KERESÉS search-close

felfedezés

79 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "felfedezés"

Összehoztuk Pumped Gabót a felfedezőjével!

Akár egy első randi, olyan volt Pumped Gabo és Szilli Tamás első találkozása pont egy évvel ezelőtt, hiszen mindkét fiú nagyon izgatottnak tűnt, amikor összehoztuk a celebet azzal az újságíróval, aki annak idején rögzítette Gabo Balaton-parti táncát. Egyikük se gondolta volna, hogy a véletlenül elkapott mozdulatsornak köszönhetően Gabo az internet sztárja lesz később.

Kacérkodsz a modellkedéssel? Most megsúgjuk, mi kell hozzá!

A magyar modellek egyre több elismerést kapnak a világtól, így nem meglepő, hogy rengeteg fiatal lány álmodozik arról, hogy a nagy nevek útját járhassák. De vajon mire van szükségük ehhez? A szakemberek segítenek!

Hűha! Piros leleplezte Kornél titkát!

Piros egy agyafúrt cselnek köszönhetően sikeresen bejutott a kórházba, és nem is telt bele sok időbe, hogy végre valahára nyomra bukkanjon. Útja egy lányhoz vezetett, de vajon ki lehet ő?

A teljes adásért kattints IDE!

Létezik a gravitációs hullám

Albert Einstein 100 évvel ezelőtti elméletét sikerült tudományos mérésekkel bizonyítani másfél évvel ezelőtt: azt, hogy a gravitációs hullám létezik és olyan, mint amilyennek Einstein leírta. Az akkori mérés azt mutatta, hogy két közepes tömegű fekete lyuk 1,3 milliárd fényévre összeolvadt és ennek hatását a földön mérni lehetett. Jó lenne minél többet érteni belőle.

Fókusz Plusz 2017-11-04


szerző:
2017.11.04. 18:50
A csillagászat új korszaka

Albert Einstein 100 évvel ezelőtti elméletét sikerült tudományos mérésekkel bizonyítani másfél évvel ezelőtt: azt, hogy a gravitációs hullám létezik, és olyan, mint amilyennek Einstein leírta. Az akkori mérés azt mutatta, hogy két közepes tömegű fekete lyuk 1,3 milliárd fényévre összeolvadt, és ennek hatását a földön mérni lehetett.

Te sem ismernéd fel a Barátok közt Lucáját!

Öt évvel ezelőtt, pontosan ezen a napon Fekete Luca egy nagyon kellemetlen helyzetben találta magát. Hiába volt akkor még egy csöpp kislány, az esze a helyén volt, és jól érezte, hogy Olívia bizony valóban kutat a lakásban.

Fruzsi és Feri a tipi-tapi után érzéki csókban forrtak össze

Fruzsina bevallotta, hogy nincs szerencséje a pasikkal. A lány azért jött a műsorba, hogy Anikó és Fortuna megtalálják számára a megfelelő férfit. Miután Fruzsi kisorsolta Ferit, a srác mesélt magáról egy kicsit, aztán lehetőséget kaptak, hogy felfedezzék egymás testét. Mindketten elégedettek voltak a másikkal, és amikor levették a szemkötőt úgy döntöttek, azt is kipróbálják, hogy csókol a másik.

Áttörés jöhet az orvoslásban

Szenzációs eredmény az orvostudományban! Az egyik amerikai egyetem kutatóinak sikerült egy apró szerkezet segítségével úgy átalakítani bőrsejteket, hogy azok képesek előállítani a szervezet bármely más sejtjét. Abban bíznak, hogy ez megnyithatja az utat eddig gyógyíthatatlan idegrendszeri betegségek, például a Parkinson-kór legyőzése előtt.

Van, amit lehet, hogy nem tud a Homos Sapienszről!

Óriási tudományos szenzáció: jóval idősebb a modern ember, mint ahogy azt korábban feltételezték. 

Élet lehet az Enkeláduszon

Óriási felfedezés a NASA-tól. Akár élet is lehet a Szaturnusz egyik holdján. A tudósok már tanulmányozzák egy ideje az Enkeladuszt. Mint kiderült, megvannak azok a feltételek, amelyek a földi élet kialakulásához is kellettek. A hidrogén jelenléte különösen fellelkesítette a szakembereket.

Szenzációs felfedezés: van élet a Földön kívül?

Órák alatt bejárta az egész világot az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA legújabb felfedezése. Egy a mi Naprendszerünkhöz hasonlót fedeztek fel 40 fényévnyire, amelyben három olyan Föld-szerű bolygót is találtak, amelyen akár víz és élet is lehet.  

Lakható bolygók a „szomszédban”

Szenzációs felfedezést jelentett be az Amerikai Űrkutatási Hivatal. A NASA minden eddiginél közelebb, a Földtől mindössze 40 fényévnyire talált egy naprendszert, amelynek mind a hét bolygója hasonló méretű a Földhöz. Közülük három ráadásul az úgynevezett lakható zónában van, ahol lehetséges a folyékony víz és így az élet jelenléte.

Páratlan lelet a borostyánban


szerző:
2016.12.10. 18:40
Páratlan lelet a borostyánban

Szenzációs lelet került elő egy mianmari piacon. Olcsó ékszerként kínáltak egy borostyánt, amit egy kínai tudós megvett. Miután megvizsgálta, kiderült, hogy a megkövesedett gyanta egy százmillió éve élt apró dinoszaurusz csontos faroktollát őrzi. Ilyen még soha nem került elő az őslénykutatás történetében.

Játék a tudománnyal


szerző:
2016.11.05. 18:50
Játék a tudománnyal

Tudják, hogy melyik találmány kinek a felfedezése? Na, ezt kellett tudniuk azoknak, akik a tudomány napjához kapcsolódóan részt vettek a Tanulmánytár játékában. Újra kiderült, az ugyan nem igaz, hogy mindent a magyarok találtak fel, de majdnem mindenhez közük volt. Csak kevesen tudtak élni a felfedezéseikkel.

Gondolattal irányítható robotkar

Orvosi szenzáció Amerikából: olyan robotkart fejlesztettek ki tudósok, amelyet gondolatokkal képes irányítani a páciens. Sőt a beteg azt is érzi, amit helyette megfog a szerkezet. A felfedezés jelentőségét mutatja, hogy még az amerikai elnök is kezet fogott az első robotkaros beteggel.

Ki gondolta volna, hogy betegségeket gyógyíthat a jeges vödör?

Heteken át tartotta lázban az internet népét és a sztárvilágot, hogy éppen melyik híresség öntötte nyakon magát jeges vízzel, ki kit hívott ki, és adakozott az ALS nevű gyógyíthatatlan betegségben szenvedőknek. A kihívásból majdnem harminchárom milliárd forintnyi összeg gyűlt össze, a pénzt kutatásra fordították. Hogy milyen gént fedeztek fel, és mindez mit jelent az ALS gyógyításában? Ennek járt utána a Fókusz.

Tóth Gabi elbűvölte a nők bálványát

A Szex és New York című sorozatban a Mr. Big-et alakító Chris Noth felfedezte magának Tóth Gabit. A világsztár egy budapesti bárban énekelt együtt az X-Faktor mentorával.

Nobel-díjat is érhet a magyar felfedezés

Akár Nobel-díjat is érhet egy új magyar tudományos felfedezés. Debreceni fizikusok a sötét anyaggal kapcsolatos vizsgálataik közben egy eddig ismeretlen részecske nyomára bukkantak. Amerikai kutatók szerint egy új kölcsönhatást találtak a magyar tudósok, ami a világ eddig feltáratlan részéhez adhat kulcsot.

Ismeretlen fajok az ősi barlangban

Új állatfajok, évezredes leletek, földalatti folyók és vízesések: fantasztikus, elveszett világra találtak kínai és francia kutatók Kína leghosszabb barlangrendszerében. A több mint 180 kilométer hosszan húzódó járatoknak még csak egy kis részét tudták bejárni, de már most elképesztő dolgokat láttak az expedíció tagjai. Például egy különleges, denevérszerű állatot, amit repülő macskának neveztek el.

Irány a szomszédos csillagrendszer

Elképesztő tervet jelentett be a világhírű brit tudós, Stephen Hawking, és a sokszoros milliárdos, orosz üzletember, Jurij Milner. Mobiltelefon nagyságú robotok tömegét akarják küldeni az Alfa Centauri-hoz, a Naphoz legközelebbi csillagokból álló hármas rendszerbe. A cél: életet keresni. A programra 100 millió dollárt szánnak, egyelőre.

A világ legmagasabb vulkánján jártak

Gőzölgő kráter, 120 kilométeres homokvihar és mínusz 20 fok – extrém körülmények között teljesítette útját a magyar Atacama-expedíció. A négyfős csapat egy hónapig vizsgálta Chilében a világ legmagasabb vulkánján a klímaváltozás hatásait. A tudósok harmadszor mentek el a világ egyik legszárazabb helyére, kutatás közben megtalálták a korábbi túrákon elveszett műszereiket és megfejtették egy több száz éves puma múmia rejtélyét is.

Egy hajón nőtt fel a Földközi-tengeren

Veronika szakmáját tekintve pszichológus, aki közel 20 hónapja hajóstoppal kerüli meg a Földet. Első hallásra mindez vakmerőnek tűnhet, de ő nem hagyja, hogy félelmek vezéreljék: látni szeretné a világot. A lány jelenleg Panamában van.

Ez történt az 50. héten

Ágnes próbálja titkolni, hogy mi történt közte és Ludwig között.  Zsófi ki akarja békíteni Ádámot és Hannát. Vajon helyrehozható a kapcsolatuk? Miklós bevallja Vilmosnak, hogy sosem fogja tudni elengedni Nórát. Gizella komoly elhatározásra jut a házasságával kapcsolatban. Nóra házassági szerződést kötne Róberttel. Egy új ügyfél jelenik meg, aki izgalmas lehetőséget ajánl Attilának, ám megdöbbentő információk derülnek ki róla. Krisztián és Rudi megfenyegetik Róbertet. Júlia meglepő felfedezésre lel a saját hitvesi ágyában.
 

Megtalálták Szulejmán sírját Szigetvárnál

Megtalálták minden idők legnagyobb török szultánjának, Szulejmánnak a sírját, jelentették be magyar és török tudósok ma Budapesten. Szulejmán türbéje Szigetvártól négy kilométerre került elő. Ott, ahol 1566-ban meghalt a vár ostroma előtt két nappal és ahol ellenfele - Zrínyi Miklós - hősi halált halt katonáival később.A tudományos szenzációra 100 évet kellett várni, azóta keresték Szulejmán sírját.

Kikötőerőd nyomaira bukkantak Csepelen

Valószínűleg egy római kori kikötőerőd nyomaira bukkantak régészek a Csepel-szigeten fekvő Szigetújfaluban. Sokáig azt hitték, a Csepel-szigeten nincsenek római kori emlékek, de nemrég több tucat ezüstpénz is előkerült a Duna partról.

Előző rész (2015. november 12.)

Milyen következménye lesz a rosszul sikerült interjúnak Hanna életében? Miben mesterkedik Attila a céggel kapcsolatban? Milyen titkot fedez fel Timi Tóbiás lakásában?

Következő rész (2015. november 12.)

Milyen következménye lesz a rosszul sikerült interjúnak Hanna életében? Miben mesterkedik Attila a céggel kapcsolatban? Milyen titkot fedez fel Timi Tóbiás lakásában?

Szenzációs felfedezés: ötvenöt milliót ért a család nappalijában lógó festmény

Ismét egy nagy értékű, eddig még soha nem látott festmény került elő. A Monacói tengerpart Berény Róbert munkája, akinek egy szintén elveszettnek hitt művét néhány hónapja a Stuart Little kisegér című filmben fedezték fel.

Előző rész (2015. május 13.)

Sikerül-e tisztázni Attilát? Hanna és Ádám furcsa felfedezést tesz. Krisztián és Rudi versengése váratlan fordulatot vesz.

Következő rész (2015. május 13.)

Sikerül-e tisztázni Attilát? Hanna és Ádám furcsa felfedezést tesz. Krisztián és Rudi versengése váratlan fordulatot vesz.

Magyar barlangászok térképezték fel a Gortani-barlangot

Magyar barlangászok térképezték fel az olaszországi Gortani-barlang jelentős részét. Az erről készült lélegzetelállító, háromdimenziós felvételeket ma, egy kutatóexpedíciókról szóló fesztiválon mutatták be a nyilvánosságnak. A magyar szakemberek a barlangban sokszor csak rendkívül szűk helyeken, például hason feküdve tudtak haladni, de az is előfordult, hogy több száz méteres mélységgel kellett megküzdeniük.

Csaknem 5 ezer dinó-lábnyom került elő

Különleges felfedezés egy különleges helyen. Mintegy ötezer dinoszaurusz-lábnyom került elő egy földcsuszamlás következtében Boliviában egyik élményparkjában. Ez igazi világ-szenzáció. Hát még az, hogy különös véletlen folytán az őslények emlékei a földtörténeti időszakról elnevezett Kréta Park nevű élménypark területén kerültek elő.
 

Új békafajtát fedeztek fel


szerző:
2015.04.20. 18:55
Új békafajtát fedeztek fel

Új békafajtát fedeztek fel a közép-amerikai Costa Rica esőerdőiben.Az állat az üvegbékafélék családjába tartozik. Különös ismertetőjelük, hogy bőrük annyira áttetsző, hogy látszanak a belső szerveik.

Új agyidegpályát találtak magyar kutatók

Szenzációs felfedezést tettek magyar kutatók a tudományos akadémián. Egy új agyi idegpályát fedeztek fel, egereken kísérletezve. Ez a rész felelős a mozgásért és a tudatosságért. Még nem lehet tudni, hogy pontosan mi lesz a hatása az emberi gyógyításban, de elképzelhető, hogy az epilepsziát és a krónikus fájdalmakat is gyógyítani fogják majd.

Normális, ha tapogatja magát a gyermek?

Sok szülő megijed és zavarba jön, ha csemetéje fogdosni kezdi magát. Hogy mindez mennyire normális és mi köze a fejlődéshez, most kiderül. Pintácsi Vikivel, Varga Ferivel és egy szakértővel elemeztük a témát.

Celeb vagyok: felfedeztük Dél-Afrikát!

Elindult az idei második széria, és mint azt az elmúlt hetekben megszokhatták már, a Fókusz riportere igyekszik leleplezni a Celeb vagyok, ments ki innen valamennyi kulisszatitkát. Volt, hogy Balázsékat követte egy napon át, vagy megmutatta, hogyan készül egy-egy esti élő adás. Most felkutatatta a dzsungel eddig nem látott szegleteit!
 

Celeb vagyok: felfedeztük Dél-Afrikát!

Elindult az idei második széria, és mint azt az elmúlt hetekben megszokhatták már, a Fókusz riportere igyekszik leleplezni a Celeb vagyok, ments ki innen valamennyi kulisszatitkát. Volt, hogy Balázsékat követte egy napon át, vagy megmutatta, hogyan készül egy-egy esti élő adás. Most felkutatatta a dzsungel eddig nem látott szegleteit!

Fókusz Plusz 13-12-28


szerző:
2013.12.28. 19:15
Fókusz Plusz 13-12-28

Fókusz Plusz: Időutazás - A repülő autótól a génkezelt cicáig. Mik voltak az idei év legkülönlegesebb eseményei? Micsoda év! – Légkondicionált futballstadion, pusztító viharok, csodakütyük. Extrém rekordok 2013-ban.

Afrikai törzsek, melyeket még sosem láthattunk!

Egy magyar kutatócsoport 2 hónapnyi felfedezés után exkluzív felvételeket hozott angolai és kongói utazásáról. Mindezt az egykori híres Afrika-kutató, Magyar László egykori felfedező útvonalának bejárásával.

Magyar művész a mesebeli esőerdők vonzásában

A világ egyik legegzotikusabb országában, Trinidad és Tobagóban egy magyar művészre bukkantunk, aki megörökítette az erotikában gazdag utcai karnevált. István képei még a londoni olimpián is ott lesznek.

Trinidad: színek, formák és kultúrák egyvelege

Színek, formák, népek és kultúrák szinte tökéletes egyvelege. Mindez Venezuelától északra, alig több mint 10 km-re. Kolumbusz fedezte fel ezt az országot. Nagyobbik szigetét a Szentháromságról Trinidadnak, a kisebbiket a dohányról Tobagonak nevezte el.

Tánclépések, ütések és kapitányok CSISZ módra

Keyboard kapitányt lejáratták, majd a színpadon faképnél hagyták táncosai. Eljön valaha a békülés? Az első válogató legfiatalabb továbbjutója pedig kesztyűket ragadott. Ráadásként jöhet egy kis: hiphop.

Modellkeresés a világ óriás térképén

A modellek olyanok, mint az ismeretlen földrészek: fel kell fedezni őket. Akárcsak a kontinensek esetében, sokszor feledésbe is merül, kinek köszönhetjük őket, annál híresebbek viszont ők maguk.

Kamu volt Putyin régészkedő videója

Elismerte Vlagyimir Putyin stábja, hogy megrendezték az augusztusi nagy régészeti felfedezést.

Szupernóvákat gyárt a csillagváros

Valóságos szupernóva-gyárat fedeztek fel egy távoli galaxisban, a kétszázötvenmillió fényévnyire lévő csillagvárosban.

Megbukott a relativitás-elmélet?

Újra kellene gondolni az egész fizikát, ha igazolódnának az OPERA kollaboráció kutatóinak mérései.

Új delfinfaj lubickol Ausztrália partjainál

Hozzávetőlegesen 150 egyedet számlál az új faj és kizárólag Melbourne környékén él.

Szenzációs régészeti felfedezés Szegeden

Az egykori szegedi vár déli kaputornyának falmaradványai kerültek elő egy troli felsővezetékét tartó oszlop elhelyezése előtti feltáró ásatáson.

Ősi világra bukkantak az óceán mélyén

Elveszett, ősi földrészt fedeztek fel az Atlanti-óceán mélyén, az Orkney- és a Shetland-szigetek közelében.

3 tonnás ősszörnyre bukkanatak


szerző:
2011.07.06. 14:06
3 tonnás ősszörnyre bukkanatak

Terepjáró méretű erszényes, diprotodon csontvázát tárták fel Ausztráliában.

Elértünk a távoli világűr kutatásának határára

A Hubble-űrteleszkóp legújabb felvétele egy 13,2 milliárd fényévre lévő, alakuló galaxis képét rögzítette.

Mindent felborít az arzénes létforma

Alapjaiban változtatja meg eddigi tudásunkat a földi életről a NASA felfedezése.

A denevérek is hajlanak az orális szexre

A bálnák váladékának begyűjtése és az emberi fájdalom „újszerű megközelítése” volt központban.

Megtalálták Noé bárkáját


szerző:
2010.04.26. 15:58
Megtalálták Noé bárkáját

Az Ararát-hegyen, Kelet-Törökországban leltek rá 4000 méteres magasságban a fából készült szerkezet maradványára.

Ismeretlen óriásgyíkot fedeztek fel

Teljesen új varánusz fajt fedeztek fel Fülöp-szigeteki kutatók.

Mégis van víz a Holdon


szerző:
2009.09.24. 14:34
Mégis van víz a Holdon

Vízrészecskéket találtak űrkutató eszközök a Hold felszínén.

Rossz hangulatban jobban emlékezünk

Ronda téli időben, rossz hangulatban az emberek jobban megjegyeznek apró részleteket.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való