KERESÉS search-close

fegyvertartás

22 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "fegyvertartás"

Szigorítják az új-zélandi fegyvertartást

Elkezdték beszolgáltatni az automata és félautomata fegyvereket az új-zélandiak. A kormány áprilisban szigorított a szabályokon, miután egy ausztrál szélsőséges muszlimgyűlölő 51 embert agyonlőtt két mecsetben. Fél év múlva már senkinél sem lehet automata vagy féleautomata fegyver.

Szigorítják a világ egyik legmegengedőbb fegyvertartási törvényét

Vonattal érkezett Bukarestből Magyarországra az új-zélandi terrorista tavaly november végén - közölte a Terrorelhárítási Központ. Ennél többet egyelőre nem tudni arról, mit csinált itt a férfi, aki pénteken 50 embert mészárolt le két mecsetben az új-zélandi Christchurch városában. Közben az ország miniszterelnöke bejelentette, hogy szigorítják a világ egyik legmegengedőbb fegyvertartási törvényét. Eddig ezt a vadászok és a fegyverlobbi rendre meghiúsította.

Vajon kinek a kezébe lehet fegyvert adni?

Három éve mutatta be a Fókusz: vajon bárkinek adhatunk a kezébe fegyvert, hogy ha kell, megvédhesse magát? A terrorcselekmények, tömeggyilkosságok hallatán sok emberben, sok országban felerősödik az egész világot megosztó kérdés.

Százezrek a fegyverek ellen

Százezrek tüntettek, főleg fiatalok Amerika nagyvárosaiban a fegyvertartás szigorítását követelve. A "Menet az életünkért" nevű tiltakozás egyik felszólalója egy diáklány volt, aki túlélte a 17 halálos áldozattal járó floridai, iskolai lövöldözést.

Fegyvertartási szigorítást hozhat a Vegas-i mészárlás

Miközben Amerika gyászban a Las Vegas-i ámokfutóról egyre több minden derül ki. A 64 éves férfi megszállott szerencsejátékos volt, 1 millió dollár értékben voltak ingatlanjai 3 államban. A mészárlást mérnöki precizitással tervezte meg. Bekamerázta a hotel folyosóját, és a szobát. 23 fegyver volt nála, amelyeket ő maga alakított át sorozatlövőre.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Nálunk kinél, és milyen fegyver lehet?

Világszerte felháborodást és óriási vitákat váltott ki az új fegyvertartási törvény, ami Texas államban engedélyezi, hogy a huszonegy évesnél idősebbek akár az egyetemre is fegyverrel járjanak. Tényleg ez lehet a jó megoldás, a jó válasz az iskolai lövöldözések megfékezésére, a tragédiák elkerülésére? És, mi a helyzet itthon?

Fókusz 2016-08-02


szerző:
2016.08.02. 18:55

Fókusz 2016-06-14


szerző:
2016.06.14. 18:55

Fókusz 2016-02-17


szerző:
2016.02.17. 18:55
Vakok is hordhatnak fegyvert az Egyesült Államokban

Pontosabban Georgia államban, ahol a jogalkotók totálisan túltolták a fegyvertartási törvényt.

Obama rendelettel szigorít


szerző:
2016.01.05. 18:49
Obama rendelettel szigorít

Saját hatáskörében, rendelettel szigorítja a fegyverszerzést az Egyesült Államokban az amerikai elnök. Barack Obama kedden jelentette be Washingtonban a tervezett intézkedés csomagot, amelynek jelentős része már korábban kiszivárgott.
A fegyverkereskedők, és az elnök politikai ellenfelei a fegyvertartáshoz való alkotmányos alapjog megsértéséről, és elnöki túlkapásról beszélnek.

Obama korlátozná a fegyvertartást

Könyörtelenül megsemmisítik az Iszlám Államot - mondta vasárnap Barack Obama rendkívüli beszédében, amit a múlt heti, 14 halálos áldozatot követelő San Bernardino-i terrortámadás után mondott el. Ha kell, több kommandóst küldenek, több harcost képeznek ki és még több országot bevonnak az együttműködésbe, de a hasonló merényletek elhárításához elengedhetetlennek nevezte, hogy szigorítsanak az amerikai fegyvertartási törvényeken.

Több fegyver = nagyobb közbiztonság?

A fegyvertartási törvények szigorítása önmagában nem eredményezne kevesebb bűncselekményt. Ezt több statisztikai adat is alátámasztja.

Szörnyű családi tragédia: mire jó a kényszergyógykezelés?

Lajosmizsén emberölés miatt kényszergyógykezelésre ítéltek egy férfit. Lelőtte a nagyanyját és az állatokat az udvaron. A családja elítéli őt, édesanyja mégis a rendszert is hibáztatja, ami engedélyezte fia számára fegyvertartást. Az IMEI-ben kényszergyógykezelik, ezért stábunk odalátogatott, sőt megszólal a háziorvos is, aki korábban kiállította a fegyvertartási engedélyét. Idézzük a pszichológiai állomást is, amely a fegyver pszichológiai alkalmassági vizsgálatát végezte. Senki nem jött rá a tragédia utánig, hogy a férfi skizofrén beteg. Polgár Géza riportja.

Többen tarthatnak fegyvert?


szerző:
2011.03.29. 17:50
Többen tarthatnak fegyvert?

Megkönnyíthetik az önvédelmi fegyverhez jutást, miután elfogadták az új alkotmányt.

Ragaszkodnak fegyvereikhez a svájciak

Leszavazták a fegyvertartás szigorítását Svájcban, így továbbra is otthon tarthatják lőfegyvereiket.

Szigorítják a fegyvertartást


szerző:
2010.03.10. 15:45
Szigorítják a fegyvertartást

A kormánydöntés értelmében hároméves sportlövői tevékenységhez, illetve pszichológiai vizsgálathoz kötik a fegyvertartási engedélyt.

Fél éve volt engedélye a lövöldözőnek

Egy csehszlovák gyártmányú, 9 mm-es pisztolya volt, amit sportlövészetre használt.

Hogyan szigorítják a fegyvertartást?

Egyelőre nem tudni, hogyan módosítaná a fegyvertartás szabályait az igazságügyi tárca.

Volt fegyvertartási engedélye a lövöldözőnek

A Pécsett lövöldöző fiatalember egy pécsi lövészklub tagja volt.

Véletlenül fejbe lőtte osztálytársát

Apja légpuskájával, játék közben lőtte fejbe 14 éves osztálytársnőjét egy fiú.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való