KERESÉS search-close

eszközkezelő

9 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "eszközkezelő"

Mi lett a devizahiteleseknek épített ócsai házakkal?

2013-ban, amikor elképesztő mennyiségű devizahiteles volt bajban, a kormány segítségként felépített Ócsára egy lakóparknak is nevezett telepet. Azoknak, akik elvesztették az otthonukat, és nem volt hová menniük. Azóta eltelt 6 év, megnéztük, mi lett az itt élőkkel. Kiderült az is, hogy már nem az eszközkezelő, hanem az ócsai önkormányzat válogat azok között, akik itt szeretnének élni.

Jól járhatnak a bedőlt hitelesek

Az általunk megkérdezett elemzők szerint jól járhatnak azok a bedőlt hitelesek, akik az Eszközkezelőtől bérlik korábbi saját ingatlanukat. 7 millióért juthatnának a ma már 40 milliót érő otthonukhoz - így számol a Bankmonitor, miután újabb részletek derültek ki a kedvezményes visszavásárlásról. Nem piaci értéken kellene megvenniük egykori lakásukat, hanem a korábbi vételáron, amennyit az állam fizetett a bankoknak. Ebből kapnának 15-35 százalék engedményt - ha egy összegben rendezik az adásvételt. A tervezet szerint viszont 5 évig nem adhatnák el az ingatlant.

Többen fordulnak az eszközkezelőhöz

Háromszor annyian akarnak szerződést kötni a Nemzeti Eszközkezelővel, mint egy hónappal ezelőtt. Sokan azért adnák el és bérelnék vissza az államtól otthonukat, mert lecsúsztak a családi csődvédelemről a vártnál szigorúbb szabályok miatt - a Banki Hitel Károsultjainak Egyesülete szerint. Az Eszközkezelőnél viszont azt mondják, azért nagy az érdeklődés, mert a feltételeken könnyített a kormány. Magyarországon jelenleg több százezer embert fenyeget végrehajtás a 90 napon túli tartozás miatt.

Tető nélküli házban él a család

Több mint egy hónapja él tető nélkül egy berhidai négygyermekes család. Házuk, ami a Nemzeti Eszközkezelő Zrt-é, októberben kigyulladt. A leégett tetőt maguk kezdték megjavítani, de a társaság leállítatta a munkálatokat, mondván ez az ő dolguk. Így azóta is félkész a tető, ezért beáznak.

Zűrök lehetnek az eszközkezelős lakások körül

Egy lakáshitelest megmentett az állam, de a társasház közben tönkremegy. Hiba a rendszerben?

Jövőre indulhat csak az eszközkezelő

2012. január, ekkor állhat fel a kormány tervei szerint a Nemzeti Eszközkezelő.

MSZP: Becsapja a devizahiteleseket a kormány

Török Zsolt szerint a kormány intézkedéscsomagja a nehéz helyzetbe került devizahitelesek felén nem segít.

Formálódik a hiteles mentőöv


szerző:
2011.02.23. 11:14
Formálódik a hiteles mentőöv

Már a részletekről tárgyal a Bankszövetség és a kormány a Nemzeti Eszközkezelő Társaság ügyében.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való