KERESÉS search-close

etikus hacker

5 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "etikus hacker"

Ki nem találnád, milyen vállalkozással állt az etikus hekker a Cápák elé!

180 fokos fordulatott vett Szilárd élete, amikor etikus hekkerből vállalkozó lett. Vajon van oka félni az ügyfeleinek? Kapcsolj hétfőn 21:35-kor az RTL Klubra a Cápák között következő részéért!

Börtönbe kerülhet a hacker

Letöltendő börtönbüntetést kért az ügyész arra a hackerre, aki még 2017 nyarán feltörte a Magyar Telekom informatikai rendszerét. A cég azért tett feljelentést, mert szerintük a fiatal férfi átlépte azt a határt, amit még etikus hackelésnek, vagyis egy informatikai hiba kijavítására irányuló jószándékú támadásnak lehet nevezni. Védői szerint azonban a hackelés nem volt veszélyes a társadalomra.

A Telekom hálózatát is feltörték

A BKK után újabb cégről derült ki, hogy sebezhető az informatikai rendszere. A Magyar Telekom hálózatát egy huszonéves fiatalember törte fel. Jelezte a hibát, állítása szerint segíteni akart, de az eset után néhány héttel házkutatást tartottak nála a rendőrök, és rabosították. A Telekom szerint az előfizetők személyes adatai teljes biztonságban voltak és a hibát kijavították.

Kik az etikus hackerek és mi választja el őket a rosszindulatú támadóktól?

Nagy port kavart fel a múlt héten, hogy egy 18 éves fiú úgy manipulálta a BKK új jegyrendszerét, hogy 50 forintért tudott egy havi bérletet megvenni több ezer helyett. A hibára felhívta a BKK figyelmét, mégis elvitték a rendőrök. Most szabadlábon védekezik, tegnap este szimpatizánsok tüntettek mellette. Az etikus hackerként dolgozó Frász Ferenc szerint a BKK rendszerét manipuláló fiatal nem nevezhető etikus hackernek, hiszen nem volt szerződése a megbízóval.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Fókusz 2017-07-25


szerző:
2017.07.25. 19:00
^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való