KERESÉS search-close

eső

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "eső"

A zivatarok után érkezik a jobb idő

Még vasárnap este is sok helyen volt eső országszerte, hétfőre viszont megnyugodott az idő, sőt az előrejelzések szerint napról-napra egyre melegebb lesz. A hétvégén igazi strandidő várható országszerte, visszatér a kánikula. A balatoni strandoknál is újra sokan mártóztak meg a lehűlt vízben.

Óriási eső az amerikai fővárosban, a Fehér Ház is elázott

Elképesztő mennyiségű eső zúdult az amerikai fővárosra hétfőn. A következmények is elképesztőek voltak. Washingtonban rengeteg utca szó szerint folyóvá változott. Metróállomások áztak be, sőt még a Fehér Ház, az elnöki hivatal egy része is átázott. Sokan az autójukban rekedtek, nagy területen volt áramszünet, de senki nem sérült meg.

 

 

VILLÁMÁRVÍZ: Vízesés a washingtoni metróban

Rengeteg eső zúdult Washingtonra hétfő este. A heves széllökésekkel érkező vihar tetemes mennyiségű csapadékot szállított. Az áradás nemcsak az amerikai fővárost, hanem a környező településeket is sújtotta.

Lakhatatlanná vált házak, tönkrement sajtüzem

Még mindig folyik a károk felszámolása a hétvégi zivatarok után szerte az országban. A villámárvíz csak Borsodban tizenhárom települést érintett. Heves, Szabolcs és Baranya megyében összesen több milliárdos kárt okozott. Cserépfaluban egy családi sajtüzemet tett teljesen tönkre.

Özönvíz Kátolyon


szerző:
2019.06.23. 16:46
Villámárvíz okozott károkat Miskolcon

A Bükkből lezúduló víz pénteken délután kertekbe, garázsokba tört be. A tűzoltók több utcát átmenetileg lezártak, mert annyi hordalékot hozott az áradat.

LAKATOS MÁRK NYARALÁSA: Az autó, amit bérelt beázott és el sem indult

Sokszor irigykedhetünk a hírességek luxusnyaralásain, ahol mindig, minden tökéletes - legalábbis a képeken… Lakatos Márknak Kubába volt a szokásosnál kissé rögösebb az útja, ami egy New Yorkból induló repülőgéppel kezdődött.
A sztárok félresikerült nyaralásáról készült riportot ide kattintva nézheted meg.

Folytatódik a napok óta tartó zivataros időjárás

Tíz centis víz Hajdúböszörmény belvárosában. Árvíz a barlangban a Mecsekben. Vihar tépett le a gólyafészket Szabolcsban, két fióka is elpusztult. Napok óta tart a zivataros időjárás és az előrejelzések szerint a hétvégén is hasonló idő várható. Szombat estére komoly zivatarokra lehet készülni. 

FOLYTATÓDIK: A hétvégén is zivatarokra számíthatunk

Napok óta tart a zivataros időjárás, az előrejelzések szerint a hétvégén is hasonló idő várható. Szombat este komoly zivatarokra lehet készülni.

Autók akadtak el, házakba tört be a víz az esőzések miatt

Néhány óra alatt egy havi csapadék zúdult le az ország több pontján szerdadélután. A Heves megyei Nagyvisnyón az utcákat öntötte el a villámárvíz. Még csütörtökön is a károk helyreállításán dolgoztak. A víz több házba betört, garázsokat és pincéket öntött el. Szolnokon egy vasúti aluljáróban több kocsi elakadt. Az autókat szinte ellepte a víz.

VILLÁMÁRVÍZ: Felázott parketta, leszakadt csillár és térdig érő víz

Néhány óra alatt egyhavi csapadék zúdult le az ország több pontján szerda délután. Nagyvisnyón az utcákat öntötte el a villámárvíz. A víz több házba betört, garázsokat és pincéket öntött el.

Jégesővel zúdult a vihar a Balatonra

Másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat több megyére. Fonyódnál van, ahol térdig ér a víz, a síneket is elárasztotta. A Heves megyei Nagyvisnyóra özönvízszerű eső zúdult, valóságos sárlavina alakult ki, van ahol az utcára sem lehet kimenni.

Mintha a világvége érkezett volna el Münchenbe

Ha viharról van szó, azt gondolnánk, már mindent láttunk az elmúlt hetekben, de a bajor fővárosban olyan brutális vihar tombolt, amit még nézni is ijesztő, nemhogy átélni. Az esővíz úgy zúdult alá, mint a háborgó tenger, a szél elérte a 120 km/órás sebességet is, emellett diónyi, néhol tojás nagyságú jégdarabok is hulltak.

Özönvízszerű eső zúdult Nyíregyházára

A csatornák nem bírták a sok csapadékot, volt ahol az autók is alig tudtak közlekedni Nyíregyházán. A meteorológus szerint a mediterrán ciklonoknak köszönhető a hirtelen érkező, rengeteg csapadék. A jövő héten viszont szárazság és kánikula várható.

LÁTVÁNYOS: így mosott el több települést az özönvíz

Villámárvíz mosta el Ajka, Várpalota és több Somogy megyei település egy részét csütörtökön. Az intenzív zivatarok miatt a 65-ös út is sártengerré változott, az autósok csak lépésben tudtak haladni.

Félhavi eső esett le Szegeden

Félhavi eső esett le reggel Szegeden, vízben álltak az utcák, a záportározó is kiöntött. A keleten kipattant zivatarlánc kora délelőtt érte el az ország nyugati részét. A híradónknak nyilatkozó meteorológus szerint a hétvégétől nyáriasra fordul az idő.

NÉZŐI: Így hömpölygött a víz Várpalotán

Hatalmas vihar csapott le Várpalotára, rövid időn belül annyi eső esett, hogy a csatornák nem tudták elvezetni a vizet. Az autósok 20 centis vízben gázoltak, a kerítéseken pedig csak úgy zubogott ki az eső.

A megáradt patakban csónakáztak

Kisgyerekeknek készült gumicsónakkal és felfújható medencében ülve ereszkedtek le fiatalok az Eger patakon. Az erről készült felvételt elsőként az egriügyek.hu adta közre. Az elmúlt napokban lehullott rengeteg eső miatt megduzzadt a patak vize, ez csábíthatta kalandra a fiatalokat. Úgy tudjuk, a víz nem volt túl mély, az alkalmi hajósok nem voltak veszélyben.

Tornádót filmeztek Debrecennél

Tornádót vettek videóra Debrecen felett, idén először tapasztaltak forgószelet. Közben szinte az egész országra özönvíz zúdult. Rengeteg út folyóvá változott Pécstől Miskolcig. Egy Borsod megyei településen villámárvíz volt, több pince és udvar még most is víz alatt van. Sérültekről nem tudni, de az anyagi kár sok helyen jelentős.

Elárasztotta az esővíz az utakat Miskolcon

Patakká változott több út is Miskolcon a csütörtök délutáni felhőszakadás miatt. A csatornák nem bírták elnyelni a rengeteg vizet, tűzoltók szivattyúk segítségével tették újra járhatóvá az elöntött szakaszokat. Hasonló helyzet volt Nyíregyházán és Mátészalkán is.

A gorillák sem rajonganak az esőért

Furcsa és egyben vicces látványt nyújtanak a tető alatt gubbasztó gorillák a dél-karolinai állatkertben. Az érdekes, hogy a főemlősök pontosan úgy viselkednek az esőben, mint az emberek, de még arckifejezésük is hasonló. Nem véletlen, hogy a vicces videót két hét alatt közel tízmillióan látták már.

Fákat csavart ki a viharos szél a Dunántúlon

Fákat csavart ki a viharos szél a Dunántúlon. Volt ahol balesetet is okozott a rossz időjárás. A Zala megyei Surd közelében az útra dőlt egy fa. Egy arra járó autós még ki tudta kerülni, de emiatt nekiütközött egy másik kocsinak. Nagykanizsán autóra dőlt egy fa. Több helyen a vasúti közlekedés is akadozott az időjárás miatt.

Nagyon kell a csapadék, és jön is

Nyugaton ősz, keleten nyár, kettészakadt az ország időjárása. 15 fok különbség volt a legalacsonyabb és legmagasabb hőmérséklet között. A következő napokban pedig sok eső várható, főleg a Dunántúlon. A gazdák ennek örülnek, mert a jó terméshez még bőven szükség van csapadékra.

Délen kora nyár, északon ősz

Szegeden póló és rövidnadrág, Miskolcon esernyő és meleg dzseki kellett - több mint 10 fokos különbség volt ma az ország északi és déli felének időjárása között. Tegnap még a borsodi megyeszékhelyen is nyárias idő volt, ott egy nap alatt majdnem 10 fokkal lett hidegebb. A szakorvos szerint, az ilyen nagy hőingadozás nagyon megviseli főként az idősek és betegek szervezetét.

Szeszélyes időjárásra lehet majd számítani

Szeszélyes időjárásra lehet számítani a jövő héten az egész országban. Frontok jönnek-mennek. A hét másodikfelében lesz, ahol majdnem 30 fokot is mérhetünk. Ez az időjárás sokak szervezetét próbára teszi, főleg az idősekre és a gyerekekre kell jobban odafigyelni.

 

Van, ahol egy nap alatt 10 fokot csökkent a hőmérséklet

Viharos széllel erős lehűlés érkezett az országba. Van, ahol egy nap alatt 10 fokot csökkent a hőmérséklet. Szombaton, több helyen mindössze plusz 1-2 fok lesz a maximum hőmérséklet a meteorológus szerint. A hirtelen időjárás változás az általunk kérdezett szakértő szerint növeli a koraszülés és a szívinfarktus esélyét.

Nem lesz fehér karácsony, legfeljebb eső eshet majd!

Idén sem lesz fehér a karácsony, ha valami esik, az eső lesz, ezt mondja a meteorológus. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint Magyarországon kifejezetten ritka a fehér karácsony. Pedig az általunk megkérdezettek nehezen tudják elképzelni a karácsonyt hó nélkül.

Ilyen idő lesz a hétvégén (október 27-28)

A hőmérséklet tovább emelkedik, vasárnap előfordulhat 25 fok körüli csúcsérték!

Ilyen idő lesz a hétvégén (október 20-21)

A hétvégén összességében jobb idő szombaton várható, lesznek azért felhők, pár órás napsütés lesz a jellemző, kicsit több esetleg a Dunántúl nyugati részén, de szombaton még nem nagyon fog esni. Viszont vasárnapra egy hidegfront érkezik, elég sokat csökken a hőmérséklet, megerősödik a szél is, és főként keleten eső, zápor is előfordul.

Nóri: „Én nagyon sok mindent bírok, de ez már egy picit sok volt...”

Az Agila reggele "totális katasztrófa" volt, ugyanis egész éjjel szakadt az eső, és minden ruhájuk elázott. A legrosszabbul Nóri viselte a körülményeket, aki sírva félrevonult a többiektől.

Vezetékeket szakított le, fákat döntött ki a szélvihar országszerte

A Balatonnál 80 kilométeres szelet mértek hajnalban. Hidegfront vetett véget a későnyári időjárásnak. Az előrejelzés szerint hétfőn még nagyobb vihar lehet, a jövő hét közepén pedig helyenként akár talajmenti fagyra is lehet számítani.

Rozina bőrig ázott a Fehér Vacsorán

A titokzatos eseményt elmosta ugyan az eső, de Rozináék nem adták fel: az egész társaság beszáguldott a Nemzeti Galériába, hogy ott fejezzék be a vacsorát a műkincsek között.

Extrém csapadékos időjárással indult az ősz

Térdig gázoltak a vízben az emberek Keszthelyen délelőtt. Annyi eső esett néhány óra alatt a városban, mint máskor egy hónap alatt. Extrém csapadékos időjárással indult az ősz több helyen az országban.

Nehéz volt eljutni az iskolákba

Hatalmas dugóval indult az iskolaév első napja Budapesten. Bár a fővárosban több helyen is befejezték a felújításokat, a még folyó munkák, az eső és az iskolakezdés miatt kora reggel így is sok helyen beállt a város. Még napok kellenek ahhoz, hogy az emberek hozzászokjanak az őszi forgalomhoz.

Autók akadtak el, fák dőltek ki

Hatalmas felhőszakadás csapott le szombaton este az ország nyugati és középső részére. Volt, ahol kétszer annyi eső esett, mint amennyi máskor egész szeptemberben szokott. A helyenként 100 kilométeres szél tetőket bontott meg, több családi házba is villám csapott. Sok helyen dió nagyságú jégeső kísérte a felhőszakadást, a közlekedésben is fennakadásokat okozott a vihar. A tűzoltóknak a legtöbb dolguk Pest megyében és a fővárosban volt.

Elárasztott utcában horgászott

Vicces fotókkal próbálják felhívni a figyelmet egy miskolci utca lakói arra, hogy eső után szinte tóvá változik a környék.

FELHŐSZAKADÁS: Hatamas vihar csapott le Nagykanizsára

Nagykanizsán pillanatok alatt annyi csapadék hullott ma délután, ami elöntötte az egész várost. A felvételeket Sári Gábor nézőnk készítette.

Pusztított az eső a Dunántúlon

Több helyen is hatalmas felhőszakadás vetett véget a kánikulának péntek este. Németbányán villámárvíz volt. A településen át folyó patak kilépett a medréből és a víz mindent elárasztott. Egy idős nőt a tűzoltóknak kellett kimenteni a házából. Söjtörön az utcákat sár öntötte el.

PUSZTÍTÓ ÁRVÍZEK: Hőség után esők, aztán áradás

A francia hatóságok több mint 400 tűzoltót és rendőrt vezényeltek a térségbe. Négy helikopter segítségével elkezdték kimenekíteni a kempingekben rekedt nyaralókat. Az egyikből 119 gyermeket kellett evakuálni. Néhány óra alatt 1600 embert helyeztek biztonságba. Egy német férfinak nyoma veszett. A lakókocsijába húzódott, de a járművet elvitte a víz.

Sár és sziklaeső tört fel a magasba

Sár és sziklák repültek a levegőbe egy svájci faluban.

Országszerte pusztított a hatalmas vihar!

Hatalmas pusztítás Szegeden! Tövestől csavart ki fákat a szél, egy idős férfit pedig úgy mentettek ki a kocsijából, amire egy nagyobb faág zuhant. Úgynevezett légzuhatag alakult ki. Az ország nyugati részén pedig özönvízszerű eső esett. Volt, ahol a víz az autók tengelyéig ért.

A vihar miatt félbeszakadt a triatlon világkupa döntője

A vihar miatt félbeszakadt a tiszaújvárosi triatlon világkupa döntője vasárnap. A viharos szél és a jégeső tönkretette a pályát és veszélyeztette a sportolók biztonságát, így a versenybíróság úgy döntött, a kerékpározás vége előtt nem sokkal félbeszakítják a viadalt. Ilyenre korábban még nem volt példa a verseny húsz éves történetében. Máshol is lecsapott a zivatar vasárnap. Gyöngyösön például szilvamag nagyságú jég esett.

Négy áldozata van a román ítéletidőnek

Már legalább négy halálos áldozata van az Erdélyben és Románia más területén tomboló ítéletidőnek. Már napok óta szakad az eső. Házak százai állnak vízben, utak, vasútvonalak járhatatlanok. Az eső már nem esik, de jó darabig eltarthat, amíg normalizálódik a helyzet.

Egy nap alatt egy hónapnyi eső

Az egész ország felett leszakadt az ég, több helyen egy nap alatt leesett egy hónapnyi csapadék. Ahol elállt az eső, ott sokszor sártenger maradt. Ma éjjel még eshet, de hétvégétől egyre kevesebb felhőszakadásra kell számítani, az igaz nyár azonban csak jövő hét második felében tér vissza.

Egy napig esett az eső a Volt-on

Csaknem egy napig esett folyamatosan az eső a Volt fesztiválon, ez legjobban a kempingezőket zavarta. Egy koncert sem maradt el, sokan a fedett színpadoknál kerestek menedéket, hogy el ne ázzanak. Csütörtökön teltházra számítanak Sopronban, több mint 45 ezer embert várnak a fesztiválra.

Ha nagy az eső, gyalogolniuk kell

Mintha egy folyó áradt volna meg, annyi eső esett a Veszprém megyei Ajka közelében lévő parkerdőben. Az erdős területen több család is él, akik még ma is csak gyalog tudták megközelíteni otthonukat.

A fél várost elmosta az eső

Egész városrészek úsztak el Győrben. Házakba és intézményekbe tört be a víz tegnap este. Alig egy óra alatt több mint 50 milliméter eső zúdult a városra.

Fizetni kéne az esővíz után

Közműdíjat vetne ki az esővízre a kiskunhalasi önkormányzat, sőt, bevezetnék az esővíz-bírságot is. Ezt azokra szabnák ki, akiknek a telkéről az eső kifolyik az utcára. A város fideszes polgármestere szerint ugyanis azért áll esőzések után a víz a város utcáin, mert sokan a járdára vezetik ki a csapadékot.

 

Ez volt az évszázad árvize!

Öt évvel ezelőtt a Fókuszban döbbenetes riportot láthattak a nézők, ugyanis a Belgrád rakpartra rá sem lehetett ismerni, és Szentendrén a sétáló utca - turisták helyett - homokzsákokkal volt tele.

Vihar: autókra dőlt a fa


szerző:
2018.06.03. 18:03
Vihar: autókra dőlt a fa

Fákat és villanyoszlopokat döntenek ki az újabb és újabb viharok szerte az országban. Mezőkövesden annyi eső esett, hogy a házak pincéit szivattyúzni kellett. Tegnap este a legtöbb gondot Budapesten okozta a hirtelen jött felhőszakadás. Csepelen az erős szél gyökerestől tépett ki egy fát, ami egy parkoló autóra zuhant.

Fát döntött az útra az erős szél

Viharos idő tombolt többfelé. Felhőszakadás volt délután Salgótarjánban, a város mellett a 22-es útra egy fát döntött a szél. Debrecenre pedig több, mint félhavi eső esett néhány óra alatt. Budapesten tegnap délután a tűzoltók segítségére is szükség volt, mert az Opera előtt autóra zuhant egy hatalmas faág. Hirtelen jött záporok, zivatarok a következő napokban is lehetnek.

Leadkép:Index

 

Mindent elöntött az áradás


szerző:
2018.05.25. 18:00
Mindent elöntött az áradás

Tornádó Tolna megyében, sártenger Pécs környékén - egy óra alatt egyhavi eső zúdult az ország jó részére. Pécsen egy sétálóutcát öntött el teljesen a hirtelen lezúduló esővíz. A Pest megyei Dabason olyan vihar kerekedett, hogy letépte egy családi ház melléképületének tetejét. Ott jégeső is esett. A nyári zivatarhullám még nem ért véget - az RTL meteorológusa szerint továbbra is bárhol eleredhet az eső.

Minden nap sárga figyelmeztetés!

Villám csapott egy házba Jákon, lángra kapott a tető egy hirtelen támadt zivatarban délután. Az ország nyugati felébe már megérkezett a lehűlés és vele együtt több helyen esett is. A meteorológiai szolgálat péntekig minden napra sárga figyelmeztetést adott ki.

Sárlavina és villámárvíz a heves zivatarok után

A Zala megyei Gelseszigetre a szántóföldekről zúdult a sár miután órákon át szakadt az eső. Somogy megyében, Nagyatádon kerteket öntött el a villámárvíz, mert nem bírták a csatornák a rengeteg csapadékot. Baranya megyében, Szigetváron is állt a víz az utcákon egy felhőszakadás után. Nézőink több felvételt is készítettek az eseményekről.

 

VILLÁMÁRVÍZ: Lapátolni kellett a sarat

A Zala megyei Gelseszigetre a szántóföldekről zúdult a sár miután órákon át szakadt az eső. Somogy megyében, Nagyatádon kerteket öntött el a villámárvíz, mert nem bírták a csatornák a rengeteg csapadékot. Baranya megyében, Szigetváron is állt a víz az utcákon egy felhőszakadás után.

Villámárvizet okozott az eső

Elakadt autók, túlterhelt csatornák, térdig vízben járó emberek. Sopronban villámárvizet okozott a hirtelen lehullott nagy mennyiségű csapadék. A Baranya megyei Lánycsókon pedig alig egy óra alatt annyi eső esett le, ami máskor több hónap alatt szokott. A sáros áradat több utcát is elöntött.

Tízezrek vannak közvetlen veszélyben Kínában

Tízezrek vannak közvetlen veszélyben a napok óta tartó heves esőzések miatt Kína déli részén. Elképesztő felvételek készültek drámai eseményekről. Több helyen csónakokkal kellett kimenteni házukból a bajbajutottakat, és több tucatnyi házat sodortak el sárlavinák. Az előrejelzések szerint újabb esők jönnek.

Szaharai port hozott az eső


szerző:
2018.04.16. 18:15
Szaharai port hozott az eső

Sáros autókra, homoktól koszos ablakokra ébredhettek hétfőn országszerte. Sáros eső hullott ugyanis az éjszaka, ami mindent bepiszkított. A meteorológusok szerint a Szaharából érkezett a poros-homokos légtömeg, amit a csapadék kimosott. Szerdáig még újra lehet sáreső.

Daráló: Mit (ne) viseljünk esős időben?

Úgy tűnik, hogy időn nincsen tavasz eső és hó nélkül! Holdampf Linda segített abban, hogy mit szabad és mit nem viselnünk szélsőséges időjárás esetén.

Hó, ónos eső, szél, kemény fagy

Itt a hó. 20 centinél is vastagabb lehet a hótakaró az északkeleti megyékben, és többfelé ónos esőre, hófúvásra is számítani lehet. A következő napokban kemény fagyok várhatók, lesz ahol éjszakánként mínusz tíz foknál is hidegebb idő várható. Ez pedig a kertekben már most is kárt okozhat.

 

Hó, havaseső, fennakadás országszerte

Fennakadás az M6- os autópályán, és több baleset a csúszós utakon. Ezt okozta a téli idő. Míg az ország egyik részén inkább havaseső nehezítette a közlekedők dolgát, a Mátrában többcentis hó hullott.

 

Pumped Gabo: ˝F***om a lovagiasságba!˝

A lányok kitúrták Gabót a riportszobából, amit a srác nem tudott tolerálni. Mikike próbálta jobb belátásra bírni a tábortűz mellett méltatlankodó számkivetettet.

Fókusz 2017-12-06


szerző:
2017.12.06. 17:20
Kígyózó sorok a Parlament előtt

A rossz idő ellenére is sokan választották az ingyenes családi programokat Budapesten. A szakadó esőben volt, aki 40 percet állt sorba, hogy bejuthasson a Parlamentbe. De tele volt a Nemzeti Múzeum is, ahol ma nem kellett belépőt fizetni.

Megemlékezések maradhatnak el a zord időjárás miatt

Két megyére és a fővárosra is a legmagasabb fokú, piros riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat a várható eső miatt.  A rendezvények biztonságáért felelős operatív törzs reggel 7 órakor dönt arról, hogy megtartják-e az állami ünnepségeket. A Kossuth térre tervezett ellenzéki tüntetést az esőre hivatkozva viszont már lefújták a szervezők.

Anitának szakadó esőben a szabad ég alatt kellett aludnia...

Éjszaka összedőlt Anita menedéke, és hiába kérte meg a többieket, hogy hadd feküdjön be melléjük, ők inkább hagyták, hogy a szakadó esőben aludjon a lány.

Józan Laci szomorú az eső miatt

Egész héten esős, borongós az időjárás. Józan Laci is szomorúan vette tudomásul az esőt, mikor dolgozni indult.

Az eső keresztülhúzta a szigetlakók számításait

Az óriási esőzésre sem az Ibonban, sem a Buwayában nem számítottak... A pirosak a tüzet próbálták meg életben tartani, hogy meg tudják főzni az aznapi élelmüket, a sárgák pedig a menedéküket igyekeztek megmenteni a beázástól.

Sárlavina miatt volt káosz az úton

Közlekedési káosz: sárlavina zúdult az útra Tatabánya és Tarján között. A szerdai nagy mennyiségű eső kimosta a domboldalt, az árkok is megteltek és pillanatok alatt elöntötte az utat a sáros esővíz. A hömpölygő áradattól az autósok mozdulni sem tudtak, megbénult a forgalom. A legtöbben visszafordultak. Az egyik győri parkolóházat is elöntötte a víz, döbbenetes látvány fogadta az embereket: vízesésként ömlött a víz a lépcsőkről.

Országszerte pusztított a vihar

A vihar a legnagyobb károkat a Bakonyban és Egerben okozta. Sárlavina söpört végig Bakonypéterden, kémények, és sírok rongálódtak az orkán erejű szélben. Eger belvárosát pedig bokáig érő özönvíz lepte el.

IDŐJÁRÁS: Óriási vihar tombolt hétfő este több megyében

Komoly károkat okozott a hétfő esti vihar országszerte. Több helyen az erős szél fákat csavart ki és autókat rongált meg. Máshol a jég pusztított, vagy a hirtelen lezúduló esővel küzdöttek.

Hihetetlen: egy havi csapadék hullott le!

Három évvel ezelőtt, ezen a napon egy csodálatos felvételt láthattak a Fókusz nézői. Egy lélegzetelállítóan szép felhőképződményt filmeztek le Budapest felett, melyen jól látszott, milyen szépen formálódik. Később ebből alakult ki az a vihar, mely elmosott mindent.

A fővárost is elérte az ítéletidő

Nem állt meg a Balatonnál a hétfői zivatarcella. A fővárost is elérte az ítéletidő, bár jelentősen mérséklődött a vihar ereje. Nézőink a villámok mellett különleges fényjelenséget is rögzítettek a vihar alatt. Országszerte 200 helyre riasztották a tűzoltókat, a legtöbb kár az erős szél miatt volt. Véber István meteorológus szerint egy úgynevezett légzuhatag miatt volt a Balatonnál orkán erejű a szél.

Óriási vihar csapott le az ország több pontján

Villámlás, rengeteg eső, mennydörgés. Óriási vihar csapott le hétfőn késő este Budapestre és az ország több pontjára is. Az idei nyár legerősebb vihara pusztított a Balatonnál is. Öten megsérültek, amikor fák dőltek kempingezőkre a tegnap esti szélviharban Siófokon.

Özönvíz tombol Berlintől Kínáig

Emberemlékezet óta nem látott viharok söpörtek végig városokon, országokon, világszerte. Kína középső részén egész városokat is ki kellett üríteni. Az orosz fővárosra a helyiek megfogalmazása szerint végítéletszerű vihar sújtott le. Berlin nagy része szintén víz alá került, a német fővárosra több mint száz éve nem hullott ennyi eső.

Sártenger és szivárvány a VOLT-on

Mindkettőből kijutott a fesztiválozóknak a VOLT-on. Többször is végigsöpört egy-egy zivatar a bulin, emiatt sokan estek vagy csúsztak el a sárban. Az egészségügyi sátorban több mint 400 embert láttak el: a legtöbb bulizó boka vagy lábsérülést szenvedett.

A Balatonnál is tombolt a vihar

Heves zivatar csapott le a Balaton északi partján is kedden: szinte árvíz volt az utcákon. Badacsony és Ábrahámhegy környékén több helyen is sár árasztotta el a 71-es főutat. Ábrahámhegyen még ma is takarították az utcákat és az árkokat. Felhőszakadás volt Nagykanizsa közelében is. Nézőink több felvételt is küldtek a viharról.

Özönvíz után sárlavina

Vízáradat és sárlavina - ítéletidő pusztított kedden kora este Egerben. A közeli dombokról rengeteg sarat mosott le a belvárosba a hirtelen jött zivatar. Nyíregyházára is lecsapott a vihar, több helyen autókra dőlő fák miatt is riasztották a tűzoltókat.

Hömpölygő víz, majd sárlavina


szerző:
2017.06.07. 14:52
Hömpölygő víz, majd sárlavina

Ítéletidő pusztított kedden kora este Egerben. A belvárosban térdig érő víz hömpölygött. Miskolcon a máskor néhány centi mély Szinva patak áradt meg, az egyik belvárosi teret el is öntötte. Nyíregyházára is lecsapott a vihar, ott is víz borította az utcákat. Badacsonyban is hasonlóan ömlött az eső, majd a víz és a sár.

TÉRDIG ÉRT: Szakadt az eső, folyt a víz

Fél óra leforgása alatt annyi eső esett Badacsony környékén, hogy több helyen bokáig ért a víz, máshol térdig a sár.

FELHŐSZAKADÁS: Eger elesett


szerző:
2017.06.06. 18:40
 FELHŐSZAKADÁS: Eger elesett

Több helyen is leszakadt az ég délután, a Balaton és Eger környékén is záporok, zivatarok voltak. Egerből kaptuk ezeket a felvételeket: több utcában is fél méteres vízben kellett gázolniuk a gyalogosoknak, a nagy mennyiségű víz járdákat szakított fel és a csatornák nem nyelték, hanem szinte ontották magukból a vizet.

Elárasztotta a víz a fővárost

Elakadt autók, vízen ringatózó buszok, beázott plázák, csuromvizes gyalogosok, katasztrófafilmbe illő jelenetek. Rövid idő alatt majdnem egyhavi csapadék zúdult Budapestre tegnap kora este. Az eső sok kárt okozott. Egy szépségszalonban például a plafonról ömlött a víz órákon át, a helyiséget teljesen fel kell újítani. Több elakadt kocsit csak ma sikerült kimenteniük a tűzoltóknak.

Fókusz 2017-05-24


szerző:
2017.05.24. 17:25
Így nézett ki az ország a vihar után

Hatalmas özönvíz öntötte el kedden késő délután Budapestet, de több felé volt hatalmas eső az országban, sok helyen jégeső is esett. A fővárosban több busz és villamos útvonalát módosítani kellett, mert volt ahol térdig állt a víz.

HIRTELEN: Így zuhogott


szerző:
2017.05.08. 11:58
HIRTELEN: Így zuhogott

Szabó Máté nézőnk küldött videót arról, hogy a hirtelen jött eső miatt alig lehetett látni az utat Sárosd és Hantos között tegnap. A zivatar után viszont - mint írja - hamarosan ismét kisütött a nap.

Önnél milyen idő volt szerdán?


szerző:
2017.05.03. 20:52
Önnél milyen idő volt szerdán?

Tornádó tombolt Tolnában, jég esett a Pilisben, hatalmas eső zúdult az ország nagy részére. Ha önnél is lecsapott az ítéletidő és megörökítette, töltse fel az RTL.hu oldalára! Fotóit, videóit visszanézheti az RTL Hírek oldalán vagy a Híradóban, köszönjük!

Éjjel is védték a gátakat Baranyában!

Pontosan két éve ezelőtt láthattuk az RTL Híradóban azt az összefogást, mely mindenkinek példát mutathatott. Volt, aki a gáton dolgozott, közben a falu másik végében majdnem az ő házát is elöntötte a víz. Baranya több pontján is éjszakába nyúlóan dolgoztak a gátakon, hogy nehogy elöntse a falut a víz.

Vége a vénasszonyok nyarának

Még fürdeni is lehetett a Balatonban, olyan meleg volt október első napján. Ezzel azonban vége a vénasszonyok nyarának. Már vasárnap megváltozik az idő, sőt a jövő héten lesz, amikor még napközben is mindössze 10 fokra számíthatunk, hajnalban pedig akár fagy is előfordulhat. Így aztán a szolgáltatók már a fűtésre készülnek.

Szabó Zsófinak még sohasem ment ennyire nehezen a teregetés

Teregetni öröm, főleg ha van az embernek segítsége. Azonban az eső és a csúszós talaj néha meg tudja nehezíteni a ruhák kiakasztását. Nézd meg, hogyan teljesített Szabó Zsófi és Kis Zsolti!

Valkó Eszternek még sohasem ment ennyire nehezen a teregetés

Teregetni öröm, főleg ha van az embernek segítsége. Azonban az eső és a csúszós talaj néha meg tudja nehezíteni a ruhák kiakasztását. Nézd meg, hogyan teljesített Valkó Eszti és Radócz Peti!

SZAKADÓ ESŐ - Dunán innen - Dunán túl

Több nézőnktől is kaptunk felvételeket a hétfői viharról. Kolos Péter Dunaújvárosban, Kenderessy Szabó Gábor és Udvarhelyi Zsolt Szegeden örökítette meg a viharos időjárást.

Vízözön és pusztítás – Ez vár ránk?!

Két évvel ezelőtt igen nehéz helyzetben volt az ország, ugyanis rettenetes árvíz pusztított szinte mindenhol. A Fókusz stábja körbejárta a nehéz helyzetben lévő településeket. A változásban lévő éghajlat első jeleit már akkor a saját bőrünkön tapasztalhattuk, ugyanis egyre kaotikusabb a helyzet, ami az időjárásunkat illeti az utóbbi időszakban.

Negyven centis víz állt az úton – VIDEÓ!

Az ősz ugyanolyan bolondos tud lenni, mint mondjuk egy április, legalábbis időjárás szempontjából. Két évvel ezelőtt egy felhőszakadás hatalmas károkat okozott. Kiderült elzárt a külvilágtól az áradó Principális-csatorna egy települést Zalában, a zsigárdmajori gyerekek nem tudtak iskolába menni reggel. A döbbenetes felvételekért kattints a képre!

Özönvíz zúdult Budapestre


szerző:
2016.08.22. 19:20
Özönvíz zúdult Budapestre

Az utcákat elöntötte a víz, és sok autós ragadt az összegyűlt pocsolyákban. Már sokadszorra ugyanabban a városrészben volt a baj, miért nem tűnik el az eső a csatornákban? Mit lehetne tenni ilyenkor?

Igazi őszi nap volt a mai


szerző:
2016.08.22. 18:00
Igazi őszi nap volt a mai

Özönvíz több helyen a fővárosban. Kőbányán autókat kellett menteni, mert a csatornák annyira megteltek, hogy járhatatlanná vált a Maglódi út. A Kékestető ködbe borult, és szinte mindenhol őszi idő volt ma. A legtöbb helyen a havi átlagcsapadék felénél is több esett, de a meteorológus azt ígéri, hétvégére ismét visszatér a nyár.

ESŐ UTÁN: Így néz ki a Maglódi út

Mintha tó lenne a közepén, úgy néz ki a Maglódi út Budapesten. A hirtelen nagy mennyiségű eső miatt lett egyre nagyobb a víz az úton, délelőtt már az autók sem tudtak átmenni rajta. A csatornák sem bírják el a nagy mennyiségű csapadékot, még azokból is bugyog fel  a víz.

Falvakat öntött el a sár és az eső

Özönvíz és sár pusztított péntek délután több baranyai és zalai faluban. Győr belvárosában pedig 30 centis vízben gázoltak az emberek. Egy hidegfront okozott heves zivatarokat a Dunántúlon. Volt, ahol két óra alatt több heti eső esett. Vasárnaptól újabb viharok jöhetnek.

Milyen idő várható ezen a napon?

Egy évvel ezelőtt megint nem volt kegyes hozzánk az időjárás, ugyanis a 20-ai délelőtti programokat csúnyán elmosta a vihar. Kiderült, a fővárosban kevesen merészkedtek ki az esőbe, csak később, délután gyűlt össze a tömeg a Várkert Bazár előtt, ahol először lehetett megkóstolni az Ország Tortáját, és Magyarország Cukormentes tortáját. Majdnem 30 ezer szelet fogyott. Aznap bárki bemehetett Parlamentbe, volt, aki két órát várt, hogy bejusson.

Ilyet még nem láttunk! A buszban hömpölygött a víz!

Úgy tűnik, nincs olyan nyarunk, ami eső- és viharmentes lenne. Tavaly nyáron, pont egy évvel ezelőtt hatalmas özönvíz árasztotta fővárosunkat. Az elképesztő állapotokról készült videót az egyik járókelő küldte be a Híradó stábjának.

SZIGET: Esőkabátban buliztak a fesztiválozók

Pont, amikor a Nagyszínpados koncertek kezdődtek, akkor csapott le a vihar a fesztiválra. Rövid idő alatt sártenger alakult ki és erős szél is fújt. Egyetlen fellépést sem kellett lefújni, csak néhány szabadtéri koncertet tettek át az egyik fedett sátorba. A bulizók többségét nem zavarta a vihar, esőkabátban buliztak. 

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való