KERESÉS search-close

fizetés

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "fizetés"

21%-kal kevesebbet keres egy nő Magyarországon

Ötödével kevesebbet keresnek a nők, mint a férfiak Magyarországon. Először közölt nemek szerinti átlagbért a KSH, a férfiak bruttója megközelíti a 377 ezer forintot, a nőké viszont a 312 ezret sem éri el. A GKI szerint hiába több a nők között a diplomás, ők is a rosszabbul fizetett szakmákban dolgoznak. Az egyik legnagyobb állásportálnál pedig azt mondják, a nők már az állásinterjún kevesebbet kérnek, mint a férfiak.

 

Mi segíthet a balatoni munkaerőhiányon?

Munkásszállókat építhetnének a Balatonnál, ahol egy szakács, felszolgáló vagy más munkavállaló akár az egész családjával kulturáltan lakhatna a nyári szezon alatt. A Fókusznak nyilatkozó szakértő szerint az évek óta tapasztalható óriási munkaerőhiányt ez is enyhítené a Balatonnál. De, a szakképzés teljes megújítására is szükség lenne. Ugyanis azok, akik télen síparadicsomokban dolgoznak, nyáron a Balatonnál is tudják mit, hogyan kell csinálni, az iskolából kikerülőknek viszont fogalmuk sincs róla.

Magyar focisták zsebében turkáltunk: mennyi az annyi?

Dzsudzsák Balázs a legjobban kereső magyar focista, és a legjobban fizetett magyar sportoló is. Hétszáz millió forintos éves fizetését senki meg sem közelíti. A Fókusz stábja szakértőkkel rangsorolta a focisták milliós fizetését és teljesítményét is.

Százezrekkel nő a képviselők fizetése

Márciustól havi 270 ezer forinttal emelkedik Kövér László fizetése, majdnem 200 ezer forinttal többet kapnak a frakcióvezetők, és minden más képviselő alapilletménye is nő, 100 ezer forinttal. Tavaly július óta ugyanis egy új törvény alapján automatikusan a nemzetgazdasági átlagbérhez igazítják a képviselők fizetését. Az ellenzéki pártok azt mondják: jótékonykodnak a plusz pénzből. A Fidesz szerint összességében az emelés után is kevesebbe kerülnek a képviselők, mint 2014 előtt, amikor még nagyobb volt a parlament.

Havi 200 ezer forinttal emelkednek a miniszteri fizetések

Az eddigi havi bruttó 1,8 millió forint helyett majdnem 2 milliót kapnak márciustól. Gulyás Gergely szerint mindezt egy törvénymódosítás teszi automatikussá, amely a havi bruttó átlagkeresethez köti a miniszteri fizetéseket. A miniszer szerint „együtt sírunk, együtt nevetünk”.

Harminc százalékkal nő az állami vezetők fizetése

Legalább 30 százalékkal emelkedett márciustól több száz állami vezető fizetése. A helyettes államtitkárok, miniszteri biztosok bruttó 1,3-1,6 millió forint között keresnek, a kormánybiztosok még többet, nekik másfél-1,9 millió forint között mozog az illetményük. Nem csak nekik, minden kormánytisztviselőnek nőtt a fizetése, de az LMP szerint a politikai vezetők bérét nem az államapparátuséhoz kellene igazítani.

Ennyire túlfizetettek a focisták?

Tavaly ilyenkor járt utána a Fókusz: nem fogadta el a nettó kétmillió forintos havi fizetést, és az ezzel járó lakás- és gépkocsihasználatot, mert kevesellte. A huszonnégy éves magyar labdarúgó, feltehetően a Felcsút csapatában még ennél is többet kap, ezért utasította vissza az Újpest ajánlatát. Szokatlan módon éppen az Újpest FC hozta nyilvánosságra az ügyet.

Másodállásban futárkodó és taxizó rendőrök

Rengeteg rendőr kénytelen mindenféle másodállást vállalni, annyira nem jönnek ki a fizetésükből. Ezért is háborított fel egy csomó rendőrt a belügyi államtitkár január eleji nyilatkozata, amiben azt mondta, hogy 2015 óta átlagosan 50 százalékkal nőtt a rendőrök bére.

8 milliós fizetést kaphat egy focista a Vidinél?

Teljesen rendben van, hogy nem tudni, mennyit keres egy magyar focista. Ezt mondta Híradónknak a Magyar Labdarúgó Szövetség szóvivője, miután arról kérdeztük, nyugat-európai mintára nem akarják-e nyilvánossá tenni ezeket az adatokat. Egy román sportlap szerint a Vidinél akár havi 8 millió forintot is kereshet egy játékos.

Háromszor többet kereshetnek a Németországban dolgozó magyarok

Az itthoni átlag majdnem háromszorosát kapják kézhez a Németországban dolgozó magyarok - ezt a G7 gazdasági portál számolta ki a német munkaügyi hivatal adataiból. Már 200 ezernél is többen élnek kint és egy év alatt több mint 5 százalékkal, havi 565 ezer forintra emelkedett a nettó átlagkeresetük.

„Márciustól már civil leszek”

A fizetésükről szóló átutalási értesítőkkel árasztották el a Zsaruellátó nevű Facebook-oldalt rendőrök, miután Kontrát Károly belügyi államtitkár a januári rendőri béremelésekről tájékoztatta az állami hírügynökséget. Szerinte 2015 óta átlagosan 50 százalékkal emelkedtek a fizetések. A szakszervezet szerint a rendőrök többsége ezt nem tapasztalja.

Életszínvonal: az utolsó előtti helyen állunk

Az Unióban a második leggyengébb a magyarországi életszínvonal- az unió statisztikai hivatalának friss összehasonlítása szerint. A magyarok tényleges fogyasztása mindössze 62 százalékát érte el tavaly a 28 tagállam átlagának. A horvátokkal egy szinten, már csak a bolgárokat előzzük meg, a románok is lehagytak minket. A GKI szerint főleg, mert máshol jobban emelkedtek a jövedelmek.

Kedvezményes adó - nettó 35 millió a focistáknak

Havi nettó 35 millió forintot kereshet kedvezményes adózással a jövőben egy focista, ha a parlament elfogadja a kormány módosító javaslatát. Varga Mihály pénzügyminiszter ugyanis azt javasolja, hogy emeljék évi félmilliárd forintra azt a keretet, ami után egy élsportolónak csak ekhót, azaz csökkentett mértékű adót kell fizetnie. Ezzel a kormány másfél év alatt négyszeresére emelné a focisták kedvezményes fizetési keretét. Az MSZP szerint felháborító a kedvezmény, miközben a dolgozók millióit kizsigereli a kormány.

Van olyan politikus, akinek havi 1 millió 300 ezerrel nőtt a fizetése

Mindenkit magunk elé engedni udvarias dolog. Ezért udvariasnak és nagylelkűnek tűnnek azok a politikusok, akik azzal érvelnek a saját fizetésük jelentős emelése mellett, hogy ők maradtak utoljára a sorban. Van közöttük, akinek 140 ezerrel, másnak félmillióval, és van, akinek 1 millió 300 ezerrel emelkedett a bére. Az az állítás viszont nem igaz, hogy az ő fizetésük nőtt utoljára az állami szektorban dolgozók közül, mert vannak, akik 10 éve egy fillérrel sem kapnak többet.

Napi ötezret költ egy átlagos magyar ember

Napi ötezer forintot költ egy átlagos magyar - ezt a Blokkk.com szakportál számolta ki a statisztikai hivatal friss adataiból. Ebben az élelemre, a lakhatásra, és az üdülésre fordított összegek, minden kiadás szerepel. 5 év alatt összességében ötödével nőtt a fogyasztás az országban - reálértéken.

Megkapták az első emelt fizetést

Megkapták az országgyűlési képviselők az első megemelt fizetésüket. A legjobban Kövér László házelnök keres, havi bruttó 2,5 millió forintot. A képviselők negyede pedig több, mint másfél milliót.

Hatalmasak a bérkülönbségek

Havonta átlagosan több mint 122 ezer forinttal keresnek többet a budapestiek nettóban, mint a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében élők. Ez is kiderült a statisztikai hivatal legutóbbi kereseti adataiból.

Nettó 215 ezer forint az átlagkereset

Nettó 215 ezer forint volt az átlagfizetés júniusban - közölte a Központi Statisztikai Hivatal. Tavalyhoz képest csaknem 12 százalékkal nőttek a bérek. Az ország jelentős részén ugyanakkor ennél kevesebbet keresnek az emberek, a hét régióból mindössze Budapesten és Közép-Magyarországon haladják meg a bérek az átlagfizetést.

A magyarok többsége egyáltalán nem nyaral

Pontosan egy évvel ezelőtt számolt be arról az RTL Klub Híradó, hogy 40 ezer forintot költ egy átlagos magyar nyaralásra. Ezzel a sereghajtók közé tartozunk az Európai Unióban - a közösség statisztikai hivatalának felmérése szerint. A szlovákok ennek dupláját fordítják üdülésre, az osztrákok a négyszeresénél is többet. Az Eurostat szerint egyhetes nyaralást a magyarok több mint fele nem engedhet meg magának.

Többet keresnek az államtitkárok

Többet keres a beosztott, mint a főnök. Öt minisztériumban is nagyobb fizetésért dolgozik az államtitkár, mint amennyit a miniszter kap. A Belügyminisztériumban például havonta 200 ezer forinttal jár több az államtitkároknak. A miniszterek fizetése egy júliusban elfogadott törvénymódosítás alapján akár 5 millió forint is lehetne, ha Orbán Viktor úgy dönt. A miniszterelnök sajtófőnöke azt közölte, Orbán Viktor döntését a Magyar Közlönyben teszik majd közzé.

Több munka kevesebb pénzért

Sokat dolgoznak a magyarok, kevés pénzért – ez derül ki egy friss nemzetközi összehasonlításból. Eszerint csak Mexikóban, Lettországban és Görögországban fizetnek kevesebbet egy ledolgozott munkaóráért, mint Magyarországon.

Miniszteri biztosok „minden mennyiségben”

Még a Karib-térségnek is van miniszteri biztosa a kormányban, aki majdnem egymilliós fizetést is kaphat. Összesítésünk szerint 20 miniszteri biztos, 12 miniszterelnöki megbízott és 1-1 miniszterelnöki biztos és miniszteri megbízott is dolgozik a 4. Orbán-kormányban. Fizetésük nem nyilvános, de a jogszabályok szerint havonta akár 56 millió forintot is költhet rájuk a kormány az adófizetők pénzéből.

Illik manapság borravalót fizetni?

Sikeres üzletkötés végén a borravaló tényleg egy liter bor árát jelentette, és évszázadokon át egy-egy eredményes egyezségre áldomást is ittak, a vevő fizetett. A borravalót ma is a vevő fizeti, de sokat változott erről a közgondolkodás. 

Görgényi Fruzsina minden pénzét erre költené…

Az első munkahely mindig meghatározó és természetesen az első fizetés is. Szerintetek Fruzsina hova szaladt először, amikor megkapta élete első fizuját?

George Clooney a legjobban kereső színész a világon

A Forbes listáján a második helyet megszerző Clooney-t egyedül a bokszoló, Floyd Mayweathernek sikerült megelőznie. Az 57 éves színész a lap szerint 239 millió dollárt, vagyis átszámítva 67 milliárd forintot keresett tavaly.

Ellenzék: zsarolás volt

Zsarolással érte el a Fidesz, hogy az ellenzék is támogassa a képviselők fizetésemeléséről szóló javaslatot - ezt mondta a Híradónak a Jobbik szóvivője. A kormánypárti képviselők javaslatának az lett volna a következménye, hogy az ellenzéki pártok jóval kevesebbet költhettek volna a frakciójukra. Ebből csak azután engedtek, hogy a képviselők fizetésemelését az ellenzékből is támogatták a Törvényalkotási Bizottságban. Kerestük a Fideszt, azt írták, kompromisszum született.

Egymillió az órabére


szerző:
2018.07.11. 19:40
Egymillió az órabére

Cristiano Ronaldo havi 750 millió forintnyi eurót vághat zsebre, ez hetente 185 millió, naponta 26 millió, óránként több, mint 1 millió, percenként pedig 18 ezer. Kilenc év után a sportoló az olasz Juventushoz igazol.

 

Milliárdok landolnak a sztár DJ-k zsebében

Mit csinál egy DJ? Keveri a zenéket, néha saját dalokat is szerez, főleg úgy, hogy zenei alapokat készít, amelyekre aztán egy-egy énekes felénekli a szöveget. Ennyi látszik kívülről, de lehet ott még valami: egy éve a Fókusz utánajárt, mennyit is keresnek.

Ki keres többet a sztárpároknál? Most kiderül!

Kabát Peti vagy Róka Adrienne? Schobert Norbi vagy Rubint Réka? A Fókusszal most utána jártunk, hogy a sztárpárosoknál hogyan is oszlanak el az anyagiak. Mit tippeltek?

Miért baj az, ha a nő keres jobban?

Schobert Norbit zavarná, ha a felesége jobban keresne nála, sőt, Rékát is zavarná ez a helyzet. Kabát Petinek az nem tetszene, ha menyasszonyának nem lenne bevétele. Miért okoz a pénz, a fizetési különbségek gyakran kibékíthetetlen konfliktust egy párkapcsolatban?

 

SCHOBERT NORBERT&RUBINT RÉKA: Ki keres többet?

Schobert Norbi és Rubint Réka egyáltalán nem féltékenyek egymás sikereire. Norbi szerint nem szabad a nő karrierépítésének az útjába állni, mert akkor boldogtalan lesz a kapcsolat. 

KABÁT PÉTER&RÓKA ADRIENNE: Ki keres többet?

Mi a jó, ha a nő keres többet vagy a férfi?- erről kérdezte a Fókusz stábja Kabát Petit és párját Róka Adrit, persze az is kiderült, hogy náluk ki visz többet haza.

Megéri nyugdíj mellett dolgozni

14 százalékkal több fizetést vihet haza jövőre, aki nyugdíj mellett dolgozik. Egy minimálbéres nagyjából havi 20 ezer forint pluszra számíthat - a Nyugdíjguru számítása szerint. Múlt csütörtökön jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy eltörlik a nyugdíjasok járulékait, mert csökkenteni akarják a rekord magas munkaerőhiányt.

Azonnali általános közszolgálati béremelést kérnek

Katasztrofális helyzetben van a közszolgálat a szakszervezetek szerint. Az alacsony bérek miatt 10 százalék fölötti a munkaerőhiány, ezért az érdekképviseletek azonnali általános közszolgálati béremelést kérnek a kormánytól. A kormány egyelőre nem reagált a szakszervezetek kérésére.

Már diákmunkásból sincs elég

Van olyan iskolaszövetkezet, amelyik a felkínált álláshelyek több mint ötödét kénytelen visszautasítani. A munkaadók minden korábbinál több pénzt ajánlanak, de a romló demográfiai helyzet miatt kevesebb diák van, és ők sem kukoricát akarnak címerezni.

 

Kelet és Nyugat-Magyarország – két külön világ?

Az ország legszegényebb és leggazdagabb településein jártunk. Míg keleten reggelire sincs pénz, nyugaton megszokott a tengerparti nyaralás. 300 kilométer választja el egymástól őket, mégis, mintha két külön világ lenne.

 TENISZ: Mennyit keresnek a profik?

Szávay Ágnes, profi teniszezőt kérdezte a Fókusz stábja arról, hogy anyagilag mennyire éri meg teniszezni, illetve milyen úttal jár, amíg egy gyermek eljut a sportágban a profi szintig.

Diákmunka: mit és mennyiért?

A munka világába most belekóstoló úgy nevezett Z generáció számára egyre fontosabb, hogy egy általuk kedvelt szakmában, ideális környezetben dolgozzanak meg a zsebpénzükért. A fizetések is ehhez mérten változtak az elmúlt években. Így egy diák minimál órabére is már bruttó 800 forintnál kezdődik.

Hazánkban ezekkel a szakmákkal lehet a legjobban keresni

Bróker, politikus, IT szakember, légiforgalmi irányító. Eléggé eltérő területek egyvalami azonban közös bennük: mindegyikért álomfizetést lehet kapni. Így nem csoda, hogy egy-egy munkavállaló havi fizetése meghaladja sokak több éves jövedelmét is. Erről számoltunk be pontosan egy évvel ezelőtt!

310 ezer bruttó átlagkereset

Meghaladta a 310 ezer forintot a bruttó átlagkereset januárban - közölte friss jelentésében a statisztikai hivatal. Csaknem 14 százalékkal magasabban alakult az átlagos fizetés, mint egy évvel korábban – főleg az idei kötelező béremelések hatására. 

Várják a tagdíjakat


szerző:
2018.03.10. 18:35
Várják a tagdíjakat

A hónap végéig kell tagdíjat fizetniük a legnagyobb magánnyugdíjpénztár, a Horizont tagjainak, ha nem akarják, hogy megszűnjön a pénztáruk. A Világgazdaság szerint akadozik a tagdíjfizetés. Két héttel a határidő lejárta előtt a tagok kevesebb, mint fele fizette be. 

Több fizetést kaphatnak

Több fizetést vihetnének haza a nyugdíjas-szövetkezetek tagjai - miután a bevétel legalább 85 százalékának kötelező felosztását kezdeményezi a Fidesz. Az MSZP szerint a Fidesznél kapkodnak, mert tavaly átgondolatlanul fogadták el a törvényt.

 

Miért nem fizetik meg az óvónőket?

Hogy lehet az, hogy egy diploma előtt álló óvónő 75 ezer forintot kap kézbe nálunk, ugyanő Németországban 250 ezret vihet haza? Miért tűnik úgy, hogy mindegy, mi van azokkal a felnőttekkel, óvó nénikkel, akikkel pici gyerekeink legalább annyi időt töltenek, mint szüleikkel?

400 ezret ígérnek a trolivezetőknek

Már 400 ezres fizetéssel + cafeteriával csábít trolivezetőket a BKV. Azonnal kezdhet bárki, akinek van nyolc általánosa és megfelelő jogosítványa, illetve elmúlt 21 éves. A szakszervezet szerint viszont eddig annyian hagyták ott a céget, ahány embert fel tudtak venni, pedig azt mondják, a sofőrök egyre kimerültebbek. A BKV azt írta, folyamatosan tudják pótolni a létszámhányt, és most a metrófelújítás miatt keresnek új trolisokat.

Van igazságalapja a

Sok futballista nem gondolkozik a továbbtanuláson, mert nyolc általánossal is annyi pénzt lehet ma Magyarországon focistaként keresni, hogy a végső összeg simán túl szárnyalja „tanult” társaik fizetését. Persze ez még nem jelenti azt, hogy alulműveltek lennének a futballisták. Vagy, mégis?

Fókusz 2018-01-17


szerző:
2018.01.17. 18:55
Mark Wahlberg kiáll a nők mellett

Hatalmas felháborodást keltett múlt héten, mikor kiderült, Mark Wahlberg 1000-szeresét kapta női kollégája bérének, pedig hasonló mennyiségű munkát végeztek egy filmforgatáson. Walhberg érezte, lépnie kell: ezért a teljes bérét a Times Up kezdeményezésnek ajánlotta fel, ezzel segítve a zaklatáson átesett nőkön.

 

Ezért kapott Mark Wahlberg több pénzt a világsztár színésznőnél?

Hatalmas port kavart a pár nappal ezelőtti hír, miszerint a színész jóval nagyobb gázsit kapott a legutóbbi filmjéért, mint női kollegája, most pedig úgy tűnik, magyarázat is van a botrányra.

RTLII Híradó 2018-01-12


szerző:
2018.01.12. 21:30
Mark Wahlberg jóval nagyobb gázsit kapott színésznő kollégájánál

1500-szor több pénzt kapott azonos munkáért Mark Wahlberg, mint Michelle Williams. A világ összes pénze című film forgatásai már befejeződtek, de pár jelenetet újra kellett venni - ez tíz napot vett igénybe. Busás bért kapott a fáradtságáért Wahlberg - ügynöksége 1.5 millió dollárt alkudott ki a csupán pár napra. Williams sokkal rosszabbul járt - neki mindössze 1000 dollárt jutott.

 

Bilincsbe verték a tanárt

Őrizetbe vettek egy tanárnőt az Egyesült Államokban, miután felszólalt az iskolai vezetők fizetésemelése ellen. Miután kiparancsolták a teremből, egy rendőr a földre gyűrte, majd megbilincselte. A szakszervezetek vizsgálják a történteket.

 

RTLII Híradó 2018-01-01


szerző:
2018.01.01. 21:30
Kárpótolni kell a tanárokat

Többszázezer forinttól eshettek el azok a tanárok, akiket a kormány önkényesen alacsonyabb fokozatba sorolt a pedagógus-életpályamodellben. Az Alkotmánybíróság döntése szerint ezért visszamenőleg kárpótolni kell őket.

 

Csökkenéssel járt a béremelés

Csökkent több mentődolgozó fizetése a béremelés után, erről panaszkodnak többen egy zárt Facebookos csoportban. Erre a DK hívta fel a figyelmet. Az egyik mentős szakszervezetnél is azt mondják, van, aki 50 ezer forinttal kapott kevesebbet a 12 százalékos béremelés után.

Fókusz 2017-12-04


szerző:
2017.12.04. 17:20
Kitessékelték a Trip to the moon szereplőit egy étteremből

Mivel Mórocz Tomiék taxira költötték a csapat összes pénzét, ezért nem tudták kifizetni az éttermi számlát. Mondanunk sem kell, hogy az étterem tulajdonosa hogy kikelt magából...

Évi 105 millió kormánybiztosokra

105 millió forintba kerül évente a kormánybiztosok fizetése. Ezt a Zoom.hu internetes oldal összesítette. A kormány honlapja szerint külön kormánybiztos felügyeli a vitorlázás és a kisvasutak népszerűsítését, vagy az elektromos autók fejlesztését is.

Mennyit keresnek a magyar zenészek?


szerző:
2017.11.18. 21:00
Mennyit keresnek a magyar zenészek?

A gázsiról beszélni mindig is tabunak számított. Most azonban néhány magyar sikeres zenész elmeséli, általában mennyi a gázsijuk, és ebből körülbelül mennyit kapnak kézhez.

Fókusz Plusz 2017-11-18


szerző:
2017.11.18. 18:50
Komoly fenyegetést kapott János

Mindennek és mindenkinek megvan az ára! Most Jánosban is tudatosítják, hogy előbb vagy utóbb fizetni kell, de talán most jobb lett volna előbb...

A teljes adásért kattints IDE!

Ennyi volna az álomfizetés?


szerző:
2017.10.20. 09:13
Ennyi volna az álomfizetés?

A Medián Intézet a Z-Generáció tagjai között végzett felmérést arról, hogy milyen fizetési igénye van a mai fiataloknak, eredményképp pedig azt kapták, hogy 447 ezer forint az az összeg, amiért már boldogan munkába állnának a pályakezdők.

450 ezres fizetést szeretne a Z generáció

Minimum 270 ezer forintért állna munkába a "Z" generáció, vagyis a 14-25 év közötti korosztály. Ez derül ki a Medián friss kutatásából. A 14-19 évesek nagyjából 450 ezer forintos fizetést tartanak elég jónak, az idősebbek ennél szerényebb összeggel is megelégednének.

Házon kívül 2017-10-18


szerző:
2017.10.19. 00:20

Fókusz 2017-10-06


szerző:
2017.10.06. 17:20
520 ezerért keresnek óvónőt

Bruttó 350 és 520 ezer forint közötti fizetésért keresnek akár pályakezdő óvónőt is a Borsod megyei Tornanádaskán. Erről egy bejegyzésben írt a település polgármestere a közösségi oldalán. A helyi óvodába több mint 70 gyerek jár, óvodapedagógusból viszont nincs elég.

Ilyen a trolisofőrök élete

A Fókusz riportere egy napra kipróbálta, hogy milyen a trolibusz sofőrülésében ülni. Most hogy rendezték a sofőrök béreit egyre többen jelentkeznek az állásra, de még mindig 150-200 sofőr hiányzik, miközben a szakszerveztük szerint ötszáz ember is elkelne. Most három és fél hónap alatt bárkiből lehet trolisofőr.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Nagy pénz, kis foci


szerző:
2017.09.14. 00:20
Nagy pénz, kis foci

A magyar focisták fizetése titkos, de az közszájon forog, hogy közülük sokan vagyonokat keresnek, hozzáértők szerint 200-an évi 40-50 millió forintot. Ráadásul szakértők szerint a magyar focisták fizetésének harmadát mi, adófizetők dobjuk össze. Mert így vagy úgy, sok közpénz is jut nekik azért a játékért, amit itthon alig-alig néznek, nemzetközi meccseken pedig mérsékelt a siker.

Havi 1 milliót keres Hegedűs Zsuzsa

Egyetlen év alatt 30 százalékkal nőtt a társadalmi felzárkóztatásért felelős miniszterelnöki megbízott, Hegedűs Zsuzsa fizetése, ami így már majdnem nettó 1 millió forint havonta. Ezt a Dirket36 írta meg. Azt is kiderítették, hogy Hegedűs Zsuzsa az elmúlt két évben csak reprezentációs költségekre két és fél millió forintot költött közpénzből.

Paks 2: többmilliós fizetések

Milliós fizetéseket kapnak a paksi atomerőmű bővítéséért felelős vezetők. Nyilvánosságra hozták, hogy nemcsak az igazgatók, hanem az osztályvezetők havi bére is hat számjegyű, miközben még nem is épül a kettes blokk. Az LMP szerint ez is a haverok kifizető helye lett, felesleges pozíciók sorával. A cég szerint viszont a legjobb szakemberek dolgoznak náluk, hatalmas felelősséggel, ezért meg kell őket fizetni.

Ki keres a legkevesebbet Magyarországon?

Konyhai kisegítő, kádár, dajka vagy épp kerékpár karbantartó. Nagyon eltérő szakmákról van szó, egy valami azonban mégis közös. Jelenleg az ezeken a területeken dolgozók kapják Magyarországon a legalacsonyabb béreket.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Magyar valóság: így nyaralunk mi

A Fókusz riportere a mai magyar valóságnak próbált utána járni, mármint, ami a nyaralásokat illeti, és hatalmas különbségekre bukkant: akad olyan pár, aki simán megteheti azt, hogy ellátogat akár egy háromszázezer forinttól induló fehér cápa merülésre is, de van olyan család, akinek még a balatoni nyaralásra sem futja.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Férfi-női bérkülönbségek


szerző:
2017.08.14. 09:04
Férfi-női bérkülönbségek

Kováts Eszter, politológus avatta be Annát és Mikit a pontos statisztikába. De vajon mi a megoldás?

Súlyos munkaerőhiánnyal küzd a Magyar Posta

500 embert tudnának már holnap felvenni. A legnagyobb gondot ez a logisztikai központban okozza, ahol a leveleket, csomagokat válogatják. A postánál azt mondják: átszervezéssel pótolják a munkaerőhiányt. A Szakszervezet elnöke szerint bár emelték a béreket, ez még mindig nem elég. Egyszerűen nem vállalják el a munkát a jelentkezők, mikor meglátják, hogy mennyit és milyen körülmények között kell dolgozni.

100 településen sztrájkoltak a köztisztviselők

Hosszú évtizedek óta nem nőtt az alapbérük, a fizetésük is megalázóan alacsony, és közben túlhajszoltak. Ezért sztrájkolt hétfőn legalább ötezer önkormányzati köztisztviselő. Ötven százalékos béremelést akarnak három év alatt. A munkabeszüntetés két órán át tartott száz település polgármesteri hivatalában. Ez idő alatt csak a halaszthatatlan ügyeket lehetett elintézni, más egyéb miatt türelmet kértek az emberektől.

 

Fókusz 2017-07-07


szerző:
2017.07.07. 18:55

Fókusz 2017-07-06


szerző:
2017.07.06. 18:55
A fél ország felháborodott a posztján, elmondta miért

Demeter Márton posztja után talán még soha nem foglalkoztatta az embereket ennyire, hogy kinek, mennyi a fizetése.  Miért baj az, ha egy raktáros többet keres, mint egy kórházi ápoló vagy akár egy egyetemi adjunktus? Többek között erről kérdeztük Demeter Mártont, egyetemi tanárt, aki annak ellenére, hogy Aldis posztja után kapott hideget-meleget, nem bánta meg, hogy nyilvánossá tette bejegyzését. Az egyetemi docenst arról is kifaggattuk, hogy mi volt a legmegalázóbb munka, amit életében végzett, és az is kiderül, hogy ő melyik szakmának adná a legtöbb fizetést. Persze terítékre került az egyetemi szféra működése, a CEU, az értelmiség ellenes politika, a kormány oktatáspolitikája, valamint az egyetemi docens tiszta vizet öntött a pohárba az oktatással kapcsolatos legnagyobb tévhitekről is.

14 ezerre csökkent a fizetése

Felére csökkent az eddig is alacsony fizetésük, egymás után jelentkeznek az értelmi fogyatékkal élők. A Házon kívül mutatta be, hogy az egyik érintettnek a fizetése 36 ezerről, 14 ezer forintra csökkent egy törvénymódosítás miatt. A családot az adás után többen is megkeresték, hasonló történetekkel. A szociális ügyekért felelős helyettes államtitkár vizsgálatot indított, de még nincs eredménye.

Házon kívül 2017-06-07


szerző:
2017.06.07. 22:30

Házon kívül 2017-05-31


szerző:
2017.05.31. 23:40
Bérnővérekkel pótolják a hiányt

Egyre több kórháznak kell bérnővéreket alkalmaznia, mert most már annyira kevés az ápoló. Az Egészségügyi Szakdolgozói Kamara szerint a bérnővérek gyakran a teljes állásuk mellett dolgozzák le a plusz hetven-nyolcvan órát, ez pedig - mint mondják, már a betegek biztonságát veszélyezteti. A kamara szerint csak egy plusz béremeléssel lehetne megállítani az ápolók elvándorlását. A szaktárca szerint már több intézkedést is hoztak, hogy segítsék az ápolókat.

 

Pénzért adták volna ki, mennyit keresnek a vezetők

A Magyar Orvosi Kamaránál nem sietik el, hogy nyilvánosságra hozzák a vezető fizetését. Több orvos megelégelte ezt a rendszert, mert azt látják, hogy a kötelezően fizetendő tagdíjukért tulajdonképpen alig kapnak valamit.

Hiába a béremelés?


szerző:
2017.05.03. 18:36
Hiába a béremelés?

Hiába nevezi a munkából élők költségvetésének a jövő évit a kormány, a munkáltatók egy része kénytelen lesz megkerülni a kötelező béremelést - a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége szerint. A Gazdaságkutató intézet néhány hete ezer céget kérdezett meg, és a többségük már idén is a megnövekedett bérköltségek leszorításával próbálkozott. A munkaerőpiaci államtitkár azt közölte, egyelőre mindössze 231 munkavállaló tett bejelentést trükközés miatt. A szocialisták azt mondják, a dolgozók félnek, mert kiszolgáltatott helyzetben vannak.

Csak papíron nő a fizetésük

Hiába nőtt az alapbérük, nem lett több a fizetésük. Több mint háromezer rendőr perelte be a rendőr-főkapitányságot, mert úgy emelték a fizetésüket, hogy közben elvették a plusz illetményeiket. Erről az atv.hu írt először. Volt, akinek több százezer forintot ítélt meg a bíróság. A Független Rendőr Szakszervezetnél azt mondják, 1700 per még folyamatban van. Az Országos Rendőr-főkapitányság adásunkig nem válaszolt kérdéseinkre.

Többet keresett a kormányfőnél

A miniszterelnöknél is magasabb a fizetése a Budapest 2024 Zrt. vezérigazgatójának. A 24.hu kérte ki a cégvezetők fizetési listáját, ebből derült ki, hogy Mihók Attila 1,8 millió forintot vihetett haza havonta. És jól kerestek az igazgatók is. Az ő bérüket külön nem részletezték, de mindenki egy millió forint fölötti fizetést kapott. A cég szerint ezek a bérek még mindig alacsonyabbak, mint amit a versenyszférában lehet keresni. A Momentumnál azt mondják, jó lenne tudni, hogy pontosan mit csináltak a vezetők ennyi pénzért. Lázár János tegnap jelentette be, hogy a Budapest 2024-et felszámolják.

Így léphetünk fel a kerékbilincseléssel szemben

Rohanó világunkban kevés bosszantóbb dolog van annál, mint hogy a nyargalásunkat a városban egy kerékbilincs szabja meg, és az vessen neki véget. De most már vannak arra lehetőségek, hogy preventíven fellépjünk ellenük.

Elfogynak a buszsofőrök Budapesten?

Nagyon úgy tűnik, hogy ez egy reális veszély. A járművezetők ugyanis tömegesen távoznak a BKV-tól, elsősorban a változatlanul alacsony bérek miatt.  Sokan Ausztria felé veszik az irányt, ahol ugyanezért a munkáért állítólag 800 ezer forintnyi eurót is megkaphatnak.

Fókusz 2017-03-07


szerző:
2017.03.07. 19:00
Fizettünk a parkolásért, mégis megbüntettek?

Sokat bosszankodunk Budapesten, különösen a belvárosban, hogy nehéz parkolni. Egyrészt, mert parkoló díjat kell fizetni – és sokan nem is fizetnek –, másrészt olyan eset is gyakran előfordul, hogy fizetés ellenére is megbüntetnek. Ilyenkor mi a teendő?

Most kezdődik a „női új év”

Most kezdődik a női újév, mert még mindig a tavalyi fizetésükért dolgoznak - ezt üzeni az egyik legrangosabb női magazin kampánya. Arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a nők jóval többet dolgoznak a férfiaknál - beleértve a házimunkát is-, mégis kevesebbet keresnek.

Nem kaptak magasabb fizetést

Hiába várt az alkalmazottak egy része az első nagyobb fizetésre, ugyanannyit vitt haza, mint eddig. Néhol a cafetériát vonták meg a dolgozóktól - törvényesen. Máshol pedig súlyos szabálytalanságokról számolnak be szakszervezetek, többeket más munkakörbe soroltak át papíron, mint amiben továbbra is dolgoznak, hogy ne kelljen többet fizetni nekik. A munkaerőpiaci államtitkár rendkívüli munkaügyi ellenőrzéseket ígér.

Emelés után is ugyanannyit kapnak

Egyetlen forinttal sem kapott több fizetést a minimálbéresek egy része a szociális intézményekben, hiába várták a kötelező béremelést. Több intézményben annyival csökkentek a pótlékok, amennyivel az alapbéreket emelni kellett. A szociális államtitkár szerint ilyen rosszul kevesen jártak. Viszont most 46 milliárd forinttal többet kapnak az intézmények, hogy fedezni tudják a béremelés miatti plusz költségeiket.

Fókusz 2017-01-31


szerző:
2017.01.31. 19:00
Villanyszámla: 1 millióan késnek

Majdnem egymillió fogyasztónak okoz gondot, hogy időben befizesse a villanyszámláját. Háromszázezren több mint egy éve nem tudnak, vagy nem akarnak fizetni, és sokan a gázszámlával és a távhőszámlával is megcsúsznak. Az erről szóló adatokat egy szocialista politikus kérte ki. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szerint siker, hogy egyre kevesebb embernek van hátraléka. Az MSZP-nél viszont úgy látják: a zuhanó energiaárak miatt újabb rezsicsökkentés jöhetne, de a kormány inkább a választási kampányra vár.

Trükköznek a béremeléssel?

Trükközni próbál az önkormányzati cégek egy része a béremeléssel - ezt állítják a legnagyobb szakszervezeti tömörülésnél. Szerintük van, ahol a különböző pótlékokat beépítenék az alapbérbe, ami viszont sok dolgozónak egyáltalán nem jelentene több pénzt. A kormány még tárgyal az állami és önkormányzati vállalatvezetőkkel a nem minimálbéres dolgozók fizetésemeléséről. A munkaerőpiaci államtitkár szerint átlagosan 8-9 százalékkal nőhet a bérük.

Az itthoni fizetés sokszorosáért megéri hajtani

Kis túlzással lassan több a magyar alkalmazott, mint a helybéli osztrák, az Alpok egyik gyöngyszemében, Obertauernban. Főnökeik szerint jól képzettek és nagyon szorgalmasok a magyarok. Azt mondják az itthoni fizetés két-háromszorosáért megéri hajtani, sokan közülük csak néhány évre terveznek Ausztriában. Azt mondják a rokonok és a barátok nagyon hiányoznak nekik, arról álmodoznak, hogy idővel itthon már biztos alapokkal folytathatják.

Fókusz 2017-01-06


szerző:
2017.01.06. 18:55

Fókusz 2017-01-05


szerző:
2017.01.05. 18:55
^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való