KERESÉS search-close

figyelemfelhívás

20 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "figyelemfelhívás"

A Kétfarkú Kutya Párt tojást sütött a forró csúszdán

Megsült a rántotta egy 9. kerületi játszótér fémcsúszdáján Budapesten. A Kétfarkú Kutya Párt tesztelte a játékot, és kiderült, hogy kánikulában veszélyes lehet a gyerekekre, mert a tűző napon nagyon átforrósodik. Szakemberek viszont azt mondták Híradónknak, hogy a fémcsúszdák szabványosak, arra viszont ügyelni kell, hogy legyen árnyék felettük.
Kovács Gergely ide kattintva még több ötletet oszt meg a játszóterek használatáról a forróságban.

Pillepalackokon hajóznak, így hívják fel a környezetszennyezésre a figyelmet!

Pillepalackokból épített tutajon hajóznak székelyföldi és román tűzoltók - a Maros forrástól Szegedig tartó 780 kilométeres túrával a környezetszennyezésre akarják felhívni a figyelmet. 3 ezer PET palackból építették meg a tutajt. Nyolcan indultak útnak április elsején, a tervek szerint holnap érnek Szegedre.

Zombik mobiloznak a rendőrség legújabb kisfilmjében

Egy hete, hogy egy tizenhat éves fiút halálra gázolt egy vonat Magyarországon. A fiú a mobilját nézte. Édesapja azt szeretné, ha nem történne több hasonló baleset. Néhány országban már büntetik azokat a gyalogosakat, akik fülhallgatót használnak és telefonoznak a zebrán.

Ezekre a veszélyekre figyeljünk strandolás közben!

Egy strandon sokkal durvább dolgok is történhetnek a napszúráson kívül, húsölés közben. Például a fiatal lányok egyik kedvence, a Henna festés is okozhat örök életre szóló bőrbetegséget.

Csigának öltözött, és megelőzte a Debrecen és Mátészalka között közlekedő vonatot

Csigajelmezbe öltözve, álarcban futott le egy menetrend szerint közlekedő vonatot egy aktivista a Mátészalka-Debrecen vasútvonal mentén. Az egészen elképesztő akciót a MátészalkaLeaks nevű csoport szervezte, akik ezzel a rendkívül humorosra sikerült videóval egy kevésbé vicces jelenségre akarták felhívni a figyelmet. Arra, hogy milyen lassan járnak errefelé a vonatok.

Ketrecbe költözött, hogy felhívja a figyelmet a menhelyek állapotára

Egy hétig a kutyák között, egy menhely kennelében él egy férfi Siófokon. Azért költözött be a ketrecbe, mert így szeretné felhívni a figyelmet a menhelyek állapotára, és azért is, hogy támogatókat toborozzon a Siófoki Állatvédő Alapítványnak. A magyarországi kutyamenhelyek többsége túlzsúfolt, és nagyon kevés pénzből működik.

Szuperhősök lettek a mentődolgozók a legújabb kampányfilmben

Szuperhősök lettek a mentődolgozók az Országos mentőszolgálat legújabb kampányfilmjeiben. A szokatlan szereppel pont arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a való életben nincsenek szuperképességeik, így az embereknek is kell segíteniük. Például azzal, hogy félrehúzódnak az úton, ha érkezik egy mentő.

A NYÁR VESZÉLYEI: vicces rendőrségi videó

Vicces videóval hívja fel a rendőrség a figyelmet arra, mire érdemes nyáron méginkább odafigyelni. Itt pedig további jótanácsok!

Bajusszal hívják fel a figyelmet a prosztatarákra

Vége a bajusznövesztésnek. Ezzel novemberben most már évek óta a prosztatarák veszélyeire hívják fel a figyelmet. A lényeg, hogy a férfiak egy hónapon át nem borotválkoznak, ehelyett arra ösztönzik egymást, hogy menjenek el prosztatarák szűrésre. Ez azért is fontos, mert minden évben több, mint háromezer új beteget diagnosztizálnak.

 

Rekordot döntött a Föld Órája

Minden év márciusának utolsó szombatján világszerte kialszik a nagyvárosok díszkivilágítása. A hatvan perces sötétséggel hívják fel a figyelmet a környezetszennyezésre. A világ legnagyobb önkéntes környezetvédelmi akciója 10 éve indult egy ausztrál helyi kezdeményezésből, idén már 187 országban aludtak ki a fények.

Figyelem! - Csalók próbálnak visszaélni az RTL Klub nevével

Az RTL Klub nézői hívták fel a figyelmet arra, hogy a Pest megyei Érden csalók próbálnak visszaélni a csatorna nevével. A csalók a tudomásunk szerint lakásokba csengettek be, majd arra hivatkozva, hogy a lakókat az RTL Klub egy nyereményjáték során győztesként sorsolta ki, a megnyert játékokat átvehetik, melynek névleges ára van, amit a helyszínen kell kifizetni.

Csézy a minőségre és a mértékletességre hívja fel a fiatalok figyelmét

Az ismert énekesnő nem ítéli el az alkoholt, habár egyáltalán nem szereti az ízét. Személyes véleménye szerint, ha mégis iszogatni támad kedvünk, figyeljünk a minőségre, és a mértékletességre.

A teljes adásért kattints IDE!

Vízi jóga az egészségért

Az egészséges életmód és az élvezet igen is jól megférnek egymás mellett. A jóga különösen megfelelő arra, hogy testünk és lelkünk is egyensúlyba kerüljön, főleg ha a csodamozdulatokat vízben végezzük.

Villogókkal óvnák a mobilozókat

Járdaszegélybe épített piros villogókkal próbálják megóvni a veszélytől a megrögzött mobilozókat Ausburg vezetői. Egyre többen vannak olyanok, akik nem látnak, nem hallanak, ha mobiloznak, amiből számos baleset származott már. A villogókat megállókba, zebrákhoz telepítették Ausburgban, egyelőre kísérleti jelleggel.

Kezdődik a szezon, ismét az utakon a motorosok

Több százan motoroztak együtt Budapesten, azért hogy felhívják magukra az autósok figyelmét. A motorosok szerint ugyanis télen elszoknak tőlük az autósok, de nekik is újra bele kell jönniük a vezetésbe. A statisztikák szerint tavasszal mindig jóval több a motoros baleset.

Egyre több fiatal Parkinson-kóros

Egyre több a Parkinsonos beteg, és az idegrendszeri kór már nem csak idősebbeket, hanem fiatalokat is megbetegít. A Semmelweis Egyetem neurológusa szerint sokan titkolják ezt a betegséget, mert ahogy kiderül, hogy ebben a kórban szenvednek, elveszítik az állásukat, még akkor is, ha egyébként el tudnák látni a feladataikat.

Minden harmadik nőt ér élete során erőszak

Vagyis több mint egymilliárd nőt ért már bántalmazás világszerte. A Nők elnyomása elleni napon 200 országban ugyanarra a zenére azonos koreográfiával táncoltak világszerte, hogy így fejezzék ki tiltakozásukat a nőket érő erőszak ellen.

Bajusszal figyelmeztetnek a prosztatarákra

Itt a November, ami azt jelenti, hogy itt a Movember is - vagyis a bajusznövesztő kampány, amit már 6. éve rendeznek meg világszerte. Ennek a lényege, hogy a férfiak a bajuszuk megnövesztésével próbálják felhívni a figyelmet a prosztatarákra, és a szűrések fontosságára.

FELVONULÁS: „A fogyatékkal élőknek is joguk van ugyanolyannak lenni”

Magyarországon - közvetve vagy közvetlenül - körülbelül két millió embert érint a fogyatékosság, ez már olyan nagy szám, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni. Ezért szerveztek vasárnap felvonulást Budapest belvárosában. Azt szeretnék elérni, hogy felhívják a társadalom figyelmét, ők is emberek és egyenlő esélyeket érdemelnek.

Pezsegj az életért a mellrák ellen

Pezsegj az életért a Mellrák ellen - ez az Egészség Hídja összefogás Egyesület idei jelszava. Most a tánccal szeretnék felhívni a figyelmet a rendszeres szűrés fontosságára és arra, hogy ha a daganatot időben észreveszik, az nagy eséllyel gyógyítható.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való