KERESÉS search-close

fogorvos

44 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "fogorvos"

Már ezer fogorvos sztrájkolna

Már csaknem ezer állami fogorvos csatlakozott a sztrájk kezdeményezéshez - ezt mondta az RTL Híradónak az Országos Alapellátási Szövetség fogorvos tagozatának elnöke. Nagy Ákos szerint így jóval több állami rendelő zárhat be szeptember első két hetében, mint a két évvel ezelőtti sztrájk idején. 

Szeptemberben újra sztrájkolhatnak a fogorvosok

Újabb sztrájkra készülnek az állami fogorvosok. Várhatóan szeptemberben szüntetik majd be a munkát két hétre. Azt mondják, hiába sztrájkoltak másfél éve, továbbra is annyira kevés pénzt kapnak, amennyiből nem lehet fenntartani a rendelőket. Szerintük ezért áll sok rendelő üresen országszerte.Az Emberi Erőforrások Minisztériumánál azt írták, jelenleg is tárgyalnak, hogy megnyugtatóan rendezzék a fogorvosok finanszírozását.

A magyar felnőttek háromnegyede egyáltalán nem járt fogorvosnál 2017-ben

A magyar felnőttek háromnegyede egyáltalán nem járt fogorvosnál 2017-ben, ez derül ki az Eurostat legfrissebb statisztikájából, ezzel 24-ek vagyuk a 28 uniós országból. A Híradónknak nyilatkozó fogorvos szerint fontos lenne a rendszeres szűrés, az elhanyagolt, begyulladt fogak, stroke-ot és koraszülést is okozhatnak, és a legfrissebb kutatások szerint közük lehet az Alzheimer kór kialakulásához is.

 

Újabb álorvos bukott le Romániában

A korábban kőművesként dolgozó férfi fogorvosként praktizált, pedig erre semmilyen engedélye nem volt. A feleségétől leshette el a mesterséget, aki tényleg fogorvos volt, de már nem dolgozik. Múlt héten egy ál plasztikai sebész bukott le Romániában.

Dr. Alban Budapesten!


szerző:
2018.12.05. 16:20
Dr. Alban Budapesten!

A nigériai származású svéd fogorvos budapesti koncertje előtt válaszolt a kérdéseinkre.

Így moss fogat, ha azt szeretnéd, hogy haszna is legyen!

Te tudod, hogy kell helyesen fogat mosni? Mikor, mennyi ideig érdemes? És naponta hányszor? A Fókusz riporterének szakember magyarázta el a fogtisztítás helyes lépéseit, amiről nem árt mindenkinek tudni, hiszen a fogorvosok szakirodalma szerint évente kevesebb, mint egy tubus fogkrémet használnak el a magyarok! A teljes riportot ITT nézheted vissza!

9 mp alatt feltérképezi a fogakat a CBCT

Röntgenen rejtve maradt problémákat is képes kiszűrni az alacsony sugárzású, fájdalommentesen vizsgáló CBCT berendezés. Dr. Jeney Judit, az EndoCenter fogszakorvosa mesélt nekünk a vizsgálat előnyeiről.

Kimaradt Survivor jelenet! Higiéniai megoldások a lakatlan szigeten!

Vajon mire van szükség ahhoz, hogy a versenyzők megelőzhessék a fogszuvasodást? Dr. Taliga Márton fogorvos elárulta, mivel tisztogatná fogait az extrém helyzetben, és vajon mennyi időnek kell eltellnie, hogy valóban romlani kezdjenek a fogaink?

Tévhit, hogy a fogfehérítés káros?

Hogyan zajlik a fogfehérítés, és mit érdemes tudni róla? Dr. Varga Péter fogorvostól minden kérdésre választ kaptunk!

Páciense 22 egészséges fogát húzta ki

Páciense 22 egészséges fogát húzta ki egy szentpétervári magánklinika fogorvosa, hogy minél több pénzt keressen. A beteg csak későn jött rá az átverésre. Akkor, amikor kiderült, hogy a fogpótlás silány minőségű volt. Az orvos ellen eljárás indult.

 

Így biztosíthatunk steril körülményeket!

Kimutatták, hogy a fertőzések kórokozók 65%-a cipőtalpon érkezik be az egészségügyi intézményekbe. Emiatt találták ki a cipőfóliázót. De hogyan tehetünk még a kórokozók számának csökkentéséért?

Egy autó árába kerülhet a fogak pótlása

Akár egy autó árába is kerülhet a fogak pótlása annak, aki nem figyel a fogágybetegség tüneteire és nem kezelteti azt időben. Ezt mondta az RTL Híradó által megkérdezett szakorvos. A Semmelweis Egyetemen most kampány indul a betegség korai felismeréséért. A kórt baktérium okozza, hosszú évek alatt alakul ki, ínyvérzéssel, duzzanattal és a fogak elvesztésével járhat. De a fogágybetegség növeli a koraszülés, a cukorbetegség és a szívbetegségek kockázatát is.

Erre mindenképp figyeljünk a nyári utazás előtt!

A prevenció az új lételem még akkor is, ha a fogászatról van szó. Az évi jó esetben szokásos szűrés mellett érdemes a nyári szünet előtt ellátogatni fogorvosunkhoz, hiszen ugye senki nem szeretné a nyaralást egy csúnya fogfájással emlékezetessé tenni.

Következő rész (2017. március 28.)

Gábor és Joe végül elcipelik Lalit egy fogorvoshoz. Alexa barátnője, Aliz és Simon az ágyban kötnek ki. Sári ráébred, hogy milyen erősek az érzelmei Patrik iránt.

 Sztrájkolhatnak a fogorvosok

Sztrájkra készülnek az állami rendelőkben dolgozó fogorvosok, mert azt mondják, nem lehet fenntartani a rendelőket annyi pénzből, amennyit kapnak. Most havi 800 ezer forinthoz jutnak, ebből kell mindent kigazdálkodniuk, a fizetéseket, a rezsit, az anyagköltséget. Például a háziorvosok kétszer annyiból gazdálkodnak. A kamara fogorvosi tagozatának elnöke azt mondja: a pénzhiány miatt egyre több helyen nincs fogorvos, és van, ahol már 50 km-t kell utazni az ellátásért.

Fogászati ellenőrzés és fogfehérítés

A panaszmentes időszakban is fontos az orvoslátogatás évente egyszer. De mi az, amit még emellett tehetünk fogsorunk épségéért? Például a statisztika alapján a magyarok évente kétszer cserélik fogkeféjüket, pedig két-három havatna kellene. És mi a helyzet a fogfehérítéssel? Lássuk!

Ne féljünk a fogorvostól – Járjunk rendszeres szűrésre!

Való igaz, ha betartjuk az előírásokat, azaz este és reggel becsületesen megmossuk a fogunkat, és rendszeresen használjuk a fogselymet, nagy baj nem lehet. Ha így teszünk, bőven elég félévente szűrésre járnunk, és akár életünk végéig megtarthatjuk az egyik legnagyobb kincsünket, a fogainkat. 

Idegölő


szerző:
2016.09.15. 01:15
Idegölő

Idegölő

Nem biztos az asszisztensek béremelése

Nem biztos, hogy kapnak béremelést a háziorvosi, fogorvosi asszisztensek. Ugyan kapnak plusz támogatást a rendelők, de nem csak a bérekre kell a plusz pénz, hanem a rezsire és az eszközökre is. Az Alapellátó Orvosok Szövetségének elnöke szerint ráadásul, ha az összes támogatást béremelésre költenék, akkor is sokkal kevesebbet kapnának, mint a kórházi orvosok. A kormány az orvosokra bízza, mire költik a plusz támogatást, és hogy adnak-e béremelést.

Magyarország elmaradott a szájhigiéniát illetően

Hazánkban rengetegen szenvednek a rossz fogaktól. Egy korábbi kutatás szerint egy emberre fél fogkefe és egy tubus fogkrém jut évente.  A kellemetlenségekhez hozzájárul az is, hogy a mai napig félünk a fogászati eljárásoktól.

Fogpótlási lehetőségek


szerző:
2016.03.06. 10:11
Fogpótlási lehetőségek

Dr. gucsi Végh Krisztián, főorvos adott részletes tájékoztatást a fogászati implantátumról Dombóvári Vandának.

Karate-bajnok lett a soproni fogorvos

Megverte az egész világot a soproni fogorvos. Szepesi Csenge Tokióban lett karate világbajnok úgy, hogy négy japán ellenfelét is legyőzte. Mindenki elképedt, amikor megtudta, hogy Csenge nem „főállású” sportoló, hanem fogorvosként dolgozik. A fiatal nő heti 10-12 edzésre jár a munka mellett.

Világbajnok karatés, fogorvos és nő

Szepesi Csenge még a japán nagymestereket is meglepte, amikor végigverte a nemzetközi mezőnyt a novemberi karate világbajnokságon. Nem ez volt az első alkalom, hogy feliratkozott a nagyok közé, több Európa-bajnoki címet is a magáénak tudhat. De vajon nőként mennyire könnyű, vagy éppen nehéz érvényesülni a küzdősportok világában, és mit szólnak a 26 éves fogorvosnő betegei, amikor megtudják, hogy egy igazi világbajnok kezei közé fekszenek be? Sikereiről mesélt nálunk Dr. Szepesi Csenge.

Rengeteg a rossz fog


szerző:
2015.10.03. 18:30
Rengeteg a rossz fog

Már a tizenéves gyerekeknek is több rossz foguk van, viszont a középkorú magyar felnőtteknek már minden második foga rossz vagy hiányzik. A magyarok többsége még mindig csak akkor megy el fogorvosohoz, ha már nagy a baj. A helyzetet rontja, hogy az állami rendelők jó része még mindig korszerűtlen, tele régi gépekkel, és egyre kevesebb a fogorvos. A minisztériumnál elismerték, hogy kevés támogatást kapnak a fogorovosok.

 

Egy másik orvos is lemészárolt egy oroszlánt

Egy újabb amerikait vádolnak azzal, hogy sportvadászként lemészárolt egy oroszlánt Zimbabwéban. Ő is orvos, és még áprilisban ölt. A birtok tulajdonosát, ahol az eset történt, már elfogták az afrikai ország rendőrei. A gazdag amerikaiak véres hobbija azután került reflektorfénybe, hogy egy fogorvos brutális módon végzett Cecillel, Zimbabwe kedvenc oroszlánjával.

Robi anyukája besokallt


szerző:
2015.06.29. 23:00
Robi anyukája besokallt

A zenész ismét a bandával próbált, és természetesen most is jó pár felesnyi alkohol elfogyott. Úgy tűnik, Robi aggódó édesanyja hiába figyelmeztette fiát, hogy a fogorvosi beavatkozás előtt nem szabadna innia. Vajon mi lett ennek a végeredménye? Kíváncsi vagy a folytatásra is? Kattints ide!

Napi Doktor: Krónikus betegségeket okozhat a helytelen fogmosás

A fogmosás fontosságára nem lehet elégszer felhívni a figyelmet, ennek ellenére még mindig sokan nem veszik kellően komolyan a szájhigiéniát. A fogak és az íny betegsége az egész szervezetre is komoly veszélyt jelenthet. Vendégünkkel, Dr. Schatz Balázs esztétikai fogszakorvossal ezt a témát jártuk körbe.

Pert nyert a fogorvosa ellen


szerző:
2015.03.29. 18:10
Pert nyert a fogorvosa ellen

A páciens azért fordult bírósághoz, mert szerinte orvosa félrekezelte, emiatt pedig a teljes fogsora kihullott. A fogorvos tagadta, hogy kezelte volna a férfit, de a bíróság szerint a páciensnek van igaza. A fogorvos jogi képviselője a Kúriához fordult felülvizsgálatért.

A fogcsikorgatás veszélyei


szerző:
2015.02.06. 18:00
A fogcsikorgatás veszélyei

Egy rossz szokás, amely sokaknál előfordul, mégis keveset tudunk róla. Dr. Tóth nemcsak bemutatja a fogcsikorgatást magát, de mesél is róla.

Fókusz 13-05-30


szerző:
2013.05.30. 19:50
Fókusz 13-05-30

Fókusz: Elképesztő!- Pengét nyelnek, bárhonnan kiszabadulnak, embert szelnek ketté. A világ legismertebb bűvészeinek trükkjei. Egy úr az űrbe - Fogorvos a szakmája, de most a világűrbe készül. Zsombornak földön, vízen, levegőben kellett bizonyítania rátermettségét. Mentőakció - Eltűnt, elveszett emberek után nyomoznak, életet mentenek. A nagy kutyás teszten mi is ott voltunk, Chuck Norrisszal együtt.

Élet a boksz után: újabb pofonok, újabb küzdelmek

Van, aki depresszióba esett, más megküzdött a rákkal, és volt, akit a börtön szele csapott meg. Ki hogyan boldogult sikeres ökölvívó pályafutása után a ringen kívül? Kokó több fronton is megtalálta a számítását, Kótai Misi fogorvosnak készül, Balzsay Karcsi edzősködik és pereskedik.

Reggeli - Csak csajok 12-06-11

Reggeli - Csak csajok: Minden, amely egy női társaságban napjainkban szóba kerülhet.

Állati: betömték a tigris fogát


szerző:
2012.04.03. 19:20
Állati: betömték a tigris fogát

Valóban az oroszlán az állatok királya, de most mégis tigriseké a főszerep a Veszprémi Állatkertben.

A doktornő, aki örökkön-örökké csak fut

Lubics Szilvia becslése szerint, évente körülbelül 7200 kilométert fut. Sparthatlonos bajnokunkat, az örökké rohanó doktornőt, Barabás Évi ültette le, hogy avasson be minket abba a temperamentumos világba, amelyben ő él a családjával.

Portré 11-11-13


szerző:
2011.11.14. 01:45
Portré 11-11-13

Portré: A háromgyermekes fogorvos első nőként ért célba a Spartathlonon. Lubics Szilvia a világ egyik legkeményebb futóversenyéről és a boldogság titkáról mesélt a Portréban.

Fogorvosnak adta ki magát, előzetesben van

Előzetes letartóztatásba helyezte a kuruzslással gyanúsított, orvosi diploma nélkül fogorvosi tevékenységet végző velencei fogtechnikust.

Kótai Mihály gólyaként kezdi újra

A korábbi profi ökölvívó világbajnokot a nyár elején vették fel a fogorvosi karra.

Házon kívül 11-05-26


szerző:
2011.05.26. 23:55
Házon kívül 11-05-26

Házon kívül: Durván belenyúlna a kormány a fegyveres és rendvédelmi dolgozók életébe. Jogos-e a dühük, hogy újra dolgozni küldik őket? - Egy jól menő iparág, amelyet egymilliárd forinttal támogat az állam. Öldöklő verseny Európában a fogturistákért. - Megbélyegezték Both Andrást, az RTL Klub hangját, amikor megbetegedett. Ki segít a szervátültetetteknek?

1 milliárd a fogturizmusért


szerző:
2011.05.12. 19:24
1 milliárd a fogturizmusért

Olyan magáncég fejlesztheti a magyar fogászati turizmust, amelyben érdekelt a miniszterelnök fogorvosa.

Drága mulatság egy költségtérítéses diploma

Másfél millió forintba kerül a legdrágább költségtérítéses szak egy féléve.

Csak csajok 10-06-03


szerző:
2010.06.03. 10:20
Csak csajok 10-06-03

Lassan itt a nyár, a nők egyre nagyobb figyelmet fordítanak arra, hogy minél szőrtelenebbek legyenek. De mi a helyzet a férfiakkal? Nekik nem kell szőrteleníteni? Egy csupasz férfi már nem is férfi?

Csak csajok 10-05-19


szerző:
2010.05.19. 09:52
Csak csajok 10-05-19

A szerdai Csak csajokban a „Szerencse hírnöke”, Bay Éva tüsténkedett a konyhában.

Megújult Tünci mosolya


szerző:
2010.05.06. 21:04
Megújult Tünci mosolya

Itt az új mosoly! Két hónappal ezelőtt megmutattuk, Kiszel Tünde hogyan választ arcának új karaktert. Mára elkészült az implantátum, be is helyezték, így megnézhetjük az átalakulást.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való