KERESÉS search-close

folyó

91 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "folyó"

Rendőrök mentettek ki egy férfit a megáradt Bodrogból

Rendőrök mentettek ki egy férfit a megáradt Bodrogból szombaton délután. A 62 éves sárospataki férfi kenujába kapaszkodva sodródott a folyón. Nem sokkal az után, hogy vízre szállt, felborult. A rendőrök az autójukból vették észre a bajba jutott embert. A közeli csónakházból kenut szereztek, és beeveztek az átfagyott férfiért, akinek úgy tudjuk, nem esett komolyabb baja.

Hatalmas jégkorong a folyón


szerző:
2019.01.18. 18:36
Hatalmas jégkorong a folyón

Különleges képződményt teremtett a természet az Egyesült Államok északkeleti részén.Nem messze Portland városától a csonterepesztő hideg ellenére csak részben fagyott be egy folyó vize, de nem akárhogy.

 

ÁRADÁS: így öntötte el Franciaország egy részét a víz

Legalább hatan meghaltak a délkelet-franciaországi súlyos áradásokban. Az utóbbi napok nagy esőzései miatt a folyók kiléptek medrükből, és egész településeket öntöttek el. Sok ember esett a víz fogságába, őket csónakokkal és helikopterekkel mentik. Köszönjük a felvételeket Kuun Aladárnak.

Sár és sziklaeső Svájcban


szerző:
2018.08.09. 14:51
Sár és sziklaeső Svájcban

Kedden kavicsos és saras törmelék tört ki a kis svájci Chamoson falu folyójából.

Mikroműanyaggal szennyezett több hazai folyó is

A Rábában például naponta több mint 20 milliónyi mikroműanyag-részecske úszik le – derült ki egy friss kutatásból. Az apró műanyagdarabok a szemétből, kozmetikumokból vagy ipari tevékenység miatt kerülhetnek a vizekbe. Szakemberek szerint Magyarországon a helyzet még távolról sem katasztrofális, de időben kell lépni, hogy ne is váljon azzá.

Rejtélyes szennyezés a Dunán

Olajszennyezés a Dunán. A káros anyag a helyiek szerint évek óta szivárog a talajból a folyóba Csepelnél. Erről egyik nézőnk felvételt is készített. Megkeresésünkre az Országos Vízügyi Főigazgatóságnál azt mondták, tudnak az olajszennyezésről, amely sérült olajtartályokból származhat.

 

A TERMÉSZET EREJE: Jégzajlás a Szamos folyón

Mikes Norbert felvételén jól látszik, jég borítja a Szamos felszínét. Parttól- partig ér, amíg a szem ellát. Több 10 km hosszan úszik az árral. A víz szintje méterekkel megemelkedett. A folyó kilépett a medréből és pillanatok alatt elöntötte az árteret. A töltés mentén végig áll a víz. Készültség van. Forrás: Crome Foto&Video

TRAGÉDIA: Puszta kézzel próbálta kiszabadítani a jég alól kislányát

Beszakadt a jég a Sajón egy hétéves kislány alatt, a gyerek holttestét vasárnap, késő este találták meg. Bartánőivel, a szülők engedélye nélkül mentek a befagyott folyóra játszani vasárnap délelőtt. A másik két gyerek látta, hogy a jég beszakad a kislány alatt, de nem mertek szólni. Két órával később vallották be, mi történt, de mire megtalálták, a kislányon már nem lehetett segíteni.

Százezren nézték meg a kínai hullámot

Brutális árhullám egy kínai folyó torkolatánál. Nem váratlan jelenségről van szó, évente egyszer előfordul. A látványosság nem veszélytelen, korábban sokan meghaltak már azok közül, akik látni akarták. Ezúttal százezren voltak kíváncsiak a ritka természeti jelenségre.

Ukrajnában találták meg a fiú holttestét

Két hét után, Ukrajnában találhatták meg annak a 15 éves fiúnak a holttestét, aki öccsével még augusztus elsején tűnt el a Tiszában Benknél. A 12 éves kisfiút 2 nappal később találták meg, bátyját azonban tegnapig keresték. Turisták találtak rá. Még nem tudták azonosítani a gyermeket, de a vízimentők szerint, szinte biztos, hogy a két hete eltűnt kisfiút sodorta partra a víz.

Orrfacsaró bűz, és horrorisztikus állapotok – Árvíz után vagyunk

Sajnos felejthetetlenné vált 2013 nyara. A Duna úgy döntött, kitér medréből és mindent maga alá gyűr. Az akkori stáb bemerészkedett a lesújtóan szomorú árvízi területekre.

Drámai videó Kínából: folyóba dőlt a ház

Folyóba dőlt egy lakóház a tulajdonosa szeme láttára. A jelenetet egy környékbeli felvette a telefonjával. Az épület romjai aztán egy hidat is tönkretettek. A katasztrófában senki nem sérült meg.

Magyar Csalagút valahol a Duna alatt

Száraz lábbal átkelni a Dunán, ha nem is az emberiség régi álma, mindenesetre évszázadokon át lehetetlen volt. Van azonban egy titkos alagút, ahol ez lehetséges.

Magyar tudósok a Mars titkairól


szerző:
2015.10.14. 18:45
Magyar tudósok a Mars titkairól

270 millió kilométeres távolságból igazolták magyar kutatók, hogy léteztek folyók a Marson. A hordalékukba került kavicsok formáját vették alapul. Egy matematikai modell és földi kísérletek segítségével azt is megállapították, hogy a kavicsokat milyen távolságra és mennyi idő alatt sodorták le a marsi folyók.

Labda után ugrott a folyóba, meghalt a fiú

Megtalálták a Körösben elmerült fiú holttestét. A 15 éves gyerek még szerdán tűnt el a folyóban, miután beúszott egy vízbe esett focilabdáért. A fiút egy közelben táborozó mentőcsapat azonnal keresni kezdte, de csaknem egynapos kutatás után már csak a holttestét tudták kiemelni a vízből.

Kimentették a folyóból


szerző:
2015.06.10. 18:50
Kimentették a folyóból

Akciófilmbe illő módon mentettek ki egy elsodort férfit egy megáradt folyóból Kínában. Szerencséjére meg tudott kapaszkodni egy hordalékkupacban a folyó közepén, a sodrás miatt azonban a vízben nem lehetett megközelíteni.
 

14 órát fejjel lefelé lógott, túlélte

Túlélte az ütközést, a zuhanást a folyómederbe, és azt is, hogy 14 órán át fejjel lefelé lógott a jégideg víz felett egy másfél éves kislány az Egyesült Államokban. A kis Lily és anyja hazafelé tartott péntek éjjel, amikor autójával áttörte egy híd korlátját és lezuhant. A nő meghalt. A gyereket csak másnap délelőtt vette észre egy arra járó horgász.

BECSAPÓDÁS: Az utasszállító a tengelye körül 90 fokkal elcsavarodva zuhan

A gép szárnya elsodor egy arra haladó kocsit és a híd korlátját, majd a folyóba csapódik. Többen rögzítették a sokkoló balesetet, ami Tajvan fővárosában, Tajpejben történt. Összesen 58-an voltak a fedélzeten.

Hosszú tetőzés és lassú apadás várható

Továbbra is több tízezren védik a gátakat, a Duna azonban nem áll meg. Az utolsó nagy csatát Baján vívják, itt 991 centiméteres rekord vízmagasságot ért el a folyó. A szakemberek hosszan tartó tetőzésre és lassú apadásra számítanak.

Rekordokat dönt az évszázad árvize

A Belgrád rakpartra rá sem lehet ismerni. Szentendre sétáló utcái turisták helyett homokzsákokkal vannak tele. A vizek városát, Győrt, pedig teljesen elárasztotta a víz. A Duna csak jön, és jön, pedig még több nap van a tetőzésig.

A Tisza medre porzik az ürességtől

A Fókusz riportere Vásárosnaményban ütközött bele a felismerésbe: a korábban strandolóktól dúskáló Tisza vízének magassága extrém módon lecsökkent. D. Tóth András óriásfolyónk medrében napozott és piknikezett.

A Dunában kutatnak az eltűnt portugál fiú után

Búvárok és rendőrök szálltak vízre a Duna budapesti-déli szakaszán: Goncalo Ferrazt keresik. Ugyanis a 22 éves portugál egyetemista május 11-én a folyóba ugrott az Erzsébet hídról. A fiút azóta sem találják.

Folyóba zuhant egy helikopter New Yorkban

A gépen a pilótával együtt 5-en voltak, egyikük meghalt. Még nem tudják, hogy miért zuhant le a gép.

Fókusz 11-08-17


szerző:
2011.08.17. 20:20
Fókusz 11-08-17

Fókusz: A fél celebvilágot átverte, Sebestyén Balázst utolérte a végzete. Vastag Csaba tudta őt zavarba hozni. Az X-Faktor győztese kávéval a kezében váratlanul besétált Balázsék stúdiójába, mi végig forgattuk mi történt ezután. Kiskutya vagy sportautó? Melyik segíthet bennünket abban, hogy mások figyelmét magunkra vonjuk, esetleg leendő párunkra rátaláljunk?

Nem keresik tovább a Rábában eltűnt fiút

A 15 éves fiú vízitúra közben tűnt el még kedd este.

Tragédia a Kis-Sajónál


szerző:
2011.07.16. 12:22
Tragédia a Kis-Sajónál

Egy 14 éves gyerek fulladt a folyóba péntek délután.

Nyuszija után ugrott a folyóba


szerző:
2011.07.14. 11:38
Nyuszija után ugrott a folyóba

Hőssé vált egy írországi hajléktalan, aki nyula után vetette magát egy folyóba. Az állatot egy fiatal fiú dobta a vízbe.

Folyóba fulladt egy férfi


szerző:
2011.07.11. 13:39
Folyóba fulladt egy férfi

A Sajóba fulladt egy 40 éves kesznyéteni férfi Borsod-Abaúj-Zemplén megyében - tájékoztatta a rendőrség hétfőn az MTI-t.

Óriási áradásra készülnek Észak-Dakotában

A Souris folyó áradása miatt szerdán 12 ezer embert telepítenek ki az észak-dakotai Minotban.

Halálos zuhanás a légibemutatón

Vízbe csapódott egy kisrepülőgép egy légishow-n Lengyelországban.

A Dunába fulladt egy fürdőző fiatal

Belefulladt a Dunába Ráckevénél egy fiatalember szombaton, akit végül búvárok találtak meg.

Mennyit kellene fizetnünk a természetért?

Mi az ára egy tónak, egy erdőnek vagy a kilátásnak egy zöld parkra? Erre kerestek választ brit tudósok.

80 éve nem látott áradás várható

A Mississippi folyó vízszintje az 1930-as évek óta nem emelkedett olyan magasra, mint most.

Vízen lebegő otthonok


szerző:
2011.03.24. 20:14
Vízen lebegő otthonok

A víz tetején kicsit más az élet, mint a szárazföldön. Nincs fűnyírás, de ha vihar van, olykor kapaszkodni kell. Bicikli helyett jól jön egy csónak, hólapát helyett pedig a korcsolya.

Tetőzött a Tisza a felső szakaszon

Az elmúlt száz év harmadik legmagasabb vízállása mellett tetőzött a Tisza szombaton Tivadarnál.

Széttiport kambodzsai életek


szerző:
2010.11.23. 16:48
Széttiport kambodzsai életek

A legfrissebb adatok szerint 378-an vesztették életüket és 755-en sebesültek meg a kambodzsai fővárosban hétfő éjszaka.

Kezd életre kelni a Marcal alsó szakasza

Már nem adagolnak gipszet a Marcalba, legalábbis a folyó alsó szakaszán.

Nem kell már védekezni a Dunán


szerző:
2010.10.09. 07:50
Nem kell már védekezni a Dunán

A víz pH-értéke 9 alá csökkent, a vízminőség természetközeli állapotban tarható.

Komáromnál jár szennyeződés


szerző:
2010.10.08. 14:51
Komáromnál jár szennyeződés

A Duna Komárom alatti szakaszán tart a tározó átszakadása miatt a folyóba került szennyeződés.

Gipsszel és savval mentik a Marcal folyót

A Marcal folyását lelassítják, a folyót felduzzasztják, és az erős lúgos kémhatást semlegesítik.

Még nem dőlt el, hogy mi lesz a Marcallal

Többféle lehetőséget vizsgálnak, az egyik, hogy a folyó vizét kivezetik a környező földekre.

Elképesztő ökopusztítást okozott az iszapos víz

A természet 20 évnél is hosszabb idő alatt tudná magától helyrehozni a természeti katasztrófa hatásait.

Meddővé válhat a természet az iszapos víz miatt

Már a Marcal folyóban van a vörösiszap-szennyeződés, és Győr felett éri el majd a Rábát.

A Rinya riogatja Babócsa lakosait


szerző:
2010.09.22. 18:08
A Rinya riogatja Babócsa lakosait

Minden eddiginél magasabb a Rinya vízállása, a megáradt folyó egy utcát és több lakóházat veszélyeztet Babócsán.

Tinédzsereket sodort el a Tisza


szerző:
2010.08.26. 20:01
Tinédzsereket sodort el a Tisza

Az egyik gyerek a vízbe csúszott, két barátja pedig segíteni akart neki - így esett a Tiszába három fiú csütörtökön Dombrádnál.

Eltűnt a híd a vonat alól


szerző:
2010.08.19. 18:18
Eltűnt a híd a vonat alól

Egy megáradt folyóba zuhant csütörtökön egy kínai vonat két kocsija, miután az ár elmosott alóla egy hidat.

Fiatalt nyelt el a Túr folyó


szerző:
2010.08.02. 17:55
Fiatalt nyelt el a Túr folyó

Egy 24 éves fiatalember vasárnap délután merült el a Túr folyó sonkádi szakaszán.

Vízi tragédiák Borsodban


szerző:
2010.07.26. 10:31
Vízi tragédiák Borsodban

Egy férfi Ongán, egy nő Sárospatakon merült el, míg egy fiatalember Miskolcon sodort el a víz.

Eltemették a hajóbaleset egyik áldozatát

A 16 éves lányt Mosonmagyaróváron, evangélikus szertartás szerint helyezték örök nyugalomra.

Tragédiák sokasága az orosz kánikulában

Egy nap alatt hetvenegyen fulladtak bele tavakba és folyókba Oroszországban.

Hajóbaleset: perelnek a diákok szülei

A philadelphiai tragédiát túlélő gyerekek szülei úgy döntöttek, hogy pertársaságot alakítanak a hatékonyabb érdekérvényesítés miatt.

A két diákra emlékeztek


szerző:
2010.07.11. 15:59
A két diákra emlékeztek

Külföldön és itthon is megemlékeztek a szerdai philadelphiai hajóbaleset két magyar áldozatáról.

Megvan a másik diák holtteste is


szerző:
2010.07.10. 12:01
Megvan a másik diák holtteste is

Azonosították a magyar fiú holttestét is Philadelphiában. Őt pénteken találták meg, a Külügyminisztérium este meg is erősítette a hírt.

Megvan mindkét eltűnt diák holtteste?

Egy másik holttestet is találtak a kutatócsoport tagjai a Delaware folyóban.

Krokodilok aratnak a német uborkaszezonban

Fiatalok vették észre az úszkáló állatokat, az egyik állítólag meg is támadta őket.

Esély a helyzet javulására


szerző:
2010.06.23. 13:54
Esély a helyzet javulására

Lassú apadásnak indult az Ipoly és a Zagyva a felső szakaszokon.

Szeszélyeskedik a Tisza


szerző:
2010.06.21. 11:34
Szeszélyeskedik a Tisza

A szakemberek azt remélték, hétfőn tetőzik Szegednél a folyó, de azóta 1 centivel ismét emelkedett a vízszint.

Vége az árvízkészültségnek


szerző:
2010.06.18. 13:34
Vége az árvízkészültségnek

A tiszai tetőzést leszámítva Magyarország valamennyi folyója apad.

Lassan apadnak a folyók


szerző:
2010.06.08. 07:08
Lassan apadnak a folyók

A Borsod megyei Ónodon, Ongán, Aszalón és Sajóládon lehet kritikus az árvízi helyzet kedden.

A víz fogságában – szombati krónika

Tovább nőtt a kitelepítettek száma, országosan eddig összesen 2600 embernek kellett elhagynia otthonát.

Egymást érik az árhullámok északon

A Bódva, a Hernád és a Sajó térségében tartós védekezésre kell felkészülni, szinte bármelyik folyóparti településen kialakulhat rendkívüli helyzet.

Tovább árad a Tisza


szerző:
2010.05.29. 18:34
Tovább árad a Tisza

A folyó középső szakaszán péntektől harmadfokon védekeznek a középső szakaszon.

Tetőzik a Sajó és a Bódva


szerző:
2010.04.16. 08:55
Tetőzik a Sajó és a Bódva

Az árhullám mértéke meghaladja a harmadfokot, mindkét folyó vízszintje rekord magasan áll.

Csecsemő- és magzattetemek a folyóban

Egy kínai kórházból dobhatták ki szemétként a holttesteket. A hatóságok kiterjedt nyomozást indítottak.

Kényszerleszállásból szerelem


szerző:
2010.01.15. 18:12
Kényszerleszállásból szerelem

Egy évvel a New York-i manőver után a gép két utasa között szerelem szövődött.

Kutyamentés a jeges Zagyvából


szerző:
2010.01.05. 21:18
Kutyamentés a jeges Zagyvából

A tűzoltóknak csáklyával kellett a jeget feltörniük, hogy a közelébe jussanak a fuldokló állatnak.

Újévköszöntő jeges mártózás világszerte

Belgiumban, Skóciában és New Yorkban is a fagyos vízbe csobbantak az ünneplők.

Hatalmas árvíz pusztít Ausztráliában

Az emberek közúton már nem tudnak menekülni, mert körbezárta őket a víz.

Hazaköltözhettek az ipolytarnóciak

A megáradt Ipoly-folyó elöntötte a házaikat, ezért kellett menekülniük.

Dráma a hullámok között


szerző:
2009.12.02. 12:04
Dráma a hullámok között

Másodpercek alatt kellett döntenie egy új-zélandi férfinak arról, hogy feleségét, vagy fiát menti ki a vízből.

Autót halásztak ki a Rábából


szerző:
2009.11.02. 10:56
Autót halásztak ki a Rábából

Valószínűleg feltörték a holland rendszámú kocsit és belökték a folyóba.

Újra habzott a Rába


szerző:
2009.11.01. 16:46
Újra habzott a Rába

A folyón a hét közepén hirtelen jelent meg egy nagyobb mennyiségű szennyeződés.

Holttesteket keresnek a Tiszában


szerző:
2009.10.22. 17:51
Holttesteket keresnek a Tiszában

Egy hete több koszovói határsértő is a folyóba veszhetett.

Mélybe zuhant a busz


szerző:
2009.09.22. 17:49
Mélybe zuhant a busz

Legkevesebb öten életüket vesztették kedden egy németországi autóbusz balesetben.

Megtalálták a Tiszába fulladt lány holttestét

A gyereket rendőrök és tűzoltók is keresték, végül egy helyi horgász talált rá.

Elmerült egy kislány a Tiszában


szerző:
2009.08.23. 11:48
Elmerült egy kislány a Tiszában

Hárman mentek fürödni. Két kislányt kimentettek, de a harmadik gyerek elmerült.

Dugó egy kínai folyón


szerző:
2009.08.19. 12:00
Dugó egy kínai folyón

Több mint nyolcezer hajó torlódott össze egy folyón Kínában a magas vízszint miatt.

Folyóba zuhant a kisrepülő


szerző:
2009.08.16. 21:09
Négy halott a törökországi áradásokban

Négyen meghaltak, hárman eltűntek a heves esőzések miatt szerdán Törökországban.

Rendőri razzia a Körösökön


szerző:
2009.07.05. 11:45
Rendőri razzia a Körösökön

Több nyári akciót is szerveznek a folyókon, hogy a baleseteket megelőzzék.

Víz alá került több ausztriai város

Megáradtak a folyók a napok óta tartó esőzések miatt az ország keleti részén.

Árvízi készültség a Rábán és a Murán

A Rába völgyében jelentős mezőgazdasági területek kerültek víz alá.

Traffipax a Körösökön?


szerző:
2009.06.10. 09:12
Traffipax a Körösökön?

Csökkentené a Körösökön száguldozó vízi járművek sebességét egy szervezet.

Belefulladtak egy megduzzadt folyóba a szülök

A gyerek szülei megpróbálták kimenteni a család kutyáit egy megduzzadt folyóból.

Fenegyerekek a magasban


szerző:
2009.05.11. 06:46
Fenegyerekek a magasban

A versenyzőknek egy egy kilométeres kötélen kellett átkelniük a Szöul folyó felett.

Eltűnt a folyóban kenuzás közben

Csak a cipőjét találták meg annak a férfinak, aki a vízbe esett Dunaszigetnél.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való