmelegedés jön, de akkora kánikula már nem lesz, mint amilyen az elmúlt napokban volt.

Egyre többen lesznek rosszul a hőségben

A napok óta tartó hőség már a fiatal, egészséges szervezetre is veszélyes. Egyre többen lesznek rosszul az utcákon, és kerülnek kórházba, főleg kiszáradás miatt. 37 fok felett már 30 százalékkal több a közlekedési baleset is. Pénteken volt a héten a legmelegebb, az egész országban harmadfokú riasztás volt érvényben. Budapesten csaknem 100 éves rekord dőlt meg, méghozzá 3 fokkal. De sok helyen 40 foknál is melegebb volt. Szombattól viszont, még ha csak kicsit is, de már enyhül a forróság.

Túlélőpraktikák a panelban, így vészelheti át a hőséget

Négy megyére adott ki legmagasabb fokú figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat. A hőség már-már életveszélyes, 10-15%-kal több beteg kerül ilyenkor kórházba. Egy budai panelházban jártunk. Kíváncsiak voltunk hány Celsius fokot mutat a hőmérő a klíma nélküli emeleti lakásokban.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Figyelem! Mit kell elszenvednie annak, aki a tűző napon a kocsiban ragad?

Manapság egyre több olyan balesetről hallani, ami tragédiával is végződhetett volna. Páldy Anna főorvos szerint hőségben, tűző napon még öt percre sem szabad az autóban hagyni sem gyereket, sem állatot, még akkor sem, ha néhány centiméterre lehúzva hagyjuk az ablakot. A felforrósodó műanyagok miatt 1-2 perc alatt 50-60 fokra melegedhet fel az utastér, ami végzetes lehet.

Divattippek Olaszországból a legforróbb napokra!

A forró nyár úgy tűnik végérvényesen megérkezett Magyarországra is. A legtöbben valószínűleg egy tó vagy egy tenger partján éreznék jól magunkat a kánikulában, vagy épp egy vízparti fesztiválon? A most következő szettekben bárhova mehetünk, és a legnagyobb fesztiválok alapkellékeiként is remek szolgálatot tesznek.

Vigyázat! Íme, a filmtörténet 10 legforróbb pillanata!

A tikkasztó melegre való tekintettel és az Elemi ösztön évfordulójának alkalmából, úgy döntöttünk, összeszedünk néhány szexi jelenetet, melyek biztosan ismerősek lehetnek a mozik vásznairól, illetve amik láttán a te szád is biztosan tátva marad!

Akár 37 fok is lehet

Még nagyobb hőség várható a következő napokban. Zivatarok is lehetnek, ez azonban kevésbé hűsíti majd a levegőt, inkább még fülledtebbé teszi. Hétfőn akár 37 fok is lehet, főleg az ország déli részén. Igyanak minél többet, leginkább vizet, és legkevésbé  alkoholt!

Az idei legmelegebb nap lehet ma!


szerző:
2017.06.28. 09:17
Az idei legmelegebb nap lehet ma!

Forróság és kánikula várható! A Meteorológiai Szolgálat főként az ország déli részére és a Kisalföld egyes térségeire másodfokú figyelmeztetést adott ki a várható hőség miatt. A csúcshőmérséklet általában 32, 37 fok közelében alakul, az Alföld déli részén lesz a legmelegebb.

(Kép: Nagy György)

Extrém forróság várható! Mi az oka, és hogyan éljük túl?

Az amerikai meteorológusok szerint az idei nyár minden eddiginél melegebb lesz, hosszantartó hőségre és szárazságra kell számítanunk. De nem csak a tengerentúlon tombol a kánikula, hanem Európában is. Magyarországon, az előrejelzések szerint, tartósan 30-35 fokra számíthatunk. Hogy a melegrekord megdől-e, azt egyelőre nem lehet tudni, de még az ország leghidegebb településén, Zabaron is 30 fokot mértek kedden délután.

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!

Fókusz 2017-06-20


szerző:
2017.06.20. 18:55
FIGYELEM: Ne hagyjuk a kutyát a forró autóban!

Állatorvosok és állatvédők is figyelmeztetnek arra, hogy a „kutyameleg” kocsiban ne hagyjunk kint állatot. A járművekben hagyott kisállatok akár már tíz perc alatt válságos állapotba kerülhetnek.

Szavazz! Te melyik sztár helyében lennél most szívesen?

Hivatalosan is beköszöntött a nyár egy pár napja, amit természetesen hazai hírességeink is kiélveznek. Mutatjuk, hogyan töltik a sztárok a forró napokat…

Akár 50 fok is lehet?


szerző:
2016.07.06. 07:25
Akár 50 fok is lehet?

Tavaly nyáron az RTL Klub Híradója körbejárta a nagyvárost és a vidéki földeket, hogy milyen körülmények között dolgoznak az emberek a rekkenő nyári melegben. Vajon hogy bírják elviselni a tűző napot a szabadban dolgozó emberek?

Mennyire pezsgett a piac nyáron?

A forró nyár a nagymárkák számára komoly lehetőséget jelentett. Hogy mennyire pezsgett a piac, azt most megmutattuk önöknek a Brandmániában!

Rejtett kamerával jártunk az onkológián, embertelen körülményeket találtunk

Tömeg és forróság az Országos Onkológiai Intézet egyik rendelésén. Az alagsorban egymáshoz zsúfolódik 50-60 ember, sokaknak ülőhely sem jut. A helyiségben rettentő meleg van, a várakozókról folyik a víz, légkondi nincs, az ablakot sem lehet kinyitni.

Egy forró nyári nap Hajdúszoboszlón

A július eleji ember próbáló kánikula egyik legforróbb napján, Európa legnagyobb strandján, a hajdúszoboszlói Hungarospa-ban jártunk, hogy megvizsgáljuk, mi mindent jelent ma a strandélmény, mi mindent lehet csinálni, mit esznek-isznak a vendégek, és hogyan szórakoznak, miközben pancsolnak.

Túlélési tanácsok hőségriadó idejére

Szerdáig akár 40 fok is lehet napközben, Dr. Páldy Anna főorvos mondta el a legfontosabb tudnivalókat az egészségünk megőrzése érdekében.

Hőség: több tucatnyi fürdőzőt kellett menteni

Tikkasztó hőség volt országszerte, a több napja tartó forróság vasárnap tetőzött. Az utcák szinte üresek voltak, a strandokon viszont zsebkendőnyi hely sem volt. Az elmúlt 24 órában csak a Velencei-tóból 33 embert kellett kimenteniük a vízimentőknek, a Balatonból tucatnyit. A hőség ellenére voltak, akik ma is dolgoztak a földeken, de szenvedtek a hőség miatt azok is, akik otthon, a lakásban. A következő napokban enyhül a meleg, és heves zivatarokra is számítani kell.

Előzetes: A több napja tartó forróság ma tetőzött

Tikkasztó hőség országszerte. Az utcák szinte üresek voltak, a strandokon viszont zsebkendőnyi hely sem volt. Az elmúlt 24 órában csak a Velencei-tóból 33 embert kellett kimenteniük a vízimentőknek, a Balatonból tucatnyit. A hőség ellenére voltak, akik ma is dolgoztak a földeken, de szenvedtek a hőség miatt azok is, akik otthon, a panelben voltak. Hogy mire lehet számítani este, és a következő napokban, elmondjuk 6-kor az RTL Híradóban.

Hűsítő nyári hétvége az Alföldön

Legutóbbi adásunkat az első igazi forró nyári hétvégén forgattuk. Azonban nem nagy tavaink mellé mentünk egy kis felüdülésért, hanem az Alföldön barangoltunk, és bizony itt is találtunk épp elég kellemes és izgalmas vizes kikapcsolódást.

Éjszakánként sem sokat hűl a levegő

Országszerte tombol a kánikula, és az igazi forróság még csak ezután jön. Már éjjelente sem csökken a levegő hőmérséklete 25 fok alá. Ezért az országos tisztifőorvos másodfokú hőségriasztást rendelt el hétfő éjfélig. A legmelegebb nap vasárnap lehet: az előrejelzések szerint 36 fok lesz.

Hétvégén akár 35 fok is lehet


szerző:
2015.06.08. 18:30
Hétvégén akár 35 fok is lehet

Országszerte tombol a kánikula, és az igazi forróság még csak ezután jön. Hétvégén akár 35 fok is lehet. A melegben már most sokan vannak rosszul, ilyenkor több például az infarktus. Az orvosok szerint azonban a legtöbben azért lesznek rosszul, mert nem isznak eleget és kiszáradnak. Ilyenkor még a gyógyszerek is másképp hatnak.

 

Hőség: van, aki forrón szereti?


szerző:
2014.06.10. 17:00
Hőség: van, aki forrón szereti?

Alig kezdődött el a nyár, rögtön megdőlt a melegrekord. Az Időkép szerint Csongrádban délután kettőkor már 37,8 fokot mértek, ennyi ezen a napon még soha sem volt az országban.

Kánikula etikett: a ruhák és a forróság kapcsolata

Meddig vetkőzhetünk, amikor már elviselhetetlen a hőség? Miben nem illik, miben tilos és miben ciki dolgozni menni, vagy az utcán flangálni? Klaffoghatunk-e vietnámi papucsban a munkahelyünkön vagy harisnya nélkül a hivatalban?

Strandlesen a VV tüzes lányaival


szerző:
2012.06.22. 19:30
Strandlesen a VV tüzes lányaival

Kenegetés és hűsölés – talán a két legfontosabb teendő a kánikulában. Persze az sem mindegy, mindezt hol tesszük és mennyiért. 2 szőke bombázó útnak indult, hogy felderítsék a terepet!

Az egyik legforróbb év volt a tavalyi

Az éghajlati adatok hivatalos feljegyzése óta a tavalyi bizonyult az eddig mért két legforróbb év egyikének világszerte.

Sokkoló hírek Moszkvából


szerző:
2010.08.08. 12:15
Sokkoló hírek Moszkvából

Csak a munkahelyéül szolgáló kórházban harminchárom beteg halt meg két nap alatt - írja egy blogger.

Nem javul a meleg helyzet Oroszországban

Az orosz fővárosban tombol a hőség, és a közeli erdőtüzek miatt fojtogató füst borít mindent.

Harmadfokú hőségriadó országszerte

Ezekben a napokban 30, 32 fok lesz az átlagos középhőmérséklet, a következő kategória a katasztrófahelyzet.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való