KERESÉS search-close

felhőszakadás

61 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "felhőszakadás"

Volt, ahol az ablakokon át öntötte el a víz a házakat

Folytatódik a szélsőséges időjárás. Több ház lakhatatlanná vált a Baranya megyei Kátolyon, ahol hatalmas felhőszakadás után villámárvíz pusztított pénteken délután. A hirtelen jött sok csapadéktól megáradt egy patak, a víz betört a faluba. Volt, ahol ajtókat szakított le az áradás, máshol az ablakokon át öntötte el a víz a házakat. Több család azt mondta, mindenük odaveszett, sokaknak az állataik is elpusztultak. Egy nappal a villámárvíz után még szombaton is gépekkel próbálták eltakarítani a sarat.

NÉZŐI VIDEÓK: Jégeső és özönvíz

Országszerte több helyen is felhőszakadás vetett véget a napok óta tartó hőségnek. Baranya megyére hatalmas vihar csapott le. De Pest megyében és Borsodban is pusztított a jég és a lezúduló eső. Nézői videóinkból szemezgettünk.

Hőséggel és felhőszakadással indul az idei nyár!

A Balatonnál néhányan már fürödtek, de délután a zivatarok elrontották a strandidőt. Hasonlóan melegre lehet számítani a következő napokban, ugyanakkor készülni kell felhőszakadásra, sőt akár jégeső is lehet.

NÉZŐI: Videók a felhőszakadásról

Budapesten, a Váci úton egyenesen a gyalogosok nyakába zúdul a víz az aluljáróban, ha elmegy egy kamion. Érden pedig többen is felvették, hogy az esőcsatornák nem tudják elvezetni a sok vizet.

FELHŐSZAKADÁS: Hatamas vihar csapott le Nagykanizsára

Nagykanizsán pillanatok alatt annyi csapadék hullott ma délután, ami elöntötte az egész várost. A felvételeket Sári Gábor nézőnk készítette.

NÉZŐI: Farádon leszakadt az ég


szerző:
2018.08.05. 18:48
NÉZŐI: Farádon leszakadt az ég

A fülledt hőségben hatalmas felhőszakadás csapott a Győr-Moson-Sopron megyei Farádra vasárnap délután. A kiadós zuhét egy nézőnk meg is örökítette.

Még több tucat embert keresnek Görögországban

80 fölé emelkedett a görög erdőtüzek áldozatainak száma, és még több tucat eltűnt embert keresnek. A lángoktól letarolt területen házról házra, pontosabban romról romra járnak a tűzoltók. A patológusok azt mondják: rendkívül nehéz azonosítani az áldozatokat, mert teljesen összeégtek. Míg a görög főváros környékén a tűzvész nyomait próbálják eltüntetni, Athén egyik elővárosában felhőszakadás okozott gondot.

Kocsiból mentették a sofőröket

A tűzoltók mentették ki két embert egy autóból, ami elakadt a vízben a tegnapi hatalmas felhőszakadás után Salgótarjánban. Máshol karvastagságú ágakat tört le és kiskerteket tett tönkre a vihar.

VIHAR: Ilyen volt a felhőszakadás Salgótarjánban

Aluljárókat öntött el a víz, autó akadt el a felhőszakadás miatt tegnap délután Salgótarjánban. A tűzoltóknak két embert kellett kimenteniük a kocsiból. Máshol karvastagságú ágakat tört le és kiskerteket tett tönkre a vihar. A tűzoltókat leszakadt elektromos vezetékhez és szivattyúzáshoz is hívták segítségül.

#NÉZŐI: Kopog a jég, szakad az eső

Nézőnktől kaptunk felvételt arról, ahogy borsószem nagyságú jég esik felhőszakadás kíséretében Ibrányban (Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében). Ön is feltölthet videót ITT!

FELHŐSZAKADÁS: Ítéletidő volt Nagykanizsán és Pécsen

Szinte elmosta a kora esti felhőszakadás a két várost. Kanizsán állt a víz az alacsonyabban fekvő utcákban. Volt, ahol az emberek térdig jártak benne, és az autósok is inkább elkerülték az elöntött részeket.

 

Sáros ár zúdult Keszthelyre

Utcasorokat öntött el a víz és a sár Keszthelyen a tegnapi órákig tartó felhőszakadás után. Az ottélők azt mondják néhol több mint fél méteres víz hömpölygött a házak között. Az RTL Híradónak egy helybeli arról beszélt: ez már nem először fordult elő, mert szerinte a környékbeli földeken nem építették ki a vízelvezető árkokat.

Villámárvizet okozott az eső

Elakadt autók, túlterhelt csatornák, térdig vízben járó emberek. Sopronban villámárvizet okozott a hirtelen lehullott nagy mennyiségű csapadék. A Baranya megyei Lánycsókon pedig alig egy óra alatt annyi eső esett le, ami máskor több hónap alatt szokott. A sáros áradat több utcát is elöntött.

Viharok, fulladás - negatív rekordok a Balatonnál

Évek óta nem volt annyi vihar a Balatonnál, mint az idei szezonban. A meteorológiai szolgálat szerint 13 erősebb vihar csapott le a tó könyékére, több mint kétszer annyi, mint tavaly. Idén jóval több volt a tragédia is: a Vízirendészet adatai alapján 20 ember fulladt a Balatonba október végéig. Ezzel tízéves negatív rekord dőlt meg.

Tarolt a vihar Hajdúszoboszlón

Letarolta a vihar Hajdúszoboszló egy részét - tegnap este pillanatok alatt támadt fel a szél, hatalmas fákat csavart ki és megrongált autókat, kerítéseket is. Máshol a jég pusztított, vagy a hirtelen lezúduló esővel küzdöttek, több mint százszor riasztották a katasztrófavédőket csak Hajdú-Biharban. A viharoknak nincs vége - a Meteorológiai Szolgálat másodfokú riasztást adott ki az egész országra.

FELHŐSZAKADÁS: Eger elesett


szerző:
2017.06.06. 18:40
 FELHŐSZAKADÁS: Eger elesett

Több helyen is leszakadt az ég délután, a Balaton és Eger környékén is záporok, zivatarok voltak. Egerből kaptuk ezeket a felvételeket: több utcában is fél méteres vízben kellett gázolniuk a gyalogosoknak, a nagy mennyiségű víz járdákat szakított fel és a csatornák nem nyelték, hanem szinte ontották magukból a vizet.

NÉZŐI: Csobádot már elkapta a zivatar

Hatalmas felhőszakadás volt szerdán délután Csobádon. A Borsod megyei településen szinte vízszintesen esett az eső. A fákat óriási erejű szél tépte és borsó nagyságú jég is esett.  A felvételt Finta Ádám készítette.

Nem bírta a vizet az uszoda

Beázott a vizes világbajnokságra épített vadonatúj Dagály Úszóaréna a keddi felhőszakadásban – írta meg az Index. A több tízmilliárdos forintból épült uszodában nem ez az első hiba. Korábban az aulában szakadt be a padló. A szervezők szerint még a próbaüzem tart, amely épp arra szolgál, hogy minden hiba kiderüljön. Az LMP szerint a kormánynak nem a minőség fontos, hanem hogy valaki sokat keressen az építkezésen.

A víz tönkreteheti az autókat

Eddig több mint 3000 kárbejelentés érkezett a biztosítókhoz a keddi felhőszakadások után. A kár a becslések szerint meghaladhatja a 450 millió forintot. Főleg beázások és a vízben elakadt autók miatt érkeztek bejelentések. Az RTL Híradó által megkérdezett szervizben azt mondták: a kerék közepétől magasabb vízbe már nem szabad belemenni. Ilyenkor, akár tönkre is mehet az autó motorja, ami több milliós költséggel járhat.

A vihar, ami a biztosító szerint nem is volt

Nem fizet a biztosító, mert szerinte nem volt felhőszakadás. Erre hivatkozva utasították el több károsult igényét Bokodon. Egyikük videófelvételt is mutatott stábunknak az állítólag meg nem történt felhőszakadásról. Június 11-én alig egy óra alatt több mint 50 milliméter eső esett, ami iszapos áradatként söpört végig a településen.

Villám csapott több épületbe is

Villámcsapás, jégeső, felhőszakadás – szerdán is folytatódott a viharos időjárás, ami jelentős károkat okozott. Csömörön villámcsapás miatt borult lángba egy családi ház. Kecskeméten hat gyerek is volt abban a házban, amibe szintén villám csapott. Budapesten főleg a közlekedésben okozott fennakadásokat a reggeli felhőszakadás. A meteorológusok azt mondják, az idei nyár nem rendkívüli, de hűvösebb és csapadékosabb, mint az elmúlt évek nyarai.

Jégesővel söpört végig a vihar

Ausztria felől érkezett, jégesővel verte Körmend környékét, pillanatok alatt véget vetett a strandolásnak a Balatonnál, aztán pusztított az Alföldön is. Vihar söpört végig az országon hétfőn délután. Volt, ahol felhőszakadás volt, máshol csak hatalmas szél, de több helyen dió nagyságú jég esett. A katasztrófavédelmet több tucatszor riasztották országszerte az ítéletidő miatt. Jellemzően fákat csavart ki a hatalmas szél, és elöntött pincéket kellett szivattyúzniuk a tűzoltóknak.

Két ház is összedőlt az özönvíz után

Egy négygyermekes család otthona is összedőlt a Borsod megyei Múcsonyban a csütörtöki felhőszakadás után. A település több utcájára sárlavina zúdult. Egy másik ház is összedőlt, a tulajdonosa azt mondta az RTL Híradónak: a családi öröksége veszett oda.

PUSZTÍTÁS: Hömpölygő víz után, összedőlt házak

Egy négygyermekes család otthona is összedőlt a Borsod megyei Múcsonyban a csütörtöki felhőszakadás után. A település több utcájára sárlavina zúdult, miután néhány perc alatt annyi eső esett, mint máskor napok alatt.

NÉZŐI: Jégesővel érkezett a vihar Ózdra

Köszönjük a videót Bakk Tamásnak.

NÉZŐI: Felhőszakadás Móron


szerző:
2016.07.25. 20:46
NÉZŐI: Felhőszakadás Móron

Így hömpölygött a víz hétfő délelőtt Móron. A felvételt Mayer Julianna készítette.

Özönvíz lepte el Budapestet


szerző:
2016.07.24. 18:19
Özönvíz lepte el Budapestet

A szombati vihar után a déli kerületekben volt, ahol 49 milliméter eső esett. Vecsésen egy aluljáróban szinte teljesen elmerült egy autó az összegyűlt esővízben, a tűzoltók húzták ki onnan. A katasztrófavédőket több mint 40 helyre riasztották, elárasztott pincékhez, leszakadt vezetékekhez és kidőlt fákhoz hívták őket.

FELHŐSZAKADÁS: Hömpölyög a víz a BAH-csomópontnál

Szombat délután hatalmas felhőszakadás érkezett a fővárosba. A szélvédőn szinte ki se lehetett látni, a csatorna se bírta elnyelni a hirtelen leesett rengeteg esőt. Az autók helyenként tengelyig gázoltak a hatalmas tócsákban, nagyon lassan araszolva, mert nem lehetett tudni, meddig ér a víz.

Ítéletidő Zalaegerszegen, így bénult le a város

Leszakadt az ég vasárnap délután Zalaegerszegen. A hatalmas eső szinte megbénította a várost. Egyetlen óra alatt egy egész havi csapadék zúdult le. Az ég sötét lett, dörgött, villámlott, és a helyiek szerint percek alatt megteltek a vízelvezető csatornák.  A város utcáin hömpölygött a víz, helyenként az autók motorháztetejéig ért. A  tűzoltók egész éjjel szivattyúztak.

NÉZŐI: Ennyi esőt egyszerre még kevesen láttak

Ezen a nézői felvételen úgy zúdul le az eső a ház tetejéről, akárcsak egy esőerdőben járnánk. Ez a szélsőséges időjárás pedig a trópusi éghajlati övezetre jellemző.

Hatalmas esőzések országszerte


szerző:
2016.06.06. 16:05
Hatalmas esőzések országszerte

Országszerte leszakadt az ég vasárnap délután. A hatalmas esőzés leginkább Zala megyét érintette. A katasztrófavédelemhez száznál is több segélykérő hívás érkezett. Az ítéletidő Zala megye északi részét érintette, Zalaegerszeg mellett Keszthelyen és Hévízen is komoly gondokat okozott a rengeteg csapadék.

NÉZŐI: Mennydörgés és villámlás Gyemesdiáson

A Balaton közeli Gyenesdiást sem kerülte el a vihar a hétvégén. A hatalmas mennydörgésektől még a család házi kedvence is megijedt.

Özönvíz után: Mi a teendő és fizetnek-e a biztosítók?

115 milliméter eső egyetlen óra alatt, vagyis minden négyzetméterre 115 liter víz zúdult hétfő este Budapest legelázottabb részéire. Ez 2-3 havi csapadékmennyiségnek felel meg. Olyan volt a látvány, mintha egy kádnyi vizet egy mosdóban próbálnák meg leereszteni, nem csoda, hogy a főváros szennyvízhálózata nem bírt a rendkívüli terhelést.

Az évtized vihara: Közlekedési káosz, beázott garázsok, víz alá merült autók

115 milliméter eső egyetlen óra alatt, vagyis minden négyzetméterre 115 liter víz zúdult hétfő este Budapest legelázottabb részéire. Ez 2-3 havi csapadékmennyiségnek felel meg. Olyan volt a látvány, mintha egy kádnyi vizet egy mosdóban próbálnák meg leereszteni, nem csoda, hogy a főváros szennyvízhálózata nem bírt a rendkívüli terhelést.

FELHŐSZAKADÁS: Még a buszba is befolyt a víz

Egy nézőnk küldte ezt a felvételt. Budán is elképesztő állapotok uralkodnak a felhőszakadás miatt.

Senki nem látja úgy a vihart, mint Ön!

Megérkezett a vihar? Villámokat látott cikázni az égen? Ha az Ön közelében is lecsapott a vihar és készített felvételt róla, küldje el nekünk!

Két ház is lakhatatlanná vált a viharban

Van olyan Szabolcs-Szatmár Bereg megyei falu, ahol 17 ház tetejét bontotta meg az óriási szél, Szeged külterületén pedig teljesen kiégett egy negyven négyzetméteres ház, amikor belecsapott a villám. Több mint 90 helyre riasztották a tűzoltókat az éjjel, akkora vihar söpört át az országon.

VIHAR: Felhőszakadás vetett véget a kánikulának

Vasárnap este lecsapott a vihar az országra. A legdurvább helyzet Csongrád megyében alakult ki. Deszk és Klárafalva között több fa is az úttestre dőlt, ezért azt a szakaszt le kellett zárni. A tűzoltóknak is bőven akadt dolguk.

Előzetes: Hőség és felhőszakadás egyidőben

Mindkettőre riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat és az ÁNTSZ. Az ország nagy részén rövid idő alatt sok, akár 30 milliméternél is több eső eshet. Hogy hol, milyen időre lehet számítani, elmondjuk 18-00-kor az RTL Híradóban.

A leglátványosabb nézői felvételek a viharról

Hatalmas vihar söpört végig az országon, véget vetve ezzel a kánikulának. A felhőszakadás országszerte komoly károkat okozott, fák dőltek autókra, házakra, illetve bevásárlóközpontok is megrongálódtak. A vihar miatt egy időre megbénult a közlekedés. Nem csak az utakon, hanem a vasúton is. Késtek, illetve hosszabb ideig álltak a vonatok. Budapesten egy időre szinte teljesen összeomlott a tömegközlekedés. A mentőknek annyi volt a munkájuk, hogy a műszak végén nem engedték haza a nappali dolgozókat.

Fókusz 15-05-21


szerző:
2015.05.21. 17:55
Fókusz 15-05-21

Fókusz: Ítéletidő - Kidőlt fák, jégeső, felhőszakadás, a vihar kettészakította az országot. De mi vár ránk a hosszú hétvégén? Eltemették - A prostituáltként dolgozó lányt saját lakásán ölte meg egy kuncsaftja egy hónappal ezelőtt. Nancy utolsó útja. Vetkőző bombázók - Az Éjjel-Nappal Budapest főszereplői, akik meztelen testüket is megmutatták már az országnak.

Elöntötte a fél falut a szennyvíz

Az árvíz levonult, a bűz maradt. Zalabaksáról kértek segítséget az RTL Híradótól helybeliek, mert a múlt hétvégi felhőszakadásban telítődött a falu szennyvízelvezető rendszere, és fekália árasztotta el a település egy részét.

Ár: Órák alatt fél méteres emelkedés

Újabb falvakat öntött el a víz Zalában, a Balatonon szivattyúznak, Csongrád mellett vonat ütközött egy kidőlt fának, Szigetszentmiklóst pedig özönvíz öntötte el.
 

Özönvíz zúdult New Yorkra


szerző:
2011.08.16. 07:15
Özönvíz zúdult New Yorkra

Soha nem látott mennyiségű csapadék esett New Yorkban: a Kennedy reptéren 19,5 centimétert mértek.

Viharosnak ígérkezik az éjszaka


szerző:
2011.08.08. 21:24
Viharosnak ígérkezik az éjszaka

Narancssárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfő este.

Sárlavina követte a felhőszakadást

Lakóházak veszélyben, akadozó közlekedés a vasárnapi felhőszakadás miatt.

Vihar enyhített a hőségen


szerző:
2011.07.12. 09:43
Vihar enyhített a hőségen

Órákig tartó felhőszakadás volt hétfőn késő délután Békéscsabán.

Villámcsapás és jég súlyosbította a viharokat

Villám gyújtott ki egy házat Karcagon és szintén villám csapott egy péceli társasház tetőterébe.

Leszakadt az „ég” az országra

A szakemberek szerint a következő 8-10 napban hirtelen jégesőkre, pár perces felhőszakadásokra lehet számítani.

Sárlavina Vas és Zala megyében


szerző:
2011.05.02. 15:45
Sárlavina Vas és Zala megyében

A heves esőzések miatt lezúduló fél méter magas áradat betört egy szabadidőparkba és utakat öntött el.

Narancssárga riasztás - tomboló vihar várható este

Narancsszínű figyelmeztetést adott ki több régióra az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Felhőszakadás és vihar közeleg


szerző:
2010.07.17. 15:01
Felhőszakadás és vihar közeleg

Narancssárga riasztást adott ki a Dél-Alföldre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

10 centis víz zúdult Balmazújvárosra

8 utcában körülbelül 250-300 ház került víz alá, és néhány házba be is tört a víz.

Beviharzott a nyár a horvátokhoz is

Heves viharokkal, felhőszakadással és forgószéllel érkezett a meteorológiai nyár a szomszédokhoz is.

Derékig érő vízben gázolnak a bajaiak

Óriási felhőszakadás érte el Baját hétfőn délben. A víz a szupermarketet is elöntötte, csatornatetőket vitt el, és a szennyvíz is feltört.

Megdolgoztatta a vihar a tűzoltókat

Már nyolcvan bejelentést kaptak a tűzoltók a csütörtök délutáni heves esőzések miatt.

Felhőszakadás és erdőtűz Horvátországban

A lezúduló eső miatt több helyen is akadozott a forgalom.

Narancssárga riasztás a Dunántúlon

Az országban meleg front van, ezért fejfájás, levertség, fáradékonyság jelentkezhet.

Ismét narancssárga riasztás!


szerző:
2009.06.29. 13:40
Ismét narancssárga riasztás!

Záporok, zivatarok várhatók, de több helyen lehet kisebb jégeső is.

Leszakadt az ég Budán


szerző:
2009.06.26. 11:44
Leszakadt az ég Budán

Megbénult Buda csütörtökön este, a hatalmas mennyiségben lezúduló eső miatt.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való