KERESÉS search-close

engedély

74 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "engedély"

 Engedéllyel égette le a nádast

Több hektárnyi nádas égett le a Tolna megyei Alsóhetény melletti halastavaknál. A nádat a tavak üzemeltetője gyújtotta meg. A dombóvári polgármester szerint komoly természetkárosítás történt, a tó üzemeltetője viszont azt mondja, éppen a nádas megújítása miatt volt szükség az égetésre. A tűz végül az engedélyezettnél nagyobb területen pusztított, ezért a tűzoltóknak kellett eloltaniuk.

Megsemmisítette a bíróság az Új Nemzeti Galéria építési engedélyét is

A Néprajzi Múzeum után az Új Nemzeti Galéria építési engedélyét is megsemmisítette a bíróság. A két múzeum része a 250 milliárd forintos összköltségvetésű Liget-projektnek. Az indok mindkét esetben ugyanaz: az építési engedélyt kiadó kormányhivatal nem engedte meg egy civil városvédő egyesületnek, hogy megnézzék az új múzeumi épületek terveit.

A Kétfarkú Kutya Párt nem kapott engedélyt a tüntetésre

Nem kapott engedélyt a rendőrségtől a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, hogy tüntetést és aláírásgyűjtést tartson szombaton Cegléden. A hatóság arra hivatkozik, hogy nem illetékes az ügyben, azaz nem hozzájuk kell bejelenteni a rendezvényt, a párt viszont állítja, máshol nem lehet. Fellebbeztek a döntés ellen, ha a bíróság szombatig nem dönt, elhalasztják az akciót.

A Metallica is bírta a magyar diákok feldolgozását

Egy éve számolt be arról a Híradó, hogy maga a legendás rockzenekar adott engedélyt egy gyöngyösi gimnázium zenekarának arra, hogy saját feldolgozásukat feltölthessék a legnagyobb videómegosztó oldalra.

Nehezebb tüntetést szervezni

Ezentúl tilos tüntetni a politikusok háza előtt, már a két fős tüntetéskehez is engedély kell. Két nappal azelőtt értesíteni kell a rendőrséget, hogy egyáltalán közzé tesz valaki például egy tüntetésre felhívást a Facebookon. Tegnap lépett életbe az új gyülekezési törvény.

Magyar szál a finn botrányban

A magyar kötvényprogramban kaphatott letelepedési engedélyt az az orosz üzletember, akinek ingatlanjait a hétvégén több száz finn rendőr és katona kutatta át – erről a  444.hu írt. A razzia idejére lezárták a légteret és a tengert is, több embert letartóztattak. Nem ez az első eset, hogy befolyásos oroszokról derül ki: a magyar letelepedési kötvényeken keresztül szerezhettek a szabad utazáshoz szükséges uniós vízumot.

Kütyü vagy nem kütyü?


szerző:
2018.06.28. 16:45
Kütyü vagy nem kütyü?

Bizony előfordul néha, hogy a telefon vagy a táblagép nyomkodása közben elakadunk és a család legfiatalabb tagja segít ki minket a bajból. Vajon jól tesszük, ha a kütyük közelébe engedjük őket?

Telkek szakítják meg az új utat

Félkészen maradt út Pilisvörösváron. Egy fél kilométeres szakaszt nem tudnak befejezni a Pest megyei településen két telektulajdonos miatt. Pedig úgy tudjuk, korábban csak úgy kaptak építési engedélyt, hogy aláírták, ha elkezdik építeni az utat, vissza kell adniuk a földterületet.

 

Az egyik kocsi a tetején, a másik összetört motorházzal állt az úton

Táblák tiltják, mégis traktorokkal van tele a 4-es főút Debrecennél. Szinte tízpercenként látni az úton mezőgazdasági gépet. A traktoroknak engedély kell ahhoz, hogy felhajthassanak egy főútra, ha nincs papírjuk, a helyszíni bírság 50 ezer forint is lehet. Az autósok szerint viszont rengeteg balesetveszélyes helyzetet okoznak a mezőgazdasági gépek. Szombaton Tolnában egy sérültje lett egy kocsi és egy kombájn ütközésének.

Visszaadnák a kicsalt pénzt

Úgy tűnik, hogy hamarosan visszakapja hét millió forintját az a német nyugdíjas, akit állítása szerint egy álminiszter és társai vertek át néhány hónapja. Az amatőr régésznek azt ígérték, hogy pénzért cserébe minisztériumi engedélyeket szereznek neki fémdetektoros kincskutatáshoz. Még egy állítólagos miniszternek is bemutatták, és egy olyan épületbe is elvitték, amelynek ajtajára Belügyminisztérium és Földművelésügyi Hivatal feliratú táblákat csavaroztak. A csalók nemrég ügyvédi letétbe helyezték a pénzt.

CEU-ügy: Még nincs megegyezés

Bő egy hónap múlva visszavonhatja a CEU működési engedélyét az oktatási hivatal. A Soros György által alapított egyetem sorsa továbbra is bizonytalan: a kormány még mindig tárgyal New York állammal egy olyan megállapodásról, amely alapján az intézmény Budapesten maradhat. Bár az egyetemet is nehéz helyzetbe hozó törvényről még az Alkotmánybíróságnak is véleményt kell mondania, a testület jövő heti napirendjén még nem szerepel az ügy.

Bezáratták, mégis kinyithatott

Illegálisan nyithatott ki az a vásárosdombói kisbolt, amit még idén áprilisban záratott be a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal – ezt állítják a helyiek. A razziáról Híradónk is beszámolt. A bolt termékein egérürülék állt, a csokitojások pedig már két éve lejártak. A NÉBIH szerint nem adtak engedélyt az újranyitásra, a vásárosdombóiak szerint viszont ezzel nem törődik a tulaj. Ha újabb razzia lesz nála, újra milliós bírságot kaphat.

 

Csak így viheti külföldre gyermekét a szülő!

Akkor kell igazán figyeln a jogi procedúrákra, ha csak az egyik szülő utazik a gyermekekkel, a másik pedig itthon marad. Ha hosszabb időre indulunk, fontos, hogy a másik szülő beleegyezésével történjen az utazás. Amennyiben ő nem járul hozzá, a gyámhatóság segítségét is kérhetjük. Balogh Tamás, jogi szakreferens volt Peller Anna és Lukács Miki vendége a témában.

Ford megúszta büntetés nélkül

Harrison Fordnak nem  kell pénzt fizetnie, és a repülési engedélyét sem vonják be, erről tegnap döntött a Szövetségi Repülésügyi Bizottság. A 74 amerikai színész februárban okozott majdnem balesetet kisgépével, mikor tévedésből a repülőtér egy összekötő-útján landolt a le-és felszállópálya helyett. Épp csak egy kevéssel került el egy utasszállítót.

Átadták, majd lezárták a kilátót

Bezárták a néhány hónapja átadott, 40 millió forintból épült tihanyi kilátót. Egy helyi civil szervezet szerint a fokozottan védett területen nem lehetett volna környezetvédelmi hatástanulmány nélkül belefogni az építkezésbe, ezért megtámadták a használatbavételi engedélyt. A szervezet szerint a kilátóval járó turistaforgalom egyébként is túl nagy terhet jelent a környezetnek, ezért végső céljuk az, hogy lebontsák az építményt.

Senkinek sem kell a mosómedve

Négy hónapja nem találják egy mosómedve gazdáját Pécsen. Az állat egy fa tetején ült, amikor észrevették az ott lakók. A helyi állatkert szakemberei kábító lövedékkel altatták el, majd menhelyre került. Azóta egy másik mosómedvével van közös kifutóban. A helyi állatvédők szerint a gazdája valószínűleg azért nem jelentkezik, mert engedély nélkül tarthatta az állatot.

A villákra sem kell engedély

A 300 négyzetméter feletti ingatlanoknál is eltörölné az építési engedély kötelezettséget a kormány. Szerintük azért nincs értelme a külön engedélyeztetésnek, mert az építkezéseknél egyébként is be kell tartani a településeken érvényes szabályokat. Az LMP-nél úgy látják: a változás csak a nagy luxusingatlanok építtetőit segíti, akiknek így nem kell meggyőzni se a szomszédokat, se az önkormányzatot, mielőtt villát építenek.

A rízs okozhatta a megbetegedést

A nem megfelelő hőmérsékleten készített, vagy tárolt rizs okozhatott tömeges megbetegedést a déli határt őrző rendőrök között január elején. Több mint százhúszan lettek rosszul. A Magyar Nemzet szerint a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal vizsgálata azt is kiderítette, hogy gond volt az egyik orosházi szendvicskészítő üzem engedélyével is.
 

30 pisztolyt tartott engedély nélkül

30 pisztolyt és több ezer lőszert találtak a rendőrök csütörtökön egy gyöngyöshalászi férfi házában. A gyanúsított testvére Híradónknak azt mondta, hogy bátyja évek óta szenvedélyesen gyűjtötte a fegyvereket, de hibázott, mert nem volt rájuk engedélye, és a pisztolyok egy része nem is volt hatástalanítva. A férfit őrizetbe vették. Azt egyelőre vizsgálják, hogy honnan szerezte a pisztolyokat és lőszereket.

A rendőrség engedélyezte a kék villogót

Kék villogóval felszerelt autót vezetett Pécs polgármestere. Páva Zsolt szolgálati autóján használta a megkülönböztető jelzést. Csakhogy a kékfény használatát szigorúan szabályozzák, önkormányzat ilyet nem igényelhet. Sőt megkülönböztető jelzéssel közlekedő kocsit is csak az vezethet, akinek van erre engedélye. Az önkormányzat szerint egyedi, különleges esetről van szó, a kék villogó használatát pedig a rendőrség engedélyezte.

Húszéves volt a pilóta

Egy húsz év körüli fiatal vezette a pénteken lezuhant kisrepülőt. Úgy tudjuk: tavaly szerezte meg az engedélyét. A Gödöllő mellett történt balesetben ketten szörnyethaltak. Egyelőre nem tudni mi okozhatta a szerencsétlenséget. A Magyar Repülő Szövetség elnöke a Híradónak azt mondta: hasonló baleset hirtelen manőver miatt történhet.

A Batman v Superman csak Nolan engedélyével kapott zöld utat

Az új szuperhős mozi beindítása előtt a rendező, Zack Snyder kikérte Christopher Nolan véleményét és egyben áldását is, hogy komolyan dolgozhasson a filmen. Nolan szerencsére szabad utat engedett az utódlásnak.

Csak bíró adhat engedélyt a megfigyelésre

Csak bírói engedéllyel hallgathat le és figyelhet meg embereket a Terrorelhárítási Központ - így döntött a Strasbourgi Emberi Jogi Bíróság. A 2011-ben alapított TEK-nek eddig elég volt egy miniszteri engedély mindehhez, az Eötvös Károly Intézet ezért a strasbourgi bírósághoz fordult. A testület kedden úgy döntött: ez jogsértő és 4000 euróra bünteti a magyar államot. Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezető-helyettese azt mondta: ha kell, változtatnak a szabályokon. A kormány egyelőre annyit közölt, hogy vizsgálják a döntést.

Már nem akar piac lenni a CBA


szerző:
2015.07.10. 18:40
Már nem akar piac lenni a CBA

Visszaadta piacnyitási engedélyét a balatonfenyvesi CBA. Kedden a gazdaságszabályozási államtitkár kezdeményezett ellenük hatósági vizsgálatot, miután egyetlen málna árusra hivatkozva vasárnap is nyitva tartottak. Glattfelder Béla azt mondta, győzött az igazság, mert a Somogy Megyei Kormányhivatal pénteken megsemmisítette az engedélyt, és precedenst teremtő határozatot hozott. A kormányhivatal viszont arról tájékoztatta híradónkat, hogy le sem folytatták az eljárást, miután a boltos saját maga mondott le a piac üzemletetésről.

Újra kinyithat a Flippermúzeum


szerző:
2015.07.03. 18:39
Újra kinyithat a Flippermúzeum

A bíróság szerint ugyanis a flipperek nem minden esetben minősülnek játékautomatának, vagyis nem feltétlenül vonatkozik rájuk az a törvény, amely szerint játékgépek már csak kaszinókban működhetnek. A múzeum azért zárt be, mert az adóhatóság félmillió forintra büntette és arra kötelezte őket, hogy a gépekre 10 milliós engedélyt váltsanak ki. Az alapító bíróságra ment. A NAV-nak most egyesével kell megvizsgálnia a gépeket, hogy melyikre vonatkozik a törvény és melyikre nem.

Egyetlen, állami gázszolgáltató maradt

Valamennyi lakossági gázfogyasztó a Nemzeti Közműszolgáltató ügyfele lesz, várhatóan egy éven belül. A Tigáz, utolsóként a gázszolgáltatók közül hétfőn jelentette be, hogy visszaadja az engedélyét. A fogyasztóknak semmit nem kell tenniük, csak annyit vesznek észre, hogy az állami cégtől kapják majd a gázszámlát.

Sétára nem, csak buszra kaptak engedélyt

Nem békeséta, csupán békebuszozás lett egy női aktivistákból álló nemzetközi csoport menetéből a két Korea között. Ezt engedték meg nekik, pedig át akartak gyalogolni a két országrészt elválasztó fegyvermentes övezeten, jelezve, hogy jószándékkal és megértéssel végre megköthetné a két Korea a 62 éve hiányzó békeszerződést.

Disznókábítót használt fegyvernek

Családi vita után egy állatok elkábítására használt eszközzel lőtte fejbe anyósát, majd saját magát pénteken egy férfi Pécsen. A nő túlélte, a férfi ma reggel meghalt a kórházban. Az eszköz nem minősül fegyvernek, a használatához nem kell engedély, könnyen beszerezhető.

Utazás a szocializmusba


szerző:
2014.05.23. 19:23
Utazás a szocializmusba

Szervezetten utaztatták a fiatalokat a Jugó tengerpartra, NDK-s csoportokat a Balatonhoz. 16 óra buszozás és bőrkabát Isztambulból – ezek voltak a szocialista ifjúság nyaralási emlékei.

Pénztárgép-mizéria: kívülről bohózat, belülről tragédia

Visszavont gépek, módosuló határidők, már eddig százezreket buktak a kereskedők.

Házon kívül 14-02-05


szerző:
2014.02.05. 23:50
Házon kívül 14-02-05

Házon kívül: Kicsoda Balogh István, és mi a titka, hogy évről évre az ő szervezete gyűjti össze a legtöbb 1 százalékos felajánlást? Aztán: Kereskedők, akik kikészültek a pénztárgép-mizériától. És: A budai villa és a nem fizető albérlő. Mit tehet az özvegyen maradt háromgyerekes anya, hogy bejusson a házába, és megkapja a neki járó pénzt?

Palack nélkül a legmagasabb csúcsokra tör

Klein Dávid hegymászó, filozófus és a maradék idejében, könyvkiadással foglalkozik. Jótékonykodása sem hétköznapi, jurtát épít, hogy a segítségre szorulók otthont találjanak benne. Őt bárki megtalálhatja, bárki tábort verhet a kertjében, a csavargó, a vándor, a zsonglőr.

Meghalt az orvosi Nobel-díj egyik díjazottja

Nem vonja vissza a Nobel-bizottság az orvosi Nobel-díjat Ralph Steinmanntól.

Bontásra készül a Zöld Pardon


szerző:
2011.10.01. 18:20
Bontásra készül a Zöld Pardon

A Tankcsapda koncertjével péntek este elbúcsúzott a rajongóktól a 13 éven keresztül üzemelt Zöld Pardon szórakozóhely.

A polgármester és felesége az uzsorás?

Őrizetbe vette a rendőrség a gadnai polgármestert és feleségét. A gyanú szerint élelmiszereket adtak el többszörös áron.

Kígyókat találtak a vámosok egy kocsiban

Két királypitont akart Magyarországra becsempészni egy ukrán férfi, akit Záhonynál tartóztattak fel a NAV pénzügyőrei.

Van engedélye a ZP-nek


szerző:
2011.09.03. 16:11
Van engedélye a ZP-nek

A Zöld Pardon a legutóbbi jogszabály-módosításnak megfelelően 2011. június óta rendelkezik a zenés-táncos rendezvénytartási engedéllyel is.

Már látszanak a metrókocsik az alagút végén?

Elküldte a 2-es metróra szánt szerelvények végleges típusengedély-kérelmét az Alstom.

Véletlenül lőtte fejbe magát puskával?

Túl van az életveszélyen az a 40 éves asszony, aki hétfőn Dombrádon - eddig tisztázatlan körülmények között - fejbe lőtte magát.

A kiscsillag nagy lehetősége


szerző:
2011.07.28. 19:35
A kiscsillag nagy lehetősége

A Csillag Születik győztese S. Nagy Istvánt kereste fel. Máté Péter mindkettőjük életében jelentős szerepet játszott. Az ország legtermékenyebb szövegíró-legendája nemcsak egy nagylelkű felajánlást tett, de még közös éneklésbe is kezdett a fiatal tehetséggel.

Nem tölthetik meg zeneszóval az utcát

Szerdától akár 20 ezer forintos bírságra is számíthatnak az utcazenészek Budapesten.

Kiirtották az erdőt a Balaton mentén

Tarvágás miatt háborognak a vonyarcvashegyiek.

Tarlós István a Zöld Pardon védelmére kelt

Tarlós István nem ért egyet az újbudai önkormányzattal, ő megmentené az egyik legnépszerűbb szabadtéri szórakozóhelyet.

Kamionokkal terhelték a Móra hidat

32 darab, egyenként 40 tonnás teherautó segítségével vizsgálják, hogy az M43-as autópályahíd a teher alatt mennyire mozdul meg.

Kína hajlandó fogadni Bob Dylant


szerző:
2011.03.12. 16:11
Kína hajlandó fogadni Bob Dylant

A politikai töltetű és háborúellenes dalairól ismert rocklegenda most kapott először engedélyt, hogy Kínában koncertezzen.

Teljes káosz a taxipiacon


szerző:
2011.03.11. 08:47
Teljes káosz a taxipiacon

A taxiengedély legfeljebb öt évre szólna, és megújításához a taxisoknak fizetős tanfolyamokra és vizsgákra kellene járniuk.

Lőttek a zöldségesmaffiának?


szerző:
2011.02.21. 08:22
Lőttek a zöldségesmaffiának?

Hamarosan hozzálátnak a szakemberek az árakat drágító és zsebből üzletelő zöldségesmaffia felszámolásához.

Letiltották a melegfelvonulást


szerző:
2011.02.14. 17:48

Növekvő szigor az éjszakában


szerző:
2011.02.03. 17:52
Növekvő szigor az éjszakában

Szigorítja a szórakozóhelyek és a rendezvények engedélyeinek kiadását a kormány, és a büntetéseket is felemelik.

Drogosan támadt a rendőrökre?


szerző:
2011.01.30. 18:25
Drogosan támadt a rendőrökre?

Lökdöste a körzeti megbízottat, később pedig megbukott a drogteszten az egyik hajdúdorogi szórakozóhely tulajdonosa.

7 évre kapott engedélyt a MAL


szerző:
2011.01.22. 14:26
7 évre kapott engedélyt a MAL

A zagytározók résfalainak felülvizsgálatát, illetve fél év próbaüzemben való működést írtak elő.

DISZKÓTRAGÉDIA: Bezárják a „kiskapukat”

A kormány munkacsoportot hozott létre azért, hogy megszűnjenek azok a jogi „kiskapuk”, amelyek a szombati diszkótragédiához vezettek.

Gondban a gázszolgáltató


szerző:
2010.12.22. 19:53
Gondban a gázszolgáltató

Folyamatos a fogyasztók biztonságos gázellátása - közölte szerdán a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium azokra a sajtóhírekre reagálva, melyek szerint csődbe mehet az EMFESZ.

Jövő héten már mehet Boszniába Jolie

Angelina Jolie november 17-étől kezdi el Bosznia-Hercegovinában forgatni első rendezését.

Nem árulhatja hot-dogjait a belvárosban

A csőd fenyegeti azt a debreceni kereskedőt, aki csak egy városszéli lakótelepen kap engedélyt hot-dog árusításra.

Jogerős az Alstom elutasítása


szerző:
2010.10.18. 19:59
Jogerős az Alstom elutasítása

Továbbra sem kapja meg a típusengedélyt az Alstom az általa legyártott metrókocsikra.

Emberkísérlet gyanúja


szerző:
2010.09.13. 18:39
Emberkísérlet gyanúja

Gyógyszert, koffeint és egy ismeretlen hatású anyagot is tartalmaznak a lefoglalt potencianövelők.

Káosz az építkezések körül Felsőzsolcán

A határidő hétfőn lejár, ám eddig csak 18 jogerős építési engedélyt adtak ki, pedig az árvíz közel kétszáz épületet tett lakhatatlanná.

Árvíz: bírósághoz fordul a szakállamtitkár

Illés Zoltán szerint csalárd és szakmaiatlan módon adtak ki építési engedélyeket Felsőzsolcán.

Építési engedély elárasztott területre

Június 9-én, vagyis az árvízi időszakban is adtak ki építési engedélyt víz alá került területre.

Papír nélkül gyógyítanak


szerző:
2010.06.23. 17:12
Papír nélkül gyógyítanak

Önhibáján kívül dolgozik engedély nélkül 35 ezer orvos, fogorvos és gyógyszerész.

Vigyázzunk a bányatavakkal!


szerző:
2010.06.18. 19:38
Vigyázzunk a bányatavakkal!

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a balesetek elkerülése érdekében a bányatavak veszélyeire hívja fel a figyelmet.

Ál-pilótát fogtak el Hollandiában

Összesen 10 ezer órát repült hamis engedéllyel különböző, brit, olasz és belga légitársaságok szolgálatában.

Készülnek a sportrendezvények biztosítására

A fővárosi rendőrök különböző sportlétesítmények biztonságát ellenőrizték.

Lefegyverezi a jogszabály a vagyonőröket

Stratégiai épületek, pénzintézetek válnak sebezhetővé a hibás törvény miatt.

Bezárják a „hiányos” kórházi osztályokat

2011-től nem működhetnek ideiglenes engedéllyel. A kórházaknak júniusig van idejük felkészülni.

Gyilkos fegyverek nyomában


szerző:
2009.12.16. 20:22
Gyilkos fegyverek nyomában

Bozótvágók, extrém pengék, szamurájkard - bárki megveheti őket!

Fél éve volt engedélye a lövöldözőnek

Egy csehszlovák gyártmányú, 9 mm-es pisztolya volt, amit sportlövészetre használt.

Védett területen épül az út


szerző:
2009.11.08. 17:32
Védett területen épül az út

Hegyet bontanának és völgyet töltenének ott, ahol elvileg szigorú építési tilalom van.

Csak szülői engedéllyel olthatnak

A szülőknek az őszi szünet végéig kell eldönteniük, hogy kérik-e az oltást.

Csőre töltött puska az autóban


szerző:
2009.10.22. 11:09
Kiszűrnék a bliccelő teherautósokat

A kamionosok több mint fele engedély nélkül hajt be a fővárosi védett területekre.

Indulhat a tömeges oltás az USA-ban

Októberben elkezdődhet a tömeges oltás, jelentette be az USA egészségügyi minisztere.

Hamis jogsikkal üzletelt


szerző:
2009.06.25. 15:35
Hamis jogsikkal üzletelt

Az okiratokat 5 és 60 ezer forint közötti összegért készítette el a hamisító.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való