KERESÉS search-close

főváros

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "főváros"

Tűzvész egy bangladesi toronyházban

Tűz ütött ki egy toronyházban a bangladesi főváros központjában. A tragédiának legalább hét halálos áldozata van. Sokan az épületben rekedtek, néhányan az ablakon kiugorva menekültek a lángok elől.

Budapesten költötték a legtöbbet

Több mint kétszer annyit hagytak a boltokban a budapestiek, mint a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében élők tavaly. Egy átlagos fővárosi majdnem 120 ezret, egy észak-alföldi viszont alig több mint 50 ezret költött havonta - ezt a Blokkk.com számolta ki a KSH adataiból. Ott vásároltak kevesebbet, ahol kevesebb jutott rá a GKI Gazdaságkutató szerint. Az átlagbérek közötti különbség is fokozódott.

 

Te is vagy olyan jó földrajzból, mint Zsuzsu?

Íme a Föld, ahol élünk – a villalakók egymást leckéztették, vagyis leginkább Zsuzsut, hogy tudja-e az országok fővárosait. Míg Roland rendkívüli magabiztossággal adott helytelen választ, addig a lány kizökkenthetetlenül sorolta a helyes megoldásokat. Most rajtad a sor, hogy megmutasd, te mennyit tudsz! Az esetleges „becsapós” válaszlehetőségekre magyarázatul szolgál a videó: KATTINTS IDE!

Ezt nem hiszed el! Fővárosok okoztak fejtörést a villalakóknak

Az iskola hét még nem ért véget? A villalakók egymást leckéztették. Szerinted ki tudott több helyest választ adni?

Újabb melegrekord dőlt meg!


szerző:
2018.10.29. 17:58
Újabb melegrekord dőlt meg!

Még mindig tart a vénasszonyok nyara! Az országos és a fővárosi napi melegrekord is megdőlt hétfőn.

Egyetemisták versenyfutása az albérletekért

Akár 150.000 forintot is kérhetnek havonta egy egyszobás lakásért a fővárosban. Hol és mennyiért lakhat egy fiatal, ha tanulni akar?

Megbénította a várost az özönvíz

Egész Budapestet megbénította az özönvíz pontosan egy évvel ezelőtt. Hihetetlen felvételek készültek a vízben elakadt autókról, buszokról.

Budapest: dugófőváros lett?

Az M0-ás befejező része Budán sehol. Sorozatban késnek fontos közlekedési beruházások. S persze sokan egyre idegesebbek a forgalomban. Még szerencse, hogy a kormány 10 évre szóló Budapest-stratégiát tervez. Addigra talán már emlékezni sem fogunk a nagyon hasznos Déli pályaudvarra, amit viszont meg akarnak szűntetni. Mi van itt? Mi lesz? Minek kellene lennie?

Budapesten fölényben az ellenzék

106 egyéni választókerületből 91-ben a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte a választást. Vidéken csak három helyen tudott győzni ellenzéki jelölt, Budapesten viszont kétszer annyi mandátumot szereztek, mint a Fidesz.

Hátrányban vannak a vidékiek a továbbtanulásban?

Többnyire hatalmas anyagi előnnyel indulnak a budapesti egyetemisták azokkal szemben, akik vidékről érkeznek a fővárosba tanulni. Körülbelül mennyiből tud megélni Budapesten egy egyetemista? Illetve az egyetemek mennyiben tudják segíteni a megélhetésüket?

Minden budapesti megkapja a főváros 24 oldalas kiadványát, amelyben az elmúlt 8 év eredményeit népszerűsíti a főváros vezetése. Tarlós István szerint a füzet nem politikai tartalmú összegzés, bár rajta kívül a 3 főpolgármester-helyettes és Kocsis Máté, a Fidesz budapesti elnöke is egy-egy oldalon írt üzenetet a budapestieknek. Az LMP szerint kampánykiadvány készült közpénzből.

30 ezren maradtak áram nélkül

Reggelre 30 ezer ember maradt áram nélkül Nógrád megyében a hó miatt. Volt olyan település, ahol még délután sem volt áram. Több helyen kiolvadt a hűtőszekrény, nem tudtak ételt melegíteni, világítani sem. Máshol a távolsági buszok sem jártak.

Nem változnak a bérkülönbségek

Majdnem kétszer akkora fizetést visznek haza a budapestiek, mint a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében élők, több mint 100 ezer forint különbséget mért a KSH a nettó átlagbérek között. A kormány szerint elindult az elmaradt régiók felzárkózása.

150 ezer forintos bérkülönbség

Több mint másfélszer annyi keresnek a budapestiek, mint a békés megyében élők. Az átlagfizetések közötti különbség meghaladja a 150 ezer forintot, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat tavalyi évről szóló összesítése szerint. 19 megyéből mindössze 2-ben és a fővárosban keresnek jobban az országos átlagnál. A Pénzcentrumnál azt mondják, a munkaerőhiány miatt ekkorák az eltérések. A kormány szerint az elmúlt félévben már mérséklődött a megyék közötti bérkülönbség.

Világsztár villantott Budapesten!

Ám a fiatal színésznő, ezúttal nem dolgozni, hanem sokkal inkább kikapcsolódni tért vissza fővárosunkba, ahova a barátnői is elkísérték! Kíváncsi vagy, kiről, illetve miről is van szó pontosan? Megmutatjuk!

BUDAPEST ELESETT: Özönvíz - Főváros 1-0

Özönvíz öntötte el Budapestet, és az ország több mint 70 települését. Több helyen jégeső is esett. Budapesten több busz és villamos útvonalát módosítani kellett, az utcákon térdig állt a víz. Pincék, házak, közintézmények áztak be.

A budapesti közlekedés jövőjéről

A digitális forradalom jelentősen átalakíthatja a városi életformát a jövőben. Nagy kérdés, Budapest milyen utat választ. A Smart 2017 konferencián erre kerestük a választ a Brandmániával.

Tudtátok? A Barátok közt színésze imád főzni!

Két évvel ezelőtt a Reflektor stábja meglátogatta a Mátyás király tér egyik igen kedvelt színészét, akiről igen sok dolog derült ki. A Barátok közt Nagy Tóbiását alakító Józan László a kárpátaljai Mezőváriban született, de már több mint tíz éve a családjától távol, Budapesten él. Az önálló életnek köszönhetően többek között főzni is megtanult, és ahogy azt láthatták a nézők, nem is akárhogy.

Tarlós: Jogtalan a büntetés

A főpolgármester után a fővárosi közterület-felügyelet igazgatója is állítja, kizárólag a térfigyelő-kamerák felvételei alapján senkit nem büntethetnek meg a közterület-felügyelők. Budapesten 2000 közterület-felügyelő dolgozik, több kerületnek saját hatósága van, amelyek saját térfigyelő rendszert működtetnek. Arra azonban sehol sem válaszoltak, mit szólnak a főpolgármester javaslatához, hogy ne fizessék be a büntetést a megbírságolt autósok.

Megnyitották a lezárt utcákat

A szerdai sokkoló események után minden visszatérni látszik a normális kerékvágásba Londonban. Délelőtt még helyszíneltek, de délután megnyitották a kormányzati negyed lezárt utcáit, ahol újra turisták sétálnak. Habár az itt élők és a turisták félnek, és sokak szerint a mostani támadás csak a kezdet, a legtöbben próbálnak ugyanúgy élni és viselkedni, mint a támadás előtt.

A FŐVÁROS LEGRÉGEBBI VÍZTÁROLÓJA: 150 éve tárolja a tisztavizet

Hosszú, keskeny lépcsősoron kellett lejönniük a gyerekeknek a Kőbányai Víztárolóba. A Víz Világnapján majd 3000 iskolás nézhette meg belülről is a főváros egyik legrégebbi ilyen épületét. Lenyűgöző látvány fogadta őket. Hatalmas oszlopok és boltívek. A templomra emlékeztető térben minden szó és zörej felerősödve visszhangzott. A medencét egy angol mérnök tervezte, olasz mesterek építették, magyar téglából.

Évente egy napot töltünk dugóban

Csaknem egy napot töltöttek a budapesti autósok tavaly azzal, hogy a dugóban ülnek. Az amerikai Inrix felmérését a HVG gyűjtötte össze. Eszerint a fővárosban 22 és fél órát várakoztak az autók a forgalomban. Debrecenben azonban még a budapestinél is rosszabb volt a helyzet tavaly. Ott több, mint 25 órát vesztegeltek a sofőrök. A felmérés szerint Magyarországon egyébként átlagban nincsenek nagy dugók, a vizsgált 38 országból, a 32-dik helyen végeztünk.

Hol élnek a legboldogabb magyarok?

Önök el tudják képzelni, hogy nálunk néhány éven belül a Boldogság Minisztérium vezetője mondjuk sajtótájékoztatón ismerteti a legújabb magyarországi boldogsághelyzetet? Az első hivatalos felmérés után mi elmentük a jelen pillanatban legboldogabb és legboldogtalanabb magyar településre is, és arról is forgattunk, hogy a boldogságérzés fejleszthető.

Tarlós: Lázár hülyeségeket beszél

Lázár János nettó hülyeséget beszél, ezt mondta Tarlós István főpolgármester azután, hogy a miniszterelnökséget vezető miniszter közölte, a főváros nem írta ki a 3-as metró felújításának közbeszerzéseit és ezért jövő nyár előtt nem kezdődik el a munka. A főpolgármester a miniszterelnöktől kér találkozót a 3-as metró miatt, az LMP mutyizással vádolja a kormányt.

Lehetetlen cirkuszjegyet szerezni

Hiába az ajándék cirkuszjegy az iskolákat fenntartó központtól, nem jut be a kitűnő diákok egy része az előadásokra. Erről a szülők panaszkodnak. Azt mondják, napokig, vagy hetekig kell telefonálni, mire helyet tudnak foglalni a Fővárosi Nagycirkusz előadásaira. Rétvári Bence államtitkár azt mondta, mindenkinek jut hely, legfeljebb vidéki előadásokon.

A ValóVilág ex-játékosát szétszedték a rajongók

Pontosan öt éve történt, hogy a volt villalakó körbekalauzolta a Fókusz stábját Budapest gyönyörű utcáin. Jerzyből feltörtek a gyerekkori emlékek, amit el is árult a tévénézőknek. Miközben zajlott a forgatás hirtelen egy kisebb tömeg fogta közre a szépfiút.

Eljárás a volt MDF-székház bontása miatt

Felügyeleti eljárást indított a hatóság a budapesti Bem József téren álló volt MDF székház, egykori Radetzky laktanya átépítése miatt - tudta meg az RTL Híradó. Azt, hogy az eljárás pontosan miért indult, nem közölte a fővárosi kormányhivatal. A befektető kérdésünkre elismerte, valóban indult eljárás, bár többet erről ők sem tudnak. Az építkezés ellen a környéken élők és egy civil szervezet is tiltakozik.

Tarlós Vitézyről: Sértődött, mert kirúgták

Mindenhonnan elcsapott, sértődött közgazdásznak nevezte Vitézy Dávidot Tarlós István. A főpolgármester arra reagált, hogy a BKK volt vezérigazgatója a kerékpár-közlekedés korlátozásával kapcsolatos fővárosi terveket bírálta. Tarlós szerint a néhány napja kiszivárgott dokumentumot ellopták a városházáról.
 

Banderas Budapesten!


szerző:
2016.04.05. 17:07
Banderas Budapesten!

A latin szívtipró a budai Várból jelentkezett be Instagramján kedvesével. Nem ez az első alkalom, hogy a fővárosunkban jár a Desperado sztárja: tavaly egy reklámforgatás idején helikopterről mutatták meg neki a belvárost.

Fókusz Plusz 2016-02-06


szerző:
2016.02.06. 18:50
Megbénított főváros, kommentháború az interneten

A Deák téren hétfőn könnyű volt taxit fogni, de az autók nem mentek sehová. A taxisok nem jókedvükben jöttek ki fagyoskodni, ők ugyanis a megélhetésükért küzdenek. Az év két utolsó hónapja a legerősebb szokott lenni, de most drámai volt a forgalomcsökkenés az előző évekhez képest.

Megverte egy utas, még a munkahelyéről is kirúgták

Vannak emberek, akik úgy gondolják, hogy a BKV ingyen jár nekik. És egyre többen vannak olyanok is, akiknek a havi bérlet ára, 9500 forint kifizethetetlen. De az, hogy egy jogos büntetés miatt emberek verekedni kezdenek megdöbbentő, ahogy az a cinizmus is, amellyel egyes vállalatok olykor kiszolgáltatott alkalmazottaikkal bánnak.

Éjjel-Nappal Budapest 2016-01-08

Marci lelkes, mert délután az egyik törzsvendégét kell tetoválnia. Még Evelin segítségét is elfogadja, aki rátukmálja magát a fiúra. Amikor megérkeznek a tetoválószalonba, mindenki számára gyorsan kiderül, hogy Marci a jelenlegi fizikai állapotában nem képes tetoválni. Krisztián nyíltan meg is mondja neki, hogy egyelőre nem dolgozhat.

Karola csak üzletből randizik Drexszel

Karola nagyon meglepődik, amikor kiderül, hogy Drex az „ügyfele”, de elvállalja, és együtt bulizik Kareszékkal a Kamu Los Angeles partyn.

Pont Evelin lesz az, aki Marcit ápolja

Dávid és Lali elhatározzák, hogy valahogy kibillentik Marcit az állítólagos depressziójából,de amikor magára hagyják a klubban, épp Evelin menti ki egy kellemetlen helyzetből.

Kristóf elmenekül, amikor megtudja Petra titkát

Kristóf elmegy Petra lakására, ahol kibékülnek, és lefekszenek egymással, de nem sokkal később Petra kisfia meglepi őket.

Éjjel-Nappal Budapest 2016-01-07

Drex szentül elhatározta, hogy lefekteti Karolát, és bejelentkezik hozzá. A lány nagyon meglepődik, amikor kiderül, hogy Drex az „ügyfele”, de elvállalja. Drex szerint remekül megértik egymást, és meg is hívja a lányt a Kamu Los Angeles partyjára. A srácok legnagyobb meglepetésére Karola el is megy. Drex már azt hiszi, célba ér nála.

Evelin elgázolja Marcit

Evelin annyira féltékeny Marcira, hogy el akarja lopni az autóját, de rossz menetet választ, és véletlenül elüti.

Ildikó udvarlója ráhajt Barbira

Ildikó udvarlója, Kálmán folyamatosan pesztrálja Barbit, de a férfi lebukik Ildikó előtt.

Drex a randi ügynökségen keresztül szerzi meg Karolát

Drex tudomást szerez Karola másodállásáról, és úgy dönt, hogy a randiügynökségen keresztül szedi fel a lányt.

Éjjel-Nappal Budapest 2016-01-06

Drex egy véletlen folytán megtudja, hogy Karola Dávidnál lakik. Egyből akcióba lendül, és Milán és Karesz gúnyolódásai közepette eldönti, hogy többet fog megtud Karoláról azért, hogy meghódíthassa. Drex egy ürüggyel visszamegy Dávid lakásába, titokban beoson Karola szobájába, és felfedezi, hogy a lánynak este randija van, de Karola rajtakapja őt.

Barbi és Paula kolléganők lesznek?

Marci elintézi, hogy Paula felvegye Barbit a szalonba, de hamar kiderül, hogy az ő ízlése a szöges ellentéte Pauláénak.

Karola újra lepattintja Drexet

Amikor Drex visszatér L. A.-ből, ismét önbizalomtól duzzad, de Karolánál még mindig nincs esélye.

Gazsó foglyul ejti Franciskát

Miután Franciska nem tér vissza az albérletbe a reggeli bevásárlásból, Lali és Gábor a keresésére indulnak. 

Éjjel-Nappal Budapest 2016-01-05

Amikor Drex visszatér L. A.-ből, ismét tele van önbizalommal. Azt állítja, hogy Amerikában tucatjával döntötte meg a nőket. Azonnal elő is akarja adni a tudományát, és Milánnal fölszednek két lányt, ám Karesz – aki még mindig dühös rá, amiért ágyba bújt Sárival – elrontja a műsorát.

Gazsó nem kíméli Lalit

Gazsó és Endre megverik Lalit, később pedig Gábort és Franciskát is megfenyegetik.

Ádám Emesével megy a világkörüli útra

Ádám szerelmet vall Emesének és elhatározza, hogy elkíséri a világ körüli útra, amit egyébként is együtt szerettek volna megvalósítani.

Drex táncoslányt küld Milán születésnapjára

Milán már azt hiszi nem kap semmit szülinapjára, de végül egy ipari parkba a barátai várják és meglepik egy óriás születésnapi bulival.

Éjjel-Nappal Budapest 2016-01-04

Franciska és Gábor egy kölcsönkapott lakásban húzták meg magukat, miközben Gazsó és Endre megtámadják és megverik Lalit. Amikor Gábor és Franciska elmennek a lány holmijáért Gábor anyjához, Marika végleg kitagadja a fiát. Később Gazsó és Endre őket is megfenyegetik, mire Gábor elhatározza, hogy négyszemközt beszél az unokatestvérével.

A héten kiderül, mit titkolt Petra Kristóf elől...

Megint eltelt egy év, de az ÉNB újabb izgalmakkal folytatódik. Ha alig várod, hogy újra hétfő este legyen, és kezdődjön az Éjjel-Nappal Budapest, ha érdekel, hogy mi történik a kedvenceiddel ne habozz! Görgess lejjebb, és olvasd el a következő részek tartalmát! 

Karácsonykor még Bécy is elérzékenyül

Bécy karácsonyára Milla és Dávid is beesik, és együtt ünneplik a sikeresen zárt évet, ráadásul mindenkit meglep egy egyedi ajándékkal.

Gábor megszökteti a menyasszonyt

Bár Gábor családja minden eszközt bevet, hogy Gábor ne rontsa el Franciskáék esküvőjét, végül megjelenik a templomban és megszökteti szerelmét.

Karácsonykor is fontos a megbocsátás

Sári a veszekedésük után Kareszt a hajóra hívja, és bocsánatkérés képpen átadja neki és Milánnak a hivatalos keresztapa oklevelet.

Joe nélkül nem teljes a karácsony

Míg Gábor és Franciska édes kettesben ünneplik a karácsonyt, Lali és a többiek az albérletben karácsonyoznak.

Gazsó Gáborékra tör az albérletben

Miután Gábor elrabolja Franciskát a saját esküvőjéről, Gazsó nem hagyja annyiban, és rájuk tör az albérletben.

Így karácsonyoznak az Éjjel-Nappal sztárjai

Harmadik alkalommal karácsonyoznak együtt az Éjjel-Nappal Budapest című sorozat sztárjai, igaz most a hagyományoktól eltérően nem együtt ünnepel az egész csapat, hanem mindenki a saját lakásában, albérletében ünnepel az ott lakókkal.

Maja nem akar hallani többé Mikiről

Miki mindenáron békülni akar lányával, ezért bezárja a lakásába. Maja úgy csinál, mintha megbocsátott volna neki, de közli Mikivel, hogy soha többé nem akarja látni.

Marci megcsókolja Paulát

Amíg Paula Marcit várja egy bárban, ráhajt egy srác, de Marci időben közbelép, és hogy leszerelje az udvarlót, megcsókolja Paulát.

Gazsó majdnem rajtakapja Franciskát és Gábort

Franciska megkeresi az albérletben Gábort, és a veszekedésük szexbe torkollik, ám Gazsó majdnem lebuktatja őket.

Gábor elmondja Gazsónak, hogy lefeküdt Franciskával

Gábor visszatér az albérletbe hogy elzavarja a családot,  és elmondja Gazsónak, hogy többször szexelt Franciskával, de a lány mindent tagad.

Sáritól elveszik Zsófikát?

Sárit, Kareszt és Milánt váratlanul meglátogatja egy gyámügyes, aki arra kíváncsi, milyen körülmények között él Zsófi.

Paula hivatalosan is megnyitja szalonját

Bár rémesen indul Paula napja, végül minden jóra fordul, és együtt ünnepli meg barátaival a fodrász szalon nyitását.

Gábor családja elfoglalja az albérletet

Reggel Marika néni beállít a családdal, és közli Gáborral, hogy néhány éjszakát ott töltenek nála, ugyanis az ő lakásukban csőtörés van.

Kristóf odáig van Petráért

Petra rájön, hogy Kristóf csak le akarja fektetni, de végül sikerül kiengesztelnie, és együtt tölti a lánnyal a napot.

Balázs anyja rosszkor állít be a hajóra

Soma szerelmi bánatában felforgatja a hajót részeg haverjaival, ráadásul Balázs anyja is megjelenik.

Joe úgy dönt, mégis Amerikába utazik

Joe eltökéli, hogy egy időre elhagyja Budapestet, és mégiscsak végigmegy a 66-os úton motorral.

Robin beleviszi Sárit a rosszba?

Robin és Sári elrabolják az apja szeretett papagáját, és ezzel zsarolják ki belőle a váltságdíjat.

Bécy Alexa másolatot csinál Nikiből

Bécy magával cipeli Nikit a fodrászhoz, és csináltat neki egy tökéletes Alexa kinézetet.

A Honeybeast koncertet ad a hajón

Hála Robinnak, a Honeybeast konceret ad a hajón, ami hatalmas sikert arat, és még Karesz duzzogása sem rontja el Sári kedvét.

Barnáék felforgatják Miki lakását

Timinek nem sikerül rábeszélnie Maját, hogy béküljön ki az apjával, Mikit pedig időközben megint „meglátogatják” a motorosok, kellemetlen meglepetést okozva számára.

Gábor nem akar Gazsó tanúja lenni

Gazsó és Endre állandóan provokálja Gábort, ezért kijelenti, hogy nem lesz az esküvői tanúja.

Bécy férfiassága csődöt mond

Nikit sikerül Bécynek az ujja köré csavarnia, ráadásul a lakótársak rémületére a lány még Alexa szobáját is megkapja.

Milla gyereket vár Dávidtól?

Amikor Milla reggel rosszul lesz, a többiek kinevetik Dávidot, hogy Milla biztos terhes.

Sári és Balázs új albérletbe költöznek

Sári végül beadja a derekát, és elfogadja Balázs javaslatát: Zsófival együtt hármasban új albérletbe költöznek.

Mikit összeverik a motorosok

Miki felbukkan a motoros kocsmában, ahol ellenségesen fogadják, később a lakásán pedig megverik.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való