KERESÉS search-close

feltaláló

25 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "feltaláló"

Ki volt Tesla, és hogy kötődik Budapesthez?

Nikola Tesla a világ egyik legnagyobb feltalálója volt, közel 150 szabadalmat jegyzett. A szerb származású fizikus rajongott Budapestért, legnagyobb ötletét éppen a Városligetben sétálva találta ki. A korát megelőző tudós életéről most multimédiás kiállítás nyílt a fővárosban.

Miért tanították azt, hogy a helikopter magyar találmány?

Asbóth Oszkár a helikopter feltalálója. A legtöbben így tudjuk. Csakhogy rosszul. A helikoptert ugyanis már Asbóth előtt négy évvel felrepítették a levegőbe. Hogy, mi történt valójában? Kiderül a riportból!

 

Fókusz Plusz 2017-11-04


szerző:
2017.11.04. 18:50
Gyilkolhatott a feltaláló

Gyilkosság gyanújával őrizetbe vettek Dániában egy feltalálót, akinek saját tervezésű tengeralattjárója elsüllyedt Koppenhága közelében még pénteken. A feltételezett áldozatot, egy svéd újságírót a dán férfival látták utoljára. A tengeralattjárót időközben kiemelték a vízből, de holttestet nem találtak benne.

Ma van a a magyar feltalálók napja!

Dr. Vincze János és Herdon Andrea bemutatták saját alkalmazásukat, amit azért hoztak létre, hogy áthidalják az orvosi képzés során felmerülő problémákat, szerintük ugyanis nagy a szakadék az elméleti és a gyakorlati oktatás között. Alkalmazásukban virtuális betegek jelennek meg, akik valamilyen panasszal és tünetcsoporttal jelentkeznek a “szakrendelőben".

Maruzsi László focis találmánya orvosolná a bírói tévedéseket

Maruzsi László feltaláló a Dél-Korea-Japán rendezésű VB meccs hibás bírói döntései után eldöntötte, hogy megpróbál tenni valamit az igazság érdekében. A találmány a partjelző botból kiindulva megszületett, és bár nagyon drága, megoldaná a lesvitákat, és sok más kérdést.

Találmánya is van Rogán Antalnak

Rogán Antal titokban feltaláló. A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter két társával közösen évekkel ezelőtt jegyzett be egy elektronikus aláírási szabadalmat - írta meg a Népszabadság. A közgazdász végzettségű Rogán Antal úgy reagált: büszke arra, hogy részt vett a találmányt kifejlesztésében. A miniszter feltaláló-társai egy olyan cégben is közös tulajdonosok, amely az elmúlt években megsokszorozta a bevételét, részben egy kormány által létrehozott lehetőségnek köszönhetően. Az Együtt korrupciót sejt a szabadalom hátterében.

Egy újabb zseniális magyar találmány!

Egy új fejlesztésnek köszönhetően a lézernek olyan képességeit is ki tudjuk használni, melyek segítségére lehetnek az orvostudománynak. Ráadásul annak is utánajártunk, vajon mit csinál egy lézerfejlesztő!

A bolygó fiatal kapitánya: 19 évesen rájött, hogyan  tisztítsa meg az óceánokat

2013-ban, alig 19 évesen jött rá Boyan Léc, hogy milyen módszerrel lehet a tengeren lebegő szemetet eltűntetni a leghatékonyabban.

Itt egy ébresztőóra, ami fepofoz, ha nem kelsz fel!

Egy svéd feltalálónő megépítette a tökéletes ébresztőórát: ha ezt használja, egész biztosan felkel majd, a szerkezet ugyanis nemes egyszerűséggel kipofozza az ágyból a használóját!

Siker a magyar oktatórobot


szerző:
2015.04.16. 18:45
Siker a magyar oktatórobot

Oktatórobotot fejlesztett ki egy fiatal magyar feltaláló csapat. A szerkezetet okostelefonnal kell irányítani, működés közben a gyerekek játékos módon tanulhatják meg a számítógépes programozás alapjait.  A fejlesztők az interneten gyűjtenek pénzt a robot sorozatgyártásához, a netezők néhány nap alatt csaknem 15 millió forintot adtak össze az ötletre.

Rekordösszeg a házi sörfőzőre


szerző:
2015.02.10. 18:37
Rekordösszeg a házi sörfőzőre

Minden idők legsikeresebb internetes kampányát szervezte meg egy magyar egyetemistákból álló feltaláló csapat. A fiatalok két hónap alatt több mint 220 ezer dollárt, azaz 60 millió forintot gyűjtöttek össze, hogy megvalósíthassák ötletüket, az automata házi sörfőző készüléket.
 

Magyar találmányok és megálmodóik

Virághűtő, lebegőbeton és forróruci: íme, néhány nagyszerű magyar ötlet, gondolattól a kivitelezésig.

A magyar Tesla Ufókkal randizik


szerző:
2013.08.23. 15:10
A magyar Tesla Ufókkal randizik

Csefkó Pál Tamást Amerikában már csak Teslaként emlegetik. Elképesztő találmányai, csavaros látásmódja módja viszont nem csak a tudományoknak kedvez. Az Ufókutatóként munkálkodó energetikus szerint a tehetségét az idegenektől kapta.

Fókusz Plusz 13-03-16


szerző:
2013.03.16. 19:30
Fókusz Plusz 13-03-16

Fókusz Plusz: Heuréka! - Titokzatos berendezések, szenzációs ötletek. Felkutattuk a leghíresebb magyar feltalálók leszármazottait. Briliáns elmék - Mesés vagyon, eltitkolt hírnév, becsődölt ősök. Mit hozott az utódoknak a nagy találmány?

Magyar feltalálók titokzatos élete

Golyóstoll, bakelit és floppylemez, az első fénykép, számítógép és telefonközpont - mind - mind zseniális magyar agyak szüleménye. De milyen érzés lehet Kandóként a Kandóra járni, vagy Irinyiként gyufát gyújtani?

Milyen mobillal focizni, vagy orkánnal dacolni?

Az idei Kutatók Éjszakáján minden eddiginél nagyobb volt az érdeklődés a tudomány legújabb vívmányai iránt.

Európa legjobb feltalálóit díjazták Budapesten

Idén Magyarországon adták át a legrangosabb európai feltalálói díjakat. Öt tudós kapott elismerést.

Bepillantás egy lehetséges jövőbe

Egy webkamera alapú természet-megfigyelő rendszert választott a közönség a leginkább újító szellemiségű ötletnek.

40-nel „hasítottunk” a csodajárgánnyal

A napelemmel hajtott, faragott faautó egyelőre csak türelmes vezetőknek ajánlott. A prototípus készítője, a megszállott szombathelyi építész otthonában jártunk.

Mindent életre kelt a 3 dimenziós monitor

A „high-tech hungaricumnak” nevezett új programmal, nemcsak a monitoron, hanem térben is lehet látni az adott felületet.

Elkészült az első lánc nélküli bicilki

Világszenzáció a magyar kerékpárgyártásban. Az elv egyszerű, de még könnyítenek a szerkezeten.

Szenzációs magyar 3D-s találmány

Lélegzetelállító 3 dimenziós világújdonságot készített egy magyar fiatalember, Rátai Dániel.

Magyart ünnepel a kereső


szerző:
2010.06.05. 16:57
Magyart ünnepel a kereső

Nobel-díjas magyar fizikusra emlékezik a Google szombaton.

„Semmi sem tudja helyettesíteni”

Ebben a hónapban ünnepli 30. születésnapját minden idők egyik legsikeresebb irodai találmánya, a Post-it.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való