KERESÉS search-close

felelős

52 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "felelős"

Hátulról csapódott autójába egy részeg sofőr, mégsem ő felel a balesetért

Török Bálinttal alig fél éve forgattunk egy lőrinci roncstelepen, megmutatta használhatatlan autóját. A férfi kocsijába hátulról csapódott egy részeg sofőr, aki jócskán túllépte a sebességhatárt - 165-175 km/órás sebességgel ütközött Bálint autójának -, mégsem ő felel a balesetért. A férfi ügyvédje szerint érthetetlen, miért kezelik Bálinték ügyét másként, mint mondjuk Eva Rezesováét.

Totálkár: ittasan, a megengedettnél gyorsabban vezetett, mégsem ő a hibás

Török Bálint elmesélte, hogyan tarolta le az autóját egy BMW az M3-as autópályán. A kocsit egy 30 éves nő vezette, aki 165-175 km/órás sebességgel csapódott a férfi Fordjába még 2016-ban. A baleset után kiderült, hogy a nő részeg volt. És azt is lehetett sejteni, hogy jócskán túllépte a megengedett sebességet. A rendőrség szerint a balesetet mégis Bálint okozta.

Bűzös anyag lepte el a földeket Hatvan mellett

Ismeretlen eredetű, bűzös anyag lepte el a földeket Hatvan mellett. A fekete színű massza olajos állagú, szaga legjobban kerozinra, vagy gumira hasonlít. Civilek vették észre a szennyezést kedden reggel. A hatóságok azonnal mintát vettek az anyagból, egyelőre azonban még nincsenek eredmények. A terület közvetlen közelében egy hulladékkezeléssel foglalkozó cég telephelye van, ma nem akartak nyilatkozni. Az önkormányzat feljelentést tesz az ügyben.

 

Genovai hídomlás: már korábban figyelmeztettek

Egész éjjel és napközben is dolgoztak az olasz tűzoltók és a katasztrófavédelem szakemberei túlélők után kutatva a kedden leomlott autópályahídnál. Kedden még találtak súlyos sérülteket, szerdán viszont már csak holttesteket. Az áldozatok száma 39-re emelkedett, köztük van egy 8 éves, egy 12 éves és egy 13 éves gyerek is. A hídomlás okát még keresik. Az olasz közlekedési miniszter az autópályakezelőt hibáztatta. Kiderült, az olasz gyáriparosok szövetségének vezetője már évekkel ezelőtt figyelmeztetett, hogy a megnövekedett kamionforgalom a híd összeomlásához vezethet.

Veronai baleset – a sofőr és mérnökök is a vádlottak padján

Halálos tömegszerencsétlenség okozása miatt emelt vádat szerdán az olasz ügyészség, a veronai buszbaleset kapcsán. Erről elsőként a Magyar Idők számolt be. A lap olasz sajtóértesülésekre hivatkozva azt írta, hogy a magyar buszsofőr mellett öt olasz mérnök is a vádlottak padjára kerül. Ők az autópálya karbantartásáért és műszaki átvételéért feleltek. 2017 január 20-án éjfélkor egy magyar diákokat szállító busz szenvedett tragikus balesetet Olaszországban, a helyszínen tizenheten haltak meg.

Ki a felelős az ötven éves játékvezető haláláért?

Miért kellett meghalnia, ki a felelős az ötven éves játékvezető haláláért? A Fókuszban megszólal a futballbíró lánya, és az egyik szemtanú, aki ott volt, amikor a férfi összeesett. Szerinte más történt, mint amit az MLSZ állít.

Bocsánatot kért a hozzátartozóktól

Bocsánatot kért a hozzátartozóktól a szentendrei úti baleset okozója. Arról is beszélt egyáltalán nem emlékszik a történtekre. Tavaly márciusban körülbelül 170 kilométer per órás sebességgel rohant egy autóba, amiben két fiatal halt meg, köztük Janza Richárd ifjúsági világbajnok kajakos.

Metróbaleset: nincs felelős

Csaknem egy évvel az ország eddigi legsúlyosabb metróbalesete után sem tudni, hogy miért történt. Sem műszaki, sem személyi felelőst nem találtak. Erről a BKV vezérigazgatója beszélt az ATV-nek. Bolla Tibor azután mondta ezt, hogy megkapták a Közlekedésbiztonsági Szervezet jelentését a balesetről. A vizsgálati eredmény azonban egyelőre nem nyilvános.

ELHUNYT FOCIBÍRÓ: Lánya szerint édesapja jó egészségi állapotban volt

Nem volt baj az egészségével, ezt mondta Híradónknak annak a focibírónak a lánya, aki pénteken, fizikai felmérés közben halt meg Miskolcon. Lánya úgy tudja, az utolsó körben lett rosszul. Összeesett, és már nem tudták megmenteni az életét. A család szerint az édesapja a hőség miatt halt meg.

Nyomozás indult a Welt 2000 ügyben

Nyomozás indult a WELT 2000 Kft. ügyében Lázár János miniszter feljelentése alapján. A Fidesz még a múlt héten közölte, hogy Gyurcsány Ferencet és feleségét tartják felelősnek azért, mert korábban szabálytalanul működött az uniós pénzeket elosztó informatikai rendszer. Ezt az Európai Bizottság vizsgálata állapította meg, az unió 18 milliárd forintot követel vissza. Dobrev Klára szerint az eddigi 9 vizsgálat csak kisebb szabálytalanságokat talált.

Túl gyorsan haladt és ő okozta a balesetet?

Óriási felháborodást váltott ki a Dózsa György úti baleset egyik okozójának a barátnője. A lány közösségi oldalán egy új autóval pózol, egy óriási doboz virág társaságában. Többen visszataszítónak tartják, hogy a tragédia után pár nappal máris beszereztek egy újabb luxusautót.

Veronai buszbaleset: még mindig a felelőst keresik

Senkit nem fog tudni kárpótolni, ha majd egyszer valóban kiderül, hogy mi okozta a veronai buszbalesetet, de az biztos, hogy sokan szeretnék már tudni, hogy ki hibázott. Nem a felelősségre vonás a legfontosabb, persze, ha a valaki egyértelműen, bizonyíthatóan hanyag volt és ennek köze volt a balesethez, annak lesznek következményei, de nagyon fontos az is, hogy ha kiderül a hiba oka, akkor az meg is előzhet egy következő balesetet.

Amikor az ember tehetetlen

Beperelte a feleségét kezelő kórházat az a férfi, aki négy gyermekével maradt egyedül, amikor a negyvenhat éves nőt szerinte félrekezelték, pontosabban nem is kezelték az intézetben, ahová rosszulléte miatt szállították. Gyulával, nem sokkal a tragédia után forgattunk, most azt mondja az orvosoknak észre kellett volna venniük, hogy feleségénél újabb infarktus kezdődött.

Gyenge 3-as az oktatásnak

Még a közepesnél is gyengébbre osztályozták a magyarok az oktatási rendszert - legalábbis ez derül az Emberi Erőforrások Minisztériumának saját kutatásából, amit az iskolaigazgatóknak is szétküldtek. Erről a Magyar Nemzet írt először. Az egyik pedagógus szakszervezet szerint a rossz eredményekért felelnie kell az oktatás irányítóinak. Az államtitkárság írásban úgy reagált, a kormány arra törekszik, hogy minél jobb legyen az oktatás.

A kórház szerint nem hibáztak

Nincs felelőse, hogy két napig feküdt egy holttest a fővárosi Jahn Ferenc Kórház egyik mosdójában. Ez derül ki a kórház válaszából, amit RTL Híradó megkeresésére küldtek. Eszerint a dolgozóknak nem volt tudomásuk arról, hogy a hajléktalan nő a kórházban tartózkodik. A vizsgálat szerint a kórház takarítási rendje megfelel az előírásoknak. Az intézmény elnézést kért mindenkitől a történtek miatt, a rosszhiszemű híreszteléseket viszont visszautasítják.

Nem találtak felelőst


szerző:
2016.12.08. 18:06
Nem találtak felelőst

Nincs felelőse a rendőrségnél a bőnyi lövöldözésnek - értesült az RTL Híradó. Úgy tudjuk, ezt állapította meg a belső vizsgálat. Október végén lőttek le egy rendőrt, amikor a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai tűzpárbajba keveredtek egy házkutatáskor. A vizsgálat szerint a rendőrök szakszerűen intézkedtek. A lövöldözés gyanúsítottja, Győrkös István a Nemzeti Arcvonal vezetője, a szélsőséges szervezet tagjai ellen tovább nyomoznak. Eddig 17 gyanúsított van az ügyben, közülük hárman előzetes letartóztatásban vannak.

RÉKASI KÁROLY:

Rékasi tavaly nyáron szenvedett súlyos balesetet, amikor motorral ment haza a Barátok köztből. Sok műtét és rehabilitáció után is még messze van a teljese felépülése. Most, 17 kilátástalan és várakozó hónap után, fordulat állt be Rékasi ügyében, amikor a héten a baleset másik résztvevője, a rendőrségi kihallgatáson, beismerte, hogy ő volt a hibás.

Elhagyott gumin tört össze


szerző:
2016.11.26. 18:22
Elhagyott gumin tört össze

Elhagyott teherautó gumi tört össze egy kocsit az M0-áson. Az autó működésképtelen lett, Casco viszont nem volt rajta. A Magyar Közútnál azt mondják, az úton heverő, leszakadó alkatrészekért nem ők a felelősek. A kamionos viszont, aki elhagyta a gumiját, nincs meg, így nincs, aki megtérítse az autós kárát.

Fókusz Plusz 2016-10-01


szerző:
2016.10.01. 18:50

Fókusz 2016-08-29


szerző:
2016.08.29. 17:25
Áll a víz a 20 milliárdos aluljáróban

Az autók tetejéig állt a víz a váci vasúti aluljáróban. Ezt és az állomást alig fél éve 20 milliárd forintért újították fel. Szombaton, amikor az RTL Híradó stábja ott járt, még az egyik lift is elromlott. A beruházó kommunikációs igazgatója azt mondta, kivizsgálják, ki a felelős a hibákért.

Hogyan állapítják meg a felelőst a tömegbaleseteknél?

Olyan baleseteknél, ahol több autó karambolozik egyszerre, nehéz megítélni, hogy ki a felelős. Ebben a helyzetben mi a teendő?

A minisztérium is felelős


szerző:
2016.03.11. 18:30
A minisztérium is felelős

A bíróság kimondta: felelős az Emberi Erőforrások Minisztériuma azért, hogy Heves megyében a roma gyerekeket indokolatlanul nyilvánították fogyatékosnak, és ezáltal hátrányosan megkülönböztették őket. Korábban is folytak ilyen perek, de a bíróságok konkrét felelőst eddig egyszer sem neveztek meg. A minisztériumtól érdemi választ nem kaptunk.

Az Iszlám Állam magára vállalta a támadásokat

Már azelőtt az Iszlám Államot tette felelőssé a merényletek miatt a francia elnök, hogy a terrorszervezet magára vállalta a támadásokat. Francios Hollande azt mondta: összehangolt, belföldről és külföldről szervezett, jól előkészített támadások történtek. A francia kormány válságülése után azt is bejelentette, hogy az egész országra érvényes rendkívüli állapotot hirdet, visszaállítják a határellenőrzést, és három napos nemzeti gyászt tartanak. A repülőterek nyitva maradnak, és a vonatok is közlekednek, de bármikor elrendelhetik a kijárási tilalmat.

Napi doktor: hirtelen támad, és komoly fájdalommal jár -köszvény

Sokak életét megkeseríti a hirtelen jelentkező, komoly fájdalommal járó köszvény. A betegség az anyagcsere zavarából adódik, melyért a szervezet magas húgysav szintje felelős. Legtöbb esetben a középkorú férfiakat és a változókorban lévő nőket érinti a probléma. Dr. Megyaszai Márta, reumatológus, akit a tünetekről és a megfelelő kezelésről kérdeztünk.

Első fokon felmentette a bíróság az Alíz halálával vádolt orvosokat

Náthának hitték a tüdőgyulladást, ezért halhatott meg az alig 1 éves Alíz?  A család kálváriája 5 évvel ezelőtt kezdődött, amikor az akkor 3 hónapos picit a szülők egy fertőzés miatt kórházba vitték, az életét azonban nem sikerült megmenteni. A szülő akkor feljelentést tettek, mert szerintük orvosi mulasztás történt.  Az évek óta húzódó perben első fokon tegnap hozott ítéletet a bíróság, mely szerint nem történt mulasztás. Az ítélet nem jogerős, a család fellebbezett. Reggel vendégünk volt Németh Kornél, Simori Renáta és Dr. Simonka Csaba, ügyvéd.

Kukoricába fulladt egy kisfiú

Megrázó eset történt a baranyai Sombereken. Játék közben merült el és fulladt bele a szemes kukoricába egy kilencéves kisfiú. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés bűntett gyanúja miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen. Ki hibázhatott és egyáltalán felelőssé tehető-e bárki is a tragédia miatt? Erről kérdeztük Dr. Krizsa Lajos, ügyvédet.

Előző rész (2015. október 9.)

Vajon Miklós bevallja Zsófinak, ki a felelős a balesetért? Zsoltnak nem tetszik, hogy Krisztián legálisan akar üzletelni. Mire célzott Róbert múltjából Ludwig?

Végig tudták, ki a felelős - 19 év után ítélték el brutális tettéért

Hatalmas teher gördült le 19 év után a Szalai családról. Múlt héten a bíróság előtt kellett felelnie annak a férfinak, aki csaknem 20 éve brutális kegyetlenséggel végzett az idős Szalai házaspárral. Fiuk és unokájuk máig nem tudták feldolgozni a történteket, már csak azért sem, mert a kezdetektől tudták, ki a felelős szeretteik haláláért. Újvári Mihály riportja.

Mit tilthat meg egy munkáltató?

Elvették egy rendőr telefonját, így nem értesült arról, hogy megindult a szülés a feleségénél. Mit tilthat meg egy főnök és ki a felelős, ha ebből baj származik? Dr. Lórondi László munkajogász mondta el.

18 csomagja tűnt el január óta – ki a felelős?

Idén január óta 18 csomagját veszítették el egy férfinek. A postavállalat 16 esetben elismerte a hibáját. Ez nem egyedi ügy, bárkivel előfordulhat, hogy nem kap meg egy levelet vagy csomagot. Vendégünk volt Apáti-Tóth Kata, a Magyar Posta Zrt. szóvivője.

Sokkoló vádak a tragédiával végződött osztálykirándulásról

Az alsónémedi temetőben külön helyre temetik a fiatalon elhunytakat. A gyereksírok között a legfrissebb Jobbágy Tamásé. 14 éves volt, szombaton temették el. Tamás egy erdélyi kiránduláson vett részt, az iskola szervezésében. Jutalomút volt ez, ahová a jó tanulók mehettek el. A kirándulás 4. napján látogattak a Szent Anna tóhoz. Több gyerek is bement a vízbe. Jobbágy Tamás kifelé úszva merült el, és többé nem bukkant fel. Czakó József riportja.

Baktérium támadta meg a frissen műtött lábát

Saját lábán ment be a kórházba, tolószékben tolták ki, és azóta sem tud lábra állni az az asszony, akinek baktérium támadta meg frissen operált lábait még 2012-ben. A tatabányai nő szerint húsevő baktériumot kapott el a kórházban. A történetet elsőként a Blikk írta meg. A kórház igazgatója viszont azt állítja, a belső vizsgálat azt mutatta, ez ugyan egy fertőző baktérium, de nem a kórházi törzs, így szerinte nem ők a felelősek az esetért.

Még mindig nincs felelős a vonatból kizuhant lány ügyében

Bár már öt év eltelt a dosszié még mindig nyitott. A nyomozásból már csak hetek vannak hátra, és a rendőrség végleg lezártnak tekinti azt. A szülők azonban nem nyugszanak, és továbbra is felelőst követelnek. A legfrissebb bizonyítékokról őket és ügyvédjüket kérdeztük.

András túlélte a robbanást, de az élete romokban áll

Egy ember 3 éve felrobbant vétlenül egy benzinkút ipari épületében és miközben éveken át kórházban feküdt, 50 műtét után most tudta meg, hogy az ügyét lezárták bűncselekmény hiányában, semmije se maradt.

András túlélte a robbanást, de az élete romokban hever

Egy ember 3 éve felrobbant vétlenül egy benzinkút ipari épületében és miközben éveken át kórházban feküdt, 50 műtét után most tudta meg, hogy az ügyét lezárták bűncselekmény hiányában, semmije se maradt.

Tragédia: Sérülés van, felelős sehol

István nagyon keményen ragaszkodik az élethez. A 24 éves fiatalember barátja mellől zuhant ki egy katapultból 3 éve, a Hegyalja Fesztiválon. Közel 10 métert zuhant egy fémszerkezetű talapzatra és 6 napig volt kómában.

Élet a halálból


szerző:
2013.01.23. 19:00
Élet a halálból

Épp egy éve, hogy agyonvertek egy huszonöt éves fiút. Családja azóta is az eredménytelen nyomozást figyeli és kárhoztatja. Csak Judit enyhíti fájdalmukat, akiben fiuk tovább él.

Három orvos felel a halálos vakbélműtétért?

Három orvost gyanúsítanak a tavaly nyáron halállal végződő pécsi vakbélműtét-ügyben.

A hollandok is tehetnek a vérengzésről

A holland állam is felelős három srebrenicai bosnyák lemészárlásért.

Telefonálás okozta a két fiatal halálát?

Mobilozott és internetezett munka közben a két magyar fiatal halálát okozó tolóhajó kormányosa.

Házon kívül 11-04-21


szerző:
2011.04.21. 23:55
Házon kívül 11-04-21

Házon kívül: Ilona sikeres, fiatal lány volt, és máig tisztázatlan a halála. Nem nyugszik az édesanyja, még mindig keresi a furcsa vasúti baleset felelősét. - Mi lesz, ha az eddigi 270 nap helyett csak 90 napig jár állami segítség a munkanélkülieknek? - Reménytelenség, majd csoda Egyházasharasztiban, ahol sok gyereknek a napi biztos ételt az iskolai menza jelenti.

Nem nyugszik bele lánya halálába az anya

Fiatal volt, sikeres volt, és máig tisztázatlan a halála. Az édesanya még mindig keresi a furcsa vasúti baleset felelősét.

Az eladósodás felelőseit keresné a Fidesz

Húszezer milliárd forint alá csökkent Magyarország adósságállománya.

Megtalálták a dioxin-botrány felelősét?

Nagy valószínűséggel „illegális tevékenységek” miatt került rákkeltő dioxin a német állateledelekbe.

Rossz petárda okozhatta a tűzijáték-pánikot

Az újpesti tűzijáték megrendezésére egyébként érvényes szerződést sem kötöttek.

Ki a hibás az árvízkárokért?


szerző:
2010.06.13. 17:26
Ki a hibás az árvízkárokért?

Vizsgálatot sürgetnek az emberek, hogy kiderüljön, felelős-e valaki azért, hogy a házaikat elöntötte a víz.

Felelősséggel vásároljunk húsvéti nyulat!

A fővárosi állatkert nem veszi be a megunt nyulakat, az állattal járó gondozásra figyelmeztetnek.

Ki felel a kisfiú fejbecsapásáért?

Maradandó sérüléseket szenvedett egy kisfiú tavaly - a tragédiának máig sincs felelőse.

Nyilatkozat ellenében oltanának az orvosok

Nem vállalnák a felelősséget az új influenza elleni védőoltás mellékhatásaiért.

Fidesz: az állam is hunyó a paneltűzben

A panelprogramban az állam a szerves, éghető anyagok beépítését támogatta.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való