KERESÉS search-close

fogyatékosság

11 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "fogyatékosság"

Börtön gyermekbántalmazásért

Maradandó sérüléseket okozott saját kisbabájának az az anya, akit kedden jogerősen 3 és fél év börtönre ítélt a Győri Ítélőtábla. Az asszony még 2012-ben úgy megrázta a csecsemőt, hogy a kicsi utána görcsrohamot kapott, és azóta is fogyatékossággal küzd.

„Adj egy ötöst”


szerző:
2018.04.18. 08:10
„Adj egy ötöst”

A Salva Vita Alapítvány a fogyatékossággal élő személyek esélyegyenlőségéért és társadalmi befogadásáért dolgozik. Ma reggel Fejes–Martinez Krisztina, az „Adj egy ötöst” vezetője avatta be a nézőket a programba.

Kinek jár az adókedvezmény?


szerző:
2018.03.07. 07:54
Kinek jár az adókedvezmény?

A támogatott betegségek között vannak súlyos fizikai és szellemi fogyatékosságok, és sok olyan betegség is, ami mellett még lehet normális életvitelt folytatni (pl. laktózérzékenység, cukorbetegség). Ezek után is jár adókedvezmény. 

Két fogyatékkal élő fiatal, akik a szerelmükről mesélnek

A Hégető Honorka pályázat díjnyertes alkotásait és alkotóit mutatjuk be. Jani és Vivien, két fogyatékkal élő fiatal, akik a szerelmükről mesélnek.

Milyen betegség után jár az adókedvezmény?

Kevesen tudják, de nemcsak súlyos fogyatékosság, hanem számos velünk született vagy szerzett betegség esetén igényelhető adókedvezmény. Hogy milyen betegség után jár a kedvezmény, minden évben kormányrendelet szabályozza, amelyet itt érhetnek el.

Nincs hova fordulniuk


szerző:
2015.05.27. 17:05
Nincs hova fordulniuk

Noel 17 éves. Autista. Emellett középsúlyos értelmi fogyatékos. Beszélni, írni, olvasni nem tud. Most viszonylag nyugodt. De váratlanul ki tud zökkenni ebből az állapotból. Noel esetében szükség van a folyamatos odafigyelésre, nehogy felhergelje magát, és dühöngeni kezdjen.

Nem téma a gyerekek között a fogyatékosság

A Kézenfogva Alapítvány több intézménnyel közösen indított programot az óvodákban, hogy a kicsiknek természetes legyen, ha például egy sérült társukkal játszanak. Szerintük így elkerülhető, hogy később előítéleteik legyenek a fogyatékkal élő emberekkel szemben.
 

FELVONULÁS: „A fogyatékkal élőknek is joguk van ugyanolyannak lenni”

Magyarországon - közvetve vagy közvetlenül - körülbelül két millió embert érint a fogyatékosság, ez már olyan nagy szám, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni. Ezért szerveztek vasárnap felvonulást Budapest belvárosában. Azt szeretnék elérni, hogy felhívják a társadalom figyelmét, ők is emberek és egyenlő esélyeket érdemelnek.

Rehab Critical Mass Budapesten


szerző:
2014.10.19. 15:36
Rehab Critical Mass Budapesten

Egyenlőség és akadálymentesítés. Ezért vonult fel több száz kerekesszékes, látássérült és fogyatékossággal élő ember az ötödik kerületben.

Népszámlálás 2011 októberében

A fogyatékosságot igen, a vallást nem kérdezhetik.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való