KERESÉS search-close

fizetésemelés

36 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "fizetésemelés"

Kétszámjegyű fizetésemelésre számítanak

Megegyeztek - Legkevesebb 18 és fél százalékkal többet visznek majd haza a Hankook dolgozói, mint egy éve - a szakszervezet szerint. 10 nap után véget ért a sztrájk a gumigyártónál. A pénzügyminiszter idén is kétszámjegyű átlagos fizetésemelésre számít Magyarországon. Tavaly az uniós átlag több mint négyszeresével nőtt nálunk a bruttó átlagbér az Eurostat friss adatai alapján. A csehek és a szlovákok viszont még mindig jobban keresnek, mint mi a GKI szerint. 

Önkormányzati sztrájk kezdődik csütörtök reggel

Országos önkormányzati sztrájk kezdődik holnap reggel nyolckor. Több mint hétezer önkormányzati dolgozó nem veszi fel a munkát, hozzájuk pedig szolidaritásból csatlakozik több száz tanár is. Egyebek között magasabb bért és kevesebb túlórát szeretnének. Nem sztrájkolnak viszont a szociális dolgozók, akik a mai egyeztetésen eredményt értek el a kormánynál.

Százezrekkel nő a képviselők fizetése

Márciustól havi 270 ezer forinttal emelkedik Kövér László fizetése, majdnem 200 ezer forinttal többet kapnak a frakcióvezetők, és minden más képviselő alapilletménye is nő, 100 ezer forinttal. Tavaly július óta ugyanis egy új törvény alapján automatikusan a nemzetgazdasági átlagbérhez igazítják a képviselők fizetését. Az ellenzéki pártok azt mondják: jótékonykodnak a plusz pénzből. A Fidesz szerint összességében az emelés után is kevesebbe kerülnek a képviselők, mint 2014 előtt, amikor még nagyobb volt a parlament.

Harminc százalékkal nő az állami vezetők fizetése

Legalább 30 százalékkal emelkedett márciustól több száz állami vezető fizetése. A helyettes államtitkárok, miniszteri biztosok bruttó 1,3-1,6 millió forint között keresnek, a kormánybiztosok még többet, nekik másfél-1,9 millió forint között mozog az illetményük. Nem csak nekik, minden kormánytisztviselőnek nőtt a fizetése, de az LMP szerint a politikai vezetők bérét nem az államapparátuséhoz kellene igazítani.

Fizetésemelés: kitartást kér a rendőrfőkapitány

Tartsanak ki - ezt kérte az országos rendőrfőkapitány a rendvédelmi dolgozóktól, akik a fizetésükre panaszkodnak. Balogh János megígérte, hogy belátható időn belül megteremtik a munkavégzés minden feltételét. Kerestük a kormányt, hogy terveznek-e fizetésemelést, de nem válaszoltak. A DK szerint a vállalhatatlan fizetések miatt annyian hagyják el a pályát, hogy az már a magyarok biztonságát veszélyezteti.

10%-os fizetésemelést követelnek a közszolgáltatást ellátó állami vállalatok alkalmazottai

Legalább 10%-os fizetésemelést követelnek a közszolgáltatást ellátó állami vállalatok alkalmazottai. Vasutasok, postások és például vízművek dolgozói, akiknek csak átlagosan 5%-os bérfejlesztés járna idén egy tavalyelőtti megállapodás szerint. A munkaerőhiány miatt kérnek most több pénzt, és, mert bérfelszültséget okoz a minimálbér 8%-os emelése.

Államtitkárok: 30%-os béremelés

Megemelték az államtitkárok fizetését 30 százalékkal. Erről a miniszterek döntöttek, akik a lehető legmagasabb emelést hagyták jóvá - írta meg a Magyar Hang. A 66 államtitkár így 1 millió 300 ezer forintot keres, de ez az összeg sokaknál még kiegészül a képviselői tiszteletdíjjal és más juttatásokkal.

Mégis felajánlják a plusz pénzt?

Elárulta az MSZP, hogy mit kezdenek a párt országgyűlési képviselői a fizetésemelésükkel. Igaz, csak néhány órával azután, hogy a 24.hu azt írta: titkolóznak, és semmit sem tudni a nyáron megígért szolidaritási alapjukról, ahová a képviselők a tervek szerint befizetik a fizetéstöbbletüket. Jótékonykodik a Párbeszéd, a Jobbik és a DK-is. A Fidesznél viszont nem hirdettek ilyen akciót.

Van olyan politikus, akinek havi 1 millió 300 ezerrel nőtt a fizetése

Mindenkit magunk elé engedni udvarias dolog. Ezért udvariasnak és nagylelkűnek tűnnek azok a politikusok, akik azzal érvelnek a saját fizetésük jelentős emelése mellett, hogy ők maradtak utoljára a sorban. Van közöttük, akinek 140 ezerrel, másnak félmillióval, és van, akinek 1 millió 300 ezerrel emelkedett a bére. Az az állítás viszont nem igaz, hogy az ő fizetésük nőtt utoljára az állami szektorban dolgozók közül, mert vannak, akik 10 éve egy fillérrel sem kapnak többet.

Eljótékonykodják az emelést

Jótékony célra ajánlják fel az ellenzéki pártok képviselői a fizetésemelésüket. Az MSZP elnöke a következő elnökségi ülésen tesz erre javaslatot, de az RTL Híradó kérdésére a Jobbik, az LMP, a DK és korábban a Párbeszéd is jelezte, hogy ők is humanitárius célokat támogatnak majd a többletpénzből. A képviselők fizetése bruttó 200 ezer forinttal emelkedik a jövő hónaptól. Erről a Fidesz javaslatára a héten döntött a parlament.

 

Megszavazták a fizetésemelésüket

Megszavazták a képviselők saját fizetésemelésüket a parlamentben. A döntést a kormánypártiakon kívül a jobbikosok és néhány szocialista képviselő is támogatta, de több MSZP-s tartózkodott és hárman nemmel szavaztak. A DK a Párbeszéd és az LMP képviselői is a nem gombot nyomták meg. A képviselők fizetése az eddigi bruttó 748 ezer forintról 948 ezer forintra emelkedett, aki bizottsági tag is, az egymillió százharminchétezer forintot kap majd.

Karácsony: 50 %-os béremelés

Egy éven belül 50 százalékos fizetésemelést ígér az orvosoknak és az ápolóknak az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje. Karácsony Gergely azt is mondta, hogy az egészségügy és az oktatás is két olyan fontos terület, amelyik kimaradt Orbán Viktor évértékelő beszédéből. A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint azonban a miniszterelnök ezekre is utalt, amikor általánosságban arról beszélt, hogy az ország sokat fejlődött az elmúlt 8 évben.

Béremelés a parlamentben

Átlagosan 45 százalékos béremelést javasol a Fidesz az országgyűlési köztisztviselőknek, de lesz olyan dolgozó, akinek 70 százalékkal emelkedhet a fizetése egy törvénymódosító javaslat szerint. Ha elfogadja a Parlament, január elsejétől 7-800 ember kaphat magasabb bért.

 

Örülnek a védőnők, de keveslik

Több fizetést kapnak a védőnők novembertől. Havonta bruttó 33 ezer forint bérpótlékot kapnak - jelentette be Rétvári Bence államtitkár. A Védőnők Egyesületének elnöke viszont azt mondta az RTL Híradónak, mivel nem közvetlenül az államtól kapják a fizetésüket, így számításaik alapján csak bruttó 27 ezer forintra számíthatnak. Szerintük a kiegészítés után is jóval kevesebbet vihetnek haza, mint a szakdolgozók.

100 hivatalban lesz sztrájk hétfőn

Mielőtt holnap reggel elindulna ügyet intézni, nézzen utána, hogy meg tudja-e tenni. Kétórás figyelmeztető sztrájkot tartanak csaknem 100 önkormányzati hivatalban. Emiatt főleg vidéken lehetnek fennakadások az ügyintézésben. A polgármesteri hivatalok dolgozói 50 százalékkal magasabb fizetést követelnek, mert mint mondják 9 éve nem nőtt az alapbérük. A munkabeszüntetés reggel nyolctól délelőtt tíz óráig tart. 

Mire elég a plusz 120 milliárd?

Több pénzt ígér a kormány jövőre az iskoláknak és a tanároknak. A tervezett plusz 120 milliárd forintból a bejelentések szerint jut a fizetések emelésére és felújításokra is. A Pedagógusok Szakszervezete szerint nem egyértelmű, hogy jövőre miként változik a tanárok bére. A két nagy érdekképviselt egyetért abban, az lenne a megnyugtató megoldás, ha a garantált bérminimumhoz kötnék a tanárok bérét.

Közel a megállapodás a MÁV-nál

Összesen 30%-os fizetésemelést kínál dolgozóinak a MÁV a következő három évre. Hetek óta tárgyalnak a szakszervezetekkel a bérfeszültség kezeléséről, amely a minimálbéremelés miatt alakult ki. A vasutasok legnagyobb érdekképviselete szerint akár már a jövő héten megegyezhetnek. A fejlesztési minisztérium azt közölte az összes többi állami vállalatnál tárgyalnak a béremelésről.

Kevesebbet érhet a béremelés

Átlagosan 6 százalékkal emelik a nem minimálbéresek fizetését január elsejétől a munkaadók - a GKI felmérése szerint. Ezer céget kérdeztek meg, és úgy számolnak, a magyar dolgozók többsége reálértéken az ideinél is kisebb bérfejlesztést kap majd, mert jövőre magasabb lehet az infláció. Pedig a kormány általános fizetésemelést, és a munkaerőhiány enyhülését várja a három hete kötött bérmegállapodástól, amiben 25 százalékos minimálbéremelés szerepel. A miniszterelnökséget vezető miniszter további tárgyalásokat ígért.

Átképzéssel csökkentenék a munkaerőhiányt

Az átképzés felgyorsításával érné el a kormány, hogy a közmunkások és a munkanélküliek állást találjanak - erről Varga Mihály beszélt a kormány gazdasági kabinetjének ülése után. A gazdasági miniszter szerint így lehetne orvosolni, hogy miközben több százezer állástalan van az országban, 140 ezer munkahely jelenleg is betöltetlen. A GKI szakértője szerint azonban a közmunkásoknak mindössze 10 százaléka lenne képes egyáltalán állást találni. Az MSZP a járulékok csökkentését, és fizetésemelést javasol.

Magasabb bérért sztrájkoltak országszerte

Két órás figyelmeztető sztrájkot tartottak reggel önkormányzati dolgozók országszerte, azt kifogásolják, hogy nyolc éve nem változik a fizetésük, miközben a kormánytisztviselők bérét emelték. Azt követelik, hogy az ő fizetésüket is növeljék, 30 százalékos emelést akarnak. A Miniszterelnökség szerint mivel az önkormányzati dolgozók az önkormányzatoktól kapják a fizetésüket, a szakszervezeteknek velük kell egyeztetniük.

A műszaki dolgozók nem kapnak béremelést

Igazságtalannak tartják a kórházi műszaki dolgozók, hogy kimaradnak a béremelésből. Egyikük azt mondta az RTL Híradónak, hogy nagyon felháborodtak, mikor megtudták, hogy ahogy az elmúlt években sem, úgy most sem kapnak fizetésemelést. A kormány múlt héten jelentette be, hogy ősztől megemelik a szakdolgozók és az orvosok fizetését. Balog Zoltán miniszter hétfőn azt mondta az RTL Híradónak, hogy a kórházak dolga lesz a technikai dolgozók bérének rendezése.

Az államtitkár szerint nem ígértek béremelést

Korábban több államtitkár is tényként állította a sajtónak, hogy 270 ezer forintra emelik januártól a szakorvosi minimálbért. Ehhez képest az RTL Híradó kérdésére most a jelenlegi egészségügyi államtitkár azt mondta, ők ilyet nem mondtak. Ónodi-Szűcs Zoltán szerint ez csak egy félreértés. Egyébként nem csak az orvosok nem kaptak fizetésemelést, az ápolók sem, pedig nekik is ígértek.

Határozat a fizetésemelésről


szerző:
2016.02.09. 18:35
Határozat a fizetésemelésről

Nemcsak a MÁV, hanem a Magyar Villamos Művek, a Szerencsejáték és a Nemzeti Vagyonkezelő vezetőjének is 5 millió forintra nő a fizetése januártól. Az erről szóló határozatot már tavaly év végén aláírta a nemzeti fejlesztési miniszter. A cégek szerint a vezetők még nem kapták meg a béremelést. Arra a kérdésünkre, hogy ez mikor történik meg és visszamenőleg is jár-e nekik a pénz, nem válaszoltak.

2-ről 5 millióra emelték a fizetését

Két és félszeresére, havi kettőről ötmillió forintra emelkedett a Magyar Posta vezérigazgatójának fizetése. Az RTL Híradó a Miniszterelnökségtől kért és kapott adatokat, amelyből kiderül, ötmillió forintra emelkedett az állami tulajdonú fejlesztési bank vezetőjének havi bére is.

Több fizetésért tüntettek


szerző:
2015.12.14. 18:22
Több fizetésért tüntettek

Több fizetésért és jobb munkakörülményekért tüntetett a Független Egészségügyi Szakszervezet. Az elnök szerint ez már az utolsó pillanat, hogy a kormány beavatkozhasson, annyira kritikus a szakdolgozó hiány. A budapesti Nyírő Gyula Kórházban több szobát le kellett zárni, mert kevés a nővér és nem tudták volna biztonságosan ellátni a betegeket. Pénteken a Semmelweis Egyetemen egyik klinikájáról mutattunk be felvételeket, ahol szintén több szobát zártak le a nővérhiány miatt.

Nő a diplomás bölcsődei dolgozók bére

Csak a diplomás bölcsődei dolgozók bére nő jövőre. Azok, akiknek csak felsőfokú szakképesítésük van, a pótléknál többre nem számíthatnak. A bölcsődei dolgozók érdekvédelmi szervezetének elnöke szerint ez komoly bérfeszültséget okozhat. A családügyért felelős államtitkár szerint a diplomások bére akár 60 ezer forinttal is nőhet.

Három és félszer annyit keres egy jegybanki dolgozó, mint egy átlag magyar

Átlagosan 25 százalékos béremelést kaptak a Magyar Nemzeti Bank dolgozói az utóbbi másfél évben. Az MSZP szerint ez pénzszórás. Az MNB azt közölte, a béremeléssel a korábbi igazságtalanságokat szüntették meg.

FESZ: Nem áll meg a nővérek elvándorlása

Ismét egyre több ápoló készül külföldre, mert csalódottak a július 1-től beígért, de szerintük nem teljesített béremelés miatt - ezt állítja egy egészségügyi érdekképviselet. Az egészségügyért felelős államtitkárságon azt mondják, a kormány betartotta az ígéretét. A béremelésben érintett egészségügyi dolgozók bruttó 10-15 ezer forintos fizetésemelést kapnak.

Nettó százezerrel több a fiatal orvosoknak

Nettó százezer forintos extra támogatással próbálja itthon tartani a kormány a frissen szakvizsgázott orvosokat. A rezidensszövetség szerint ez kevés lesz azoknak, akik tényleg el akarnak menni, viszont bérfeszültséget okozhat a kórházakban, ahol így egy kezdő orvos többet kereshet évek óta praktizáló kollégájánál. Az államtitkár azt mondja, ez csak az első fontos lépése a bérrendezési folyamatnak.

Zombor: A kormány dönt az egészségügyi fizetések emeléséről

Mindenben igazuk van a tüntető szakdolgozóknak - ezt mondta az egészségügyi államtitkár, mikor kedd este átvette a demonstráló egészségügyi dolgozók követeléseit. Több ezren, főleg ápolók tüntettek, a többi közt magasabb fizetést követeltek, és azt, hogy jobb munkakörülmények között dolgozhassanak az egészségügyben. Zombor Gábor azt mondta, az, hogy lesz-e béremelés, nem rajta múlik.

Egészségügyi béremelés: lesz, aki meg sem érzi a változást

Akár már idén többb pénzt vihetnek haza az egészségügyi dolgozók. A kormány szerdán döntött arról, hogy a jövő évi költségvetésből 15.8 millárd forintot szán az egészégügyi bérek rendezésére, ami már nyáron megkezdőthet. Átlagosan bruttó 10-15 ezer forinttal nőhet az ápolók bére, 20 ezer forinttal pedig az orvosoké. Az ellenzék szerint ez kevés. Az Orvosi Kamara elnöke azt mondta, lesz, aki meg sem érzi majd a változást.

A Fidesz nem támogatja képviselője javaslatát

Másfélszeresére emelné a kistelepülések polgármestereinek fizetését egy fideszes képviselő, pedig épp a kormánypárt csökkentette drasztikusan a települések vezetőinek bérét tavaly ősszel az önkormányzati választások előtt. A Demokratikus Koalíció szerint helyes irány a polgármesteri fizetések rendezése, csak tudni kellene, hogy honnan lenne pénz az emelésre. A Fidesz ugyanakkor már most jelezte: nem támogatja saját képviselőjének javaslatát.

Hálapénzért cserébe, fizetésemelés

Akár 200 ezer forinttal is több fizetést adna az orvosoknak a kormány. Ezt az egészségügyért felelős államtitkár jelentette be. Cserébe egy szerződést kellene  aláírniuk arról, hogy nem mennek külföldre dolgozni és nem fogadnak el hálapénzt. Az állam a kórházak adósságát is átvállalná. Az LMP szerint ezzel csak elodázzák az egészségügy problémáit.

Van, ahol duplájára emelték saját fizetésüket

Október óta gyakorlatilag korlátlanul emelhetik saját fizetésüket a helyi képviselők. Egy borsodi településen például megduplázták saját bérüket, Soroksáron pedig akár 330 ezer forintot is kaphat egy képviselő.

Kötelező béke akadályozta meg a sztrájkot

Elmaradt a német repülésirányítók keddre tervezett sztrájkja.

Nem sikerült megállapodni a Malév pilótáival

A két órás figyelmeztető sztrájk alatt nem volt a fennakadás.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való