KERESÉS search-close

etikai bizottság

3 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "etikai bizottság"

Végleg eltiltanák a nőgyógyászt

Végleges eltiltást szeretne a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete és az 1001 orvos hálapénz nélkül nevű csoport annak a veszprémi nőgyógyásznak, aki pénzt kért daganatos betegektől életmentő műtétekért. Az orvost másodfokon két év felfüggesztettet kapott, az orvosi kamara etikai bizottsága pedig fél évre tiltotta el az orvosi munkától. Kerestük az etikai bizottságot, de az elnök azt írta az RTL Híradónak, hogy nem akarja kommentálni az ügyet. 

Civilek a hálapénz ellen


szerző:
2017.05.25. 18:28
Civilek a hálapénz ellen

Civilek indítottak petíciót azért, hogy árulja el az Orvosi kamara és annak etikai bizottsága, hogy tagjaik elfogadnak-e hálapénzt. A levelet egészségügyi dolgozók is aláírták. A kezdeményezés azért indult, mert néhány napja kiderült, a kamara etikai bizottsága csak elmarasztalta, de nem zárta ki azt a veszprémi onkológus-nőgyógyászt, akit jogerősen elítéltek, mert pénzt kért rákos betegektől életmentő műtétekre.

Nem zárták ki az elítélt orvost a kamarából

Elmarasztalta, de nem zárta ki az orvosi kamarából az etikai bizottság azt a nőgyógyászt, aki előre kért pénzt műtétekért, néha gyógyíthatatlan betegeitől is. Az orvost a bíróság korábban felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. A Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezetének elnöke tűrhetetlennek nevezte az etikai bizottság döntését. A Magyar Orvosi Kamara elnöke nem nyilatkozott az ügyben.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való