KERESÉS search-close

emelés

53 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "emelés"

Kell-e emelni a nyugdíjkorhatáron?

A következő 80 évben drámai lesz a népességfogyás Magyarországon az Európai Unió statisztikai hivatalának legfrissebb jelentése szerint. Ráadásul elöregszik a társadalom, ami a szakemberek szerint a nyugdíjrendszer fenntarthatósága miatt is aggasztó. A Pénzcentrum arról írt, hogy 72 évre kellene emelni a nyugdíjkorhatárt a következő évtizedekben ahhoz, hogy ne mondjon teljesen csődöt a rendszer.

Kevesellnék a 30%-os emelést

Még nem döntöttek a tanárok jövő évi béremeléséről - így reagált a szaktárca a Magyar Nemzet értesülésére. A kormányközeli lap úgy tudja, 30 százalékkal nőhet a pedagógusok bére jövőre. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete örülne, ha valóban így lenne, de szerintük ennél lényegesen nagyobb emelést ígértek nekik korábban.

Havi 200 ezer forinttal emelkednek a miniszteri fizetések

Az eddigi havi bruttó 1,8 millió forint helyett majdnem 2 milliót kapnak márciustól. Gulyás Gergely szerint mindezt egy törvénymódosítás teszi automatikussá, amely a havi bruttó átlagkeresethez köti a miniszteri fizetéseket. A miniszer szerint „együtt sírunk, együtt nevetünk”.

Drágulást hozhat a minimálbér-emelés

Hiába csökkenhet a munkaadói járulék, a Híradónknak nyilatkozó vállalkozók mégis áremelésre készülnek. A Portfólió kiszámolta, 1 millió 1 százezer dolgozót érint Magyarországon az idei 8%-os kötelező bérfejlesztés, minden negyedik munkavállalót. Békés megyében foglalkoztatják arányaiban a legtöbb minimálbérest, kétszer annyit, mint Budapesten.

3500 forinttal emelkedik az átlagnyugdíj

3500 forinttal, több mint havi 133 ezer forintra nő az átlagnyugdíj januártól a kormány szerint. Ezt Híradónk megkeresésére közölték. Egy hete 2,7%-os emelést hirdetett ki a Közlönyben, pedig ennél a jegybank is magasabb inflációval számol. A Nyugdíjasok Országos Képviselete már a válság miatt felfüggesztett korrekciós szabályok visszaállítását kéri a miniszterelnöktől, hogy a növekvő munkabérekhez is igazítsák a nyugdíjakat.

Nagy a bizonytalanság az otthonápolási díjak emelése körül

Nagy a bizonytalanság az otthonápolási díjak emelése körül, az nem vonatkozik ugyanis majd mindenkire. Csütörtökön született döntés arról, hogy azok a szülők, akik gyereküket otthon ápolják, bruttó 100 ezer forintot kaphatnak jövőre. Ebből 90 ezer forintot vehetnek kézhez. Az 50 ezer érintett családból azonban erre csak 17 ezren lesznek jogosultak. Azok, akik például férjüket, feleségüket, vagy szüleiket ápolják, mindössze 15 százalékos emelésre számíthatnak.

150 ezer lehet a minimálbér

150 ezer forintra emelkedhet a minimálbér, és 202 ezer forintra a garantált bérminimum a Világgazdaság információi szerint. Ez kevesebb, mint 10 százalékos emelés lenne. A szakszervezetek szerint viszont kétszámjegyű emelés kell ahhoz, hogy a régióban ne Magyarországon legyen a legalacsonyabb a minimálbér. 

Árat emelnek a fuvarozók


szerző:
2018.09.11. 18:36
Árat emelnek a fuvarozók

15-20%-os azonnali fuvardíj-emelést jelentettek be a szállítói érdekképviseletek. Azt mondják, főleg a munkaerőhiány, a megugrott bérköltségek miatt kényszerülnek drágításra, különben szerintük áruhiány lépne fel és szolgáltatások is akadoznának az országban.

Megkapták az első emelt fizetést

Megkapták az országgyűlési képviselők az első megemelt fizetésüket. A legjobban Kövér László házelnök keres, havi bruttó 2,5 millió forintot. A képviselők negyede pedig több, mint másfél milliót.

Vita a minimálbér-emelésről

Legfeljebb 5-10 százalékkal tudják emelni a minimálbért és a garantált bérminimumot január elsejével a munkaadók - ezt a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára árulta el az RTL Híradónak. Erre is csak akkor lesz lehetőségük, ha csökken a béreket terhelő járulék Dávid Ferenc szerint.

5 milliós miniszteri fizetések

Havonta csaknem 4 millió forinttal többet vihet haza két miniszter, Bártfai-Mager Andrea és Süli János. Tegnap derült ki, hogy fizetésük 1 millió 100 ezer forintról 5 millióra emelkedik. Orbán Viktor néhány hete még hazugságnak nevezte az ötmillió forintos miniszteri fizetésekről szóló hírt, most mégis személyesen emelte fel az állami vagyonért és a paksi bővítésért felelős tárcavezető bérét.

Kisebb lehet a minimálbér-emelés

Nem várható akkora minimálbér-emelés jövőre, mint az elmúlt 2 évben - ez következik a költségvetés tervezetéből a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége szerint. Az Országgyűlés szerdán kezdte tárgyalni a jövő évi büdzsét, amelyben az átlagkereset bruttó 8 egész 8 tized százalékos növekedésével számol a kormány.

Csak a lehetőségét teremtik meg az akár 5 milliós fizetésnek

Csak lehetőséget teremt a kormány arra, hogy több millió forintra emelhessék a miniszterek fizetését. Ezt válaszolta a Miniszterelnökséget vezető miniszter az RTL Híradónak. Tegnap írta meg az Index, hogy egy törvényjavaslat alapján egy miniszter akár havi 5 millió forintos fizetést is kaphatna.

Azonnali általános közszolgálati béremelést kérnek

Katasztrofális helyzetben van a közszolgálat a szakszervezetek szerint. Az alacsony bérek miatt 10 százalék fölötti a munkaerőhiány, ezért az érdekképviseletek azonnali általános közszolgálati béremelést kérnek a kormánytól. A kormány egyelőre nem reagált a szakszervezetek kérésére.

9%-os béremeléssel számolnak

További majdnem 9%-os átlagbér-emelkedéssel tervez a kormány. Még nem nyújtották be a jövő évi költségvetést, de a főbb számok kiderültek a Költségvetési Tanács jelentéséből. Az átlagnyugíj várhatóan havi 3 ezer 500 forinttal nő majd 2019-ben, miután 2,7%-os inflációval számol a kormány.

Háromszor értesítették az 5 forintos emelésről

Havi öt forinttal emelték meg a nyugdíját egy pécsi nyugdíjasnak. Bár az emelés minimális volt, az erről szóló értesítést nem aprózták el: postai úton, tértivevényes levélben értesítették róla, három héten belül háromszor.

40 ezren várhatnak a pénzükre

Fejenként akár 8-10 ezer forinttal tartozhat az állam 40 ezer nyugdíjasnak. Olyanoknak, akik tavalyelőtt dolgoztak a nyugdíj mellett, és még most, több mint negyedévvel a törvényes határidő lejárta után sem számolták ki nekik, mekkora nyugdíjemelésre jogosultak a munkájuk után. A kormány arra hivatkozik, hogy most először kellett az adóbevallások alapján dolgozniuk, és ezért csak később tudtak hozzáfogni a feladathoz.

Ajándékot kapnak a nyugdíjasok

Ajándékot kapnak a nyugdíjasok Hódmezővásárhelyen. A képviselőtestület úgy döntött, 10 ezer forintos Erzsébet utalványt kapnak az idősek még az időközi polgármester választás előtt, vagyis két héten belül.

Rétvári a béremelésről beszélt

A béremelés miatt az orvosok jobban megbecsülik a munkát a sürgősségin és más területeken - így reagált Rétvári Bence parlamenti államtitkár az RTL Híradónak, miután a Honvéd Kórház sürgősségi osztályán történt halálesetekről kérdeztük.

Aki csak tud, árat emel

Drágulnak a termékek és a szolgáltatások, különben a kisvállalkozók nem tudják kigazdálkodni az újabb kötelező minimálbéremelést - a GKI Gazdaságkutató szerint. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége úgy számol, sokan végleg becsukják majd a boltot, vagy pedig szabálytalankodni fognak.

 

Nem mindenki kap 12%-os emelést

A beígért 12 százalékos fizetésemelés ellenére 576 egészségügyi szakdolgozó bére csak néhány száz forinttal emelkedik, és 10 ezren vannak, akik a 12 százaléknál kisebb béremelést kapnak.

Plusz pénzt kapnak, de keveslik

Egyszeri három millió forint plusz pénzt kapnak az állami feladatokat ellátó fogorvosi praxisok - jelentette be az egészségügyi államtitkár. A pénzt bármire költhetik, és még idén megkapják, de csak az alapellátást végzők, a szakellátók nem.

 

Anyagi segítséget is várnának

Az egyik legnehezebb munka, mégis alig kapnak hozzá segítséget - ezt mondták a gyermeküket egyedül nevelő szülők azon a rendezvényen, ahol megnyitották az Egyszülős Központ szolgáltatásait. A félmilliárdos állami támogatásból épülő központ ugyan egyelőre még csak virtuálisan elérhető, de máris jogi, pszichológiai segítséget kérhetnek azok a szülők, akik nem boldogulnak egyedül. Bár anyagi segítséget is várnának, a minisztérium államtitkára szerint a családi pótlék emelésében nem gondolkodnak - inkább máshogy segítenek.

Lázár: Még nem dőlt el


szerző:
2017.03.30. 18:41
Lázár: Még nem dőlt el

Még nem dőlt el Lázár János szerint, hogy hosszú távon is 9 százalékos lesz-e a reklámadó egységes kulcsa. A miniszter szerint annak ellenére meg kell várni az adótörvények elfogadását, hogy a kormány törvényjavaslatban kezdeményezte, hogy az eddigi 5 egész 3 tized százalékról 9 százalékra emelkedjen a árbevétel alapján számított adó mértéke. 100 milliós bevétel alatt továbbra sem kellene fizetni. A Reklámszövetség attól tart, az adóemelés miatt vállalkozások mehetnek tönkre.

Nem kaptak magasabb fizetést

Hiába várt az alkalmazottak egy része az első nagyobb fizetésre, ugyanannyit vitt haza, mint eddig. Néhol a cafetériát vonták meg a dolgozóktól - törvényesen. Máshol pedig súlyos szabálytalanságokról számolnak be szakszervezetek, többeket más munkakörbe soroltak át papíron, mint amiben továbbra is dolgoznak, hogy ne kelljen többet fizetni nekik. A munkaerőpiaci államtitkár rendkívüli munkaügyi ellenőrzéseket ígér.

3%-kal nő a közmunkás alapbér

3%-kal emelik jövőre a közmunkás alapbért, és 5%-kal a képzett közmunkások garantált bérét - ezt a nemzetgazdasági miniszter közölte Híradónkkal. Varga Mihály megerősítette, a kormány ösztönzésnek szánja a minimálbérekénél lényegesen kisebb mértékű emelést, hogy az emberek átmeneti megoldásnak tekintsék a közfoglalkoztatást, és minél hamarabb munkát találjanak. A Közmunkások Szakszervezete viszont azt mondja, a többség hiába akar, nem tud visszamenni dolgozni. Szerintük megalázóan alacsony a bejelentett emelés.

Élelemre váltható az utalvány

Az öregségi, az özvegyi, és a rokkant nyugdíjasok is kapnak a miniszterelnök által karácsonyi gesztusnak szánt Erzsébet-utalványból - mind a 2 millió 700 ezer jogosult. A kormány elfogadta Orbán Viktor javaslatát. Rogán Antal miniszter Híradónkkal azt közölte, hideg vagy meleg élelmet vásárolhatnak majd a nettó 10 ezer forint értékű utalványból, amelynek ezerforintos címletekben, legkésőbb december 31-ig kell megérkeznie. A kormány az 1, 6 százalékos jövő évi nyugdíjemelést is elfogadta. Az MSZP szerint többet és készpénzben kellene odaadni a nyugdíjasoknak. 

Gina nem bírja energiával a Somával közös próbákat?

Tovább folytatódnak a cirkuszi próbák; Soma és Gina újabb gyakorlatokat próbálnak elsajátítani, több kevesebb sikerrel...

Emelik a paralimpikonok jutalmát?

Változhat a riói paralimpikonok jutalmazása – mondta az RTL Híradónak Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár. A jelenlegi szabályozás szerint az érmet szerző parasportolók fele annyi pénzt kapnak, mint ép társaik. Vagyis aranyért nekik csak 17 és fél millió forint jár. A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége ezt méltánytalannak tartja, és egyenlő jutalmazást kér.

Az államtitkár szerint nem ígértek béremelést

Korábban több államtitkár is tényként állította a sajtónak, hogy 270 ezer forintra emelik januártól a szakorvosi minimálbért. Ehhez képest az RTL Híradó kérdésére most a jelenlegi egészségügyi államtitkár azt mondta, ők ilyet nem mondtak. Ónodi-Szűcs Zoltán szerint ez csak egy félreértés. Egyébként nem csak az orvosok nem kaptak fizetésemelést, az ápolók sem, pedig nekik is ígértek.

Hoppon maradtak: béremelést vártak, de csalódniuk kellett

Átlagosan 30 százalékos emelés a fegyveres és rendvédelmi dolgozóknak. Több év alatt 50 százalékos emelés a pedagógusoknak. És emelés az egészségügyi és szociális dolgozóknak is. Szép és komoly ígéret a kormánytól több százezer embernek. Akik nyilván alig várták, hogy megkapják az első magasabb fizetésüket. De sokan nagyot csalódtak. Mert volt olyan, akinek nemhogy nőtt volna, hanem még csökkent is a bér. És volt olyan is, aki mondjuk csak 800 forinttal kapott többet. De vajon hogy lehet ez? Hová lettek az eredeti ígéretek?

„Nem lehet megúszni a nyugdíjkorhatár emelését”

Nem lehet megúszni a nyugdíjkorhatár emelését - ezt mondta a Napi Gazdaságnak a statisztikai hivatal Népességtudományi Kutatóintézetének igazgatója. Spéder Zsolt szerint erre azért lesz szükség, mert 2060-ra már kevesebb, mint 8 millió magyar lesz, és a 65 év felettiek két és félszer többen lesznek, mint a 14 éven aluliak. A kormány szerint elég, hogy 2022-ig 65 évre emelik a nyugdíjkorhatárt, további emelést nem terveznek. A szocialisták azt mondják, több munkahely kellene, csak így lehet megakadályozni a nyugdíjak csökkenését.

Kígyózó sorok: hosszabbít a Telenor

Meghosszabítja a határidőt a Telenor, minimum egy héttel. Ezt kedden jelentették be, miután már hétfő óta elérhetetlen a cég telefonos ügyfélszolgálata és hatalmas sorok kígyóznak az irodák előtt. A cég ugyanis július elsejétől árat emel. De csak annak, aki nem jelzi, hogy nem szeretne többet fizetni. Erre kötelezte ugyanis a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság a szolgáltatókat.

Ha kéri, nem drágul a telefonja


szerző:
2015.06.27. 18:40
Ha kéri, nem drágul a telefonja

Aki nem akarja, annak nem emelik az árakat a Telenornál és a Telekomnál július elsejétől. Ezt azonban jelezni kell a szolgáltató felé, egyébként automatikusan emelnek. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság kötelezte erre az eljárásra a szolgáltatókat. A Telekomnál az értesítés után 15 napja van az ügyfeleknek, a Telenornál viszont keddig kell kérni az eredeti tarifák megtartását.

75 százalékkal emelték a lakbért

Átlagosan 75 százalékkal emelte a szociális lakásokban élők bérleti díját a miskolci önkormányzat. A város gazdasági okokra hivatkozik, és arra, hogy szerintük a miskolci bérleti díjak alacsonyabbak, mint máshol. A Demokratikus Koalíció szerint a város Fideszes vezetése nem hajlandó figyelembe venni, mennyire szegények az ott lakók.

Drasztikus bérletdíj emelés Miskolcon

Átlagosan 75 százalékkal emelte a szociális lakásokban élők bérleti díját a miskolci önkormányzat. A város gazdasági okokra hivatkozik, és arra, hogy szerintük a miskolci bérleti díjak alacsonyabbak, mint máshol. A Demokratikus Koalíció szerint a város Fideszes vezetése nem hajlandó figyelembe venni, mennyire szegények az ott lakók.

Emelkednek a felsőoktatási felvételi ponthatárok

Jövőre 20 ponttal több kell a bejutáshoz. Egyre több szakon pedig központi ponthatárt állítottak fel, csak fizetős szakra juthat be az, aki ezt nem éri el. A felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár szerint erre azért van szükség, hogy orientálják a jelentkezőket.

L. Simon: Az igazság odaát van


szerző:
2014.11.14. 18:35
L. Simon: Az igazság odaát van

Ezt mondta a csak az RTL Csoportot érintő médiaadó emelésről L. Simon László. A miniszterelnökség államtitkára támogatja az adóemelést, de arra nem tudott magyarázatot adni, hogy miért változtatott hirtelen eddigi álláspontján a kormány.
 

Csak az RTL-t sújtja a médiaadó emelése

40 százalékról 50 százalékra emelik jövőre a médiaadó felső kulcsát, ami kizárólag az RTL-t érinti. A módosító javaslatot hajnali háromkor nyújtották be a parlamentnek, és már ma szavazott is róla a törvényalkotási bizottság. A szocialisták tiltakozásul kivonultak az ülésről.
 

Házon kívül 13-01-30


szerző:
2013.01.30. 23:05
Házon kívül 13-01-30

Házon kívül: Hogy is működik a rezsicsökkentés? Amikor a diák veszi a papírt, hogy tanulhasson. A minimálbér-emelés visszásságai.

Mennyit keresünk majd 2012-ben?

Kiszámoljuk, hogyan érinti a pénztárcánkat az áfaemelés, az adójóváírás eltörlése, a szuperbruttó kivezetése, azaz a rengeteg adóváltozás.

Drágul az élet


szerző:
2011.09.17. 19:27
Drágul az élet

A legtöbb boltban kapható termék drágul januártól az áfaemelés miatt: ezt mondták szombaton a kereskedők az RTL Híradónak.

Drágább a gáz, mert nem az EMFESZ adja

Háromszázezer családnak drágulhat a gáz, mert visszavonták a kedvezményes árakat kínáló EMFESZ Kft kereskedési jogait.

Nem döntöttek a gázáremelésről

Az RTL Híradó által megkérdezett gázszolgáltatók úgy tudják, a kabinet terveiben valamivel 10 százalék alatti emelés szerepel.

Gyógyszergyártó cég emeli az orvosok bérét

Egyre nagyobb a hiány az országban neonatológus orvosból.

Csak jövő tanévtől kapnak többet a tanárok?

Legkorábban a 2011/12-es tanévben lesz mód a pedagógusok fizetésének emelésére.

Gázos gázáremelés


szerző:
2010.03.28. 16:57
Gázos gázáremelés

Április 1-től nőnek az árak, de a különböző szolgáltatók áremelései között jelentős különbségek vannak.

Elszámolták a gázáremelést?


szerző:
2010.03.27. 20:10
Elszámolták a gázáremelést?

Az Országgyűlés gazdasági bizottságának összehívását kezdeményezte április 1-jére az MSZP a gázáremelés ügyében.

15 százalékos gázáremelés?


szerző:
2010.02.25. 07:21

MÁV: maradnak a kedvezmények


szerző:
2009.12.03. 07:33
MÁV: maradnak a kedvezmények

Változnak januártól a MÁV tarifái, a kedvezmények rendszere viszont nem.

Novemberben áramáremelés?


szerző:
2009.09.11. 07:41
^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való