KERESÉS search-close

fejlesztési minisztérium

5 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "fejlesztési minisztérium"

Használt sínekből építkeznek

Használt sínekből is épül a Szegedet Hódmezővásárhellyel összekötő tramtrain – tudta meg a Mátészalkaleaks a fejlesztési minisztériumtól. A tervezés óta többszörösére drágult beruházáshoz az Ebes-Püspökladány vasúti szakasz felújítása miatt felszedett síneket is beépítik.

Kétszer annyi gáz fogy

65-70 millió köbmétert fogyaszt az ország naponta, amióta extrém hideg van. Kétszer annyi gáz fogy most, mint egy átlagos napon. A fejlesztési minisztérium szerint nincsenek ellátási gondok és elég tartaléka van az országnak. Sok gázkészülék viszont nem bírja a megterhelést, a gázszerelők megállás nélkül dolgoznak. A legnagyobb napi fogyasztást egyébként 11 éve mérték, akkor 90 millió köbméter gázt használtunk el.

A metró állapota is titok lehet

Akár a hármas metró műszaki állapotát is titkosíthatják, ha hatályba lép egy nemrég elfogadott törvénymódosítás. Ez még a köztársasági elnök aláírására vár. A fejlesztési minisztérium szerint nemzetbiztonsági és bűnmegelőzési okok indokolják, hogy a vasúti járművek állapota titokban maradjon. A szocialisták ezt elfogadhatatlannak tartják, és januárra tüntetést szerveznek a metró mielőbbi felújításáért.

5 milliárdos veszteség az állami cégnél

Csak idén 5 milliárd forintos veszteséggel számol a jövő évi vizes világbajnokságot szervező állami cég. Ezt közölte a fejlesztési minisztérium egy ellenzéki képviselő kérdésére. Ebben ráadásul nincs benne az az 50 milliárd forint, amit a kormány külön az új uszodakomplexum építésére ad. A kormány azt nem árulta el, hogy jövőre mekkora nyereséggel, vagy veszteséggel számol. Az MSZP szerint hiába a rengeteg pénz, sehogy sem áll a vébé szervezése.

Több helyen leállhat a szemétszállítás

Néhány hónapon belül több településen is leállhat a szemétszállítás. Ezt mondták Híradónknak  önkormányzati vezetők. A kormány ugyanis április elsejével államosította az eddigi önkormányzati szemétszállítást. Csakhogy a rendszer nem működik, az állami cég a számlákat sem tudja kiküldeni. Az MSZP szerint elfogadhatatlan a kormány esztelen központosítása. A fejlesztési minisztérium szerint ha beindul a rendszer, hatékonyabb lesz az eddiginél.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való