KERESÉS search-close

festő

39 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "festő"

Több százezret fizetnek a hajléktalan festő műveiért

Dvorcsák Gábor festményét véletlenül meglátta egy műkedvelő ügyvéd a Fedél Nélkül című újságban. Az ügyvéd megkereste Gábort, aki ma is hajléktalan szállón él, hogy mutassa meg neki a festményeit, ha esetleg lenne több is. Gábor az elmúlt hetekben többet keresett, mint életében valaha és már megrendelésre készíti a festményeket!

Szenzáció: Czóbel-kép került elő

Eddig ismeretlen Czóbel kép került elő Amerikából. A festmény 1904-ben készült, és a művészettörténészek eddig azt sem tudták, hogy létezik. A képet 500 ezer euróra, vagyis 150 millió forintra biztosították.

A valaha volt legabszurdabb kiállításon jártunk!

35 éve van színpadon, zenészként, énekesként, de leginkább humoristaként és színészként ismerte meg az ország. Ha azt mondjuk, a magyar abszurd humor koronázatlan királya, mindenki tudja, hogy Galla Miklósról van szó! Az angol humor magyar helytartója ezúttal saját tárlatán vezetettet körbe bennünket, és kiderült az is, miért mutogatja annyit a hónalját!

A teljes adást ITT nézheti meg!

Fiatal magyar festő a pápánál

Egy fiatal magyar festő alkotása is bekerült a Vatikáni Képtárba. A mindössze 18 éves Vollein Ferenc személyesen adta át az alkotását Ferenc pápának. Egyházi méltóságok ajánlották az egyházfő figyelmébe a fiatalt. Mindeddig egyetlen kortárs festő sem állíthatott ki ilyen fiatalon a Vatikánban.

Óvodás kora óta világhíres festőművész

Ma már nyolc éves az a magyar kislány, akit óvodás kora óta világhíres festőművészek sorában jegyeznek. Barabás Lujzi mindössze hat éves volt ugyanis, amikor festményét a párizsi Louvre-ban állították ki. A szervezők nem akarták elhinni, hogy a kiválasztott kép egy kisgyerek alkotása. Lujzi azt mondja, ő egyszerűen csak imádja a színeket.

Hiányszakmákat tanulnak a börtönben

Oklevelet vehettek át a legjobb tanulók a sopronkőhidai fegyházban. Különböző hiányszakmákat sajátíthatnak el a börtön falai között a fogvatartottak. Villanyszerelők, festők és kőművesek mutatták meg az RTL Híradónak, hogy mit tanultak.

Eddig ismeretlen Csontváry rajz került elő

Vígh Attila festő úgy vásárolta meg a madár tanulmányt, hogy csak a papír hátuljára írt két sorból lehetett sejteni, hogy Csontváry alkotása, más bizonyíték nem volt. Több mint egy évig vizsgálták a képet, amiről végül szakértők megállapították, hogy a tövisszúró gébicsről készült ceruzarajz Csontváry eredeti munkája.

 

 

 

Varga Iza festőként is megállja a helyét

Még sosem csináltam ilyet! Ezt Varga Izabella írta saját művéről, ami egy csokor orgonát ábrázoló festmény. Azt eddig is tudtuk, hogy a nézők nagyon szeretik Iza színészi játékát például a Barátok köztben, de hogy művészi vénája másban is megmutatkozik, az eddig titok volt.

Egy család nappalijából került elő a nagy értékű festmény

Ismét egy nagy értékű, eddig még soha nem látott festmény került elő. A Monacói tengerpart Berény Róbert munkája, akinek egy szintén elveszettnek hitt művét néhány hónapja a Stuart Little kisegér című filmben fedezték fel.

Szenzációs felfedezés: ötvenöt milliót ért a család nappalijában lógó festmény

Ismét egy nagy értékű, eddig még soha nem látott festmény került elő. A Monacói tengerpart Berény Róbert munkája, akinek egy szintén elveszettnek hitt művét néhány hónapja a Stuart Little kisegér című filmben fedezték fel.

Elveszítette a látását, így vált művészé

Kádár Nagy Lajosnak ideghártya sorvadása miatt fel kellett adnia addigi építészmérnök karrierjét. Ezért megpróbált új értelmet találni az életének.

Csontváry életmű-kiállítás a Várban

Csontváry köszönti a kiállítására érkezőket. A festő eddigi legteljesebb életmű-kiállítását nyitják meg júliusban, a Budai Várban, kisfilmek is lesznek, amelyekben a festőt egy színész alakítja majd.

„Szabad a csók"


szerző:
2015.02.02. 19:15
„Szabad a csók

„Szabad a csók" címmel várják a látogatókat a Várkert Bazárba. Csók István születésének 150. évfordulóján indul a művész tiszteletére rendezett emlékév, országszerte lesznek programok.

XXI. század 14-12-16


szerző:
2014.12.16. 23:30
XXI. század 14-12-16

XXI. század: Takarékossá és igénytelenné tette a magyar konyhát a szocialista menza. Családi receptekben éltek tovább a magyar ízek. A Kárpát-medence üstje a XXI. században, ahol Scheiber Hugóról is láthatnak egy filmet. Egy festőről, aki egész életében nyomorban élt, pedig képei ma tízmilliókat érnek.

Képe életről-halálról döntött

Egy magányos, éhes férfi. Scheiber Hugó, aki egész életében nyomorban élt, pedig képei ma tízmilliókat érnek.
 

Scheiber tárlat a festő 120 alkotásából

Külföldön keresték a képeit, itthon pedig évekig örültek, hogy megveszik őket. Németországban és Olaszországban sikeres volt, de Budapesten egy tányér levesért is odaadta a képeit. Scheiber Hugót ellentmondásos festőnek tartották, mégis a budapesti művészeti élet jellegzetes figurája volt, akiről mindenkinek volt egy története. Budapesten pénteken megnyílt ez eddigi legnagyobb Scheiber tárlat a festő 120 alkotásából.
 

Magyar fényfestők világsikere


szerző:
2014.09.28. 17:37
Magyar fényfestők világsikere

Megelevenedő házfalak és a szivárvány színeiben pompázó homlokzatok – ezekkel ért el nagy nemzetközi sikereket két magyar fényfestő csapat a napokban.
 

Kiss Tibor ereiben lüktet a művészet

Gyermekkorában rendszeresen világgá ment, csillagász szeretett volna lenni, később állandóan rajzolt, majd verseket írt. Aztán jött a zene, a nagy szerelem. Kiss Tibi, a Quimby frontembere szerint a muzsika egy izgalmas szerető, akit nem hagyhat el a vászonért.

Magyar művész a mesebeli esőerdők vonzásában

A világ egyik legegzotikusabb országában, Trinidad és Tobagóban egy magyar művészre bukkantunk, aki megörökítette az erotikában gazdag utcai karnevált. István képei még a londoni olimpián is ott lesznek.

Eredeti a da Vinci szignó


szerző:
2011.10.12. 21:27
Eredeti a da Vinci szignó

Olasz grafológiai kutatások megerősítették Leonardo Da Vinci egyetlen fennmaradt aláírásának eredetiségét.

Fény derült Jacko titkos hobbijára

A világ a pop királyaként ismerte, de a művészetek közül nemcsak a zene érdekelte.

„Új” festmény Caravaggiótól

Caravaggio korábban nem ismert művét azonosították szakemberek.

Hódító útra indultak a fényfestők

A festővászon a sötét éjszaka, az ecset a különböző színekben világító lámpa, a mű pedig menet közben láthatatlan, vagy legalábbis nem nyújt különösebb vizuális élvezetet. Az úgynevezett fényfirkászok alkotásait mégis órákig lehetne nézegetni.

Portré 11-02-06


szerző:
2011.02.07. 01:30
Portré 11-02-06

Portré: Zenészként is, festőként is zseninek tartották, a filmek miatt mégis menekült, maga sem tudta, hová. A szerelem első vérig Bery Arija eltűnt, helyette Berencsi Attila lépett elő. Londoni életéről, hajléktalanságról, elismerésről és megbékélésről is mesélt a Portréban.

A Nyolcak bűvkörébe léphet Pécsett

Csaknem ötszáz alkotást lesz látható Pécsett, a Nyolcak festőcsoportjának centenáriumi kiállításán.

Vasárnap zár az Art Fair


szerző:
2010.11.28. 16:12
Vasárnap zár az Art Fair

Hamis Modigliani is bekerült az idei Budapest Art Fair egyik kiállítójának kollekciójába.

Festői napok következnek


szerző:
2010.10.11. 10:44
Festői napok következnek

Tucatnyi fővárosi helyszínen és számos vidéki és határon túli városban is megünneplik a Magyar Festészet Napját.

Művészként ébredt a kómából


szerző:
2010.09.03. 20:01
Művészként ébredt a kómából

Egy kulancs csípés miatt kómába esett, és két hétig nem volt kapcsolata a külvilággal. Miután Katalin felébredt, megértette az angol nyelvet, amit korábban nem beszélt, és ráérzett a festészetre, amihez korábban nem volt tehetsége.

Egyre népszerűbb a Munkácsy-trilógia

Több mint 23 ezren látták már a Munkácsy-trilógiát Pécsett.

Reigl Judit életmű-kiállítás nyílt Debrecenben

A kiállítás, amin száz festményt mutatnak be szeptember 19-ig látogatható a debreceni MODEM művészeti galériában.

XXI. század 10-05-25


szerző:
2010.05.25. 23:50
XXI. század 10-05-25

Bery Ari egy nemzedék ikonja volt. Kamaszlányok rajongtak érte, tinédzser fiúk utánozták. Zenészként is, festőként is zseninek tartották, a filmek miatt mégis menekült, maga sem tudta hová. Egy ideig hajléktalan volt, majd mosogatott Londonba, aztán hazatért. A film, a menedzserek vagy saját maga tette tönkre karrierjét? Bery Ari nincs többé, de kicsoda Berencsi Attila a zenész, a festő? Kiderül a XXI. századból!

Rippl-Rónai kiállítás Győrben


szerző:
2010.05.15. 17:35
Rippl-Rónai kiállítás Győrben

A festő egyik legjelentősebb műve, a „Maszkos csendélet” idén 100 éves, ebből az alkalomból nyílt tárlat.

Meghalt Lossonczy Tamás


szerző:
2009.11.03. 14:38
Meghalt Lossonczy Tamás

Kedden hajnalban életének 106. évében elhunyt Lossonczy Tamás Kossuth-díjas festőművész.

Csontváry - zseni vagy őrült volt?

A festő képeit rokonai kocsivédő ponyvának akarták eladni, most milliókat érnek.

Ormányos festőművész


szerző:
2009.04.09. 08:49
Ormányos festőművész

Az elefántnak eddig ötven képe készült el, amelyeket az állatkert hamarosan elad.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való