KERESÉS search-close

fizetések

46 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "fizetések"

Egyes képviselők fizetése 70 százalékkal nőtt

Az átlag fölött emelkedett az országgyűlési képviselők fizetése 2014 óta, ezt az MFOR számolta ki. Míg azóta a bruttó bérek országos átlagban 55 százalékkal, egyes képviselők díjazása 70 százalékkal nőtt. A miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondja, így is kevesebbet keresnek, mint abban az időben, amikor még lehettek polgármesterek, vagy lehetett polgári állásuk is. A DK szerint nem az egyébként is jól kereső politikusok bérének emelésére kellene költeni.

 

800 ezer forint nettóért csábítják a henteseket Nyugat-Európába

Nemet mondtak a havi 200 ezres kezdő bérre a Metró áruházlánc dolgozói. Így náluk, ahogy a Tesconál még nincs idei bérmegállapodás. A kereskedelmi munkaadók többségével viszont kétszámjegyű fizetésemelésről egyeztek meg a szakszervezetek. Nagy a nyomás a cégeken, a henteseket például havi 800 ezer forint nettóért csábítják Nyugat-Európába. Az illetékes államtitkár azt mondta, hiszi, hogy kevesebben hagyják majd el az országot.

Milliókat fizet havonta a főváros tanácsadóknak

Milliókat fizet havonta a főváros olyan tanácsadóknak, akiknek tudniuk kellett a BKK elektronikus jegyrendszere körüli problémákról – állítja a Liberálisok főpolgármester-jelöltje, miután kikérte a szerződésket. Tarlós István főpolgármester korábban tagadta, hogy tudott volna a novemberben leállított fejlesztés körüli problémákról. Hivatala most azt közölte: a jegyrendszer konkrét felügyelete egyik tanácsadónak sem volt a feladata.

 

Másodállásban taxizik a rendőr

Futárkodnak, temetésen dolgoznak, taxiznak - rendőrök meséltek a Házon kívülnek arról, hogy milyen másodállásokat kénytelenek vállalni az alacsony fizetés miatt, és hogy emiatt időnként kínos helyzetekbe is kerülhetnek. A belügyi államtitkár január elején beszélt arról, hogy 2015 óta átlagosan 50 százalékkal nőttek a rendőri fizetések, de az érintettek ezt nagyon máshogy látják.

Egyre több tűzoltó hagyja el a szakmát az alacsony fizetés miatt

Havi nettó 160 ezer forintot keres egy több éves tapasztalattal rendelkező vonulós tűzoltó a béremelések ellenére is – közölték tűzoltó szakszervezetek. Szerintük emiatt egyre többen hagyják el a szakmát és mennek máshová a jobb megélhetés miatt. A DK szerint a kormány hiába ígért életpályamodellt és 50 százalékos béremelést, nem tartotta be a szavát. A kormányt hiába kerestük.

Magyarországon nőnek a legdinamikusabban a fociklubok bevételei

Magyarországon nőnek a legdinamikusabban a fociklubok bevételei. Ez derül ki az európai labdarúgó szövetség összesítéséből, amelyet a 444.hu szemlézett. Eszerint 2017-ben csaknem 17 milliárd forintot költöttek fizetésekre az első osztályban. A fideszes Deutsch Tamás, aki az MTK elnöke, azt mondta: a pénz nemcsak a focisták, hanem az összes klubalkalmazott fizetésére ment. A Jobbik szerint sztárfizetések helyett inkább a gyerekekre kellene költeni.

800 ezren nem kaptak fizetést Amerikában

Hiába van fizetésnap, 800 ezer amerikai pénteken nem kapja meg a jussát, mivel költéségvetés hiányában az amerikai szövetségi kormányzat három hete részlegesen leállt. Több amerikai városban tüntetettek, mert már kölcsönökből élnek.

 

Botrányos fizetések a bölcsődékben, óvodákban és iskolákban

Zsúfolt bölcsődék, túlterhelt óvónők, óriási pedagógushiány és külföldre települt gyermekorvosok. Ilyen körülmények között nőnek fel a magyar gyerekek, akiket életük legfontosabb szakaszában olyan szakemberek nevelnek, akiket alig becsülnek meg... Annak jártunk utána, hogy mennyi az ő fizetésük, és hogy ez a helyzet miként befolyásolja a jövő generációjának az életét.

Vita a minimálbér-emelésről

Legfeljebb 5-10 százalékkal tudják emelni a minimálbért és a garantált bérminimumot január elsejével a munkaadók - ezt a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára árulta el az RTL Híradónak. Erre is csak akkor lesz lehetőségük, ha csökken a béreket terhelő járulék Dávid Ferenc szerint.

Kiszámoltuk a képviselők juttatásait

Havi 187 ezer forint helyett akár 312 ezer forintért is bérelhet ezentúl lakást az Országgyűlés a parlamenti képviselőknek, és aki messze lakik Budapesttől, augusztustól akár 250.000-ot is költhet havonta közpénzből tankolásra. Erről akkor döntöttek, amikor a fizetésüket is megemelték. A Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely mindezt nem tartja eltúlzottnak, a Párbeszéd szerint viszont felháborító.

Kiszámoltuk, mennyivel nő a képviselők fizetése a megszavazott emelés után

Kövér László házelnök hétszázezer forinttal keres majd többet augusztustól - kiszámoltuk, mennyivel nő a képviselők fizetése a tegnap megszavazott emelés után. A legjobban a több bizottságban ülők és a frakciók vezetői járnak, de a miniszterek fizetése is megugrik. Ők ugyanis eddig csak a parlamenti fizetésük 30 százalékát vehették fel, mostantól az egészet.

 

Csökkenhetnek a nettó jövedelmek jövőre

Csökkenhetnek a nettó jövedelmek jövőre a cafetériarendszer tervezett átalakítása miatt - így számol a jegybank. Szerintük a béren kívüli juttatások nagy részét a továbbiakban bérként fizetik majd a munkaadók, vagyis a dolgozók kevesebbet kapnának kézhez az adókedvezmények hiánya miatt. A miniszterelnök alig több mint két hete még arról beszélt a parlamentben, senki sem veszi el a cafetériát az emberektől.

 

Tényleg milliós fizetések vannak a Balatonon?

Egymilliós balatoni fizetésekről keltek szárnyra pletykák. Igaz, hogy álomgázsit kínálnak a szezonban a munkavállalóknak? A Fókusz utánajárt!

Semjén a szülőket támogatná

Adják a szülőknek az adó egy részét, amit a gyerekeik befizetnek - ezt javasolja Semjén Zsolt. A KDNP elnöke a Hetek című újságnak nyilatkozott, az államkincstár elnöke pedig a Gazdasági Tanács ülésén beszélt ugyanerről - szerinte sürgős lépésekre van szükség, mert a gazdasági növekedés ellenére sem jellemző az előtakarékoskodás.

 

Irreális focista bérek


szerző:
2018.01.31. 19:45
Irreális focista bérek

Nem fogadta el a nettó két millió forintos havi fizetést, és az ezzel járó lakás- és gépkocsihasználatot, mert kevesellte. A huszonnégy éves magyar labdarúgó, feltehetően a Felcsút csapatában még ennél is többet kap, ezért utasította vissza az Újpest ajánlatát. Szokatlan módon éppen az Újpest FC hozta nyilvánosságra az ügyet.

MTVA: Ki kellett adniuk az adatokat

Másfél év pereskedés után kiadta Híradónknak a közpénzből működő állami média a vezetői fizetéseket. Az ügyvéd szerint az állami média nevetséges érvekkel próbálta meg eltitkolni az adatokat. Ha szeretné látni az MTVA juttatásáit kattintson ide. Ha ide kattint a gépkocsihasználatról tudhat meg többet, itt pedig szintén a fizetésekről.

Már pályakezdőként csúcsfizetést akarnak a mai fiatalok

Merészen gondolkozik a fiatal generáció jövőbeli fizetéséről. A Medián készített először felmérést itthon a Z generáció, azaz a 14-25 éves korosztály munkaerőpiaci céljairól, amelyből az is kiderült szinte mindenki egyetemi végzettséget szeretne, a szakmunkásképzés csak B vagy C tervként jöhet szóba.

Nem változnak a bérkülönbségek

Majdnem kétszer akkora fizetést visznek haza a budapestiek, mint a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében élők, több mint 100 ezer forint különbséget mért a KSH a nettó átlagbérek között. A kormány szerint elindult az elmaradt régiók felzárkózása.

Házon kívül 2017-09-13


szerző:
2017.09.13. 23:45
Paks2: több osztályvezetőből is igazgató lett

Van, akinek havi 1 millió 800 ezer forintról 3 milliósra nőtt a fizetése a Paks 2 részvénytársaságnál. A paksi atomerőmű bővítéséért felelős állami cégnél ugyanis a 24.hu szerint több osztályvezetőből is igazgató lett. A vállalatnál az új pozíciókat és az azzal járó béremeléseket azzal indokolják, hogy több lett a feladat. Az LMP szerint viszont a beruházás a kormánypárthoz közel állók kifizetőhelye.

150 ezer forintos bérkülönbség

Több mint másfélszer annyi keresnek a budapestiek, mint a békés megyében élők. Az átlagfizetések közötti különbség meghaladja a 150 ezer forintot, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat tavalyi évről szóló összesítése szerint. 19 megyéből mindössze 2-ben és a fővárosban keresnek jobban az országos átlagnál. A Pénzcentrumnál azt mondják, a munkaerőhiány miatt ekkorák az eltérések. A kormány szerint az elmúlt félévben már mérséklődött a megyék közötti bérkülönbség.

Sokkolta a külföldieket a magyarok fizetése

Egy 1 hetes nyaraláson minimum egy átlag magyar havi fizetést elköltenek nálunk a turisták. De vajon azt tudják-e, hogy mennyiből élnek az itt élő emberek, és arról is kérdeztük őket, hogy más országokban mi a helyzet a tanárok vagy az ápolók fizetésével. Meglepő számok következnek.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Van, ahol autószerelő szolgál ki

Van, ahol a forgalom is visszaesett, mert nincs elég dolgozó a balatoni vendéglátóhelyeken. Az éttermek, büfék jó részében alig dolgozik vendéglátós végzettségű szakember. Több helyen havonta többször is lecserélődik a teljes gárda. A baj az, hogy az éttermek továbbra sem tudnak versenyképes fizetést adni, így viszont nem találnak alkalmazottakat.

Több bért követelnek a TESCO-sok

Kétszámjegyű béremelést követelve tüntettek a Tesco dolgozói Budapesten. A szervezők szerint a teljesítőképességük határára értek a boltosok, mert a munkaerőhiány miatt sokszor mások helyett kell dolgozniuk. Elfogadhatatlannak tartják, hogy jelenleg ugyanannyit keres egy kezdő árufeltöltő, mint aki például a csemege pultban áll 20 éves gyakorlattal. Az áruházlánc azt közölte, új bértábla kialakításán dolgoznak.

200 ezer forint nettó kezdő fizetés a BKV-nál, nincs elég ember

200 ezer forintos nettó kezdő fizetéssel próbál sofőröket toborozni a BKV, mert nincs elég emberük. A hiányt most túlórákkal megoldják, de a metrópótlás idején több száz sofőrre lesz szükség. Híradónknak interjút adott egy most Németországban dolgozó volt BKV-s buszvezető. Azt mondta, kint fél millió forintnak megfelelő euró az átlagfizetés.

 

BKV: Sztrájkkészültség?

Az állami vállalatok dolgozói tekintélyes állami béremelést kapnak, de mivel a BKV nem állami, hanem önkormányzati cég, az állam azt mondja a fővárosnak: adjon pénzt béremelésre. De nincs neki. És közben a hármas metró felújításával is küszködik, ami úgy függ össze a BKV-val, hogy vagy 150 autóbusszal kell majd pótolni a metrót, miközben a BKV-nál már most sincs elég autóbuszvezető.

A védőnők nem egészségügyisek?

Hiába emelkedett az egészségügyi dolgozók bére, még mindig elmarad az uniós átlagtól. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszterhelyettese azt mondja: jóval az átlag felett növekedtek a fizetések az elmúlt 2 évben, szeptemberben pedig újabb emelés lesz. A Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezeténél úgy látják: ennek ellenére a kormány egyelőre nem tudta megállítani az orvoselvándorlást. 400 védőnői állás is betöltetlen.

Fókusz 2016-11-15


szerző:
2016.11.15. 18:55
Jól keresnek a fociakadémián

Van olyan karbantartó, aki havonta bruttó 380 ezer forintot keres a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémián. De akad olyan takarító is, aki 194 ezer forintos fizetést kap. Ráadásul csak takarítóból 22 van. Arra nem válaszoltak a felcsúti akadémiánál, hogy miért van szükség ennyi alkalmazottra. Az LMP furcsának találja ez a sok állást, és szerintük a közpénzek elosztásával is baj van.

 

Választhatnak a szakorvosok

Választhatnak, hogy béremelést, vagy a korábban kapott támogatást kapják azok a fiatal szakorvosok, akiknek a béremelés után kevesebb lett a fizetésük. Ezt mondta az RTL Híradónak Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkár. Ötszáz fiatal szakorvos korábban 100-200 ezer forint támogatást kapott, ami a béremelés után már nem jár, így nekik több tízezer forinttal kevesebb lett a fizetésük. Hamarosan dönthetnek majd arról, hogy a béremelés helyett visszakérik-e a támogatást.

Havi hatszázezret keresnek

Átlagosan 600 ezer forintos havi fizetésért dolgoznak a jegybanki alapítványok által 12 milliárd forintból létrehozott Kecskeméti Duális Oktatás Zrt. alkalmazottai, köztük Matolcsy György unokatestvére, Szemerey Szabolcs. Ez azután derült ki, hogy a város korábbi polgármester-
jelöltje kikérte az adatokat. Szintén fizetést kap innen a legfőbb ügyész felesége, Polt-Palásthy Mariann, aki a felügyelőbizottság tagja, havi 300 ezer forintért.

RTLII: Ingyenpénzt biztosított ismerőseinek

Újabb ügyben indul eljárás a jobbikos Kovács Béla ellen. A gyanú szerint ingyen pénzt biztosított ismerőseinek, mégpedig úgy hogy fiktív gyakornoki szerződést kötött négy személlyel, akik nem dolgoztak neki Brüsszelben, viszont felvették a nekik járó uniós fizetést. Emiatt a legfőbb ügyészség kérte a jobbikos európai parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztését kérte. Közben négy hónappal meghosszabbítják Kovács Béla kémkedési ügyében indított vizsgálatot. Ebben az ügyben az Európai Parlament a magyar hatóságok kérésére már korábban felfüggesztette a jobbikos politikus mentelmi jogát.

Nincs elég takarító, sokan külföldön dolgoznak

Vakarni lehet majd a koszt az országban, mert nincs elég takarító. Ezt állítja a szövetségük. A hivatalos statisztika alapján január óta megduplázódott, 8500-ra nőtt a betöltetlen takarítói állások száma. Hiába ígérnek a cégek kétszer annyi pénzt, mint két éve, nem találnak takarítót, mert sokan nyugatra mentek dolgozni. A kormány szerint a munkaadóknak kell lépniük, de nem vendégmunkások alkalmazásával.

Mennyi pénzből gazdálkodik egy magyar nyugdíjas?

Négyszer akkora nyugdíjból gazdálkodik egy itt élő finn vagy osztrák nyugdíjas, mint egy magyar. Míg a hazai idősek az unokáknak spórolnak, amennyit tudnak, addig a külföldiek utazgatnak, pihennek, és borászatot terveznek.

Megéri ma Magyarországon élsportolónak lenni?

Meg lehet élni abból, ha jégkorongozunk, vízilabdázunk, vagy kenuzunk? Mennyit ér egy világcsúcs, hol fizetnek hétszámjegyű prémiumot? Utánajártunk a legtöbbször nem publikus fizetéseknek! Döbbenetes bérek kerültek napvilágra.

A Gillian-akta


szerző:
2016.01.26. 15:08
A Gillian-akta

A hétvégén szárnyra kapott a hír, miszerint az X-aktákban a Dana Scully, FBI ügynököt alakító Gillian Andersonnak, Emmy -és Golden Globe-díjas színésznőnek, a fizetése jócskán elmaradt férfi kollégája, David Duchovny-étól.

Fókusz 2015-09-21


szerző:
2015.09.21. 17:25
Fókusz 2015-09-21

Mesés fizetések - Országok, ahol a magyar ápolók akár a nyolcszázötvenezret is megkeresik, és ahol a szakmunkások bére félmilliónál kezdődik. Élnek és virulnak! - Mit csinál ma Elvis, Michael Jackson, vagy Tupac. A rajongók biztosra veszik, hogy nem haltak meg bálványaik. Nincs megállás - A kerítés ellenére folyamatosan érkeznek a menekültek Magyarországra. Az elmúlt 24 óra eseményei és a legfrissebb fejlemények.

Fókusz 15-08-04


szerző:
2015.08.04. 19:25
Fókusz 15-08-04

Fókusz: Határtalan fizetések - Vállalják az utazást csak, hogy az itthoni bérük sokszorosát kapják. Ausztria közel van, sok magyar ezt ki is használja. Szégyenlista - Van, aki másfél milliárddal tartozik, más csak több százmillióval. Hova tűntek a legnagyobb adósok? Tabuk nélkül - 45 évesen fogadott örökbe egy kislányt, Miklósa Erika őszintén mesél döntéséről és boldogságáról.

Államtitkárok több százezres másodállásban

Csaknem egymillió forintos fizetésük mellé további százezreket keres a Nemzetgazdasági Minisztérium több államtitkára. Ez derült ki egy szocialista képviselő írásbeli kérdésére adott válaszból.

Elkeserítő fizetések, hihetetlen munkahelyzet

Százezret sem visznek haza még 30 év munkaviszony után is a bölcsődei nevelők és az idősek gondozói. A szakmából szinte mindenki menekül, de akkor ki fog vigyázni a gyerekeinkre és a szüleinkre? Mire elég nyolcvanezer egy hónapban?

Vérlázító fizetés: elkeserítő számok 30 év munka után is

Százezret sem visznek haza még 30 év munkaviszony után is a bölcsődei nevelők és az idősek gondozói. A szakmából szinte mindenki menekül, de akkor ki fog vigyázni a gyerekeinkre és a szüleinkre? Mire elég nyolcvanezer egy hónapban?

Felső határ nélküli fizetések állami cégeknél

Továbbra is több mint 8 millió forintot keres havonta Klados Gusztáv, a 4-es metró főmérnöke.

Milliós fizetések, mélyszegénység és családi erőszak a Házon kívülben

Milliókat vennének el az állami vezetőktől. Egy bántalmazott asszony története és egy falu, ahol az összes gyerek szegény és rosszul táplált. Részletek október 22-én, csütörtökön, 23.15-kor. Tartsanak velünk!

Adakozhatnak a rektorok, ha akarnak

Az ösztöndíj alapba fizethetnek be milliós fizetésükből az egyetemek vezetői.

Titkolnák a fizetésüket


szerző:
2009.09.18. 18:10
Mennyit teszünk zsebre júliustól?

A személyi jövedelmadó alsó sávhatárának megváltoztatása miatt nőnek a fizetések.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való