KERESÉS search-close

függőség

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "függőség"

Három év alatt megháromszorozódott a szerencsejátékfüggők száma

Három év alatt megháromszorozódott a szerencsejátékfüggők száma Magyarországon – a Szerencsejáték Zrt. legfrissebb felmérése szerint, amit a Népszava közölt. Ugyan 18 év alatt tilos az online játék, mégis a 18 év alattiaknál a legdrámaibb a helyzet: a kutatás szerint a 15-17 éves korosztály csaknem harmada nemhogy játszik, hanem már függőnek is vallja magát. Az addiktológus szerint mindig családon belül kell keresni az okokat és a megoldást is.

Tényleg elvonóra megy Curtis?

Amikor nyár végén Majka a nyilvánosság előtt szakított zenésztársával, annak drogfüggősége miatt, Curtis még mindent tagadott. Négy hónap elteltével ezen a héten azonban a nyilvánosság előtt beismerte, hogy zenésztársának, barátjának mindenben igaza volt.

Csonka András még időben felismerte a bajt

A színész egy a mindennapokban egyre gyakoribb függőség jeleit vette észre magán, szerencsére még időben.

Csonka András felismerte, hogy baj van

Új mobilján van egy funkció, amely megmutatja, mennyi időt tölt a képernyő rabjaként. Kiderült, napi 7 órát is használja az eszközt, ami megrémítette és mindenképp változtatni rajta.

Molnár Tamás egy éve hagyott fel függőségeivel

Őszintén beszélt függőségi problémáiról Molnár Tamás. A Jetlag zenekar frontembere, a korábbi Anti Fitness Club tag egy éve már, hogy felhagyott a féktelen bulizással és most úgy érzi ismét visszatalált önmagához.

MOLNÁR TAMÁS: „Mióta letettem a poharat, visszataláltam önmagamhoz!”

Őszintén beszélt függőségi problémáiról Molnár Tamás, a Jetlag zenekar frontembere.

Miért lesz valaki a drog rabja, és hogyan lehet kigyógyulni belőle?

Mi a jó abban, hogy egy ember önkívületi állapotban éli az életét? Olyanoktól várunk választ, akik maguk is megjárták a poklok poklát. Bozóki Vilmos ex-drogos. 28 éves. Öt éve tiszta. 13 éves korában kezdett el kábítószerezni. (Ha kíváncsi rá, hogy Vilmos min ment keresztül kattintosn ide.)

FÜGGŐSÉG: „Akit kikerülsz az utcán, azzá az emberré váltam”

Amíg egy heroinista körülbelül húsz év alatt épül le, addig a dizájner drog használók úgy fél- egy év alatt. A leszokás nem csak fizikai fájdalommal jár. Hanem szorongással és paranoiával is. Vilmos 14 évesen már sok mindent kipróbált. És óriási küzdelemmel, de már 5 éve tiszta.

Kilátástalan sorsú embereknek segít a függősége után

A Fókusz Plusz riportere olyan emberi történeteket mutat be, akik kilábaltak a mélyből: volt, olyan, aki fedél nélkül, az utcán élt. Alkohol és gyógyszerfüggőségben, két deci borért vagy egy szem nyugtatóért pedig a zokniját is eladta.

Őszintén vallott függőségéről Ben Affleck

A színész nyíltan beszélt alkoholizmusáról és az elvonóról, melyen részt vett.

Dobogós helyen: mértéktelenül isznak a magyar tinik

Az Egészségügyi Világszervezet 36 országban készített kutatásából döbbenetes adatok derültek ki: a magyar 15 éves fiúk dobogós helyen állnak, míg a lányoknál csak Dániában, és Wales-ben isznak több alkoholt a kamaszok.

 

Évekig éltek a szerencsejátékok bűvöletében

Két szerencsejáték függő megdöbbentő interjút adott a Fókusznak. Tudták, hogy tönkretesznek mindenkit maguk körül, mégsem bírtak húsz évig leállni.

„Egy függőnek kell a mélypont!”

Egy függőnek kell a mélypont, és ez minél rosszabb, annál jobb. Ezt mondta az RTL Híradónak egy drogfüggőkkel foglalkozó szakértő. Szerinte érthető, hogy Majka nyilvánosan beszél korábbi zenésztársa drogproblémáiról, de nem biztos, hogy helyes döntés volt. Az egykori valóságshow-sztár egy koncerten rúgta ki közös bandájukból Curtis-t, annak kokainfüggősége miatt.

Demi Lovato jobban van, rajongóinak üzent!

Az énekesnő egy szívszorító bejegyzésben köszönte meg a rengeteg támogatást, amit az elmúlt napokban kapott.

Az alkoholista pék


szerző:
2018.06.29. 18:00
Az alkoholista pék

Mivel Kitti élettársa pékként dolgozik, az otthon lévő időt szinte csak alvással tölti. Ráadásul az alkoholt sem veti meg, ami újra és újra veszekedéshez vezet.

A telefonfüggő édesapa


szerző:
2018.06.15. 18:00
A telefonfüggő édesapa

Brigi egyre inkább úgy érzi, hogy a párja, Krisztián elhanyagolja őt. A fiú ugyanis túl sokat telefonozik otthon, amivel Brigi szerint a gyereküknek sem mutat jó példát. De vajon Krisztián lányokkal is csetel?

Válassz: a telefon vagy a család?

Alexa már nem tud szemet hunyni férje játékfüggősége felett, hiszen Robi szinte éjjel-nappal a telefonját bújja. A nő komoly ultimátummal érkezett, és választás elé állította párját.

Som Lajos őszintén vallott a függőségeiről

Őszintén vallott alkoholfüggőségéről és a drogokkal való kapcsolatáról Som Lajos, pontosan négy évvel ezelőtt. Az akkor 66 éves zenész már fél éve egy idősek otthonában élt és csak nagyon ritkán lehetett hallani felőle. 2014-ben megtörte a csendet, mert úgy gondolta, hogy sokan ideje korán eltemették őt.

„Három hete nem ittam”


szerző:
2018.05.17. 18:00
„Három hete nem ittam”

Miután Róbert elvesztette szerelmét, az alkohol fogságába esett, és egyszer az életének is véget próbált vetni. Nővére, Dorottya azonban mindenben támogatta őt, és munkát is próbált szerezni neki, ám szenvedélye mindig erősebbnek bizonyult. Most viszont nagy híre van Dorottyának, hiszen lassan egy teljes hónapja nem ivott egy kortyot sem!

A Google felelősséget vállal a mobilfüggőségért

A technológia, és azon belül különösen a mobilfüggőség forró téma az utóbbi pár évben. Egyre többen és egyre többeket elérve beszélnek arról, hogy napjaink népszerű online szolgáltatásai már a felépítésükkel és a beépített funkcióikkal olyan viselkedést ösztönöznek, amely kísértetiesen hasonlít a függőség klasszikus formáira. Természetesen vannak, akiket teljesen elkerül ez a jelenség. Gubík Ági nemcsak az alkalmazásokat, de a telefonhívásokat is ignorálja.

Te felfüggesztenéd a párodért a Facebook fiókodat?

Erika már nem boldog párja, Szilárd mellett, hiszen mostanában „elég hullámvölgyes” a kapcsolatuk. Szerinte a tűz már csak pislákol, és szeretné, ha még fellobbanna közöttük. A legnagyobb gond viszont Szilárd telefonfüggősége, így Erika rá szeretné venni párját, hogy hagyjon fel a közösségi oldallal.

Szabina családját teljesen tönkretette az alkohol!

A fiatal lány csak annyit szeretne, hogy az édesanyja változzon meg, és végre jó szülő és jó nagymama váljon belőle. Tünde viszont eddig nem a lányát, hanem az alkoholista párját, Imit választotta, aki többször megverte már a nőt - a veszekedések, a verekedések szinte mindennaposak náluk. Vajon Tünde most kit választ, a lányát, vagy a párját?

A játékkonzol rabságában


szerző:
2018.04.13. 18:00
A játékkonzol rabságában

Evelinnek elege van, hogy párja, Norbi állandóan a telefont és a játékkonzolt nyomkodja, miközben ő a házimunkával bajlódik. Szeretné, ha élettársa változtatna bosszantó szokásán. Vagy ez már gyógyíthatatlan függőség a fiúnál?

„Tedd már el a telefonod!”


szerző:
2018.04.09. 18:00
„Tedd már el a telefonod!”

Zolit nehezen lehet kihozni a sodrából, de barátnője bármikor képes rá. Szandi ugyanis állandóan nyomkodja a telefonját, ráadásul a fiú úgy érzi, hogy ez már a kapcsolatukra is rossz hatással van. Zoli legszívesebben a földhöz vágná barátnője készülékét…

Erzsi: „Megígérem, hogy változok”

Roxi egyre inkább attól tart, hogy barátnője, Erzsi lassan annyira az alkohol rabjává válik, hogy már nem képes ital nélkül elindítani a napját. Erzsi is tisztában van függőségével, de sajnos nem olyan egyszerű lerakni a piát egyik pillanatról a másikra.

Hogyan ismerhető fel egy függő?


szerző:
2018.03.13. 07:54
Hogyan ismerhető fel egy függő?

Dudits Dénes 14 évesen még csak dohányzott, mire 20 éves lett, a heroinra állt rá. Évekkel később segítséget kért, leszokott, és most függőknek segít megtenni ugyanezt. Egy igazi hollywoodi sikersztori, csak épp ez itt a kőkemény valóság. Dénes Magyarország első privát rehabilitációs intézetének megálmodója és létrehozója. Történetével először a wmn.hu oldalon lehetett találkozni, most pedig a Reggeliben Miki és Tibi beszélgetett vele.

Bia eltűnt, majd közölte végleges döntését...

Márk csak a hűlt helyét találta Biancának, Noéminek és Dundinak, amikor hazaért. De később a drogfüggő anyuka elárulta neki, hogy mit tervez, ami mindenki életére hatással lesz.

A teljes adásért kattints IDE!

A magyarok egyharmada ettől a függőségtől szenved?

Lassan mindenki tudja, mennyire el lehet merülni az okostelefonok adta lehetőségekben, azonban ez egyre nagyobb problémát jelent, főleg a gyerekeknél. Olyannyira, hogy állítólag már a magyarok egyharmadát érinti ez a probléma.

Fókusz 2018-02-01


szerző:
2018.02.01. 19:05
Bianca Szilvia asztaláról szívta fel a kokaint

A kényeztető kezelés után Bianca úgy érezte, kellene még valami, amivel feldobhatná a napját. Ehhez pedig megtalálta a megfelelő eszközt és helyszínt - legalábbis azt hitte...

A teljes adásért kattints IDE!

Telefonfüggőség miatt aggódnak

Aggódik az Apple két nagy befektetője, ezért nyílt levélben kérték a céget, hogy segítsen megfékezni a gyerekeknél könnyen kialakuló okostelefon-függőséget. Mióta az okostelefonok és a telefonos applikációk piacra kerültek, a szakértők szerint egyre gyakoribb, hogy a gyerekek számára kialakul egy alternatív valóság.

 

Hevesi Krisztával kitárgyaltuk a pornófüggőséget

Sokféle függőségről tudunk, alkohol, szerencsejáték, drog… és igen, pornófüggőség is létezik! Vannak azonban olyanok, akik túlzásba viszik, sőt nem bírnak ki egy napot sem anélkül, hogy ránézzenek egy ilyen filmre. Hogyan alakulhat ez ki? És milyen veszélyei lehetnek?

RTLII Híradó 2018-01-03


szerző:
2018.01.03. 21:30
Így működik az alkoholizmus mechanizmusa

Az utóbbi évtizedek egyik legnagyobb könyvsikere egy olyan női főszereplőről szól, aki súlyos alkoholizmussal küzd, és emiatt kis híján megölik. A lány a vonaton egy olyan krimi, amelyből nagyon sokat megtudhatunk az alkoholizmus mechanizmusából és arról, mennyire nehéz letenni az italt. Most olyanok mesélnek erről, akik nem egy könyv lapjain élik az életüket.

 

Betegség a közösségi média függőség?

Okozhat-e függőséget a közösségi média, ha igen, milyen fokozatai vannak? Demetrovics Zsolt pszichológust kérdezte Baló György. A teljes adást megnézhetik itt!

A „fain” lovag megküzd a szerelméért

Józsi egykori szerelmét, Bettit szeretné visszahódítani. A pár másfél évet volt együtt, de a fiú kicsapongó életmódja, és a kábítószer miatt véget ért a kapcsolat. Bár Józsi szakított a lánnyal – mert szerinte ő sokkal jobbat érdemelt nála – most mégis vissza szeretné kapni Bettit. Józsi most már teljesen tiszta, és olyan „fain ember”, hogy még Betti jelenlegi párjával, Ricsivel is szembeszáll.

Ilyen egy csúnya veszekedés a Mátyás király téren!

Hét éve, hogy Gizella karaktere titokban ugyan, de újra inni kezdett. A házból Vilmos és Kinga észrevették, hogy a nővel megint nincs minden rendben, és mikor Vili bá ezt szóvá teszi Gizinek, hatalmas botrány kerekedik ki belőle.

Újra kísértésbe esett a Barátok közt Bokros Gizellája!

Pontosan hét évvel ezelőtt, pontosan ezen a napon egy olyan dolog történt a Mátyás király tér udvarában, ami nemcsak Gizi életét változtatta meg, hanem Vili bácsiét is. A mindig tréfás és jókedvű Gizi egy ideje úgy döntött, felhagy az itallal, hiszen csak a rosszat hozta ki belőle. Az egyik pillanatban azonban engedett a csábításnak, és belekortyolt a kint felejtett borba. A problémák itt kezdődtek…

Tomi visszatért a virtuális valóságból

Tomi volt párját, Vivit szeretné visszahódítani. A fiú a számítógép-függősége miatt rengeteget vitázott ex-barátnőjével, és emiatt szakításra került a sor. Bár többször próbálták helyrehozni ingatag kapcsolatukat, sosem jártak sikerrel. Tomi mégis reméli, hogy még nincs minden veszve…

Hogyan ejtik rabul az okostelefonok a gyerekeket?

Egy 16 éves kamaszlány, aki napi 12 órán keresztül vonalban van, folyamatosan beszél, csak akkor nem persze, amikor alszik. Vagy egy 8 éves kisfiú, aki munkásszállón él a szüleivel, de két mobilja is van. Ez csak két példa, de hosszan sorolhatnánk, hogy az okostelefonok hogyan ejtik rabul a gyerekeket.

Csabi: „Már nem érzem azt, hogy a barátom”

Csabi aggódik barátja kaszinófüggősége miatt: állítása szerint Zoli „az utolsó öt forintját is elkölti”. Úgy érzi, tönkrement a barátságuk, és mindent megtenne azért, hogy jó útra terelje őt.

Szilveszter: „Az életem a tánc!”

Szilveszter 9 éves kora óta táncol, és az elmúlt tíz évben nem telt el nap anélkül, hogy a srác nem perdült táncra. A 19 éves Szilveszter sokszor munkaidőben is táncol, és saját elmondása szerint a hip-hop a mindene!

Mit tegyünk, ha kütyüfüggő a gyermekünk?

Dr. Nuridsány Eszter gyermekpszichiáter beszélt arról, hogyan alakulhat ki a függőség, mikortól beszélhetünk betegségről és, hogyan tegyünk ellene. Sőt, azt is elárulta, hogyan lehet valaki jobb matematikából!

Tamás:

Tamás nagyon aggódik a barátjáért, aki képtelen abbahagyni a kábítószerezést. Bár Bendegúz tudja, hogy rossz úton jár, egyelőre úgy érzi, hogy szerre van szüksége ahhoz, hogy átvészelje a mindennapokat. Vajon Bendegúz elfogadja barátja segítségét?

Bendegúz tudja, hogy drogfüggő, de nem akar változtatni ezen

Tamás kilenc évnyi szerhasználat után másfél éve letette a kábítószert. A 24 éves fiú fejében korábban az öngyilkosság is megfordult, de szerencsére időben kapcsolt. Tomi az édesanyja segítségével eljutott a Ráckeresztúri Drogrehabilitációs Központba, és sikerült leállnia a szerekkel. Tamás itt ismerkedett meg Bendegúzzal, akivel barátok lettek, de egy incidens miatt Bendegúz idő előtt lelépett a házból, és visszacsúszott. Tamás azért jött, hogy tiszta életre bátorítsa Bendegúzt, de neki egyelőre eszébe sincs végleg letenni a szereket…

Noémi szerint szexi, hogy Roland pókfanatikus, és 77 pókot tart otthon

Roland már négy éves kora óta rajong a pókokért, otthon 77 pókot és 5 skorpiót tart. Ez a nem mindennapi hobbi megnehezíti a csajozást is, ugyanis Roland az egész lakását terráriummá alakította. A 26 éves srác úgy fogalmaz, hogy a pókok élete szerelmei, és bár ritka, hogy a lányok odáig vannak az ízeltlábúakért, Noémi - akárcsak Roland - fanatikusnak tartja magát.

 

 

Erika:

Erika azért jött az Anikó #show-ba, mert úgy érzi, hogy 25 éves fia, Péter túl sokat ül a számítógép előtt. Péter videó vloggerként tevékenykedik, és bár az anyukája örül, hogy fiának sok rajongója van és boldog, nagyon aggódik érte. Erika elmondása szerint Péter napi 18 órát ül a gép előtt, nappal alszik, éjjel ébren van, egészségtelenül táplálkozik, és ami még rosszabb, egyáltalán nem foglalkozik a családjával. Az anyuka szeretné, ha Péter gépezés helyett folytatná a tanulást és családot alapítana, de vajon mit szól ehhez fia, akit az internet népe csak OwnMcKendryként ismer és mára már több mint 200 ezer követője van?

4. rész (előzetes) - Szenvedélyed rabja lettél!

Július 3-tól minden hétköznap 17:00-tól Anikó #show az RTL Goldon! Nádai Anikó civil vendégekkel beszélget majd hétköznapi témákról, a klasszikus talkshow műfaji sajátosságaiból adódóan ugyanakkor itt sem hiányzik majd a dráma, az érzelem és persze az intrika sem. A műsorba folyamatosan várják a jelentkezőket a www.rtlgold.hu oldalon keresztül

Betegség-e a játékfüggőség?

Elveszítik a házukat, a vagyonukat, a munkájukat, végül a családjukat – ez a szerencsejáték-függők útja. Az Ökumenikus Segélyszervezet és a Szerencsejáték Zrt. közös felméréséből mégis az derült ki, hogy a magyarok szerint ez a függőség nem betegség. Ha azonban érintettek lesznek, segítséget kérnének, csak nem tudják, kitől. Ezért most hét városban anonim információs pontot hoztak létre.

Drogfüggőség: Mindig van segítség!

„A sötét oldal pokol. Kín és szenvedés. Végül halál.” Ambrus Szilárd valóban megjárta a sötét oldalt és vele együtt a poklot is. 10 évig drog-alkohol, - és gyógyszerfüggőséggel küzdött, majd a halál torkából jött vissza. Az orvosok szerint, csoda, hogy életben maradt. 

Fókusz Plusz 2017-04-08


szerző:
2017.04.08. 18:50
Elvonási tüneteket produkáló netfüggők

Alkohol és drogfüggőkhöz hasonló tüneteket produkál, aki túl sokat lóg a közösségi oldalakon és szinte percenként nézi meg okostelefonját, hogy kapott-e választ üzeneteire, illetve lájkolták-e legutóbbi posztját. A Fókusz annak járt utána, hogyan kerülhetünk ki a hálózat csapdájából.

Fókusz 2017-01-19


szerző:
2017.01.19. 19:00
Zacher Gábornak is van függősége!

Ki az egyetemről, ki a tévéből, valaki pedig egy komoly hangvételű hajnali telefonhívásból ismeri meg Zacher Gábort. A csuklója tele van fesztiválbelépőkkel, imádja a koncerteket. A médiában sajátos, szókimondó stílusa miatt figyeltek fel rá egykor, mert nem kertel, akkor sem, ha nem olyan kellemes a fülnek az, amit mond.

Story Extra 2016-09-15


szerző:
2016.09.15. 16:55

Story Extra 2016-07-27


szerző:
2016.07.27. 17:25

Story Extra 2016-07-26


szerző:
2016.07.26. 17:25
MC Hawer lelépett az elvonóról

Négy éve tudtuk meg, hogy az énekes végleg meg akart szabadulni alkoholfüggőségétől. A férfi a Fókusz stábja előtt vonul be a pszichiátriára segítségért. Nem sokkal később viszont az a szomorú hír érkezett, hogy MC Hawer önként távozott az intézményből.

Ada: „Van valami a levegőben?”

A Szelfi sorozat egyik állandó főszereplője volt a csinos műsorvezető. Pont egy évvel ezelőtt Ada rádöbbent, többet érez Máté iránt, mint barátság. A sok agyalásnak az lett a vége, hogy a fiatal anyuka fogta magát és elment kicsit szórakozni. Hogy mi lett a vége? Nézd meg!

BIOFŰ: Minden, amit a kábítószerről tudni lehet

Hazánkban évről évre nő a nagyon veszélyesnek tűnő, de még mindig alig ismert úgynevezett „biofű” használóinak száma. A rehabilitációs központok tapasztalata és a felmérések alapján a szer használói főként mélyszegénységben élő fiatalok. Moskovics Judit Dávid Ferencet, a Kék Pont alapítvány biopolitikai szakértőjét kérdezte tapasztalatairól és a lehetséges megoldásokról.

Máté képtelen ellenállni Evelin csábításának

Evelin a közös jövő ígéretével magához csalogatja Mátét, és megkéri őt, hogy lépjenek le együtt, anélkül, hogy Bécynek elárulnák, a srác pedig képtelen ellenállni a kísértésnek.

Prince kokainfüggő lehetett

Súlyos kokainfüggő lehetett a nemrég elhunyt szupersztár, Prince. Egy rendőrségi jelentés szerint az elmúlt 5 évben mintegy 46 esetben hívták a rendőrséget a zenész otthonából. Valaki azzal hívta a hatóságokat, hogy aggódik a zenész kokainfogyasztása miatt. Állítólag Prince bízta meg, hogyha tarthatatlanná válik a helyzet, tájékoztassa a hatóságokat.

Evelin a drog miatt Mátét is eldobja magától?

Mikor hazaér Evelin és Máté, a veszekedés hevében a srác lehúzza a vécén az anyagot, mire Evelin annyira bedühödik, hogy szakít a fiúval, és elküldi.

Le tudták tenni a poharat és a kártyát is

Minden második ember leszokik az alkoholról és a szerencsejátékról, azok közül, akik elmennek az Országos Pszichiátriai Intézet speciális programjára. A pszichiáterek szerint ez az első igazán hatásos kezelés a függőségekre.

Kristóf rájön, hogy Evelin újra drogfüggő

Amikor Kristóf felkeresi Evelint a szobájában, a lány nadrág zsebéből kiesik egy fehér poros tasak, és Kristóf számára világossá válik minden.

Bocskor Bíborka és Czutor Zoltán is a mértékletesség hívei

Számos híresség és elismert ember támogatásával indult útjára „A DETOX nem buli!” kampány, mely a mértékletes alkoholfogyasztásra hívja fel a figyelmet.

Magyarország bekerült a top 10-be! Az alkoholfogyasztás toplistáján

 Az Egészségügyi Világszervezet éves alkoholfogyasztást vizsgáló ranglistáján nagyon előkelő helyen állunk.

Alkohol- és drogproblémákkal küzdött a parókás énekesnő

Sia elképesztő tehetségével vette le rajongóit a lábukról, de kiderült, hogy az élete neki sem volt mindig tökéletes. Korábban súlyos függőséggel kellett szembenéznie, amit a hírnévnek „köszönhetett”. Azóta ha kamerák elé kényszerül, parókájával védi privát szféráját a nyilvánosság elől.

Nem létezik kávéfüggőség!

Ha csörög az ébresztő, sokan egyből a kávéfőzőhöz indulnak. Ilyenkor gyakran óvaintik a koffeinre vágyókat, sőt a diagnózist is felállítják, ami nem más, mint függőség. Nekik most van egy rosszhírünk...

Előző rész (2016. január 26.)

Gizellát megrémíti, hogy a függősége másokra is hatással lehet. Nóra eltűnése újabb aggályokat szül barátai körében. Hannának gyanús, hogy Renáta csak a pénzéért van Péterrel.

Gizi most tényleg nagy bajba került!

A véletlennek köszönhető, hogy Zsófival, és a babával nem történt nagy baj! A szerencse most Gizi mellé állt, pedig akár tragédiával is végződhetett volna az alkoholproblémából fakadó tehetetlensége. De mi is történt valójában?

Következő rész (2016. január 26.)

Gizellát megrémíti, hogy a függősége másokra is hatással lehet.Nóra eltűnése újabb aggályokat szül barátai körében. Hannának gyanús, hogy Renáta csak a pénzéért van Péterrel.

A függőség 50 árnyalata: sorozat vagy inkább film?

Imádunk a tévé előtt ülve, egy kis popcornnal a kezünkben bebújni az ágyba és punnyadni. Ki ne szeretné? Ámde felmerül a kérdés: többórás sorozat avagy filmmaratont jobb tartani? Feldobtuk a labdát a sztároknak!

Az alkohol rabságában


szerző:
2016.01.05. 19:00
Az alkohol rabságában

Az alkoholizmus, vagy alkoholbetegség szinte minden magyar családot érint. Az egyik legismertebb magyar toxikológus szerint nincs alkoholstratégiája az országnak miközben rengeteg a nagyivó és az alkoholista. A függőség észrevétlenül, lassan, lépésről lépésre alakul ki, és kigyógyulni belőle lehetetlen.

Egy betegség, amelyben minden család érintett

Az alkoholizmus, vagy alkoholbetegség szinte minden magyar családot érint. Az egyik legismertebb magyar toxikológus szerint nincs alkoholstratégiája az országnak miközben rengeteg a nagyivó és az alkoholista. A függőség észrevétlenül, lassan, lépésről lépésre alakul ki, és kigyógyulni belőle lehetetlen.

Tíz igazán elragadó illusztáció mindannyiunk függőségéről

Jean Julliens, francia illusztrátor egy igen szellemes sorozattal örvendeztette meg a nagyérdeműt, aminek a középpontjába a közösségi oldalakhoz és az okostelefonokhoz való viszonyunkat helyezte, totálisan abszurd és szórakoztató formában. A művész híres az emberiség megszállotságainak kigúnyolásáról, amely – valljuk be – rejt némi igazságot.

Okostelefon-függőség: kinek árt?

Ha igaz, naponta majd hat órát töltünk azzal, hogy a telefonunkat nyomkodjuk, mindenhol, mindig. Sokszor kettesben is. Ennek persze örülnek a fejlesztők és a kereskedők, de aggódnak a pszichológusok, tanárok, szülők, vagyis azok, akiket zavar, hogy egymás helyett csak a kijelzőre figyelünk.

Magyarul Balóval 2015-12-08

Észre sem vettük, és néhány év alatt okostelefon-függők lettünk. Ha igaz, naponta majd hat órát töltünk azzal, hogy a telefonunkat nyomkodjuk, mindenhol, mindig. Sokszor kettesben is. Ennek persze örülnek a fejlesztők és a kereskedők, de aggódnak a pszichológusok, tanárok, szülők, vagyis azok, akiket zavar, hogy egymás helyett csak a kijelzőre figyelünk.

Észre sem vettük, és néhány év alatt okostelefon-függők lettünk

Ha igaz, naponta majd hat órát töltünk azzal, hogy a telefonunkat nyomkodjuk, mindenhol, mindig. Sokszor kettesben is. Ennek persze örülnek a fejlesztők és a kereskedők, de aggódnak a pszichológusok, tanárok, szülők, vagyis azok, akiket zavar, hogy egymás helyett csak a kijelzőre figyelünk.
 

Ombudsman: A közmunka függőséget okoz

Függőséget okoz a közmunka - ezt állapította meg az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala. Az ombudsmani jelentés szerint a közfoglalkoztatásban rendszerszintű problémák vannak, mert például nem tudják motiválni a dolgozókat, hiszen a bérezés nem teljesítményhez, hanem iskolai végzettséghez van kötve. Ráadásul a legtöbben annyira beleszoknak a közmunkába, hogy nem is akarnak piaci munkahelyen dolgozni. A kormány szerint ugyanakkor a közfoglalkoztatás csak átmeneti állapot.

10 évvel az eltűnése után egy netkávézóban játszva bukkantak rá az eltűnt kínai lányra

A 24 éves Csao-Jun tíz évvel ezelőtt nagyon csúnyán összeveszett a szüleivel, és elszökött otthonról. A hatóságok évekig hiába keresték, végül halottnak nyilvánították. Nemrég azonban egy rutin razzia során kiderült, hogy a lány nagyon is él, és az elmúlt éveket videójátékozással és tarhálással töltötte.

Lola internet- és telefonfüggő volt

Lola súlyos függőséggel számolt le saját bevallása szerint, ugyanis az internet és vele együtt az okos telefonja megszállottja volt. A problémával nincs egyedül, egyre több, elsősorban fiatal érint, így különösen fontosnak tartja, hogy felhívja erre a figyelmet. A téma kapcsán így meghívtunk egy klinikai szakpszichológust, Orvos-Tóth Noémit és magát Lolát.

Minél okosabb a telefonja, Ön annál butább lesz!

Van egy rossz hírünk. Minél okosabb a telefonja, Ön annál butább lesz. De tényleg, teljesen lepusztítja az agyát. Ezen kívül nagy esély van arra, hogy idegbeteg és memóriazavaros is lesz, ha nem próbál meg kiszabadulni önkéntes digitális börtönéből.

Így szabadult ki a brit nő felnőttfilmek fogságából!

Jessie Maegan súlyos pornófüggőségben szenvedett, esténként akár 8 órán át is nézte a szexuális témájú fizetős honlapokat, sőt volt olyan eset mikor ebédszünetében telefonján keresztül is pornót nézett. Függősége tönkretette kapcsolatát, közel 4000 font (kb: 1.750.000 ft) adósságot halmozott fel és gyakran elaludt munka közben az éjszakai maratonok miatt.
 

Drogfüggőség: Mit tehet a szülő, aki későn veszi észre, hogy nagy a baj?

Elég néhány hónap és súlyos drogfüggővé válhat egy hetedik, nyolcadik osztályos gyerek. Mit tehet egy szülő, aki észreveszi a változást, de versenyt fut az idővel és a szer ismeretlen hatásával. Egy tizenhárom éves fiáért küzdő anya állt kameránk elé, aki végigjárta azt az utat, amit egy szülő sem szeretne.

A túl sok mobilozás megeszi az agyat

Figyelemhiányossá tehet bennünket, ha túl gyakran nézegetjük az okostelefonunkat - állítja egy új tanulmány!

Drogfüggő gyerekek: nem tudnak hol leszokni

Nincs hol leszoknia ma egy drogfüggő gyereknek, vagy fiatalkorúnak, ha kórházi kezelésre szorul, mert gyermekaddiktológia egyelőre még csak papíron létezik a kormány drogstratégiájában. Ezt állítják a drogszakemberek, és ezt tapasztalják egyre több iskola tanárai is, az olcsó szintetikus drogokra ugyanis egyre több gyerek szokik rá, és viszi be az iskolába.

A nikotin fogságában


szerző:
2015.06.07. 13:33
A nikotin fogságában

Van, akinek sikerül, van, akinek nem – mármint legyőzni a nikotinéhséget. Ki, milyen módszerekkel próbált leszokni? Ki, hogyan és mennyi ideig tudta megállni, hogy ne gyújtson rá?

A káros szenvedély káros hatásai

Naponta mintegy hetven ember hal meg a dohányzás miatt. Az Egészségkalauz a Dohányzásmentes Világnapon részletesen összefoglalta a legriasztóbb adatokat, és a kezelési módszereket.

A videojáték káros lehet az agyra?

Egy kanadai tudóscsoport felfedezte, hogy a videojátékok az agy szürkeállományának csökkentését idézhetik elő. De komoly következménnyel járhat az is, ha valaki ezekben a játékokban éli meg a valóságot. Dr. Donauer Nándor neuropszichológust kérdeztük a témáról.

Boltban is kapható a szegények drogja

Megtudtuk, hogy a herbálhoz még a helyi üzletekben is hozzá lehet jutni. A terjesztők naprakészek abból, hogy mi az, ami már szerepel a tiltó listán vagy éppen kábítószernek minősül. Sőt, mindig változtatnak valamit, hogy éppen ne az a vegyület legyen, ami már új pszichoaktív szernek vagy kábítószernek minősül.

A magyar drogfalu, ahol boltban árulják a szert

A herbál név hallatán valami gyógyteára, vagy nyugtató fürdősóra gondolhatnánk. Egyesek biofűnek is hívják. Az igazság az, hogy nem csak hogy nem bio, de pont ellenkezőleg: mérgező. A szegények drogjának is nevezik, mert olcsóbb, mint az alkohol. Újvári Mihály és Vági Bence riportja.

Lóg rajtam a gyerek – mit csináljak?

A szeparációs szorongásról minden anyuka hallott már. De vajon miért van az, hogy néhány totyogó egyáltalán nem anyafüggő, mások pedig egy pillanatra sem tévesztik szem elől az anyukájukat. Min múlik ez, mire számíthatunk, mikor kezdődik és meddig tart? Polgár Krisztával és Regős Judittal beszélgettünk

Patricia Heaton szeretne leszokni az internetezésről

A színésznő a neten való szörfözés helyett sokkal szívesebben olvasna könyveket, azonban nem tud elszakadni a számítógépe elől.

A gyógyszerfüggők kétharmada nő?

A tabletta- és gyógyszerfüggőség sokszor mellőzött téma, pedig Európa-szerte emberek millióit érinti. A gyógyszerfüggők többsége altató- és nyugtatófüggő, és az is kiderül a kutatásokból, hogy a függők kétharmada nő. Mi állhat a gyógyszerfüggőség hátterében, mennyire nehéz ettől a szenvedélybetegségtől megszabadulni és igazából ki számít függőnek?

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való