KERESÉS search-close

felcsút

16 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "felcsút"

Rekordtámogatás Felcsútnak

Rekordösszeg érkezett tavaly a felcsúti futballba: több mint 13 milliárd forint volt a Puskás Akadémiát fenntartó alapítvány bevétele. Ennek több mint a fele cégek társasági adó felajánlásaiból jött. Az alapítvány 2018-as beszámolójából az derül ki, hogy a rekord bevétel rekord kiadást is jelentett, tavaly adták át ugyanis az új sport- és konferenciaközpontot Felcsúton. A Fidesz frakciószóvivője szerint a magyar sport támogatása közérdek.

Mészáros nyert Mészáros ellen

A fideszes jelölt nyerte a Mészáros Lászlók versenyét a felcsúti polgármesteri címért. Mészáros László István eddigi alpolgármester 89 százalékot kapott, a függetlenként induló Mészáros László János, akit a Kétfarkú Kutyapárt támogatott, 11 százalékot.A viccpárt politikusa ugyanakkor azt mondja, nem a győzelem volt a céljuk, hanem a kutyapárt stílusát és arculatát akarták megmutatni, ez szerintük sikerült.

Házon kívül 2017-09-13


szerző:
2017.09.13. 23:45

Házon kívül 2017-05-17


szerző:
2017.05.17. 23:40
TAO: A Kúriához fordul a kormány

A Fővárosi Bíróság döntése szerint ki kell adnia a minisztériumoknak, hogy mely cégek mennyi TAO-támogatást juttattak sportcélokra. Így kiderülhet például az is, hogy mely társaságoknak köszönhetően került 14 milliárd forint a felcsúti fociakadémiára. A pert a Transparency International indította. Lázár János az RTL Híradónak azt mondta, a Kúriához fordulnak az ügyben.

Párokat csábítanak a kisvasútra

Romantikára hív a felcsúti kisvasút. Valentin nap alkalmából most hétköznap is kinyit majd pár órára az utóbbi időben csak hétvégén működő kisvasút. Azt nem árulták el, eddig mennyien jelentkeztek a romantikus programra. Kellhet a reklám, még tavaly év végén derült ki, hogy a 600 milliós uniós támogatással épült vasutat a tervezett létszámhoz képest alig használják az utasok.

Jól keresnek a fociakadémián

Van olyan karbantartó, aki havonta bruttó 380 ezer forintot keres a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémián. De akad olyan takarító is, aki 194 ezer forintos fizetést kap. Ráadásul csak takarítóból 22 van. Arra nem válaszoltak a felcsúti akadémiánál, hogy miért van szükség ennyi alkalmazottra. Az LMP furcsának találja ez a sok állást, és szerintük a közpénzek elosztásával is baj van.

 

Tilos csoportosan fotózni Felcsúton

Tilos lesz vasárnap csoportosan fényképezni Felcsúton a Nemzeti Választási Bizottság döntése szerint. A testület ugyanis kampányrendezvénynek minősített és betiltott egy eseményt, amelyen a résztvevők a népszavazáson való részvétel helyett be akarják járni az 1800 fős települést és mindent rögzítettek volna. A Fidesz frakcióvezetője egyetért a döntéssel, az Együtt szerint viszont a tiltással törvényt sért a választási bizottság.

Hadházy: rendőri túlkapás történt

Panasszal él az LMP társelnöke, amiért egy forgatás közben igazoltatták őt és egy német tévéstáb tagjait, majd a ruházatukat is átvizsgálták a rendőrök. Mindez még csütörtökön, Felcsúton történt. Hadházy Ákos rendőri túlkapásra gyanakszik. A Fidesz frakció szóvivője biztos abban, hogy a rendőrök jogosan intézkedtek. A Helsinki Bizottság szerint a fokozott ellenőrzéssel nem magyarázható a rendőrök fellépése.

A felcsúti foci kapta a legtöbb támogatást

11 milliárd forintot kapott TAO, azaz társasági adó támogatásokból a Felcsúti focicsapat az elmúlt öt évben - írta meg az Átlátszó.hu. Az oknyomozó portál az Emberi Erőforrások Minisztériumának adataiból derítette ki, hogy Mészáros Lőrinc falujának csapata egy év alatt több támogatáshoz jut, mint a Fradi, a Diósgyőr, vagy az Újpest öt év alatt összesen. Az Együtt szerint ebből pontosan látszik, hogy hibás a TAO rendszer.

Hat milliárdból épülne sportcsarnok Felcsúton

Majdnem kétszer felépíthetnék a Pancho arénát a tervezett felcsúti sportcsarnok árából. A Figyelő című lap derítette ki, hogy a Felcsúti Utánpótlás Nevelésért Alapítvány 6 milliárd forintból építene sportcsarnokot az 1800 lakosú faluba. A beruházás jórészt a társasági adókedvezményekből befolyó pénzből valósulna meg. Az Együtt szerint ez közpénz, a Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint nem az.

3,6 milliárdot kap a kormánytól Felcsút környéke

3,6 milliárd forintból építenek kerékpárutat és gasztrosétányt a Váli-völgyben, Felcsúttól nem messze. Mindezt a kormányzati tartalékokból fizetik, azt viszont nem tudni, hogy ezért pontosan mi és mikorra épülhet fel. A kormányt hiába kerestük nem nyilatkoztak. A DK szerint ez pazarlás és hasznosabban is el lehetne költeni ezt a pénzt.

5,3 milliárdot kapott tavaly a felcsúti foci

Több mint 5 milliárd forintból gazdálkodott tavaly a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiát üzemeltető alapítvány. Ez az alapítvány nemrégiben nyilvánosságra hozott pénzügyi beszámolójából derül ki. Azt nem tudni, hogy pontosan kiktől kapták ezt a pénzt, erről az alapítványt hiába kérdeztük. Az MSZP szerint felháborító, hogy milliárdok érkeznek Felcsútra átláthatatlanul.

Felcsúti kisvasút: Van, aki örül neki, de van, aki aggódik

A nosztalgiázni vágyó felnőttek és az új élményt kereső gyerekek vasútja. Ez áll a honlapon. Ami épül, annak nem örülünk, hanem megpróbáljuk támadni. Cinizmusból márpedig semmi nem épül. Ezt mondta a miniszterelnök. A majdnem 900 milliót inkább az oktatásra, vagy az egészségügyre kellett volna költeni. Ezt mondja az egyik ellenzéki párt. A híres-nevezetes felcsúti kisvasútról van szó, amelynek sokan örülnek, sokan viszont aggódnak miatta. Főleg azok, akiknek a vasút meghosszabbítása a területén menne keresztül, és így elvesztené az otthonát. Velük is találkoztunk, miután vasutaztunk egyet.

Keresztbe feküdtek a DK-sok a kisvasútnak

A felcsúti kisvasút elé feküdt a Demokratikus Koalíció két politikusa, így az első utasokat szállító szerelvény csak több mint fél órás késéssel tudott elindulni. A politikusok arra akarták felhívni a figyelmet, hogy stadionok és kisvasút helyett inkább az egészségügyre és az oktatásra kellene költeni. Végül rendőrök vitték el őket a sínekről.

Orbán Viktor elárulta nekünk, hogy mi a gyerekkori álma

Szép, de kicsit rövid az útvonal - ezt mondta a miniszterelnök a felcsúti kisvasútról, miután átadta. Orbán Viktor interjút adott az RTL Híradónak. Szó volt a további tervekről, és még a miniszterelnök gyermekkori álmára is fény derült.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való