KERESÉS search-close

fedél nélkül

14 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "fedél nélkül"

Hová tűntek az aluljárókból a hajléktalanok?

Először az aluljárókból tűntek el illetve tüntették el a hajléktalanokat, mivel október 15-e óta bűncselekménynek illetve szabálysértésnek minősül, ha valaki a közterületeken és az utcán él. Kíváncsiak voltunk, hogy hova tűntek most az aluljárókból a hajléktalanok és hogy ők mennyire félnek az új rendelkezéstől.

 

Erős földrengés pusztított

Több mint 400-an meghaltak, hétezren megsebesültek és 70 ezer ember maradt fedél nélkül Irán és Irak északi határvidékén, amelyet a Richter skála szerinti 7.3-as erősségű földrengés rázott meg az este. Az áldozatok többsége iráni, számuk még emelkedhet, mert rengeteg épület összedőlt.

Színházban a hajléktalanságról

Színházi társasjáték a hajléktalanságról, ahol a néző kipróbálhatja, milyen érzés lehet az utcán állni egy Fedél nélkül-lel a kézben, bízva az emberek jóindulatában. Két színész, egy hajléktalan aktivista és egy szociális munkás segít a nézőknek, hogy játékosként megélhessék, milyen túlélni fél évet otthon nélkül.

Több együttérzés kellene

Mindenkivel megtörténhet - elég egy válás, egy rossz lakáshitel, vagy egy családtag bosszúja. Ezt mondták Híradónknak kedden azok, akik már évek óta az utcán élnek. A közelgő fagyok miatt egyre többen keresnek menedéket szállókon, vagy melegedőkben. Bár télen egyre több ilyen helyet nyitnak a segítő szervezetek, a szakemberek szerint kevés a segítő szándék a hajléktalanok felé.

Elkapkodták a különleges lapot

Két és fél óra alatt elkapkodták a Fedél Nélkül csütörtökön megjelent különleges számát, amelyben a Népszabadság egykori szerzőinek búcsúírásai is olvashatók. A hajléktalanok lapja a szokásos 8 ezer helyett 12 ezer példányban jelent meg, Budapesten már szinte sehol nem kapható. A lap szerkesztősége szerint ez is bizonyítja, alaptalan volt, hogy a kiadó korábban gazdasági okokkal indokolta a Népszabadság kiadásának felfüggesztését. Azt is vitatják, hogy a Mediaworks törvényesen döntött erről.

Már utcán a Népszabadság különszáma!

Az október 8-án megszüntetett napilap a Fedél Nélkül című hajléktalan újság 12 oldalas mellékleteként jelent meg.  Az egyszeri kiadvány  12 ezer példányban került az utcára, Budapest nagyobb csomópontjain a Fedél Nélkül fényképes igazolványt viselő terjesztőitől lehet megvásárolni.

RTLII: Fedél Nélkül a Népszabadság

Népszabadság cikkekkel jelenik meg csütörtökön a Fedél Nélkül. A hajléktalanok lapja ezúttal 12 ezer példányban jelenik meg. 12 oldalas mellékletet töltenek meg a felfüggesztett Népszabadság újságírói. A címlap is a napilap arculatát idézi. Az együttműködéssel a rászorulóknak segíteni, az olvasóknak pedig üzenni akar a Népszabadság szerkesztőség. A Fedél Nélkült hajléktalanok terjesztik, a lapért 30 forintot fizetnek, és bármennyiért eladhatják.

Népszabisok a Fedél Nélkül-ben

A Népszabadság szerzőinek búcsúírásaival, a szokásos 8 ezer helyett 12 ezer példányban jelenik meg ezen a héten a Fedél Nélkül, a hajléktalanok lapja. A friss szám már a nyomdában van, az együttműködéssel a rászorulóknak akart segíteni és az olvasóknak akart üzenni a szerkesztőség. A lap munkatársaihoz százával érkeznek az olvasók üzenetei, és folyamatosan kapják a legkülönbözőbb felajánlásokat. Kaptak már sörre beváltható kuponokat, ingyen repülőjegyet, de olyan is volt, hogy valakit a taxis nem engedett fizetni.

Jogosan lakoltatták ki a négytagú családot?

A család életében nem ez az első eset, hogy házuk egy építkezés útjában áll. 17 évvel ezelőtt azért költöztek ide, mert a házat, melyben lakásuk volt, el kellett bontani.

Operát írtak a hajléktalanokról

A világon először Magyarországon írtak operát hajléktalanokról. A darab szövegét a Fedél Nélkül című utcalapban megjelent írásokból állították össze, az alkotók reményei szerint az opera nemcsak szórakoztató lesz, de segít jobban megérteni a hajléktalanság problémáját. Az Egyetlen hajléktalan című opera ősbemutatója május végén lesz Csepelen.

30 ezer forint bírság a pirosnál „ólálkodóknak”

Hadat üzent a rendőrség a piros lámpánál az autók között koldulóknak, szórólapozóknak, szélvédőmosóknak és újságárusoknak.

Házon kívül 10-11-11


szerző:
2010.11.11. 23:45
Házon kívül 10-11-11

Házon kívül: Százezres plusz a parlamenti képviselőknek. A honatyák igazi nyertesei a jövő évi adócsökkentésnek és a gyerekek utáni adókedvezmény növelésének. „Fedél nélkül”-t árul, hogy jusson ennivalóra, közben a minisztériumba jár tárgyalásokra. Egy hajléktalan útja a szállótól az államigazgatásig. A végtaghiány is gyógyítható? A férfinak nincs karja, mert levágta a gép, de a hivatal szerint fokozatosan vissza kell vezetni a „munka világába”. Elmentünk vele munkát keresni.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való