KERESÉS search-close

felvonulás

69 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "felvonulás"

Felvonulás, virsli, sör – május 1-jén

Májusfaállítás, motoros és lufis felvonulás, virsli és sör. Ez jellemezte a munka ünnepét a vidéki városokban. Ajkán a helyi férfiak a helyi nőknek állítottak fát, Sajószentpéteren egy szerelmes férfi óriás májuskosarat készíttetett a lánykéréshez, Szombathelyen pedig a hagyományőrzésé és a katonáké volt a főszerep.

Steiner Kristóf hazautazott a Budapest Pride-ra

A blogger és életművész egyenesen Tel-Avivból érkezett a Reggeli stúdiójába, ugyanis pár órája landolt a gépe. Annának és Mariannak azt is elárulta, hogy miért is érkezett haza erre a pár napra.

Nem ez a harc lesz a végső

Volt, ahol harciasan, a hatóságokkal összecsapva, máshol szervezetten, békés felvonulásokkal, esetleg nosztalgikus felhangokkal ünnepelték a világban május elsejét.

Ellepték Budapestet a biciklisek

Délután indultak el az I bike elnevezésű felvonulás résztvevői. Tekertek például a rakpartokon is, majd a Városliget volt a cél. A szervezők azt szeretnék elérni, hogy Budapest olyan város legyen, ahol bárki bátran biciklizhet az utakon. A felvonulás miatt csak nehezen lehetett közlekedni a belvárosban.

Bárkiből lehet Pride szervező!


szerző:
2018.02.26. 08:30
Bárkiből lehet Pride szervező!

Már szervezés alatt van Magyarország történetének legnagyobb és leghosszabb Budapest Pride-ja, a szervezők pedig arra bátorítják a támogatókat, vegyék maguk kezébe a szervezést: tervezzenek saját programot a Budapest Pride-ra.

Motorosok a prosztatarák ellen


szerző:
2017.09.26. 08:15
Motorosok a prosztatarák ellen

A hétvégén rendezték meg a világ legnagyobb motoros jótékonysági felvonulását, amivel a prosztatarák megelőzésére és a szűrés fontosságára hívják fel a figyelmet. A felvonulás 90 ország, 600 városában, mintegy 70 ezer elegáns motoros egyidejű részvételével zajlott, beleértve Budapestet is. Itthon több száz motoros teljesítette a 27 km-es futamot.

NYITOTTAK VAGYUNK: „Arra biztatjuk munkavállalóinkat, hogy legyenek önmaguk”

Az idei Pride-on a Google, a Prezi, az Espell és még vagy 100 nemzetközi és magyar cég is képviseltette magát a „Nyitottak vagyunk” kezdeményezés szellemében. A cégek dolgozói azt akarták kifejezni, hogy kiállnak jelenlegi és jövőbeli kollégáik mellett, hogy mindenkit csak a tettei alapján ítéljenek meg, tekintet nélkül bármi másra.

Óriási sikerrel zárt a Pride


szerző:
2017.07.10. 07:55
Óriási sikerrel zárt a Pride

Hétvégén tartották a 22. Budapest Pride felvonulását, melynek mérete az elmúlt években megnégyszereződött. Karlik Cintia és Holländer Dániel, a Budapest Pride sajtószóvivői meséltek a fesztiválról.

A Budapest Pride nem csak egy felvonulás

Kezdetben a meleg büszkeség napja volt, de mára már sokkal többről szól a Budapest Pride, ami nemcsak egy felvonulás, hanem egy 10 napos kulturális fesztivál is. Ennek csúcspontja a büszkeség menete, ahol az általános és egyetemes emberi jogokért vonulnak a résztvevők.

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!

Pride: máshol akarnak vonulni

Alternatív útvonalon tarthatják meg a felvonulást és akár kordont is bontanak. Így reagáltak a Budapest Pride szervezői arra, hogy a rendőrség úgy döntött, lesznek kordonok a szombati rendezvényen. A szervezők azt szerették volna, ha szabadon vonulhatnak az eredeti útvonalon, és bárki bárhol csatlakozhat a menethez. Szerintük a kordonok sértik a gyülekezéshez való jogot, és atrocitásoktól sem tartanak.

Világszerte tömegek vettek részt a melegbüszkeség felvonulásain

Olyan országokban is, amelyek társadalmait eddig elutasítónak ismerték. Mint a szigorú törvényekkel kormányzott, dúsgazdag városállam, Szingapúr, ahol ezrek voltak az utcákon, főleg rózsaszínben. Madridban százezrek demonstráltak a meleg, a leszbikus, a biszexuális, a transznemű és az interszexuális emberek jog- és esélyegyenlőségéért. A felvonuláson képviseltették magukat a spanyol pártok, köztük a konzervatív kormányzópárt, a Néppárt is. A mélyen vallásos, katolikus latin-amerikai országokban is rengetegen mentek utcákra a melegbüszkeség jegyében. Egyelőre sehonnan nem érkeztek összetűzésekről szóló hírek.

Tiltott zászlókat lobogtattak

Több európai országból ki vannak tiltva, Magyarországon mégis tarthattak megemlékezést az Éjjeli farkasok orosz motoros klub tagjai. Ráadásul csütörtökön Budapesten olyan zászlókat lobogtattak, amelyek nálunk be vannak tiltva, mert azokon önkényuralmi jelképek láthatók. A rendőrség nem indított eljárását.

Jake Gyllenhaal a legtámogatóbb sztártesó!

A színész ugyanis nemrég a szintén szakmabeli testvérével, Maggie Gyllenhaal-lal vonult végig Washintgon-on, hogy ezzel is támogassa a nők egyenjogúságért való küzdelmét!

Felvonulást terveznek az uberesek

Az Uber búcsúlépése jó fricska, vagy kedves gesztus? Attól függ honnan nézzük. Ha az ellenük hónapokon át tüntető sárga taxisok szemszögéből, akkor előbbi, ha viszont a 160 ezer regisztrált ügyfelükéből, akkor inkább a második. Az Uber még utoljára minden sofőrjét összehívja és látványosan végigvonulnak a városon.

Fókusz 2016-07-18


szerző:
2016.07.18. 18:55
A miniszterelnök is részt vett a melegfelvonuláson

A kanadai kormányfő egy szívárványszínű zászlót lengetve vett részt a torontói melegfelvonuláson. Justin Trudeau az első hivatalban lévő kanadai miniszterelnök, aki elment a rendezvényre. Rajta kívül ott volt még a kormány pénzügyminisztere és a város polgármestere is.

121 traktorral ballagtak


szerző:
2016.04.30. 18:45
121 traktorral ballagtak

Megdőlt a traktoros ballagás rekordja. A jánoshalmai agrár szakképző iskolában a saját korábbi rekordjukat döntötték meg. A végzősök 121 traktorral és mezőgazdasági munkagéppel vonultak végig a település utcáján. A Bács-Kiskun megyei szakiskolában ez már 35 éves hagyomány, de ilyen sok gépet még sosem használtak a ballagáskor.

Egy nap, amikor minden zöldbe borul

Egy nap, amikor a fél világ zöldbe borul és mindenki az íreket ünnepli. Budapesten is Szent Patrik napi felvonulást tartottak a hétvégén, ahol kiderült, hogy tényleg olyan sokat isznak-e az írek és hogy mit kell tudnunk a szigetország lakóinak legnagyobb nemzeti ünnepéről.

Balog: túltoltuk a biciklit egy kicsit

"Túltoltuk a biciklit egy kicsit." Ezt mondta az emberi erőforrások minisztere a Házon kívülnek a központosított oktatási rendszerről. Balog Zoltán a jövő tanévtől változtatásokat szeretne, szerinte vissza kellene adni bizonyos döntési jogosultságokat az iskoláknak, de ettől még nem szűnne meg a Klebelsberg Intézményfenntartó központ. A tiltakozó akciót indító miskolci tanárok szerint teljesen új rendszer kellene. Miskolcon jövő hétre fáklyás felvonulást szervez az ottani Pedagógus Szakszervezet.

Az élhetőbb Földért meneteltek a Climate March résztvevői

Budapest idén is csatlakozott a globális Climate March akciónaphoz.

James Bond-autók Párizs utcáin


szerző:
2015.10.12. 18:35
James Bond-autók Párizs utcáin

Filmes autócsodák Párizs belvárosában. A James Bond-filmekből ismert kocsik gördültek végig a francia fővároson: köztük voltak olyanok is, amelyeket még a 70-es években gyártották. Volt, aki csak azért utazott többszáz kilométert, hogy lássa a szuperjárgányokat.
A legnagyobb sikert a legújabb Aston Martin aratta, ez az autó szerepel a legújabb Bond-filmben is, a Spectre-ben.

Közmunkával dolgozná le a pénzbüntetést

Közmunkával akarja ledolgozni ötvenezer forintos büntetését Sándor Mária. A feketeruhás nővér három hete szervezett figyelemfelhívó akciót a fővárosi Erzsébet hídra kollégáival. Nagyjából 18 percig tartották fel a forgalmat kora reggel. Eljárás indult ellenük, pénzbüntetést kaptak. A főszervezőt 50, a többi részvevőt 20 ezer forintra bírságolta meg a rendőrség. A Társaság Szabadságjogokért programvezetője szerint bár a rendezvényt előre be kellett volna jelenteni, a büntetés túlságosan szigorú.

 

Smartos felvonulás


szerző:
2015.09.20. 12:15
Smartos felvonulás

A különleges, nyárzáró autós fesztiválra több ezer látogató érkezett a világ minden tájáról, hogy a 15. alkalommal megrendezésre kerülő smart times történetében először egy metropoliszban valósulhasson meg a különlegesen színes autós találkozó.

Pride: Feljelentés a disznótrágya miatt

Sértette a felvonulók jogait, a többi között ezért tett feljelentést a Budapest Pride háttérszervezete az Andrássy úti fák alá hordott sertéstrágya miatt. Bár az irtózatos bűzt a Közterület-fenntartó hétfőre megszüntette, felelőse még mindig nincs a trágyázásnak.  A rendőrség szerint a VI. kerületi kormányhivatalhoz tartozik az ügy, a kormányhivatal viszont azt írta, hozzájuk még nem érkezett meg a feljelentés.

„A Pride a bátorság ünnepe”


szerző:
2015.07.12. 18:35
„A Pride a bátorság ünnepe”

Soha ennyien nem voltak még a Budapest Pride-on, mint idén. A szervezők becslése szerint 15-20 ezren vettek részt a felvonuláson. A fővárosban az Operától a Tabánig vonultak melegek, transz- és biszexuálisok mellett támogatók és szimpatizánsok is. A demonstráció résztvevői kordonok között vonultak. Egyenlő jogokat és félelem nélküli életet szeretnének. Most is voltak ellentüntetők, akik nem férkőzhettek a menet közelébe. A felvonulókat még az előző este tiltakozásul odahordott trágya szaga sem zavarta - pedig még vasárnap is bűzlött tőle az Andrássy út.

Magic Mike a meleg büszkeség napján

A Magic Mike: XXL stábja néhány hete hatalmasat bulizott Los Angales-i meleg büszkeség felvonuláson Matt Bomerrel és Channing Tatummal az élen.

Felvonulás a családon belüli erőszak ellen

Seres Barbara kisfia, Ádám mindössze fél éves volt, mikor az apja ledobta őt négy emelet magasból, majd saját magával is végzett. A rettenetes tragédiát elszenvedő nő egy hónappal az eset után interjút adott a Fókusznak. Barbara nem a levegőbe beszélt, Ádám első születésnapja előtt egy nappal menetet szervezett Budapest belvárosában, hogy a családon belüli, elsősorban nőket érintő erőszakra hívja fel a figyelmet.

Egy megtört édesanya a családon belüli erőszak ellen

Seres Barbara kisfia, Ádám mindössze fél éves volt, mikor az apja ledobta őt négy emelet magasból, majd saját magával is végzett. A rettenetes tragédiát elszenvedő nő egy hónappal az eset után interjút adott a Fókusznak. Barbara nem a levegőbe beszélt, Ádám első születésnapja előtt egy nappal menetet szervezett Budapest belvárosában, hogy a családon belüli, elsősorban nőket érintő erőszakra hívja fel a figyelmet. Süle László riportja.

Több pénzt és akadálymentesítést kérnek

Esélyegyenlőségért és az akadálymentesítésért vonultak fel fogyatékkal élők vasárnap Budapesten. A Rehab Critical Mass nevű eseményt azért szervezték, hogy közelebb hozzák az egészséges és a sérült embereket, akik tanulni és dolgozni szeretnének.

Kerékpáros felvonulás Budapesten

Több mint 10 ezer kerékpáros vonult fel  Budapesten. A városi kerékpározást népszerűsítik, és egyúttal igyekeznek felhívni a figyelmet arra, hogy még több biztonságos kerékpárútra lenne szükség.

Egy éve élnek fogságban


szerző:
2015.04.14. 18:20
Egy éve élnek fogságban

Felvonulással, virrasztással és közös imádsággal emlékeznek a szélsőséges Boko Haram terrorszervezet által pontosan egy évvel ezelőtt elrabolt, több mint kétszáz gimnazista lányra Nigériában és világszerte. A Boko Haram, amelynek neve azt jelenti, hogy tilos a nyugati típusú oktatás, a szigorú iszlám törvénykezésre hivatkozva mindent megtesz az ellen, hogy a lányok tanuljanak. Az általuk elrabolt fiatalokat kínozzák, férjhez kényszerítik, van, akiből harcost nevelnek. Erről mesélt a német RTL-nek egy lány, akinek sikerült megszöknie a rabságból.

Huszárfelvonulás, kokárdakészítés

Az ország 400 településén 10 ezren mondták egyszerre Petőfi Sándor Nemzeti dal című versét. Március 15-e alkalmából országszerte több olyan programot is szerveztek, amelyen az egész család jól érezhette magát.

FELVONULÁS: „A fogyatékkal élőknek is joguk van ugyanolyannak lenni”

Magyarországon - közvetve vagy közvetlenül - körülbelül két millió embert érint a fogyatékosság, ez már olyan nagy szám, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni. Ezért szerveztek vasárnap felvonulást Budapest belvárosában. Azt szeretnék elérni, hogy felhívják a társadalom figyelmét, ők is emberek és egyenlő esélyeket érdemelnek.

Felvonultak a Roma Büszkeség Napján

Kerüljön be a Nemzeti alaptantervbe a roma kultúra és a roma holokauszt is. Ezért vonultak fel több százan a Roma Büszkeség napján, Budapesten.

Rehab Critical Mass Budapesten


szerző:
2014.10.19. 15:36
Rehab Critical Mass Budapesten

Egyenlőség és akadálymentesítés. Ezért vonult fel több száz kerekesszékes, látássérült és fogyatékossággal élő ember az ötödik kerületben.

Felvonulás és koncert a fogyatékossággal élőkért

A híres basszusgitáros, Boros Csaba egy jó ügy mellé állt. Riportunkból kiderül, hogy pontosan miről van szó és miért érinti mélyen a téma.

400 motoros vonult fel Pécsen


szerző:
2014.10.11. 18:15
400 motoros vonult fel Pécsen

Folyamatosan nőtt az elmúlt tíz év alatt a motoros balesetek száma. A kétkerekűeket vezetők szerint csak kölcsönös odafigyeléssel lehetne megelőzni a tragédiákat. Pécsen szombaton csaknem 400 motoros vonult fel egy szezonzáró találkozón, hogy így hívják fel a figyelmet a balesetek megelőzésére.

 

Miben rejlik Elvis Presley halhatatlansága?

Április 16-án a Király halálának 35. évfordulójára emlékeztek a magyar Elvis-rajongók. Elvis Aaron Presley nemcsak a zenében, a divatban, hanem a táncban is egyedit és megismételhetetlent hozott.

Bikinis nők lepték el Ausztráliát

A világ legnagyobb bikini fesztiválját tartották Ausztráliában. Egyszerre 357 nő tette meg az egy mérföldes távot, bikiniben.

Ismét balesetmentes volt a biciklis ünnep

A szervezők szerint csaknem 30 ezren vettek részt a Critical Mass elnevezésű rendezvényen csütörtök este Budapesten.

Szőke András is bemutatja főzőtudományát

Ezúttal is hagyományos eljárással, természetes alapanyagokból készült finomságokat kóstolhatnak az érdeklődők Etyeken.

Ebvonulás: A denevérkutya és a négylábú trubadúr

Több ezer rajongó és jelmezekbe öltöztetett kedvence vett részt Krakkóban a 17. dakszli fesztiválon.

Gördeszkán gurulnak keresztül a fővároson

A Deszkás Piknik nevű civil szervezet felvonulást rendez Budapesten augusztus 13-án.

Genetikailag kódolt a másság?


szerző:
2011.06.21. 19:44
Genetikailag kódolt a másság?

A legújab kutatások szerint a génállomány már születéskor meghatározza, hogy a későbbiekben az egyén férfit vagy nőt választ-e társául.

Lady Gaga is az olasz melegekkel tart

A Europride európai meleg büszkeség felvonulás díszvendége Lady Gaga, aki a Circus Maximusban lép fel, és szól a melegek jogairól is.

Botránymentesen zajlottak a melegparádék

Ezrek vettek részt az idei melegfelvonulásokon Európa több városában.

Összebalhéztak a rendőrök a felvonulókkal

Őrizetbe vett a rendőrség 3 ismert melegjogi aktivistát is, miután erőszakba torkollt egy melegmegmozdulás a Kreml mellett.

Elszabadult indulatok a kurdoknál is

Összecsapások törtek ki a kurdok és a rendfenntartók között Törökország dél-nyugati részén.

Lecsaptak az orosz rohamrendőrök a felvonulókra

Több tucat embert vettek őrizetbe a rendőrök Szentpéterváron, az 1917. októberi forradalom tiszteletére rendezett felvonuláson.

Bárki megnézheti Sztálin bal fülét

Az 1956-ban ledöntött Sztálin-szobor újabb darabját állította ki az intézmény.

Critical Moms: a kismamák is vonultak

Szombaton délelőtt a mobilitási héthez kapcsolódva, nagyjából 30 babakocsis kismama demonstrált Budapesten.

Káoszt és dugót okozhat a „kritikus tömeg”

Nagy dugóra számíthatnak az autósok este Budapesten a Nagykörúton és a Kiskörúton is.

Rajzfilmfigurák lebegtek Brüsszelben

Látványos hőlégballon parádét rendeztek a belga fővárosban.

Motorosok gyászmenete a vétlen áldozatért

A gyászmenetet azért a húszéves, két hete meghalt fiatalemberért tartották, akinek robogója egy munkagéppel ütközött.

Spéci Harley Davidsonon robogott Putyin

Egy motoros felvonuláson vett részt az orosz kormányfő az ukrajnai Krím-félszigeten.

Nyugalomban parádéztak a melegek


szerző:
2010.05.29. 18:25
Nyugalomban parádéztak a melegek

A moszkvai városvezetés tiltása ellenére két kisebb és békés melegfelvonulás volt szombaton az orosz fővárosban.

Tömegoszlatás az első litván melegfelvonuláson

Vilniusban az ellentüntetők kövekkel és üvegekkel dobálták meg az első meleg és leszbikus parádé résztvevőit.

Több százezer orosz felvonuló május 1-jén

Az orosz kommunista párt több százezer szimpatizánsa vonult fel vörös zászlókkal és Sztálin-portrékkal.

Szombaton a bicikliseké a főváros

A Föld Napja alkalmából tartott rendezvény célja, hogy népszerűsítse a kerékpáros közlekedést.

Pucér biciklisták a klímaváltozás ellen

A melbourne-i felvonuláson a meztelen résztvevők a klímaváltozás veszélyeire figyelmeztettek.

14 előállított a Horthy felvonulás után

Egy kivételével hétfő reggelre hazamehettek az előállítottak. Egy embert azért tartottak bent, mert a bíróság körözte.

Meleg Méltóság Menete Budapesten

Szombaton tartják a Budapest Pride fesztivál keretében a melegfelvonulást az Andrássy-n.

Útlezárások a melegfelvonulás miatt

A Hősök terén, az Andrássy úton és az Erzsébet téren kívül több utcát is lezárnak. Parkolási tilalom is lesz.

Berlin retteg!


szerző:
2009.04.30. 21:45
Berlin retteg!

Az RTLHirek.hu berlini tudósítójának exkluzív beszámolója!

Több ezren az Élet Menetén


szerző:
2009.04.19. 21:13
Több ezren az Élet Menetén

A rendezvényen ott volt Bajnai Gordon miniszterelnök és több vezető politikus is.

Több mint 30 ezren kerekeztek


szerző:
2009.04.19. 19:45
Több mint 30 ezren kerekeztek

A felvonuláson volt tandem, tricikli, gördeszka és görkorcsolya is.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való