KERESÉS search-close

fogászat

18 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "fogászat"

A magyar felnőttek háromnegyede egyáltalán nem járt fogorvosnál 2017-ben

A magyar felnőttek háromnegyede egyáltalán nem járt fogorvosnál 2017-ben, ez derül ki az Eurostat legfrissebb statisztikájából, ezzel 24-ek vagyuk a 28 uniós országból. A Híradónknak nyilatkozó fogorvos szerint fontos lenne a rendszeres szűrés, az elhanyagolt, begyulladt fogak, stroke-ot és koraszülést is okozhatnak, és a legfrissebb kutatások szerint közük lehet az Alzheimer kór kialakulásához is.

 

Így moss fogat, ha azt szeretnéd, hogy haszna is legyen!

Te tudod, hogy kell helyesen fogat mosni? Mikor, mennyi ideig érdemes? És naponta hányszor? A Fókusz riporterének szakember magyarázta el a fogtisztítás helyes lépéseit, amiről nem árt mindenkinek tudni, hiszen a fogorvosok szakirodalma szerint évente kevesebb, mint egy tubus fogkrémet használnak el a magyarok! A teljes riportot ITT nézheted vissza!

Ha rossz a gyerek foga, ne kapjon családi pótlékot?

Kapjon kevesebb családi pótlékot az a szülő, aki elhanyagolja gyermeke fogait. Ezt javasolja az Országos Alapellátási Szövetség. A szakértő szerint a pénzmegvonással motiválni lehetne szülőket. A minisztériumtól azt írták, nem kívánják összekötni a fogászati kérdést a családi pótlékkal.

Várólisták az állami fogászatokon

Van, ahol 4 évet kell várni a fogszabályozásra. Ezt tapasztalta Híradónk, amikor több megyében is próbáltunk időpontot kérni. Az Alapellátó Szövetségnél azt mondták, már egyszerű fogtömésre is egyhónapos előjegyzés van sok helyen. A szövetség alelnöke szerint megszűnhetnek az államilag finanszírozott körzetek, annyira kevés pénz jut a fogászati ellátásra.

Így biztosíthatunk steril körülményeket!

Kimutatták, hogy a fertőzések kórokozók 65%-a cipőtalpon érkezik be az egészségügyi intézményekbe. Emiatt találták ki a cipőfóliázót. De hogyan tehetünk még a kórokozók számának csökkentéséért?

Erre mindenképp figyeljünk a nyári utazás előtt!

A prevenció az új lételem még akkor is, ha a fogászatról van szó. Az évi jó esetben szokásos szűrés mellett érdemes a nyári szünet előtt ellátogatni fogorvosunkhoz, hiszen ugye senki nem szeretné a nyaralást egy csúnya fogfájással emlékezetessé tenni.

Fogászati ellenőrzés és fogfehérítés

A panaszmentes időszakban is fontos az orvoslátogatás évente egyszer. De mi az, amit még emellett tehetünk fogsorunk épségéért? Például a statisztika alapján a magyarok évente kétszer cserélik fogkeféjüket, pedig két-három havatna kellene. És mi a helyzet a fogfehérítéssel? Lássuk!

Fogászat fogyatékkal élőknek

Alig van olyan fogászati rendelő az országban, ahol kifejezetten felkészültek fogyatékkal élők ellátására. Ezek a páciensek általában kevésbé együttműködőek, és sokszor még a legegyszerűbb kezeléseket is altatásban kell végezni náluk. A Semmelweis Egyetemen másfél éve indítottak egy ilyen speciális fogászatot, azóta több mint 700 fogyatékkal élőt láttak el.

Nem létező rendelőket támogathattak

Tizenegy uniós támogatást elnyert fogászatról derítette ki a Magyar Nemzet, hogy nem is látnak el betegeket. 2013-ban 300 millió forinthoz juthattak az érintett cégek. Mindnek ugyanaz a tulajdonosa. Az ügyet vizsgáló Nemzetgazdasági Minisztérium Híradónkkal írásban közölte: ha a cégek nem tudják bizonyítani, hogy megfelelnek a támogatási szerződés feltételeinek, a kifizetett milliókat vissza kell fizetniük.

Magyarország elmaradott a szájhigiéniát illetően

Hazánkban rengetegen szenvednek a rossz fogaktól. Egy korábbi kutatás szerint egy emberre fél fogkefe és egy tubus fogkrém jut évente.  A kellemetlenségekhez hozzájárul az is, hogy a mai napig félünk a fogászati eljárásoktól.

Fogpótlási lehetőségek


szerző:
2016.03.06. 10:11
Fogpótlási lehetőségek

Dr. gucsi Végh Krisztián, főorvos adott részletes tájékoztatást a fogászati implantátumról Dombóvári Vandának.

Fogászat nélkül maradt Letenye


szerző:
2015.02.24. 18:24
Fogászat nélkül maradt Letenye

Beszakadt a mennyezet a letenyei egészségházban, ezért átmenetileg fogászati ellátás nélkül maradtak a letenyei és a környékbeli betegek. Az épületet, ahol a fogorvosi rendelők működtek, éppen felújítják.

Öldöklő verseny a fogturistákért

Egy jól menő iparág, amelyet egymilliárd forinttal támogat az állam. Angol tanárnők, svéd üzletemberek, belga autószerelők érkeznek Magyarországra, hogy olcsón, legalábbis olcsobban csináltassák meg a fogaikat.

Fogas kérdésekre magyar megoldást!

A kormány támogatja a fogászati turizmust, ugyanis ez jó befektetés.

Szebb fogakat akart, az állkapcsa bánta?

Eltörték az állkapcsát fogászati kezelés közben - ezt állítja egy brit nő.

Válságban a hazai egészségturizmus

Harmadával kevesebb külföldi beteg kezelteti magát Magyarországon.

Órákig volt fogászánál Berlusconi

A milliárdos vállalkozó-kormányfőnek két fogát kellett pótolni.

Vadásznak a fognyűvő manókra


szerző:
2009.06.07. 15:53
Vadásznak a fognyűvő manókra

Mozgó fogászati szűrőbuszban vizsgálják a gyermekek fogait a Margitszigeten vasárnap.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való