KERESÉS search-close

fakivágás

18 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "fakivágás"

Újabb fákat vágtak ki a Normafán

Újabb fákat vágtak ki a Normafa Projekt miatt. Erről a "Normafa nem park, hanem erdő" nevű Facebook csoport tett ki képeket közösségi oldalára. A kirándulók a fákért aggódnak, az önkormányzat viszont azt ígéri, nem lesz kevesebb a zöld terület. Közleményükben azt írták, ez a rész nem erdő volt, és olyan fákat vágtak ki, amelyek nem őshonosak a területen.

Elismerte: szakszerűtlenül vágták ki a fát

Elismerte a vállalkozó, hogy szakszerűtlenül vágták ki azt a 30 méteres fát, amely kettészakította egy ház tetejét Üllőn. Segítséget ígért, de szerinte nem ő a felelős, mert a munkát egy alvállalkozónak adta ki. Ő viszont tagadja felelősségét. Az épület lakhatatlanná vált. Az ott élő férfi épp elment otthonról, amikor a fa a házra dőlt, így senki nem sérült meg.

69 fát vágnak ki a Gellért-hegyen

69 fát kell majd kivágni természetvédelmi területen a Gellérthegyre tervezett sikló építése miatt, tudta meg az RTL Híradó. A G7 gazdasági portál derítette ki, hogy elindult a beruházás. A Levegő Munkacsoport szerint felháborító, hogy a természetvédelmi területre tervezett siklóról nem volt társadalmi egyeztetés.

Nem volt engedély a fakivágásra

Nem hagyják szó nélkül, ami történt. Ezt mondta a főpolgármester, az engedély nélkül történt margitszigeti fakivágással kapcsolatban. Tarlós István szerint 104 fát vágtak ki a területen. A kivitelezőnek azonban csak arra volt engedélye, hogy a régi teniszstadion épületeit elbontsa. Másra nem. A történtek miatt az MSZP-Párbeszéd az országgyűlésben kezdeményezi fogja a közbeszerzési törvény módosítását.

Aggódnak a sok kivágott fa miatt

Több, mint 5 focipályányi területen, csaknem 3 hektáron vágják ki a fákat az úgynevezett Halmi-erdőben – értesült a 444.hu. A terület egyike a még megmaradt, egybefüggő fővárosi erdőknek.

A Duna-parton épülhet a gát

Eldőlt, közvetlenül a Duna parton épül a Római parti védmű. Civilek és ellenzéki pártok hónapok óta tiltakoznak, mert ők a parttól távolabb akarták a gátat, de a Fővárosi Közgyűlés fideszes többsége az olcsóbb változatot támogatta. Emiatt körülbelül 6-800 fát kell majd kivágni a Duna parton, viszont olyan területek is biztonságban lesznek, amiket mindig elöntött a folyó.

Kivágták a fákat a luxusvillánál

Engedély nélkül vágott ki fákat Mészáros Lőrinc cége egy luxusvilla építése közben a Gellért-hegyen  – írta meg a 444.hu. A kerületi önkormányzat hétfő óta tud a fakivágásról, de még azt sem árulták el, hogy az azóta eltelt 5 napban kimentek-e ellenőrizni. A Mészáros és Mészáros Kft. nem válaszolt a megkeresésünkre. Az Együtt szerint Mészáros Lőrinc már azt hiszi, hogy bármit megtehet.

Kivágták a fákat a Bocskai úton

Letarolták a főváros egyik legforgalmasabb útján lévő fasort. Elsőként az Index írta meg, hogy a Bocskai úton szombaton pár óra alatt kivágták a fákat. Ezt éppen akkor tették, amikor a fakivágások ellen tüntettek civilek. A Bocskai úton élők azt mondják, semmit nem tudtak a tervezett fakivágásról és azt sem tudják, mi lesz a fák helyén. A Közlekedési Központ azonban azt állítja: volt egyeztetés, és csak a beteg fákat vágták ki.

Fákat vágtak ki a vár felújítása miatt

Azt ígérték, hogy természetkárosítás miatt feljelentést tesz a Szigetvári Emberekért Egyesület, mert szerintük nem azokat a fákat vágják ki a várban, mint amit korábban ígértek. Júliusban beszámoltunk róla, hogy a várfelújítás miatt ritkítják a zöldövezetet. A munkálatokat megrendelő bizottság elnöke akkor néhány vörösfenyő eltávolításáról beszélt, csütörtökön viszont egy nyírfa kivágásáról is készült videó.

Kitartás hete a Ligetben


szerző:
2016.07.05. 18:42
Kitartás hete a Ligetben

Nem tágítanak a Ligetvédők, sőt Kitartás hete néven programsorozatot szerveztek erre a hétre a Városligetbe. A környezetvédő aktivisták a Liget átalakítása ellen tiltakoznak, három hete már területfoglalással is. A Ligetben élnek, hogy így védjék a kivágandó fákat. A Városfejlesztő Zrt. birtokvédelmi kérelmet adott be, hogy elkezdhessék a hónapok óta csúszásban lévő építkezést.

Áttörték a kordont a ligetvédők

Áttörték a kordont és elfoglalták a volt Közlekedési Múzeum épületét a Ligetvédők. Felmásztak az emeletekre és a tetőre, sőt, volt, aki az egyik kémény tetejére ült ki. A rendőrök csak tűzoltók segítségével tudták lehozni a magasból a tiltakozókat, akiket előállítottak. A Városliget felújítását végző cég birtokvédelmi eljárást indít.

Aktivisták mentettek fákat az Orczy-kertben

Környezetvédelmi aktivisták akadályozták meg, hogy fákat vágjanak ki a budapesti Orczy kertben. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem új épületeit és sportpályáját építik a területen, ezért vágnak ki 145 fát. Közben az Index összegyűjtötte, hogy Budapesten 15 ezer fát vágtak ki az elmúlt öt évben.

Megint felzúgtak a láncfűrészek az Orczy téren

A pusztítást a Ligetvédők videóra vették.

Kedden dőlhet el az Orczy téri fák sorsa

Megint felzúgtak a láncfűrészek az Orczy téren, ahol hétfőn fákat vágtak ki a Közszolgálati Egyetem bővítése miatt. A pusztítást a Ligetvédők videóra vették.

Riadólánccal védenék a fákat

Riadólánccal tiltakozna a fakivágás ellen a Lehet Más a Politika önkormányzati képviselője az Orczy Parkban szombaton. Jakabfy Tamás szerint felháborító, hogy a Ludovika Campus építkezései miatt újabb 145 fát vágatna ki a kormány az Orczy Park területéről. A Közszolgáltai Egyetem közlése szerint viszont a fákat nem a történeti parkból vágnák ki, hanem egy eddig is elzárt területről. Helyettük pedig később újakat ültetnének.

KERTEM: Aktivisták tiltakoztak, mert kivágják a fákat

Leállították a Városligeti fák kivágását a tiltakozók.Több civil szervezet és a Párbeszéd Magyarországért aktivistái bemásztak az elzárt területre és a fák alá álltak, így akadályozták azok kivágását. Néhány fát addigra már legallyaztak vagy kivágtak.

Csúszva-mászva vágják a löszön a fát

Teljesen lezárták a 7-es főutat Fonyódnál, mert kivágják a veszélyes fákat az évtizedek óta omladozó löszfalról. Elképesztő körülmények között dolgoznak a szakemberek, van, ahol szinte függőleges a partfal és csak csúszva-mászva tudják megközelíteni a fákat. Több százat kell kivágniuk. Aztán megnyitják a főutat, de csak félpályán. A korlátozás egész nyáron marad.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való