KERESÉS search-close

felújítás

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "felújítás"

Elkezdődött a felújítás a 4-es 6-os villamosok vonalán

Elkezdődött a budapesti nagykórúti villamos vonalának felújítása. Mától a szerelvények csak a Széll Kálmán tér és a Corvin-negyed között közlekednek, a Corvin-negyedtől pótlóbuszok szállítják az utasokat a dél-budai végállomásokig.

Szezonban zárták be a kenesei szabadstrandot

A település egy pályázaton nyert a felújításra 60 milliót, amit júliusig kell elkölteni. A standolók nem értik, miért nyárra időzítették a munkát, többen egyszerűen arrébb tolták a kordonokat és bementek a tóba fürdeni. A polgármester azt mondja, nem az önkormányzat a hibás, ilyenek voltak a pályázati feltételek. Egy 800 méterre lévő strandot ajánlott, bár az fizetős.

Megnéztük, hogy megújult-e a János kórház

Vadonatúj rendelő és trendi, hotelszintű nővérszálló - így néz ki a János Kórház Gulyás Gergely miniszter képviselői beszámolójában, amit a választás előtti napokban tettek a kerületiek postaládájába. Megnéztük, valóban megújult-e a kórház, de ott a korábbihoz hasonló állapotokat találtunk ma is: omladozó vakolat, rozsdás radiátor, korhadt nyílászárók.

Kétmillió forintot kapott a Csíki Sör értékesítője, hogy be tudja fejezni az otthona építését!

Nem csak az alkalmazott, de a főnök szemébe is könnyek szöktek, amikor elárulta, hogy milyen jutalmat szán az egyik legjobb értékesítőjének. Török végre befejezheti a háza építését, és ebben a kollégái is a segítségére lesznek! A Főnök inkognitóban 4. részét ITT tudod megnézni!

Júliustól indul a falusi CSOK

Használt lakásra, felújításra, korszerűsítésre és bővítésre is fordítható az új falusi CSOK. Az erről szóló kormányrendelet tegnap jelent meg a Magyar Közlönyben és július elsejétől lép hatályba. A Bankmonitor ügyvezetője szerint a kedvezmények ellenére  a falusi CSOK-osoknak szüksége lesz piaci hitelre is. Gond lehet viszont az ingatlanfedezettel, a falusi lakások és házak ugyanis keveset érnek. A Párbeszéd szerint a munkanélküliség a valódi gond a kis falvakban, nem a lakhatás. 

Milliárdokat költött a magyar kormány közel-keleti iskolák, templomok felújítására

Több mint 8 és fél milliárd forintot költött a magyar kormány közel-keleti iskolák, óvodák, templomok felújítására az elmúlt években - tudta meg a 24.hu. A Fidesz szerint a program célja, hogy a segítséget vigyék oda, ahol szükség van rá, így kezelhető ugyanis a migráció. A DK-nál azt mondják, külföldi templomok helyett magyar kórházakra kellene költeni a pénzt.

Nem lesz szélesebb a járda a Lánchídon

Mégsem 7, hanem csak 6 milliárd forintot ad a kormány Budapestnek a Lánchíd felújítására egy néhány napja megjelent kormányhatározat szerint. Kiderült ugyanis, hogy a járdákat mégsem tudják szélesíteni a hídon. A felszabaduló egymilliárd forintot közterület-fejlesztésre költheti a főváros. Tarlós István legutóbb őszre ígérte a Lánchíd felújításának kezdetét. Horváth Csaba szocialista képviselő szerint az elmúlt 2 évben ez már a hatodik időpont, és valószínűleg ez is csúszik majd.

Két és fél éve áll félkészen a SOTE Kútvölgyi Klinikai Tömbje

Tavaly februárban be kellett volna fejezni, ehelyett már két és fél éve áll félkészen a SOTE Kútvölgyi Klinikai Tömbje. Az egyetem még 2016-ban nyert 4 és fél milliárd forintos támogatást több épület, így a Kútvölgyi Klinika energetikai fejlesztésére. A felújítás azonban félbemaradt. Az Innovációs Minisztérium szerint a kórház fejlesztését az Egészséges Budapest program részeként fejezik be.

 

Magyarország a Délkelet-Európába érkező kínai áruk tranzitországa lehet?

5 év múlva átadhatják a felújított Budapest-Belgrád vasútvonalat - jelentette be Pekingben Szijjártó Péter külügyminiszter. A kormány eredményt hirdetett a csaknem 700 milliárd forintos tenderben, a szerződést még májusban aláírhatják. A kínai-magyar-szerb vasútfejlesztéstől azt remélik, hogy Magyarország a Délkelet-Európába érkező kínai áruk tranzitországa lehet. Orbán Viktor tárgyalt a kínai miniszterelnökkel és az államfővel. Az LMP szerint vigyázni kell a kínai nagyberuházásokkal, a vasútfejlesztés például szerintük több ezer év alatt térül meg.

Mégsem megy olyan könnyen a stúdió felújítása Dávidnak és Joe-nak?

Dávid és Joe kisebb problémába ütköztek a fitnesz stúdiójuk felújítása során…

 

Ha a teljes adásra vagy kíváncsi, akkor kattints ide!

Több százmilliárdba kerül majd a Budapest-Belgrád vasútvonal felújítása

Még a héten aláírhatják a Budapest és Belgrád közötti vasútvonal felújításáról szóló építési szerződéseket. Orbán Viktor csütörtökön Kínába utazik - ezt a sajtófőnöke jelentette be. A beruházásra a kormány többszáz milliárd forintos hitelt vesz fel az ázsiai országtól. A pontos költségeket egyelőre nem tudni, mert a vártnál jóval magasabb árajánlatok miatt decemberben új közbeszerzési eljárást kellett elrendelni.

 

Kétmilliárd forintot ad a magyar kormány egy mexikói templom felújítására

Kétmilliárd forintot ad a magyar kormány egy mexikói templom és egy szintén ott található kolostor felújítására. Erről a külügyminiszter állapodott meg a mexikói kulturális miniszterrel. Szijjártó Péter szerint a térségben Mexikó a legfontosabb kereskedelmi partner, és a két országot az egyház is összeköti. A Jobbik szerint inkább Magyarországon kellene elkölteni ezt a pénzt.

Folytatódik a metrófelújítás: pótlóbusz és dugók

Megkezdődött a hármas metró déli szakaszának felújítása. Emiatt mától pótlóbusz viszi az utasokat Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér között. Ennek a szakasznak a korszerűsítése csaknem 25 milliárd forintba kerül, és várhatóan majdnem másfél évig tart. A BKK mindenkit arra kér, a várható dugók miatt tervezzék hosszabbra az utazásukat a dél-pesti régióban.

Átadták a 3-as metró felújított szakaszát

Átadták a 3-as metró felújított északi részét. Hat állomást, 5 és fél kilométeres vonalszakaszt újítottak fel 39 milliárd forintból. Most egy hétig a teljes vonalon közlekedik a kék metró. majd megkezdődik a déli szakasz felújítása. A teljes vonal rekonstrukciója a tervek szerint 2022 végére fejeződik be. 

38 millió helyett 85 millióért újították fel az abonyi kézilabdacsarnokot

Több tízmillió forinttal túlárazhatták az abonyi kézilabdacsarnok felújítását - erről beszélt egy fideszes önkormányzati képviselő a városi képviselőtestület ülésén még novemberben. A tető felújítására pályázott a város a kézilabda szövetségnél, ám az eredetileg kalkulált 38 millió forint helyett a kiválasztott kivitelező végül 85 millióért vállalta el a munkát. A szövetség úgy reagált: nyílt eljárással választották ki a nyertes céget, az önkormányzatok pedig sokszor a piaci árak alatt kalkulálnak.

Gyakran egy évet is várhat szakemberre, aki építkezik vagy felújít

Legyen türelmes, aki felújít vagy építkezik, gyakran fél, egy évet is várni kell szakemberre - erről a Népszava írt. A lap szerint a munkaerőhiány miatt Hazahívó néven programot is indít az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége. Az Évosz elnöke az RTL Híradónak azt mondta, jelenleg legalább 20 ezer szakmunkás hiányzik az építőiparból. A kormánytól azt írták: például a szakképzés átalakításával próbálják megnyerni a fiatalokat.

Leégett a 77 éves asszony lakása, nincs pénze a felújításra

Nem tudja, miből fogja kifizetni a felújítást – ezt mondta Híradónknak az a 77 éves asszony, akinek februárban gyulladt ki a lakása Miskolcon. A tűz az erkélyen keletkezett. A lakásban hárman voltak, azonnal menekülniük kellett. A lakás egyelőre lakhatatlan. Az asszony szerint a biztosító a károknak csak egyrészét állja, nem tudja, miből fogja kifizetni a többit.

A kátyúk országa lennénk?

Magyarországon a mellékutak 60 százalékát fel kellene újítani. Olyan is volt már, hogy buszjáratokat szüntettek meg az útviszonyok miatt. Mutatjuk az extrém és életveszélyes utakat országszerte!

Újabb dugók a felújítások miatt

Lépésben haladó autók, fél órával hosszabb menetidő. Így indult a reggel az M0-s autópálya déli, felújítás alatt álló szakaszán. A Magyar Közút hétvégén telepítette a terelőbólyákat. Az autósoknak így most az M5-ös felé vezető oldalon két sávval kevesebbel kell gazdálkodniuk. A Balatoni úton és a belvárosban is dugóval kell számolni reggelente. Ugyanis hamarosan a hármas metró déli szakaszának felújítása is megkezdődik, így már elkezdték felfesteni az ideiglenes buszsávot.

Szűk lett a felújított járda

Vannak, akik babakocsival inkább az úttesten mennek, mert nem férnek el a felújított járdákon Budapesten, az V. kerületben. Több helyeken parkoló autók foglalják el a járda felét, így van, ahol a sétálóknak alig fél méter marad. A Közlekedő Tömeg Egyesület szerint az önkormányzatnak a felszín helyett, inkább mélygarázsokban kellene parkolókat biztosítania a lakóknak.

Akár 15 millióba is kerülhet a felújítás az új falusi CSOK-kal

Akár 15 milliót kell majd felújításra költeniük a 3 gyerekeseknek, ha használt házat vesznek az új falusi CSOK-kal - így számol az Építési Vállalkozók Szakszövetsége. Szerintük többnyire leromlott állapotú, korszerűtlen épületek sorakoznak a községekben. Csütörtökön derült ki, hogy végül 5 millió forint állami támogatás jár majd használt ingatlan vásárlásához, illetve további legfeljebb 5 millió felújításhoz az elnéptelenedő kistelepüléseken.

Milyen házra elég a falusi CSOK?

Jobbára felújításra szoruló ingatlant vásárolhatnak a családok az új falusi CSOK-kal. Leromlott és korszerűtlen a községi házak általános állapota a statisztikai hivatal adatai alapján. A 3 gyereket vállalók sok felé használt otthonhoz juthatnak a 10 milliós támogatással, de több milliót kell majd felújításra költeniük - a Híradónk által megkérdezett szakértők szerint. A Miniszterelnökség államtitkára ma azt mondta, a falusi élet nem járhat az életminőség romlásával.

 

Több emelete is leomlott egy szentpétervári egyetemnek

Leomlott az egyik egyetem tetőszerkezete és több emelete Szentpéterváron. Az épületben éppen felújítási munkálatok zajlottak, amikor a katasztrófa történt. A hatóságok szerint a felújításnak köze lehetett a balesethez. Az eddigi hírek szerint senki sem sérült meg, mindenkit időben ki tudtak menekíteni.

Elkezdődött a felújítás a Budapest-Hatvan vasútvonalon

10 hónapos felújítás indult a Budapest-Hatvan vasútvonalon. Volt olyan vonatpótló busz, ami reggel fél órát késett, de a járatok többsége csak 5-10 perccel tért el a menetrendtől. A megkérdezett utasok szerint kellemetlen, hogy többször is át kell szállni, de az utastájékoztatást megfelelőnek találták.

Vonatpótló buszok közlekednek hétfőtől Pécel és Aszód között

Hónapokig vonatpótló buszok közlekednek hétfőtől Pécel és Aszód között. A HÉV járatokat is sűrítik majd. Megkezdődik a Budapest- Hatvan vasútvonal felújítása. Az utasok egy része káosztól tart, mert csúcsidőben a vonatok is zsúfoltak voltak. A MÁV szerint a korszerűsítés után csökkenhet a menetidő  és több járat közlekedhet majd.

Csatatér maradt a villamospálya felújítása után Budapesten

Egy hónappal a munkálatok befejezése után még mindig halmokban áll az építési törmelék a megálló és az út mellett a Fiumei út egy szakaszán. A BKV azt írta, a teljes felújítás még nem fejeződött be, folytatják a munkát. Ennek azonban a környéken élők szerint nyoma sincs.

Nem kell kitiltani a forgalmat a Lánchídról

Nem kell kitiltani a forgalmat a Lánchídról, annak ellenére, hogy rossz állapotban van - ezt írta közleményében a BKK. Hozzátették: minden nap ellenőrzik a hidat, amelynek felújítása várhatóan ősszel kezdődik. Azt nem tudni, hogy a munkák meddig tartanak, amelyeknek része az alagút és a Clark Ádám tér átépítése is. A főváros korábban 3 évet jósolt a munkálatoknak.

 

Kész Orbán Viktor új hivatala

Új hivatalában, a Budai Várban kezdi a munkát az újévben Orbán Viktor. A miniszterelnök és stábja a több mint 20 milliárd forintért felújított Karmelita kolostorba költözik a Parlament épületéből. Dolgozószobáját műkincsek díszítik majd, bár a festmények közül még nem mindegyik került fel a falra. Ez derül ki egy fotón, ami a hétfői sajtóbejáráson készült. Erre az RTL Híradót nem hívták meg. A Párbeszéd szerint ez is egy presztizsberuházás, ezért tüntetésre készülnek.
Ide kattinta megnézheti a hivatalos fotókat a felújított Karmelita kolostorról.

 

Opera az egykori járműjavítóban

Már ma is szólt az ária az Eiffel Műhelyházban, bár még javában folyik az ipari műemlék felújítása. A tervek szerint áprilistól vehetik teljesen birtokba az új helyet. Az Opera főigazgatója arról is beszélt, hogy az Andrássy úti Operaház felújítása várhatóan 2020 őszére fejeződik be.

Inkább üzemcsarnokot építenek az iskola felújítása helyett

Túl drága az életveszélyessé vált iskolaépület felújítása, az erre szánt városi keretből inkább üzemcsarnokokat épít a pécsi önkormányzat. Nem tettek le az iskola felújításáról sem, de a kormánytól kérnek segítséget a többletköltségek kifizetéséhez. Az intézmény 750 diákját más iskolákba helyezték át, amivel a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint kilátástalanná vált az intézmény jövője.

Felújított vasútállomások rossz liftekkel

Hatból három állomáson nem működnek a liftek a 31 milliárd forintból felújított Kelenföld-Tárnok vasútvonalon. Ezt tapasztalta stábunk, amikor végigjártfelújítása a szakaszt. A vonalat még öt éve újították fel, akkor akadály mentesítették az összes állomást.

Bezárhat a pszichiátria a Merényi Gusztáv kórházban szakemberhiány

Bezárhatják a nemrég felújított pszichiátriát a fővárosi Merényi Gusztáv Kórházban. Erről elsőként a Népszava írt. A lap szerint szakemberhiány miatt nem működhet tovább az osztály. A betegeket és a dolgozókat a Nyírő Gyula kórház venné át. Az pszichiátriát két éve 69 millió forintból újították fel.

Mi köze a pilisjászfalui iskola mosdóinak Kiss Ramónához?

4 éve pályázhatnak az általános iskolák mosdófelújításra, és azóta már 19 iskolában sikerült újjávarázsolni ezeket a helyiségeket. Az ünnepélyes átadó háziasszonya Kiss Ramóna volt, a közös tortázás után vele nézhették meg először a gyerekek az új mosdókat.

Lebontás helyett felújítják Miskolc legmagasabb épületét

Lebontás helyett inkább felújítják a miskolci húszemeletes bérházat, a város legmagasabb épületét. A tervek szerint képzett munkavállalóknak alakítana ki apartmanokat az önkormányzat. Az épület egykor a város büszkesége volt, mára viszont teljesen leromlott az állapota, és több tucat lakás évek óta üresen áll.

Tinirablók: mindent vitt a két kamasz

9 kocsit tört fel egyetlen éjszaka alatt két kamasz tavaly ősszel Budapesten, most emeltek vádat ellenük. Az akkor 14 és 18 éves fiúk aznap még egy lakásba is betörtek, de az pechjükre üres volt felújítás miatt.

Újra megnyitotta kapuit a Szépművészeti Múzeum

3 év után szerdán újra megnyílt a teljesen felújított Szépművészeti Múzeum. Az épület minden XXI. századi igénynek megfelel, a rekonstrukció 12 milliárd forintba került. Már a nyitás előtt félórával hosszú sor kígyózott a múzeum előtt. 

Újra moziban az Egri csillagok!


szerző:
2018.10.14. 18:41
Újra moziban az Egri csillagok!

Minden idők egyik legnépszerűbb magyar filmjét az 1968-as bemutató óta több mint 9 és félmillióan látták. A digitálisan felújított változatot az Európai Art Mozi Napon mutatják be több hazai művészmoziban.

EGRI CSILLAGOK: 4K-s felújítás!


szerző:
2018.10.14. 16:17
EGRI CSILLAGOK: 4K-s felújítás!

50 évvel az eredeti bemutatója után ismét mozivásznon látható minden idők egyik legnépszerűbb magyar filmalkotása, az Egri csillagok. Érdekes információk a filmről és a felújítási folyamatról!

Tiborcz István cége nem csak felújítja az Andrássy úti villát

Nem csak felújítja Tiborcz István cége a Weiss-család egykori villáját az Andrássy úton, hanem tulajdont is szerzett az épületet tulajdonló projekttársaságban - tudta meg az RTL Híradó. A BDPST Zrt. közlése szerint az elmúlt 10 napban zajlott le az üzlet, amelynek értékét nem árulták el, csak azt, hogy piaci áron történt az adásvétel. Az MSZP szerint az állam szándékosan játszik át értékes ingatlanokat magánkézbe.

Csak az iskola felét újítják fel

Egy budapesti iskola két homlokzata megújul, a harmadik viszont romosan marad – mert nem adott rá pénzt az állam. Az intézmény 57 százaléka önkormányzati, 43 százaléka pedig állami vagyonkezelésben van.

Leállósávban kerülik ki a dugót

A leállósávban kerüli ki a dugót az autósok jó része az M0-ás felújítás alatt álló szakaszán. Sőt egy kamionos felvételén az látszik, hogy egy busz vezetője is így szabálytalankodott. A manőver balesetveszélyes és akár 100 ezer forint is lehet a büntetés.

26 milliárd Erzsébet-táborokra

26 milliárd forintból újulnak meg a Balaton-parti Erzsébet-táborok. A beruházás jövőre kezdődik majd Zánkán és Fonyódligeten. A gyerekek pedig várhatóan 2020 nyarán vehetik birtokba az új épületeket. A látványterveket ITT lehet megnézni.

Ismét van zsinagóga a Várban

332 év után újra imádkoznak abban a budavári zsinagógában, amelynek maradványait alig 50 éve fedezték fel. A középkori zsinagógát Buda 1686-os visszafoglalásakor az itt élő zsidó közösséggel együtt elpusztították. Most visszaköltözött bele az élet

LÁTVÁNYTERV: Így újulnak meg az Erzsébet-táborok

26 milliárd forintból újítják fel a Balaton-parti Erzsébet-táborokat.  Az elképzelésekről már látványterv is készült. Ezek alapján sok lesz a félig nyitott, félig zárt tér, a tóparton pedig fedett közösségi terek lesznek. A tervek szerint jövőre kezdődik majd a felújítás és 2020 nyarán ér majd véget.

Felújítás önerőből és hitelből

Fele részben hitelből, fele részben saját erőből, állami támogatás nélkül újítja fel a turai kastélyt Tiborcz István cége, a BDPST Zrt. Ezt a vállalat közölte a Híradó megkeresésére. A cég még kedden  közölte, hogy 4 és fél milliárd forintból 19 szobás luxusszállót és rendezvényközpontot alakít ki az egyik legszebb magyarországi kastélyból.

 

Menekülés a dugó elől: komppal, vagy hatalmas kerülővel jutottunk be időre a suliba

A navigáció szerint és szemmel láthatóan is már hajnalban beállt a forgalom az M0-áson. Egyszerre három fontos utat is felújítanak Csepel déli részén, ezért a környék már napok óta járhatatlan. Egy húszperces utat 2-3 vagy négy óra alatt tették meg múlt héten. Ma reggel pedig a tanév is elkezdődött, így kíváncsiak voltunk, hogy hogyan jutnak el időben az iskolába azok, akik a környéken laknak.

Feltétellel, de segít a kormány a fővároson

7 milliárd forinttal támogatják a Lánchíd, az alagút és a Clark Ádám tér felújítását, ha a munkákkal másfél év alatt végeznek. A fővárosi közgyűlés azonban júniusban még úgy számolt, legalább 3 évig tartanak majd az összevont munkálatok. Így 2019-től 2022-ig lenne lezárva a Lánchíd környéke, ami hatalmas közlekedési káosszal járhat.

 

GIGADUGÓ: Egy óráig is tarthatnak a néhány perces utak

Ez az, amit talán egyetlen sofőr sem szeretne látni. Azt, hogy nem látja a sor elejét. Pedig az elmúlt napokban, gyakran több kilométeres dugókban kénytelen várakozni, akik az M0-ás autóút, déli szakaszánál közlekednek.  A drónnal készült felvételeken látható, hogyan torlódik a forgalom az M0-áson és a csatlakozó utakon.

Boltok: engedély kell az átépítéshez

Ezentúl a legkisebb átépítéshez, felújításhoz is hatósági engedély kell a 400 négyzetméternél nagyobb boltokban. Az újabb kormányzati szigorítással a Spar Magyarország ügyvezető igazgatója szerint a vásárlók és az áruházláncok is rosszabbul járnak.

Olcsóbb felújítást szeretnének

Egymillió lakás felújítása maradt el a válság kitörése óta eltelt 10 évben - az Építési Vállalkozók Szakszövetsége szerint. Ezért az ilyen munkákból az ÁFA egy részének elengedését kérik a kormánytól. A Pénzügyminisztérium viszont azt írta, hogy a CSOK-on változtatnának. A felújítások egy év alatt 15%-kal drágultak, és átlagosan 2-3 hónapot kell várni a szakemberekre. A GKI további 7-8%-os áremelkedéssel számol év végéig.

 

Évekig tartó felújítás kezdődik az MO-áson

Már szombaton lezárják a belső sávokat az M0-ás autóút déli szektorán az 51-es út és az M6-os autópálya közötti szakaszon.

Káosz Budapesten


2018.06.21. 19:46
Káosz Budapesten

Százezrek szenvednek tőle, bosszankodnak hónapokig, utánajártunk, hogy miért egyszerre újítják fel a négyes-hatos villamos vonalát és a hármas metrót.

 

Megint felújítják a 4-es, 6-os vonalát!

2018. június 16-tól szeptember 2-ig felújítják a 4-es és a 6-os villamos vonalát az Oktogon és a Harminckettesek tere között.

Budapest pénzt kér a Lánchíd felújítására

A kormánytól kér segítséget Budapest, hogy egyszerre újíthassa fel a Lánchidat, az alagutat és a Clark Ádám teret. Korábban úgy tervezték, hogy két ütemben végzik el a munkát, és ez akár 2024-ig is elhúzódhat.

Késnek a pályaudvar-felújítások

Késnek a felújítások három fővárosi vasútállomáson is. Korábban a MÁV azt közölte az HVG-vel, hogy 2019-re felújítják a Kőbánya-Kispest, Kőbánya-alsó és Zugló állomásokat. Utóbbi két vasútállomás esetében egyelőre azt sem tudni, mikor indulhatnak a munkák, mert egyelőre pénz sincs a felújításra.

 

Édes Otthon 2018-06-10


szerző:
2018.06.10. 12:20
Másfél kilós vakolatdarab esett a járdára

Egy másfél kilós vakolatdarab esett a járdára Pécs főterén a napokban. Egy éppen arra járó férfitől karnyújtásnyira csapódott a járdára, ahol szétrobbant. Nem sérült meg senki, ami csak a véletlennek köszönhető a forgalmas járdaszakaszon. Az épületet több mint 10 éve újították fel, most megvizsgálják, és ha szükséges, újra renoválják.

Késik a Dagály strand felújítása

Már át kellett volna adni, de még mindig nem tudni, mikor nyit ki a Dagály. A strandot két éve zárták be, miután területén elkezdték építeni a vizes világbajnokságra a Duna Arénát. A korábbi tervek szerint tavaszra el kellett volna készülni a munkával, de még most is zajlik a felújítás, amelyet Garancsi István cége, a Market végez - írta ma az Index.

 

Édes Otthon 2018-06-03


szerző:
2018.06.03. 12:15

Édes Otthon 2018-05-27


szerző:
2018.05.27. 12:15
Lovasközpont: nyomozás indult

Nyomozást indított az adóhatóság a tápiószentmártoni lovarda ügyében. A feljelentést Bozsik József, korábbi fogathajtó szövetségi kapitány tette, mert szerinte az uniós pénzből felújított, állami tulajdonú oktatási célú létesítményt gyerekek helyett Czerván György volt agrárállamtitkár, fideszes képviselő veje használja.

Szerszámot ragadott Győrffy Pál

Az OMSZ szóvivője úgy döntött, kiveszi a részét egy romjaiban lévő ház felújításból. Annak ellenére, hogy nem tartja magát ezermesternek.

900 millióért újították fel

A tervezettnél jóval többet, 900 millió forintot költöttek az egykori Budai Kaszinó felújítására a jegybank Pallas Athéné Alapítványai. Az Ybl Miklós tervezte épület új funkciót kapott: ezentúl közösségi térként működik.

 

Videón a tragédia előtti utolsó percek: semmilyen védőfelszerelésük nem volt

Videón a tragédia előtti utolsó percek az egy hónappal ezelőtti budapesti munkabalesetről. Az ELTE kollégiumának felújításakor szörnyű baleset történt, 8 emelet magasban leszakadt az állvány, két munkás lezuhant és szörnyethalt. A videón látszik, hogy a munkásokon semmilyen védőfelszerelés nem volt, és rögzítve sem voltak.

Édes Otthon 2018-05-13


szerző:
2018.05.13. 12:35

Édes Otthon 2018-05-06


szerző:
2018.05.06. 12:40

Édes Otthon 2018-04-29


szerző:
2018.04.29. 12:10
Félkészen áll a kórházi épület

Két hónapja be kellett volna fejezni, ehelyett másfél éve áll félkészen a SOTE Kútvölgyi Klinikai Tömbjének felújítása. Az egyetem még 2016-ban nyert 4 és fél milliárd forintos támogatást több épület, így a Kútvölgyi Klinika energetikai fejlesztésére is. A kivitelező viszont félbehagyta a munkát. A fejlesztési minisztérium szerint jogi vita miatt.

 

Másfél éve áll félkészen a klinika

Szinte egyenként is meg lehetne számolni a téglákat, a helyenként vakolat és szigetelés nélküli épületen. A videón egy működő kórház, a Semmelweis Egyetem Kútvölgyi Klinikai Tömbje látható. Két hónapja be kellett volna fejezni, ehelyett mintegy másfél éve áll félkészen a SOTE Kútvölgyi Klinikai Tömbjének felújítása. A kivitelező azonban félbehagyta a munkát, a fejlesztési minisztérium államtitkára szerint jogi vita miatt.

Évekre lezárják a Lánchidat

Szeptemberben kezdődhet a Lánchíd felújítása, 2021-ig biztosan nem közlekedhet majd rajta senki. Erről döntött szerdán a fővárosi közgyűlés. Az MSZP bírálta a döntést, ugyanis a korábbi tervekkel ellentétben, nem a Lánchíddal együtt, hanem csak később kezdődhet a Váralagút felújítása. Így azzal számolnak, hogy akár 5 éven át is eltarthat a környéken a közlekedési káosz.

 

Penész a gyermekkórházban

Penészes, málló plafonról, leszakadt mennyezetről és koszos zuhanyzóról készített fotókat egy szülő a Budai Gyermekkórházban. A képeket feltette a Facebookra, amit több mint 7 ezren megosztottak, és több szülő is elmesélte hasonló élményét.

Édes Otthon 2018-04-22


szerző:
2018.04.22. 12:05

Édes Otthon 2018-04-15


szerző:
2018.04.15. 12:10
MÁV: több mint 3 év késés per év

Tavaly összesen 3 és fél évet késtek a vonatok a MÁV-nál. Az adatot az Index kérte ki. A MÁV szerint valójában javulásról van szó, és folyamatosan fejlesztik a pályákat is.

Édes Otthon 2018-04-08


szerző:
2018.04.08. 12:40

Édes Otthon 2018-03-25


szerző:
2018.03.25. 12:20

Édes Otthon 2018-03-18


szerző:
2018.03.18. 12:10
Tüntetnének is a felújításért

Akár demonstrációt is szerveznének annak a Facebook-csoportnak a tagjai, akik az M1-es autópálya felújításáért küzdenek. Az M1-esen hétfőn kezdődtek az útjavítások, így az úthibák mellett már torlódásokra is kell számítani.

 

Új otthonba költöztek Laky Zsuzsiék!

A Reggeliben Laky Zsuzsi és kislánya, Luca vendégeskedett. Zsuzsiék nemrég elköltöztek férje, Dietz Guszti legénylakásából egy közös otthonba, így az utóbbi időben a felújítás kötötte le a szabadidejüket.

Méteres kátyúk az M1-esen

Méteresek a kátyúk az M1-esen, több helyen a sebességet is korlátozták. Van, ahol 130 helyett már csak 80-nal lehet hajtani. A legrosszabb a Bicske és Tatabánya közötti szakasz. A közútkezelő szerint hiába javítják folyamatosan a burkolatot, az elmúlt időszakban jelentősen felgyorsult az úttest romlása.

BEÁZÁS: A tanteremben folyik a víz

Vödrökkel és lavórokkal van tele egy pécsi iskola. A tető ugyanis beázik, így ha esik az eső, az egyik tanteremben folyik a víz. Ott, ahol beázik az épület, már a vakolat is mállik. Az egyik pedagógus szakszervezet szerint ezek nem emberhez méltó körülmények. Az iskola vezetése azt közölte, idén nyáron kezdik a felújítást.

Süllyednek, törnek a sínek

Süllyednek, mozognak, törnek a sínek a fővárosban a nagykörúti villamos egyes szakaszain. Emiatt korlátozták a vonalon a villamosok sebességét, ez viszont lassítja a közlekedést, képtelenek tartani a menetrendet. A Közlekedő Tömeg Egyesület szerint azonnal fel kell újítani a vonalat, mert később káosz lehet.

Felújították az Arany-szobrot

Felújítva, de patináját megőrizve tért vissza az Arany János-szoborcsoport a Magyar Nemzeti Múzeum elé a múzeumkertbe. Szeptemberben szállították el, hogy átnézzék Stróbl Alajos alkotását. A 125 éves szoborcsoport most restaurálták először teljes egészében. Sőt, egy időkapszulát is elrejtettek benne.

 

A Barátok közt Novák Lacija a gyerekek megmentője?

Hat évvel ezelőtt a Mátyás király tér Lacija olyan nemes dolgot tett, amiért minden kisgyerek kifejezetten örült. A ház „Mackója” és párja, Gabi kitalálták, felújítják a közelben lévő játszóteret, ami így gyerekbiztos és környezetbarát lett.

Visszanyúltak az eredetihez

Majdnem olyan lesz az új Múzeumkert, ahogyan 140 éve tervezője megálmodta. Hamarosan elkezdik a munkálatokat, és várhatóan nyár végéig be is fejezik. A helyreállításon kívül a korszerűsítés is cél volt, így például lesz wifi. Az újjáépítés alatt a Nemzeti Múzeum nyitva lesz.

 

Majdnem megduplázódott az ár

Változatos okok miatt zárták ki Mészáros Lőrinc gyerekei cégének ellenfeleit egy milliárdos közbeszerzésből. A munkát - a zsámbéki Zichy-kastély felújítását - végül a felcsúti polgármester gyerekeinek cége nyerte konzorciumban, az eredetileg becsült összeg majdnem duplájáért.

Beázik a kisbéri mentőállomás

Pereg a vakolat, folyik a víz a villanyóra-szekrényből. Egy nézőnk hívta a figyelmet arra, hogy beázik a két éve részben felújított kisbéri mentőállomás. Fotókat is csatolt, amin látszanak az átázott falak.

Várkert: 488 hiba


2017.11.30. 18:32
Várkert: 488 hiba

Az adatokat a jobbikos Staudt Gábor kérte ki a Miniszterelnökségtől. A Duna parti épületet 20 milliárd forintból újították fel. Lázár János miniszter szerint a folyamatos hibák oka, hogy sokáig hagyták romosodni az épületet.

 

3-as metró: hibák, vádak, perek

Egy orosz cég, neve Metrowagonsmash más külföldi és magyar pályázók visszalépése illetve pályázatuk érvénytelenné nyilvánítása után 69 milliárd forintért megnyerte a BKV pályázatát. Utolsó vetélytársuk egy észt cég volt, de végül az észtek – egyes szakértők szerint jobb – ajánlatát is elutasították. Azóta tart a zűrzavar.

Megérkezett a kínai kormányfő

A kínai kormányfő máris Budapesten tárgyal. Holnap írják ki a közbeszerzést a Budapestet Belgráddal összekötő, kínai kölcsönből épülő vasútvonal felújításáról. Ezt Szijjártó Péter külügyminiszter jelentette be. A kormány a beruházáshoz csaknem 500 milliárd forintos hitelt vesz fel a kínaiaktól.

A 4-es metró állomásai egyre koszosabbak! Miért?

A 4-es metró szinte felfoghatatlanul sok pénzbe, több mint 450 milliárd forintba került. De ami biztos: az építészek, akik az állomásokat tervezték, gyönyörű munkát végeztek. És az is biztos, hogy az ember általában a drága portékára vigyázni szokott, és nem hagyja ebek harmincadjára. A 4-es metró állomásai viszont egyre koszosabbak és elhanyagoltabbak.

Energiatakarékosság: miből?

Ha ön a szerencsésebbek közé tartozik, akkor most gázzal fűt otthon. Ha kevésbé szerencsés, akkor fával, vagy azzal, amit éppen talál. Akárhogyan is, a felhasznált energia egy részét alighanem ki-ki elpazarolja, mert valószínűleg korszerűtlen, szigetelés nélküli, energiahasználat szempontjából felújítandó házban, vagy lakásban él. Az államnak létezik stratégiája arra, hogy ezen változtasson. Igaz, a célok nem túlságosan acélosak.

 

Kerekesszékkel demonstráltak

Hiába újítják fel a hármas metrót, nyolc megálló ezután sem lesz akadálymentes. A Rehab Critical Mass ma megmutatta, hogy igenis lenne igény arra, hogy minden megállóban legyen lift.

Édes Otthon 2017-11-19


szerző:
2017.11.19. 10:55
Még mindig nem készült el a Bibó

Drágább lett 200 millióval, és még mindig nem fejeződött be a Bibó István Szakkollégium felújítása. Az eredeti tervek szerint a nyári vizes vébére alakították volna át az épületet. Erre hivatkoztak akkor is, amikor nyílt közbeszerzés nélkül választották ki a kivitelezőt. Az MSZP szerint ez a beruházás pontosan mutatja az ország állapotát. A kormányt hiába kerestük.

Édes Otthon 2017-11-12


szerző:
2017.11.12. 10:55
Támogatást kap a planetárium

Van remény, hogy újra kinyisson a Budapesti Planetárium, bár még nem tudni mikor. Az idén 40 éves épületet nyáron zárták be, mert életveszélyes lett a sok beázás miatt. Több helyen a lámpákból csöpögött a víz. A kormány most úgy döntött, a teljes épületet felújítják.

Félnek, később rosszabb lesz

Az ellenzék szerint az ígértnél ma több buszt vetettek be a metró pótlására, ezért nem volt akkora káosz, mint várták. Az MSZP úgy véli, ez a mennyiség csak erődemonstráció volt, így a következő napokban rosszabb lehet majd a helyzet.

M3 – elmaradt a várt káosz


szerző:
2017.11.06. 18:42
M3 – elmaradt a várt káosz

A várakozásokkal szemben nem voltak nagy dugók a fővárosban a metrópótlás első hétköznapján. Bár tömegek szálltak reggel pótlóbuszra, azok győzték az iramot.

Ismét látható lesz a homlokzat

Hűtőház illetve konzervdoboz. Így csúfolták sokan a fővárosi Corvin Áruházat, ahol az ország első mozgólépcsője volt, amikor 1967-ben átalakították a homlokzatát. Ezt akkor alumínium borítással fedték be, és gyakorlatilag elrejtették a műemlék épület külsejét.

 

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való