KERESÉS search-close

előzés

85 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "előzés"

BALESET: Fedélzeti kamera rögzítette az ütközést

Fedélzeti kamera rögzítette, ahogy egy autós tegnap előzés közben egy szemből érkező kamionnak csapódott  Kiskunmajsa közelében. Az autós ezután az árokba csúszott. Sofőrje saját lábán szállt ki az autóból, karcolások nélkül megúszta.

Kisbusz karambolozott kamionnal, egy 16 éves lány életét vesztette

Egy 16 éves lány meghalt, egy fiú pedig súlyosan megsebesült, amikor az őket szállító kisbusz összeütközött egy kamionnal péntek hajnalban a 4-es főúton. A román kisbuszban összesen 16-an utaztak, köztük 11 gyerek. A sofőr szabálytalanul előzött egy kamiont, amikor a vele szembejövő másikkal összeütközött.

140-nel száguldozott a Ferihegyi gyorsforgalmi úton

Videón az életveszélyes száguldás! Csaknem 140-nel előzgette a kocsikat egy sofőr a Ferihegyi gyorsforgalmi úton. A manőverezést ráadásul élőben közvetítette a Facebookon, a kezében tartott telefonjával. Kilométereken át száguldott, cikázott a sávok között, közben pedig hangosan káromkodott. Az RTL Híradónak nyilatkozó szakértő szerint óriási szerencse, hogy nem történt tömegbaleset. A rendőrök eljárást indítottak a sofőr ellen. 

Lebukott a szabálytalankodó kamionos

Záróvonalnál, a szemből jövőknek fenntartott kanyarodósávban előzött egy kamionos a 81-es főúton Vérteskethely közelében. Ezt a rendőrök is látták, utánamentek és megállították. Az elmúlt két napban az M1-es autópályán is ellenőrizték a rendőrök a közlekedőket. A cél a szabálytalan kamionosok kiszűrése volt.

Három év börtönt is kaphat a száguldozó fiatal

Három év börtönt is kaphat a száguldva szlalomozó fiatal sofőr. Tavaly augusztusban az egyik forgalmas szombathelyi úton vette fel az egyik utas a történteket, ami az internetre is kikerült, többen meg is osztották. A rendőrség a felvétel alapján kutatta fel a szereplőket. A vezető több szabályt is megszegett, és csak a szerencsén múlt, hogy nem történt baleset. Az ügyészség most emelt vádat.

SZABÁLYTALANSÁG: Újabb hajmeresztő előzés

Újabb hajmeresztő előzést vett fel az egyik pécsi helyi busz kamerája. És egy budapesti autóstól is kaptunk szabálytalan előzésről felvételt. Záróvonal, piros lámpa és két villamos sem "zavarta" a sofőrt, hogy szabálytalanul előzzön.

HAJMERESZTŐ: Újabb elképesztő előzést vett fel a busz kamerája

Egy pécsi helyi járatú busz kiengedett egy másik buszt a megállóból, mire ketten is leelőzték: az első mind a két busz mellett elment, a második viszont csak a hátsó mellett, majd a két jármű között gondolt egyet és befordult jobbra, a következő utcába. A busz szinte állóra fékezett – csak azért nem történt tömegbaleset, mert nem voltak utasok a járművön.

Jobbról, leállósávban előzött a száguldozó sofőr

Száguldozó sofőr az M1-M7-es autópálya kivezetőjén. Autóba szerelt kamera vette fel, ahogy a leállósávban, jobbról előzi a többi kocsit egy autós Budaörsnél. Ráadásul jóval gyorsabban megy a megengedettnél. A statisztikák szerint tavaly 19 baleset történt az autópályák leállósávjában. Volt, amelyik súlyos sérüléssel végződött.

HAJMERESZTŐ MANŐVEREK: Másodpercekre a tragédiától

Összegyűjtöttük az utóbbi hónapok legelképesztőbb autós manővereit. A legtöbb esetben csak pár másodpercen vagy centin múlott, hogy sikerült elkerülni az ütközést. Kezdjük a legfrissebbekkel… 

Életveszélyes manőver a ferihegyi gyorsforgalmin

Újabb életveszélyes manővert rögzített egy autós fedélzeti kamerája, ezúttal a ferihegyi gyorsforgalmi úton. Egy kocsi vezetője szabálytalanul, gyorsítva, jobbról előzött meg egy másik autót – úgy, hogy áttért a kanyarodósávba. Az utolsó pillanatban tudta befejezni az előzést, így éppen elkerülte, hogy a szalagkorlátnak csapódjon.

Szabálytalan előzésből frontális balest

Két autó karambolozott tegnap a 82-es főúton Nyúlnál. A balesetet okozó sofőr több kocsit próbált megelőzni, de valószínűleg nem jól mérte fel a szemből jövő távolságát és összeütköztek. Ő és a másik autó sofőrje is súlyosan megsérült.

Videón az életveszélyes előzés!

 Kis híján frontális karambol történt Budapesten. Egy autós a zebrán próbált megelőzni egy buszt, de már nem tudta befejezni a manővert, és majdnem nekiütközött egy szemből szabályosan érkező kocsinak. Mindketten az utolsó pillanatban fékeztek – ezért nem történt baleset.

Hármas baleset:

100 méteren keresztül hiába próbáltak visszasorolni előzés közben, a mellettük haladó autó folyamatosan gyorsított - ezt állította híradónknak egy hármas karambol résztvevője. A baleset Csongrád megyében, Mórahalomnál történt tegnap délután. Két kocsi frontálisan összeütközött és egy harmadik is összetört. Egy férfi súlyosan megsérült, a többiek karcolásokkal megúszták a balesetet.

BALESETVESZÉLYES: Nem zavarta a piros és a záróvonal se

A Győrben közlekedünk csoport osztotta meg ezt a videót, amelyben az látszik, hogy egy taxisofőr áthajtott a záróvonalon, be a belső sávba, aztán át a piroson. A jelenetet az egyik autó fedélzeti kamerája rögzítette.

Rendőrautó és terepjáró ütközött, a rendőrök sérültek meg súlyosan

Mentőhelikoptert is riasztottak a rendőrautó és terepjáró balesetéhez, ami tegnap történt Délegyházán. Az ütközésben a rendőrök sérültek meg súlyosabban, információink szerint éjjel egyiküket meg is műtötték. Az első vizsgálat szerint a karambolt a terepjáró sofőrje okozta. A férfi előzött, de nem tudott időben visszatérni a saját sávjába.

 A záróvonal ellenére előzött, meghalt az M2-esen

Záróvonalon előzött, ráadásul a megengedett sebességet is bőven túllépte az sofőr, aki autójával csütörtökön két kocsinak is nekiütközött az M2-es autóúton. Ő a helyszínen meghalt, a szabályosan közlekedők közül ketten súlyosan megsérültek, őket a mentők kórházba vitték.

Videón az életveszélyes előzés

Versenyző autókról készített felvételt egy nézőnk motorjának fedélzeti kamerája. A videón az is látszik, ahogy egyikük dupla záróvonalnál meg is előzi a másikat.

Megszült a tragikus baleset után


szerző:
2018.10.08. 18:10
Megszült a tragikus baleset után

Drámai részletek egy tavaly nyári balesetről. Rajkánál ütközött busznak egy bolgár család autója. Ennek sofőrje egy 8. hónapban lévő kismama volt, férje, egy éves gyermeke és szülei is a kocsiban ültek. A szülők a helyszínen meghaltak, a gyerek és a férj megsérült, a kismama pedig kisvártatva egészséges kisfiút szült. A felelősségrevonást azonban nem úszhatja meg, ugyanis az ügyészség szerint ő okozta a tragédiát, mert záróvonalnál előzött.

HALÁLOS: Előzés közben történt a tragédia

Egy autós meghalt tegnap este Dunavarsányban, amikor egy Audi előzni kezdte a Baja felé haladó Toyotát. A manőver közben a két autó összeütközött, a Toyota megpördült és a szemből jövő kisbusznak csapódott. A balesetben a 31 éves Toyota sofőrje vesztette életét.

Halálos baleset Újszilváson

A kerítést átszakítva egy családi ház udvarára csapódott egy autó tegnap a Pest megyei településen. A sofőr feltehetően előzni akart, de közben egy másik autó is jött a szemből, ezért félrerántotta a kormányt. A 61 éves helyi férfi egyedül ült az autóban. A helyszínen meghalt.

 

Két busz között, záróvonalon

Kis híján tömegbalesetet okozott egy felelőtlen autós Pécsett. A zebrán és záróvonalon előző autós két busz között hajtott el nagy sebességgel. A hajmeresztő manőveréről az egyik helyi busz fedélzeti kamerája készített felvételt.

Tilos, mégis előznek


szerző:
2018.09.17. 18:10
Tilos, mégis előznek

Egyre többet szabálytalankodnak a kamionosok a gyorsforgalmi utakon. Annak ellenére, hogy tilos, mégis nagyon sok sofőr előz az autópályákon. A rendőrség adatai szerint hetente több száz kamionos ellen indítanak emiatt eljárást.

Életveszélyes menőzés forgalommal szemben

Életveszélyes manőverek fényes nappal - megdöbbentő videó került fel az egyik közösségi oldalra. Egy fiatal sofőr száguldozott az autók között egy forgalmas úton. Nem egyedül volt a kocsijában, a mellette ülő ismerőse mindezt videóra vette. A felvétel alapján a sofőr jól szórakozott a vagánykodás közben.

Felvették az életveszélyes előzést

Ijesztő manővert rögzített egy autós fedélzeti kamerája az M1-esen, Győrnél. A videón látszik, ahogyan egy kocsi sofőrje – a belső sávból – hirtelen átvág a külsőbe, majd a leállósávban előzni kezdi a többi autóst. Mindezt a zsúfolt sztrádán. Senkinek nem esett baja, de az RTL Híradónak nyilatkozó szakértő szerint ez csak a vakszerencsének volt köszönhető.

 

Súlyos baleset miatt volt teljes útzár az 55-ös főúton

Előzte a sort, belecsapódott egy balra kanyarodó autósba Baja közelében. A baleset az 55-ös úton történt délelőtt. Az kanyarodó autó az árokba csapódott, ennek a sofőrje karcolásokkal megúszta a balesetet. A hátulról érkező BMW-t vezető férfit viszont kórházba szállították a mentők, de ő is csak könnyebben sérült. Az utat órákra lezárták.

VIDEÓ: Forgalommal szemben jött az ámokfutó

Újabb döbbenetes közlekedési videót tett közzé Pécsről ezúttal a bama.hu. Egyik olvasója egy nagy forgalmú, két párhuzamos sávú út belső sávjában haladt, amikor egyszer csak jött vele és a forgalommal szemben egy autós, akit láthatóan nem érdekelt, hogy a szakasz, amin halad, egyirányú.  Az esetet a fedélezti kamera rögíztette hétfőn.

KARAMBOL: Előzés közben csapódott a furgonnak

Kanyarodó autóval ütközött, majd az oszlopnak csapódott egy autó az 55-ös úton Csongrád megyében, Domaszék közelében. Balra próbált kanyarodni délelőtt egy fehér furgon az 55-ös főúton, amikor egy mögötte érkező piros Alfa Romeo sofőrje a kamionok előzésébe kezdett. A manővert nem tudta befejezni, az elékanyarodó furgonnak ütközött.

Veszélyesen csatáztak a sofőrök

Videón, ahogy az egyik busz szándékosan nem engedi előzni a mögötte lévő járatot. Folyamatosan az út közepén halad, nehogy el tudja kerülni és csak akkor tér vissza a sávjába, mikor szemből is jönnek. Az egyik utas rögzítette a jelenetet, amit elsőként a zoom.hu hozott nyilvánosságra.  A felvételen az is látszik, hogy az előzni akaró sofőr csak fél kézzel fogja a kormányt, mert a másikban a mobilja van. A busztársaságok vizsgálatot indítottak, a rendőrség viszont nem. Nem érkezett ugyanis feljelentés hozzájuk.

Centiken múlott a tömegbaleset

Alig pár centin múlt a tömegbaleset. Ámokfutó veszélyes manőverét rögzítette egy autós fedélzeti kamerája Budakeszinél. A kocsi vezetője egy beláthatatlan kanyar előtt kezdett előzésbe, és kis híján nekiütközött a szemből jövő busznak.

ÁMOKFUTÓ: Alig pár centin múlt a tömegbaleset

Ámokfutót rögzített egy autós fedélzeti kamerája Budakeszinél. A kettővel mögötte haladó kocsi vezetője hirtelen megelőzte őket egy szűk úton, egy beláthatatlan kanyar előtt. Ezután kis híján nekiütközött a szemből jövő távolsági busznak.

Dudálással menthetett életet

Életet menthetett egy buszsofőr Budapesten. Éppen egy babakocsit toló fiatal nő akart átmenni a megálló előtti zebrán, amikor egy autós - a tiltás ellenére - balról előzni kezdte a buszt.

Előző kisteherautó elé fordult

Életveszélyesen megsérült egy nő a 84-es úton Sárvár mellett, miután autójával  kisteherautóval ütközött. Két kamion közül akart balra kanyarodni kocsijával, de valamiért nem vette észre, hogy közben a kamionsort már előzte a teherautó. A kocsi sofőrjét a tűzoltóknak kellett kiszabadítaniuk a roncsból, mentőhelikopter vitte kórházba.

 

TILOS: mégis egymást előzik a kamionok

A KRESZ szerint a kamionok csak 80 km/órával mehetnek az autópályán, míg a kocsik, akár 130-al is elhúzhatnak mellettük. Január óta eddig több mint 100 szabálytalankodó kamionost bírságoltak meg a rendőrök csak Hajdú-Bihar Megyében. A sofőrök több mint fele külföldi volt.

Nemcsak szabálytalan, veszélyes is

Ez az elől haladó kamion is gyorsulásba kezdett. Épp egy másikat próbált lehagyni. A mögötte haladó kocsit pedig feltartotta míg sikerült társa elé vágnia - ez nemcsak szabálytalan, veszélyes is.

NÉZŐI VIDEÓ: 120-szal előzött a lószállító

Nézőnk küldte ezt a felvételt, ami az M5-ös autópályán készült. Egy lószállító kamion előz egy 120-szal közlekedő autót, a szemerkélő esőben.

A rendőrautó sem zavarta az előzésnél

Ennek a zöld monstrumnak a sofőrjét még az sem zavarta, hogy rendőrök hajtanak mögötte, így is előzött az autópályán.

Hiába tilos, előznek a kamionok

Tilos, mégis egymást előzik a kamionok az autópályákon napközben. Éppen ezért folyamatos a rendőri ellenőrzés, Csak Hajdú-Bihar megyében több mint 100 kamionost bűntettek meg előzés miatt az év eleje óta. A sofőrök több mint fele külföldi volt. A szabálytalankodók akár 50 ezer forintos bírságot is kaphatnak.

 

Túl gyorsan hajtott, nekicsapódott egy másik autónak

Szabálytalanul előzhetett, ezért csapódott neki egy másik autónak egy pickup Budapesten, a XXII. kerületben. A kocsit vezető fiatalembert a tűzoltók vágták ki a roncsok közül, de az életét már nem tudták megmenteni, a helyszínen meghalt. A vétlen kocsi sofőrjének több bordája is eltört, őt a mentők súlyos sérülésekkel vitték kórházba. Úgy tudjuk, hogy a balesetet okozó sofőr nagyon gyorsan ment, így csúszhatott meg az úton.

VIDEÓN: Az őrült előzés


szerző:
2018.01.16. 12:04
VIDEÓN: Az őrült előzés

Nem törődött a szembe forgalommal, kielőzte a helyi járatot egy autós a napokban, Pécsen. A buszsofőrön és a szembe jövőn múlt, hogy nem történt ütközés. Mindenki vészfékezett, az ámokfutó pedig nagy gázzal továbbhajtott. Az egészet felvette a busz kamerája. A felvételt először a Pécsi STOP tette közzé.

Záróvonalon előzött, meghalt

Fejre állt az autójával és szörnyethalt egy 36 éves férfi szombat reggel Pécs határában. A kocsiból a tűzoltók szabadították ki a holttestét. Pénteken este pedig a 87-es úton, a Vas megyei Gencsapátinál történt súlyos baleset. Itt egy BMW-s előzés közben nem tudott időben visszatérni a sávjába, így ütközött egy Mercédesszel. A BMW 19 éves sofőrje életveszélyesen, a másik kocsiban ülő két férfi súlyosan megsérült.

Videón a veszélyes előzés

Döbbenetes előzést rögzített egy autós fedélzeti kamerája: egy kamionos úgy kerülte ki az útépítőket, hogy közben megállásra, majd tolatásra kényszerített egy szemből érkező autóst, aki szabályosan ment a saját sávjában.

Ráhúzta a kormányt a másik kamionra

Kis híján súlyos balesetet okozott egy kamionsofőr az M7-es autópályán. Egy autós fedélzeti kamerája vette fel az esetet kedden. A rendőrség vizsgálatot indított. Annak ellenére, hogy tilos, nagyon sok kamionos előz az autópályákon. A rendőrség szerint hetente többszáz sofőr ellen indítanak emiatt eljárást.

Frontális karambol lett az előzés vége

Négyen megsérültek a szombathelyi körgyűrűn hétfőn este, amikor valaki egy kocsisor előzése közben ütközött a szemből érkező autóval. A vétlen sofőr súlyosan megsérült, eszméletlen állapotban találtak rá.

 

Bicikliúton kerülte ki a dugót

Bicikliúton kerülte ki a dugót egy mikrobusz sofőrje Győrnél. Egy szemtanú felvette, ahogy több száz métert haladt a sor mellett a legközelebbi kereszteződésig. Az RTL Híradónak nyilatkozó autósoktató szerint nemcsak önző volt, hanem másokra is veszélyt jelentett a mikrobusz vezetője.

VIDEÓ: Szembe sávból hajtott be a körforgalomba

Fedélzeti kamera rögzítette, ahogy egy fehér Mercedes megelőzve a körforgalomnál sorban álló autókat, a szembe sávból hajtott be egy körforgalomba. További részletek az RTL Híradóban. 

Különleges feladatuk is adódott a rendőröknek

Három utas, köztük egy gyerek sérült meg egy buszon délelőtt, Budapesten. Egy autós kanyarodott a busz elé figyelmetlenül. Valószínűleg nem adott elsőbbséget, ez okozta a balesetet. A kocsi sofőrjét súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A rendőröknek egy különleges feladatuk is adódott a baleset után. A szerencsétlenül járt sofőr kutyája is az autóban volt. Az állat alig akart elmozdulni gazdája kocsija mellől. A rendőrök adtak vizet a kutyának.

SZABÁLYTALAN: Ellenőrzik az előzgető kamionokat

Civil autókból figyelik a rendőrök a kamionokat az autópályákon! Elsőként a somogyi rendőrök ültek kocsiba az M7-esen. Ha szabálytalanul előzgető kamionokat láttak, szóltak a járőröknek, akik félreállították a teherautókat. Nemcsak a kamionsofőrök okoznak veszélyes pillanatokat a sztrádán. Egyik nézőnk felvette, ahogy az M6-os autópálya fővárosi bevezető szakaszán egy autós szabálytalanul, szlalomozva kerülgeti a többieket.

Halálos baleset: kettészakadt a kocsi az ütközéstől

Itthon hárman haltak meg és 10-en megsérültek két balesetben. Hattagú család autója karambolozott Makó közelében. A vizes úton kezdtek előzésbe, de összeütköztek egy szemből érkezővel. A kocsi szabályosan kettészakadt. A vétkes sofőr azonnal meghalt, a család többi tagja kórházba került. A Bács-Kiskun megyei Nyárlőrincnél ketten haltak meg, amikor autó és kisbusz ütközött.

Egymást érték a balesetek az utakon

Szalagkorlátnak csapódott és szörnyethalt egy motoros Nógrád megyében. Sopronnál egy autó borult fel, a kocsi vezetője nem élte túl a balesetet. Vas megyében egy anya és kislánya sérült meg. A nő egy traktort előzött, annak vezetője nem vette észre és hirtelen balra fordult.

Nem sikerült az előzés: 2 halott

Nem sikerült az előzés, szörnyethalt a sofőr és utasa. A tragikus tömegbaleset délelőtt történt a Fejér megyei Sárkeresztesnél. Az autós négy kamiont és egy buszt akart megelőzni. Amikor látta, hogy nem fér be a sor elé, próbált visszasorolni, de nekiment az egyik kamionnak. A kocsi megpördült és a három másik teherautónak is nekicsapódott, majd az árokban állt meg. Az egyik kamion abroncsa kiszakadt és eltalálta a buszt.

Figyelmetlenül előzött, meghalt

Meghalt a sofőr, miután kocsijával egy 40 tonnás kamionnak ütközött szerdán délután a Vas megyei Hegyháthodásznál. Valószínűleg egy traktort akart megelőzni, de nem vette észre a szemből érkező, cukrot szállító kamiont, és nekiment. A kocsiban ketten ültek, az utas súlyosan megsérült, tűzoltók vágták ki a roncsból. A teherautó az árokba borult, és egy harmadik jármű is összetört.

Ketten haltak meg a frontális balesetben

Traktort akart előzni, frontálisan ütközött egy autóssal – ketten meghaltak csütörtök délután a Bács-Kiskun megyei Szabadkirály közelében. Egy Suzuki Swift és egy Fiat Bravo csapódott egymásba egy nyílegyenes úton, amikor a Suzuki egy traktor előzésébe kezdett, de azt már nem tudta befejezni. A balesetben meghalt a vétlen autós, és a Suzuki 58 éves utasa. A balesetet okozó sofőrt kórházban ápolják.

Nem hagyták előzni az autóst?

Nem tudták befejezni az előzést, kamionnak csapódtak. Ketten sérültek meg abban a balesetben, ami tegnap este történt a 44-es úton Békésszentandrás közelében. Egy szemtanú szerint azért nem tudta befejezni az előtte haladó autó előzését, mert az nem engedte. Az összetört autóból mindenki a saját lábán tudott kiszállni.

Újabb halálos baleset a ködben

Egy 20 éves fiú vesztette életét, amikor tegnap este egy másik autóssal karambolozott a 710-es főúton Papkeszi közelében. Információink szerint a másik autó sofőrje okozta a balesetet, előzni próbált pedig az útszakaszt nem lehetett belátni a ködtől. Mindkét kocsiban ketten ültek, a vétkes sofőr is súlyosan megsérült, a veszprémi kórházban van. 7 embernek továbbra is életveszélyes az állapota, a szegedi kórházban ápolják őket, ők tegnap sérültek meg, amikor 7 jármű karambolozott az M43-as autópályán a köd miatt.

Kamionnal ütköztek, meghaltak

Kamionnak csapódott a kocsi, ketten meghaltak. A baleset szerda este történt az 53-as úton Akasztó közelében. Egy szemtanú szerint az okozhatta a balesetet, hogy egy szembe jövő autós kamionokat előzött. A szabályosan közlekedők közül volt, aki a padkára húzódott, hogy elkerülje az ütközést. A balesetet okozó autós nincs meg, a rendőrség most a közeli település térfigyelő kameráit ellenőrzi.

Halálos baleset az M1-esen


szerző:
2016.08.22. 15:15
Halálos baleset az M1-esen

Egy ember meghalt, amikor összeütközött egy személygépkocsi és egy kisbusz az M1-es autópályán, Lébény térségében hajnalban.

KIÉGETT: Nitrogénszállítóval ütközött, meghalt

Füstölgő kamion roncsát oltják a tűzoltók a katasztrófavédelem felvételén. A tartálykocsit vontató kamion az árokban van, szemben vele egy autó, amely teljesen kiégett. A baleset az M2-es autóúton történt, Dunakeszinél, dél körül. Az autó vezetője előzött, de már nem tudott visszasorolni a saját sávjába. Ezért történhetett a baleset.

Frontális ütközés, meghalt az egyik sofőr

Egy másik halálos baleset is történt Nyíregyházától nem messze szombat délelőtt. Egy román autó sofőrje kocsisort előzött, majd egy szembejövő szlovák rendszámú autónak ütközött. A frontális karambolban a román sofőr azonnal meghalt, utasa könnyebben sérült.

Beszorultak lángoló autójukba a mentősök

Lángoló autóba szorultak a mentősök, akik vasárnap este frontálisan karamboloztak Berettyóújfalu közelében. Egy jobbkormányos, román autó éppen előzni akart, amikor egyenesen a mentősöknek hajtott. A szabálytalanul előző sofőr azonnal meghalt. A mentősök életét egy arra járó kamionsofőr mentette meg, aki kiszabadította őket a kocsiból, majd saját munkatársaik vitték őket kórházba. Állapotuk súlyos, de stabil.

Előzetes: Lángoló autóba szorult három mentős

Lángoló autóba szorult három mentős vasárnap este, miután frontálisan karamboloztak Berettyóújfalu közelében. Egy román autó rohant beléjük. A sofőr előzni kezdett, de a jobbkormányos kocsiból valószínűleg későn vette észre a mentősök szemből érkező autóját. A két kocsi - miután egymásba csapódott - kigyulladt. A szabálytalanul előző sofőr azonnal meghalt. A mentősök életét egy arra járó kamionsofőr mentette meg. Hogy hogyan, elmondjuk hat órakor az RTL - Híradóban.

Temetőbe csapódott, meghalt


szerző:
2015.09.19. 18:25
Temetőbe csapódott, meghalt

Temetőbe csapódott és szörnyet halt egy motoros pénteken Tiszanagyfaluban. Úgy tudjuk, társaival Karcagra tartottak egy motoros találkozóra, amikor egy előzés után már nem tudott visszatérni a saját sávjába, és nem tudta bevenni a következő kanyart.

Előzetes: Hat baleset, nyolc halott - néhány óra leforgása alatt

Péntek este hárman haltak meg, amikor előzés közben busznak csapódott egy autó a 81-es úton. Az autó sofőrje valószínűleg figyelmetlenül előzött, ekkor csapódott a szemből érkező busznak. A balesetek képei este 18:00-kor az RTL Híradóban.

Teljesen kiégett a szabálytalanul előző kocsi

Teljesen kiégett egy autó a 82-es főúton Bakonypéterd térségében, miután összeütközött egy másik kocsival és a fának csapódott. A kocsiban egy tíz éves kislány is volt, szüleivel. Még időben ki tudtak menekülni. Csak könnyebben sérültek meg. A kislány apja egy kocsisort akart megelőzni, de már nem tudott visszasorolni, ezért történt a baleset.

A mentőket is meglepte, hogy megúszta

Gyerekekkel teli lovaskocsit előzött egy autós, amikor frontálisan ütközött egy szemből érkező kamionnal vasárnap éjszaka a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Birinél. Csak a szerencsén múlt, hogy a gyerekeknek nem lett bajuk. A kamionnak hajtó kocsi teljesen összetört, de annak a vezetője is megúszta egy bokatöréssel.

Megszólalt a férfi, aki a szeme láttára veszítette el a családját

Most először állt kamera elé annak a 43 éves budapesti édesanyának a férje és 12 éves kislányának apja, akik múlt héten vasárnap Majosházánál robogójukkal frontálisan ütközöttek egy velük szemben haladó gépkocsival.

Mindketten meghaltak a motoron


szerző:
2015.07.24. 18:05
Mindketten meghaltak a motoron

A helyszínen meghalt annak a motornak a két utasa, ami péntek délelőtt karambolozott egy autóval a 6-os főúton. Az RTL Híradónak nyilatkozó szemtanú szerint, az autót vezető 74 éves férfi a záróvonal ellenére egy teherautó előzésébe kezdett. Ekkor ütközött a szemből érkező motorral.

Előzetes: Magasfeszültségű kábelek közül mentették az utasokat

Szikrázó magasfeszültségű kábelek közül mentették ki egy balesetet szenvedett autó utasait a Baranya megyei Mágocson. Szemtanúk szerint a kocsi szabálytalanul kanyarodott egy teherautó elé, amelynek a sofőrje már nem tudta elkerülni a karambolt. Kidöntött egy villanyoszlopot is, ami egy háznak csapódott. A magasfeszültségű kábelek a járművek körül szikráztak. A házban élő házaspár azonban ki tudta menteni a sérülteket, köztük egy gyereket. Hogy hogyan, azt ők mondják el hat órakor az RTL-Híradóban.

Felborult a kocsija, meghalt a 19 éves sofőr

Kórházba szállítás közben halt meg egy 19 éves sofőr az éjjel Budapesten. A lány kocsija előzés közben nekiütközött a járdaszegélynek és a megpördülő autó a villamossínekre esett. A tűzoltók szabadították ki a nőt. Ekkor még élt, de mire a kórházhoz értek vele a mentők, meghalt.

A motoros és utasa is meghalt


szerző:
2015.06.13. 18:10
A motoros és utasa is meghalt

A Tolna megyei Hőgyész közelében szombaton reggel autósort előzött egy motoros. A manőverközben csapódott egy szembe jövő kocsinak. A motor vezetője és a mögötte ülő nő is meghalt. Az autóban ketten ültek, csak a kocsi utasa sérült meg könnyebben, őt sokkos állapotban vitték kórházba.

A biciklisek is sok balesetet okoznak

Gyorshajtás, szabálytalan előzés és figyelmetlen irányváltás. Ezek miatt történik a legtöbb baleset a magyarországi utakon. Az autósok okozzák a legtöbb karambolt, a lista második helyére a biciklisek kerültnek. Tavaly 86 kerékpáros halt meg az utakon. Rájuk emlékeztek délben Budapesten a Közlekedési Kultúra Napján.

Megsértette a KRESZT Habony Árpád

Több közlekedési szabályt is megsértett vasárnap Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadó, amikor az RTL Híradó kamerái előtt a záróvonalat átlépve előzte végig a kocsisort. A fekete kisbuszban Andy Vajna és Habony Árpád ült, egyikük sem volt bekötve. Az RTL Híradónak nyilatkozó szakértő szerint több tízezer forintos bírság és akár 8 büntetőpont is járhatna a szabálytalankodásért.

Rendőrautó tartotta fel a forgalmat

Nem villogott, nem szirénázott és több szabályt is megsértett a KRESZ-oktató szerint az a rendőrautó, amit az Index egyik olvasója videózott le múlt csütörtökön az M3-as autópályán. A képeken az látszik, hogy a rendőrautó, bár lenne helye, szándékosan nem húzódik ki a külső sávba. A mögötte érkezők pedig így nem tudnak előzni. Ez viszont szabálytalan. A rendőrség vizsgálja az esetet.

Előzetes: Súlyos baleset Győrnél

1 ember meghalt, 14-en megsérültek, amikor összeütközött egy autó és egy busz reggel Győr közelében. Szemtanúk szerint a kocsit vezető nő előzni kezdett, de meglátta a szemből jövő buszt, és félrerántotta a kormányt. Az útpadka megdobta az autót, ezután csapódott a busznak. Az alkatrészei több mint hatvan méterre röpültek. Az egyik utas azt mondta: borulni kezdtek, az emberek pedig kiabáltak. A baleset részleteit hosszabban is felidézi este hat órakor az RTL Híradóban.

Felvétel a szabálytalankodó luxusautóról

Hajmeresztő manővert rögzített kamerájával egy autós Budapesten. Felvette, ahogy az előtte haladó autó a kanyarodósávon, egy zebrán és egy járdaszigeten keresztül előzött Zuglóban. Csak a szerencsén múlt, hogy nem történt baleset. Az előzést nem vizsgálja a rendőrség. Csak akkor, ha valaki feljelentést tesz.

Előzetes: Szabálytalanul előzte a sorban várakozó kocsikat

Befurakodott eléjük, majd a luxus sportautó áthajtott a piros lámpán is. Csakhogy a felvétel alapján a rendőrség hivatalból nem indíthat eljárást. Ugyanis a felvételen a szabálytalankodó autós rendszáma nem látszik. A luxusautó vezetője ezért megúszhatja a büntetést. Hogy mennyi bírságot kaphatna, elmondjuk 6-kor az RTL Híradóban.

Hatan sérültek a balesetben


szerző:
2014.11.20. 18:05
Hatan sérültek a balesetben

Csak a szerencsén múlt, hogy nem történt tragédia. Hatan sérültek meg egy szerda esti balesetben a Győr-Moson-Sopron megyei Koroncó határában. Egy szabálytalanul előző autós nekiment a szemből érkező kocsinak, ami felborult.
 

Előzetes: Néhány hét múlva szült volna a balesetben elhunyt asszony

Néhány hét múlva szült volna az az asszony, aki szombat este halt meg a nagyvenyimi balesetben. Ő vezetett, a kocsiban ült két kislánya, és az élettársa is. A férfi és a nagyobbik gyerek sem élte túl a tragédiát. A balesetben vétlenek voltak, az ütközés egy másik autós miatt történt. Olyan útszakaszon kezdett előzni, ahol a nagy köd miatt szinte semmit nem lehetett látni. Hogy milyen büntetést kaphat a 24 éves sofőr, elmondjuk az RTL Híradóban 6-kor.
 

Kevesebbet baleseteznek a kamionok


szerző:
2011.10.10. 11:17
Kevesebbet baleseteznek a kamionok

Lassan egy éve tilos kamionoknak előzni autópályákon, ennek köszönhetően kevesebb kamionos baleset történt az utakon.

Kamionstop: fokozott ellenőrzések

A teherjárművek forgalmának korlátozását a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésbiztonsági és környezetvédelmi szempontokkal indokolta.

Fékezhetetlenek a kamionosok


szerző:
2011.06.09. 18:30
Fékezhetetlenek a kamionosok

1500 kamionost bírságolt meg eddig a rendőrség a január 1-jén bevezetett előzési tilalom megszegése miatt.

A tiltás ellenére előznek a kamionosok

Az előzési tilalom megszegői eddig 10 balesetet okoztak.

Balesethez vezethet az előzési tilalom?

A rendőrség január végéig adott türelmi időt a kamionosoknak.

Vége a percekig tartó előzéseknek

Január elsejétől általános előzési tilalmat vezetnek be a teherautókra reggel 6 és este 22 óra között.

Házzal ütközött egy kamion


szerző:
2010.08.04. 13:35
Házzal ütközött egy kamion

Lakhatatlanná vált az a ház, amibe szerdán egy kamion rohant bele Fegyvernek-Szapárfalun.

Kamionnal előzni tilos


szerző:
2010.08.04. 11:29
Kamionnal előzni tilos

Bizonyos szakaszokon tilos előzni a három és fél tonnánál nehezebb teherautóknak, kamionoknak.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való