KERESÉS search-close

festmények

12 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "festmények"

Aukción találtak remekműveket

Aukción vásárolt remekművet gyűjteményébe a Magyar Nemzeti Galéria. A Kieselbach Galéria legutóbbi aukcióján találtak három olyan festményt, amelyek műalkotásként és az alkotóik miatt is fontosak. Így a múzeum - élve elővásárlási jogával - összesen 147 millió forintért megvásárolta a festményeket, amelyek már láthatóak az állandó kiállításon.

Festmények az irodalomért

Füst Milán és felesége képzőművészeti alkotásokat gyűjtött, a csaknem 400 darabból álló kollekció néhány darabja kerül majd kalapács alá. Az ok, hogy a Füst Milán Fordítói Alapítvány további működését szeretnék így finanszírozni. Céljuk, hogy a magyar írók műveit más nemzetek is megismerhessék.

 

Útlevelek után most Picassót hamisít

Nagy sikerrel árusítja egy brit férfi az interneten a leghíresebb festők műveinek hibátlan másolatát. Mesterhamisítónak nevezi magát. Régen útlevelek és rendszámtáblák hamisításával kezdte pályafutását, ötéves börtönbüntetése letöltése után határozta el, hogy kivételes tehetségét inkább törvényesen kamatoztatja.

Mégis majdnem bevásároltak az alapítványok

300 millió forintot áldozhatott volna a jegybanki alapítványok mindegyike az MKB Bank festményeire - derült ki a kuratóriumi jegyzőkönyvekből. Az MKB nem válaszolt arra a kérdésünkre, hogy vezetőjük Balog Ádám, aki egyben az egyik alapítvány kuratóriumi elnök is, hogyan képviselhette egyszerre az eladó és a vevő érdekeit. Az üzlettől két hónapja álltak el, miután a titkos aukció híre a sajtóban kiszivárgott.
 

Habony Árpád tanúja volt a múzeumigazgató

Habony Árpád esküvői tanúja volt a Szépművészeti Múzeum főigazgatója - tudta meg a 444.hu. Baán László később 300 millió forint értékű festményeket adott kölcsön egy, a miniszterelnök főtanácsadójához köthető cégnek. A Híradó úgy tudja, hogy a lagzit is a Szépművészeti Múzeumban tartották, azt egyelőre nem tudni, fizettek-e érte bérleti díjat. Az Együtt szerint Baán Lászlónak le kellene mondania, a Fidesz viszont úgy látja: az igazgató magánügye, hogy kivel van jóban.

Eddig 9 milliárdot költött az MNB műkincsekre

Már 9 milliárd forintot költött el a jegybank festményekre, műkincsekre. Van olyan festmény, amiért 4 és fél milliárd forintot fizettek. A Demokratikus Koalíció szerint ezt a pénzt az éhező gyerekekre kellene költeni, a jegybank azt mondja, műkincs-vásárlási programjuk más európai központi bankok több évtizedes gyakorlatát követi.

Csontváry-kiállítás nyílt a Budai Várban

A tárlaton Csontváry csaknem 100 festménye és grafikája látható – 50 éve nem volt ilyen átfogó kiállítás a festő műveiből. Az alkotásokat 17 teremben lehet megtekinteni. Több kisfilm is készült a kiállításhoz, ami az év végéig látható.

Hitler festményeket árvereztek el borsos áron

Több mint 33 millió forint értékben kelt el az egykori diktátor, Adolf Hitler néhány festménye.

Elégtétel a Sigray-örökösöknek

Ismét a család birtokában van a visszakövetelt festményeknek legalább egy töredéke.

Milliós ritkaságok Békéscsabán

A tárlat szeptember 12-étől 25-éig lesz a Munkácsy Mihály Múzeumban.

Rembrandt-képeket veszélyeztetett a víz

A heves esőzések miatt elöntötte a víz a bécsi Albertina múzeum egy részét.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való