KERESÉS search-close

fidesz

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "fidesz"

A Fidesz vetett szemet Bige László gyárára a szocialisták szerint

A Fidesz vetett szemet Bige László gyárára a szocialisták szerint. A párt országgyűlési képviselője azt mondta, így nem csak a vállalkozót, hanem 250 családot is tönkretesznek. Az ország egyik leggazdagabb emberének gyárában áll a termelés, mert a hatóságok hiányosságokat találtak az üzemben. Bige László szerint valójában őt akarják tönkretenni. A kormány a 250 munkahellyel kapcsolatos kérdésünkre annyit írt, a törvényeket mindenkinek be kell tartania.
A Bige Lászlóval készült korábbi interjút ide kattintva nézheti meg.

Az ország tíz legszegényebb településén majdnem mindenki a Fideszre szavazott

Az ország tíz legszegényebb településén majdnem mindenki a Fideszre szavazott vasárnap, de a kormánypártok az átlagnál jobban szerepeltek a nyugati, tehetősebb megyékben is. A Fidesz a levélszavazatok több mint 96 százalékát is begyűjtötte. Budapesten azonban az országos átlag alatt teljesítettek. Itt és az összes megyében a Demokratikus Koalíció végzett a második helyen, de a főváros 10 kerületében a Momentum megelőzte őket.

Máris egyezkednek a posztokról Brüsszelben

Két nappal az európai parlamenti választások után megkezdődtek a tárgyalások Brüsszelben. A tét: milyen erőviszonyok alakulnak ki az Európai Parlamentben, és ki lesz az Európai Bizottság elnöke. Orbán Viktor is elutazott az unió fővárosába. A magyar miniszterelnök a Fidesz néppárti felfüggesztése miatt az uniós csúcstalálkozó előtt azonban nem lehet ott a pártcsalád egyeztetésén. Emanuel Macron francia elnök pártjának képviselője kijelentette: csak akkor kötnek szövetséget a Néppárttal, ha az kizárja a Fideszt

Rekord: 3 400 000 ember szavazott

Minden eddiginél nagyobb részvétel mellett tartották Magyarországon vasárnap az európai parlamenti választást. A szavazók több mint 43 százaléka voksolt, ez 3 millió 400 ezer embert jelent. Csaknem háromszor annyian szavaztak külföldön, mint öt évvel ezelőtt. A szavazást jelentősebb incidens nem zavarta meg. Budapesten patkányt, Besenyőteleken denevért láttak a szavazóhelyiségben, egy mozgó urnás szavazatszámlálót pedig kutya harapott meg. Az MSZP miskolci szervezete azért tett bejelentést, mert szerintük borsodban a Fidesz buszokkal szállította a szavazókat.

Zsarolhatott a volt fideszes politikus

Volt fideszes önkormányzati képviselő ellen emelt vádat az ügyészség zsarolás miatt. A vádirat szerint a kormánypárti politikus elhitette egy kerületi házfelügyelővel, hogy neki köszönheti az állását és a lakását és ezért 100 ezer forintot kért. A volt képviselő akár 8 év börtönt is kaphat a zsarolásért.

Törölték a videót a szocialisták

Alig egy nap után törölték a szocialisták azt a videót, amelyben patkánykormányzásnak nevezték a jelenlegi hatalmat. Azt mondták, ezzel csak a Fidesz fizetett hirdetésére reagáltak a Facebookon. A „patkányozás” azután jelent meg mindkét párt EP-kampányában, hogy a szocialista Bangóné Borbély Ildikó az ATV műsorában arra a kérdésre, hogy miért nő a Fidesz támogatottsága, azt válaszolta, hogy sok a patkány Magyarországon.

Kampány lesz a „patkányozásból”

Tájékoztató kampányt indít a Fidesz, amiért szerintük patkánynak nevezte a párt szavazóit a szocialista Bangóné Borbély Ildikó. A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint nem maradhat következmények nélkül a politikus nyilatkozata. Az MSZP úgy reagált, a Fidesz félrevezeti az embereket, mert Bangóné nem a fideszes szavazókról beszélt, és bocsánatot is kért, ha valaki magára vette volna a nyilatkozatát.

Lemondatnák a „patkányozásért” Bangóné Borbély Ildikót

Az MSZP vezetéséhez fordul a Fidesz, miután Bangóné Borbély Ildikó nem tett eleget a felszólításuknak, és nem mondott le parlamenti mandátumáról. A szocialista politikus az ATV csütörtök reggeli adásában arra a kérdésére, hogy miért nő a Fidesz és miért csökken az MSZP támogatottsága, azt mondta: mert sok a patkány Magyarországon. A Fidesz nem elégszik meg a szocialista képviselő bocsánatkérésével, és arra szólítja fel az MSZP vezetőit, hogy mondassák le mandátumáról.

A magyarok a legelutasítóbbak a bevándorlókkal

Ötször annyian utasítják el a bevándorlókat Magyarországon, mint amennyi az európai átlag. Ez derül ki egy összeurópai közvéleménykutatásból. Ezzel magasan a magyarok a leginkább elutasítók Európában. A Fidesz szerint ez az itt élők józanságát mutatja. A DK véleménye viszont az, hogy az évek óta tartó kormánypropaganda tette gyűlölködővé a magyarok többségét.

Fidesz: „Szakmai alapon győzött Mészáros Lőrinc cége!”

A Fidesz szerint kizárólag szakmai alapon győzött Mészáros Lőrinc cége az eddigi legnagyobb vasútfejlesztési beruházás megvalósítására kiírt pályázaton. A Budapest-Belgrád vasútvonalat két kínai céggel együtt újíthatja fel a Mészáros Lőrinc érdekeltségében lévő vasútépítő cég.

Nem tárgyaltak a parkolásról

Nem tud a zuglói MSZP és a Fidesz közötti háttéralkuról az MSZP elnöke, aki helyi ügynek tartja, hogy Karácsony Gergely polgármester szerint a két párt összejátszása miatt kötött a kerület előnytelen parkolási szerződést. Tóth Bertalan az RTL Híradónak azt mondta, abban megállapodott Karácsony Gergellyel, hogy ha utóbbi ősszel főpolgármester lesz, akkor egységesítik a fővárosi parkolási rendszert.

A sport előzi a felsőoktatást!

Többet költ a kormány sportra, mint felsőoktatásra, vagy gyógyászati segédeszközökre – derül ki az uniós statisztikai hivatal adataiból. Az mfor.hu írt arról, hogyha ehhez még a TAO-támogatásokat is hozzávesszük, akkor már az alapfokú oktatásnál is több pénzt költ a kormány csak a sportra. A DK szerint ez józan ésszel felfoghatatlan. A Fidesznél azt mondják, ezeket a kérdéseket a parlamentben kell megvitatni.

Fidesz-MSZP háttéralkuról beszél Karácsony Gergely

Háttéralkut kötött az MSZP a Fidesszel, így fogadták el a zuglói parkolási rendszer bevezetését - ezt állította az ATV-nek Karácsony Gergely, Zugló polgármestere, aki az MSZP támogatásával indulna ősszel a főpolgármesteri posztért. Kijelentése miatt szerdán az LMP, a Jobbik és az általuk főpolgármesternek támogatott Puzsér Róbert aktivistái táblákkal jelentek meg a fővárosi közgyűlés ülésén, ezeken a zuglói politikushoz kötötték a parkolási maffiát. Az MSZP és a Fidesz is tagadja, hogy Zuglóban bármilyen háttéralkut kötöttek.

Hiába ellenezte a Fidesz


szerző:
2019.03.27. 18:20
Hiába ellenezte a Fidesz

Egész napos vita lett a költségvetés elfogadására összehívott rendkívüli közgyűlésből Szombathelyen. Az ellenzék úgy gondolja, hogy a kisebbségbe került Fidesz érdemi javaslatok helyett csak az időt húzta. A Fidesz szerint viszont a költségvetéshez benyújtott ellenzéki módosítások veszélyesek a városra. Az ülésen az ellenzék másodszor is megszavazta egy bizottság létrehozását, amely a migráció Szombathelyre gyakorolt hatásait vizsgálja. Ezt a Fidesz ellenezte.

Felfüggesztették a Fidesz tagságát az Európai Néppártban

Nagy többséggel döntött a pártcsalád közgyűlése a Fidesz tagságának felfüggesztéséről az Európai Néppártból. 190-en támogatták a javaslatot, és 3-an szavaztak ellene. Ez egyben azt is jelenti, hogy egy 3 tagú bizottság vizsgálatot indít a Fidesszel szemben. Orbán Viktor a közgyűlés után azonban arról beszélt, hogy a vizsgálat idejére ők maguk kérték a felfüggesztést. A döntés miatt a Fidesz már a Néppárt csütörtöki tanácskozásán sem vehet részet. 

A felfüggesztésről vitáznak

A kormány legutóbbi Brüsszel ellenes kampánya vezetett odáig, hogy az Európai Néppártban végül 13 párt kezdeményezte a Fidesz kizárását. A plakátokon az Európai Bizottság néppárti elnöke, Jean-Claude Juncker szerepelt Soros Györggyel, és az unió állítólagos, bevándorlást segítő terveiről tájékoztatták az embereket.

Manfred Weber: „Elfogyott a türelem Orbán Viktorral és a Fidesszel szemben!”

Elfogyott a türelem Orbán Viktorral és a Fidesszel szemben a legutóbbi plakátkampány után - ezt mondta Manfred Weber budapesti tárgyalásai után egy német televíziónak. Az Európai Néppárt frakcióvezetője szerint, ha Orbán Viktor nem enged a CEU ügyében, akkor kizárják a néppártból, és azt is elvárják, hogy hosszú távon változtasson a politikáján. Bár a felek szerint jó hangulatú volt a találkozó, a kormányközeli médiumokban élesen támadták Webert.

Orbán: hasznos idióták

Hasznos idiótáknak tartja Orbán Viktor azokat a keresztény demokrata politikusokat, akik az elmúlt hetekben saját európai pártcsaládján belül bírálták a Fideszt. A miniszterelnök erről is beszélt a Welt am Sonntag című német lapnak adott interjújában. Azt is mondta, hogy a néppárti Jean-Cluade Juncker helyett nemsokára a szocialista Hans Timmermanns arcképe lesz majd az utcai plakátokon.

Deutsch: ez természetes

Természetesnek tartja a fideszes Deutsch Tamás, hogy a magyar munkavállalók önként, szívesen dolgoznak heti 40 óránál többet. Ezt válaszolta az európai parlamenti képviselő az RTL Híradónak azzal kapcsolatban, hogy március 1-jétől változtak a köztisztviselőkre vonatkozó szabályok. A közszolgálati szakszervezet azért tiltakozik, mert ezentúl nem számít bele az ebédszünet a munkaidőbe, ingyen túlmunkára kötelezhetik őket, és öt nappal csökken az alapszabadságuk. A kormány arra emlékeztet, a köztisztviselők 30 százalékos fizetésemelést kaptak.

150 ügyben nyomoznak

Hiába szerepeltek elhunyt és elköltözött emberek adatai a Fidesz egyik képviselőjelöltjének ajánlóívein a tavalyi választásokon, majdnem egy évvel a választások után sincs ítélet ezekben az ügyekben. Polt Péter Legfőbb Ügyész elárulta: 150 nyomozás zajlik a tavalyi országgyűlési választáson történt csalások miatt, de csak négy esetben született bírósági döntés. A DK szerint ez elfogadhatatlan. A Fidesznél azt mondják, nem történt a választás eredményét befolyásoló csalás.

Kampány vagy nem kampány?

Nem kellene meglepődni a kormány legújabb plakátjain, hiszen választási kampány van - ezt mondta Szijjártó Péter külügyminiszter a BBC-nek adott interjújában. A kormány ugyanakkor többször is állította korábban, hogy a reklámokkal csak az embereket tájékoztatják az unió terveiről, azok nem részei a választási kampánynak. Az LMP tiltott kampányfinanszírozás miatt bírósághoz fordul.

Újra átszabnák a szakképzést

Újra átalakítaná a kormány a szakképzési rendszert - erről először a Népszava írt. Egy kormányzati háttéranyagból ugyanis kiderült, a 2016-os intézkedésekkel nem sikerült népszerűbbé tenni a szakiskolákat. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint ugyanebbe a hibába eshet kormány, ha kapkodva kezdenek neki az újabb átalakításnak.

40 millió közpénzből Fidesz lap

Évente 40 millió forint közpénzt költ a csepeli önkormányzat arra a lapra, amelyben Németh Szilárd honvédelmi államtitkárnak állandó rovata van: „Így főzök én” címmel. Az adatokat az átlátszó kérte ki. Az ellenzék szerint a Csepeli Hírmondó kormánypárti politikusok kampányújságja, miközben az adófizetők pénzéből működtetik. Szabó Szabolcs független országgyűlési képviselő azt mondja, az ellenzék még pénzért sem hirdethet a lapban.

Miért nem kap díszpolgári címet Bálint gazda?

Nagy indulatokat váltott ki az interneten, hogy Budapest XVI. kerülete nem adományoz díszpolgári címet az idén százéves Bálint Györgynek. Az ország Bálint gazdájaként emlegetett szakember kitüntetését a fideszes többség akadályozta meg a legutóbbi közgyűlésen azzal, hogy másra szavazott. Egyikük ezt azzal magyarázta a Facebookon, hogy: „ha pitiség, ha nem, ő sem SZDSZ-es, sem szocialista múlttal nem támogat senkit díszpolgárnak.” Bálint György azt mondta, ettől ő még nyugodtan alszik, és dolgozik tovább.

Orbán Viktor 2030-ig tervez


szerző:
2018.12.24. 18:35
Orbán Viktor 2030-ig tervez

A miniszterelnök a kormánypárti Magyar Időknek adott karácsonyi interjújában azt mondta: a kormány a nyugodt erő, és az elmúlt nyolc év közös munkája akkorra érhet be teljesen. Szerinte az ellenzék az agressziót, az erőszakot képviseli. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő viszont azt mondja: az elmúlt hetek tüntetéssorozatával elkezdődött az Orbán-rezsim összeomlása.

 

Hadházy Ákos üzent a kormánypártiaknak a pénteki tüntetésen

Már általános sztrájk szükségességéről beszélt több felszólaló a péntek este tartott újabb budapesti tüntetésen. A Kétfarkú Kutyapárt ironikus békemenete után az államfői hivatalhoz vonultak a tiltakozók. Most azért oda, mert Áder János aláírta a túlóratörvényt. Janárra újabb megmozdulásokat ígérnek. Most is nagy volt a rendőri készültség. A kormányszóvivő szerint az ellenzék hazudik a munka törvénykönyve módosításáról.

 

Tarlós István újra indul


szerző:
2018.10.10. 18:40
Tarlós István újra indul

Tarlós István újra indul, miután sikerült megállapodnia a miniszterelnökkel - ezt jelentette be szerdán a főpolgármester és a kormányfő. Tarlós István hónapok óta lebegtette, hogy elfogadja-e a felkérést. Szerdán azt mondta: minden kérdésben sikerült megállapodnia a miniszterelnökkel, de a részletekről egyelőre csak annyit árult el, hogy a kiemelt budapesti fejlesztéseket a jövőben a kormány és a főváros közös testülete irányítja majd. 

 Ellenzékben máshogy gondolták

2003-ban még botrányosnak tartotta a Fidesz-frakció, hogy egy állami vezetőt egy magáncég utaztatott külföldre. A képviselőcsoport most viszont nem válaszolt arra, hogy ennek ismeretében aggályosnak tartják-e, hogy Orbán Viktor egy milliárdos közbeszerzéseket nyerő üzletember vendégeként utazott el egy magángéppel focimeccsre.

„Amatőrök” a hatalommal szemben

Professzionális hatalomtechnikai gépezet küzdött egy jóindulatú, de amatőr társasággal. Így értékelte a józsefvárosi időközi polgármester választás kampányát a vesztes jelölt. Győri Péter mögé felsorakozott szinte a teljes ellenzék, a Fidesz jelöltje mégis fölényesen győzött még júliusban. A szocialisták szerint ők sokat dolgoztak a sikerért, de valóban többre mehettek volna, ha közös a kampánystáb is.

 

TAO: Mely cégek fizették a legtöbbet?

Részben állami tulajdonú, és a közbeszerzéseken rendre jól szereplő cégek fizették a legtöbb TAO támogatást a fideszes politikusokhoz közel álló futballkluboknak, ez az Átlátszó.hu oknyomozó portál adatigényléséből derült ki. Az egyik legbőkezűbb szponzor a MOL, több milliárd forintot küldtek az elmúlt években Felcsútra, Kisvárdára, vagy Mezőkövesdre. A cég szerint ők a támogatásaikat széles körben osztják szét.

Csak a fideszes jelöltről írnak

Csak a fideszes jelölt szerepel a józsefvárosi önkormányzati újság legfrissebb számában. Ő viszont 22-szer. Erről a 444.hu írt először. A júliusi időközi polgármester-választáson induló közös ellenzéki jelölt viszont egyszer sem. Pedig külön levélben kérték a lapot, hogy nekik is biztosítsanak lehetőséget.

 

Élőben jelentkeztünk be a kötcsei piknikről

Adásunk alatt még tartott a Kötcsei piknik. Ez az a rendezvény, amelyen Orbán Viktor vázolja fel a Fidesz értelmiségi holdudvarának, hogy mit tervez a következő években. Ott van kollégánk Borsodi Zoltán!

Nem akart üzengetni Lázár János

Választókerületére koncentrál Lázár János és nem a kormánynak üzenget - ezt válaszolta egyik munkatársa az RTL Híradónak. A Miniszterelnökség eddigi vezetője a választás után vonult háttérbe, korábban ő maga is nyilatkozott arról, hogy nem akar tovább miniszter lenni.

Maradt a fideszes kétharmad

Nem változott az egyéni körzetek eredménye, miután végeztek a szavazatok összeszámlálásával. Több olyan körzet is volt, ahol néhány száz vokson múlt, hogy a fideszes jelölt győzött. Az egyik ilyenben a Jobbik újra számlálást kezdeményez.

Így bírálta a Fidesz-képviselő a kormányt

Közösségi oldalán kritizálja a Fideszt és a kormányt a XXII. kerület fideszes önkormányzati képviselője és frakcióvezetője. Azt írta attól fél, hogy a választási győzelem után folytatódik az ország megkárosítása. A kritikus fideszes nyilatkozott Híradónknak és azt mondta, ettől még továbbra is támogatja pártját, illetve Orbán Viktort.

 

CSOK: kevesebb dokumentum kell

Feleannyi dokumentum sem kell a CSOK-igényléshez, mint eddig. Életbe lépett a kormány módosítása. A bankok kötelesek 30 napon belül elbírálni a lakást vásárlók kérelmét, és mostantól a hazatelepülő fiataloknak is jár a támogatás, ha igazolni tudják, hogy legalább fél évig dolgoztak külföldön. A családügyi államtitkár minden idők legnagyobb otthonteremtési programjának nevezte a CSOK-ot, szerinte bevált az intézkedés.

Ellenzék: Orbán fenyegetőzött

Csak diktátorok fenyegetik az embereket - ezt mondta Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök jelöltje Orbán Viktor ünnepi beszédére reagálva. A miniszterelnök a nemzeti ünnepen arról beszélt, a választás után erkölcsi, politikai és jogi elégtételt vesznek.

Simonka-póló ovisoknak

A választási bizottsághoz fordult az Együtt amiatt, hogy Simonka György fideszes képviselő Facebook címével ellátott pólót kaptak Békés megyei óvodások. A Fidesz szerint szó sincs politikai befolyásolásról, mert az óvodások nem szavazhatnak.

 

Kövér László: bűvészkedett a Fidesz

Bűvészkedett a Fidesz az új választási törvény megalkotásakor. Ez hallható egy hangfelvételen, amin állítólag Kövér László, az országgyűlés elnöke beszél. A 2011-ben elfogadott szabályokról az ellenzék mindvégig úgy vélekedett, hogy a magának kedvezve alakította át a törvényt a kormányoldal.

Tranzitzóna: egy nap, egy kérelem

Nincs, aki kérelmet adna be – ezzel magyarázta Lázár János, hogy a szerb-magyar határon felállított tranzitzónákban naponta csak egy menedékkérelmet fogadnak be. Legújabb kampányában azonban a kormány azt állítja, hogy az elmúlt időszakban milliónyi bevándorló érkezett Európába.

Szórólapozással folytatja a Fidesz

Amit a kormány elkezdett, a Fidesz folytatja. Hidvéghi Balázs, a párt kommunikációs igazgatója szombaton bejelentette, hogy az óriásplakátok és a telefonhívások mellett szórólapozásba kezdenek. Minden háztartásba eljuttatják üzenetüket, mely szerint Soros György és ellenzéki pártok vezetői lebontanák a határ zárat.

RTLII Híradó 2018-02-01


szerző:
2018.02.01. 21:30
Nem nyúlna az ellenzék a határkerítéshez

Szándékosan félre akarja vezetni az embereket a Fidesz, amikor azt állítja, hogy az ellenzéki pártok lebontanák a déli határkerítést. Így reagált Karácsony Gergely, az MSZP és Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje a kormánypárt új plakátkampányára, amelyen Soros György és az ellenzéki pártvezetők közösen vágják át a határzárat.

„Nem akarok képviselni senkit!”

Elég volt - ezt mondta az RTL Híradónak Bicske szír származású háziorvosa, aki a közhangulat miatt mégsem indul az áprilisi választáson. Az MSZP jelölte, és a városi közgyűlésben is szocialista képviselő, de fontolgatja, hogy lemond és az országot is elhagyja.

RTLII Híradó 2018-01-05


szerző:
2018.01.05. 21:30

RTLII Híradó 2018-01-04


szerző:
2018.01.04. 21:30
A Fideszben nem hisznek Sorosnak

Újabb lendületet vett Soros György támadása Magyarország ellen - így reagált a Fidesz arra, hogy az üzletember kedden videó üzenetben beszélt az ellene indított nemzeti konzultációról. A felvételt először a Híradóban láthatták.

Folytatódik a plakátháború a kormány és a Jobbik között

A kormányhivatalok rendőrök kíséretében tüntetik el az ellenzéki párt hirdetéseit, mégpedig a Jobbik tulajdonában lévő helyekről is. Pénteken, Budaörsön festették fehérre az óriásplakátokat a kormányhivatal megbízásából. Ezt a város polgármestere is bírálta a Facebookon.

 

Orbán beszél majd a részletekről

Nem tudni, mikor indul, és azt sem, hogy mennyibe kerül majd az új nemzeti konzultáció. A Fidesz frakció Soros György bevándorlással kapcsolatos elképzeléseiről kérdezné az embereket, ehhez kérték a kabinet támogatását. A kormányt vasárnap hiába kerestük. A Fidesznél úgy tudják: a miniszterelnök a parlament nyitónapján beszél a konzultációról, a konkrétumokról pedig csak ezután döntenek.

 

Házon kívül 2017-09-06


szerző:
2017.09.06. 23:50
Lényegében elkezdték a kampányt

Orbán vagy a kerítés lebontása. A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint erről kell majd dönteniük a választóknak a jövő évi voksoláson. A kötcsei pikniken szombaton a miniszterelnök is arról beszélt, az elmúlt 7 év eredményeit, köztük a határvédelmi intézkedéseket kell megvédeni a választáson. Az LMP szerint a kormánynak nincs válasza az ország valódi problémáira, ezért beszélnek a határvédelemről.

„Lépjenek hátra a politikusok”

Lépjenek hátra a politikusok a sport világából - ezt szeretné elérni a Jobbik a szombaton benyújtott törvényjavaslatával. A párt szerint ugyanis már nem szakmai alapon hoznak döntéseket, hanem a fideszes politikusok kedve szerint. Jelenleg mások mellett a fidesz pártigazgatója és alelnöke is érintett. A kormánypárti Hollik István szerint a Jobbikos javaslat komolytalan.

Menekültek nyaralását gátolná

Magyarországon élő, a magyar állam oltalma alatt álló családok balatoni nyaralását akadályozná meg egy fideszes országgyűlési képviselő. Manninger Jenő Facebook-posztban tájékoztatta ismerőseit arról, hogy Soros György támogatásával menekülteket látna vendégül Zalaváron a Migration Aid nevű civil szervezet. Miután a poszt óriási vitát robbantott ki, a politikus törölte a bejegyzést. A segítők szerint elkeserítő, ami történik, mert ők olyan menedékkérőket nyaraltatnának, akik már Magyarországon laknak, gyermekük pedig magyar óvodákba jár.

Már kampányolnak Erdélyben

Az Orbán kormány mellett kampányol a Romániai Magyar Demokrata Szövetség háromszéki elnöke. Szerinte az erdélyi magyarság érdeke, hogy a Fidesz nyerje meg a jövő évi választást. Orbán Viktor egy hete Tusványoson azt mondta, az ellenzéki pártok a külhoni magyarok számára káros döntéseket hoznak. Az MSZP viszont úgy látja, hogy a Fidesz kivezetné az országot az Európai Unióból, ami rosszul érintené a külhoni magyarokat is.

Leszedik a Soros-plakátokat


szerző:
2017.07.12. 18:30
Leszedik a Soros-plakátokat

Szombaton leszedik a Soros-plakátokat. A kormány szerint ehhez semmi köze a hétvégén kezdődő vizes világbajnokságnak, vagy az izraeli miniszterelnök látogatásának: eredetileg is július 15-ig tervezték az akciót. Az Együtt viszont úgy látja: a kormány megértette, mekkora hibát követett el a kampánnyal. Soros György is megszólalt: szerinte a kormány antiszemita ábrázolásmódot használ.

 

Eltűnhetnek az utcákról a nemzeti konzultáció köszönőplakátjai

Lázár János miniszter szerint lemondanak az ilyen kampányról, ha az országgyűlés a jövő héten elfogadja a burkolt pártfinanszírozásról szóló törvény módosítását. Úgy változtatnák a jogszabályt, hogy kampányidőszakon kívül ne lehessen politikai plakátokat elhelyezni az utcán. Mindezt azért, mert a Fidesz szerint a Jobbik tisztességtelen előnyre tett szert azzal, hogy Simicska Lajostól kapnak plakáthelyeket. Az LMP szerint a kormány a törvény elfogadása után a saját médiájában kampányolna többet.

 

Kisebb iroda drágábban


szerző:
2017.05.09. 15:35
Kisebb iroda drágábban

A jobbikos Hegedűs Lórántné igencsak elcsodálkozott, amikor megtudta, hogy fideszes képviselőtársa ugyanabban az épületben sokkal drágábban bérel egy kisebb irodát, mint az övé.

Áder János: Kiegyezésre van szüksége a nemzetnek

Kiegyezésre van szüksége a nemzetnek, különben mindent lerombolunk abból, amit 1990 óta közösen felépítettünk - erre figyelmeztetett beiktatási beszédében Áder János. A köztársasági elnök délután tette le az esküt a Parlamentben, és kezdte meg második elnöki ciklusát. Áder János a kormánypártokkal is kritikus volt a beszédében, szerinte a közbeszéd eldurvulásáért a Fideszt és a KDNP-t terheli nagyobb felelősség. Az ellenzék úgy látja, az államfő nem testesíti meg a nemzet egységét.

 

Támogatott politikus-feleségek

Fitneszedző és angoltanár is kapott több tízmillió forint uniós agrártámogatást az államtól vásárolt termőföldek után tavaly – írta meg a Blikk. A két nőben egy a közös: mindketten egy-egy fideszes képviselő feleségei. A politikusokat hiába kerestük: nem árulták el, hogy feleségeik mióta foglalkoznak mezőgazdasággal, és miért vettek állami földeket. Az MSZP szerint ezeket a földeket vissza kell majd venni a politikusoktól és feleségeiktől.

3 milliárdba kerül az ugrótorony

Több mint két éve tudják, hogy Budapesten lesz a vizes vb idén nyáron, mégis csak március elején írták alá az ugrótorony építéséről szóló szerződést. A tornyot, amelyet a vb után elbontanak, majdnem 3 milliárd forintból építik fel. Az Együtt szerint ez az ár túl magas. A Fidesz-KDNP azt tartja fontosnak, hogy a költségek nemzetközi összehasonlításban átlagosak legyenek.

3 milliós fizetést kap

Orbán Viktor egykori tanácsadójának feleségét, Parragh Biankát választotta az Országgyűlés a Jegybank Monetáris Tanácsának új tagjává, havi 3 milliós fizetéssel. Férje, Parragh László jelenleg a Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. A Monetáris Tanács dönt olyan fontos kérdésekben, mint például, hogy mekkora legyen a jegybanki alapkamat. A szocialisták szerint Parragh László fideszes kapcsolatai miatt lett felesége a tanács tagja. A Fidesz szerint azonban szakmai döntést hoztak.

Nagypéntek is munkaszünet lett


szerző:
2017.03.07. 13:16
Nagypéntek is munkaszünet lett

Az Országgyűlés kedden a Fidesz-KDNP képviselőinek javaslatára munkaszüneti nappá nyilvánította nagypénteket, így idén április 14-től négynapos munkaszüneti ünneppé válik a húsvét.  

Németh Szilárd: cél, hogy 3 százalék alatt legyen az infláció

Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke, korábbi rezsibiztos kérdésünkre azt mondta: "azon vagyunk, hogy a 3 %-os inflációt ne lehessen átlépni". Ez legalábbis érdekes kijelentés annak fényében, hogy a "Nemzetgazdasági Minisztérium inflációs várakozása 1,6 százalék 2017-re vonatkozóan". Ezt az RTL Híradó kérdésére emailben közölték.

 

Új szabályok a bérbeadásra

Nemcsak a Budai Várban, hanem a IX. kerületben is új szabályokat vezethetnek be az önkormányzati lakások bérbeadására. Erről a Magyar Nemzet írt először. A Ferencvárosi Önkormányzat szerint új lakásgazdálkodási koncepción dolgoznak, amit egy új lakásrendelet követhet. Korábban a volt jegyző és két Fideszes önkormányzati képviselő is olcsó bérlakásba költözhetett be, a pályázatukról a polgármester döntött. Az LMP szerint inkább rászorulóknak kellene lakást adni.

Nem mentek el a meghallgatásra

Nem mentek el a 2010 előtti kormányfők és Demszky Gábor volt főpolgármester a parlament gazdasági bizottságnak ülésére, ahol a 4-es metróval kapcsolatos visszaélésekről tárgyaltak volna. A Fidesz szerint sok kérdésre kellene válaszolniuk a politikusoknak, az LMP-nél azt mondják, azt is vizsgálni kell, hogy miért csak most került napirendre az ügy.

Nem stimmelnek a számok?

Kivizsgáltatná az MSZP a letelepedési kötvény programot. Azt szeretnék tudni, helyes-e a Magyar Nemzet információja, amely szerint nem stimmelnek a program számai. A lap úgy tudja, az Államadósság Kezelő Központ adatai alapján négyezerhétszázketten vásároltak az országba szabad bejárást biztosító kötvényből, de a Bevándorlási Hivatal azt állítja, több mint hatezerháromszáz ember érkezett Magyarországra. A Fidesz szerint nincs ügy, a különbség csupán abból ered, hogy a kötvényvásárlók rokonai is kaptak letelepedési engedélyt.
 

Küzdelem a baloldali szavazókért

A baloldali szavazókhoz fordult a Jobbik, az MSZP viszont a Jobbik szimpatizánsaira számít. Vona Gábor jobbikos pártelnök szombati évadnyitóján arról beszélt, pártja minden magyart képiselne, politikai meggyőződéstől függetlenül. Az MSZP viszont úgy látja, a Jobbik és a Fidesz egy és ugyanaz. A Fidesz szerint Vona Gábort csak a pénz és a hatalom érdekli, ezért fordított hátat korábbi politikájának.

Beköltözött a vadászházba?

Rendkívüli vizsgálatot rendelt el a Miniszterelnökség az izsáki fideszes polgármester ügyében. Mondok József az N1 televízió hangfelvételén maga is elismerte, beköltözött abba a 35 milliós uniós támogatással épült vadászházba, amelyet saját cége épített. Szerdán csak kamera nélkül engedte be stábunkat az irodájába, és azt állította, minden szabályos. A DK szerint, ha ő lakik a házban, vissza kell fizetnie az uniós pénzt.

Minden eszközzel el kell takarítani Magyarországról az álcivil szervezeteket - ezt mondta Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke. A politikus szerint erre Donald Trump amerikai elnökké választása ad lehetőséget. A kormány tavasszal törvényjavaslatot nyújt be arról, hogy a civil szervezetek vezetőinek is vagyonnyilatkozatot kelljen leadniuk. A Helsinki Bizottság társelnöke szerint a civil szervezetek vezetőinek fizetése most is nyilvános adat. Az MSZP szerint a Fidesz alelnökének szavai a diktatúrákat idézik.

Füttykoncerttel várják Putyint

Füttykoncerttel készül az Együtt Vlagyimir Putyin orosz elnök februári budapesti látogatására. Az ellenzéki párt szerint Orbán Viktor a gazdasági érdekek mellett ideológiailag is össze akarja kötni a két országot. A Fidesz szerint a baloldali ellenzék felelős politizálás helyett csak rendzavarásra képes. A Híradó által megkérdezett külpolitikai szakértő szerint az elmúlt hónapok orosz hekkertámadásai után valóban nem szerencsés Putyin látogatásának időpontja.

Soha nem volt ekkora a kormány

Soha nem volt ilyen nagy létszámú a kormány, mint idén. A Magyar Nemzet számolta össze, hogy jelenleg 107 helyettes államtitkár van. Az RTL Híradó pedig annak nézett utána, hogy 84 különféle megbízott dolgozik a miniszterelnök és a miniszterek mellett. Pedig Orbán Viktor 2010-ben még azt ígérte: kisebb állam lesz, amibe nem fér bele idézem a "kormányzati dáridó". Az Együtt szerint a kormány fideszes kifizetőhelynek használja az országot.

Félreérthető megjegyzést tettek

Beszóltak! Két fideszes polgármester is olyan megjegyzést tett az elmúlt napokban, amelyen sokan felháborodtak: A XVIII. kerület polgármestere egy pedagógusoknak rendezett ünnepségen azzal viccelődött, a kinn álló Mercedesről a pedagógusok béremelése jutott eszébe. Kocsis Máté pedig azt mondta, fiatal hölgyek ne szóljanak bele a munkába, mert a világ bonyolultabb annál. Az LMP képviselője szerint a VIII. kerületi polgármester szexista válasza felháborító. Kocsis Máté viszont azt mondta: senkit nem akart megbántani.

Nem tudni, Áder vállalná-e


szerző:
2016.12.18. 18:40
Nem tudni, Áder vállalná-e

Egyelőre nem mondja meg Áder János, hogy vállalná-e újabb ciklusra az államfői tisztséget. A köztársasági elnököt azután kerestük, hogy Orbán Vitkor pénteken azt mondta: A Fidesznek megtiszteltetés lenne, ha Áder Jánost támogathatná a jövő tavaszi államfő választáson. A miniszterelnök most először beszélt nyilvánosan az elnökválasztásról. Korábbi sajtóértesülések még arról szóltak, hogy Orbán Viktor inkább Balog Zoltánt látná az elnöki székben.

Közösségi értékmegőrzés a várban

Közösségi értékmegőrzés. Ez az első kerületi Fidesz legújabb magyarázata arra, miért bérelhetnek a piaci árnál jóval olcsóbban önkormányzati lakásokat politikusok, például a kerület polgármestere. Azt azonban nem részletezék, hogy pontosan mit jelent a közösségi értékmegőrzés. A kerületi Fidesz közleménye szerint céljuk, hogy polgári lakások, és ne üzleti ingatlanok legyenek a budai várban. A Párbeszéd szerint egyszerűen arról van szó, hogy a fideszesek maguknak őrzik az értékes lakásokat.

Jótanácsok kommentelőknek


szerző:
2016.12.11. 18:30
Jótanácsok kommentelőknek

Belső utasítás alapján kell megvédeni a Facebookon Simonka György fideszes képviselőt - az Együtt szerint. Bod Tamás, a párt gyulai képviselője kapott egy feljegyzést, amely ahhoz ad praktikus tanácsokat, hogyan álljanak ki a párt támogatói Simonka mellett, akinek személyével összefüggésben költségvetési csalás miatt nyomoznak. A Fidesz nem válaszolt arra a kérdésünkre: központilag adták-e ki a belső utasítást a facebookos kommenteléshez.

Új feladata van Zsiga Marcellnek

Zsiga Marcell lett a Szerencsejáték Zrt. kommunikációs igazgatója. Ő volt az, aki még Fideszes képviselőként azt mondta: szerinte meg lehet élni havi 47 ezer forintból. Zsiga 2014-ben lett a Szerencsejáték Service Nonprofit Zrt. vezetője, most pedig újabb megbízást kapott. Azt, hogy az eddigi másfél milliós fizetéséhez kap-e plusz pénzt, egyelőre nem lehet tudni. A Demokratikus Koalíció szerint Zsiga Marcell alkalmatlan a posztra, amire kinevezték.

28,5 milliárd az Eximbanknak


szerző:
2016.12.01. 18:35
28,5 milliárd az Eximbanknak

Elfogyott a pénz, ezért kap a kormánytól 28 és fél milliárd forintot az Eximbank. Az állami pénzintézetet eredetileg külföldre termelő beruházások támogatására hozták létre, de ma már a hazai hitelezésben is részt vesz. A bank adott pénzt például Andy Vajnának is a TV2 megvásárlására. A szocialisták szerint azért öntik a közpénzt a bankba, mert már nem jut a fideszes haverok vállalkozásainak.

Kedden döntenek a négy jelöltről

Támogatta az igazságügyi bizottság az alkotmánybíró-jelöltek megválasztását. A négy új jelöltről így már szerdán szavazhat az Országgyűlés. Marosi Ildikó, Schanda Balázs, Horváth Attila és Szabó Marcel megválasztását az LMP és a Fidesz is támogatja. A Jobbiknak a jelöltekkel nincs szakmai kifogása, de az eljárást elfogadhatatlannak tartják. Az MSZP szerint a jelölés törvénytelen volt, a Demokratikus Koalíció pedig azt mondja, az LMP a Fidesz kollaboránsa lett.

Farkas Flórián: Nem bujkálok!

Nem bujkál és nincs mitől félnie Farkas Flóriánnak. A miniszterelnök romaügyi megbízottja ezt maga jelentette ki. A kormánypárti Magyar Időknek nyilatkozott. Farkas Flórián 2014-ig vezette az Országos Roma Önkormányzatot, amelytől 1,6 milliárd forintot visszakövetel az Emberi Erőforrások Minisztériuma, mert a pénzt nem a romákra költötték. Farkas Flórián szerint le akarják járatni, ezért nem nyilatkozik a sajtónak. A Fidesz hisz a képviselőnek, az LMP szerint viszont mennie kell.

Több bér, magasabb árak?

Akár harminc százalékkal is nőhet a kenyér ára a jövő évi minimálbéremelés miatt - ezt állítja a Pékszövetség. A Vállalkozók Országos Szövetsége szerint pedig több tízezer kisvállalkozó rokkanhat bele a kötelező fizetésemelésbe. Emiatt azt javasolják: a kormány gondolja át, hogy a társasági adó helyett vagy mellett még jobban csökkentsék a munkaadói járulékokat. Az MSZP egyetért a vállalkozókkal, a Fidesz szerint viszont kigazdálkodható a minimálbér emelése.

„Az LMP már nem ellenzéki párt”

Megdöbbentek a baloldali ellenzéki pártok, hogy az LMP megállapodott a Fidesszel a négy új alkotmánybíró megválasztásáról. A Demokratikus Koalíció szerint az LMP kollaboráns lett és nem tekinthető ellenzéki pártnak, az MSZP pedig azt mondja, az LMP a Fidesz kottájából játszik. Az LMP társelnöke szerint viszont nem lehet kétségbe vonni az alkotmánybíró-jelöltek függetlenségét, és ők éppen azt várják, hogy megválasztásukkal függetlenebb lesz a testület.

Baloldal: előválasztás?

Az ellenzék egy része arról szövöget terveket, hogy két kiadós választási vereség után hogyan győzhetné le a Fideszt 2018-ban, óvatosabban: hogyan akadályozhatná meg a Fidesz kétharmados győzelmét. A mágikus szó: összefogás, ennek jegyében minél több ellenzéki pártot meggyőzni arról, hogy közös jelöltekre van szükség, akiket előválasztásokkal találnának meg. Előválasztási utak kedden este.

200 millióba került üresen áll

Hiába van kész majdnem egy éve, senki sem használhatja a majdnem 200 millió forint uniós pénzből épült hatvani tanösvényt. A biztonsági őr Híradónk stábját sem engedte be a területre. Az MSZP szerint a tulajdonos és a tanösvényt üzemeltető egyesület vezetője is a volt fideszes polgármesterhez, Szabó Zsolt államtitkárhoz köthető. Szabó Zsolt nemrég vásárolt a nagyközönségtől elzárt terület mellett egy hat hektáros majorságot. Az államtitkár nem akart nyilatkozni.

Az MNB is tovább titkolózhatna

30 évre titkosíthatja majd a jegybank is, hogy miért és mennyi közpénzt költ ingatlanokra, autóra, saját őrségre, illetve, kivel újtatja fel az épületeket - a Transparency International nemzetközi korrupciókutató szerint. Hétfőn számoltunk be arról, hogy terrorveszélyre hivatkozva a kormány közérdekű adatok megtagadását tenné lehetővé egy újabb törvénymódosítással. A Fidesz frakcióvezetője azt mondja, a változás kizárólag műszaki adatokra vonatkozik majd. Az ellenzéki pártok szerint viszont a jegybank költéseit akarja eltitkolni a kormány.

Leszavazták Orbán javaslatát

Orbán Viktornak nem sikerült: nem szavazta meg a parlament a miniszterelnök által személyesen benyújtott alkotmánymódosítást. A Fidesz és a Jobbik egymást vádolja a kudarc miatt. A kormánypárt szerint a Jobbik hazaáruló, mert a letelepedési kötvény eltörléséhez kötötte, hogy támogatja-e a módosítást. A Jobbik elnöke viszont azt állítja: a Fidesz számára fontosabb volt a pénz mint az ország biztonsága, ezért nem teljesítették a kérésüket. A Fidesz elnöksége a szavazás után már tárgyalt a következő lépésről.

Unokahúgától bérli a birtokot

Az unokahúgának eladta, most pedig visszabérli tőle a családi ingatlant Simonka György, a Fidesz országgyűlési képviselője. Hatvanezer forint havi díjat fizet a 2400 négyzetméteres birtokért, melyen két nagy ház is áll – írta meg a Blikk. A lap szerint az adásvétel azután történt, hogy a kormánypárti politikus cége tönkrement és kezesként Simonkának kellett volna visszafizetnie egy hitelt. A képviselő Híradónknak azt mondta, racionális döntést hozott háza eladásakor.

Kölcsönösen hazaárulóznak

Hazaárulónak nevezte Kósa Lajos a jobbikos képviselőket, ők pedig erre úgy reagáltak, hogy a Fidesz a letelepedési kötvények formájában pénzért árulja az országot a gazdag bevándorlóknak. Egyik párt sem engedett a csütörtöki parlamenti ülésen, így nagy kérdés, hogy a kormány tudja-e módosítani az alkotmányt. Ahhoz ugyanis legalább két ellenzéki szavazat is kell. A Jobbik csak akkor támogatja a menekültek betelepítését tiltó módosítást, ha a kormánypárt megszünteti a letelepedési kötvények árusítását.

Kósa szerint Vona hazaáruló

Hazaárulónak nevezte a Jobbik elnökét a Fidesz frakcióvezetője, amiért az a letelepedési kötvény eltörléséhez kötötte az alkotmánymódosítás támogatását. Kósa Lajos szerint nem lehet alkudozni a magyar emberek biztonságáról, de ettől függetlenül foglalkoznak a letelepedési kötvény jövőjével. A Jobbik szerint éppen az a hazugság, hogy a gazdag és szegény bevándorlók betelepítése nem ugyanolyan kockázatos. Az alkotmánymódosításhoz legalább két ellenzéki igen szavazatra lesz szüksége a kormánynak.

Németh Szilárd: „Nem fogok krokodilkönnyeket ejteni a Népszabadságért”

Szombat reggel felfüggesztették a Népszabadság nyomtatott és internetes formában történő kiadását is. „Épp itt volt az ideje, hogy bezárjon a Népszabadság” - mondta a Fidesz alelnöke az RTL Híradó kérdésére, hogy mit szól ahhoz, ami a Népszabadsággal történt.

Orbán: módosítani kell az Alaptörvényt

Orbán Viktor szerint nagyszerű eredmény született a népszavazáson. A miniszterelnök értékelésében arról beszélt, többen szavaztak nemmel a menekültek kötelező betelepítésére, mint ahányan 2008-ban igennel szavaztak az Magyarország Európai Uniós csatlakozásra. Szerinte ez egy hosszú út első lépése és az ünneplés után két dolgot kell tenni. Elsőként a következő napokban alkotmánymódosítási javaslatot nyújt be az Országgyűlésnek.

Nem emlékszik saját közleményére a Fidesz

Nemcsak Simonka György felesége, hanem anyja is nyert pályázati pénzt háza energiakorszerűsítésére. A Fidesz frakció még áprilisban szólította fel saját képviselőjét, hogy fizesse vissza a támogatási összeget, de ma már a felszólításra sem emlékeztek. A kormánypártok szerint szabályos Simonka György vagyonnyilatkozata is, amelyben nem szerepel az a ház, ahol él, és amelyben az Index szerint házkutatást tartott az ügyészség.

Gyorsabb állampolgárságot ígérnek

Gyorsabban és egyszerűbben kaphatnak állampolgárságot és útlevelet a letelepedési kötvényt vásárló külföldiek - legalábbis ezzel reklámozza a magyar kötvényeket az egyik forgalmazó cég - tudta meg a Magyar Nemzet. Szerintük hamarosan már nyelvvizsga sem kell majd az állampolgársághoz. A Fidesz és a kormány tagadja, hogy könnyítést terveznének. Az MSZP szerint viszont a kormány kiárusítja a magyarságot.

Hadházy: rendőri túlkapás történt

Panasszal él az LMP társelnöke, amiért egy forgatás közben igazoltatták őt és egy német tévéstáb tagjait, majd a ruházatukat is átvizsgálták a rendőrök. Mindez még csütörtökön, Felcsúton történt. Hadházy Ákos rendőri túlkapásra gyanakszik. A Fidesz frakció szóvivője biztos abban, hogy a rendőrök jogosan intézkedtek. A Helsinki Bizottság szerint a fokozott ellenőrzéssel nem magyarázható a rendőrök fellépése.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való