KERESÉS search-close

felvételi

67 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "felvételi"

Diáktüntetés a Parlamentnél

Törölje el a kormány, hogy csak érvényes középfokú nyelvvizsgával lehessen felvételizni a felsőoktatásba. Ezért tüntettek délután a parlament előtt diákok és pedagógus szervezetek, ellenzéki pártok is csatlakoztak. A tiltakozók szerint az iskolai nyelvoktatás alacsony színvonalú, így csak azok tudnak majd felvételizni, akik drága különórákra járhatnak. A kormány úgy reagált, hat éve ismert, hogy 2020-tól csak nyelvvizsgával lehet felvételizni, és anyagilag is támogatják a nyelvoktatást.

 

A zánkai szakiskolába jelentkezők is gondban vannak

Nem csak a mostani diákok, azok is gondban vannak, akik a középiskolai felvételinél a zánkai Egry József Szakgimnáziumot jelölték meg. A héten derült ki ugyanis, hogy az iskolát, ami az Erzsébet-tábor területén van, bezárják, így szeptemberben ott már biztos nem lesz tanítás. Az egyik pedagógus szakszervezet szerint a jelentkezőket valószínűleg ugyanoda irányítják majd át, ahova a jelenlegi tanulókat.

 

 

Két nappal eltolták a felsőoktatási felvételi jelentkezési határidejét

Üzemzavar miatt két nappal eltolták a felsőoktatási felvételi jelentkezési határidejét. Az általunk kérdezett végzős gimnazista szerint sokszor lefagy, vagy lassú a rendszer, így sokaknak meggyűlik a baja az elektronikus felvételivel. Az Oktatási Hivatalnál ugyanakkor azt mondják, hálózati probléma miatt volt szükség a határidő meghosszabbítására, és nem azért mert elavult lenne az online felület.

 

Fedezd fel a gazdaságtudomány szépségeit!

Közeleg a felvételi jelentkezési határideje, sokan most hozzák meg életük legfontosabb döntését. A BME rengeteg lehetőséget kínál, többek között a Gazdaságtudományi Karon lévő szakokon. Dr. Lógó Emma, oktatási dékánhelyettes, valamit Dr. Nemeslaki András, tanszékvezető, meséltek a gazdaságtudomány szépségeiről.

Ponthatárok: „Szia Anya! Spóroltam két és fél milliót!”

Többen jelentkeztek informatikai és műszaki képzésre, de még mindig nagyon népszerű a jogász, a kommunikáció és a nemzetközi tanulmányok szak. Csütörtök este derültek ki az idei felsőoktatási ponthatárok. Sokan örömükben sírva fakadtak a pontváró bulin, hogy éppen becsúsztak a vágyott főiskolára vagy egyetemre. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem maradt az abszolút kedvenc. Érdekesség, hogy a legtöbb, maximális 500 pont is ide kellett, egy olyan szakra, ahova csak egy diák jelentkezett.

Több mint 72 ezer diák örülhetett a sikeres felvételinek

Informatikusból vettek fel a legtöbbet államilag finanszírozott helyekre, derült ki, miután kihirdették a felvételi ponthatárokat. Majd 106 ezren jelentkeztek a meghirdetett képzések valamelyikére, kicsit kevesebben, mint tavaly.

RTLII: Kihirdették a ponthatárokat

Este kihirdették a felsőoktatási intézmények felvételi ponthatárait. A legmagasabb pontszámmal általában a nemzetközi gazdálkodási szakokra lehetett bekerülni. Ehhez több intézményben is 460 feletti pontra volt szükség. Az egyik legmagasabb, 468 pont az ELTE nemzetközi tanulmányok szakára kellett. Idén 106 ezer felvételiző adta be jelentkezését valamelyik egyetemre, vagy főiskolára. Ez 5 ezerrel kevesebb mint tavaly. Akik a jelentkezéskor megadták a mobilszámukat, még este értesítést kaptak az eredményről. Azok, akik most nem jutottak be semelyik felsőoktatási intézménybe, augusztus 7-ig pótfelvételire jelentkezhetnek.

 

 

Rap oktató, sztárséf nagymama főzött a Reggeliben!

Színész díva, nagymama, ő Gór Nagy Mária! A híres színésznő iskolájában idén nem csak színészetet, de már rappelést is tanítanak, ráadásul nem akárki a tanár! Többek között erről is beszélgettek Fehér Tibivel, ezután a konyhába is betért, hogy elkészítsen egy szuper egészséges reggelit, ezalatt mesélt nekünk unokájáról. Vajon ő is színészi babérokra tör?

Előző rész (2017. április 07.)

Jelenthet-e még fenyegetést Ludwig? Mi az ára Stella pótelvételijének? Gigi meglepő módon alakítja át a közös fotókat Zsófival. Kristóf megdöbbentő hírt kap Frédiről.

Következő rész (2017. április 03.)

Vajon kiderül, hogy Ludwig rajta volt-e a balesetet szenvedő vonaton? Vajon mivel bántotta meg a családja Irmát? Vajon lemond Nóra a további társkereséséről? Stella felvételije veszélybe kerül.

Rétvári: lesz idő nyelvvizsgázni

Hiába az elmarasztaló ombudsmani jelentés, kötelező lesz a felsőoktatási felvételihez 2020-tól a középfokú nyelvvizsga. Rétvári Bence államtitkár szerint ugyanis elég időt hagynak a felkészülésre a diákoknak. Hétfőn jelent meg a legfrissebb ombudsmani jelentés, miszerint az alapvető jogok biztosa aggályosnak tartja, hogy olyan tudást várnak el a diákoktól, amire az alaptanterv szerint nem készítik fel őket. A Nyelvtudásért Egyesület szerint nincs mindenkinek pénze magánórákra.
 

Kényszerpálya a diákoknak


szerző:
2016.10.18. 18:26
Kényszerpálya a diákoknak

Belekényszerítik a diákokat a szakképzésbe - így reagált az egyik legnagyobb pedagógus szakszervezet arra, hogy bevezetnék a kötelező felvételit a gimnáziumokban. Erről korábban Lázár János, miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt. A Nemzeti Pedagóguskar elnöke szerint a legtöbb gimnázium már így is felvételiztet. Lázár János kedden úgy reagált; a diákok érdekeit veszik figyelembe.

Sztárokkal izgultuk végig a ponthatárok kihirdetését

111 000 diák egyszerre örült, sírt és örömében pityergett tegnap este pontban 8 órakor, amikor kihirdették a felsőoktatási felvételi ponthatárokat. A Fókusz az X-Faktor tehetségével, Benjivel együtt izgulta végig az utolsó perceket, mindjárt megmutatjuk, hogy az énekest felvették-e arra az egyetemi szakra, ahová jelentkezett.

Fókusz 2016-07-27


szerző:
2016.07.27. 18:55

74 ezer diákot vettek fel


szerző:
2016.07.27. 18:50
74 ezer diákot vettek fel

111 ezer diák várta kedd este a felvételi ponthatárokat. Közülük több mint 74 ezren be is jutottak valamelyik egyetemre, vagy főiskolára. Idén is tarolt az Eötvös Loránd Tudományegyetem. Alap és mesterszakra több mint 8 ezer diákot vettek fel. A ponthatár váró helyeken óriási volt az izgalom kedd este.

PONT OTT PARTI: „Főiskolásnak lenni a legjobb dolog”

Tegnap este volt a nagy pontváró buli. A Fókusz riportere több hírességgel is összefutott a rendezvényen. Dombóvári István úgy emlékezett, hogy már 1875-ben is voltak ponthatárok, az Animal Cannibals szerint pedig, akármi is lesz az eredmény, mindig van ok a koccintásra.

10 éve nem voltak ilyen gyengék a felvételik

Tíz éve nem írtak a diákok olyan rossz középiskolai felvételiket, mint idén. Az Oktatási Hivatal összegzését a Magyar Nemzet ismertette. Az oktatási államtitkár szerint ebből nem kell messzemenő következtetéseket levonni, lehet, hogy az idei feladatsor nehezebbre sikerült. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint a probléma a diákok túlterheltsége.

Nyolc éve a negyedikesek kikapták életük garantáltan legnehezebb matekfelvételijét

30-án az egyik feladatnak ugyanis nem is volt helyes megoldása egy gépelési hiba miatt.

Rengeteg a panasz a felvételire


szerző:
2016.01.29. 18:35
Rengeteg a panasz a felvételire

Rengeteg elkeseredett gyerek és felháborodott szülő panaszkodik az általános iskolásoknak szánt központi írásbeli felvételi miatt. Elsősorban a hatodikosok feladatlapja váltott ki nagy visszhangot. A gyerekeknek ugyanis 45 percük volt megoldani 34 feladatot.

Igazi vadmacska került kezeink közé

Sanyi felvételizett! Lássuk mit mondott tételéről, a Jaguar XE R-Sport 25T-ről! És mi volt a véleménye az autóról a professzor úrnak, Borsi Gergőnek?

Ez történt a 38. héten


szerző:
2015.09.18. 22:00
Ez történt a 38. héten

Nóra javasolja Róbertnek, hogy halasszák el az esküvőt. Vajon mit szól ehhez Róbert? Ágnes tanárt fogad, aki meghallgatja Liza zongorajátékát, de nem azt a véleményt kapja, amire számított. Péter bírósági ügye nem várt fordulatot hoz Hannával való kapcsolatában. Ádám megtudja, hogy Aliz Zsolt fegyverével lőtt. Zsolt és Krisztián óvatosságra intik Ádámot, hogy vigyázzon, mit kezd az információval. Gizella történeteket gyűjt Magdiról a szobor elkészítése kapcsán. Nóra Magdihoz hasonlítja Gizellát, akinek a büszkeségét beárnyékolják, a nem egyértelműen pozitív visszaemlékezések Magdiról. Júlia bizonyítani akarja rátermettségét Attilának, és megköt egy üzletet Ágnes nevében. Vajon belemegy Attila egy ilyen csalásba?
 

Előző rész (2015. szeptember 16.)

Vajon sikeresen felkészül Liza a felvételire? Péter és Hanna közt nem lehet barátság. Mit tesz Zsolt, miután Ádám megtudta, hogy Aliz Zsolt fegyverével lőtt?

Következő rész (2015. szeptember 16.)

Vajon sikeresen felkészül Liza a felvételire?Péter és Hanna közt nem lehet barátság. Mit tesz Zsolt, miután Ádám megtudta, hogy Aliz Zsolt fegyverével lőtt?

72 ezren lettek gólyák


szerző:
2015.07.24. 18:25
72 ezren lettek gólyák

Több mint 100 ezer diák várta csütörtök este a felvételi ponthatárokat. Közülük több mint 72 ezren be is jutottak valamely egyetemre vagy főiskolára. Idén is tarolt az Eötvös Loránd Tudományegyetem.

Kiderült, kit hová vettek fel


szerző:
2015.07.23. 21:30
Kiderült, kit hová vettek fel

A slágerszakokra idén 450 pont alatt nem lehetett bekerülni. Péntek este kihirdették a felsőoktatási ponthatárokat.

Így felvételizett Beliczai Balázs a Színművészetire

Részlet a 15. évad 9. részéből:

Drámai monológ helyett egy klasszik Vágási Ferivel érkezett, meg is lett az eredménye!

Ha lemaradtál az adásról, kattints ide!

Rúdtáncosnak állt Munkácsy Kata

A Barátok közt egykori sztárja jelenleg fogorvosi pályára készül, így most ezekben a napokban éjt nappallá téve tanul az emelt szintű érettségire és a felvételire. Kikapcsolódásképpen pedig rúdtáncra jár.

Az egyetemek a hallgatókért harcolnak

Videók, plakátok, kabalák, vagy éppen ingyenes nyelvóra. Ezekkel próbálják meggyőzni a leendő diákjaik a felsőoktatási intézmények. A felvételi jelentkezés előtt van is miért harcolni a hallgatókért.

Február 13. fontos dátum a középiskolai felvételizőknek!

Eddig a napig nyújthatják be ugyanis az általános iskolások a jelentkezési lapokat, amelyeken rangsorolják a középiskolákat, ahol szeptembertől tovább szeretnének tanulni. 

Mégis felvételizhettek a gyerekek

Mégis felvételizhettek a nyolc- vagy hatosztályos gimnáziumokba azok a gyerekek, akik az ötödik vagy a hetedik osztályba járnak a saját iskolájukban. Néhány napja az Oktatási Hivatal egy tavaly elfogadott törvénymódosításra hivatkozva még azt írta az iskoláknak, hogy nem vehetnek részt a felvételin. A minisztérium azonban pénteken közölte, ez a módosítás azokat nem érinti, akik már beadták a felvételi kérelmüket. Egy Híradónknak nyilatkozó szülő és a pszichológus is azt mondta, nem szabadna így játszani a gyerekekkel.

400 ezer forintot gyűjtött össze utcazenéléssel

Már meg is vette új hegedűjét Hajlinger Liza. A 19 éves lányt júliusban mutattuk be az RTL Híradóban. Akkor határozta el, hogy utcazenéléssel összegyűjti a pénzt egy saját hegedűre.

Mit kezdjünk magunkkal, ha nem sikerült a felvételi?

Kihirdették a felvételi ponthatárokat, de mit tegyen az, akinek nem sikerült bejutnia kedvenc egyetemére? Mit csináljon a következő évben, érdemes addig elkezdeni dolgozni, vagy folyamatosan készüljünk a következő megmérettetésre? Erről faggattuk szakértőnket.

Nyilvánosak a felsőoktatási felvételi ponthatárok

A legmagasabb pontszám, 465 az alkalmazott közgazdaságtan, a nemzetközi tanulmányok és a gazdaságelemzés szakhoz kellett.

Házon kívül 12-02-07


szerző:
2012.02.07. 22:25
Házon kívül 12-02-07

Házon kívül: Kevesebb pénzt és kevesebb GYED-et hozott 2012. Matolcsy szerint elég a havi 47 ezer forint. Hiába hajtottak, ugorhat a felvételi.

Reggeli - Csak Csajok 11-11-03

Reggeli - Csak csajok: Barabás Éva a megújult Csak csajokban Eszenyi Enikőt és Balla Esztert faggatta a színházi szerepeikről, munkahelyi szerelemről valamint a kezdetekről.

Csak nyelvtudással lehet továbbtanulni?

A jövőben a tervek szerint csak nyelvvizsga birtokában jelentkezhetnek főiskolára vagy egyetemre a diákok.

Nem kell tovább izgulniuk a felvételizőknek

A három legmagasabb pontszám a Budapesti Corvinus Egyetemen kellett a bejutáshoz.

Felvételi: szorít a jelentkezési határidő!

Éjfélig lehet jelentkezni a felsőoktatási intézmények ősszel induló képzéseire.

Laptopot nyerhetnek a felvételizők

Keddig lehet jelentkezni a felsőoktatásba, aki hétfőn délig beadja jelentkezését elektronikus úton, laptopot nyerhet.

Új szelek a felsőoktatásban


szerző:
2011.02.09. 09:22
Új szelek a felsőoktatásban

A többi között a felvételi követelmények szigorítása és a vidéki főiskolák megerősítése szerepel a Magyar Nemzet birtokába került dokumentumban.

Új szelek fújnak a felsőoktatásban

Változik az érettségi és a felvételi rendszere is a jövőben. Hoffmann Rózsa ismertette az új felsőoktatási törvény koncepcióját.

Pótfelvételi: este kiderülnek a ponthatárok

Idén több mint 13 ezren jelentkeztek a pótfelvételi eljárásban főiskolára és egyetemre.

A minisztérium dönt majd az egyetemi helyről

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium dönt, hogy az intézményekbe hány államilag támogatott hallgató kerülhet.

Pontelszámolás


szerző:
2010.07.28. 14:21
Pontelszámolás

Kevesebb pontot kapott egyetemi jelentkezéskor, mint amennyi korábban kiszámolt. Fellebezést javasolnak neki.

Fókusz 10-07-23


szerző:
2010.07.23. 20:45
Fókusz 10-07-23

Fókusz: Delhusa döbbenetes átalakulása: lelkét Indiában, testét edzőteremben készíti fel a párkeresésre! Több ezren várták, hogy kiderüljenek a felvételi ponthatárok. Vajon a celebek bejutottak-e álmaik iskolájába?

Csaknem 100 ezer diákot vettek föl

Sehol nem kellett maximális pontszám a bejutáshoz. A felsőoktatási intézményekbe a jelentkezők kétharmadát felvették.

Sorsfordító pontok


szerző:
2010.07.23. 15:08
Sorsfordító pontok

Ott voltunk, amikor többezer felvételiző tudta meg, hogy sikerült-e nagy vágya, de Brasch Bence és Serdült Orsi is beszámol a bizonyítványáról. Csütörtök este kiderült, hogy ott tanulhatnak-e tovább ahol tervezték.

Nyilvánosak a ponthatárok


szerző:
2010.07.22. 20:30
Nyilvánosak a ponthatárok

A jelentkezők kétharmada jutott be felsőoktatási intézménybe; 140 ezer diákból 97 ezret vettek fel valamelyik egyetemre vagy főiskolára.

Ma derülnek ki a ponthatárok


szerző:
2010.07.22. 08:45
Ma derülnek ki a ponthatárok

Idén az alapszakok közül a turizmus-vendéglátás, a gazdálkodási és menedzsment vezetik a népszerűségi listát.

Még lehet variálni a jelentkezési lapokon

A felvételi ponthatárokat július 22-én húzzák meg, akkor derül ki, kit hova vettek fel.

Ponthatárok az égben


szerző:
2010.07.02. 08:22
Ponthatárok az égben

200 pont alatt senkit sem fognak felvenni sem költségtérítéses, sem támogatott alap-, sem osztatlan képzésre.

Tülekednek a tanárképzésért


szerző:
2010.03.26. 17:42
Tülekednek a tanárképzésért

Ismét vonzó a tanárképzés, ugyanis negyedével többen lennének pedagógusok, mint tavaly.

Megbénult a felvi.hu hétfő estére

Keddre kijavították a hibát, és egy nappal meghosszabbították a jelentkezési határidőt.

Meghosszabbították a jelentkezés határidejét

Sokan hagyták az utolsó órákra a felvételi jelentkezést, így hétfő este akadozott a felvi.hu.

Felvételi 2010 - ma még lehet jelentkezni

Hétfőn lehet még jelentkezni az ősszel induló egyetemi, főiskolai képzésekre.

Másfél milliós tévedés a felvételin

A pótfelvételit oldatták meg a diákokkal az egyik gimnáziumban, le kell cserélni a tételsort.

Külföldi egyetemek is versengenek a diákokért

Az oktatás kiállításon minden eddiginél több külföldi egyetem állított standot.

Érettségi: emelnék a szintet


szerző:
2009.11.02. 07:07
A felvételizők 74 százaléka lett gólya

A tavalyihoz képest 13 ezerrel többen érkezhetnek a felsőoktatásba.

Közzétették a felvételi ponthatárokat

A várakozásoknak megfelelően a tavalyinál magasabbra került a léc.

Ma kiderülnek a ponthatárok


szerző:
2009.07.23. 07:27
Ma kiderülnek a ponthatárok

Csütörtök este 8 óra után derül ki, kit hova vettek fel az idén.

Ma pótolhatók utoljára a felvételi papírok

Csütörtökig küldhetők be azok a dokumentumok, amik szükségesek a jelentkezéshez.

Az ELTE a legnépszerűbb idén


szerző:
2009.05.14. 12:25
Az ELTE a legnépszerűbb idén

Minden tizedik felvételiző az ELTE-n tanulna tovább. A legtöbben bölcsésznek készülnek.

Angollal folytatódik az érettségi

Középszinten 1094 helyszínen 51 ezer 123-an vizsgáznak ebből a tárgyból.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való